neděle 15. června 2014

Letní radosti

Léto (a je úplně jedno, co říká kalendář) je pro mě to, když můžu jít ven jen v šatech. 
A když můžu jít běhat třeba v 9 večer, protože je stále světlo (i když se svým běhacím zjevem bych nemusela mít obavy ani za černé noci, že by mě někdo chtěl...ehm....přepadnout).
A každoroční tradice spálených zad. Přeci se na tu chvilku nebudu mazat! 
A otrava s tím, že si musím pořád holit nožky.
Nebo koupání v přehradě. Letos poněkud zelené.
Nebo první koktejl či vínko na zahrádce. 
První zmrzlina.
Sledování levných letenek a projíždění stránky booking.com.
Procházky po Brně, které je s každým létem a každou novou zahrádkou hezčí a hezčí.
A nebo taky téměř každodenní utrpení ve fitku bez klimatizace. V podkroví. Jak v rozpáleným skleníku. 
To všechno pro mě znamená léto. A hlavně radost. S hezčím počasím totiž vždycky přijde i lepší nálada.
A těch radostí bylo i v předešlých dnech a týdnech dost. A pan Nikon byl u toho.
Začneme kavárenským povalováním, protože tato bohulibá činnost mi působí radost největší.
V Brně nedávno otevřeli Bistro Soul, které je přesně v tom stylu, v jakém mám kavárny a bistra nejradši. Jednoduchý interiér, nic přeplácaného, ale přesto zajímavého. A ta školní tabule nemá chybu!
Mým velkým, i když zatím dost nereálným snem je mít jednou svou vlastní kavárnu. A v těch snech vypadá nějak takhle!
Zatím jsem tu byla jen na kávě s makronkou, i když nevím proč, když tu mají každý den jinou a tak lákavou nabídku jídel (pravidelně to očumuju na facebooku:D). Třeba plněné batáty, cuketové placky, saláty a domácí grissini, fritatta s fetou..........a hlavně dortíky. Plno dortíků!
Jo, je to jasný, musím to napravit.
Na facebooku jsem viděla, že si dost lidí stěžovalo na kávu. 
To já neposoudím, jak asi víte, odborník nejsem a chutná mi všechno, kde je dost mléka a hezká pěna. A hlavně mám ráda veeeelké hrníčky (ať žije Fratelli!), ale tady bylo capuccino spíše menší........ale........no dobře, nebudu se zase projevovat jako nenasytnej buran.

