středa 27. listopadu 2013

Blondýna versus sport aneb jak teď cvičím

Krásný den!
Vy, co čtete tyhle moje řeči už déle (chudáci!) jistě víte, že když jsem byla ještě doma v Brně, cvičila jsem hodně.
Pořád a pořád.
A asi i víte, že TRX bylo má láska na první pohled a fitbox láska na pohled druhý (ale to jen proto, že mi ze začátku nešly "kolena" a vždycky jsem si ty svoje o totem spálila :D). Do fitka jsem chodila minimálně 5x týdně a skoro vždycky jsem se tam těšila. Konečně jsem zažila ten stav, kdy cvičíte pro radost, protože se chcete zlepšovat, podávat stále lepší výkony, mít lepší fyzičku, kvůli tomu skvělému pocvčícímu pocitu....a ne jen kvůli honbě za dokonalou postavou.
A to je podle mě to nejlepší, k čemu můžete dospět.
Samozřejmě jsem si i já prošla za mlada fází, kdy jsem cvičila z donucení, nechtělo se mi, nebavilo mě to, ale vždycky jsem se donutila a šla se ven trápit běháním, nebo později několikrát týdně na zumbu (ano, i já :D) a do fitka, kde jsem ale cvičila dost neefektivně, protože jsem nevěděla, jak na to (ano, i já :D). 
A to všechno protože jsem přeci byla strašně hnusná, tlustá, špekatá a odporná s velkou prdelí, a chtěla to změnit!
Ve skutečnosti jsem ale strašně hnusná, tlustá, špekatá a odporná s velkou prdelí nebyla, měla jsem sice pár kilo více než teď , ale rozhodně jsem nebyla tlustá. (a jednu to byl spíš naprostý opak, ale to by bylo zase jiné povídání..)
Naštěstí jsem si ale postupem času uvědomila jednu věc, a to, že když budete cvičit jen z donucení a přehnaně řešit jídlo s tím, že ke svému tělu budete chovat neustálou nenávist, nebude to mít smysl. Nebudete z toho mít radost, a pravděpodobně ani nebudete vypadat tak dobře, protože v takových případech často přichází přejídání - což je způsobené jak výčitkami, tak tím, jak je tělo vyhladovělé z neustálého omezování. A to je pak začarovaný kruh.
A velikou část hraje i psychika.
Sport a z větší míry zdravé stravování je samozřejmě důležité, ale myslím že pro každého existuje něco, co ho bude bavit a nebude se do toho muset tolik nutit.
Jasně, je potřeba se k cvičení občas přinutit a jít, i když s vám nechce (mně se ty růžové boty nechtějí nazouvat nikdy:D), ale proč poskakovat doma u televize s Jillian nebo se nudit na aerobiku, když vás to nebaví? Určitě by se našlo něco, co vám bude působit větší radost.
Já si bez pohybu život opravdu představit neumím, patří to ke mně už od malička - napřed to byla atletika, jednu chvíli volejbal, aerobik, potom několik let street dance, potom přišlo skoro každodenní běhání a éra step aerobiku, zumby a posilovny, domácí cvičení s Jillian a Bobem.....a potom konečně ten fit box a TRX!
Neumím si představit, že bych si v (běžném, samozřejmě jsou i výjimky jako nemoc, cestování apod.) týdnu nenašla alespoň chvíli na nějaký pohyb. Zkrátka to potřebuji k tomu, abych se cítila dobře. Mám ráda takový ten pevný pocit, když se necítím rozteklá, a mám i ráda, když mě trochu bolí nebo tahají nějaké svaly (asi nějaká úchylka na bolest:D) a hlavně potřebuji občas úplně vypnout mozek a neřešit žádné starosti, což jde nejlépe právě u cvičení.
A proto nepatřím k těm klasickým začínačům, co vždycky cvičit začnou, jsou do toho zapálení a ví o tom celý facebook, ale za chviličku se po jejich cvičení zase slehne zem.
A pak přijde Nový rok a předsevzetí, a oni zase začnou.
A skončí.
A blíží se léto, tak zase začnou.
A skončí.
Mnohem lepší a ne tak trapné je najít si nějaký řád, navyknout si na to a brát to jako samozřejmost. A to že pár dní necvičíte hned nebrat jako konec celé cvičící éry.

