Tak dneska zase jeden recept,tentokrát na výbornou, ale opravdu VÝBORNOU ananasovou buchtu!
Něco podobného možná znáte pod názvem "buchta Orgasmus", ale protože jsem
Nejsem příznivcem suchých bábovek, ale naprosto miluju všechny hutné, až mokré buchty. A tahle je přesně taková. Spodní část je krásně vláčná (někomu se to bude zdát možná až moc mokré, ale to mi vyhovuje) díky ananasu, a vrchní část je z pudingu a tvarohu....prostě dokonalá kombinace, ideální třeba na snídani, ať ten den začnete hezky sladce.
Budete potřebovat:
1 plechovku ananasového kompotu (měla jsem Clever z Billy)
1 a půl hrnku celozrnné mouky
půl hrnku hladké mouky
půl prášku do pečiva
3 lžíce třtinového cukru
2 vejce
na polevu:
1 a půl vaničky nízkotučného tvarohu
vanilkový puding (uvařený podle návodu, z celého sáčku)
Ananas i s nálevem rozmixujte na jemno, přidejte k němu všechny další ingredience a pořádně promíchejte. Těsto nalijte do vymazané formy a dejte péct na 200 stupňů na 30 minut. Až korpus vychladne, dejte na něj polevu z pudingu (uvařený z 1 sáčku, podle návodu) smíchaného s nízkotučným tvarohem. Dobrou chuť!
mňamiii !!! Úžasný recept a hlavne pekná zdravá verzia :) Ty si proste šikulka :) Tiež sa práve chystám zacvičiť :)
OdpovědětVymazatVypadá to opravdu dobře. A víc se mi líbí Tvůj název, protože se mi dost příčí představa jíst něco, co se jmenuje orgasmus. :))
OdpovědětVymazatmně to přijde takový buranský, říkat tomu tak:D
VymazatMňam, mňam, mňam :-) Tak tuhle dobrotu určitě nejpozději o víkendu upeču! Jen mám dotaz - plechovka ananasu je malá? Díky za super recepty!
OdpovědětVymazatPS: mrkvový koláč měl úspěch i v práci u kolegů, kteří zdravou stravou pohrdají :-D
Nikola
Velká, ale bohužel už nevím, kolik gramů měla - kupovala jsem Clever v Bille, a byla tam jen jedna velikost :)
Vymazattak to jsem moc ráda že chutnal :))
Koukala jsem, že má 580 ml, stejné je to i u takových těch modrých plechovek Gianna ;)
VymazatDěkuju! :)
VymazatDíky za odpovědi. Koukala jsem na původní recept "Orgasmus", podle kterého jsem už jendou pekla a tam mám uvedenou menší plechovku na stejné množství mouky. A pamatuji si, že piškot nebyl až tak moc mokrý jako máš na fotce :-) Takže tip pro ty, které nechtějí příliš čvachtavý piškot - dejte malou plechovku ananasu ;-)
VymazatNikola
grrrrr, myslímže budu mít celý prázdniny zabraný jen pečením :DD
OdpovědětVymazattak to poznáš můj život! :D
Vymazatno :D ale ono to pak přestane chutnat!:D
Vymazatvypadá dobře Markét
tak to se mi ještě nestalo...:D
Vymazatovoce v kozervách moc nemusím, většinou maj dost doslazený nálev, který to kazí, aneb čerstvé ovoce je nejlepší :)
OdpovědětVymazatExtrémně jednoduchý a přitom to vypadá skvostně. Miluju jednoduchý věci :D Problém je, že už si ty recepty od tebe snad nemůžu ukládat, jelikož jich mám na pořadníku tolik, že nevím, co dělat dřív :D
OdpovědětVymazatJá taky - za prvé protože na to, abych dělala něco složitého jsem líná....a zadruhé jsem na to taky nešikovná :D
VymazatPřimlouvám se za to, aby se takhle buchta posunula v pořadníku nahoru! :D
Ještě technická :D Jak velkej máš hrnek? :D Chystám se na to, a mám tady tisíc hrnků a ono na tom docela záleží, protože při blbým poměru to je buď moc mokrý (ještě víc než hodně morký:D) nebo naopak suchý.
