čtvrtek 11. prosince 2014

Vánoční Vídeň - část 2.

Je 7:45 ráno. Sedím na tmavé školní chodbě. Ještě není ani otevřená školní kavárna, abych si mohla dát hrnek čaje. Vedle mě si sedl nějakej kluk. Dlouhý mastný vlasy v culíku. Pořád na mě kouká a mám strach, aby si nechtěl začít povídat. Tak soustředěně koukám do počítače jsem-strašně-zaneprázdněná pohledem.
Minulý týden ve středu touhle dobou jsem ale ještě spala.
Kdysi jsem bývala největší ranní ptáče, ale teď se občas měním spíše v medvěda (a ano, i ty zásoby na zimu jsem si udělala:D).
Venku byla ještě trochu tma a šedivo, a hlavně pořádná zima. Jinak bych klidně spala dál, ale to by byla škoda, když mě čekal další hezký den ve vánoční Vídni. A pořádná snídaně!
Pro tu jsme si zašli do pekárny přímo pod naším hotelem.
Čerstvé voňavé a sladké pečivo se po ránu prostě ničemu nevyrovná (a pro toho vetřelce se šunkou nemám pochopení!).
Pudingová taštička a Korncroissant. Moje nejoblíbenější pečivo z pekárny Der Mann, o kterém mám podezření, že ho minulý rok pekli jen kvůli mně. A k tomu vánoční "Winterzauber" jogurt s madlemi a kokosem z nedaleké Billy.
A pro pána oříškový šnek a dospělácké mlíčko.
Po snídani jsme se šli projít. Bydleli jsme v docela v centu, jen pár minut od Rathausu a vídeňské univerzity, kam jsem se chtěla jít znovu podívat. I když tentokrát už (bohužel?) bez sešitu v tašce.

A potom jsme se šli projít opět k Rathausu, tentokrát za světla, ještě jednou si lépe prohlédnout všechny ty vánoční ozdoby, kýče, dobroty.....a nedobroty. Třeba při pohledu na tuhle obří kremroli se mi málem udělalo špatně. Pro někoho, kdo nesnáší šlehačku je to představa přímo děsivá :D
Ale sama se divím i tomu, že jsem si nedala ani jeden banán v čokoládě...Ani v bílé!
No nevadí, napravím to v Brně na Moraváku, za poněkud sympatičtějších pětatřicet.
A odolala jsem i lákavým horkým čokoládám, za což si teď nadávám. Blbá blbá blbá blondýna!

Potom jsme zašli nakoupit nějaké maličké dárky do Forever 21 a pak (protože jsem prý zase potřebovala cukr, tss! :D) jsme si odpočinuli opět v té velkokelímkové kavárně, kde jsem se po roce setkala s tím nejlepším vánočním bíločokoládovým cheesecakem s malinami a k tomu velké toffee nut latté. Vyvážený oběd jak má být!
A potom?
Můj oblíbený vánoční Spittelberg, trhy v malých kouzelných uličkách, kde to má obzvlášť za tmy kouzelnou atmosféru. Tu jsme ale bohužel nestihli, tak snad zase příští rok.
Chtěli jsme totiž stihnout ještě alespoň jeden punč v Museumsquartier, kde nejsou typické vánoční trhy, ale několik vánočních barů ve "sklenících".
Výhoda je, že si tu můžete uvnitř sednout na lavice s kožešinami, trochu si odpočinout a zahřát se něčím horkým. Třeba svařákem s Aperolem, který byl opravdu výborný.
S Aperolem to mám totiž stejně jako s kokosem, jak se někde a v něčem objeví, okamžitě to musím mít!

Potom už nám jen zbývala menší procházka přes krásně osvětlené město...
Nakoupili jsme pár drobností domů (a mopsí perníčky už mám napečené:D). v nákupním centru Stadion se nacpali v asijské All you can eat restauraci, a pak už pro nás přijel žlutý kočár směr Brno.
Moc se nám domů nechtělo, ale naše nohy to docela ocenily.
A na závěr ještě jedna vysoce kvalitní fotka.
Umění totiž není nikdy dost!
P.S. Je 8:23, nikdo si se mnou nepovídal, a já konečně můžu jít pro ten čaj, Juhuuu!

