Budete potřebovat (na 5-6 malých roztomilých ťuťu ňuňu Scoces):
140g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
malá lžička soli
30g zmrzlého másla
120ml studeného mléka
Zmrzlé máslo nastrouhejte na hrubo a promíchejte se suchými surovinami, přidejte mléko a vypracujte těsto. Je důležité, aby bylo opravdu studené. Na pomoučeném vále těsto vyválejte a několikrát přehněte (vyválet, přehnout, vyválet, znovu přehnout a vyválet...a tak dál), poté z těsta tlustého cca 2cm vykrajujte menší skleničkou nebo formičkou kulatého tvaru Scones. A dejte je péct na 200 stupňů na 8-10 minut, než zezlátnou.
P.S. Fakt si je upečte, nebudete litovat!
P.S. 2. Opravdu, hned zítra!
No, opravdu vypadají dobře, ale já jsem prostě ten tip, co by pro sebe nic z bílé mouky neupekl....ikdyž, možná, že bych jich mohla upéct víc pro všechny a jeden si dát. :D :)
OdpovědětVymazatTyyjo, tak já jsem v Anglii už sedm měsíců ale o tomhle jsem ještě neslyšela a ani jsem to nikde neviděla! :-D
OdpovědětVymazatTak jsem googlovala a jo - už vím! :-D Tady jsou výborné s rozinkami! Až budu doma tak vyzkouším tyto Tvé :-)
VymazatJá se moc těším, až je ochutnám v Anglii, pravé Anglické! :))
Vymazatzajdi si do Sainsburys tam je mají :)))
Vymazatabsolutně jsem je milovala v Anglii s rozinkama a skořicí.. :))a přesně ty ze Sainsburys nebo z Waitrose..☺
VymazatJá naopak říkám třikrát hurá hladké pšeničné! :D Jsou prostě recepty, které se šidit nemají a scones jsou jeden z nich :) (Já bych teda nešidila nic, ale chápeš :D)
OdpovědětVymazatPřesně tak :))
VymazatHolky máte pravdu, některé recepty nejde dělat celozrné, ale jako "šizení" bych to nenazvala. Vždyť celozrná mouka je dražší, výživnější i chuťově lepší, ne? :) Ale recept vypadá dobře, dneska je asi upeču:) Renata
VymazatTak, zkoušela jsem experimentovat. Dala jsem 50g celozrnné mouky a zbytek bílé a určitě to nezkoušejte! =D I když to nebylo tolik, tak scones nebyly tak nadýchané, jak jsem si představovala.=( Takže příště určitě jenom z bílé!
VymazatVšak to povídám, že přesně tady prostě musí být bíla!:D
VymazatRenata: Jasně, řekla jsem to špatně, šizení není dobrý výraz, celozrnná mouka je kvalitnější, ale chuťově se podle mě srovnávat nedá, protože se používá primárně na jiné věci.
A to já tomu klidně šizení říkám, pokaždé (no to je vlastně skoro vždycky:D) když někam cpu celozrnnou mouku :D
Vymazat:D Super článek, moc hezky napsaný :D A recept vypadá dobře, já teda s bílou moukou nemám problém, u nás doma se peče sladký 2x týdně a všechno hezky poctivě, takže tohle je pohodaaa :D Akorát 5-6 scones? Pro rodinu bych to musela dělat tak z čtyřnásobné dávky :D
OdpovědětVymazatVypadají božsky!
OdpovědětVymazatV Anglii je host-mamka vždycky (nepoctivě:D) kupovala, dala rozpéct, rozřízla, máslo a džem! Lahůdka:)
mnam !! tyhle znám z anglie, když jsem tam byla v rodině a úplně si je zamilovala !! :) hlavně s nutelou to byla de-li-ka-te-sa ♥ vyzkoušíím ! :)
OdpovědětVymazatTy jo, vypadají opravdu skvěle :O není to od tebe pěkný, takhle před spaním!! :D
OdpovědětVymazatUrčitě brzo vyzkouším :) Ještě se chci zeptat, kde jsi tu Jillian sehnala? Killer buns and tights už hledám hrozně dlouho a na ulozto to už bohužel není :/
taky je možný, že to holky blbě píšete ;). on je (dost podstatný) rozdíl mezi TIGHTS a THIGHS :) (s "killer tights" byste leda tak někoho uškrtily :) )
VymazatJop ty znám, a mám je moc ráda, problém je v tom, že je tady prodávají většinou po čtyřech a to já bych byla schopná zdlábnout je všechny :D Ty tvoje vypadají líp mimochodem :)))
OdpovědětVymazatUž se vidím, jak si dám máslo do mrazáku a zapomenu na něj :D Každopádně to vypadá zajímavě :)
OdpovědětVymazatKto je tu zo SR?
OdpovědětVymazatVeď to sú normálne malé pagáčiky (akurát bez oškvarkov).
tiez mi tak prišli, že su to nase pagace, akurat tie sa listkuju z kysnuteho cesta :-)
VymazatObvykle áno, to je pravda vlastne.
VymazatLen my máme doma recept aj na niečo takéto, a "používame" to ako pagáče (narvú sa tam teda zdravé oškvarky :D )
Slovenské pagáčiky jsem nikdy bohužel nejedla, ale koukala jsem na internetu na recepty, a zdá se mi, že tam je jiný poměr másla nebo jiného tuku a mouky, ve Scones je toho tuku mnohem méně :))
VymazatVypadají skvěle Markét. Pečivo je opravdu fajn si jednou za čas upéct vlastní.
OdpovědětVymazatUž je chci dlouho vyzkoušet, tak na to vletím s tvým receptem :)) máš je krásné!
OdpovědětVymazatNo vypadají nádherně! Sama jsem se do nic ještě nikdy nepustila, ale kamarádka, která žila ve Skotsku, mi je pekla, myslím, že se sýrem a kdo ví, jestli tam nebyla i kukuřice, no každopádně chutnaly výborně :-)
OdpovědětVymazatjá znám scones spíše jako takové "sušenky" trojúhelníkového tvaru a ty dělám teda celozrnné, vypadají krásně :-)
OdpovědětVymazatNevím, jestli by to uspokojilo mé chuťové buňky, mě vadí, i když je maso osmahlé na másle, nesnáším máslovou chuť... Ale vypadají hezky:)
OdpovědětVymazatA sladká varianta je jen o pomazu (nutela, džem), nebo se do těsta přidává
OdpovědětVymazatmísto soli cukr...rozinky ?
Mnam!Jestli muzu delat chytrou, tak se tradicne podavaji s kvalitnim (jak jinak) jahodovym dzemem a extreme hustou (temer az maslovou) smetanou!
OdpovědětVymazatJinak mas moc krasny blog! Rada tu chodim pro inspiraci!
Fakt žúžo ! :)
OdpovědětVymazatgabulka-lovelygirl.blogspot.cz
mnam to vypada moc dobre, mam rada takovehle recepty:)
OdpovědětVymazatmimochodem zvu te ke mne na giveaway o kozenou kabelku
http://sienastyle.blogspot.it/
vypadá to trochu jako koblížky, možná by bylo dobré to i něčím naplnit :)
OdpovědětVymazatJů, ti jsou roztomilí ;D
OdpovědětVymazat