Krásný páteční večer, vítejte v pořadu Pečeme s blondýnou!
Dnešní díl bude vhodný i pro ty, co se s pečením a vařením vůbec nekamarádí, protože na takovém müsli není co pokazit! ( kecám, můžete to spálit, tak jako se to málem povedlo mně.)
Existuje rychlejší snídaně, než vzít misku, nasypat do ní müsli a zalít jogurtem? Ne. A existuje lepší müsli, než to poctivé domáci? Taky ne, protože z něj nemusíte vybírat rozinky, nejsou v něm žádná éčka, osladíte si ho čím chcete, a navíc je za pár korun. A to se pro müsli-žrouta jako jsem já vyplatí.
Kdysi jsem na blog už "recept" na müsli dávala, ale to je už hodně dávno, a tohle müsli je trošku jinačí....a taky opakování je matka moudrosti, milé děti.
A co budete potřebovat na müsli podle blondýny?
Balíček ovesných vloček
corn flakes ( dala jsem cca čtvrtinu sáčku )
balíček lískových oříšků
slunečnicová semínka ( dala jsem 50g)
60g másla
5 lžic medu
2 lžíce datlového sirupu ( ale ten není nutný )
skořici
pevnou vůli, abyste všechny oříšky nesnědli ještě před pečením ( ta mi docela chyběla :D )
Postup je jednoduchý -.v mikrovlnce rozpustíte máslo a med, ve veeeeeelké míse smícháte všechny ingredience, dáte na plech s pečícím papírem a pečete v troubě. Ale je potřeba to hlídat a jednou za čas prohrábnout lžící, aby se müsli nespálilo. Upečené je během pár minut.
Potom už jen stačí počkat na vystydnutí ( to je ta nejtěžší část ), popadnout lžičku a jogurt a pustit se do ochutnávání! :D
Výsledkem je skoro tři čtvrtě kila müsli, a to vám vydrží dlouho :) Mně ne, protože jsem müsli-žrout :)
Hodí se jak k snídani, tak ke svačině třeba do školy, když si ho dáte do krabičky a po cestě koupíte bílý jogurt :)
A jen tak pro zajímavost - na kolik tahle hromada müsli vyjde? 15 kč za balík vloček, za čtvrtinu balíčku corn flakes je to 7 kč, slunečnicová semínka - půl balíčku za 5, oříšky za 22....pokud správně počítám, je to 49 korun :) ( přiznám se, že absolutně netuším kolik stojí máslo a med, tak jsem to počítala bez toho :D ) Takže až mi někdo řekne, že zdravé jídlo je drahé, dostane na zadek! :D
Mějste se krásně, já běžím s kamarádnou na skleničku...dvě....tři prohibičního burčáku :D
Miluju! Já dělám jen z vloček a lískových oříšků, mandlí, kokosu, skořie a vanilky a nejde mi do hlavy jak to dokážu vždyck ytak rychle sníst.
OdpovědětVymazatMusli miluju, ale ještě nikdy jsem se do jeho domácí výroby nepustila. Určitě ale budu muset někdy vyzkoušet! :) Super recept!
OdpovědětVymazatJak sem kdysi dělala pro tetu müsli tyčinky, nakrojila sem a hned se mi jeden řádek rozpadl, tak sem z toho chtěla udělat müsli... :D Naštěstí šli ostatní v pohodě :D
OdpovědětVymazatparáda, někdy to zkusím. děkuji za tip! :-)
OdpovědětVymazatJá se k tomu furt ne a ne dokopat. :D Mám ještě balíček od emca, tak se mi nechce dělat další...
OdpovědětVymazatMňam! Není nad domácí müsli, sbíhají se mi sliny. A hlavně si všichni všimněte ceny, Mixit se může zahrabat.
OdpovědětVymazatJoooo, taky dělám domácí müsli, a vždycky si u toho vzpomenu na první pokus, kdy jsem to uhel spálila :D
OdpovědětVymazatMňam. Domácí musli mi děsně chutná. A líbí se mi, že se dá připravit tak levně. Když vůbec vidím ty dobré české ceny, tak začínám mít hlad:-)
OdpovědětVymazatTo vypadá a určitě i je strašně mnam !
OdpovědětVymazatJé, vypadá to skvěle, zítra si to udělám k snídani:)
OdpovědětVymazatPřiznám se, že by mě nenapadlo dělat müsli doma, ale tenhle recept se mi líbí, takže to vyzkouším:-) Teď jsem kupovala müsli od malého výrobce, taky bez éček, půl kila za 60Kč, takže domácí by se i vyplatilo.
OdpovědětVymazatDomácí müsli je skvělé :)
OdpovědětVymazatsupr článek o musli a supr recept :-)) já mám taky ráda ty domácí, teď v létě jsem je moc nedělala, ale už se na ně chystám delší dobu, tak snad na ně příjde brzy řada :-)
OdpovědětVymazatTy jo, já mám müsli moc ráda, ale raději nekupuju, bojím se, že je to zbytečně sladké. Určitě zkusím sama něco upéct - super tip!
OdpovědětVymazatVidíš to, domácí müsli jsem dlouho nepekl. Musím obnovit tradici, díky za tip ;)
OdpovědětVymazatJa tam nedávam med ani maslo,sladim to sirupom z agavy a pridavam lanove semienkaeste a hobliny 85 % čokolády + vodu ked to miesam,a je to najlepsie musli na svete!:-) moj priateľ mi cez víkend vždy z neho ujedá:-)
OdpovědětVymazataspoň viem, čo urobím zajtra na raňajky :) super recept !
OdpovědětVymazatSuper recept, díky za tip!
OdpovědětVymazatWorldByBella
Yummi! Dokážu si to představit mixovat do toho i víc a udělat si svuj Mixxit :D Mmchdm na francouzských toustech jsem si pochutnala... :)
OdpovědětVymazatTo je super, asi to taky vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatseš šikula! já teda miluju zelené musli od mysli, ale až někdy dojdou, zkusím! :)
OdpovědětVymazatsuper super super.
OdpovědětVymazatSuper,super.Už mě pár krát napadlo si upéct vlastní musli,ale tím to si me kompletne rozhoupala k ukonu.Dalsi vikend jdu na vec! :)
OdpovědětVymazatTák, s tím müslim si mě navnadila, takže jsem ho hned dneska udělala a máš pravdu nejtěžší část je nesníst ho za tepla:D ale je výborné!:) Děkuji za tip:)
OdpovědětVymazatahojky, máš moc hezky web nechceš se spřátelit?
OdpovědětVymazathttp://fitnessalifestyle.blogspot.cz/ :-)
Hned sem tvůj recept podšoupla fitkriss:).
OdpovědětVymazatSuper recept, když jsem kdysi hledala, všude jsem našla jen samé se salkem, cukrem a podobně, díky! Myslíš, že můžu použít místo datlového sirupu kukuřičný? Zkusila jsem si ho koupit a občas si s ním trošku osladím kafe místo cukru, děkuji :)
OdpovědětVymazaturčitě, bude to dobré s jakýmkoliv sirupem, nebo klidně jen s medem :))
VymazatAhoj, tak dneska jsem udělala podle Tvého receptu müsli a je fakt výborný (akorát jsem zapomněla koupit slun. semínka, tak jsem tam místo toho nastrouhala sušenku a nedávala jsem tam skořici) Jdu se podívat na další tvoje recepty :))
OdpovědětVymazat