A když už jsem psala o tom, že pohyb k životu opravdu potřebuju, musím se zmínit i o tom, jak to mám teď, když jsem ve Vídni.
Dělat tu sporty, které mě baví nejvíc tady bohužel nemůžu. Za jednu hodinu TRX bych zaplatila minimálně 300 korun a o nějakých neomezených nebo cenově přijatelných permanentkách si můžu nechat jen zdát. A když už tu nějaké takové fitko je, musela bych se tam upsat na rok, což jaksi nejde. Žádné hubnoucí cíle samozřejmě nemám (ale nějaký ten sval navíc bych uvítala:D) a přijela jsem sem z mnohem důležitějších důvodů, než se jen starat o nějakou postavu. Ale nechci se za ten půlrok roztéct jako creme brulé pod krustičkou a ráda bych, aby mi zůstala alespoň nějaká fyzička. A jak jsem psala, ten sport prostě k životu potřebuju, abych se cítila dobře.
Toť vše.
A tak cvičím, i když to není zrovna to, co by mě bavilo nejvíc, ale to proto, že vím že je to jen na nějaký čas a potom se zase vrátím do starých kolejí. Není to sice žádné bad ass cvičení, náročné tak jak jsem bývala zvyklá, ale na nějaké takové udržení (fyzičky i postavy) to bohatě stačí.
 A až se vrátím domů, od února bych chtěla k fitboxu a TRX přidat ještě pole dance (beztak spadnu jak shnilá hruška) a vyzkoušet crossfit.
Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. A mně chyběl fit box, tak jsem se nešťastně zapsala na tae bo v rámci školního tělocviku. Přečetla jsem si totiž, že to mají být prvky bojového umění propojené s aerobikem a posilováním.
A tak jsem natěšeně nastoupila do tělocvičny a čekala, kdy přijde ta namakaná mistryně světa v boxu trenérka. Ale místo ní tam stála jen lehce oplácaná šedesátnice s čelenkou a kalhotami vytaženými až ke krku. Vypadala jako cvičitelka aerobiku z 90 let.
A ano, něco bylo špatně.
A ještě hůř bylo, když z rádia začala hrát Britney.
A "uuuuh aha! mmmm aha! uuuuuh aha! mmmm zweimal!, co ta cvičitelka neustále nadšeně vískala do mirkofonu mě už jen dorazilo.
A opravdu to nebylo cvičení podle mých představ.
A poprvé v životě se mi stalo, že jsem z nějaké hodiny utekla.
A bohužel to nebylo proto, že by se mi udělalo špatně z námahy nebo že bych už nemohla.
.....Tak jsem si tae bo změnila na jiné cvičení.
V naději, že by to mohlo být něco, u čeho se alespoň zapotím, jsem své naděje vložila do step aerobiku.
Jednu dobu za mlada jsem na něj totiž hodně chodila, bavilo mě to a pokaždé jsem odcházela s namoženýma nohama a propoceným tričkem. A to je to, co od cvičení očekávám.
..... A to bylo podruhé, co jsem z nějaké hodiny utekla.
Další moje zkušenost s vedenou hodinou v rámci školního tělocviku ve Vídni byl bodystyling, který probíhal v posilovně (nejhezčí jakou jsem kdy viděla!) a cvičili jsme formou kruhového tréninku. 10 minut běh na páse a poté 5 minut na různých strojích, na každém po dobu jedné minuty. A pak to celé ještě jednou. A ještě.
To mě bavilo, ale bohužel se kurz zrušil z důvodu nízké účasti. Líný rakouský prdele!
Scheisse!
No a tak mi nezbývalo nic jiného, než to všechno vzít do vlastních rukou a cvičit sama.
Když bylo ještě teplo tak jsem chodila běhat. Prostředí je tu na to nejlepší, jaké bych si mohla přát, ale stejně mám k běhání zvláštní vztah.
Miluju ho.........ale vždycky až poté, co doběhnu. Během toho trpím a nadávám.
A jak se trochu ochladilo, zalezla jsem do sklepa posilovny na kolejích kde se vždycky rozběhám na pásu a poté posiluji s mobilovou aplikací NTC neboli Nike Training Club, vždy 15 minut na určitou partii, někdy i více sérií za sebou. (a přiznávám, že u "split jumps" se mi kolikrát chce brečet!)
A takhle to vypadalo v poslední době, zapisovala jsem si to od 21. října. Předtím to vypadalo dost podobně, ale jsem hlava děravá a nic jsem si nezapsala.
No nevadí, stejně si myslím, že můžete žít bez toho, aniž byste věděli zda jsem cvičila v neděli nebo v pondělí.21 pondělí : nic
23 středa : 20 minut pás, 15 min NTC
24 čtvrtek - nic
25 pátek - 20 min pás, 30 min NTC
26 sobota - 10 min pás, 30 min NTC, hodina a půl kolo
27 neděle - běh 7 km
28 pondělí - hodina body stylingu
29 úterý - 30 min pás, 30 min NTC
30 středa - 20 min pás, 15 min NTC, 10 min intervaly na nohy
31 čtvrtek - nic
1 pátek - 20 min běh, 30 min NTC
2 sobota- nic
3 neděle- nic
4 pondělí - jen 8 min abs
5 úterý 20 min běh, 30 min NTC, 10 min běh
6 středa 10 min běh 15 min NTC,10 min běh, 15 min NTC
7 čtvrtek - nic
8- pátek - 20 min běh, 30 min NTC
9 sobota - 30 min běh, 15 min NTC
10 neděle - 20 min běh, 30 min NTC
12- úterý nic13-středa - 20 min běh, 30 min NTC14 - čtvrtek nic
15- pátek nic
16 sobota - TRX (Brno, juhuuu!)
17 neděle - nic
18 úterý - fit box (Brno, juhuuu!)
19 středa - step aerobik
20 čtvrtek - 20 min běh, 20 min NTC
22 pátek - 40 minut pás,8 min abs
23 sobota - nic (pokud se protančená noc a pobíhání po baru nepočítá jako sport:D)
24 neděle - nic
25 pondělí - 20 minut pás, 10 minut intervaly na nohy, 15 min NTC
26 úterý - ráno 20 minut pás, 15 minut NTC, 8 min abs, večer 10 min pás, 15 min NTC
27 středa : 30 minut pás, 15 min NTC , 8 min abs

