sobota 27. dubna 2013

Polentové nočky

Krásný den!
Dneska to bude jen jeden rychlo-článek, na víc momentálně nemám sílu :D (už mnohokrát jsem i přemýšlela, že bych si dala menší blogovou pauzu, protože někdy mám pocit, že mě to tolik nebaví, ale za chvíli zase názor změním a nadšení je zpět, a mnohdy mám tolik námětů, že bych nejradši přidala deset článků denně :D Takže možná pauza někdy bude, ale teď ještě ne, každopádně psát budu vždycky jen když je na to nálada....a na žádné velké psaní momentálně náladu nemám a ani mi to nemyslí, tak proto jen rychlo-recept :)
Dnešní recept může posloužit třeba jako inspirace pro nedělní oběd, je to hotové za pár minut a opravdu velice nenáročné. Jsou to polentové nočky (mohla bych říct noky, ale nočky jsou roztomilejší :D) s parmazánem a sušenými rajčaty. O polentě jsem psala už dříve, a pokud jste si ještě neměli, rozhodně doporučuju. Je zdravá, hodně zasytí, příprava je rychlá a hlavně existuje plno možností, jak ji využít.
Na jednu porci budete potřebovat :
cca 5-6 lžic polenty
parmazán, sušená rajčata.....to je ale surovin, že? :D
Polentu uvaříte podle návodu v osolené vodě (pro lenochy jako jsem já doporučuju instantní, která je hotová za minutu), nechte chviličku vychladnout a poté z polenty lžičkou (a nebo elegantně rukou :D) vytvarujte nočky. Ty potom ještě krátce opečte na pánvi potřené olejem a můžete přidat i koření podle chuti.
A na závěr stačí posypat parmazánem nebo jakýmkoliv jiným sýrem a přidat sušená rajčata.....dobrou chuť!
Měla jsem to před pár dny k obědu, ještě doplněné salátem z okurky, kukuřice a bílého jogurtu, ten teď jím každý den....pokaždé si totiž něco oblíbím a jím to tak dlouho, než to vystřídá nový oblíbenec :D
ask.fm / facebook 

27 komentářů:

  1. To je skvělé! :) Jednoduché a efektní...díky za nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Polentu mám zrovna doma, takže někdy vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Polentu v poslední době vážně miluji, takže určitě vyzkouším! vypadá to božsky :) A ten salát z okurky, kukuřice a jogurtu už jsem taky podle tebe dělala :D A strašně mi chutnal, už se na něj chystám znova. Já si k němu přidala ještě vajíčko natvrdo :)

    A s tím psaním tě úplně chápu :) Někdy bych psala pořád a jindy mě to strašně neba a taky uvažuji nad pauzou. Ale ono je stejně nejlepší, když člověk píše opravdu když se mu chce. Ono i ty články pak jdou lépe a určitě jsou i kvalitnější než něco psané "z donucení" :)

    OdpovědětVymazat
  4. ja kouzlo.polenty zatim objevuju takze jsem rada za kazdy novy recept a tento vypada super:)
    se psanim to mam obdobne,proto prispivam jen kdyz se mi chce,nerada bych si ze sveho konicka udelala povinnost;)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. tak polentu jsem ještě nezkusila,ale vypadá to moc dobře!:)
    Hlavně je to jednoduché a rychlé - něco pro mě :D

    OdpovědětVymazat
  7. já řikám pořád, že v jednoduchosti je krása :DD polentu jsem si plánovala koupit, tak teď koupim tu instatní, když to říkáš ;D

    OdpovědětVymazat
  8. No super to vypadá luxusně :-P Určitě zítra udělám, přítel koupil polentu a já jí mám pořád ještě půlku v potravinové skříni a nevěděla jsem co s ní. A tohle je fakt skvělý. Díky

    OdpovědětVymazat
  9. Ty vypadají extra roztomile! Polentu mám, takže mi nic nebrání! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ty brďo, to vypadá dokonale! Já furt nevím, co ještě s polentou vyvádět kromě placek a hranolek, tak to teda musím vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jsou úplně ťuťu! :-))) Musím fakt uznat, že je to dobrý nápad, dostala jsem na ně chuť, i když mi polenta zas tak nešmakuje :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Nevěřila bych, že to bude tak držet. Polentu jsem ještě nikdy neměla, ale tohle je dobrý nápad. Dala by se chuť polenty k něčemu přirovnat?

    OdpovědětVymazat
  13. tak tohle vypadá neodolatelně !!! Já si snad tu polentu koupim.. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Tak je to jasný, v pondělí běžím pro polentu :)

    OdpovědětVymazat
  15. jé to je krásný recept, takové jednoduché mám ráda, ještě navíc sušená rajčata a parmazán, to musí být dobrota :-)

    OdpovědětVymazat
  16. díky za skvělý recept, bramborové gnocchi miluju a ted můžu zkusit i zdravější verzi :)

    OdpovědětVymazat
  17. Suprový recept:)
    s blogem to je těžký, někdy máš náladu, jindy ne, ale ty máš super návštěvnost, jak koukám a hrozně lidem tvé články pomáhají, takže bych nepřestávala:)

    OdpovědětVymazat
  18. Noky miluju jakékoliv a tyto neznám, takže děkuju :-) určitě je vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  19. připomíná mi to vzhledem trochu krokety :D ale neodolatelný, dej to sem :D

    OdpovědětVymazat
  20. Dneska jsem nočky vyzkoušela a fakt super nápad, to by mě nenapadlo :) výborné byly :)

    OdpovědětVymazat
  21. uuh, ty vypadají geniálně!

    OdpovědětVymazat
  22. Zrovna ten salátek baštím :-D děkuji za inspiraci :-) mňam!

    OdpovědětVymazat
  23. To je dokonalost :) Nutně musím koupit polentu, jak na to tak koukám :D

    OdpovědětVymazat
  24. Nevypadají vůbec špatně, děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  25. Polenta je bezva! Ještě nedávno mi přišla strašně nezajímavá, ale pak jsem ji jednou ochutnala v restauraci a dost mile mě překvapila. Tak jsem si hned domů koupila balíček instantní a vyrobila si takové hranaté knedlíčky; noky budou určitě také fajn, brzy je vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat