pondělí 10. září 2012

Mrkvové sušenky

Budete potřebovat :
300g mrkve
150 g másla
50 g cukru
200g celozrnné pšeničné mouky
200g hladké mouky
prášek do pečiva
trošku jogurtu
Těsto má mít takovou konzistenci, aby se dalo vyválet do tenka a vykrajajovat z něj formičkou na
cukroví sušenky.
Poté je dejte na pečící papír a pečte ve vyhřáté troubě cca 10 minut, ale radši je choďte kontrolovat.

25 komentářů:

  1. Za chvíli mi receptů na sušenek určitě nebude dost, až začnu tápat, co do školy ke sváče, takže je určitě zkusím! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. no vypadají krásně! Hned je dnes zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já je dělávám trošičku jinak, ale můžou být dobré i takto :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty asi vyzkouším! :) Dělala jsem mrkvový placičky a ty byly skvělý.

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé sušenky a přiznávám se, že mrkvové jsem ještě nikdy nejedla. Ukládám a v nejbližší době vyzkouším, taková svačinka do školy se vždycky hodí :)

    OdpovědětVymazat
  6. ty vypadají moc dobře, u nás doma by ale nevydržely na svačinu do práce, u nás se čerstvě upečený plech čehosi sní do hodiny po vychladnutí, no jo, máme doma 3 chlapy. a mě :D:D a to v té dózičce, jak je máš nachystané, vypadají tak hezky!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to vypadá skvěle :) Musím určitě vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
  8. no už se k tomu pečení musím odhodlat, dostala jsem opět obrovskou chuť! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně tenhle recept jsem potřebovala! Na mrkvové sušenky se chystám hrozně dlouho, doufám, že se mi podaří i s bezlepkovou moukou :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to dobře, ale zdá se mi tam dost toho másla, nešlo by něčím nahradit? Myslím něčím zdravějším a méně tučným? Co třeba cottage?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona je to taková "sladkost", nic extra dietního, ale lepší než kupované...a s mírou to neuškodí :) ale určitě by šlo dát másla třeba o třetinu méně,a někde jsem viděla, že máslo může nahradit i rozmačkaný banán, který to všechno slepí. A nebo by šlo určitě použít burákové máslo, to je sice taky tučné, ale jsou to ty "správné" tuky:)

      Vymazat
  11. Vypadá to kráásně, to si musím v co nejbližší době upéct :) .. jenom nevíš, kolik je z tohoto množství sušenek?

    OdpovědětVymazat
  12. Prave je pecu, a sou vyborne!:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Možná je zkusím,vypadají úžasně..:)

    OdpovědětVymazat
  14. Včera jsem je zkoušela :-) Dala jsem jenom celozrnou mouku a protože jsem byla líná válet těsto (tuhle činnost nesnáším), dělala jsem z těsta kuličky, které jsem potom jenom dlaní rozplácla na pečícím papíru. Dnes je mám k sváče a jsou mňam! Takže díky za recept ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jsem zkusila dnes taky a takhle oranzove jsem je teda nemela :D :(

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za recept! Aniž bych to četla, dělala jsem sušenky přesně jako Nikola :) Vyšlo mi jich na tři plechy po 18 ks. Pekla jsem 20 minut na 180°C, horní a dolní ohřev. SPSOuhlasím s Katiem, ani ty moje nejsou moc oranžové. Testovací kousky dětem chutnaly, celou krabičku beru na svačinku našemu týmu na sobotní zápas v teeballu :)

    OdpovědětVymazat
  17. Report ze včerejšího zápasu: dětem chutnaly, trenérovi přišly trochu suché. Nicméně vyžádáno repete :)
    Jana Onedayslimmer: Veronika z http://mydecisionmylife.blogspot.cz/2013/11/mrkvove-susenky.html udělala dietnější variantu.

    OdpovědětVymazat
  18. Dnes upečeno! Výborná zéležitost :) Těším se na zítřejší svačinku :) Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat