sobota 28. března 2015

Zdravý banánový chlebíček

Poznali jsme se už skoro před 6 lety, na jedné venkovní diskotéce. To jsem ještě bývala párty žena v leopardím tílečku.
A tam mě pozval na pivo.
Nesnáším pivo.
Ale nedala jsem nic znát a s velkým přemáháním trošku upila
Dohromady jsme se dali ale až o rok později. A já vypila další pivo. Poslední v životě.
.....no, možná že kdyby mi hned upekl takovejhle banánovej chlebíček, bylo by to mnohem jednodušší!
Teď už se svou nechutí k pivu netajím, leopardí tílečka nenosím, ale naopak ve všem banánovém si vyloženě libuju. A tohle je recept na banánový chlebíček podle mého muže.

pondělí 23. března 2015

Holandsko, část 3. - MAASTRICHT

Můj třetí den v Holandsku patřil dalšímu městu, v pořadí už pátému. A volba padla na Maastricht, což je údajně nejstarší nizozemské město. Leží až u hranic s Belgií a podle Káji prý i jako v Belgii vypadá. Takže si prý můžu na seznamu odškrtnout další zemi. 
Dobře. Škrt. 
Podepsána tady byla Maastrichtská smlouva o Evropské Unii. A taky tu mají nejstarší most z celého Holandska. A taky jedno z nejhezčích knihkupectví na světě. Prostě jedna významnost vedle druhé! 
Ale nebojte, jsem i trošku ignorant, takže ani bez chvalozpěvů na kavárenské povalování a nakupování to nebude.
Den začal opět ovesnou kaší. Protože kaše je dobrá volba vždycky, a při pohledu z okna na šedivé holandské počasí bylo něco teplého do žaludku potřeba. 
(a tu puntíkovanou misku potřebuju zase já!)

neděle 22. března 2015

Lehký mrkvovo-kokosový dortík

Krásný den!
Po delší době tu je zase jeden recept, o který by byla škoda se nepodělit. I přesto, že to není ani z mé hlavy, ani z mých rukou (ale být ochutnávačem je taky záslužná činnost!). Pekla ho totiž opět moje šikovná sestra Terka, a recept je z časopisu Albert, kde nás zaujal hned na první pohled.
Protože mrkvový dort? To je pro mě největší dobrota, těsně po cheesecaku!
A kokos? Dejte mi s kokosem cokoliv, a budu nadšená! Od strouhaného kokosu na kaši přes kokosové latté nebo kokosovou proteinovou tyčinku Excellent až po kokosový sprchový gel nebo koktejl s nějakým tím kokosovým alkoholem.
Takže to, že mrkvové i kokosové věci jsou vždycky dobrota je pro mě jasná věc, ale nikdy by mě nenapadlo, že to bude dohromady tak perfektní kombinace.

pátek 20. března 2015

Holandsko, část 2. - 7 hodin v AMSTERDAMU

Amsterdam. Město, do kterého jsem se chtěla podívat už tak dlouho, a konečně se mi to splnilo.
Přesvědčila jsem se, že ve skutečnosti je to ještě hezčí město, než jsem si myslela. A taky už vím, že je pravda to, co se říká. Trávu tam opravdu ucítíte na každém rohu.
A o tom, co se dá stihnout za 7 hodin v tak krásném městě a o tom, jaký byl můj druhý den s Kájou v Holandsku bude právě dnešní článek.

úterý 17. března 2015

Holandsko, část 1.

Holandsko, Nizozemsko, Nederland? 
Země, o které jsem toho dřív moc nevěděla. Podle fotek jsem sice správně tušila že je tam krásně, ale jinak jsem o téhle zemi věděla asi tolik, že by se to dalo shrnout na jeden řádek.
Tulipány. Sýr. Větrné mlýny. Voda, voda všude. Amsterdam = tráva. Holandština=chrochtání. Vafle.
Ale ani moje omezené stereotypní znalosti neznamenaly, že bych se tam nechtěla podívat.
Nejradši bych totiž cestovala pořád a pořád, a i Holandsko a zejména Amsterdam bylo na mém pomyslném seznamu cestovatelských přání už dlouho.