Dnešní recept je na pečené květákové placičky...nebo spíše jednu velkou placku. Inspirovala jsem se u Lucie a její květákové "pizzy", akorát jsem si to udělala bez oblohy a přidala parmezán.
Na 1 větší porci : Půlku nastrouhaného květáku
1 mozarellu light, najemno nakrájenou
kousek nastrouhaného parmezánu (čím víc, tím líp!:D)
1 vejce
sůl, pepř a koření podle chuti
Květák nastrouhejte a dejte na 8 minut do mikrovlnky, tak se z něj vypaří přebytečná voda. Poté smíchejte všechny ingredience a na plechu z pečícím papírem vytvořte tenčí placku. Pečte na 200 stupňů přibližně 30 minut. A výborná večeře je na světě!
Jé mňam, to zkusím, takové věci mám ráda:)
OdpovědětVymazatAkorát nemám ten květák:D
Květák, moje láska na zapékání a pečení :)) ale udělat z toho "pizza chleba" je supr čupr nápad !!!!
OdpovědětVymazatMňam, ty mi ale děláš chutě! Určitě zkusím! :-)
OdpovědětVymazatjé jsem ráda, že jsi vyzkoušela. Bezva musí být i bez přílohy, s parmazánem je dobrý všechno :-)
OdpovědětVymazatvypadaji uzasne
OdpovědětVymazatMnamiiii !!! Na prvý pohlad to veru vyzerá uplne ako pizza :) Toto si určite urobím :) Bože, ty mi vnukneš stále také skvelé nápady, preto vždy tak rada rozklikávam nový článok :)
OdpovědětVymazatAch kurnik, vedela som, že som niečo zabudla kúpiť.. květák! :D Ale vyzerá to nádherne, hneď by som sa zahryzla ;)
OdpovědětVymazatFakt to vypadá moc hezky, šíleně se mi nechce strouhat ten květák, ale asi do toho půjdu :D
OdpovědětVymazatJinak já na večerní sacharidy nehledím. Vždycky se totiž navečeřím v sedm, že to bude tak akorát když půjdu spát v 11, a nakonec jdu stejně vždycky kolem jedné, takže nebýt mé vydatné večeře tak se budu muset zase v 10 nadlábnout a to už bych nerada :D
Květák mám ráda, ale jeho chuť mi nepřijde tak výrazná, takže bych v tomto případě asi sáhla spíše po brokolici. :P
OdpovědětVymazatJá květák miluju, a tohle vypadá jako strašná dobrota!
OdpovědětVymazatTeda květák miluju, šla jsem dnes pro něj do Billy a když na mne vybaflo 55 kč, tak jsem si řekla, že to si můžou strčit do prdele :D takže až bude nějaký levnjěší, určitě vyzkouším, miluju s ním květákový mozeček... mňam :)
OdpovědětVymazatHrozný zloději no :D Taky se nestačím vždy divit:/
Vymazatty ceny jsou fakt hrozný no :/ já jsem ho měla z lidlu za 25, ale už tam v akci stejně není (achjo, zase jsem jak duchna!:D)
VymazatMňam, mňam...to vyskúšam :-)
OdpovědětVymazatMy doma vždycky děláme květákové placičky, ale tohle teda vypadá dost dobře.:-)
OdpovědětVymazatOpět povedený recept :) Květák mám ráda a podobné placičky už jsem taky kdysi dělala. A ty tvoje taky vypadají parádně :)
OdpovědětVymazatTo určitě zkusím! :) miluji květák. Škoda, že jsem líná večer něco kuchtit :-D stejně vždy skončím u pečiva.
OdpovědětVymazatNo fuj jablko po večeři :-D že se nestydíš :-D
OdpovědětVymazatJá kvĕták mixuji v mixeru a taky dĕlám podobnĕ jako ty.
OdpovědětVymazatNa toto se chystám už dlouho, pořád na tento úžasný recept zapomínám. Děkuji za připomenutí :)
OdpovědětVymazat"to by mě dietářky hnaly" :D Mě by možná i ubili za to co jsem schopná snísst navečer :D A tím nemyslím jenom ovoce, když si dávám "ovocnou mísu" tak to považuju to za zdravou věc :D Tohle vypadá fakt moc super :) Zbožnuju květák :)
OdpovědětVymazatTo vypadá skvěle, vždycky z květáku tvořím nějaké novoty, protože vařený už mě nebaví :) tak moc děkuji za nápad!
