Krásný (snad i slunečný) den!
Včera i v pátek jsem byla na brigádě na veliké konferenci jedné nejmenované firmy (no dobře, jsou to ti, co vnucují "zázračné" hrnce a nádobí, bez kterého prostě nemůžete šťastně žít :D), a mám pocit, že 13hodinové poslouchání těch neskutečných keců mě muselo nějak psychicky poznamenat (ne, hrnec jsem nekoupila :D). Na pódiu jsme předávaly ceny pro "obchodníky roku" a další kraviny, a divím se, že jsem se v těch dlouhých šatech a lodičkách nenatáhla, protože když už si na šaty šlapu i já v 10cm podpatcích, tak je to co říct :D Jediné, co tam bylo jako příjemné zpestření bylo to, že to celý den moderoval Jakub Prachař a večer tam hráli Nightwork, ale jako na potvoru až v době, kdy jsme konečně šly domů :D
A dneska mě čeká učící, cvičící a pečící den, taková typická neděle (ehm že to říkám zrovna já, která se učím jednou za půl roku, jen když mi opravdu "teče do bot" :D).
A dnešní článek bude opět nahlédnutí do kuchyně.
Jak jsem psala na fejzbůčku, moje první zkušenost s quinoou nedopadla zrovna dobře (ano, je to tak důležitá informace, že jsem ji pomocí této sociální sítě musela zdělit světu:D). Dělala jsem ji podle návodu - na dva díly vody jeden díl, a vařit 14 minut. Jenže jen co jsem přišla po pár minutách do kuchyně, dva díly vody byly bůhví kde, a quinoa černá jako uhlí :D Ale to není u blondýny, která neumí uvařit ani rýži (ale tu v sáčku zvládám!), není nic neobvyklého. Jo, umím péct mrkvový dort, vánočku, houstičky i loupáčky, taky výborný chleba a různé polévky(sakra, už zase se chválím!), ale obyčejnou rýži připálím jak negramotná opice :D
Takže jsem nakonec místo quinoi měla k obědu kuskus (díky bohu za něj!), protože je hotový za 3 minuty, a jediné, co jsem se přiučila je to, že quinoa se nečte kvinoa, jak jsem si buransky myslela, ale kinoa.
A oblíbené knackerbroty. Když si něco oblíbím, jím to pořád dokola, než přijde nový oblíbenec. A to platí i pro kategorii knackerbrotů :D Vždycky mám období, kdy jím jen jeden typ, až dokud ni neoblíbím jiný. Byly to grahamové mini houstičky, křehké Knuspi plátky...a teď jsou to tyto Cornies od Racia. S domácí lučinou a šunkou je to skvělá kombinace, takhle to nechutná jako nějaké nudné suchary, a když to uznal i přítel, tak to je co říct :D Večer pečivo moc nejím, a tak jsou pro mě tyhle knackerbroty doplněné hromadou zeleniny skvělou náhradou.
A zase oblíbená svačinka, bílý jogurt, banán a jahody.
Burákové máslíčko došlo. Pár dní jsem byla statečná, ale déle to vydržet nešlo :D A protože Kaufland nemám nikde po ruce, táhnout se do Olympie do Marks and Spencer se mi nechtělo, v DMku ho mají "vyblitý" a Skippy nebo Jori jsou moc drahé, nezbylo mi než si opět udělat domácí. A musím se poplácat po zádech, tentokrát se mi obzvlášť povedlo (dokonce jsem ho ani nepřesolila jako minule:D) a konzistence je téměř profesionální :D A sklenička domácího másla, které je navíc zdravější než to z obchodu, protože je bez jakékoliv chemie, se za 30 korun prostě hodí :)
To na obrázku měl být pan Burák, ale omluvte můj výtvarný talent :D
A kam se hrabou všechny supermoderní a drahé mixéry. Žádný z nich nemá na tuhle komunistickou ETU, která ani nedala znát, že by jí buráky působily nějaké potíže (na rozdíl od mixéru Braun, ze kterého se mi minule kouřilo:D). Jen to čištění soudruzi z Československa nějak nevychytali, dalo to docela práci :D
Takže pokud máte ještě doma tenhle ošklivý mixér (a vsadím se, že máte, protože v té době se těžko dal sehnat nějaký jiný :D), udělejte si máslíčko, a k tomu si pusťte třeba soundtrack z Discopříběhu a natáhněte džíny z tuzexu :D
Ošklivé fotky dávám a blog velice nerada (a proto blog není o mě, ohoohohohooo), ale o tuhle retro záležitost jsem se i přes její vizuální stránku podělit musela.