52 komentářů:

  1. Náhodou cvičíš pěkně ve Vídniii! :D :) Já to teď flákám :( cvičení doma mě teď vůbec nebaví, potřebovala bych, aby někdo nademnou stál s bičem a nebo aspoň nějakého sponzora, abych chodila do fitka :D v sobotu jsem byla podruhé v životě na fitboxu a ještě ted mam sedřenou kůži na kloubu (když neumím boxovat že :D) a nehojí se to, protože se mi často povede do toho nechtěně rejpnout, hm, měla bych si to zalepit, abych v sobotu neskučela :D.. každopádně nejkrutější cvičení na kterým jsem byla (a nebo se mi to jen zdá když jsme ted línej zadek -_-)

    OdpovědětVymazat
  2. tak mě napadlo - cvičíš poměrně hodně a pravidelně (což se cení!).. ale cítíš pokaždé na druhý den svaly? já třeba radši cvičím jenom dvakrát-třikrát týdně s tím, že mám jistotu, že mě pak ty dva dny potom tělo bolí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou to cítím (a když cvičím nějaké "nové cviky" tak to bolí dost :D), ale záleží na tom, co za cvičení a na jakou část těla to je, břicho mě skoro nebolí, ale stehna cítím často..

      Vymazat
    2. jo, díky za odpoved:) a břicho taky už cítím málokdy no :D..

      Vymazat
  3. haha, v tom odstavci o "začínačích" jsem se našla, akorát to nedávám na facebook :D. Asi rok se mi střídají období, kdy mám hrozně chuť cvičit, hubnout, jíst zdravě s obdobíma, kdy si říkám "kašlu na to, žiju jen jednou, stejně nemám přítele, kterýmu bych svoje vycvičený tělo ukázala..." atd. :D Achjo...
    Jinak opět si nezklamala a zasmála jsem se:D:). Třeba s tou šedesátnicí a Britney mě dostalo:D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych si spíš říkala, nemám přítele, tak se musim vymakat abych nějakého měla :D a ty statusky na fb já k smrti nesnášim :D

