úterý 1. července 2014

Óda na sekáče

Když jsem byla úplně maličká, s blonďatým mikádem pod uši a ofinou ustřiženou podle hrnce (do teď nevím, jestli je takhle vzpomínka uměle vytvořená nebo jestli mi ten hrnec na hlavu cpali doopravdy), dostala jsem pár triček ze sekáče. A nesnášela jsem je. Byly na nich nějaký divný ženský a prostě mi připadaly ošklivý. Chtěla jsem spíš něco se 101 dalmatiny.
Když jsem potom byla starší, sekáče šly už úplně mimo mě. Na základce letělo značkový oblečení, podle kterýho se posuzovalo, jak velkej frajer kdo je.
A když říkám značkový, v té době to pro nás byla Terranova, New Yorker....a největší pecka Kenvelo! A když měl někdo náhodou tepláky s třema proužkama nebo tenisky s pumou, tak to byl skoro bůh.
Takže by mě pochopitelně ani nenapadlo si něco koupit v sekáči. 
A pak přišel gympl a s ním moje hip hopová/ skejťácká éra, kdy jsem nosila volný pánský rifle (smaozřejmě z New Yorkeru!), pánský trička s nějakým hodně drsným nápisem a kšiltovku, která mi vůbec neslušela. Naštěstí jsem se ale na skateboardu nebyla schopná naučit ani jeden trik, pořádně si odřela kolena, a tak to díky bohu skončilo.
Pak to bylo ale jak z bláta do louže. Leopardí tílečka, riflový minisukně, šaty s flitrama, čím lesklejší tím lepší, a k tomu tříčtvrteční průhledný legíny. Ty jsem nosila dokonce i pod šortky. New Yorker a Terranova pro mě stále byly královstvím zaslíbeným. A koupit si něco v sekáči by mě nenapadlo ani v tom nejčeřnějším snu. Vždyť by to bylo nevkusný (ahahahah), ošuntělý a beztak to nosil někdo, kdo měl vši, blechy a svrab. A nebo to dokonce stáhli z mrtvoly! Tak!
.......a pak, o pár let později, jsem začala číst módní blogy, úplně první byla myslím Joll Burr, přes kterou jsem se dostala k dalším a dalším, a tím se mi tak nějak sekáče dostaly znovu do povědomí. 
Už jsem naštěstí měla dávno za sebou tu fázi, kdy bych řešila co je na cedulce. 
A o nějaký ten rok později jsem konečně objevila i sekáčovou královnu Téru, které jsem vždycky záviděla jak krásně a levně se dokáže ze sekáčů obléknout. A mimo jiné mě i naučila, že co stojí víc než 30 korun, to je prostě drahý! (nebo to bylo ještě méně?:D)
A tak jsem do sekáčů začala chodit i já. Začalo to podzimní parkou a pokračuje to tak, že úlovky ze sekáče tvoří velkou část mého šatníku.
Občas jste se mě ptali, jestli neznám nějaké dobré sekáče v Brně. Původně jsem chtěla dělat mrtvýho brouka, chodit tam sama a vykoupit tak všechny svetry světa, ale ve skutečnosti o žádné tajné informace nejde, vzhledem k tomu, že většina sekáčů kam chodím je na těch nejhlavnějších ulicích. 
A to je ta parka. Mám ji dva roky, od podzimu, kdy jsem nějakou parku dlouho sháněla, ale žádná buď nebyla podle mých představ, a nebo byla nehezky drahá. 
Objevila jsem ji náhodou, v sekáči hned u Filosofické fakulty na ulici Grohova (jmenuje se myslím Tralala) za nějakých 130 korun. Prostě osud!
V tohle sekáči jsem potom byla ještě mnohokrát při cestách z přednášek, ale už nikdy jsem tam nic nesehnala, vesměs si tam vyberou spíš dámy nad 60 let a 90 kilo, ale tak je to skoro všude, chce to hodně trpělivosti.
Minulé léto měl přítel brigádu v sekáči na Cejlu, u zastávky Tkalcovská, a tak jsem ho tam občas šla navštívit a tak se dostala i k dalším pěkným a levným kouskům.
Brňáci moc dobře ví co je Cejl zač (a kdo může, ten se mu vyhýbá). Přezdívá se mu ghetto nebo brněnský Bronx a není to zrovna ulice, kde byste se chtěli jen tak procházet.
Nemyslím to teď nějak rasisticky, ale......typická obyvatelka Cejlu vkusem zrovna neoplývá. Tradiční uniformou bývají tepláky se svítivým nápisem Boxusa, kabelka luj vitonová k tomu sešlapané lodičky, ideálně o 3 čísla menší nebo větší a nějaké pořádně uplé a krátké tílečko, aby celý svět mohl obdivovat ta pořádná madla lásky. 
A že je tam lásky asi dost, když musí mít děti už v patnácti.
A to byla velká výhoda toho sekáče - nevkusné třpytivé halenky a kraťasy s havajskými vzory mizely rychlostí blesku, ale o ty lepší věci tam nikdo ani okem nezavadil.
A tak mám parádní trenčkot (původně je z HM a vypadá že ho nikdo ani nenosil) za necelou stovku, nebo třeba tohle krátké tričko (neboli crop top), které nosím k sukni s vyšším pasem, asi za 40.