A v poslední době jsem si taky hodně oblíbila ovesnou kaši z vloček napůl s instanstní Nominou, oslazenou bílou čokoládou (podle někoho se bílé nedá říkat čokoláda.....dobře, tak tedy oslazená bílou sladkou hmotou :D).
Dobroty pro zlepšení nálady při zkoušce - roztomilá bábovička k snídani mi přinesla štěstí :D
A na závěr "tekuté okénko" :DMěli jste už nové Frisko? Je to neuvěřitelné, ale mně,
To je pro dnešek všechno, žádná P.S vyjímečně nebudou :D Mějte se krásně! :)
Krásné fotky a skvělé komentáře, píšeš opravdu vtipně :D :) Mixér máme podobně obstarožní, bohužel asi ne stejně kvalitní, už led mu dělá problémy :D Pan Burák na skleničce je roztomilý, taky mi dochází máslo a přemýšlím nad vlastní výrobou, ale zase nechci zničit domácnost :D ten zážitek s quinoou je nepříjemný, ale třeba jí dáš ještě jednu šanci :D
OdpovědětVymazatto frisco máme v lednici a dneska se na něj chystám :DD
OdpovědětVymazata jinak mixér krásnej, stejnej má přítelova babička a dělali jsme v něm bramboráky (teda mixovali brambory akorát :D) a připadala jsem si jak ve Vyprávěj :DD
Nádherný fotky!! :)) Ani nevíš,jak jsem se na tenhle článek těšila a překvapuje mě,že tu nemáš toust s banánem a arašídovým máslem :DD Neboj..nejsi sama.Já jsem si taky myslela,že se to čte kvinoa. Domácí arašídové máslo jsem dělala jednou,ale nejvíc mi prostě chutná to z M&S ! Mimocodem..kde v Brně prodávají makaronky??????? OD září tam nastupuju na školu,tak abych věděla,kam zajít :)
OdpovědětVymazatMakronky se asi budou prodávat na víc místech, ale jisto jistě vím, že je mají v bistru FRANZ (na Veveří), kde ti je na požádání zabalí sebou. Mají tam všechny možné příchutě a tedy i barvy ;D
VymazatJojo, mají je i v Bistru Franz :) Tahle je ale z pekárny Preclík, na ulici Grohova :)
Vymazata toust s arašídovým máslem sice není na fotce, ale v břiše :DD
Tak moc děkuju holky! :)) Určitě se tam stavím.
VymazatRýže, bulgur, jáhly a všechno podobné co se vaří na způsob "1 díl toho a 2 díly vody" jem taktéž pokaždé úspěšně nadobro připekla k hrnci... jo, mám taky blonďatý vlasy, ale to nebude tím ;D.
OdpovědětVymazatTo nové frisco jsem taky zkoušela a nikdy víc! Jar by nejpíš chutnal podobně... ;)
Opět super post, vždy se těším, co tu zase najdu..:)) Burákové máslo vypadá skvěle (a určitě i tak chutná), takže klobouk dolů!!
OdpovědětVymazatNicol
Moc krásné fotky a krásný blog! Makronky také miluji, ale teď si od nich dávám na nějakou dobu odpočinek!
OdpovědětVymazatTa bábovička je úžasná!
OdpovědětVymazatA doma máme také komunistický mixér od Ety, akorát jinší model. :D Jinak máš naprostou pravdu, tady ty staré mixéry vydrží mnohem víc, než ty ultra moderní.
