neděle 21. prosince 2014

Předsevzetí a plány do roku 2015

Za chvíli to začne.
Za chvíli budou všichni otravovat s novoročními předsevzetími.
O tom, jak zhubnou. Jak začnou cvičit (radši nezačínejte, kdo se pak má celej leden a půlku února tlačit ve fitku!). Jak přestanou dělat všechno na poslední chvíli. Stará známá písnička.
A protože za chvíli budou s těmi předsevzetími otravní úplně všichni, chci být otravná první! (no dobře, ve skutečnosti píšu proto, že bych měla napsat 5 esejí a bakalářku, a hledám záminku jak to oddálit).
Na to, abych si plánovala, jak od prvního ledna začnu hubnout a jíst 100% zdravě jsem asi stará. A taky dost moudrá (hohooo) na to, abych věděla, že něco takového ani úplně nechci. Rok 2015 jako rok bez čokolády? Proboha ne!
A proto jsem sepsala své, ani ne tak klasická předsevzetí, jako spíše plány, co bych chtěla v následujícím roce udělat. A taky to, co MUSÍM udělat.
1) Blondýna studentka
Plán je následující : Pohnout zadkem a napsat bakalářku. Dokonale smysluplnou a působivou. Následně zazářit u státnic, vybrat si na jakém oboru pokračovat na magisterské studium, okouzlit všechny u přijímaček a dostat se tam s prstem v nose! Tak!
To je ideální scénář.
Ale radši nebudu předbíhat, přeci jen jsem se ještě nedostala ani do jarního semestru, všechny zkoušky čekají na leden, a pořád ještě můžu být ze školy vyhozena. (vyhazují mě každý rok, abyste věděli...)
2) Blondýna bohatýr
No dobře, zatím opravdu nejsem v situaci, kdy bych si někde mohla diktovat výši platu.
Vlastně bych byla i moc ráda, kdybych dostala nějakou práci zadarmo.
Ale takovou stáž, která mi k něčemu bude, bude se mi hodit do budoucna a v životopisu to bude zářit jako diamant.
Brigády sice mám, nejsou placené špatně, ale maminka má (vždycky!) pravdu - na to abych dělala hostesku je mě opravdu škoda (a taky nesnáším lidi!). A tak posílám životopisy, i když čekání na odpověď se podobá spíše čekáni na Godota. Snažím se vtírat kam se dá, motivační dopisy píšu ostošest, a když mi budete pořádně držet palce, třeba se na mě v novém roce usměje štěstí a někdo mě bude chtít za ženu. 
Protože jak říkal mistr James Bond - naděje umírá poslední! (no dobře, bylo to spíš Dnes neumírej, ale tak....:D)
3) Blondýna a IKEA
Kdyby se na mě štěstí náhodou usmálo více, než si umím představit, a já bych práci sehnala - dokonce placenou a první pořádnou, první kam by mířily mé kroky s první výplatní páskou by byla IKEA, kde bych nakoupila bílou sedačku (pro prase jako já ideální!), bílé skříně, barevné polštářky a petstotisíc doplňků, a přiblížila se tak vlastnímu bydlení.
No dobře, abych nekecala, první, co bych udělala okamžitě poté, co bych se osamostatnila by nebyl nákup skříně, ale pořízení mini mopse!
4) Blondýna a červený kufřík na kolečkách
Jestli něco dělám opravdu ráda, je to skládání spodního prádla, zubní pasty a šatiček do červeného kufířku.
Ani ne tak kvůli balení samotnému, to je ve skutečnosti pořádná otrava plná sprostých slov, ale proto, že sbalený kufřík vždycky znamená nějaký krásný výlet. A já bych nejradši výletovala celý rok!
Kam mám rozhodně v plánu vyrazit v roce 2015 je Budapešť! Je to blízko, není to drahé, a já jsem tam navíc ještě nikdy nebyla.
Kam to bude v létě o prázdninách ale zatím vůbec netuším. Moc ráda bych se podívala znovu do Španělska, za teplem, sluníčkem a sangriou. A nebo znovu do krásné Anglie plné červených cihel. Nebo do Berlína. Do Mikulova a Vídně po stopadesáté. A Paříž je taky kouzelná...A nebo třeba někam, kde jsem doposud nebyla, směrem na Sever.
5) Blondýna upocená
Plánovat si, že od Nového roku začnu cvičit opravdu nemusím - jen málo věcí je pro mě tak samozřejmé, jako že si skoro každý den hodím sportovní oblečky do růžové tašky.
Čemu bych se ale ze sportu chtěla od Nového roku věnovat naplno je crossfit.
Zatím se spíš tak oťukávám (doslova, modřiny jsou toho důkazem:D), na klasické crossfitové lekci jsem byla zatím jen párkrát a teď chodím na přípravný kurz, který má celkem 8 lekcí, a v každé se probírá jiná technika, mrtvý tah, dřepy, ketellbelly, vzpírání, nebo třeba stojky, ze kterých mám hrůzu a děsím se dne, kdy budu muset být hlavou dolů a křičet, že spadnu a umřu!.
A baví mě to moc, i když jsem tam ze všech nejčervenější a nejpomalejší. No, alespoň je v čem se zlepšovat.
A aby toho nebylo málo, někde jsem ztratila soudnost, a hned na 10. ledna jsem se přihlásila na první amatérské závody v rámci Crossfit parku, pro členy. No, už se těším, jak vám budu psát článek s názvem Jak jsem byla poslední.
6) Die Blondine a блондина
Tohle už je klasické předsevzetí, a něco mi říká, že si ho nedávám poprvé.
Ale je to opravdu potřeba.
Musím se zase více věnovat jazykům, oprášit a hlavně pořádně vylepšit němčinu, a více se snažit i v ruštině, kterou jsem si zapsala jako nepovinný školní předmět.
V tomhle jsem ale hrozná, to je vždycky milion plánů, jak začnu číst v němčině, každý den se kouknu na nějakou gramatiku, filmy si budu stahovat jen německy, nakoupím miliony učících sešitů.....a nic. Skutek utek a já lenoším jako obvykle.
7) Blondýna plánovač
Tohle jsou spíš takové plány, u kterých pořád nejsem úplně rozhodnutá, ale přemýšlím o tom docela často.
Tím prvním z nich je nějaká zahraniční praxe, přes léto, jen na pár týdnů, třeba přes Aisec, protože vyjet takhle někam na delší dobu mě pořád láká. A je jedno, jestli by to byla třeba Indie nebo "jen" něco evropského.
A tím druhým je trenérský kurz. O tom přemýšlím už dlouho, a stále mám dost PRO i PROTI.
Na jednu stranu by se mi to hodilo, přeci jen sportuji už pěkně dlouho a prakticky pořád, a tak bych konečně měla jistotu, že všechno dělám správně a nijak si špatným provedením neškodím. A později bych se o to třeba mohla dělit i s ostatními (kdo by ke mně chodil cvičit? Ruku nahoru! :D).
Ale na druhou stranu, přijde mi, že je toho v dnešní době strašně moc, trenér může být za dva měsíce úplně každý, i pokud ještě před týdnem byl tak línej zadek, že se nedonutil jít ani běhat. Každá druhá slečna teď chce být bikinka, všichni jsou děsně #fitness....a to já asi nechci. Tak nějak se podle mě vytrácí, že cvičit by se mělo hlavně pro to, abychom se cítili dobře, měli ze sebe dobrý pocit....a jasně, i dobře vypadali, ale neměla by to být jen jediná priorita, vyrýsovat se až na kost. Tak si říkám, jestli to má vůbec smysl, když bych do toho nešla s tím, že bych splňovala představy dnešního fitness světa se suchou rýží a bílkama na vodě.
A jaké jsou vaše plány?
Co byste si rádi splnili? A co v roce 2015 rozhodně musíte udělat?