Miluju námořnické proužky, a tenhle svetr ještě víc, protože je námořnický dvojnásob, díky těm zlatým knoflíkům s kotvou!
Je ze sekáče, kam chodím v brně nejčastěji, z Genesis, který má několik poboček - na Masaryčce, na Josefské a u zadního vchodu do Letma. Nejlepší výběr je ale podle mě na Josefské, Masaryčka bývá až moc přecpaná. 
A super je, že tam mají všechno za 50 korun.
Ze stejného sekáče mám i tento béžový delší cardigan na knoflíky, taktéž za 50 korun.
Tyhle volné delší svetříky mám nejradši, jsou moc pohodlné a vypadají dobře skoro ke všemu.
Stejného střihu je i tmavě modrý teplejší, původně z HMka.
Ten jsem si přivezla z Letohradu (Pardubický kraj) kde mám babičku a dědu. Byl za 80 korun a kdyby to někoho čistě náhodou zajímalo, je to ten sekáč až nahoře za náměstím, když se jde směrem na Spořilov.
A další svetry, asi už bych si do konce života nemusela žádný koupit, ale....
Ten růžový mám z Vídně, takže vám takhle informace asi k ničemu nebude (ale alespoň vidíte, že trpělivost se vyplácí všude :D), ale kdyby náhodou, koupila jsem ho v sekáči na Lange Gasse, přímo naproti východu z kampusu. Za 3 eura, ale radost k nezaplacení!
Ten v malinové barvě (musím nějak odlišit tolik růžových:D) s cedulkou Tara, ehm asi jako že rádoby Zara, je opět z Genesis na Josefské v Brně.
A ten druhý a čtvrtý? To jsou nejnovější přírustky, které jsem si přivezla z Břeclavi, když jsme jeli na výlet do Lednice. Najdete ho na ulici Dlouhá, hned vedle zverimexu "U Žofky" a je to asi sekáč s nejlepším výběrem, kde jsem kdy byla. Mají to tam na váhu a cena se liší podle dnů v týdnu, v pondělí zaplatíte za kilo nejvíc, v sobotu úplně nejméně. A já jsem tam shodou okolností byla dvakrát, a vždy v sobotu. Na druhou stranu ale v pondělí vždycky přivezou nové zboží, takže je nejlepší výběr.
Líbilo se mi tam i plno věcí, které jsem si nekoupila, protože mi neseděla velikost - třeba mikina Abrecrombie&Fitch, a mají tam i velký výběr jednobarevných triček Marks&Spencer.
A abych nezapomněla - za ty dva svetříky jsem dala dohromady 30 korun.
Ze stejného břeclavského sekáče je i tento tmavší zelený volný svetr (tyhle střihy mám stejně nejradši, a dobře to vypadá s úzkými kalhotami a výrazným náhrdelníkem), původně z FF, opět nenošený protože měl i visačku, za 38 korun.
Ten druhý, světlejší ze sekáče není, ale vzhledem k tomu, že stál 49 korun se sem hodí. Koupila jsem ho úplně neplánovaně a navíc v Kiku. Minulý týden jsem totiž měla brigádu jako hosteska při otevírání jednoho obchoďáku, ale bylo to venku a byla mi hrozná zima a foukal studený vítr, takže mi ani křivák nestačil (typický červen...), a tak jsem rychle zaběhla do Kiku hned vedle, popadla první svetr co mi přišel pod ruku a běžela zpátky.
A kupodivu jsem si ho hned oblíbila a budu ho nosit často (vypadá dobře třeba s bílou košilí s límečkem), s čímž jsem vůbec nepočítala, chtěla jsem jen nezmrznout.
A na závěr nějaké ty rady od sekáčové královny
1) Chce to především trpělivost. Nepočítejte s tím, že vejdete do prvního sekáče a odejdete s taškou plnou krásných kousků za hubičku. Ve skutečnosti tam vkročíte a budete se muset přebrat regály plnými hnusu, nevkusu a hnusu. 99,9% věcí tam jsou prostě ošklivý hadry, tak je to všude. 99,9% oblečení tam vypadá tak, že by to bylo i na natáčení Horečky sobotní noci staromódní. 
S trochou štěstí ale můžete najít i pěkné a navíc často i nenošené věci, jako já. Skoro všechno, co jsem si koupila je nenošené, nebo jen minimálně, žádné ošuntělé věci bych pochopitelně nebrala.
2) Čím menší město, tím větší šance že seženete něco hezkého. Nechci samozřejmě říct že v malých městech jsou všichni burani bez vkusu, jasně že i tady jsou tací, co se oblékají krásně, ale platí rovnice že čím více obyvatel, tím stoupá i počet lidí, zajímajících se o módu = větší sekáčová konkurence :D
3) Nikdy tam nechoďte s j99,9%snou představou, co byste si rádi odnesli. Nenašli byste to. 
4) Musíte to umět nosit. Nakupovat v sekáči neznamená vypadat jako největší vágus a bezdomovec v ošuntělých hadrech s nemytýma vlasama. Občas mi někdo něco z toho pochválí a pak je vždycky překvapí, když řeknu kolik to stálo, nikoho by nenapadlo, že jsem za to dala maximálně 50 korun. (a teď už to všichni víte, sakra :D)