V centru Brna je sice kaváren a různých podniků spousta (a proto mám tohle město tak ráda!), ale to nemění nic na tom, že když se objeví nějaký nový a zajímavý, zákazníky si hned najde. Stejně jako Soul.
Dalším z míst, které jsem si v poslední době oblíbila je Cafe Atlas. Ty obrázkové tapety prostě nemají chybu, obsluha příjemná, capuccino velké výborné......a to jídlo? Ódy na výborný hummus s teplým pita chlebem a norskou snídani jsem pěla už minule. A budu zase, protože co nejdřív si tam musím zajít na oběd znovu.
Jo a mají tam mopse! 
A do třetice všeho dobrého, což platí v tomhle případě dvojnásob.
Minulý týden jsem v Brně opět měla nejmilejší blonďatou návštěvu, což si žádalo i nejlepší víno, takže cesta za pálavou do Melounového cukru byla jasná.
Téra si dala i makovou zmrzlinu která byla výborná, ale ten nejlepší makový cheesecake neměli. No nevadí, tak jsme ten žal zapily.
Léto si pochopitelně žádá i zmrzlinu. Můj největší favorit je už dlouhá léta sice Míša (ten klasický s čokoládou, ne ty výmysly s ovocem!), ale nepohrdnu ani zrmzlinou domácí. Na způsob Míši.
Tentokrát jsem tvarohovou klasiku ozvláštnila kokosovým mlékem - stačilo jen smíchat tvaroh, malou plechovku kokosového mléka, 2 lžíce javorového sirupu a kousky hořké čokolády.
A co je další velkou radostí? Přeci oblečení! A hlavně šaty!
Nedávno mi do prázdné skříně přibyly hned dvoje, nečekaně opět z HMka. A nečekaně opět za cenu víc než sympatickou - šedé maxi šaty za 350, žluté kratší za 300.
Celkově se mi zdá, že teď je všude výběr šatů dobrý. Na první pohled. Na ten druhý je to často horší. Když už se mi nějaké jiné líbily, tak byl vždycky někde háček. Třeba že mi z nich lezl zadek. Nebo byly průhledné jak záclona, a já nejsem zrovna Chytrá horákyně, abych chodila oblečená neoblečená.
A nebo se mi moc líbí i s šaty s úplně holými zády, ale těžko by se do nich schovala podprsenka - a ukazovat, na kolik háčků ji mám zapnutou by bylo módní peklo jak vyšití. Když jsou z pevnějšího materiálu, tak by se to dalo nosit naostro, ale většina je z tak tenké látky, že by bylo vidět víc, než je potřeba. A pod tak tenkou látkou by byla vidět i taková ta nalepovací podprsenka. Vypadala bych jako kdybych měla na hrudníku přilepený dvě mušle!
Nenapadá mě, jak navázat k další fotce.
Přeci jen prsa, šaty a westík se spojují těžko.
Takže prostě....westík na židli. Na židli, kterou vyrobila Terka, má šikovná sestra. Což bohužel po mě nemá.
No co, nemůžeme být doma zruční všichni.....já umím třeba.....no.....ehm......dobrý loupáčky.
Westík mi působí radost bezpochyby.
Ale nákupy ve slevách ještě víc! (a neříkejte to Adélce)
Třeba náušnice z HMka, celé jedno platíčko s 12 páry jen za 15 korun!
Tenhle typ náušnic unosím nejvíc, ale taky se nejvíc ztrácí. Pravidelně si je vždycky kupuju v Primarku, ale ty z posledních nákupů už se mi (ZASE!) poztrácely, a tak slevy v HM na doplňky přišly vhod.
A vy, co sledujete i můj instagram určitě i víte o další velké (a sakra roztomilé!) radosti.
Na pár dní máme doma na hlídání to nejsrandovnější zvíře na světě, mopsíka Frankieho.
A asi víte i to, že pro mopsíky a buldočky mám největší slabost, a tak jsem teď doslova nesnesitelná. 
Pořád šišlám, dělám ňuňuňu a házím plyšový prase. 
Jen naše psí slečna z téhle návštěvy nebyla zrovna nadšená...Už je to dáma v letech.
A tak radši odjela na víkend pryč na chatu.

A pro mě to byla i ideální příležitost vytáhnout mopsí (ehm....jedno z mnoha) tričko.
Byla jsem přesvědčená, že si jednou pořídím buldočka, ale takhle chrochrací návštěva mi trochu kazí plány a teď si nejsem jistá, jestli nechci mopsíka.
I když se přes to chrápání (jak 5 dřevorubců, fakt!) dá v noci těžko spát. A přes to chrochtání není ani slyšet zprávy v televizi.
Tohle plemeno je ale nejmilejší, mají strašně rádi pozornost a společnost a nejste s nimi ani chviličku sami. Frankie mě vítal, i když jsem jen šla na záchod nebo vynést koš :D

35 komentářů:

  1. Jeee to je krásný článek:) Moc hezky se mi četl:)) pro francouzské buldočky mám taky největší slabost:) jednoho jsme měli i doma, když jsem byla malá, takže to je láska už od dětství:) Jsou to snad ty nejhodnější pejsci na světě:) A nějaké maxi šaty si taky budu muset pořídit! Nebo aspoň maxi sukni:)) Měj krásné léto, Markét:)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky už jsem se stihla spálit :-D Pro příště už jsem aspoň koupili opalovací krém - pozdě, ale přece :-D
    Hezké počasí u mě taky znamená lepší náladu :-) Mám ráda léto :-)
    Až budeš mít jednou svoji kavárnu, tak se určitě stavím na kafe a cheesecake :-D
    Jak tu pořád píšeš o samých super kavárnách a tak v Brně, tak se tam čím dál víc těším a říkám si, že budu muset všechno otestovat :-D
    Taky mám moc ráda Míšu, je prostě nejlepší :-) A mražený tvaroh je super, příště do něj zkusím dát i to kokosové mléko - však v nemraženém tvarohu ho jím skoro furt :-D
    Jo a nedávno jsem viděla v Primarku nějaké buldočkovité (nebo Mopsí? já se ve psech vůbec nevyznám :-D) tričko, hned jsem si na tebe vzpomněla :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že máme podobný sen! :) Káva je moje láska! ♥ A pořád říkám, že kdybych měla v něčem podnikat na svou pěst, tak ze srdce nejraději právě v kavárně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek :) Už jsem na něj číhala několik dní a těšila se!:) Ty kavárny vypadají skvěle, žádná trapná klasika, ale zajímavé interiéry i nabídka. Takový krásy tady u nás ve Varech nemáme. Ale jinak, já sama mám teď brigádu v kavárně/cukrárně, a soudím, že je jednou z těch lepších. Dorty jsou vynikající (a to je co říct, protože dorty nejsou něco, z čeho bych padala na zadek) a zmrzlinu děláme domácí, mňam mňam. Moc se mi líbí tyhle články na téma kavárenského povalování, taky bych v budoucnu chtěla svoji kavárnu, to máme společné. Myslim, že mě k tomu trochu vyhecovalo moje okolí, protože všichni vidí, jak mě to pečení strašně baví.
    Užívej léta, a já už se těším na další článek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja si mopsicka přeju už hrozne dlouho ale přítel z tohohle plemene neni moc nadšenej, což teda fakt nechápu :D nejroztomilejsi pejsek na světe!