VymazatDělala jsem to s hrnkem o obsahu 200ml :))
Vymazatchápu že tady ta hrníčková metoda není nic moc, protože to je dost nepřesné, ale úplně v původním receptu to bylo taky na hrníčky, tak už jsem nic nevážila :D
Mně by asi vadil ten mokrý piškot, protože tak alespoň z fotky vypadá. Předpokládám, že to zřejmě udělal ten ananas.
OdpovědětVymazatNicméně taťka má zítra narozeniny, a protože má rád ananas, tak toho tvého receptu přeci jen využiju. Možná s tou obměnou, že ananas dám do polevy a ne do těsta. Díky za tip. ;)
Ten piškot je hodně mokrý díky ananasu a tomu nálevu, ale je to záměr, nemám ráda suché piškoty a buchty, takže proto jsem si tuhle buchtu tak zamilovala :))
Vymazattaké mám ráda typy těchto mokrých buchet. Vypadá úžasně. Už se na ní těším :)
OdpovědětVymazatDěkuju, tak snad ti bude taky chutnat Terezko :))
VymazatJeště že jsem zrovna dosnídala!
OdpovědětVymazatMokrý piškot je právě mnohem lepší než ten suchý,co se drolí:)
Já jsem snídala právě tuhle buchtu :D
VymazatTaky si myslím, čím hutnější tím pro mě lepší :)
Začínám si připadat jako ve filmu Julie a Julia - mám chuť upéct všechno, co máš na blogu :) :) Myslím, že nejsem jediná :)
OdpovědětVymazatTo mě moc těší! :))
VymazatJoo, to je brutální těsto s tím rozmixovaným ananasem, už jsem to jednou dělala, bylo fakt úžasně nadýchané:)
OdpovědětVymazatA ten vršek si vyřešila skvěle, vypadá to krásně (a zdravě!):)
Děkuju :) ten ananas je v tom opravdu výbornej :))
Vymazatcčera jsem přemýšlela co bych si dobrého upekla :D a dnes už vím! tvou buchtu :)
OdpovědětVymazatTak snad bude chutnat :))
VymazatVypadá to krásně. To asi není množství na celý plech, ne? Jak velkou formu na toto použít?
OdpovědětVymazatNení to na plech, ale na kulatou formu, ale bohužel nevím jaký má průměr..
VymazatPane bože mňam ! :D A to mi delas ted když nemuzu nic moc jist!???:D
OdpovědětVymazatTak si ji upeč až budeš moct jíst, ať se máš na co těšit :DD
VymazatVypadá krásně :-) někdy se do něj pustím
OdpovědětVymazatMarkét, já mám někdy pocit, že úplně hýběš českou ekonomikou - dáš recept na ananasovou buchtu, která vypadá tak nádherně, všichni na ni dostanou chuť, tak dělají nálet na obchody a kupují ananas. Dáš článek "přihoďte do košíku" a všechno tam tak vychválíš, že všichni dělají nálet a přihazujou do košíku... Prostě abych mluvila ve své předstátnicové ekonomické terminologii - ovlivňuješ preference spotřebitelů :-D
OdpovědětVymazat:D Tak to musím pořádně promyslet, o čem napíšu příště! :D
VymazatProsím ťa akú máš veľkosť formy ? Vyzerá to úžasne :-)
OdpovědětVymazatTaková ta klasická kulatá dortová, ale rozměry bohužel nevím :/
Vymazatvelmi originální recept, ten si rozhodně nenechám ujít
OdpovědětVymazatHmm, já taky potřebuju mokrou buchtu! Takový ty sucharky, co se jimi člověk dusí, to není ani radost jíst.
OdpovědětVymazatVypadá a jistě chutná skvěle:)
Škoda, že jsem zrovna dostala naordinovanou sucharovou dietu na žaludek...budu si zatím muset vystačit jen s okukováním...ale moc se těším na vyzkoušení, ananas mi hrozně chutná :)
OdpovědětVymazatDala bych si tam něco jinýho, než ananas, protože ten nejím, ale úplně se mi sbíhají sliny!
OdpovědětVymazatMarkét, díky za inspiraci ;)
OdpovědětVymazatLíbí se mi to odůvodnění absolutní zdravosti :D. Ale tak tak.. máš pravdu, bílkoviny, cukry a vláknina jsou potřeba :D a když ještě dohromady tak hezky vypadají...