A co vy a sekáče? Nakupujete tam, nebo se jim vyhýbáte protože to měla na sobě mrtvola ? Co nejlepšího jste tam kdy sehnali?
P.S. Já pořád tajně doufám, že tam na mě někde čeká trenčkot Burberry! 

93 komentářů:

  1. Já miluju sekáče! Mám docela dost zajímavých úlovků, ať už neznačkových (respektive takových značek jako H&M, Zara, Forever 21), tak i opravdové skvosty! Naposledy jsem ulovila dokonalou halenku od Isabel Marant a kalhoty Versace :). Ale jak píšeš, chcet to trpělivost a hlavně náladu hledat a probírat se "odpadem", aby pak člověk našel skvost. No a na Burberry si také stále tajně pomýšlím :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Mluvíš mi z duše, sekáčky jsou parádní. Já nejraději nakupuju u nás na maloměstě - už jen proto, že tu mají vetší výběr moji velikosti oproti Ostravě (a taky hezčí hadry) :D nejvíce jsem si oblíbila černou krajkovanou halenku vero moda a taky rifle za 30 kaček, které jsem si hezky šmikla a teď se mě všichni ptají, kde jsem ty kraťasy koupila :D když jsi popisovala ten vývoj názoru, musela jsem se smát, máme to asi všichni stejně - teda až na to, že u nás na zákkadcese nosili ťamani a kdo měl C&A, byl nafoukanec - brrrr :D

    OdpovědětVymazat
  3. BURBERRY! Tak na sebe jsem trenčkot taktéž ještě nesehnala, ovšem jejich sáčko už má můj tatínek :-) A to za 50 Kč :-) Takže, tím chci říct, že potkat Burberry v sekáči není až tak nemožné :-) A zrovna shodou náhod jsem teď nedávno taktéž psala o second handu, i když pražským :-) S.
    http://sororessa.blogspot.cz/2014/06/koupit-ci-nekoupit-prosim-o-radu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooooo to velice ráda slyším/ čtu! :D
      a na článek kouknu :)

      Vymazat
    2. Souhlasim! Ja mam Burberry bundicku za 99,- a je to original! :)

      Vymazat
  4. Ach, mé sekáčové historky by nebraly konce. U nás, naštěstí v malém městě, je jich dost a já z nich také mám tak 70% šatníku. Sice na léto se v nich nakupuje mnohem lépe než na zimu, za to pak ale oslňuji kousky, které nikdo nemá!

    OdpovědětVymazat
  5. sekáče sú môj najobľúbenejší zdroj handier, keď chodím po normálnych obchodoch príde mi všetko neskutočne predražené vzhľadom na tú kvalitu, šaty za 40 eur v New Yorkeri? to som skoro nepredýchala ... v sekáči som našla stokrát krajšie za 2 eurá heh a vlastne asi 90% môjho šatníka je odtiaľ a všetci sa ma vždy pýtajú, kde som kúpila tak pekné tričko/šaty..burberry som tam síce nenašla, zato pravý Prada kabát áno a moja teta odtiaľ vyhrabala úplne novú Furla kabelku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, dát tolik peněz za takový hadry v NY by se mi taky nechtělo, hodnotu to má desetkrát nižší....
      A třeba jednou bude Prada kabát čekat někde i na mě! :D

      Vymazat
  6. Mám kamarádku, která je sekáčovou královnou a já na ní nesmírně obdivuju, jak ty věci umí nosit. Párkrát jsem se zkusila do sekáče vydat, našla jsem krásné věci, koupila je, ale vzala je na sebe dvakrát a necítila se úplně nejlíp. Ale když čtu tvůj článek, mám ještě šanci, že k tomu nějak dospěju :) Tím chci říct, že máš, stejně jako má kamarádka, můj velký obdiv! :)
    Pěkný den, Eliška

    OdpovědětVymazat
  7. sekáče mám fakt ráda, jenom jsem zatím v Brně nenarazila ještě na ten pravej :) v Hradci jsem dříve měla dva oblíbený a tam se mi vždycky podařilo něco ukořistit za pár korun :) jinak ty svetříky jsou teda skvělý!! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :)
      Zkus v Brně ten Genesis, ale vezmi si s sebou hodně trpělivosti :D

      Vymazat
  8. Sekáče jsou nejlepší! Ale je pravda, že tam dost často nechávám hodně peněz, s myšlenkou "jinde to tak levně nekoupím" :D Aspoň podporuju lokální obchod! :D Je to ostatně trochu sort nebo koníček, prohrabávat se věšákama a hedat něco k nakousnutí za co nejmíň!
    Odkud máš prosím tě tu kabelku na úplně poslední fotce? Možná jsi to už někde psala... Já teď sháním novou a přesně nějakou v tomhle stylu, černou a pevnou :)
    Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kabelku mám z HM, myslím že ji ještě mají, stála 799 :))

      Vymazat
  9. Já jsem v sekáči ještě nikdy nebyla. Ani vlastně nevím proč, nemám k nim přímo nějaký odpor, nebo tak, spíš mě to nikdy nenapadlo. A ani žádný neznám. Ale asi to vyzkouším, až budu zase v Brně, zkusím tam zajít. Ale bojím se, že to bude pro mě peklo - můj problém je, že nesnáším nakupování oblečení a hledání v obchodech - nic proti novým oblečením, ale potřebovala bych někoho, kdo je bude hledat a vybírat za mě. Navíc právě vždycky chodím do obchodu s tou jasnou představou a pak nenajdu nic, co jí vyhovuje a jsem akorát naštvaná...no, jsem na sebe zvědavá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V sekáčích to bez toho hledání bohužel nejde, často je to moc i na mě, a to bych jinak nejradši nakupovala oblečení celé dny :D

      Vymazat
  10. ty svetry ti doslovo závidím :) mám problém takové krásné najít i v normálním obchodě :D co se sekáčů týká...snažím se hledat...ale zatím jsem vždycky odešla s prázdnou....když už se mi něco líbí tak je to buď obrovské nebo už onošené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty svetry mám ve velikost od 36 do 44, tím jak jsou "oversized" se to všechno přizbůsobí :DD

      Vymazat
  11. Tvoje články jsou pro mě jako takový bonbonky:) ještě že se po nich netloustne:) Asi taky budu muset někdy vyrazit do sekáče. Kolegyně tam chodí a mají odtamtud pěkný kousky.

