80-100g cukru
300g celozrnné pšeničné mouky
1 kypřící prášek
špetka soli
lžička skořice
špetka muškátového oříšku
60 ml oleje
3 vejce
lžička nastrouhané citronové kůry
600g nastrouhané mrkve
máslo na vymazání plechu
Na polevu :
Vaničku tvarohu a 2 kostky žervé, plus trochu cukru a skořice navrch
Všechny suroviny na těsto smíchejte a dejte do vymazané formy péct přibližně na 40 minut, 200 stupňů. A po vychladnutí dejte navrch krém z tvarohu.
Vypadá luxusně, ten musím vyzkoušet! Ačkoliv mám Albert magazín doma, asi jsem ho nějak přehlédla. Nebo u tebe vypadá lépe :D
OdpovědětVymazatMnam, ten zkusim hned zejtra:)
OdpovědětVymazatmyslím, že už jsem ho taky jednou dělala, akorát jsem tam měla lučinu místo pomazánkového másla :)
OdpovědětVymazatmrkvový koláč mám taky hrozně ráda, ale neumím ho dělat :/
OdpovědětVymazatTakové má být každé jídlo :-) jen na sníndni mají být kvalitnější sacharidy. ale mně to nedá :D pečivo mi moc nejde ... já raději ty křehké plátky, přemýšlím o ovesné kaši... nějak se mi do toho nechce:D
Nevím proč, ale nějak se do zkoušení zeleninových dezertů nehrnu :D Neumím si představit tu chuť a bojím se toho :D
OdpovědětVymazatTen pocit, kdy mě všechno bolí, nemůžu pomalu dýchat, leje ze mě pot a opravdu se musím přemáhat udělat ještě jeden klik, miluju!!
Ha, ten malý kousek jen náhodou dost fotogenický :d dala bych si! :)
OdpovědětVymazatSkvělý recept, někdy vyzkouším. (:
OdpovědětVymazatten jsem chtěla dneska zrovna zkoušet :D ale neměla jsem mrkev... :D vypadá moc hezky :)
OdpovědětVymazatty od dobré vlákniny si taky kupuju :) teda když na ně někde narazím :P
Mňam!:)
OdpovědětVymazatmymagic-fashion.blogspot.com
To u nás by mrkvový koláč neprošel :-D takový cheesecake, ten je naopak nutný.
OdpovědětVymazatmnam,vypadá moc lahodně! :)
OdpovědětVymazatPS: Zvu tě na svou giveway o parfémy k filmu Sex in the City :)
http://xoxoveronika.blogspot.com/2012/04/giveaway-sex-in-city.html
tak tento koláč vypadá luxusně, někdy ho určitě vyzkouším. Akorát mě teda zaráží tak dlouhé pečení, opravdu hodinu a 40 minut?
OdpovědětVymazatnemáš zač :-) já jsem taky měla onehdá v receptu překlep, místo gramů, jsem tam měla kilogramů :-)) takže 250 kg toho a toho, takže docela vtipné a taky jsem to tak opisovala i s překlepem :-)
OdpovědětVymazatale já zase nejsem tak zkušená na pečení, takže jsem se radši zeptala :-)
Taky vypadá parádně ;) já zatím zkoušela jen ten co mám na blogu a ještě ten z drobečků (ten byl výborný!) :) taky většinou dávám nahoru tvaroh a když není tak pomazánkové máslo (na tom je mamka závislá, nesnídá nic jiného než pomazánkové máslo nebo lučinu :D), toho máme v lednici skoro vždycky dostatek :) Tenhle ale taky někdy zkusím :)
OdpovědětVymazatTak dnes jsem upekla a podle tvého obrázku ho mám více nadýchaný (vzdušný).Nevím, čím to je :-D každopádně zůstal fajně mokrý (nesnáším suché buchty) a tu vrchní poolevu příště vynechám.Ta mi tam nějak nehraje.Sto lidí sto chutí. Každopádně velké díky! :-) až dojde, upeču další!!
OdpovědětVymazatVypadá úplně božsky! :o
OdpovědětVymazatMám asi hloupý dotaz, ale peče se to i s polevou anebo ta se dává až potom? Děkuju :))
OdpovědětVymazataž potom, ta poleva se nepeče, jen dá do ledničky :))
Vymazatděkuji:)) a poslední hloupý dotaz, můžu tam dát olivový olej nebo jaký dáváš ty? :)
Vymazatolivový bych to buchet nedávala :) Dávám obyčejný, slunečnicový :)
VymazatUž dlouho jsem hledala nějáký dobrý recept na mrkvový koláč a přitom jsem ho měla přímo před nosem :D (tvuj blok jsem objevila nedavno ale hned jsem se stala pravidelným čtenářem :))
OdpovědětVymazatUpekla jsem ho na oslavu konce zkouškovýho a úspěch měl obrovskej i u těch kteří na zdravější verze jídel moc nejsou :)
vypadá dobře:)) a můžu dát špaldovou mouku?:)
OdpovědětVymazatUrčitě, jde tam dát jakákoliv kromě žitné, ta je až moc výrazná a spíš na chléb :))
VymazatAhoj, chtěla bych ho dneska zkusit, jen moc nevím jak posupovat. :D Všechno smíchat nebo jak ? :D
OdpovědětVymazatAno ano, žádná věda v tom není :))
VymazatTakže věci an těsto dohromady a na krém taky spolu, pak do lednice a nakoenc po upečení potřít ? :) A ještě prosím - když nemám žeré, mohu místo toho dát nějaké pomazánkové máslo nebo co jiného ? A jaké množství ? Děkuji. ;)
VymazatVďaka za tip, koláč sa na prvý krát podaril a bol úžasny :)
OdpovědětVymazatJednou jsme doma dělali podobný a byl moc dobrý. V rámci odlehčení jsem zkusila ten tvůj a můžu říct, že rozdíl je minimální (co se týká chuti) :-) Akorát jsem teda přidala směs semínek a rozinky a místo citronu použila pomeranč a šťávou z něj jsem utopila rozinky :D Vynikající!! E.
OdpovědětVymazatPovedl se mi a je parádní! Je to lehký! :-) Těším se ráno na ochutnávku ♥
OdpovědětVymazatPrávě dopečený, ochutnaný a - excelentní! dík, Markét, doma se všichni těšíme na snídani, jestli teda od teď něco ještě zbude :)
OdpovědětVymazatdíky za super recept! dělala jsem ho bez vajec a z pohankové bezlepkové mouky kvůli špatné snášenlivosti některých potravin, a vynechala jsem polevu, a i tak byl výbornej:))
OdpovědětVymazatTento mrkvový koláč se mi líbil už jako recept. V jiných receptech bylo na můj vkus příliš mnoho tuku a ještě navíc dodaný kokos, ořechy a rozinky, a to v docela velkých objemech. Naopak mrkve tam bylo minimálně o polovinu méně, než zde. Tedy jsem se rozhodla tento recept vyzkoušet.
OdpovědětVymazatVšem velmi doporučuji - jednoduchá příprava, vynikající výsledek a chuťově výtečný.
Podobný koláč dělám s jablíčky, místo 600g mrkve nastrouhám 600g jablíček. Lze ještě pro změnu přidat 1PL holandského kakaa.
Markétko, děkuji za recept. :-)