Hezký den!
Včera jsem psala o tom, jak by podle mě měl vypadat kvalitní blog, a dneska s velkou slávou přijdu s článkem o tom, co jsem v poslední době nacpala do břicha.
No....logika.
Ale ne, nevadí. Jídlo je v poslední době VŠUDE. V televizi se každý měsíc objeví několik nových pořadů o vaření, restauracím se daří tak jako snad ještě nikdy, za kurzy vaření jsou lidé ochotni platit tisíce, kuchařky se prodávají ve velkém...
No a svou kuchařku může v dnešní době vydat úplně každý. A ne, umět vařit není potřeba, že Láďo.
První fotka sice není nic, kde bych prokázala své kuchařské umění (spíš naopak, i při krájení bagetky dokážu podrobit celou kuchyň), nicméně je to podle mě jedna z nejlepších věcí na světě.Ke štěstí stačí tak málo - čerstvá tmavá bagetka, tenká vrstva másla a uzený losos.
Kdybych mohla, jedla bych to denně! (a to mám taky v plánu, až budu nechutně bohatá a budu vykupovat lososy ve velkém!)
Jedno z těch rán, kdy jsem byla nevěrná ovesné kaši.
Dva opečené tousty, burákové máslo, banán, a v mističce se skrývá tvaroh s půlkou vanilkového ovesného dezertu.
A když kaši věrná jsem, vypadá to nějak takto.
Dělám ji buď z normálního mléka, nebo napůl s vodou, a jednou za čas pro zpestření i z mléka rostlinného, třeba ze sojového, rýžového nebo ovesného. A nechodím pro ně nikam jinak než do drogerie DM, protože jen tam je ta cena ještě v rámci možností přijatelná - 80 korun bych za jednu krabičku opravdu nedala.
A vstát s představou, že mě v kuchyni nečeká ani jedna kostička čokolády a lžička burákového másla?
To bych z té postele nevylezla!
A jak jste si asi všimli, ráno jsem jedině na sladký. Třeba míchaný vajíčka by do mě nikdo po ránu nedostal.
A pečivo se sýrem jen jednou za čas, a jen v případě, že by to byl ten nejlepší chleba a nejčerstvější rohlík, a sýr kozí! (no dobře, i ta klasická třicítka by se dala, kdyby bylo pečivo dobrý...)
Tohle je pro změnu ovocný chlebíček ze směsi z e-shopu zdravyzivot.com, o kterém jsem psala nedávno. (a slibuju, že zítra už vylosuju výherce!)
A můj tradiční oběd, protože takhle jím v poslední době pořád, až si ze mě Terka dělá srandu, když se se zlomyslným úšklebkem ptá, co budu dneska obědvat :D
Pořád dokola rýžové nudle, cizrna, pohanka....a když je hoooodně velká změna, tak rýže.
K tomu tofu, tempeh nebo seitan, a je hotovo.
Nemůžu si pomoct, ale jak si něco oblíbím, jim to tak dlouho, dokud nepřijde nová úchylka.
Prostě tragéd.
A ano, přesně o téhle úchylce mluvím - pohanku mám tak ráda, že jsem si ji musela dát i ke kuřeti na paprice od maminky. No, ne že by se to k tomu hodilo...
....ale tofu se hodí víc, to mě omlouvá.
Nemůžu si pomoct, ale ty moje zdravý jídla vypadají vždycky TAK nefotogenicky!
Holt růžovej donut s posypkou (aaa sem s tím!) by asi vypadal líp. Nebo mrkvovej dortík. Nebo cheesecake. Nebo cupcake...
Třeba jako tenhle!
Mrkvový, bezlepkový, s tou nejlepší polevou z krémového sýra. Od kamarádky, která mi ho s láskou (hohooo ne že ne!:D) koupila v oblíbené kavárně Fresh Freaks.
A aby se ta bezlepkovost vyrovnala, musela jsem si ukrojit i z poctivé vánočky od maminky.