    OdpovědětVymazat
  12. Moje mamča má už snad 20 let sekáč :))) Už to sice není sekáč jako kdysi, ale má to své kouzlo, když má člověk jednu věc jinou než ostatní :)))

    Mimochodem, stále miluju sekáčové věci, není nad to koupit značkové triko pro sebe a přítele za 50 korun obě :D bez jediné vady... ach ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee tak to je super, že to máš přímo "v rodině" :D

      Vymazat
  13. jojo..sekáče dřív byly 'fuj,fuj,fuj,hnus,jak tady můžeš nakupovat' (nedávno jsem se s tím ještě setkala v našem mini městě v tzv. hrabárně, doslova tam musíš hrabat, v pondělí největší výběr, ale vyšší ceny, v úterý za třicet, ve středu za dvacet,atd... nakupovala jsem s kamarádkou a přišla její sestra - myslím,že je v osmý třídě - a povídá "Tohle?! Nakupovat tady?! Fuj! To snad nemyslíte vážně?!" a od těch stolů plných hader se držela snad metr bokem, aby 'náhodou něco nechytla') a dneska? 'Ahoj jsem hipstr, jsem proti konzumu, mám iphone, ale nakupuju v sekáčích - uplně je miluju!' (samozřejmě to teď nemyslím na tebe, ale však víš jak to dneska s těma hipsterama je...)..a všichni se hrnou do sekáčů a nám, stálým zákazníkům se to alespoň hezky 'protřídí' :) takže vlastně přínos, alelujah! :)
    PS: jsem zvědavá co do módy zase přijde..teda jaký styl, protože mám pocit, že 'hipster a grunge' už zase lehce upadá..no uvidíme!
    A díky za opět super článek! :)
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to vtipný, jak se to všechno mění, i my všichni se měníme, za což jsem upřímně ráda, nerada bych zůstala v těch skejťáckých kalhotách :D

      A já moc děkuju! :)

      Vymazat
  14. Ach, závidím! Já to v sekáči prostě neumím. Pořád jsem se nezbavila toho štíticého pocitu, oblečení tak prolétávám, každou chvíli čekám, že na mě vyskočí šváb nebo já nevím. Musím se toho zbavit, fakt bych se tam chtěla naučit nakupovat. Zatím jsem pořídila jen (totálně obří) kabát za 90 kč s tím, že si ho trochu přešiju a bude to super oversized kousek. No nic. Mimochodem, ten Tvůj dodatek je přesnej - podle toho, co píšou v Elle, se v každým sekáči schovává šátek Hermés za dvacku a retro chanelka za padesát. Asi má Elle vlastní sekáč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo takovej sekáč by se mi taky líbil!

      Ale byla jsem i v jednom, kde bych se těm švábům nedivila, bylo to v jakýmsi sklepě, smrdělo to tam jako kdyby tam měli schovanou mrtvolu a oblečení....ehm...."oblečení" bylo jak reklama na špinavý prádlo. Utekla jsem během 3 sekund a to mi asi zachránilo život :D

      Vymazat
  15. vyhybam sa im. tieto tvoje veci vyzeraju vyborne, ale v sekacoch okolo mna maju vela krat roztrhane a zmolkave oblecenie. a je tam smrad ako v kanali. taktiez mna to skratka nebavi sa tam celu vecnost hrabat aby som nakoniec zistila, ze jedina vec, ktora sa mi paci je v uplne inej velkosti aku potrebujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, tam kam chodím to naštěstí nesmrdí a s trochou štěstí tam i hezčí oblečení je, ale jak jsem psala výše, jsou i fakt nechutný místa :D

      Vymazat
  16. Ted jsem 4 měsíce v sekáči přímo pracovala. A vím, že ještě dlouho si nebudu muset nic na sebe kupovat, protože jsem sehnala skoro vše od slušné zásoby letní výbavy (šortky, tílka) až po novou nenošenou zimní bundu. Svetrů, riflí a košil nepočítaně. Je pravda, že většina oblečení je tam prostě k ničemu, ale kdo ví kdy a kam přijít, může najít opravdu zajímavé a originální zboží. Většina dováženého oblečení je ze zahraničí, takže to ani původně nebylo určeno pro český trh a kolekce se zem od země mnohdy liší v jednotlivých obchodech a buticích. Znám spoustu i docela majetných dam, které vyrážejí vyloženě na "lov" nějaké spešl věcičky... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super:)
      i přítel si tam nakoupil celej šatník, jak tam pracoval a byl přímo u toho, kdy se přivezlo nový oblečení :)

      Vymazat
  17. momentálně sekáčové věci zabírají přes polovinu mého šatníku :D a máš pravdu, co je nad 30korun to je prostě drahý! a jsem ráda, že nejsem jediná co si prošla podobnýma fázema :D na mojí "nosim jen pánské oblečení" éru asi nikdy nezapomenu (a pokud jo, tak ty děsivé fotky mi to zase připomenou :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych ráda zapomněla, ale ne a ne se té myšlenky zbavit :DD