    OdpovědětVymazat
  6. Tolik radosti najednou, to je skoro k nepobrání, tak za prvé - banánové šaty jsou skvělý, včera jsem si chtěla zkusit ty prouhate, ale byla jsem tak vystavena, ze ani šaty to nezlepšily - dost divný, asi si me nakazila svou unavou... Tvoje sislani jako bych viděla (jakože několikrát taky viděla :-D)... A ta sladoulinka palava a hummus? No prostě krasicka :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Frankie je sympťák, jde vidě,t že si ho zamilovala :D A teda závidím ti, že máte v Brně tolik skvělých podniků! Všechny vypadají fakt bezvadně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já z toho psa prostě nemůžu, je krásnej, ale já bych ho doma mít nemohla, protože bych z něj pravidelně chytala záchvaty smíchu. No fakt, mně stačí ta fotka. Celý odstavec na téma průhledné šaty schvaluju, měla jsem vyhlídnutý jedny v HMku, ale jakmile jsem si je zkusila a zjistila, že nezakrývají naprosto nic, bylo po plánech. Ty šaty co máš jsou krásný, taky bych chtěla zkusit nějaký maxi šaty. Já i přesto, že žiju v Brně tyhle kavárničky vůbec neznám, takže při nejbližší příležitosti musím vyrazit! Jo a s tvarohovým Míšou souhlasím, co je to za nápad vyrábět ho s ovocnou příchutí!

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za článek, píšeš výborně! A mopsík je boží :)

    OdpovědětVymazat
  10. Miluji ten pocit, když ochutnám první točenou zmrzlinu. Tohle období je prostě nejlepší :)
    ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  11. Taky bylo vždycky mým tajným snem vlastnit kavárnu a fakt tam prostě denně být a pracovat! Péct domácí čerstvé koláče a croissanty a tak... ale asi se mi to samozřejmě nepoštěstí :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ten mopsík je zlatej :))
    A naušnice za 15 kč? :-O Sem s nimi! :D Budu muset taky konečně vyrazit po obchodech, když jsou údajně všude takové slevy :D :)

    OdpovědětVymazat
  13. dvě mušle :D rozesmála jsi mě! Ale máš pravdu, ceny jsou sice většinou krásné, ale ten materiál už nic moc :D ty maxi šaty jsem taky okukovala, ale jsem pinďa, tak se do nich necítím :/ A mopsík je taak roztomilej! Taky bych šišlala :D

    OdpovědětVymazat
  14. :D pro mě je léto taky o tom všem, co jsi vyjmenovala ^^ akorát bych přidala zadržování dechu v MHD :D
    No a psa ani komentovat nemusím, nejroztomilejśí alkoholik pod sluncem :D

    OdpovědětVymazat
  15. Ta poslední fotka! :D :D :D to nejde se nezasmát..:D měla bys jí poslat někam do soutěže o nejsrandovějšího psa :D

    OdpovědětVymazat
  16. Moc super fotky! Hlavně ty první kavárničky vypadají fakt dobře a ty zlevněné naušnice jsem v HMku taky ulovila!!:)
    Style by Eliza.

