středa 31. října 2012

Halloweenský mrkvový dort


Já vím, recept na mrkvový dort už tu jednou byl, ale je to můj nejoblíbenější dort, a protože je to taková dobrota, zaslouží si tady být ještě jednou, a to v trošku jiné halloweenské podobě. Ne že bych Halloween nějak slavila, ale příležitost pro pečení se hodí vždycky :D ( no dobře, pekla bych ho i tak :D ). Minulý rok jsme měli i vydlabanou dýni, ale letos to asi nevyjde, protože jsem ze všech dýní udělala polívku :D 

pátek 12. října 2012

Páteční recept : Celozrnné palačinky na slano

Krásný pátek!
Většinou během školního roku chodím v pátky a soboty, někdy i neděle na brigády, ale dneska nikam nemusím, a tak z toho mám obrovskou radost :) A proto jsem si udělala odpočinkový palačinkový den - na snídani lívanečky z cizrnové mouky s bílým jogurtem a banánem, a k obědu právě tyto slané celozrnné palačinky s kuřecím masem a sýrem:)

neděle 7. října 2012

Polentové hranolky


Já jsem je měla jako přílohu k pstruhovi, takže jsem použila na jednu porci cca 80g polenty. Pokud budete chtít hranolky jako hlavní jídlo třeba s nějakým tvarohovým/jogurtovým dipem, použijte větší množství.
Polentu uvařte ve vodě v poměru jeden díl polenty :dva a půl dílu vody. Do vody rozdrobte třetinu kostky bujónu,osolte a opepřete, a vmíchejte cca 15 gramů másla. Až bude polenta po minutě uvařená, nalijte ji na plech s pečícím papírem, rozetřete tak, aby byla placka vysoká asi půl centimetru, nakrájejte na hranolky, posypte oblíbeným kořením a dejte péct na 15 minut, dokud nebudou hranolky na povrchu křupavé.
Takhle vypadají hranolky ještě před pečením...ty kraje mám tak rovné, protože jsem to ořezala a snědla. Jsem mistr světa v ujídání během vaření! :D

úterý 2. října 2012

Přihoďte do nákupního košíku..

Krásné úterý!  ( je úterý, že jo? už v tom mám zmatek :D ) 
Už dlouho tady nebyl článek s názvem Přihoďte do nákupního košíku pro všechny milovníky  jííííídla.
A co jsem si v poslední době oblíbila nebo koupila poprvé, a hned mě to zaujalo? Uvařte si kafe a jdeme na to...

pondělí 1. října 2012

Přílohy nejsou jenom brambory a rýže .... BULGUR

Kde jsou ty časy, kdy jsem chodila do školní jídelny a jedinou možnou přílohou byl kopeček slepené tvrdé rýže,  rozvařená brambora, nebo v lepším případě hromada slizských kolínek. Teď už si naštěstí vařím obědy sama ( a nebo taky nevařím a dám si pečivo se šunkou :D ), a tak si můžu vybrat pode toho, na co mám zrovna chuť. V dnešní době jsou obchody plné různých zdravých potravin, které však nejsou ještě tolik známé - kuskus, cizrna, polenta, pohanka, quinoa, jáhly....a taky bulgur, který vám představím dnes :)