pátek 18. ledna 2013

TIP NA KRÁLOVSKOU SNÍDANI: Müsli od Mixitu

Hezký den!
Jak zaručeně zhubnout bez námahy dvě kila za dva dny? Zkuste chřipkovou dietu, je stoprocentně účinná ! :D A tak vás zdravím z postele protože nemám sílu ani sedět, což se mi moc nehodí, protože za dva dny mám nejtěžší zkoušku, a nejsem schopná si zapamatovat ani písmenko:/ Ale dost o chřipce, dnešní článek bude o něčem mnohem příjemnějším, a tím je výborné müsli:)
O stránce http mixit.cz, kde si můžete namíchat müsli přesně podle svých představ a chutí už jste nejspíš slyšeli. Já jsem ale zaostalá, a svoje první müsli z mixitu jsem ochutnala až teď :D  ( teda před nemocí, teď jím jen dva rohlíky denně :D )
Jsem největší müsli žrout, ochutnala jsem snad všechny druhy i značky co jsou v supermarketech, od těch nejlevnějších až po ty dražší, taky si moc ráda upeču domácí müsli, které je mnohem levnější a zdravější než to zapékané kupované ( které mi ale chutná taky :D ). A tak jsem si kupovala nebo pekla své oblíbené druhy, a byla spokojená. Ale teď už můžu říct, že mixitu nesahá müsli ze supermarketu ani po kotníky :)
Přirovnala bych to asi k tomu, když celý život jezdíte ve Fiatu, jste s tím autem spokojení, dobře jezdí....potom se ale svezete v BMW, a hned poznáte ten rozdíl. A mixit je právě jako BMW mezi autama, prostě o třídu výš! :DD (hrozný klišé, já vím..:D )
Nejlepší ale bude, když shrnu plusy a mínusy, jinak se do toho zamotám úplně:D

Plusy : 
+ Müsli si namícháte přesně podle sebe - vyberete si z několika druhů cereálního základu, potom pokračujete dál výběrem sušeného ovoceoříšků a na závěr můžete přidat třeba ještě čokoládové hoblinky. Takže už nemusíte z musli vybírat rozinky nebo ořechy, pokud vám nechutnají. A naopak se zase nestane, že byste chtěli oříškové musli, a v celém balení by bylo oříšků tolik, že byste je spočítali na prstech ( a to i v případě, že byste o tři prsty nešťastnou náhodou přišli :D ), tak jak tomu často bývá u müsli ze supermarketu.
+ suroviny jsou kvalitní a čerstvé, to poznáte hned při otevření podle vůně :) První co mě napadlo při otevření tubusu bylo, že to voní jako když rozbalíte bílou Milku s oříškama :D
+ množství surovin si také vybíráte sami. Když máte hodně rádi třeba papáju nebo para ořechy, můžete si dát třeba trojnásobné množství
+ máte kontrolu nad energetickou hodnotou - už když mixujete, vpravo se vám automaticky ukazuje energetická hodnota včetně sacharidů i tuků a bílkovin. Pokud chcete mít müsli dietní, není problém si ho namíchat zcela bez cukru, jen s oříškama nebo sušeným ovocem. A když jste naopak hodně mlsní, můžete zvolit hned čokoládový základ, a přidat všechny možné dobroty od lentilek přes oříšky v čokoládě až po gumové medvídky.
+ velký výběr přísad - když si koupíte müsli v obchodě, jsou v něm většinou mandle nebo v lepším případě pár lískových oříšků a sušený banán s rozinkama. Tady si ale můžete vybrat z mnohem "exotičtějších" přísad jako papaya, moruše nebo makadamové či pekanové ořechy, všech možných druhů ovoce od datlí a fíků až po kivi
+ jako plus beru i krásné balení - tubus, na kterém je napsaný přímo název müsli, který si sami vyberete ( já mám Blonďatou snídani, nečekaně...:D )
+ v nabídce je i cereální základ pro "bezlepkaře", nebo různé kaše
+ už se mi nestane, že bych si koupila müsli a hned po otevření z toho vyjedla všechny oříšky ( nebo jiné oblíbené přísady ), a pak nadávala, že tam nejsou a že to mám jen "suché" :D Teď bych totiž musela vyjíst celý tubus, protože je plný všeho co mi chutná nejvíc :D
A co obsahuje moje "Blonďatá snídaně"?  ( kromě cereálního základu )
A teď jdeme na mínusy :
- vyšší cena. To u hodně lidí může hrát důležitou roli, můj tubus vyšel na 240 korun, což není úplně zanedbatelná částka a pro někoho kdo snídá každý den müsli by se to prodražilo. Cena je ale podmíněna kvalitou, a občas je přeci potřeba se něčím odměnit - třeba teď, když je zkouškové období a uzavírání známek ve škole :)
- hrozně rychle mizí - je to tak dobré, že je problém se ovládnout a nechodit pořád užírat do kuchyně :D
Bez mučení přiznávám, že mi bylo müsli poskytnuto na otestování zdarma, to ale nic nemění na tom, že názor je čistě můj, nikdo mě nenutil, abych to vychválila jako Horst Fuchs nový odšťavňovač :D
Kdyby to stálo za prd, opravdu bych neměla problém to napsat - můj názor se totiž nedá koupit ani za kilo pekanových ořechů! ( no i když...kilo? o tom bych možná přemýšlela...:D )

