středa 6. listopadu 2013

Kokosovo-banánové bábovičky aneb po sto letech RECEPT

Krásný večer, Guten Abend, Grüss Gott!
Žádný recept jsem nepřidala už............no dlouho předlouho.
Kromě toho, že jím pořád nudně dokola to stejné (cizrna-kuskus-ovesná kaše-cuketa-cizrna-kuskus-ovesná kaše-cizrna) je důvodem i to, že na kolejích nejsou, co se týče vaření a pečení, pochopitelně zrovna nejlepší podmínky.
A pro někoho, kdo dokáže i při mazání rohlíku zašpinit celou kuchyň až ke stropu a pořezat si všechny prsty, je vytváření nějakých kulinářských kouzel v takovém prostředí téměř nemožné.
Ale válčím jak se dá - těsto na palačinky míchám elegantně ve velkém Starbucks hrníčku, konečně mám i vynález jménem prkýnko, což značně eliminovalo počet mých zranění, pánvička z Ikei za 30 korun je moje nejlepší kamarádka.........a ve svém skromném království jsem konečně přivítala i pomocníky na pečení, o kterých jsem básnila včera - ty nejroztomilejší formičky! 
A jelikož jsem osoba trpící pečící úchylkou a dva měsíce jsem trpěla abstinenčními příznaky, něco mi říká, že teď budu v té smradlavé kuchyňce trávit každý večer (zrovna před chviličkou jsem z trouby vytáhla další dobrotu).
Ale dnes budou hlavními hvězdami večera právě ty bábovičky.
Kromě toho, že jsou roztomilé jsou i tak jednoduché, že k tomu klidně můžete pustit vaši cvičenou opičku (tu má doma běžně hodně lidí, žejo.) A nebo pětiletou sestru. A nebo to klidně přenechte nějaké blondýně, i ta to tentokrát zvládne.
Musím se přiznat, že vlastní recepty na blog nedávám moc ráda, vždycky si říkám "no ale co když to podle mě pak fakt někdo udělá a bude mu to připadat hnusný" a nebo "třeba jsem jenom já divná a chutná mi to a všichni ostatní to budou považovat za hnus největší".
A jinak tomu nebylo ani v tomto případě - ale mně chutnají, a pokud máte rádi spíš vláčné buchty a muffiny, budou snad chutnat i vám. Protože jak je někde kokos v kombinaci s banánem a vanilkou, jsem v sedmém nebi. A co se týče buchet i muffinů, platí pro mě čím mokřejší  vláčnější, tím lepší!
A pokud nemáte formičky na bábovičky (tak honem utíkejte do Lidlu!), samozřejmě můžete použít i formičky na muffiny. 
1 bábovička = 1 menší muffin.
Na 9 malých báboviček/ muffinů budete potřebovat : 
2  lžíce celozrnné pšeničné mouky
3  lžíce strouhaného kokosu
1  lžíce vanilkového pudingu
100 ml mléka
100g tvarohu
1 a půl rozmačkaného banánu
1-2 lžíce třtinového cukru (já jsem měla kokosový)
1 vejce
lžička prášku do pečiva
Puding rozmíchejte v mléce, a poté přidejte k ostatním ingrediencím. Žádný robot netřeba, stačí to stylově promíchat lžicí. A poté už jen naplnit do formiček - nejlépe tak do dvou třetin, trošku to naskočí.
Dala jsem je do touby na 200 stupňů, ale jak dlouho se pečou vám přesně nepovím, protože jsem je musela položit na dno trouby, ve které chybí rošt a nebyly tak propečené úplně rovnoměrně. Vy ale máte určitě troubu, ze které rošt nikdo neukradl, a tím to bude bez problémů. Prostě až těsto zezlátne, šup s tím ven!
Ale to poznáte, až těsto zezlátne, je ten správný čas je vytáhnout.
A tady už je fotka z dnešního rána, kde bábovičky netrpělivě čekaly v krabičce, až se mnou půjdou do školy.
P.S Ano, formiček mám 6 ale recept je na 9 kousků. Holt odhadování množství mi nikdy nešlo :D
P.S 2 Dobrou chuť!