OdpovědětVymazatmňam tohle vypadá úžasně :) zbožňuju mokré a vláčné buchty a ještě k tomu tvaroh...<3
OdpovědětVymazatMiluju ananas, miluju tvaroh !!...miluju mokré buchty !..Z těch suchých se
OdpovědětVymazatmi práší z nosu :)))))))))))))))
Díky za inspir :)...jdu péct :)
No, to vypadá naprosto dokonale!!!!!! A jestli to tak i chutná, taky se názvu nedivím! :) :D
OdpovědětVymazatJůů, ta kto je lákavé! Mokré buchty taky miluji, úplně nejvíc. Jak je to suché, tak mi to nejede :D Tož už bych měla podle tebe konečně něco upéct. pořád nás zásobuješ a já pořád nebyla schopná. Já mám totiž problém, že když něco upečui, tak mám tendence to všechno hned sníst a tomu se těžko odolává :D
OdpovědětVymazatPřesně tak!! :-D To jediné mě dokáže odradit od pečení :-D jelikož to musím sníst především já (trochu pomůže mamka) a když si pak uvědomím, že ta buchta zmizela ani ne během 2 dnů (někdy ani to ne :-D), tak mě chytnou výčitky :-D
VymazatAle tahle vypadá božsky. Byl by hřích ji nevyzkoušet :)
Proto nejradši peču večer, takhle alespoň neujídám, a ráno si to dám hezky a bez výčitek k snídani :D
VymazatAle ne vždy se zadaří, někdy taky spořádám pořádnou porci...:D
Ahoj prosím tě nevíš zhruba kolik gramů bylo toho ananasu a také jak veliký hrnek máš na mysli? Abych věděla kolik tam mám dát té mouky a tak :-)
OdpovědětVymazatJinak moc hezký recept :-)
Ahoj, plechovka má 580 ml, a hrnek měl objem 200ml :))
VymazatDíky, díky díky! Zrovna nedávno sem se v kuchyni dívala na ananasový kompot. Tak o fešáka zakomponuju do toto zážitku! :D
OdpovědětVymazatJen do toho! :D
VymazatPrávě jsem dopekla, už jen čekám, až poleva trochu ztuhne a pustím se do toho:-) Jen mi ten korpus po upečení vůbec nepřipadal tak mokrý, jako ten tvůj.
OdpovědětVymazatTak to mám radost, že jsi to hned zkusila :)
Vymazatani ten můj korpus po upečení nevypadal tak mokrý, bylo to znát až po rozkrojení, tak třeba to tak bude i u tebe:)
vyzerá to veľmi chutne :-))
OdpovědětVymazatNoo, to vypadá dobře, to by se dalo, děkuju, chuť byž byla, stačí jen vytvořit:)
OdpovědětVymazatmyslis, ze by se dali pouzit napr. zavarene broskve?..a kompot si mixovala i se stavou nebo si ji slila?..ps: vypada to nahderne!! :)
OdpovědětVymazatUrčitě, viděla jsem podobnou buchtu i s broskvemi :)
Vymazata mixovala jsem to i se šťávou, je to napsané v receptu
Buchta orgasmus, to zní fakt skvěle! :D Ty názvy mě často pobaví, ještě dobrý je název ''obližprst buchta''.. :D
OdpovědětVymazat''obližprst buchta'' bych mohla říkat jakékoliv buchtě, podle toho jak to vypadá u mého pečení...:D
VymazatTo budu muset zkusit :) Už toho mám v pořadníku taky spoustu :) Jenže mě napadlo dát tam rovnou ananasový pudink, jestli se dá sehnat :) A nebo je taky fajn uvařit ten pudink se šťávou z ananasu místo mléka :) My jsme takovou polevu na dort dělali na základce v hodinách vaření :)
OdpovědětVymazatTady je právě ta šťáva potřeba do toho těsta, takže do pudingu už nezbyde, ale sestra párkrát takovou polevu dělala na jinou buchtu, taky to bylo dobré :)
VymazatTak jdeme s mamkou na to :) Tato buchtu dostala v mém pořadníku prioritu :) Akorát džus nebude, mamka řekla, že tolik peněz odmítá do buchty investovat :-/
VymazatTak musim se přiznat, žeh end jak jsem tohle dočetla tak jsem se šla kouknout jestli máme ananasový kompot.. A máme ! jen potřebuju skočit vedle pro tvaroh a jdu do toho ! :D Vypadá to totiž dokonale