A jak jinak, než na nejmilejším talířku z Butlers.
A další z těch žádná-ovesná rán.
Dalamánek, burákové máslo, banán.
Klasika, ta nejlepší.
Jedna zasloužená učící svačinka - tvaroh (není den, kdy bych nezlikvidovala alespoň jednu vaničku - za což miluje náš westík, protože jí dávám vylízat kelímek :D), oslazený agáve sirupem, a na to slušná porce kešu másla.
V poslední době jsem si moc oblíbila nové proteinové DeLuxe tyčinky od Nutrendu (a vede příchuť jahodový cheesecake nebo skořicová rolka!)
Bohužel to ale není úplně levná sranda, a tak si to kupuju jen když je nějaká příležitost, jak si to odůvodnit.
Jak vidíte na fotce - třeba protože byly Vánoce.
A pak protože začal nový rok. Tak aby začal hezky.
A dneska jsem měla další - protože se mi povedly zkoušky na poprvé.
A.....no budu muset dodělat esej, ať je další záminka.
Ke konci minulého roku jsme si udělali s mým drahým mužem výlet do Prahy, a na oběd jsme se stavili v moc příjemném Sweet&Pepper days na Vinohradech.
Nabídka byla lákavá, ale jakmile jsem spatřila bagel (no dobře, kecám, hledala jsem to už předtím na internetu :D) s uzeným lososem, nic jiného mě nezajímalo.A byl N E J L E P Š Í.
A můjk fešák si dal hot dog.
Pravej americkej, prý.
Měla jsem ho vyfotit, ať to pak dám na blog a napíšu, že byl nejlepší na světě. S pořádným důrazem.
Jen nevím, jestli mám i psát to, že si dal rovnou dva...
Ale jo, ta cibulka a čedar, to láká i mě!
Hlavním důvodem, proč jsme ale do Prahy jeli byla jedna blonďatá osoba, a to má nejmileší Téra, která nás se svým Filipem pozvala (i když, zase si nejsem jistá jestli jsme se spíš nevetřeli :D) do jejich království, kde na nás čekala pořádná hostina.
Horký punč jako welcome drink, chlebíčky s lososem, výborné mini řízečky, pomazánka, houstičky, víno na pitný režim.....a úplně nejlepší byly celozrnné parmezánové sušenky, kterých bych se....jak jen to říct slušně....užrala!
A protože jsem známá už asi i svou náklonností (no jo, další úchylka!) k vánočkám, čekala nás tahle dobrota k snídani.
A od Terezky jsem dostala i pořádně bohatou Ježíškovskou nadílku, kde byla mimo jiné i ta nejlepší věc jménem slaný karamel, vlastnoručně uvařený i osolený.
V Candy Store mi muž koupil čokoládu, a vyzkoušet jsem musela i to nové máslíčko z Marks&Spencer - s pekanovými ořechy a javorovým sirupem.
Čekala jsem, že bude výborné, ale tohle bylo až nad moje očekávání!
(a samozřejmě padlo za 5 dní, po statečném boji)
A oboje - jak karamel, tak máslíčko, si skvěle rozumělo s ovesnou kaší.A se mnou, samozřejmě!
(banán jsem opekla, proto je to takovej ošklivák)
U Domči jsem pořád četla ódy na Cross Cafe a závistivě koukala na fotky dortíků, obzvlášť těch mrkvových.
A v Praze na Florenci jsem do té kavárny smutně koukala přes výlohu s výrazem achjo-proč-jsem-se-tak-nacpala-na-snídani.
No, netrvalo dlouho a dortík už se vezl se mnou domů žlutým kočárem. V papírové krabičce. A já jsem měla při každé zatáčce (ještě že jich na D1 moc není :D) hrůzu v očích, aby se dortíkovi nic nestalo.
A na závěr oblíbenec poslední doby - celozrnný koláček z bistra Oaza (a znovu upozorňuji, nelekněte se interiéru, je to trošku stroj času do 80. let :D), pořádná vrstva tvarohu, měkoučké těsto, nijak přeslazený....prostě mňam!