45 komentářů:

  1. Vítám tě do klubu Mixit nadšenců :-) Já na něj nedám dopustit a přesně jak píšeš, jak se jednou svezeš BMW... :-D Co mám doma těch tubusů, to už snad ani nespočítám - báječně se v tom ale skladují jiné potraviny, takže využití vždycky najdu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Joo, taky se můžu mixitu užrat :)
    Ale nedopřávám si ho pořád, přece jenom, cena je cena..
    Přeju ti brzký uzdravení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z Mixitu mám taky neskutečnou radost, ještě mě doma čeká jeden tubus, ten první zmizel během dvou týdnů a to jsem nesnídala jen toto musli. :D A že cena je vyšší? No, vzhledem k tomu, že to investice do nás samotných, není třeba mít výčitky. Stejně jako při koupi krásných bot, oblečení, knížek a kabelek :D

    OdpovědětVymazat
  4. Cena je vyšší protože jsme všichni jako utržení ze řetězu, když vidíme všechny ty ingredience :) ale postupně si člověk začne míchat s rozumem a stáhne cenu kolem 120 a 140 kč, což je myslím vlemi solidní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je jasný, para ořechy nemůžou stát stejně jako mandle:))

      Vymazat
    2. Třeba já mám mandle radši než para :D :D Takže vlastně díky mým chutím ušetřím :D :D hahaha :D
      Jinak teď jsem přítelovi k narozeninám objednala 2 tubusy - jedno je kaše druhé zrní a dohromady včetně poštovného 358 Kč - což je myslím docela fajn, zvlášť když to dostane k narozeninám :D :D

      Vymazat
    3. Já dostala k narozkám poukázku na 450kč do mixitu a už se teším, jak se rozšoupnu! Jen tak zkušebně jsem to testovala a to bude panečku něco! :)

      Vymazat
  5. Tak to je super, takže brzy ho ochutnám i já :)!

    OdpovědětVymazat
  6. To se panecku musi krasne blondate snidat :-) Ja svuj tubus jeste nemela, jen nekde ze zdrave vyzivy nejakou namichanou smes s nazvem Nahod batoh :-D Ale chybely mi tam trochu ty atraktivnejsi ingredience v podbe prave treba tech cokoladovych hoblinek, byl to samy orech a ty ja moc nemusim, ale kazdopadne souhlas, ze s pytlem za 33,50 z Tesca se to srovnat neda :-) A preju brzke vykuryrovani a uspesne nasoukani informaci do hlavy :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Dotaz: na kolik snidání tubus vyjde? Berme normalní porci:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. noo záleží co je normální porce:D ale asi tak 15 snídaní :)

      Vymazat
    2. wau, tak môjmu priateľovi to vyšlo asi na 5 porcií :D

      Vymazat
  8. ooh, teď mám na to šílenou chuť! Já se kdysi cpala müsli a bílým jogurtem pořád, teď, když jsem extrémně chudý student se krmím akorát půlkou chleba týdně :D (ano, čekám kdy přijdou žaludeční vředy...).

    OdpovědětVymazat
  9. Taky jsem si před cca 14 dny vyzvedla svůj první tubus a ještě jsem k tomu neodolala kaši Dolce Banana a nemůžu si to vynachválit. Ta vůně, když jsem ten tubus otevřele je prostě dokonalá a chuť ještě víc! :)

    OdpovědětVymazat
  10. o Mixitu jsem četla už mockrát, ale nějak mě to neláká. obecně z internetu objednávám jen málokdy a málo co a je fakt, že to není zanedbatelná částka. vlastně jsem si kdysi zkoušela něco na jejich stránkách namixovat, ale já jsem ani nevěděla, co by mi chutnalo .. to je asi ten největší problém, zkombinovat něco jedlého :D ale vypadá to krásně a věřím i tomu, že to bude dobré :)

    OdpovědětVymazat
  11. Také mám doma mixit tubus, jsem s ním spokojena! :))
    Je super, že ti chutnají! :))
    Měj se krásně a hodně se toho nauč! .))

    OdpovědětVymazat
  12. Samé mňamky. :)) Objednávala jsem příteli k narozeninám mix a moc mu chutnal. Na můj vkus je to drahé, proto bych to použila jen jako dárek, než abych si to sama kupovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to taky přijde vhodné použít jako dárek (obzvlášť proto, že ho můžu i sama pojmenovat a má pěknou tubu). Ale pro sebe si spíš namíchám vlastní.. a uvidím, jak to bude cenově vycházet

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Musli z Mixit je nepřekonatelné! Mňam, mňam!

