pondělí 25. června 2012

Banánová tvarohová buchta

Budete potřebovat : 
šálek a půl celozrnné mouky
šálek hladké mouky
vaničku nízkotučného tvarohu
100g bílého jogurtu
dvě lžíce vanilkového pudingu - prášku
2 vejce
200ml mléka
čtvrt šálku oleje
půl šálku cukru 
dva nebo tři rozmačkané banány, čím zralejší tím lepší
půl šálku kokosu 
půl sáčku kypřícího prášku
Napřed vyšleháte vejce s cukrem, potom přidáte všechny ostatní přísady. Banány můžete buď jen rozmačkat a nebo úplně rozmixovat na kaši. 
Přidala jsem i kokos, protože ho mám ráda úplně všude. Buchta se potom trošku podobá této kokosové, ale komu kokos nechutná tak ho přidávat nemusí vůbec a buchta bude dobrá i tak :) Ale jestli máte radši spíš sladší buchty tak přidejte radši víc cukru než je v tomto receptu, mě to tak stačí, nemám ráda nijak přeslazené buchty, ale někomu se to může zdát málo.
Peče se asi půl hodiny, ale radši to kontrolujte. Buchta je hotová až bude na povrchu zlato-hnědá.

26 komentářů:

  1. Děláš mi chutě!:) Taky ráda peču, ale pak to uklízení:D:D

    OdpovědětVymazat
  2. díky za inspiraci. už vím co příště upeču:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam tak to vypadá úžasně...také ráda peču, proto tě zvu na svůj blog :)

    OdpovědětVymazat
  4. To mohla být dobrá mňamka :-) Já tvarohovou buchtu pekla minulý týden s třešněmi, ale s banánem to může být taky dobrá volba :-)

    OdpovědětVymazat
  5. recept je strašne super, ale nemám rada banán čiže to vymením za niečo iné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Další skvěle vypadající recept :) Ingrediencemi se oprpavdu trochu podobá té kokosové, kterou jsem podle tebe dělala nedávno. A ta byla úžasná, takže tahle bude určitě taky. Tak ji někdy budu muset upéct :D

    OdpovědětVymazat
  7. už mi voní v troubě :D těším se na ni :) jen jsem dala místo cukru med:)

    OdpovědětVymazat
  8. Kdybych nebyla takový antitalent na vaření tak to vyzkouším (možná zaukoluju maminku :D) protože vypadá dobře a já mám hlad :D

    OdpovědětVymazat
  9. Určitě tento recept zkusím! Vypadá to báječně a tuším, že bude ještě lépe chutnat :-)

    OdpovědětVymazat
  10. buchta je výborná ! ejdna z nejlepších jakých jsem kdy upekla :D akorát jsem to neodhadla a dala to na plech takže jsou dost uzoučké, tys to dala to kulaté formy na koláče že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám velikou radost, že ti chutná :)) dala jsem to do kulaté formy, buchta ze začátku pěkně nakyne, ale po vyndání z trouby dost klesne, tak je tenčí:)

      Vymazat
  11. Já jsem zrovna včera dělala ty banánové muffiny podle receptu z tvého blogu a jsou úplně luxusní :). Buchtu taky vyzkouším, ale zase někdy jindy ať zase není přebanánováno :D.

    OdpovědětVymazat
  12. může být fakt dobrá :) já se raději do žádného pečení ani vaření nepouštím, jsem na to manták :D většinou se to nepovede, a když už, tak mi to nechutná :D ale strašně ráda bych zkusila nějaké muffiny ve zdravější verzi ... anebo cookies sušenky!

    OdpovědětVymazat
  13. Musím něco takového vyzkoušet :))
    www.thedenisse.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Spojení banánu a tvarohu miluju, tak buchta by špatná být nemusela :) Kde ty na ty recepty chodíš? Projíždíš kuchařky, blogy nebo experimentuješ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. většinou jde o experimenty:) nebo někdy si prohlédnu víc receptů a z každého si vezmu něco :)

      Vymazat
  15. No vypadá to krásně! :) Proč já opica zase snědla všechny banány!! :D

    OdpovědětVymazat
  16. Mňam! Ty mi vždycky uděláš chutě :D

    OdpovědětVymazat
  17. mňam, tu musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  18. Náročné to je hlavně ze začátku, pak už si zvykneš ;) Myslím, že bys to zvládla.. zkus video a uvidíš :) Mimochodem - zítra budu péct tuto buchtu, tak mi drž palce, ať se povede! :D

    OdpovědětVymazat
  19. ta vypadá skvěle, dík za tip :)

    OdpovědětVymazat
  20. mňam! to určitě stojí za vyzkoušení :)
    http://zuzuczka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. nepočítal jste nekdo kolik má cca kJ na 100g?? :)Anička

    OdpovědětVymazat
  22. Nedávno jsem pekla tenhle tvůj koláč, je výborný! ;) Moc mi chutnal. Mamce s tátou sice ne, protože nejsou zvyklý na pečivo z cellozrnné mouky. Pch, ale co. Zbylo mi aspoň VÍC! :D :)

    OdpovědětVymazat