Mají i povidlové nebo makové, a je to tolik radosti za 9 korun!
Na fotce je společná snídaně s mým mužem, pro mě i poctivý kakaový jogurt z MyFoodu ve Vaňkovce.
Bože, ty mě mučíš timhle!! :D Už jsi zkoušela domácí kešu máslo? Sice jsou kešu docela drahý, ale chutná to fakt dobře!!:D
OdpovědětVymazatJednou jsem to dělala, ale to kupované mi chutná víc, můj mixér to nezvládá aby to bylo úplně tekuté...
VymazatAle dělám si zálusk na to z Marks and Spencer, hezky s přidaným cukrem, to já ráda!:D
Tady se vždycky člověk nají očima :) To máslo z Marks&Spencer musím vyzkoušet, už minule jsem po něm mlsně pokukovala :)
OdpovědětVymazatOooo takové dobroty!
OdpovědětVymazatTu Deluxe jsem ještě neochutnala a na jednu stranu jsem i ráda, protože s tím "jak si něco oblíbím, jím to pořád" jsem na tom stejně a je mi jasné, že toto bych si oblíbila. :-D Odrazuje mě i cena, takže radši sáhnu po WellMix v Rossmanu, která je ale taky výborná... :-D :-)
A ten uzený losos je taky můj favorit :-) ještě kousek cibulky navrch a je to dokonalost. :-)
http://myfitmind.blogspot.cz/
No jejee, sedim ve vlaku a slintaaam (naštěstí, kdybych byla doma, tak se vrhnu na to svoje kešu máslo :D )
OdpovědětVymazatNa Vinohradech jste se mohli zastavit v mým království, příště vás zvu aspoň na čaj !!! ;)
A že máš všechno krásný, to ti řikat ani nemusim, že ano ^^
Ooooo tak příště jsem tam jako na koni, a očekávám pořádně velkej hrnek!:D
Vymazatmáme i kýbl kdybys chtěla :D
VymazatNo to sweet&pepper day me tedy lakaa. Muzu se zeptat, jestli se tam objednava rovnou u tojo báru či co to je, nebo chodi obsluha? At tam nejsem za debila :D dekujiii
OdpovědětVymazatChodí tam obsluha:))
Vymazatna ten opíkaný banán u tebe furt koukám a přemýšlím o něm =D to opékáš na arašídovém másle? ..jinak uzený losos je láska na celý život
OdpovědětVymazatNa arašídovém neee, na obyčejném oleji :)
Vymazataha =) já jsem si právě jednou dělala hráškové pyré a dala jsem do toho trochu arašídového másla ... no řeknu ti, lahoda =)
VymazatTo je zase dobrot! Hned jsem dostala chuť na máslíčko a vzpomněla si na tu krutou pravdu, že nám před pár dny došlo a ještě nemáme nové...a to z Markse mě láká, škoda, že ho mám dost z ruky, asi někdy neodolám a udělám si tam výlet :-D
OdpovědětVymazatTaky jsem teď dostala strašnou chuť na pohanku. A první fotka mě inspirovala, i když lososa nejím - ale takovou čerstvou bagetku jsem už dlouho neměla, takže zítra asi skončí v nákupním košíku :-D
tak tenhle článek jsem neměla ani otvírat.... mňaaam :-)
OdpovědětVymazatJééééé, jííídlo! Tím mě dostaneš vždycky :) A neboj, nejsi sama, já si minule k mamčiný koprovce dala místo knedlíky celozrnný těstoviny a luxus :D
OdpovědětVymazatahoj, cca kolko udeneho lososa zjes v jednej porcii jedla??
OdpovědětVymazatTak 50-100, podle toho jak velké balení si zrovna koupím...
