Tak dneska přicházím po delší době zase s receptem, tentokrát na strouhaný koláč. (zní to skoro tak logicky jako uzený tvaroh :D ) Příprava je jednoduchá, akorát si těsto připravte předem a dejte polovinu mrazit do mrazáku na dostatečně dlouhou dobu, aby se dobře strouhalo, a nebuďte
A jako obvykle jsem si recept upravila do zdravější podoby - celozrnná mouka, méně cukru i tuku. Někdy ty moje úpravy nevyjdou a výslednou buchtu potom nechce žrát ani náš pes, ale o to větší mám radost, když se mi něco povede :D A protože se koláč povedl, mám radost a zároveň recept pro vás.
Budete potřebovat :
200 g celozrnné mouky
50g hladké bílé mouky
1 žloutek
60g cukru
80g másla
2 lžíce kakaa
prášek do pečiva
přibližně 100g bílého jogurtu
Na náplň :
2 vaničky tvarohu ( já jsem dala jen jednu, ale když dáte dvě, bude to lepší a koláč nebude tak nízký )
1 vanilkový puding - prášek
mléko - tolik, aby byla náplň řídká, ale ne zase moc tekutá
3 lžíce cukru
Vypracujte těsto, aby mělo konzistenci asi takovou, jako když se pečou perníčky. Kdyby se moc drobilo, přidejte více jogurtu. Těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu dejte do ledničky, druhou do mrazáku, nejlépe tak na dvě hodiny. Potom těsto z ledničky vyválejte a dejte do vymazané formy, na to náplň z tvarohu a pudingu, a na to nastrouhejte těsto z mrazáku. A dejte péct na 200 stupňů. Bohužel nevím jak dlouho, zapomněla jsem kouknout na hodinky jak dlouho to trvalo :D
ježiš to vypadá nádherně!!! jen bych možná měla v náplni místo pudinku čistý tvaroh.
OdpovědětVymazatSuper recept, koláček vypadá krásně! A já jsem taky vždycky nedočkavá, když něco peču a má se to třeba nechat uležet v lednici! :DD Většinou to ani nedělám :D
OdpovědětVymazatVypadá to krásně!:)
OdpovědětVymazatJá to sice nesmím, ale má přijet brácha, tak to upeču:):)
Líbí se mi to strouhání!:):)
ááá mnam ! přesně podobně koláče miluju ! Tenhle slibuju, že vyzkouším!
OdpovědětVymazatMáš tu samé žravé recepty! :D Vypadá to tak úžasně! :D
OdpovědětVymazatmňam :)
OdpovědětVymazatTen jsem měla zrovna o víkend, jsem myslela, že sežeru celý plech, jak byl dobrý :D
OdpovědětVymazatHaha.tak už vím, jak strávím čtvrtek dopoledne.. :))
OdpovědětVymazatasi jsem slepá, ale jak se dělá ta náplň?:D
OdpovědětVymazatvypadá to moc dobře :-)
jenom se to smíchá, tvaroh s pudingem,mlékem a cukrem, ten puding se nemusí vařit:)
Vymazatděláme ho s tvarohem - bez pudinku - bez celozrnné mouky.
OdpovědětVymazatAle zkusím ten tvůj! :) Vypadá fakt suprově
Jo a s těmi recepty.. občas taky udělám TAK ZDRAVOU BUCHTU, že i koš po ní trpí :D
no krásny zákusok, svedčí mu práve to, že je nízky, vyzerá tak cheesecake-ovo. Určite vyskúšam ;)
OdpovědětVymazatTak to vypadá moc moc dobře ! kopíruju recept hned ! :D :)
OdpovědětVymazatmňaam!
OdpovědětVymazatNení to grófkin koláč?:)..My děláme podobný, jen tam ještě přidáváme sníh z bílků a strouhaná jablka:)
OdpovědětVymazatto nevím, tenhle občas dělá ségra doma jen takhle, bez jablek, tak jsem si ten recept trochu upravila:)
VymazatO strouhaných dobrotách slyším samou chválu. Možná bych mohla potěšit doma :)
OdpovědětVymazatMňam! :)
OdpovědětVymazatto rozhodně zkusím, vypadá to hoodne dobře :)
OdpovědětVymazatHele...myslím, že nejsi jediná, komu se občas něco nepovede:D. Dneska jsem si dělala legendární buchtu v hrnečku:D a to bylo tak hnusný:D. Já to dělala nějak jakože z hlavy (dělala jsem to den před tím bez vajíčka) a to bylo něco tak odpornýho. Celej den mi z toho dneska bylo blbě:D. Víš ono, když tam máš špatný poměry, tak se ti tam udělají z vajíčka hrudky a ty hrudky chutnaj jak oslazená omeleta. No fakt to bylo extra odporný:D.
OdpovědětVymazatJinak recept vypadá fakt lákavě:D. Hrozně ho chci vyzkoušet:D. Takže díky díky:).