S tou kaší jsi mi připomněla, že bych si jí konečně měla jít koupit. Melu o tom už dobrý měsíc a furt nic. :D
Ty jo, to Frisco me zaujalo! Jsem diabeticka, tak stevii bych uvitala..musim nekde procist etiketu, jak to je s tim cukrem tam a kdyztak ho zkusit!! :)krasnou nedeli..u me bude vylozene ucebni. K.
OdpovědětVymazatDivila jsem se co dělá losos ve friscu.. musela jsem si to přečíst ještě jednou :D
OdpovědětVymazatA s tou brigádou.. to znám.. taky se občas upíšu nějaký akci, který pak nadosmrti (ne dobře, to ne.. ale dlouho! :D) lituju.. A kort s těma Nightwork by mě to naštvalo!
Jinak všechno vypadá úžasně, opět, a pan Burák to završuje!
krásný slunečný den!:) brigádu ti závidím a Nightwork muselo být supr:) (kdybyste nemuseli odejít:D)
OdpovědětVymazatquinou jsem taky ještě nezkoušela :) ale kuskus taky dobrý!:D
všechno to vypadá zase moc hezky! :) a s tím arašídovým máslem je mi to líto:D... achjo. nevadí, aspoň nebudu závislačka
Myslím, že ještě nikdy mi nepřipadal kuskus tak lákavý! :D Miluju brokolici :) A ostatní dobroty vypadají taky dobře :)
OdpovědětVymazatyou made my day, beaty :) asi půjdu pátrat po tvojí kuchyni, máš tam samé dobroty!
OdpovědětVymazatsouhlasím s tebou že nový Frisco je hnusný....s takovym nadšením jsem ho otvírala a vono nic :D
OdpovědětVymazatNové Frisco jsem neměla, ale chystám se ho vyzkoušet....já mám nejraději černý rybíz :)A teda nad tím mixérem fakt žasnu! U nás se střídají jako na běžícím páse, protože je vždycky nějak rozbiju :D
OdpovědětVymazattu quinou či jak se to píše jsem zatím ještě pořád neměla, ach jo :-) Svačina rozmixovaný banán s jogurtem je vynikající, dělávám to celé rodině a všichni jsou moc spokojení, někdy přidám i trochu mléka, aby to bylo jako koktejl a třeba lžičku arašídového másla a to jsem pak šťastný člověk. :-)
OdpovědětVymazatJá domácí arašídové máslo nedělala, právě kvůli tomu mixéru, ten náš by to opravdu nedal. Ale mám elektrický mlýnek na ořechy a napadlo mě, že by se to dalo udělat i tak. Naše mamka má ten supr starý mixér, říká, že to dělá zvuk, jak když startuje letadlo, takže tam by to možná šlo, ale nerada bych ji ho zničila :-)
Opět jsi mě dnes článkem pobavila:)
OdpovědětVymazatNa domácí burákové máslo se chystám už nějakou dobu. Dochází mi to kauflanďácké a cestu do něj nemám, takže mi nezbývá nic jiného, než to spáchat doma.
Taky mi dělá rýže problém a vše, co je dáno na díly.
Proto se tím vůbec neřídím a když vařím, tak u toho celou dobu stojím a vodu dolévám :D Když už se stane, že je ke konci vaření vody moc, tak jednoduše zaklopím pokličkou, chvilku počkám a ono se to nějak vsákne :D
Nové frisko jsem ještě neměla a ani mě moc neláká. Po vyzkoušení brusinky a rybízu zůstávám věrná jablku. Je pro mě bezkonkurenčně nejlepší.
Jo, to nové Frisco je prý pěkně hnusné. Nejlíp vypadají tvoje svačinky, jogurt s banánem, jahodama...mňam!
OdpovědětVymazatmňam :) krásně ozdobená lahvička s máslem, máš talent, běž na malířku :D frisco nemam ráda (neříkám, že je chuťově špatné..),ale je to pro mě jak limonáda a ty nepiju :)
OdpovědětVymazatJá teda patřím taky spíš mezi ty odpůrce Frisca, pár loků mi přijde úžasných, ale jakmile jsem v půlce lahve tak pro tu sladkost nemůžu v tom pití pokračovat :D
OdpovědětVymazatJá akorát taky dělala burákový máslo a mňam, tomu domácímu se nevyrová fakt nic.