VymazatPřiznávám se, že vždy když u tebe vidím článek s tímto nadpisem, v duchu zajásám :D mám je nejraději. Zkus někdy lískooříškové máslo, to je moje láska nyní :3 a v kombinaci s kešu máslem ještě lepší :)
OdpovědětVymazatA jen si užívej pohanky, alespoň nebudeš díky ní mít křečové žíly ;D
To mě moc těší! :)
VymazatA s mou spotřebou nebudu mít křečové žíly ani v dalším životě:D
proč já se nepoučím a pokaždé na takovéhle články klikám večer? snědla bych všechnoooo!
OdpovědětVymazatI já bych si to teď dala!:D
VymazatNo teda, to byla asi dost pevná krabička a opravdu klidná jízda žlutým kočárem, když jsi ho dovezla takhle vcelku a neponičený! Asi v hloubi své mrkvové duše tušil, že si ho chceš vyfotit a že když vydrží hezkej, tak nad ním budou óchat stovky lidí na tvém blogu :D <3
OdpovědětVymazatStarala jsem se o něj líp jak o vlastní dítě!
Vymazat(který nemám...a vlastně nemám ráda děti, ale to je vedlejší:D)
Naprosto u všeho slintám :)) A gratuluji ke zkouškám ;))
OdpovědětVymazatděkuju! :)
VymazatJako vždy vše k sežrání:-)
OdpovědětVymazatJak prosím tě připravuješ kaši? Já mám vždycky takovou divnou konzistenci, že to ani jak kaše nevypadá....Renča
Dávám tam hodně mléka/vody....napřed to udělám jen tak že vločky jen zaliju tak milimetr nad ně.....ale postupně při vaření přilévám dál :)
VymazatA dělám to z rozmixovaných vloček, má to pak lepší konzistenci:)
jíš skvěle :)) jako já mám dovoleno jíst ryby jenom jednou za měsíc! uzeného lososa jsem neměla už půl roku.. neskutečně trpím! :D:D a taky jsem tvarohožrout :D a taky bíložravec :D je hrozný, koiik bílkovin za den na mou váhu sním:D snažím se mírnit a taky hrozně trpím:(( :D
OdpovědětVymazatděkujuu!
Vymazatjá mám bílkoviny snad tak nějak v normě, ale nee že by mě nelákalo sníst o tři vaničky tvarohu víc :DD
Já úzenýho lososa zbožňuju :) jedla bych ho po kilech, jen kdyby nebyl tak drahej :) a ten podnik v Praze vypadá dobře, přítel by mi za takovej hot dog utrhal ruce :D
OdpovědětVymazatJá taky, to by se mi nepřejedlo snad nikdy!:)
VymazatFíha, to pekanovo javorové burákové máslo vypadá vážně dobře. Zas mám další námět k tomu, jít vyprázdnit pěněženku do Markse :-D
OdpovědětVymazatJe NEJLEPŠÍ, bez přehánění! :D
VymazatMáš nádherné fotky a strašně lákavá jídla, třeba ta poahnka, tofu, tempeh...co ti mám povídat - 100% moje gusto, bodejť, když jsem nemasař(ka) (zní to jak moucha masařka:P)... Jinak miluji stejně jako ty - čerstvé nejlepšííí nejlépe domácí pečivo, chléb (proto si ho peču z kvásku:)) a sýr, kozí a nebo kozí či kozí :P I když s mým rozpočtem, vede taky ten "ajdam 30ka" :3 A ta vánočka, cupcake...to je sen! To by člověk vstal i o půlnoci kvůli tomu :P (Aspoň já jo!:)) No a ty tvé ubrousky jsou stejný fenomén jako tvé (po)vánočky :D Jsou super! A strašně děkuji za odkazy na různé kavárničky apod., hned jsem zabrouzdala na stránky s těmi koláčky (vypadají a zní dle popisu úžasně) a ráda si pro fešáky zajdu také, ale u mě jasná volba - mák! Jako jsi ty vánočková panenka, já jsem asi maková, bez něj není (tý)dne a čím víc máku mám, tím je Lůca šťastnější:P Těším se zase na další čtení, ono to od toho učení vždy pěkně odreaguje (a pěkně napéruje chuťové buňky, že člověka i zvedne ze zadku pro něco mlsného!:D)
OdpovědětVymazatMoc se těším na další tvé články;)
PS: promiň za sloh, já už to snad ani jinak neumím:3 :D
PPS: nevím, jestli se mi prvně komentář poslala,hládá mi to chybu:/ :p
Děkuju za další sloh (a za buldočí fotky!:D), fakt je mám nejradši! :)
Vymazattyhle nová másla od m&s je jak dar z nebes!! ♥ já je naprosto zbožnuju.. ty kešu másl už u mě zmizely 4 za dva měsíce.. a to k tomu musím přičíst ještě ty 2 arašídový :'(
OdpovědětVymazatJá ho mám slíbený od sestry, že mi ho zítra koupí až bude v Olympii, tak SNAD nezklame!! :D
VymazatA jaky je ten mrkvovy dortik z crosscafe? Dělám si na nej zálusk, tak jestli stojí za to :D jinak super článek!