Stav, že by to ani pes nežral, znám moc dobře :-D Naštěstí mám hodného přítele, který zblajzne kde jaký blaf a ještě mi ho pochválí, chudáák :-D Ale tahle buchta vypadá moc dobře, mám dojem, že jsem něco podobného taky už dělala, zvlášť část o patlání těsta po struhadle se mi zdá totiž důvěrně známá :-D
OdpovědětVymazatVypadá to luxusně:) Jen by mě taky zajímalo, jak se dělá ta náplń? Ten tvaroh se s práškovým pudinkem pouze smíchá?
OdpovědětVymazatpřesně tak, stačí to smíchat :) nemusí se vařit - tím jak je tam i mléko se ten puding v troubě sám "uvaří" :D
VymazatTy mi nahráváš přímo do noty! Chtěla jsem si najít nějaký dobrý koláč s pudingem :) takže děkuji za ušetřený čas ;)
OdpovědětVymazatholky já když vařím nebo peču, tak je to často taky masakr, ale můj chlap je voják a chodil i na vojenskou střední, takže "v bojových podmínkách" (=nic jiného doma prostě není) sní COKOLI :D
OdpovědětVymazatHmmmmmmmmm....mňam ! Zítra peču ! :)
OdpovědětVymazatTak hlásím, že vyzkoušeno !!!! Vynikající ! :)Lepší určitě jak píše M.-dvě
Vymazatvaničky tvarohu.A pecka je si ten koláček ještě před konzumací zakápnout
javorovým sirupem...bašta ! :)
Ahoj prosimte psala jsi, že cvičíš pop pilates, tak bych se chtěla zeptat, jestli nemá Casey i nejaky workouty na boky :-)
OdpovědětVymazatBtw: recept zkusím :-)
Stefi
Ahoj, napiš na youtube " blogilates muffin top", a vyjede ti jich hned několik :))
VymazatDěkuju Markét :))
Vymazattak tento je môj obľúbený akurát ho robím s tvarohom.
OdpovědětVymazatŠtýl ženy
ten nevypadá vůbec, ale vůbec špatně :D
OdpovědětVymazatMiluji puding! :)
OdpovědětVymazata tvaroh... hmmmmm... mňam! :)
Musím koupit celozrnou mouka a zkusit to! vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatHa, další recept do sbírky! :) Ukládám a o víkendu upeču :)
OdpovědětVymazatTak ten musím o víkendu vyzkoušet. Ještě mi se mi tam hodila třeba nastrouhaná jablka. No, budu to muset nějak vymyslet. :))
OdpovědětVymazatVypadá božsky, už jsem ho obdivovala i na facebooku. A s tím strouháním to mám úplně stejně :D Já a trpělivost nejdou dohromady, takže taky radši patlám těsto o struhadlo a vztekám se (jo, taky už jsem nějaký ten strouhaný koláč kdysi pekla) :D Jinak kombince kakaového těsta a tvarohovo-pudinkové náplně se mi fakt líbí, takové mám nejradši :)
OdpovědětVymazatTedy vypadá super a zdravá varianta to je něco pro mě. Děkuji za receptík, píšu si a moc ráda jej vyzkouším ;)
OdpovědětVymazatTen jsem taky párkrát pekla - rychlý a skvělý :)
OdpovědětVymazatVypadá úžasně! :) Musím ho taky zkusit... :)
OdpovědětVymazatKrásné! určitě vyzkouším;)
OdpovědětVymazatVypadá fakt hezky... :)
OdpovědětVymazathttp://janescolours.blogspot.cz
ükládám, vypadá super :)
OdpovědětVymazathmm, to vypadá fantasticky, tenhle recept ráda zkusím)
OdpovědětVymazatsuper recept, já jsem strouhaný koláč dělávala dřív - normálně kýbl cukru a druhý kýbl másla :D. tak teďka zkusím tenhle tvůj upravený. Akorát jsem zvyklá strouhat i ten spodek, tak to udělám takhle. Nesnáším výlení těsta :D
OdpovědětVymazatMňam! Dneska jsem ho zkoušela a právě si tady pochutnávám, je opravdu výborný!:D:)
OdpovědětVymazatvypadá to moc dobře
OdpovědětVymazatJá bych si měla to projíždění blogů zakázat, jelikož se mi dneska oblíbené položky rozrostly minimálně od tři další recepty, které chci udělat, ale na které není vůbec čas :D Každopádně to vypadá skvěle a musím to co nejdřív vyzkoušet :) V jak velké formě jsi to měla? ;)
OdpovědětVymazatJako všechny tvoje výtvory i tohle vypadá dokonale :-)
OdpovědětVymazatUž se mi peče :D :3
OdpovědětVymazatjak dlouho jsi to pekla? :)
VymazatKáťa
Já to znám pod názvem strouhaná buchta a má mamka to peče velmi často, protože v naší rodině je to úplně nejoblíbenější buchta ze všech :)))) Mamka to ale dělá normálně na klasický plech :)
OdpovědětVymazathttp://angellovely-things.blogspot.cz
Tak TOHLE mě stálo všechny moje nervy! :D Těsto vyndáno po dvou hodinách z mrazáku, měkké. Ale mně se nechce čekat, že jo :) Výsledek - třetina těsta zůstala na struhadle, druhá je rozpatlaná po celé kuchyni a poslední je na koláči, hurá! Nakonec jsem musela to blbý těsto na koláč "naházet" a místo srouhání mám takové lžičkové "bobky"! Tak co, snad to půjde jíst, díky za tip :)
OdpovědětVymazatMňam! Určitě vyzkouším. Na koláče, buchty a sladké jsem ulítlá :D
OdpovědětVymazatVčera jsem ho pekla a všem moc chutná! :) ale na ten mrkvový dort nemá, to je moje láska. :)
OdpovědětVymazatTak už ho mám v troubě. :P
OdpovědětVymazatTo bych to nebyla já, abych něco nezapomněla, takže náplň je bez mléka, jsem zvědavá, co z toho vyleze, snad se to bude dát jíst. :D
Ahoj tak dnes jsem pekla koláček a do tvarohové náplně jsem přidala rozmačkaný banán a ředila jsem trochou kefíru. Mňamka :) Jazzka
OdpovědětVymazatTen koláč miluji klasicky tvarohový ale tento vypadá taky moooc dobře.