44 komentářů:

  1. Bože to je krása!! Zkusim do normálních muffinových košíčků, ale nebude to tak hezký. Ach jo :( :D Jinak odhadování ti jde skvěle. Sekla ses jen o 3, já jednou o 15 :D:D

    OdpovědětVymazat
  2. jee, to je hezké, takové malé a roztomilučké bábovičky:-D to by byla škoda je nesníst!

    OdpovědětVymazat
  3. Nomnom ♥ Kdybych dnes nepekla mrkvový chlebíček, tak si tyto muffinky zítra upeču. No jo, holt budu muset rychle ten chlebíček spapkat, protože kombinace banán-kokos je TOP! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pánvičku z Ikey za 30 korun mám taky a (no, asi nejsem moc náročná) přijde mi skvělá! :D kolejní život hh :D a tenhle recept musim zkusit, banán a kokos zbožňuju, mňam! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě taky náročná nejsem, i doma máme dvě stejný a skoro všechno děláme jen na nich, slouží dobře :D
      tak snad budou chutnat! :)

      Vymazat
  5. Náádhera :) Jen tvaroh dáváš z vaničky nebo tvrdou kostku?

    OdpovědětVymazat
  6. Zbožnuju tvůj blog:-)zkusím zítra recept v bezlepkové podobě, snad se mi konečně povede něco,co bude poživatelné:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší! :)
      Myslím že se to povede určitě, mouky je tam jen málo, a takové lepivé a vláčné je to tak jako tak, tak snad není co pokazit :)

      Vymazat
  7. Markétko, ty jsi kouzelnice! ♥ Vypadají fakt skvostně. :))
    A tvůj recept se mi moc líbí. Někdy ho otestuju na rodině. :D

    OdpovědětVymazat
  8. To je paráda! Miluju recepty bez tuku (šetřím kalorie kde se dá, to je jasná věc :D), které všem mým rodinným příslušníkům dokazují, že to jde i bez kostek másla. Kdybych včera nepekla (přiadá mi to jako měsíc!), tak se do toho s chutí vrhnu ještě teď, ale bohužel to budu muset odložit na neurčito, nebo spíš než dojím své cuketové muffinky. Ty bábovičky jsou fakt roztomilé ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Pánvičky za 30 kaček z Ikea jsou nejlepší! Vždycky si je kupuju do zásoby :D

    OdpovědětVymazat
  10. A je pánev za 30kč opravdu dobrá? O prázdninách jsem byla na kolejích, kde bylo 283 pánví, ani jedna se ovšem nedala používat ... Pánev si proto přeju na Ježíška :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slouží mi dobře, i doma máme dvě stejné a běžně na nich děláme všechno - od palačinek přes lívance až po maso :))

      Vymazat
  11. Jé, taková roztomilá stvořeníčka :D :)
    náramně se ti vyvedly.

    OdpovědětVymazat
  12. Ach niee! Uz som sa tesila ze si ich urobim tiez, hned ako som citala v predoslom poste ze si si urobila nieco kokosovo-bananove som vedela, ze si to musim upiect aj ja! A dnes som bola v Lidli a hadaj co som ta videla! ;) Ale nekupila som tie formicky zatial, lebo mam aj na muffiny takze som si povedala ze zbytocne. A ten tvaroh v recepte mi to vsetko pokazil, vo Francuzsku sa nikde ziadny tvaroh kupit neda takze mam po skvelom bananovo-kokosovom zazitku :(( Fakt skoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zvlastni,ze v nekterych zemich tak skvelou potravinu vubec nemaji :/ no jeste ze rakousko mezi ne nepatri:D

      Vymazat
  13. tie sú zlaté :).... a určite aj dobré, ako všetko kokosové :)

    OdpovědětVymazat
  14. Jsem moc ráda, že je tu recept :))) Vypadají krásně a to si ani nedokážu představit, jak musí chutnat :)) V nejbližší době je vyzkouším :)) Děkuju :)))

    OdpovědětVymazat
  15. taky jsem zezačátku přidávala recepty s obavou, že si mě někdo najde, že se mu můj recept nepovedl nebo mu prostě nechutná... ale sto lidí, sto chutí, vypadají skvěle, taky máme doma tyhle formičky, jen se pak špatně čistí.