OdpovědětVymazatStojí to za to, určitě!:)
VymazatJéžiš, takhle večer prohlížet takový fotky... :-D Jdu si namazat ruce čokoládovým krémem, abych aspoň uspokojila své čichové buňky :-D
OdpovědětVymazatKdyž si něco oblíbím, tak si to taky kupuju furt dokola :-D Momentálně u mě vejde zeleninový salát, tuňák v olivovém oleji Rio mare, dresing s modrým sýrem a k tomu černý slisovaný chléb. Můj nejmilejší oběd ♥ (A pak se divím, že měsíčně tolik tisíc prožeru...)
Haha, já jiný krémy než čokoládový/kokosový/perníčkový ani nemám, to nebude náhoda!:D
VymazatA ten tvůj oblíbenec zní velice dobře!
I když by se můj komentář spíše hodil k jinému článku, nejsem si jistá jestli by jsi si ho přečetla, tak to píšu sem :) Jsi mou velkou inspirací, hlavně skrz cvičení a stravu. Miluju Tvé články o cvičení. A myslím si, že nejsem jediná která by uvítala nějaký ten článek jak se do toho pustit. Pro uplné začátečníky. Jak si upravit stravu, jak začít cvičit doma když nejsou peníze, apod. Dočkáme se něčeho takového? :)
OdpovědětVymazatKomentáře si čtu všude, ale přiznávám, že občas zapomenu odpovědět:)
VymazatA moc mě to těší, děkuju!
Nevím, jestli budu psát o úplných začátcích, protože s tím až tolik zkušeností nemám, ale mám v plánu sepsat něco třeba o tom, proč to tolika lidem nevydrží a pořád končí a stokrát zase začínají :)
Ale nějaké základy bych dohromady dát mohla, to jo!