    OdpovědětVymazat
  15. Měla jsem celkem už asi 4 tubusy a ten poslední se i zřejmě moc nepovedl namíchat, no moc mi nechutná, což mě trochu odrazuje objednat další :/ :D

    OdpovědětVymazat
  16. Kurňa...tak už i Tebe Mixit dostal :))))).No joooo noooo....už ho mám taky
    objednaný :)

    OdpovědětVymazat
  17. To musí být super ! Já už neví, asi si začnu přivstávat abych si tohle mohla taky připravovat, protože já ráno s těží otevřu oči, natož abych ještě začala něco jíst :D

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem si jednou objednala jen oříšky a mňááám :D.. Určitě si z mixit ještě něco objednám :)

    OdpovědětVymazat
  19. Mixit mam taky hrozně ráda...mám ráda i ten jejich mix namíchaného ovoce, to je panečku mňamka :D

    OdpovědětVymazat
  20. Mixit je úžasný, přemýšlím o objednávce, hrozně bych chtěla také tuto spolupráci :-) jako jsi měla ty :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Jó mixit je supér a s tím vybíráním pozór, já místo chipsů u telky vybírám ze svýho tubusu piniové oříšky. Ještě že ty hoblinky nejdou uchopit, jinak je mám vyžraný taky. Akorát mám to moje oproti těm z obchodu "málo" sladké.

    OdpovědětVymazat
  22. taky jsem kdysi měla sponzorovaný tubus a nakonec to dopadlo tak, že jsme objednali další dva :D pak bylo chvíli ticho po pěšině a zrovna o víkendu jsem si objednávala nový :D kromě základu s vlákninou, čokoládovými cornflakes (ty tam mám dvakrát :D), plátky mandlí, malinami, ostružinami a goji (prý je to zdravý, tak jsem to tam musela šoupnout taky :D)

    jako ale vybírala jsem celý den - jak píšeš - mají tam dobrý všechno :D

    OdpovědětVymazat
  23. Skvělá recenze :) A ten tvůj mix vypadá božsky! Sakra, musím si už taky nějaké musli zase namixovat :D Dome mám už jenom ty "obchodové" a to prostě není to pravé BMW mezi Fiaty :D

    OdpovědětVymazat
  24. Kde všichni berete tu možnost objednat si ho zdarma? :D

    OdpovědětVymazat
  25. já mám mixit taky ráda, jen mi vadí velikost tubusu... miluji každý den (nebo alespoň skoro každý den :-D) snídat něco jiného a 3/4 kg stejného musli je na mne moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to u mě problém není - zmizí mi hned :DD

      Vymazat
  26. pěkný článek:) a docela jsem se pobavila:) mixit jsem objednávala mamce k svátku a byla nadšená.

    OdpovědětVymazat
  27. tiež som na to počula len samú chválu, ešte to nemám odskúšané a myslím že ani slovenský e-shop neexistuje :/ vyzerajú úplne úžasne a navyše ma dostala aj tá tvoja mištička v ktorej to máš :) :) a aby som nezabudla klobúk dolu pred touto recenziou a prajem čo najskoršie uzdravenie, nech ti skúška dopadne čo najlepšie :)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  28. Nad Mixitem už slintám strašně dlouho. Akorát jsem nedávno objevila obchod, kde skoro všechny sypký ingerience prodávaj na váhu, a nějak jsem spokojená se svejma snídaňovejma rituálama :D. Ale tak strašně se mi líbí, jak máš víc ořechů a všeho než cereálií :D

    OdpovědětVymazat
  29. Nejsi jediná, kdo doposud neznal Mixit ;) Jsem moc ráda, že jsem ho prostřednictvím tvého blogu taky poznala. Miluju musli, ovoce, oříšky.... teprve se dívám a už se mi sbíhají sliny :D

    OdpovědětVymazat
  30. taky tě vítám mezi námi .. já už jsem těžký závislák, takže většinou objednávám tak 4 tubusy :D kaše, jen suché plody a musli.. je to hrozný :( před rokem to byl jeden tubus za 2-3 měsíce a teď jsem na tom takhle bídně. tak tě na to jen upozorním :D

    OdpovědětVymazat
  31. Já jsem to ještě nezkusila, ale chystám se k tomu.

    OdpovědětVymazat
  32. Já si nemůžu pomoct, ale asi si taky něco namixuju! :D

    OdpovědětVymazat
  33. Jó, chřipka... už jí mám teda zdárně za sebou a co jsem zhubla během dní jsem nabrala záhy poté :D

    Martina.blogerka.cz

    OdpovědětVymazat
  34. poradíš mi prosím s něčím? chtěla bych mimo workoutů s Jill cvičit i nějaké kardio. nemám rotoped ani jiné prostředky a chtěla bych nějaké kardio cvičit doma. páč je hezké si zpevnit postavu, ale přes ty tukový vrstvy to beztak vidět nebude ... nemáš tip? :)

    OdpovědětVymazat
  35. díky :) toho Kick Boxu se trošku bojím. mám to v pc uložené, ale mám pocit, že to na mě bude hard core :D ale možná to zkusím a uvidím, za to nic nedám. z Body Revolution jsem též cvičila jen Cardio 1 a 2. na 1 už jsem si zvykla, ale tu dvojku jsem ani napodruhé nedocvičila, to bych musela mít ještě jedny plíce :D

    OdpovědětVymazat