    OdpovědětVymazat
  16. Jednoduché, úžasné, bloncko!
    vyzkousim a nevěřím ze by mi to nechutnalo, ty mas cumacek vytříbený :-D :-*

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj, tvůj blog se mi moc líbí. I styl psaní, to jak se občas navezeš do "dietářek", ale chtěla jsem se zeptat, jestli ti to už občas nepřijde jako přespříliš. Co já vím, tak nějaká narážka je snad v každém příspěvku (musí se zeptat Havlíčka...) a mě už to nepřijde tak vtipný, prostě jako opakovanej vtip...Nevím, jestli tě třeba soustavně štvou a proto jim to oplácíš, kdykoliv je možnost narážkama - ale tohle je prostě můj názor....

    Iveta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Iveto :) narazka v kazdem prispevku? To jako vazne? Asi jsi jich moc necetla:) a ze bych nekomu neco oplacela nebo by me to stvalo?:D to opravdu nemam zapotrebi,at si kazdy dela co chce,jen ja si proste obcas rada rypnu. Kazdopadne do toho,jaka slova mam pouzivat si mluvit nenecham :)

      Vymazat
  18. Vypadají skvěle! :-) Hned jsem na ně dostala chuť :-) Asi seženu košíčky na muffiny a zkusím je :-) Když už mám v ledničce zásobu tvarohů z polského obchodu :-D (nechápu, jak někde nemůžou normálně prodávat tvaroh...). Zbytek surovin je v pohodě, vypadá to super jednoduše...co víc si přát :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Uzasne su :) Akurat vcera som si chcela kupit formu na male babovky, len nie silikonovu ale normalnu, ale bala som sa, ze sa nevyklopia spravne, ale musim to skusit :)

    OdpovědětVymazat
  20. to já když doma něco upeču, tak to chutná mě a ostatním někdy už moc ne :D ty bábovičky jsou fakt roztomilý!

    OdpovědětVymazat
  21. Cely den jsem vymyslela co upect a ted vidim tohle! <3 zeby veverni peceni? :-D roztomile babovicky pripomina mi to detstvi na piskovisti :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, musím se ti přiznat, že mě vždycky nadchne, jakou kombinaci dokážeš vytvořit :-). Čerpáš z nějakých kuchařek nebo zkoušíš jenom něco svého?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc:) Zrovna tohle jsem si vymyslela, s ohledem na mé skromné zásoby :D
      Ale občas něco dělám podle jiných receptů, které si často více či méně upravím :)

      Vymazat
  23. odkud je to úžasné nádobí? hrnek a talíř? :)

    škoda, že na koleji nemáme troubu..

    OdpovědětVymazat
  24. Mnam toto je asi najlepsia kombinacia!!

    Inak pozyvam na giveaway o GUCCI RUSH 75ml, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. mňam mňam ! kombinace kokos a banán mám ráda :) A je dobré, že jsou jednoduché na přípravu takže je zvládnu i já :D Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat
  27. Dala bych si muffiny :) Už dlouho přemýšlím, že bych je udělala. Začínám s blogem, koukněte se prosím :) http://healthylifestylewithmeee.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  28. Vypadá to úžasně ! ;) .Tvůj blog se mi stašně líbí, máš super příspěvky :)

    OdpovědětVymazat
  29. Souhlasím, že se tu nemáme špatně, a kdo ano, dělá si to sám. Na pultech jsou dobré a zdravé potraviny, jen jsou logicky některé jinak cenově ohodnocené a když se neumí lidé bavit? No to už je jejich boj, a tak je to se vším!
    http://luci-blog-chances.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  30. Vypadají krásně.. roztomile. :D Akorát já už nemám moc ráda pečení s banánem. :/ Vždycky to tam moc cítím a jednou jedla koláč, ve kterém byl jeden banán, teta, která banány nesnáší a musela to vyplivnout. :D Snad jedině superskvělou bábovku s banánem ze soucitne.cz ještě můžu. :3

    OdpovědětVymazat