Jinak koukám, že tu dneska není nic ze "zakázaných slov" - mně dneska anonym napsal, že ho mrzí, že místo slovo "maminka" požívám "máma" :D Fakt na odstřel tohle :D
dneska jsem si řekla, že nebudu dělat těm unuděným anonymům radost, a budou si muset dát tu práci a najít něco jiného, do čeho rýpat :D
VymazatJá mám právě sladké pití moc ráda, čím sladší tím lepší :D teda když jde o alkohol, a ten piju tak jednou do týdne, sama si ani večer to Frisko nedávám, jinak piju jen vodu a neslazené čaje :)
ehm... díky tobě už teď aspoň nebudu buransky říkat kvinoa :D frisco mi nechutná ani jedno, to si dám radši pivo pro pořádný chlapy :D
OdpovědětVymazatS quinou jsem měla stejnou zkušenost minulý rok :D Taky se mi v hrnci připálila a nakonec to nebylo vůbec dobré, tak jsem to 'zachraňovala' nějakou jinou přílohou :D Ale pak jsem z ní dělala sušenky, a ty se povedly, tak jsem ten balíček nakonec nemusela vyhazovat :D Dnešní den bude pro mě taky učící, grr.. ale jak se znám, nakonec tomu dám půl hoďky a najdu si něco 'hrozně důležitého' na práci, jako třeba čtení Světa kulturistiky... :D
OdpovědětVymazatdávej pozor, ať ti dietářky brzo nezakážou i slovo fejzbůček :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
OdpovědětVymazata nový frisco jsem ještě neměla, ale myslím, že u mě zůstane na prvním místě jablko! :)
Ovesná kaše je prostě nejlepší! Taky si ji dělám s banánem, je to mňamka :) Burákové máslo moc nemusím, přežrala jsem se ho v Anglii a od té doby ho nemůžu ani cítit :))) Škoda.
OdpovědětVymazatТнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє on WordPress
Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє on Facebook
U části s mixérem jsem se musela smát nahlas, protože na stařičkém mixéru ETA ořechová másla vyrábím už dlouho a jelikož začal včera zlobit, prostě si z druhé ruky koupím další za stovku s tím, že ty moderní by mě přišly na mnohanásobek a máslo by snad ani nezvládly :D Tož jsem ráda, že nejsem jediná s takovým názorem ^^
OdpovědětVymazatMě chutná jablíčko :D Ale asi tohle zkusím :)
OdpovědětVymazatKrásné fotky... ostatně jako vždy :)
OdpovědětVymazatS quinou jsem ještě nevařila, ale dlouho se na ni chystám. Charakteristika mé peněženky je jasná = jsem chudý student a quinoa je drahá :D
Jinak máme mixer dost podobný :D a musím říct - je to profík s výkonem 50 koní! Rozemele všechno :D
A zkouškové dobroty vypadají ták roztomile :D
Jsi proste úžasná! :) na Tvoje články se vždycky těším jak bába na duchod, a myslím, ze každy chápe proc! :)
OdpovědětVymazatA rozhodne si nemyslím, ze mas strestenou blondatou hlavu ;) podle me česky svět zurnalistiky postrádá někoho jako jsi ty! ;) jen tak dal! :)
No ještě že jsem po obědě :) Jinak Frisco už si chladím v lednici :)
OdpovědětVymazatJust be yourself by Petra
No tomu mixéru se musím smát, doma mám velice podobný taky od ETA, ale je takové rajčatové barvy :D. A tak statečný jako tvůj není, nedávno se od něj tak kouřilo, že jsme myslela, že je to jeho konec :D.