      Vymazat
    2. Haha, tak to jsem ráda že to pobavilo :D

      Vymazat
    3. aj ja som bohužiaľ v tom období, keď striedavo cvičím, zdravo jem (čítaj chudnem) a potom sa na všetko vykašlem a denne bez problémov 3000 kcal, z čoho asi 1500 je z jednoduchých cukrov.... najhoršie na tom je, že to "zdravé" robím len kvôli chudnutiu... samozrejme od mojich začiatkov mám 12 kg naviac (a to som si vtedy myslela, že som tlstá!! vtedy 163 cm 50 kg)..... hanbím sa za seba... ale ešte som nenašla šport, ktorý ma baví a na sladkostiach som závislá... asi mám sklony k PPP, raz mi učiteľka (keď som mala 50 kilo) povedala, že AJ ja mm nábeh na obezitu... cca pred rokom a vtedy tento kolotoč začal... na "chudnutí" vydržím týždeň, mesiac žerem :( a teraz sa tu ľutujem... a nemám záchvatové prejedanie, jem tak veľa počas celého dňa... baby, vás obdivujem, držte sa, ja sa už nejak zachránim...

      Vymazat
  4. Fotka cvičitelky aerobiku z 90.let mě pobavila :D. Vlastně celý odstavec o tvém utíkání z hodin mě pobavil :D.

    http://wonderlandbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Joooo TRX je super ! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    2. omlouvám se, omylem jsem to na mobilu smazala:(

      Vymazat
  6. Myslím, že bys měla mít víc pauz ve cvičení, na to jak dost cvičíš, ale samozřejmě je to tvoje věc :-) jinak hezké

    OdpovědětVymazat
  7. Ja uz som asi tristvrte roka ziadny pohyb nemala.. minuly rok som sa zapisala s kamoskou v skole na zumbu a chodili sme aj aerobic a snazila som sa aj cvicit doma a chodila som na salsu.. Potom uz kamoska velmi so mnou nechodila tak ma to uz tak nebavilo ale snazila som sa, naopak cvicenie doma mi VOBEC nevyhovuje a chvilku mi trvalo kym som si to uvedomila! Bolo to presne ako pises s tymi zaciatkami vzdy som zacala ale nikdy nedokoncila a to preto, ze ma to doma proste nebavi. Jedine co ma naozaj bavi je chodit do fitka, na pas, na hodiny zumby a pod. Problem je v tom, ze je to tu vo Fr neskutocne drahe. Vyjde to minimalne 60 eur na mesiac a aj to by som sa musela zapisat minimalne na pol roka. Pride mi to neskutocne nefer ze to nie je ako u nas kde mas proste mesacnu permanentku a mozes odist kedy chces a pritom za to neplatit neskutocne sumy :/

    OdpovědětVymazat
  8. Ja sa snažím stravovať zdravo. Veľa ovocia, zeleniny, sacharidy do obeda, na obed o čosi menej atď ... do toho sa snažím cvičiť cca dve hodiny vo fitku, 3x týždenne. V podstate sa snažím žiť zdravo! Sladkosti sa snažím nejesť, keď to na mňa príde, tak si dám zdravé sladkosti ( tie čo majú v D&M) :) No raz za čas chytím taku slinu, že vybrabujem všetko sladké a nezdravé čo doma nájdem ! Horálky, čokoláda .. všetko čo mi padne pod ruku ! A vtedy ma zastaví iba ,, Už prázdna skrina! " :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna dneska jsem byla ve fitku a cvičila podle NTC a taky byla na pásu a strojích :D :) Už začínám pociťovat tu slastnou bolest :D a zítra uvidíme jestli vstanu :D Sice někdy mám takové dny, kdy jsem líná jak lemra, ale bez pohybu si život neumím představit! :) Baví mě Pilates a ráda bych zkusila fitbox ( který v tomhle zapadákově, kde bydlím není :X ) :)

    OdpovědětVymazat
  10. Obdivuji tvůj přístup ke cvičení a zdravému stravování :) Já na to v poslední době taaak kašlu, necvičím, cpu se vším, co doma najdu a začínám se cítit blbě. Musím se zase vrátit ke cvičení. Sice jsem totálně bez motivace a mám fakt málo času, ale ten pocit po cvičení mi chybí...a to břicho co mi roste taky není nic z čeho bych měla radost :D

    OdpovědětVymazat
  11. Teda uprimne- nechápu co všichni máte proti zumbe. Jo, naše cvicitelka pojala zumbu sice více aktivněji(podstatné více aktivněji) než normální zumba je, ale stejně si myslím, že pro někoho to může být dobře odreagovani. Jasné, že efektů to asi moc nemá, ale jako odreafovani bych to rozhodně neodsuzovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem to taky chtěla psát :D Já teda na zumbu chodila.. začínala jsem s tím, pak mě to přestalo bavit, přestalo mi to stačit, ale teď jsem se k tmou zas vrátila.. hezky si tam trsnu, nejsu z toho kdovíjak unavená, takže na nedělní večery ideál :) Jo a na mě to ze začátku efekt vážně mělo..