Já mám stejně nejraději fotky s jídlem, takže já jsem pro víc takových článků. :D
OdpovědětVymazatTempeh už hodlám dlouho vyzkoušet, ale nějak se nemůžu odhodlat. :/ Asi tak, jak jsem léta chodila kolem tofu, bála se, že ho nedokážu pozřít (jedna špatná zkušenost mi stačila), ale nakonec jsem si ho zamilovala. :D Tak počkám, až mě zase něco osvítí a já se vrhnu na další náhražky masa. :D
Tvaroh s ořískovým máslem miluju. <3
Tyčinku DeLux jsem měla jen jednou, a to tuším brownies. Určitě nebyla špatná, jen mě tam štvala ta čoko poleva, která je údajně u všech příchutí. Ale jinak chutnala celkem dobře, žádná slaďárna, tak to mám ráda. :-)
Obložené bagely nabízí i u nás v místní kavárně, ale ještě nebyla příležitost si ho dát. Každopádně na mě vždycky tak hezky kouká, že mu snad brzy neodolám. :D
Hotdog vypadá až strašidelně! :-O :D
Jak vidím ten mrkvový dortík, tak se začínám stydět. Už o něm básním tak dlouho, že ho musím konečně upéct a bla bla, ale pořád jsem se na něho nevrhla. :D Když já vždycky ty papírky se seznamem věcí, co chci vyzkoušet, někam zabordelím. :D
Po celozrnných koláčcích jsem u tebe pokukovala už na Instagramu, vypadají krásně. :-) Koláčky já ráda. :D <3
Tak to musíš okamžitě napravit a dortík si někde dát, stojí to za to!:)
VymazatA tyčinky DeLuxe bych taky brala i bez polevy, přijde mi, že ta čokoláda někdy přebije tu chuť náplně.....a nebo by mohlo být víc druhů, třeba s "jogurtovou" :D
S ohledem na to, že minimálně dalších 7 měsíců budu trávit v USA jen tiše závidím. Sice tady mám burákového nebo mandlového nebo všelijakého másla co si vzpomenu. V jednom farmářském obchodě mají dokonce i stroje, které umelou vlastní máslo. mají čtyři možnosti jedno je obyčejné, další s čokoládou a ty další jsem ještě neprozkoumala. Bagelů s lososem je tu taky spousta. Ale co bych dala za tvaroh! Očekávala jsem všechno možné, ale absence tvarohu mě upřímně řečeno zaskočila.
OdpovědětVymazatJen co to čtu, tak závidím naopak i já! :)
VymazatAle s tím tvarohem tě naprosto chápu, taky by mi chyběl...
achjo, padám hlady :D
OdpovědětVymazatMě se teda líbí i ty fotky zdravých jídel, snědla bych to všechno! :D A hlavně ty tousty s máslem ♥
OdpovědětVymazatFit Maddie
Ahooj, prosím Ťa ako robíš tu pohánku s tofu? Ďakujem :)
OdpovědětVymazatTyhle články miluju, moc se ti povedl. A jo, trošku víc mi začlo kručet v břichu, mňam, snědla bych to všechno na posezení! :)
OdpovědětVymazatYoung, wild and free
Ach jo, já to nemůžu číst! Vždycky dostanu hlad! :D Jinak souhlasím s tebou ohledně pohanky! Cpu jí ke všemu a teď jsem objevila pohankové vločky a dají se i na slano :) Takže nejnovější rychlovka - pohankové vločky, tuňák (tofu), rajčata :D
OdpovědětVymazatSuper článek, jako vždy ! :)
http://michaelareisova.blogspot.cz/
Ahoj Markét mohu se zeptat jak připravuješ pohanku?:) A jinak zase skvělá inspirace,moc děkuji,jsi úžasná! :)
OdpovědětVymazatTie fotky sú typický foodporn :D Máš super blog. Taktiež ťa už dávno odberám.
OdpovědětVymazathttp://christiesfood.blogspot.sk - budem rada ak si pozrieš môj blog a poprípade zanecháš komentár:)
Ještěže jsem po obědě a koukám na ty fotky s plným břichem :D Konečně jsem ochutnala cizrnu, měla jsem cizrnový salát a oblizovala jsem se až za ušima, výborný :).
OdpovědětVymazatBlog by Veru
ježiši to vypadá božsky všechno!!! :D
OdpovědětVymazatTo všechno vypadá tak lákavě! I ta pohanka a kuře na paprice! Dostala jsem chuť na cizrnu, zítra vyrážím do obchodu. Díky za inspiraci :)
OdpovědětVymazatDelux tyčinky jsou naprosto "delišs"............. já si je teda neodůvodňuji prostě si je kupuju jednou týdně pro radost....
OdpovědětVymazatNa to se dá říct jedno-mňam :) Samé dobroty! Máslíčko ze Spenceru musím ochutnat, zajímá mě, jaké to je. A taky kešu máslo, určitě je výborné, třeba do kaše... každopádně článek přímo k sežrání :D
OdpovědětVymazat