pátek 10. října 2014

Recept: Ovesné sušenky

Ovesné sušenky mám obecně moc ráda, hlavně ty od Emca nebo s Havlíčkem na obalu (:D), ale upéct si je doma je přitom tak jednoduché a rychlé. A všechno, co si připravíte doma je vždy zdravější než kupovaná varianta....akorát bych vám doporučila upéct dvojnásobné množství, z toho, co mám v receptu jich bylo přibližně 18, a všechny během dvou dnů padly za vlast. (kdo za to asi může?:D)
Na cca 18 menších sušenek (hrnek=šálek o obsahu 240ml)
půl hrnku pomletých ovesných vloček (nebo Emco jemné)
půl hrnku mouky (dala jsem bílou napůl s celozrnnou)
čtvrt hrnku najemno nasekaných mandlí (ale když dáte víc, bude to jedině dobře:D)
50g másla (dalo by se použít i arašídové, ale toho mi bylo líto, jelikož mám už JEN dvě sklenice!)
3 lžíce datlového nebo agáve sirupu (pokud nemáte, tak více medu )
2-3 lžíce medu
2 lžíce vody
půl lžičky prášku do pečiva
kapku vanilkového aroma
lžička chia semínek ( nemusí být )
Máslo je potřeba rozpustit s medem a sirupem, a poté už jen všechno promíchat a lžičkou (nebo rukou jako já...velice elegantní způsob) tvořit sušenky na plechu s pečícím papírem a dát péct na 15 minut, 150 stupňů.

35 komentářů:

  1. Jsou to fešandy a určitě byly i moc dobré :-) Sušenky s Havlíčkem jsou i mou stálicí, vždycky se mnou jedna záložní cestuje v kabelce a přendávám ji denně s peněženkou a klíčema jako nepostradatelnou věc, když mě nečekaně přepadne hlad/mlsná a když dojdou ostatní zásoby :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají skvěle! :) Už jen na fotce jim to moc sluší :D a jak teprve musí chutnat ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ty rozhodně MUSÍM vyzkoušet!!!! Děkuju za další skvělý recept!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty určitě musím vyzkoušet, vlastně se divím, že jsem dosud ovesné sušenky nezkusila, já taková milovnice vloček.:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Asi zkusím! :) Bo nedávno jsem přispela na jakousi oragnizaci a za to jsem dostala ovesne susenky s datli, silene dobre :)

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj :) chcela by som ťa pozvať do mojej giveaway :) -> http://myfashion-and-me.blogspot.sk/2013/04/spring-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. tak do toho jdu! :-D Trochu pozměním ingredience dle toho, co mám doma, ale jakmile bude trochu času, hned se do nich pustím :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mmm, they look amazing! <3 I love cakes like that! ;3
    http://50mmodreams.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ovesný sušenky mám ráda od Emca různé příchutě :). Až si koupím agáve a chia semínka tak budu moct péct :).

    OdpovědětVymazat
  10. já jedu jen v domácích, ale už jsem dlouho nedělala žádné vločkové sušenky, ty tvé vypadají krásně :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Takové sušenky jsem už dělala a celkem to dalo práci:)) To těsto spojit a udělat "placičky":)) Ale dobré potom byly:))

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jsou krásné, úplně se mi sbíhají sliny! Havlíčkovi mám taky ráda, ale není nad to si občas upéct domácí. I když ty domácí mizí nějak rychleji :D

    OdpovědětVymazat
  13. Jéé podobné dělala o víkendu babička a hned jsem si vzpomněla na Tvůj blog :) díky Tobě jsme si totiž zamilovala ovesné vločky a všechno zdravé :))) ještě v jejím receptu byly brusinky :) mňam :))

    OdpovědětVymazat
  14. Musím ti je pochválit, vypadají líp jak nějaké sušenky z obchodu! :))

    OdpovědětVymazat
  15. Sou nádherný :-) Určitě se do nich někdy pustím:-)

    OdpovědětVymazat
  16. ty vypadají dobře, smlsla bych si na nic :)

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. taky miluju ovesné sušenky !!!! zkusím tyhle a udělám si jich zásobu do školy :D

    OdpovědětVymazat
  18. Vyzkoušeno a nemá to chybu:))

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to byla opravdu zasloužená odměna, mňam!:)

    OdpovědětVymazat
  20. Vypadají uplně úžasně! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Marketka, zajtra chcem ist kupit ryzove vlocky, myslis, ze sa to bude dat aj s nimi? (mam bezlepkovu dietu :( ) :) ps : mam velmi rada tvoje clanky a tvoj humor ! :) najlepsi bol dnes prispevok na facebooku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc!:)
      s rýžovými asi ne, ty jsou úplně jiné než ovesné, mnohem tvrdší a myslím si, že by se neupekly :(
      ale s jáhlovými by to myslím mohlo jít dobře, ty jsou ovesným podobnější :))

      Vymazat
    2. dakujem :) dnes som tam bola a teraz vecer ty napises clanok co kupit v zdravej vyzive :( :DD kupila som si ryzovu kasu nomina, mala som pohankovu, ale vobec mi nechuti :/ sice nicim som ju neosladzovala, ale neviem :( :D a zajtra chcem ist do DM kupit nieco dobreho :)

      Vymazat
  22. Já mám doma sušenky s Havlíčkem na obalu, tak je musím zkusit. Doma si je taky dělám, výborné jsou s kokosem, mňam. :)

    OdpovědětVymazat
  23. .... že bych je dneska hodila do trouby? ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Jéé, tak ty nutně musím vyzkoušet! Zrovna zítra je sobota a perfektní den na pečení, díky za tip i recept!:)

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Teď jsem je vyndala z trouby :) Jsem zvědavá, jaké budou, ale už při uždibování jsem zjistila, že výborné :D Akorát jsem vločky nemlela, nechala stejné, mouku všechnu celozrnnou, na mandle jsem zapomněla :(, místo sirupu víc medu, místo vanilkového extraktu vanilkový cukr a chia semínka nemám. Takže jsem spíš improvizovala :) Je mi ale líto těch mandlí, protože jsem si je neopsala na papírek.
    P.S.: máš super úžasnej blog, krásně čtivý články a chutný recepty. Jen tak dál :) Ať se ti líbí v Paříži ;)

    OdpovědětVymazat
  26. mmm tyjo! asi na ne brzy dojde rada!:D jen takovy dotaz - jsou po upeceni tvrde a krupave jako dormalni susenky nebo spis mekkci? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. něco mezi tím :D ale spíš do křupava, a uvnitř trochu měkké :)

      Vymazat
  27. Dnes jsem dělala. Trochu jsem to přepískla s medem, dala jsem tam madle, kokos. Trochu sladší, ale výborné. Moc děkuji za recept... :-D
    Jen je nebudu nikde ukazovat veřejně, vyšly mi takové mutantní, vůbec ne tak pěkné jako tobě :-D Na tom ještě budu muset zapracovat.

    OdpovědětVymazat