    OdpovědětVymazat
  17. Dokonalé fotky a to nehovorím o článku. Žeriem ťa ;) :D

    OdpovědětVymazat
  18. Mopsíci jsou úžasní! :D Kamarádka jednu mopsí slečnu má, je strašně legrační. :))

    OdpovědětVymazat
  19. Parádní článek, do Soulu rozhodně zavítám, díky za tip! ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  20. .. Markétko, opět jsem se nasmála a tak ti tímto moc děkuju za prodloužení života! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Miluju tvýho psa. Miluju tvoje fotky. Miluju tvoje recepty! Zrovna mám doma malé kokosové mléko a nevěděla jsem, co s ním. Tvaroh mám také, sirup také, čokošku také - takže zmrzlina je jasná! Dík za nápad.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jsem se po ránu příjemně zasmála :). Nabídli ti už nějaké místo v časopisu?? Jestli ne, tak jsou to blázni.. Jo a ta poslední fotka se povedla, krásný to pejsek 8-).

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem si toho psa z tvých fotek uplně zamilovala. Mám teda nejlepšího psa na světě, ale tenhle by byl asi horkým kandidátem na číslo dvě :)

    OdpovědětVymazat
  24. to bistro soul vypadá opravdu stylově. Já taky beru léto už od doby, kdy se můžu lehce obléct a je dlouho vidět :D U nás ve fitku taky není klimatizace, je to teda síla v tom cvičit. Výhodou je jen to, že je skoro prázdno :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tá prvá kaviareň sa mi páči. Sestra je teda šikula. Tá posledná fotka nemá chybu :D Pekný článok :)

    OdpovědětVymazat
  26. ..a ve vzduchu jsou cítit nové zážitky!

    Miluju tohle období kdy začíná léto, je dlouho světlo a svět je tak nějak hezčí.

    www.tlustoprdka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Jé, tak Soul vypadá úžasně a z těch jídel, které jsi vypsala se mi sbíhaj sliny :D Šaty jsou parádní. A souhlasím s tebou, spousta šatů vypadá sice v obchodě úžasně, ale jsou prakticky nenositelné :D Já jsem jednou neodolala a mám jedny s krajkovými zády. Nosím pod ně tělovou podprsenku, ale stejně to jde pořád vidět! Ach jo. Ještěže přes to aspoň můžu hodit vlasy (až na to, že pak nejde vidět ani ta krajka... :D) A naušnice jsi mi mohla vzít taky, zrovna minulý týden jsem ztratila svoje nejoblíbenější perličky -_- :D

    OdpovědětVymazat
  28. Kavárna vypadá fakt skvěle, a vůbec všecho makový fakt můžu, takže tam se musím podívat! Právě mám makovou kaši, no.. chceesecake to není :D
    Pejsáček je naprosto úžasnej, slintala jsem nad každou fotkou na instragramu :D A to chrápání ti věřím. Kámoška má dva, k tomu chlapa co taky chrápe, a prý se už 7 let nevyspala :D
    Jo a s těma náušnicema jsem na tom úplně stejně! :D Mám sice miliony všemožných tvarů a kdo ví co všechno, ale nosím stále tyto jednoduché dokola.

    OdpovědětVymazat
  29. Krásny článok, najmä tie fotky! :) Toho buldočka by som ti najradšej ukradla, aj keď náš pudlík by nadšený asi nebol :D
    Škoda že nebývam v Brne /alebo aspoň niekde v ČR/ do tak kludnej kaviarne by som si zašla rada :) Tu u nás sú samé preplnené a nudné, takže keď tam aj zájdeš, buď nemáš miesto na sedenie alebo si nemáš čo vybrať...

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, sháním krátké upnuté kraťasy na cvičení. Něco jako máš ty na pole dance. Můžeš mně prosím poradit, kde je koupit? A jká je přibližná cena? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to co mám na Pole dance bych na normální cvičení nenosila (pokud teda necvičíš sama doma:D), protože jsou to kalhotky, normálně z oddělení spodního prádla z CA. Na pole dance se vždycky nosí kalhotky, aby to bylo co nejkratší....

      Ale jinak mají dobré sportovní kraťasy třeba v HM, kolem 300 :)

      Vymazat
  31. Ahoj, super blog! Už dlouhou dobu na tvůj blog chodím a odkukuji recepty, které pak následně zkouším :-) Nechceš spřátelit blogy?

    OdpovědětVymazat
  32. Ta poslední fotka se mi líbí ze všeho nejvíc,jinak super blog..:))
    http://the-original-world.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. Ta poslední fotka <33 taky mám mopsíka, jsou tak sladcí x)

    OdpovědětVymazat