OdpovědětVymazatQuinou určitě zkus udělat znova, je fakt dobrá, byla by škoda už ji nedělat, já zas občas připálím jáhly:D:D
OdpovědětVymazatNové frisco jsem neměla, laškuju s myšlenkou, že ho zkusím, před lety bylo frisco moje oblíbené pití, teď už tomu moc nedám, ale toto mě láká, ale když píšeš že není dobré, tak nevím no:D
A víš co je mi sympatické?:) Tvůj jahodovo-banánový koktejl ve sklence na víno, taky si svačinky budu dávat do toho:)
to nové Frisco musím ochutnat, jinak mám ale brusinku taky nejraději :)
OdpovědětVymazata tu quinou zkus určitě znova, já jí mám moc ráda (zrovna dneska jsem jí měla :D) a chutná krapet jako oříšky.. nebo aspoň mně to tak připadá... no prostě je dobrá :))
To jsou dobroty :) Ty cornies od Racia musm taky zkusit, čtu na ně pořád samou chválu. A domácí máslíčko musím taky zkusit - chci mu dát druhou šanci. To první sice bylo dobré, ale ne tak moc, jako to z obchodu, takže mě to nemotivovalo k tomu ho udělat znova :D Ale teď už mám nový mixér (podobný tomu tvému komunistickému :D), takže to chci zkusit v něm :)
OdpovědětVymazatA nového frisca jsem si všimla zrovna včera. Ale já obecně moc na ten alkohol ani ta ovocná piva nejsem (i když na friscu jsem jednu dobu taky trochu ujížděla, pravda :D). Ale tak aspoň vím, že to teda není nic extra :)
Mňááám!:)
OdpovědětVymazatpán burák vede !! :D A máš rpavdu, taky máme na catě tenhle mixér. .akorát v červené :D ale kouří se z něho teda pořádně :D
OdpovědětVymazatMám food processor Kenwood a jsem spokojená, dĕlám ve vedrech shaeky z ledu, vhodného mléka a ovoce, a zvládá to. Frisco nepiji a ani mĕ neláká. Produkty od Racia kupuji dceràm.
OdpovědětVymazatNejenom že jsem taky blondýna (původně i pravá...hi hi), tak jsem i negramotná
OdpovědětVymazatopice, páč rýži, která není v pytlíku vždycky zpackám (obzvláště tu natural).
Také jsi mi osvětlila i to jak se čte quinoa :)))))) a nové frisco právě
popíjím...no...neurazí, ale nenadchne :)
Pěkný večer...se učit...se učit...se učit :))))
Krásně naaranžované to všechno máš :) a nebo, jako pan Burák to vypadá ;D
OdpovědětVymazatNic si z toho nedělej, já jsem sice bruneta, ale trvalo mi šíleně dlouho, než se mi povedla rýže uvařit ( i s tou v pytlíku to byl krutý boj :D)
Jo, to Frisco není nic moc. Taky zůstávám u své klasiky♥ Co vlastně obnáší práce hostesky? (děláš hostesku že jo, nepletu si to :D)
Ježiši, zase takový lákavý jídlo! :D
OdpovědětVymazatTak jsem hned šla zkoumat, zda doma taky nemáme nějaký starý mixér.. a bohužel, prý ho mamka někomu dala. Tak to budu muset zkusit v mladším mixéru :) A bábovička teda chutnala?:) Že bych si tam někdy pro ni taky zašla:) To mě mrzí, že se Ti quinoa nepovedla.. zvlášť když vím, jak je drahá.. tak by mi bylo líto každého zrníčka. Fakt se divím, jak se to mohla stát, když jsi dávala 2:1 :) A Frisco teda zkoušet nebudu, když říkáš, že není dobré :)
OdpovědětVymazatJá musím říct, že nové frisco mě právě nadchlo, kupujeme si s přítelem teď jen toto. Jinak mixér je super, na domácí máslo se taky chystám delší dobu
OdpovědětVymazatJá jsem jednu Etu, podobnou jen oranžovou teda odpálila. Spravila spálenou součástku a odpálila znova.... :-D A bylo to na krému do cukroví z másla :-P
OdpovědětVymazat