19 komentářů:

  1. V Brně mají banány v čokoládě? příští víkend se tam chystám, tak ten mi teda neunikne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo, na Moraváku! I jiné ovoce, ale to mě nezajímá, já jsem jen na ty banány :D

      Vymazat
    2. Já to tam letos nenašla :-(

      Vymazat
    3. Tak to já ochutnám i jiné... :D ale nezastírám že na banány se těším nejvíce :D

      Vymazat
  2. Obří kremroli jsme si tam kupovali, né teda až takhle obří, ale byla výborná :). Taky se zrovna chystám na trhy do Brna, tak to si dám :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Joooj ! Toto sú také spomienky pre mňa, až mi smutno ostalo :)) tá viedenská univerzita hlavne, čo som sa touto cestičkou nachodila :) a tie trhy, paráda , závidím ti tú krátku návštevu, priznávam sa otvorene a dobrovoľne :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,prosim nevies poradit, kde sa da zdravo a dobre najest na Mariahilfer strasse alebo v centre? Nejake sushi a pod. :) dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Mariahilfer je třeba Henry, Nordsee a nebo různé pekárny, kde mají dost sendvičů nebo tortill. A jsou tam i nějaká asijská bistra, kde mají sushi :)

      Vymazat
  5. Byla jsem v listopadu a v sobotu jedu zase. Jako vždy mě tvůj vídeňský report moc potěšil!

    OdpovědětVymazat
  6. Mopsi vykrajovatko vypada hezky :D Zvireci jsou vubec nejhezci. Preju si je uz 2 roky na Vanoce, ale Jezisek je jeste doted neprinesl :(

    OdpovědětVymazat
  7. Your means of telling all in this article is actually fastidious, all can effortlessly understand it, Thanks a
    lot.

    my web-site ... diy home improvement ()

    OdpovědětVymazat
  8. I was able to find good information from your blog posts.


    Feel free to visit my weblog inexpensive party foods

    OdpovědětVymazat
  9. Včera jsme byli ve Vánoční Vídni též, tak děkuju, že můžu být ještě chvíli sentimentální :D. Bylo to perfektní, konečně jsem si dala vánoční punč (dloouho jsem chodila kolem kokos-rum und schokolade punsch, ale nakonec zvítězil ten s hlubokomyslným weihnachts ) a objevila jsem tam stánek, kde dělali chai latte juůů :D . Akorát škoda, že ty hrnečky byly strašně ošklivý :D

    OdpovědětVymazat
  10. Chodím si sem počíst pravidelně, komentář píši poprvé :) Bezva blog, bezva články - jen tak dál :) A díky za tip na svařák s Aperolem, dnes nám ho manžel připravil a opravdu to byla dobrota :) A mimochodem - je mi 53 let a přesto si zde vždy najdu něco zajímavého a zábavného.

    OdpovědětVymazat
  11. Nojo, Vídeň, to by byl snad hřích tam na Vánoce nezamířit :D. Moc krásné místo :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  12. Aj my sme sa tento rok chystali do Viedne ale akosi nám to nevyšlo :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty nemáš ráda šlehačku? :o Já jí miluju, ale ta mrcha mi vždycky udělá v žaludku pěknej bordel, takže se jí taky spíš vyhýbám :D Banány v čokoládě bych si ale dala s veelikou chutí. I tu horkou čokoládu. Tu jsem měla naposledy asi loni a docela už mi začíná chybět.
    Ta Vídeň je vážně překrásná. Jednou tam musím jet a jak se tak koukám na ty tvé fotky, přijedu o 3 kila těžší :D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, neboj, do kremrole se nedává žádná šlehačka, ale je to šíleně sladký bílkový krém. Nevím tedy, jestli jsem to nějak vylepšila, ale jenom pro upřesnění :-). Jana

    OdpovědětVymazat