OdpovědětVymazatJeee ty jsi skvělá! :D Mám radost, že tě to hned zaujalo :))
VymazatKdysi jsem zkoušela ten originální recept, ale zas tak mě nezaujal, ale toto se mi líbí už na první pohled :) Jen přidám asi víc cukru, aby to jedli i doma, všechno co mě se zdá přeslazené oni berou jako normální :D Jenom mi prosímtě vysvětli, kdo to u vás pořád všechno jí a kde na to bereš čas? Připadá mi že furt něco pečeš nebo vytváříš :D Já už mám uložených milión receptů co chci vyzkoušet, ale než se na všechny dostane, to uběhne hodně dlouhá doba :D
OdpovědětVymazatČas si na to, co mě baví udělám vždycky, a obzvlášť teď, když už nemám ani zkoušky :)
VymazatAle je pravda že peču skoro pořád, ale nejím to sama :D Když peču nějakou buchtu, tak si to dávám jen ráno k snídani, a mamka se sestrou to jí třeba ke kafi :) A když peču nějaké pečivo, tak to si potom beru s sebou třeba ke svačině na brigádu, místo kupovaného, to mizí hned....no ale když napeču třeba svoje oblíbené loupáčky, které už doma nikdo nechce, tak si je dám do mrazáku a postupně vytahuju k snídani :)
Ehm, proč to vypadá tak dobře? Jeden kousek by nestačil...:D
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle:)Myslím, že každý po přečtení tohohle článku přemýšlí co z toho má doma v kuchyni:D Děkuju za tip! Už vím, co v neděli upeču pro návštěvu:)
OdpovědětVymazatMarky, moc hezký recept. Z té náplně pudink a tvaroh dělávám nepečený dort s piškotama a vždycky to má úspěch. Takže v kombinaci tady s Tvým ananasovým základem to musí být paráda!
OdpovědětVymazatVypadá skvěle! mňaaaaam, vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatMyslíš, že by se dal použít i jiný kompot než ananasový? Asi určitě, což??
OdpovědětVymazatNo teda, měla ses dát na nějaké pekařské umění a kurzy, tvoje kreace se mi líbí čím dál víc! Ten ananas bych dala i do polevy a někde jsem, myslím, viděla, že se přidává i kokos, což může být moc dobré, mně osobně ananas a kokos příjde jako dooost dobrá kombinace :D
OdpovědětVymazatNo tak tahle nádhera se posouvá na čelní místa mého Must Bake Listu :D. Vypadá tak dokonale, že ji rozhodně vyzkouším (a tentokrát jsem si jistá, že nezůstane jenom u slov, jako častokrát). Jsi nejvíc šikovná :). Jenom komentář k předchozímu článku, jsem ráda, že si taky někdo všiml zaměňování tip/typ. Často mě to rozčiluje...:).
OdpovědětVymazattak a dost, zakládám, udělám! :D vypadá luxusně
OdpovědětVymazatA kvůli tý tvý starý panně jsem poprskala obrazovku notebooku, ty můro :DDDDD
hahaha dobře ti tak! :DD
VymazatJakou celozrnnou mouku používáš?? Já mám z DééMka a lepí, je mokrá až moc, buchty mám pak spíš neupečené než příjemně mokré..díky za info.
OdpovědětVymazathttp://www.moniislifestyle.blogspot.cz/
To by mě taky zajímalo... buchut jsem totiž pekla, ale z korpusu se udělalo něco tvrdého a tuhého. Vůbec to není mokré a i přes to, že to v troubě vypadalo jako dopečené a na špejli nic nezůstávalo, po vychladnutí se mi to celé zdrclo. Takže se to nedá moc jíst a asi zbytek vyhodím :/
VymazatMám pokaždé jinou, ty druhy moc nerozlišuju, ale tahle buchta byla konkrétně z celozrnné pšeničné, ze zdravé výživy za 25 korun :)
VymazatMarkétko, jak dlouho jsi buchtu nechala v lednici?
OdpovědětVymazatMi to nějak nechce tuhnout ta poleva. :D
Ten tvaroh jsi dávala do teplého pudinku, nebo až ti vychladl?