      Vymazat
  12. To samé, Praha :-D A to jsem čekala, jak to tam bude úžasné, co všechno nevyzkouším a do jak krásných fitek nebudu chodit.. ceny by šly, ale ta úroveň? Neutekla jsem, ale měla jsem na mále :-/ Teď už taky jen doma..
    Tak celkově jsem na tom dost podobně jako ty :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale Praha je na tom cenově pořád úplně jinde než Vídeň, myslím že je tam hodně dobrých posiloven se sálovými lekcemi za relativně přijatelné ceny :)

      Vymazat
    2. Ceny by mi nevadily, ale fakt jsem tam nenašla fitko, které by nabízelo něco použitelného :-) Několik hodin, které se mi zdály nadějné, jsem vyzkoušela, a dopadla jsem málem tak jako ty..:-)

      Vymazat
    3. Opravdu nevěřím, že v Praze nejsou dobrá fitka :) Vždyť i cvičená jako TRX a fitbox tam mají beztak všude.

      Vymazat
    4. Ne ani tak, že by tam nebylo, i když fitka v mém okolí těch skupinových hodin fakt moc nenabízejí, ale ta úroveň je tristní..:-) Možná jsem měla jen smůlu, ale fakt velkou :-D

      Vymazat
    5. Ve které části Phy bydlíš a jaké lekce hledáš? Třeba bych ti poradila, já mám zkušenosti vesměs dobré, rozhodně v porovnání s mým rodným městem:-)

      Vymazat
    6. Tak to je pěkný nesmysl, Praha je plná skvělých fitek se skupinovými lekcemi na dobré úrovni, stačí hledat ;-)

      Vymazat
    7. V Dejvicích, hledala jsem spinning, který by mě bavil, případně fitbox, jumping.. Ale vypadá to, že se to vyřeší tím, že se upíšu na členství do Pure :-D

      Vymazat
    8. Hmmm, tam jsem sice bydlela, ale nikdy necvicila...skvely spinning byval ve fitku na Radlicke a na jumping je uzasna lektorka Eva v SC Palmovka:-)

      Vymazat
    9. A kde se dá jít na fit box někde v okolí prahy 9 či 8? :) Díky!

      Vymazat
  13. Pole dance je nádherný sport. Doufám, že se do toho pustíš, zajímaly by mě tvoje zážitky. Jinak já taky ráda cvičím pro ten pevný pocit. S během to mám absolutně stejně. platí pro mě :Dhttp://www.google.cz/imgres?imgurl=http://img1.etsystatic.com/007/0/5977007/il_570xN.375852381_e0nq.jpg&imgrefurl=http://www.etsy.com/listing/109264158/i-love-running-when-im-done-t-shirt&h=380&w=570&sz=41&tbnid=bN9bViW8iB2bKM:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__1O-BDTruqmwqZIJ9ENGQ9zwfD9w=&docid=c6wP1lPIR9xpbM&sa=X&ei=_POWUqHPOKmKyQOE-4GgCg&ved=0CFsQ9QEwBA&dur=280 (odkaz na obrázek). Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zkusím, sestra na to chodí a tak jsem taky zvědavá, tak snad to půjde...a když ne, tak se budu snažit o to víc:D
      A přesně tak to taky mám :D

      Vymazat
  14. taky jsem jednou utekla z hodiny, byl to aerobic, od té doby (mohlo to být tak před 5 lety) se nezapisuji na žádné podobné věci :D

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se, četla jsem si komentáře na mobilu a omylem to smazala, prostě blbá blondýna :D