OdpovědětVymazatskvělý tip na véču! :) až budeme mít květák, tak si to ukuchtím :)
OdpovědětVymazatmňam! květák mám moc ráda, určitě to bude dobrota
OdpovědětVymazatMňamka, květák mám moc ráda akorát v zimě jse ho neměla, stál u nás před 50 korun! :D
OdpovědětVymazatMusím počkat na sezónu! ;)
to vyzkouším :)
OdpovědětVymazatsacharidy večer neomezuju :) zkoušela jsem to a vždycky jsem měla hrozné chutě :/
vypadají suprově, mňam!:)
OdpovědětVymazatvypadají skvěle, dostala jsem na ně chuť ;)
OdpovědětVymazatSkvělý! Miluju květák ♥ Recept už mám zapsaný ve svém zápisníku. Těším se až ho vyzkouším. Děkuju :)
OdpovědětVymazatBezva nápad jak zužitkovat květák, vyzkouším!:)
OdpovědětVymazatJen počkej, ona se zase vrátí naše cuketová a květáková sezóna a budeme si pískat, cuketky a květáčky se budou nosit z trhů od českých pěstitelů! A cuketu si plánuju dát na zahrádku, takže doufam, že bude plodit ve velkym :D Stejně tak s pórkem, nedavno jsem viděla kilo za 99, takže taky pěkný.
OdpovědětVymazatVypadá to strašně chutně, já mám takováhle jídla strašně ráda a sacharidy na večer taky moc nejím (myslím přílohy), ale občas mi příjde chuť takhle večer před spaním na kousek jablka a prostě si dám :D. Špeky aspoň pěkně přes noc narostou :D, žejo
Vypadají krásně!
OdpovědětVymazatMilujem karfiol, receptik ukladam :)
OdpovědětVymazatparmezán jsem ještě neměla a ani nevim jestli ho vůbec u nás seženu, snad možná v tescu :D určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatKvěták mám ráda, pamatuji si na květákové placičky smažené na oleji z mého dětství...:D Tyhle rozhodně vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatTo vypadá skvěle! Určitě ozkouším :-)... já už dělala jednou placku z květáku a mocnedržela, tak snad tenhle pokus bude úspěšnější :-D
OdpovědětVymazatto je ted mozna uplne stupidni dotaz, ale cim nahradit tu fazi v mikrovlnce, aby se vyparila ta voda? mikrovlnku nemame, tak aby to nebylo moc vodnate :) jinak to vypada zase skvele :)
OdpovědětVymazatPetra
Ahoj, normálně ten květák uvař ve vodě .. akorát to bude trvat déle :)
VymazatVypadá to dobře, ale asi by mi to nechutnalo, květák nemám ráda:(
OdpovědětVymazat:-) vypadá to perfektně a jednoduše :-) takže děkuju
OdpovědětVymazatTak tohle je perfektní recept!! Dneska jsem zkoušela a fakt boží! Vzala jsem si jen půlku a do prostřed dala plátek sýru a zavřela. Opravdu vynikající!
OdpovědětVymazatTaky jsem dneska zkoušela a chutnal. A nejenom mně :)
OdpovědětVymazatAhoj, jen mám trošku technický dotaz ;D. Myslíš, že bych si tvůj recept mohla maličko poupravit a nahradit květák brokolicí ? Mi doma totiž momentálně máme jen tu a já už se zkrátka nemůžu dočkat až tento tvůj skvěly recept vyzkouďím ;D. Kdyby to šlo, neodhadla bys kolik gramů brokolice bych měla přibližně použít?:) A myslíš, že by postup zůstal stejný mám na mysli hlavně to strouhání a zbavování vody v mikrovlnce ;DD. Předem moc děkuju za odpověď :)!! A omlouvám se, že ti to chci takhle znervořit :D.
OdpovědětVymazatAhoj, jasně že můžeš, nemám na to autorská práva:D
Vymazaturčitě to půjde, akorát to bude úplně jiná chuť, přeci je květák a brokolice chutnají úplně odlišně, ale špatné to nebude :) dala bych to množství stejné, i ten postup s mikrovlnkou a strouháním :)
Vážně moc děkuju :))! Chystám se to vyzkoušet zítra k večeři, tak ti pak napíši jak to dopadlo ;D
VymazatAhojky, tak to bylo SUPER ;)! Určitě taky tuhle zezeleněnou verzi vyzkouušej ;D!
Vymazatvčera jsem zkoušela a jsou pecka :)
OdpovědětVymazatDělala jsem, potřela jsem domácím kečupem, na vrch zeleninku a mňam :)
OdpovědětVymazat