      Vymazat
  18. Kéž bych i já měla v sekáčích takové štěstí :DDDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem ho dlooooouho neměla, ale pak se to nějak zlomilo a svetry se jen hrnuly:D

      Vymazat
  19. U nás žádné dobré sekáče nemáme:(
    Ale ty jsi šikulka! Já bych tu trpělivost asi neměla :D
    A máš super postavu ! A super thighs gap! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Ale to je jen proto že mám širší pánev :D

      Vymazat
  20. Úžasné kúsky ♥
    A je to pravda že čím menšie mesto tým horšie, čo ja mám najbližší sekáč, tak tam nájdeš nevkus a hnus a to ešte za takú cenu... Ehm, miesto 30 kurun tam necháš za sveter 30 eur... a to je myslím dosť veľký rozdiel..
    Ale aby som sa len nesťažovala, raz sa mi podarilo v inom meste uloviť psaníčko Mango za super cenu.. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to psaníčko závidím, na nic takového jsem zase nenarazila já:))

      Vymazat
  21. Takové časy jsme snad zažili všichni. :D Já jsem ještě donedávna nemohla nic ze sekáče ani vidět. Prostě pocit, že bych byla něco míň, mít věc ze sekáče, byl strašný. Nechápu to :D ted už mi to vůbec nevadí a jsem stejného názoru jako ty :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že pomalu ale jistě dostáváme rozum :D

      Vymazat
  22. Mně se představa nakupování v sekáči moc líbí, každý rok tomu znovu a znovu dávám šanci, ale já prostě NEMÁM TRPĚLIVOST :D I probírání se hadrama v HM poslední dobou nesnáším a radši zajdu někam, kde je toho míň, ale přehlednější. Horší to už je pochopitelně s cenou, ale vzhledem k tomu, že nosím víceméně už jen nadčasové kusy (občas si říkám, že bych se v určitých modelech nemusela stydět ani v padesáti :D), tak nakonec ani tolik nelituju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je náhodou výhoda, že nakupuješ už takhle, lepší než hromadu levných hadrů co budou už za dva měsíce strašně "out" :) Já už u nakupování taky víc přemýšlím (ale 4 růžový svetry jsem fakt potřebovala:DD) a snažím se, aby se to všechno dalo dohromady kombinovat, ale dřív to se mnou bývalo horší :D

      Vymazat
  23. Jo, já mám teďka asi většinu šatníku ze sekáče. A souhlasím s tím, že v malém městě to jde líp. Většinu svého oblečení kupuju doma v Jablonci, i když jsem už více v Brně. =)
    Poslední dobou mám pocit, že se u mně sekáče stávají nutností. Jsem docela dlouhá, tak mám problém s kalhotama a v sekáči spíš něco najdu, než v běžných obchodech, kde mi absolutně nesedí stříhy.=)
    Pamatuji si, jak mi mamka, když jsem byla mladší, říkala, ať se dojdu podívat na něco na sebe do sekáče. A já se hrozně styděla. Než jsem vešla dovnitř, rozhlížela jsem se okolo, jestli mě neuvidí někdo známý, abych se nemusela stydět. =D
    Jediný problém se sekáči je ten, že všechny ostatní obchody s oblečením mi přijdou šíleně drahé. Ale nakonec si to vždycky nějak obhájím, abych si koupila další kousek do šatníku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kalhoty jsou jediný, na co v sekáčích nekoukám - ne že bych nechtěla, ale je jich tam vždycky tak strašně moc a převážně zvonáče, že mě pohled na to a pomyšlení na prohledávání velikostí vyděsí :D

      Vymazat
  24. Tak to jsem teda pěkně naštvaná!! :) U nás ve městě je sekáč a rádoby Outel (oblečení cca 10let zpět) a ceny jsou tam mnohdy vyšší než v obchodech! Např. tričko za 200 - 300Kč!! Proto jsem si tam nikdy nic nekoupila. Ale ve čtvrtek jedu do Brna, takže to tam asi omrknu :)

    OdpovědětVymazat
  25. S tím, jak jsem nesehnala v obchodech oblečení, který by mi sedlo (třeba sehnat kalhoty, který nebudou mít zúžené nohavice je skoro zázrak, když se člověk pohybuje mezi dívčí a dospělou velikostí) jsem se přesunula postupně s nákupy do sekáčů.

    Mám ze sekáče své oblíbené halenky, svetry, plátěný kalhoty. :) Ale nenakupuju do 50,- Kč. Obvyklá cena se pohybuje kolem 80-150,- Kč.

    Máme tu menší sekáč na menším městě poblíž Brna, ale je to peklo, je tam ženská, co se klidně zeptá, jestli by zákazníkovi vadilo, kdyby se šla podívat ke kabince, jak to člověku sedí... do všeho kecá, nechápe, že člověk nechce košili s kanýrkama a skoro vrčí, když si člověk nic nekoupí. Právě nechápu, že se ptá lidí, co hledají, když do sekáče člověk většinou nejde s tím, že něco potřebuje, zvlášť, když je to hodně malý krámek.

    To ve Slatině je jedna fajn prodavačka, která mi dokonce z ještě neoceněnýho zboží našla svetr, který je můj favorit. :) Jinak mám ráda sekáč na Josefské na tom rohu, jak mají věci na váhu a pěkně udělanou výlohu, na Gorkého je u kadeřnictví Bella takový napůl umělecký obchod s kavárnou... a na Pionýrské ten obrovský spojený s outletovou prodejnou. :) Tam mě bolí ruce, jak je plný tašek s nákupem furt zvedám k horní řadě s oblečením.