To si zase jednou doma trhnu trapas, když to budeme muset z formy vyjídat lžičkama. :D
Dávala jsem to do teplého, teda ne úplně do horkého, ale ještě to bylo docela tekuté :)
VymazatA v lednici to bylo přes noc, než jsem se do toho pustila, takže se neboj, tuhne to dlouho :))
to vyzerá tak mňamkovsky! také chúťky na večer! :D
OdpovědětVymazatVypadá to moc jedle :D! už vím,co budu mít zítra na snídani :) .B
OdpovědětVymazatAhoj Markét, myslíš že bude vadit normální kostkový tvaroh? Ten v těch vaničkách je takový jemnější, tak nevím jestli tady k té kostce nemám přidat třeba jogurt na zjemnění nebo tak, co myslíš? :)
OdpovědětVymazatAhoj, určitě to půjde, jen tam dej o trochu více mléka :))
VymazatNakonec jsem to nechala tak a bylo v pohodě, konzistence byla po zatuhnutí supr! Až na to, že si všichni doma stěžovali, že to není sladké. Nezavděčíš se!! :D
VymazatHm, já věděla, že mám ten Ananas dneska vzít :D sakriš :D tak příště, ukládám si :)
OdpovědětVymazatMám takový problém :D buchtu jsem pekla, ale vůbec ji nemám tak vodovou jako ty. Taky ji nemám tak nízkou... nevím čím to je, kde se stala chyba. Je spíš tvrdá a sražená, docela vysoká a fakt dost tuhá, takže půjde nejspíš do koše :( jaké máš mouky prosím?
OdpovědětVymazatTak to bohužel netuším :( Mám celozrnnou pšeničnou, ze zdravé výživy za 25kč
VymazatVčera jsem buchtu pekla :)...už je pryč a to já měla jen dva kousky! :) Byla skvělá. Ani nějak přeslazená, tak akorát :)...příjemně vláčná, ale ne rozmočená :). Napadlo mě, že by šla upravit a byl by zní luxusní Pina Colada dort :)...do piškotu strohaný kokos, pudink kokosový, zapracovat kokosový krém nebo kokosové mléko...ozdobit ananasem...mno mňam :) jen ta představa...třeba někdy zrealizuji, ale teď mám na seznamu dalších tvých tisíc receptíků :)
OdpovědětVymazatAhoj, asi to bude znít hloupě, ale ten tvaroh se míchá s pudinkem hned po jeho uvaření, tzn. ještě s horkým nebo se to nechá vychladnout a pak zašlehat do sebe? Díky
OdpovědětVymazatTak už jsem odpověd vyčetla z komentu výše...
VymazatJakmile ze sebe otřu pot kvůli vedru vyrážím nakoupit ingredience a pak si dopřeju tenhle mňamozni kousek.
OdpovědětVymazatJust be yourself by Petra
Vyzkoušeno, už jen čekám na vychladnutí ;-)
OdpovědětVymazatPS: závidím Ti tvojí postavu! :( :D
Tak jsem ho zrovna dodělala taťkovi k narozkám :) Je extrémně lehký na přípravu, takže pokud zaboduje (o čemž nepochybuji), tak ho budu dělat opravdu často :-)
OdpovědětVymazatPS: Akorát ho mám asi 2x vyšší než ty, což nechápu, jak se mi povedlo :-D jelikož formu mám podle mě stejnou jako ty. No co, aspoň nezmizí tak rychle :-D
tak jsem ji dopekla, je moc dobrá, ale nechápu, jaktože ji nemám tak mokrou, když jsem použila stejně velkou plechovku ananasu ... ale je moc dobrá, děkuju za recept:)
OdpovědětVymazatStý komentáář! :D Já jsem na tu buchtu dostala neskutečnou chuť, už vím co budu péct až příjde návštěva :)) a nebo jen tak do školy na sváču ;-) Díky za inspiraci :)
OdpovědětVymazatTak jsem právě upekla a jsem na ni zvědavá. Jsem hamoun, tak jsem si dala víc tvahoru do polevy a ještě do přisladila agávovým sirupem :-D
OdpovědětVymazatTa poleva mi vůbec neztuhla :(( Chutově dobré...
OdpovědětVymazat