OdpovědětVymazatMohu se zeptat Vas, kteri tento kolacek jiz pekli, jak priblizne dlouho trva nez se upece? Či jak poznam, ze je kolacek upeceny? Dekuji :)
OdpovědětVymazatNa mensim plechu s 2 tvarohy( takze je vyssi) sem pekla cca 20-25min ale moje trouba pece jak blazen tak to chce hlidat.
VymazatJá jsem pekla 28 minut (přesně, po 25 jsem plánovala jít do 30, ale pak jsem ho radši vyndala). Dala jsem ho do výšky 2/4 trouby. Tvaroh na okrajich zacal po 25 minutach zlatnout.
Vymazatcukr krupice? :)
OdpovědětVymazatJá jsem dala třtinový, který je stejně hrubý jako krupice. Žádný problém.
VymazatMusím se "pochlubit" svou zkušeností s tímto koláčem...Jednoho krásného rána, jsem s radostí zjistila, že se na blogu objevil recept na koláč. Bez váhání jsem se dala do přípravy, koláč jsem šoupla do trouby a s našima jsme začali odpočítávat minuty a slintat nad představou, jak si každý ukrajujeme pořádný kus.Koláč jsem´vytáhla, s očekáváním jsme každý vzrušeně zaútočili lžičkou na svůj příděl a ejhle..... Z minuty na minutu se příjemná atmosféra změnila na domácí horor..naši mě chtěli utlouct lžičkama a koláč mi hodit na hlavu...A důvod?...Já jakož to "šikovná" hospodyně jsem nám koláč osolila!Nedokážete si představit to zklamání:DDD Naštěstí se atmosféra po chvíli uklidnila a už jsme se tomu museli jen smát....Takže tuhle sobotu ho musím vyzkoušet znovu, jen mi prosím držte palce ať si zase nespletu cukr se solí, když se téhle chyby vyvaruji koláč bude určitě perfektní.:D
OdpovědětVymazatTen můj vypadá úplně jinak. Použila jsem pistáciový pudink, čerstvý tvaroh z farmy a ten poměr těsto-náplň je úplně jiný, i když jsem použila všeho stejně. A ještě mě teda mamka ukecala, abych dala nahoru čokoládovou polevu. :D
OdpovědětVymazatTak jsem ho o víkendu také vyzkoušela a všem moooc chutnal! :)
OdpovědětVymazatPredpokladam, ze ten vanilkovy puding tam je kvoli ochuteniu naplne. Co myslite, slo by puding zamenit napr. za vanilkovy protein?
OdpovědětVymazatkdyž se něco nepovede... :D to znám :DD jednou jsem uvařila něco tak hnusnýho, že jsem se bála, že mi to i záchod vrátí zpátky, najednou přišel brácha, nedůvěřivě se na to podíval, štítivě kousek ochutnal, posadil se, bezděčně si vzal další a já jen nevěřícně pozorovala, jak se problém vyřešil sám :D
OdpovědětVymazatjinak tenhle koláč zbožňuju a jeho přechovávání by mělo být zakázáno v zájmu celosvětového míru :D
To jsem dělala v pátek pro rodinou sešlost, do náplně jsem nedala cukr ani mléko (zapomněla jsem :D) a nechala v troubě 25 min a bylo to výborný :) dokonce i teta si dala a to je co říct :D
OdpovědětVymazatTen znám:) Už jsem ho kdysi dělala:) Ty jsi šikulka:)
OdpovědětVymazat