    OdpovědětVymazat
  26. Nikdy v životě jsem v sekáči nebyla, a dřív jsem k tomu měla naprosto stejný postoj jako ty. Taky jsem si prošla těmi všemi fázemi, které jsi popsala :D Dneska už je to jiné...ale nemůžu se pořád nikam dostat. U nás sekáče nejsou, ale už mám jeden vyhlídlý, takže si udělám výlet. Přítelova mamka tam jezdí nakupovat a tak má přítel nespočet košil a sak značek jako Versace, Hugo Boss apod., a jedna věc stojí třeba 40 Kč :D Ještě s cedulkama, se zašitýma kapsama... nevěřim tomu, že to jsou originály, ale jsou to velmi povedené "fejky" a to oblečení vypadá naprosto luxusně. Takže snad už se tam brzy dostanu :D

    OdpovědětVymazat
  27. Úplně mě uchvátil trenčkot z brněnského Bronxu :D Páni to je super taktika, nikdy mě nenapadlo do podobné oblasti v Plzni vyrazit a spoléhat na to, že všechny glitrové flitrové věci už obyvatelé rozebrali :D :-)

    OdpovědětVymazat
  28. nedavno jsem tam zasla,par veci se mi i libilo...ale proste ten pocit,ze uz to nekdo nosil, me od koupe odradil...jsem desna :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na hodně věcech je ale na první pohled vidět, že je nikdo nenosil, někdy mají dokonce i cedulku :))

      Vymazat
    2. to je prave ono...ja to nedokazu prilis rozpoznat, nemam zatim ten "cvik"... ale tak nikdy nerikej nikdy, treba se k tomu postupne dopracuju :)

      Vymazat
  29. Haha, zrovna včera jsem zas vykoupila místní sekáč a přemýšlela nad úplně stejným článkem :D Jenže ony jsou sekáče prostě super, včera kupříkladu nové kraťasy, bunda a květované šaty dohromady za 87 kč, prostě bomba. Mám teď ale ten problém, že v normálních obchodech už mi všechno připadá strašně drahé a i když je to pěkné, nad třicet korun se mi prostě nechce jít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, jinde je pak všechno předražený :D

      Vymazat
  30. Taky mám ráda sekáče, zrovna nedávno jsem při své poslední návštěvě Brna v jednom (za rohem u kolejí JAMU, cestou na nádraží) ulovila sobě tričko a přítelovi super košili.
    Ale jinak "sekáčová královna" je přítelova maminka. Jeden má po cestě z práce a tak se tam několikrát týdně stavuje (ale bacha, jen v dny kdy dovezou zboží :D), už ji znají i prodavačky a vždy jí dávají tipy co mají zrovna dobrého. A zrovna nedávno mi ukazovala super koženou bundu za 30 korun. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že jako rodilá Brňačka nevím, kde ty koleje jsou :D Budu tam muset zajít, ten sekáč asi neznám:)
      A bunda za 30kč zní parádně:D

      Vymazat
  31. super článek markét..v sekáči jsem taky každý týden... . 150,- kč a dvě nacpaný tašky?? paráda...navíc spousta těch věcí je nových, takže není co řešit, často tam najdu vyloženě skvost..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju:)
      a líbí se mi, kolik se tady sešlo "sekáčových královen" :D

      Vymazat
  32. Sekáče mám moc ráda, proháním ty brněnské :-D takže jsem konkurence, i když jen v uvozkovkách, protože jsem úplně jiná váhová kategorie ;-) Každopádně i mě se často poštěstí si ulovit nějaký pěkný kousek za pár korun. O to větší radost pak z toho mám. Jinak musím souhlasit s tvým vývojem, kde jsou ty doby, kdy majitel džín z kenvela byl bůh :-D i když dneska jsou děti úplně stejné, jen se to vše tak nějak posunulo a kde bylo tenrkát kenvelo je dneska jiná značka... ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem náhodou konkurence všech váhových kategorií, svetry mám ráda i dost volné, takže mám od velikosti 36 až po 44! :D

      Vymazat
  33. Mně se na sekáčích líbí, že tam najdete kousky, které nikdo jiný v okolí nemá, které vypadají jako nové a nakoupíte si několik triček a nevejdete se ani do stovky. Například ve vedlejším městě od nás mají sekáč, kam každé úterý přivážejí nové zboží a každé úterý si můžete jakýkoliv kousek koupit za 10 korun!! Takže si představte, s jak plnými taškami chodím domů. :D Taky mám ráda internetový VotočVohoz.
    Na sekáčích mi přijde fajn i to, že se oblečení, které jiný člověk už nepoužívá může nějak upotřebit. Zkrátka takový koloběh. Jen je škoda, že sekáče neberou oblečení i od lidí, protože jsem nedávno třídila šatník co už nenosím, nebo se mi přestalo líbit a mám plný pytel věcí, které vypadají pořád dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky mrzí, ráda bych dala plno hezkého oblečení dál, ale zase jsem líná s tím chodit na poštu kvůli VotočVohoz :D

      Vymazat
  34. Ahoj, nebyla jsi dnes v Brně a neměla jsi dlouhé šedé šaty? Jestli ano, tak jsem tě viděla :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, v Brně bydlím takže jsem ve městě pořád a ty šedé šaty jsem na sobě měla :))