39 komentářů:

  1. Budapešť je opravdu nádherná, tu si nesmíš nechat ujít ! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu jsem nepsala odstavec o plánování já? Protože jsou tam sepsané všechny moje názory úplně přesně do puntíku. :)
    Těším se na článek po závodech. Nebýt pomalu crossfitový důchodce, tak bych se přihlásila taky. Možná se přijdu podívat a zakřičím na tebe, ať pohneš zadkem. :))
    Já mám jako předsevzetí dopsat diplomku, odstátnicovat, vyjet do Švýcarska na zkušenou, udržet si pěknou postavu a nestát se velrybou. A taky pilovat moje sportovní skills jako chůze po rukou, dřep na jedné noze a nebo ten zatracený shyb aspoň udělat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsme dělali stojky, a říkala jsem si, že ten závod asi není dobrej nápad, fakt bych měla mít soudnost :D
      Předsevzetí máš taky krásný, a ten shyb nebo dřep na jedné noze si přeju do nového roku i já!:)

      Vymazat
  3. Krásko teda Ty lidem s předsevzetími fakt fandíš, když si myslíš, že budou překážet ve fitku AŽ do půlky února. :D jinak jsem se zase hezky nasmála. :) a ten sbalený kufřík, to Ti tedy závidím v dobrém slova smyslu, pro mě to znamenalo vždycky utrpení na intru. :D

    Měj krásný vánoce! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, však to tak bývá, v únoru už se to vyprázdní! :D
      Moc děkuju, Tobě taky!:))

