pátek 21. září 2012

Pečeme domácí müsli

Krásný páteční večer, vítejte v pořadu Pečeme s blondýnou!
Dnešní díl bude vhodný i pro ty, co se s pečením a vařením vůbec nekamarádí, protože na takovém müsli není co pokazit! ( kecám, můžete to spálit, tak jako se to málem povedlo mně.)
Existuje rychlejší snídaně, než vzít misku, nasypat do ní müsli a zalít jogurtem? Ne. A existuje lepší müsli, než to poctivé domáci? Taky ne, protože z něj nemusíte vybírat rozinky, nejsou v něm žádná éčka, osladíte si ho čím chcete, a navíc je za pár korun. A to se pro müsli-žrouta jako jsem já vyplatí.
Kdysi jsem na blog už "recept" na müsli dávala, ale to je už hodně dávno, a tohle müsli je trošku jinačí....a taky opakování je matka moudrosti, milé děti.

A co budete potřebovat na müsli podle blondýny?
Balíček ovesných vloček
corn flakes ( dala jsem cca čtvrtinu sáčku )
balíček lískových oříšků
slunečnicová semínka ( dala jsem 50g)
60g másla
5 lžic medu
2 lžíce datlového sirupu ( ale ten není nutný )
skořici
pevnou vůli, abyste všechny oříšky nesnědli ještě před pečením ( ta mi docela chyběla :D )

Postup je jednoduchý -.v mikrovlnce rozpustíte máslo a med, ve veeeeeelké míse smícháte všechny ingredience, dáte na plech s pečícím papírem a pečete v troubě. Ale je potřeba to hlídat a jednou za čas  prohrábnout lžící, aby se müsli nespálilo. Upečené je během pár minut.
Potom už jen stačí počkat na vystydnutí ( to je ta nejtěžší část ), popadnout lžičku a jogurt a pustit se do ochutnávání! :D
Výsledkem je skoro tři čtvrtě kila müsli, a to vám vydrží dlouho :) Mně ne, protože jsem müsli-žrout :)
Hodí se jak k snídani, tak ke svačině třeba do školy, když si ho dáte do krabičky a po cestě koupíte bílý jogurt :)

A jen tak pro zajímavost - na kolik tahle hromada müsli vyjde? 15 kč za balík vloček, za čtvrtinu balíčku corn flakes je to 7 kč, slunečnicová semínka - půl balíčku za 5, oříšky za 22....pokud správně počítám, je to 49 korun :) ( přiznám se, že absolutně netuším kolik stojí máslo a med, tak jsem to počítala bez toho :D ) Takže až mi někdo řekne, že zdravé jídlo je drahé, dostane na zadek! :D
Mějste se krásně, já běžím s kamarádnou na skleničku...dvě....tři prohibičního burčáku :D

29 komentářů:

  1. Miluju! Já dělám jen z vloček a lískových oříšků, mandlí, kokosu, skořie a vanilky a nejde mi do hlavy jak to dokážu vždyck ytak rychle sníst.

    OdpovědětVymazat
  2. Musli miluju, ale ještě nikdy jsem se do jeho domácí výroby nepustila. Určitě ale budu muset někdy vyzkoušet! :) Super recept!

    OdpovědětVymazat
  3. Jak sem kdysi dělala pro tetu müsli tyčinky, nakrojila sem a hned se mi jeden řádek rozpadl, tak sem z toho chtěla udělat müsli... :D Naštěstí šli ostatní v pohodě :D

    OdpovědětVymazat
  4. paráda, někdy to zkusím. děkuji za tip! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se k tomu furt ne a ne dokopat. :D Mám ještě balíček od emca, tak se mi nechce dělat další...

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam! Není nad domácí müsli, sbíhají se mi sliny. A hlavně si všichni všimněte ceny, Mixit se může zahrabat.

    OdpovědětVymazat
  7. Joooo, taky dělám domácí müsli, a vždycky si u toho vzpomenu na první pokus, kdy jsem to uhel spálila :D

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam. Domácí musli mi děsně chutná. A líbí se mi, že se dá připravit tak levně. Když vůbec vidím ty dobré české ceny, tak začínám mít hlad:-)

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá a určitě i je strašně mnam !

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, vypadá to skvěle, zítra si to udělám k snídani:)

    OdpovědětVymazat
  11. Přiznám se, že by mě nenapadlo dělat müsli doma, ale tenhle recept se mi líbí, takže to vyzkouším:-) Teď jsem kupovala müsli od malého výrobce, taky bez éček, půl kila za 60Kč, takže domácí by se i vyplatilo.

    OdpovědětVymazat
  12. supr článek o musli a supr recept :-)) já mám taky ráda ty domácí, teď v létě jsem je moc nedělala, ale už se na ně chystám delší dobu, tak snad na ně příjde brzy řada :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jo, já mám müsli moc ráda, ale raději nekupuju, bojím se, že je to zbytečně sladké. Určitě zkusím sama něco upéct - super tip!

    OdpovědětVymazat
  14. Vidíš to, domácí müsli jsem dlouho nepekl. Musím obnovit tradici, díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Ja tam nedávam med ani maslo,sladim to sirupom z agavy a pridavam lanove semienkaeste a hobliny 85 % čokolády + vodu ked to miesam,a je to najlepsie musli na svete!:-) moj priateľ mi cez víkend vždy z neho ujedá:-)

    OdpovědětVymazat
  16. aspoň viem, čo urobím zajtra na raňajky :) super recept !

    OdpovědětVymazat
  17. Yummi! Dokážu si to představit mixovat do toho i víc a udělat si svuj Mixxit :D Mmchdm na francouzských toustech jsem si pochutnala... :)

    OdpovědětVymazat
  18. To je super, asi to taky vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  19. seš šikula! já teda miluju zelené musli od mysli, ale až někdy dojdou, zkusím! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Super,super.Už mě pár krát napadlo si upéct vlastní musli,ale tím to si me kompletne rozhoupala k ukonu.Dalsi vikend jdu na vec! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ták, s tím müslim si mě navnadila, takže jsem ho hned dneska udělala a máš pravdu nejtěžší část je nesníst ho za tepla:D ale je výborné!:) Děkuji za tip:)

    OdpovědětVymazat
  22. ahojky, máš moc hezky web nechceš se spřátelit?
    http://fitnessalifestyle.blogspot.cz/ :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Hned sem tvůj recept podšoupla fitkriss:).

    OdpovědětVymazat
  24. Super recept, když jsem kdysi hledala, všude jsem našla jen samé se salkem, cukrem a podobně, díky! Myslíš, že můžu použít místo datlového sirupu kukuřičný? Zkusila jsem si ho koupit a občas si s ním trošku osladím kafe místo cukru, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě, bude to dobré s jakýmkoliv sirupem, nebo klidně jen s medem :))

      Vymazat
  25. Ahoj, tak dneska jsem udělala podle Tvého receptu müsli a je fakt výborný (akorát jsem zapomněla koupit slun. semínka, tak jsem tam místo toho nastrouhala sušenku a nedávala jsem tam skořici) Jdu se podívat na další tvoje recepty :))

    OdpovědětVymazat