      Vymazat
    2. jééé :D a tam kde jsi nastupovala kolem 1 hodiny odpoledne (nechci psát kde) bydlíš? tak to bydlíme kousek od sebe.. dřív jsem taky blogovala, ale už by sis mě asi nepamatovala :)

      Vymazat
    3. Tak to jsme asi skoro sousedky :D Jedničkou jezdím skoro každý den, bydlím kousek od zastávky :))

      Vymazat
    4. no tyyyjo, a nechodíš tam kde jsi nastupovala do takové maličké zdravé výživy? já jsem tam skoro denně :D

      Vymazat
    5. jooo tam jsem pořád! :D zrovna včera jsem kupovala šmakouna, tofu a pohankovou mouku:D

      Vymazat
    6. to snad neee :D :)

      Vymazat
  35. Zrovna jsem přišla ze SH a hned vedle sebe mám na posteli rozložených pět nádherných šatů, 59Kč/ks, jsou úžasné... kdybych si šla koupit jen jedny do normálního obchodu, dala bych za ně daleko větší částku než za to patero šatů ze SH, miluju sekáče a čím levnější, tím lepší...
    Jinak k těm malým sekáčům v menších městech - bohužel, sice nejsou tak přebrané, ale zase ceny nebývají tak nízké jako ve větších městech... u nás na vesnici máme 2 SH a ceny oblečení se vyrovnají cenám nového zboží... to není nic pro mě, já radši hledám poklady v množství hnusných hader, člověk má větší radost z krásného trička za 10 Kč :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je určitě parádní nákup :)
      Když tak čtu všechny ty komentáře, mám chuť jít hned zase hned hledat v sekáčích :D

      Vymazat
  36. Oda na primark ' :D

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj, otazka uplne pomimo clanku, ale pouzivas nieake doplnky vo vyzive? vitaminy a tak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, momentálně vůbec nic :)

      Vymazat
    2. a mala si nieco s cim si bola spokojna? :)

      Vymazat
    3. Jednu dobu jsem měla proteiny, možná se k tomu časem zase vrátím :)

      Vymazat
  38. Sekáče miluju, i když, jak píšeš, je to o trpělivosti, trochu prohrabání, občas hodně hrabání a nějáký ten úlovek se najde...:) Jinak koukám, že jsi ulítlá na svetry a cardigany, viď? ;) Já zas miluju trička, pořád jich doma nemám dost! :D

    OdpovědětVymazat
  39. Já do sekáčů nechodím. Není to z důvodu, že bych proti nic něco měla (jako malá jsem z něj nosila snad vše) u nás vě městě byl jeden super a pamatuji si jak jsme tam každé pondělí ráno s mamkou čekaly, protože jim chodilo nové zboží. Takže jsem měla třeba krásnou právě Adidas teplákovku asi za 200,- a byla jsem hrozně IN, haha :D :D Ale teď jsem zkoušela někdy se do nějakého podívat, ale neumím tam prostě hrabat. Já spíš zase mám často velké štěstí, že v "normálních" obchodech vychytám úplně boží slevy a nakoupím za úplný zlomek původní ceny :))))
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Naozaj pekné vecičky si zohnala ! :) Ja sekáče navštevujem pravidelne a milujem to tam ! :)

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovědětVymazat
  41. Když jezdíme za babičkou do Holandska, v jednom městečku Brummen si každoročně seženu luxusní ryfle. Jsem na kalhoty strašně vybíravá, ale v tomto sekáči jen šáhnu a hned jak je zkusím, padnou mi a už letím ke kase. :)

    OdpovědětVymazat
  42. O tom trenčkotu Burberry mi ani nemluv. Už o něm přemýšlím hrozně dlouho ale nemám sílu ani peníze za něj tolim utratit i když je to spíš investice :-) Já jsem z Prahy a do sekáčů miluju chodit nakupovat. Hlavně se mi celkem daří mít dobrou ruku, takže vždycky vytáhnu něco hezkého a to pak nosím donekonečna :-) Jak píšeš - Do sekáče nemůžeš jít s představou, že chceš perfektně padnoucí boyfriend jeans. Prostě, tam jdeš a necháš se překvapit co tam na tebe vykoukne za levný kus štěstí :-)

    OdpovědětVymazat
  43. No ty woe :D Co je to parka, trenčkot, cardigan a křivák :D:D Ty něco vyprávěj o tom, že nejsi fashion blogerka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na základní pojmenování oblečení nemusí být člověk fashion bloggerkou :)

      Vymazat
  44. strašně, strašně, strašně závidím brňačkám vaše secondhandy! v práglu narazíte na několik fakt dobrejch, ale jsou sakra aspoň dvakrát tak drahý jak vaše. triko za stovku, je tady úspěch. když teda nenakupujete na kolbence na blešáku.
    sakra, v tomhle praha smrdí.. bů.

