Dobré ráno,
dneska je tady článek výjimečně takhle brzo, takže zdravím všechny ranní ptáčata, a přidávám recept na krásně žlutý koláč, se kterým je den hned hezčí :)
Koláč by se s přimhouřenýma očima dal zařadit i do kolonky "zdravý". Je z celozrnné mouky, je v něm méně cukru i tuku než v původní verzi...no a ricotta a tvaroh jsou zdravé potraviny (bílkoviny pro svaly!:D).A je tak dobrý, že si ho prostě musíte upéct!
Chutí se
Budete potřebovat:
200g celozrnné mouky
50g hladké bílé mouky
40g cukru
šťávu a kůru ze 2 citronů
80g másla
2 žloutky
na náplň:
250g ricotty
100g nízkotučného tvarohu
2 bílky (co zbyly od žloutků do těsta) a 1 celé vejce
kůra z jednoho citronu
jedna lžíce vanilkovéhi pudingového prášku
80g cukru
Vypracujte těsto a dejte ho do vymazané formy a dejte péct na 200 stupňů. Těsto je potřeba něčím zatížit, aby se nenafouklo, takže třeba kameny fazole, příbory...cokoliv :D Mezi tím vyšlehejte vejce s cukrem a postupně přimíchejte ricottu a tvaroh.já na to zapomněla a těsto se mi nafouklo). Náplň dejte na těsto (oddělejte ty fazole:D) a zase s tím zpátky do trouby. A pečte na 200 stupňů přibližně 25 minut.
Vypadá supr! Tenhle žlutý recept vítám, žlutá probouzí pozitivní energii, kterou potřebuji na můj dnešní započet :).
OdpovědětVymazatMaláMacanda.blogspot.com
No to je vážně fešák. Sice jsem dneska snídala "tiramisu", ale tenhle bych si taky klidně hned dala! :D
OdpovědětVymazatVypadá skvěle Markét. Citrónové koláče jsou prostě úžasné, sama je často peču.
OdpovědětVymazatRanní ptáčata až v tuhle hodinu? :D Já už jsem zpátky z posilovny a jdu se učit ^^ no ale koláč krásnej, už od včera jsem čekala na recept ^^ mě strašně chutnal v Costa coffee citronový koláč, který tam měli minulé léto, tak konečně vím, jak na něj :))
OdpovědětVymazatteda Marky, to je recept jak pro mě na objednávku! :-) O víkendu jsem koupila v akci 3 riccoty, včera jsem nakoupila 3 citrony, taky mám dost másla, vajec, načatý pudinkový prášek a pořád přemýšlím, jak to zužitkovat. A přesně tohle všechno je v Tvém receptu. Huráááá! Tento týden jdu do toho! :-)
OdpovědětVymazatJa som mala dnes na raňajky závin s mascarpone a čerešňami, ale pokojne by som si prihodila aj tento koláčik, vypadá úžasne :) tieto bielkovinami nadopované sladkosti mi strašne chutia :D
OdpovědětVymazatJá musím říct, že ačkoliv jsem milovnice citrónů /jsem schopná si pokapat vážně vše :D/ tak na sladko ho naopak vůbec nemusím. Proto mě nějak ani neláká ten lemon curd co holky na blozích dělaly, ani žádné cheeseecaky a koláče :( Každopádně vypadá pěkně, ale já spíš třesu na ten tvůj pudinkový :D
OdpovědětVymazatNápodobně, jestli ho někdy udělám, tak zkusím bez citrónu, mně je vždycky uplně líto, jak ten citrón přebije tu chuť sýra či tvarohu, kterou chci vychutnat :)
VymazatCitronový koláč jsem ještě neochutnávala...o to víc mě láká ho zkusit, vypadá báječně, hned bych se zakousla :)
OdpovědětVymazatNo mňam! Miluji citrón a tohle bych zblajzla hned :)
OdpovědětVymazatto je pecka, bezva kombinace ricotta s citrónem :-)
OdpovědětVymazatKrásný, lehký, jarní/letní koláč! Vypadá nádherně, přijde mi jako dobrá, osvěžující snídaně!
OdpovědětVymazatKrásný koláč, pěkně žlutý, moc se mi líbí vše citronové:D A vzpomněla jsem si na Bree ze Zoufalek:D
OdpovědětVymazatJá se přiznám, že jsem pravý cheesecake v životě nejedla:D Dělala jsem ho 2x doma, podle Kim, kde je recept odlehčený a cheesecake je z tvarohu:) A nějak mě ani neláká ten pravý zkusit:D
Pobavila jsi mě s větou: ,,to by mi mohl dát nějaký cheesecakový znalec Philadelphií po hlavě" :D Tvoje články mi zvedají náladu:):)
Vypadá krásnĕ na fotečce, škoda že tohle nejím:-)
OdpovědětVymazatRicottu miluju!
OdpovědětVymazatTak a mám dilema... buď tenhle citronový koláč, nebo rebarborový koláč od Kim :D
OdpovědětVymazatSnad to nedopadne tak, že budu dělat obojí :D
Ježiš! Vypadá úúúžasně! :) Mňam! Budu muset vyzkoušet!
OdpovědětVymazatPovedl se ti! :))
OdpovědětVymazatKrasavec/fešák nebo jak bys to ty řekla! :D
OdpovědětVymazatopravdu se ti moc povedl, je vidět, že jsi zdatná kuchařka, hlavně pekařka! :) Mám co dohánět..
Jů, ten vypadá bombově! Je ale takový nizoučký, myslela jsem, že takové placaté 'čískejky' dělám jenom já :D
OdpovědětVymazattyhle koláče mám nejradši.. S tvarohem a navoněný citronem ♥
OdpovědětVymazatKoláč s riccotou mám taky už dlouho v plánu udělat a všem doma tvrdit, že jsem udělala cheesecake :-D Tvůj je vážně fešák, o tom žádná! Musela to být báječná snídaně....
OdpovědětVymazatJeden technický dotaz, jak dlouho pečeš korpus než do nĕj dáš náplň?
OdpovědětVymazatJeden technický dotaz, jak dlouho pečeš korpus než do nĕj dáš náplň?
OdpovědětVymazatjenom chviličku, než smíchám tu náplň :)
VymazatJsem moc ráda že jsem narazila na tvůj blog! Všechny recepty vydají lákavě. :)
OdpovědětVymazattakových ingrediencí na jednu placku :D neodolatelné :)
OdpovědětVymazatTeda ten vypadá vážně luxusně :)
OdpovědětVymazatto je krasavec! seš šikulína, Markétko! :)
OdpovědětVymazatTen se povedl!
OdpovědětVymazatHmmm.. jen někde sehnat bio citróny aby člověk nejedl ty chemické ble věci...ale mňam..!
OdpovědětVymazatAaach, mňááám, chciii! :-) Vypadá opravdu lahodně!
OdpovědětVymazatWorldByBella
Ahoj, prosim, nezkousela jsi udelat z bilku fo naplne snih? Nebylo by to nadychanejsi? :) jinak dnes jdu stopro do nej :)
OdpovědětVymazat