pondělí 6. května 2013

Scones


Budete potřebovat (na 5-6 malých roztomilých ťuťu ňuňu Scoces):
140g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
malá lžička soli
30g zmrzlého másla
120ml studeného mléka
Zmrzlé máslo nastrouhejte na hrubo a promíchejte se suchými surovinami, přidejte mléko a vypracujte těsto. Je důležité, aby bylo opravdu studené. Na pomoučeném vále těsto vyválejte a několikrát přehněte (vyválet, přehnout, vyválet, znovu přehnout a vyválet...a tak dál), poté z těsta tlustého cca 2cm vykrajujte menší skleničkou nebo formičkou kulatého tvaru Scones. A dejte je péct na 200 stupňů na 8-10 minut, než zezlátnou.
P.S. Fakt si je upečte, nebudete litovat! 
P.S. 2. Opravdu, hned zítra!

34 komentářů:

  1. No, opravdu vypadají dobře, ale já jsem prostě ten tip, co by pro sebe nic z bílé mouky neupekl....ikdyž, možná, že bych jich mohla upéct víc pro všechny a jeden si dát. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyyjo, tak já jsem v Anglii už sedm měsíců ale o tomhle jsem ještě neslyšela a ani jsem to nikde neviděla! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem googlovala a jo - už vím! :-D Tady jsou výborné s rozinkami! Až budu doma tak vyzkouším tyto Tvé :-)

      Vymazat
    2. Já se moc těším, až je ochutnám v Anglii, pravé Anglické! :))

      Vymazat
    3. zajdi si do Sainsburys tam je mají :)))

      Vymazat
    4. absolutně jsem je milovala v Anglii s rozinkama a skořicí.. :))a přesně ty ze Sainsburys nebo z Waitrose..☺

      Vymazat
  3. Já naopak říkám třikrát hurá hladké pšeničné! :D Jsou prostě recepty, které se šidit nemají a scones jsou jeden z nich :) (Já bych teda nešidila nic, ale chápeš :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky máte pravdu, některé recepty nejde dělat celozrné, ale jako "šizení" bych to nenazvala. Vždyť celozrná mouka je dražší, výživnější i chuťově lepší, ne? :) Ale recept vypadá dobře, dneska je asi upeču:) Renata

      Vymazat
    2. Tak, zkoušela jsem experimentovat. Dala jsem 50g celozrnné mouky a zbytek bílé a určitě to nezkoušejte! =D I když to nebylo tolik, tak scones nebyly tak nadýchané, jak jsem si představovala.=( Takže příště určitě jenom z bílé!

      Vymazat
    3. Však to povídám, že přesně tady prostě musí být bíla!:D
      Renata: Jasně, řekla jsem to špatně, šizení není dobrý výraz, celozrnná mouka je kvalitnější, ale chuťově se podle mě srovnávat nedá, protože se používá primárně na jiné věci.

      Vymazat
    4. A to já tomu klidně šizení říkám, pokaždé (no to je vlastně skoro vždycky:D) když někam cpu celozrnnou mouku :D

      Vymazat
  4. :D Super článek, moc hezky napsaný :D A recept vypadá dobře, já teda s bílou moukou nemám problém, u nás doma se peče sladký 2x týdně a všechno hezky poctivě, takže tohle je pohodaaa :D Akorát 5-6 scones? Pro rodinu bych to musela dělat tak z čtyřnásobné dávky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají božsky!
    V Anglii je host-mamka vždycky (nepoctivě:D) kupovala, dala rozpéct, rozřízla, máslo a džem! Lahůdka:)

    OdpovědětVymazat
  6. mnam !! tyhle znám z anglie, když jsem tam byla v rodině a úplně si je zamilovala !! :) hlavně s nutelou to byla de-li-ka-te-sa ♥ vyzkoušíím ! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo, vypadají opravdu skvěle :O není to od tebe pěkný, takhle před spaním!! :D
    Určitě brzo vyzkouším :) Ještě se chci zeptat, kde jsi tu Jillian sehnala? Killer buns and tights už hledám hrozně dlouho a na ulozto to už bohužel není :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky je možný, že to holky blbě píšete ;). on je (dost podstatný) rozdíl mezi TIGHTS a THIGHS :) (s "killer tights" byste leda tak někoho uškrtily :) )

      Vymazat
  8. Jop ty znám, a mám je moc ráda, problém je v tom, že je tady prodávají většinou po čtyřech a to já bych byla schopná zdlábnout je všechny :D Ty tvoje vypadají líp mimochodem :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Už se vidím, jak si dám máslo do mrazáku a zapomenu na něj :D Každopádně to vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kto je tu zo SR?
    Veď to sú normálne malé pagáčiky (akurát bez oškvarkov).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tiez mi tak prišli, že su to nase pagace, akurat tie sa listkuju z kysnuteho cesta :-)

      Vymazat
    2. Obvykle áno, to je pravda vlastne.
      Len my máme doma recept aj na niečo takéto, a "používame" to ako pagáče (narvú sa tam teda zdravé oškvarky :D )

      Vymazat
    3. Slovenské pagáčiky jsem nikdy bohužel nejedla, ale koukala jsem na internetu na recepty, a zdá se mi, že tam je jiný poměr másla nebo jiného tuku a mouky, ve Scones je toho tuku mnohem méně :))

      Vymazat
  11. Vypadají skvěle Markét. Pečivo je opravdu fajn si jednou za čas upéct vlastní.

    OdpovědětVymazat
  12. Už je chci dlouho vyzkoušet, tak na to vletím s tvým receptem :)) máš je krásné!

    OdpovědětVymazat
  13. No vypadají nádherně! Sama jsem se do nic ještě nikdy nepustila, ale kamarádka, která žila ve Skotsku, mi je pekla, myslím, že se sýrem a kdo ví, jestli tam nebyla i kukuřice, no každopádně chutnaly výborně :-)

    OdpovědětVymazat
  14. já znám scones spíše jako takové "sušenky" trojúhelníkového tvaru a ty dělám teda celozrnné, vypadají krásně :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Nevím, jestli by to uspokojilo mé chuťové buňky, mě vadí, i když je maso osmahlé na másle, nesnáším máslovou chuť... Ale vypadají hezky:)

    OdpovědětVymazat
  16. A sladká varianta je jen o pomazu (nutela, džem), nebo se do těsta přidává
    místo soli cukr...rozinky ?

    OdpovědětVymazat
  17. Mnam!Jestli muzu delat chytrou, tak se tradicne podavaji s kvalitnim (jak jinak) jahodovym dzemem a extreme hustou (temer az maslovou) smetanou!

    Jinak mas moc krasny blog! Rada tu chodim pro inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  18. Fakt žúžo ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  19. mnam to vypada moc dobre, mam rada takovehle recepty:)
    mimochodem zvu te ke mne na giveaway o kozenou kabelku
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  20. vypadá to trochu jako koblížky, možná by bylo dobré to i něčím naplnit :)

    OdpovědětVymazat