    OdpovědětVymazat
  45. Máš teda krásný oblečení! Podle mě musí člověk mít na to hledání talent, protože já nikdy nic nenajdu nebo to vypadá jako oblečení pro mojí babičku!:-) Jinak dnes jsem k obědu zkoušela tvé kynuté lívanečku a musím říct, že je to naprostá bomba!:-) Děkuji moc za recept!:-)

    OdpovědětVymazat
  46. V poslednom čase ( asi pol roka ) mám tiež úchylku v sekáčoch, nikdy som ich nejak nevyhľadávala a priznám sa že som mala aj odpor, ale keď som tam zašla a v kope hnusu ( ako ty hovoríš:D ) našla krásne veci, myslím že odvtedy som ani v normálnom obchode nič nekúpila :D

    OdpovědětVymazat
  47. Však na severu se vydáme na malou tour de sekace,tak doufám ze nebude vše odebrané... Nebo ze mi nevyfouknes všechny hezký věci :-D A ze nám ještě zbyde na santan :-D

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj, nemáš prosím tipy na sekáče i ve Vídni, kromě toho na Lange Gasse? :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  49. ja niekedy mam stastie an skvosty a potom aj mesiac nic :) Ale mna celkovo bavi sa prehrabavat a samotny pocit, ze som ulovila nieco fakt pekne a lacne :)

    OdpovědětVymazat
  50. Já jsem si prošla přesně těma fázema jako ty, kromě té s pánským oblečením. Vždycky jsem byla taková holčička, a měla jsem za to, že v sekáčích nakupujou jenom chudí lidi, co si nemůžou dovolit jinde nakupovat. Chodila jsem tam s mamkou, protože ona je na sekáče ulítlá, ale vždycky mi jenom něco vybrala a já seděla na židličce. Ale zlom nastal někdy v době, když si mamka cestou od kadeřníka donesla asi 10 krásných věcí ze sekáče. První slova, co jsem řekla, byla: musíme tam jet! Koupila jsem si tam 2 krásné svetry, parku, dvoje džíny a kabát, který mi pochválila kamarádka, která nenakoupí nikde jinde, než v Mohitu, protože ostatní věci jsou pro chudáky. Když jsem jí řekla, že kabát mám ze sekáče, a ty svetry taky, vykulila na mě oči a asi týden se mi vyhýbala. Asi aby něco nechytla.
    Je mi líto, že někteří lidé mají o sekáčích takovouto představu. Ano, některé jsou takové, ale když natrefíte na nějaký hodně dobrý, stojí to za to! Ale co, aspoň zbyde víc na nás :-)
    Článek je úplně super :-)
    Když jsem ho četla, v hlavě mi šrotovalo: "Sakra, kde teď najdu nějaký nejbližší sekáč?" :D
    Klobouček tomuto článku <3

    OdpovědětVymazat
  51. S tou nenávistí k sekáčím v dětství mi uplně mluvíš z duše:-) Když jsem byla malá, mamka mě tahala po všemožných sekáčích, kde dokonce nakupovala i plyšáky(!) a já to zkoušení a pa následné nošení tak neměla ráda! (a to jsme ještě 1-2x do roka jezdily na Olomouckou pro nějaká ta 'značková trička':D). V 7 nebo 8.třídě jsem byla dokonce první z naší třídy kdo si koupil džíny v terranově (kterou zrovna otevřeli v Brně!) a všechny holky se mě ptaly odkud je mám a do měsíce už ty rifle taky nosily:D A já zase nosily od kamarádky bílé tričko s nápisem Kenvelo a připadala si děsně cool:D V 9.třídě a na gymplu jsem pak navštívila pár výprodejů u nás ve měste a objevila kouzlo secondhandů- nakoupila jsem tu jak skro nové věci z h&m nebo třeba z gapu, tak i originální kousky, které jsem jinde neviděla ( i když to prohrabávání bylo nškdy o nervy:) Tedka už jsem na vysoké a trošku mě to nakupování přestalo bavit (hlavně proto, že jsem nenarazila na žádné dobré sekáče), ale i tak občas nějaké ty secondhandy v brně navštívím:) Te'd me Markét napadá, chodíš i třeba do obchodu Veronika? Mají tam občas taky pěkné věci, dodnes si pamatuji jak si tam přítel vyhlédl hezkou vínou košili, ale než se rozhodl, že si ji vezme, tak uý jí tam pak neměli a on toho dodne lituje:D
    Lili*

    OdpovědětVymazat
  52. Já je dřív neměla ráda, ale nedávno u nás otevřeli jeden hezký sekáč, kamarádka mě tam dotáhla a... jo, vlastně je to super.
    Taky na divadelním festivalu byl takový menší hrabák a tam jsem sehnala super sukni a tašku. Takže proč ne. :)

    OdpovědětVymazat
  53. Jako malou mě mamka tahala s sebou do sekáčů a jednou mi tam koupila noční košili s růžičkama - šla jsem na maškarní :D. A ten na Cejlu si nejsem schopná vybavit, měla bych se stydět, v podstatě tam bydlím :D. Budu se po něm muset podívat :).

    OdpovědětVymazat
  54. Článek už je sice staršího data, ale stejně mi to nedá, abych se taky nepochlubila.. Před 3 lety jsem poprvé vyrazila v Brně do sekáče. Ze začátku na mě všude vykukovala jedna hrůza za druhou, takže jsem to asi po půlhodince marného prohrabávání vzdala a nechala sekáče sekáčema.. Před týdnem jsem ale šla kolem Genesis a viděla jsem tam moc hezký červený kabátek, přesně takový, jaký bych chtěla. Neměla jsem čas tam zajít, ale aspoň mě to nakoplo k tomu, abych se tam vypravila jindy.. A dnes? V prvním Genesis (Masarykova) jsem ulovila perfektní kabátek a ve druhém (josefská) 2 super kalhoty a dokonce ještě 2 krásné šaty po 49,- takže mám radost až na kost :)!

    OdpovědětVymazat