      Vymazat
  16. Split jumps nesnáším :D bolí mě z toho pekelně kolena :D

    OdpovědětVymazat
  17. Haha skvelý článok, šesťdesiatnička s čelenkou ma fakt dostala! :D Rakúšanom je šport asi scheißegal :D A náhodou, tae bo je skvelý šport, chodila som naň takmer celý minulý rok, no už na to žiaľ nemám dosť času. Tréner bol vysoký, vymakaný, sympaťák a hlavne vedel ženy motivovať. Takže ma to fakt bavilo a z tréningov som domov chodila úplne rozbitá. Momentálne mám obdobie, kedy cvičenie absolútne neriešim, pretože to kvôli škole jednoducho nezvládam. No veľmi ma to štve, pretože namotivovaná som dostatočne. Najmä po prečítaní takéhoto skvelého článku. A inak, máš krásnu postavu! :) Obdivujem, že nie si jedna z tých, čo to vzdajú. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím že taebo je super (s jinou trenérkou či trenérem) a taky jsem na to byla dost natěšená...ale holt jsem měla smůlu na "špatný kousek" :D
      A děkuji moc! :)

      Vymazat
  18. Ahoj, Mám strašně ráda tvůj blog. Máš skvělý originální styl psaní,vždycky se strašně nasměju a těším se na každý tvůj článek. A tvoje články o Vídni <3, naprosto super. pravděpodobně už si na tuhle otázku někde odpovídala,ale nemůžu to najít... jaký máš foták ? nějaký Nikon ? Právě si nějaký vybírám a ty máš pěkné fotky... :D Díky a pokračuj tak skvěle jako dosud ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc, jsi nejhodnější! :)
      A mám Nikon D3100, už asi 6 let, ale nemůžu si ho vynachválit :)

      Vymazat
  19. Mám veľmi rada takéto články. O cvičení a je to pre mňa vždy nejaká motivácia v horších dňoch :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  20. Miluju bolest svalů po cvičení a ty endorfiny <3 potřebuju se zničit v posilovně minimálně 3 krát týdně :D to je minimum, zbylé dny kdy sport nestíhám mám o dost horší náladu a možná jsem i protivná. Měla bych přestat být taková závislačka:D naštěstí stíhám i 5 krát týdně, ale ve škole začíná přituhovat:(
    Jako shnilá hruška určitě nespadneš!:D myslím, že k pole dance máš předpoklady, když už si dělala tolik různých sportů :)
    Obdivuju tě jak dokážeš udržet sport i mimo domov!:) jde ti to moc pěkně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závislák jsem taky, a cvičení kdy se nezničím mě prostě nestačí! :D
      No kéž bych taky cvičení nestíhala kvůli škole - ne že bych neměla co dělat, učení by bylo až až, ale školu pořád jen odkládám a hledám milion věcí co dělat, jen abych se neučila...takže i kvůli tomu cvičím :D
      A děkuju! :)

      Vymazat
  21. KOnečně slíbený článek:) Taky mám podobnou úchylku, že mi dělá dobře, když jsem po cvičení zničená. Bolí mě tělo z pilates, kdy zjišťuju, že některý svaly vůbec mám.

    OdpovědětVymazat
  22. Ted jsem se k tomu článku dostala! Na ty podmínky cvicis uplne skvěle, NTC je nás zachránce, nedam na něj dopustit :-) a co se tvojipostavy týče, je sakra sakra pěkná tyjo, mas krásný nohy!!

    OdpovědětVymazat
  23. Ja mám tiež moc rada TRX a to ho má dokonca mamča doma, možno jej ho vezmem cez Vianoce na druhú polku Erasmu, ale je pravda, že takto v cudzine je to riadne masné, a môžeme akurát tak snívať, tiež už sa teším do Brna kvôli tomuto :-D, našťastie ja už behám rada - ono to raz príde, možno :-)) a zachraňuje ma Zuzka a Maruška z Rutiny, síce sem tam musím vymyšláť a vymýšlať keďže mám izbičku 9m2 a žiadne náradie ale všetko sa dá keď sa chce:-D ! Líní rakouskí prdele :-DDD

    OdpovědětVymazat
  24. Na to, jaké máš podmínky, je to super! Inspiruješ mě. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoooj Markét,
    mohu se zeptat, co je to za tu aplikaci, ten časovač? Já taky jeden takovej časovač mám, ale Tvůj se mi líbí víc :D Díky moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Baru, jmenuje se to "Interval Timer AD" a stáhla jsem si ho přes "Obchod Play" v mobilu, byl zadarmo :)

      Vymazat
    2. Já tě fakt zbožňuju za to, že mi vždycky odpovíš! :D Děkuju moc :) A máš můj obdiv, že se takle držíš ve formě i mimo domov :) Hlavní je, že tě to baví. Ja si taky radši zacvičim a odkládám školu, co to jde :D

      Vymazat