      Vymazat
  4. A já bych k Tobě teda chodila všema deseti! Ale úplně Tě chápu. Sice předcvičuju jógu, ale kurz nemám (hanba mi), na druhou stranu na lekci jógy vedené někým jiným jsem byla cca 3x, pokaždé jsem zjistila, že to, co paní říkají o aktuální pozici, si odporuje s pozicí, kterou mám načtenou z anatomický knížky o józe... Předcvičovat může fakt každý, i když o tom ví houby a bere to jenom jako továrnu na prachy, a to se mi na tom nelíbí. Jinak se v plánech dost shodujeme - bakalářka, lepší práce (učení angličtiny mi od těch sedmnácti leze krkem neskutečným způsobem), jen švédskej nábytek si musí počkat, páč do našeho pokojíku na koleji máme co dělat, abychom se vešli:(

    Tak ať Ti všechno vyjde!;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Míšo, a taky držím palce, ať se všechno daří!:)

      Vymazat
  5. Ahojda, musím říct, že tady ležím jak lemra, je mi špatně, čekají mě dvě hodiny tréninku, které nevím, jak zvládnu, ale pobavila si mě moc! Moc za to děkuji! Co se týká předsevzetí, mám stejný názor, jako ty. Já jsem docela cílevědomý člověk a když něco chci, nevím proč bych měla začínat prvního ledna. Do příštího roku mám spíše sny, které by se snad už měly uskutečnit, tak doufám, že mi vše vyjde. Budu dělat magisterské státnice a doufám, že se osamostatním na 100% a vyletím z hnízdečka. Ne, že bych se doma neměla dobře, ale už se cítím stará :D. Market, měj se krásně, přeji ti fajn Vánoce a ať ten příští rok vyjde podle plánů! L. Salad by Leni

    OdpovědětVymazat
  6. letos jsem měla na předsevzetí víc pést a vařit, to jsem si rozhodně splnila :) (a od tebe vyzkoušela nespočet receptů!) do nového roku chci víc číst,knížek mám doma haldy a jen se na ně práší a i přesto kupuju nové...tak hůrá do toho :) a jako druhé mám oblékat se tak nějak víc..žensky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší! :)
      No a na tom čtení bych taky měla pořádně zapracovat!

      Vymazat
  7. Predsavzatie začať cvičiť a schudnúť je už taká klasika. Ja mám na pláne v roku 2015 prečítať aspoň 3 knihy po anglicky, každý mesiac vyskúšať nový recept a konečne nabrať (prevažne svaly) a mať normálnu váhu. Prajem ti, aby ti rok 2015 vyšiel podľa tvojich plánov :)

    OdpovědětVymazat
  8. S plánem číslo 1 se s Tebou shoduju :D Hlavně musíme zazářit. No a jinak já si ani žádná předsevzení už nedávám
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  9. Preji, at se ti prani splni, hlavne tedy to prvni - nejslozitejsi :) Pak uz to pujde lip, uvidis.
    Taky bych se v nasledujicim roce nekam podivala no a cizi jazyky s tim souvisi. Tak na Stedry den po stromkem prosvistime nemcinu :D A nebo ne, treba az o den pozdeji ...

    OdpovědětVymazat
  10. Předsevzetí... no, taky si jich vždycky pár udělám a musím tedy zaklepat, ale vždy alespoň 1 splním. Proto si jich možná vždy napíšu tolik, abych měla z čeho vybírat. :D Konec konců ale tvá předsevzetí vypadají reálně a splnitelně, takže ti přeji plno sil, aby ti v roce 2015 všechno vyšlo. :)

    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Já začínám trénérský kurz v únoru :) A přesně jak říkáš, přemýšlela jsme nad tím minimálně rok, protože "trénér" je teď každej druhej, a "bikinka" taky, ale dělám to pro sebe :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hlavne doufam, ze se stihne kapitola blondýna v Holandsku!! Ja te vykrmim, at mas co na tom crossfitu vypotit!:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ja 31.12. si vysypem pohár plný farebných papierikov a roztriedim ich podľa toho čo som splnila a čo nie. Splnené putujú do druhého pohára a nesplnené späť. 1.1. si vypíšem nové predsavzatia, alebo teda skôr plány a sny. Predsavzatia ako také si nedávam. Aj keď tam mám, že musím začať posilňovať ruky, chrbát, brucho......... U tvojich predsavzatí som sa celkom inšpirovala a teším sa keď si vysypem svoj pohár.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezky :)

      Vymazat
    2. To je krásný! :) Musí to být skvělej pocit, když jich můžeš pár dát pryč:)

      Vymazat
  14. Krásná předsevzeti :) drzim palce s dodržením :)

    OdpovědětVymazat
  15. souhlas se vším!!! :D teda kromě Ikey a mopse :D

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělá předsevzetí, Nebo mám říkat spíš plány? To označení se mi líbí víc :) Při slově předsevzetí se mi právě hned vybaví hubnutí a diety :D Přiznávám, že sama chci v lednu zase hezky pravidelně cvičit, ale to jen, protože si nechávám prázdniny trochu volnější, a tohle bude jen návrat do zajetých kolejí :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak jen aby se ti to všechno rychle odškrtávalo v novém kalendářním roce :D :)
    A s těma jazykama jsme na tom stejně, naplánuju si toho habaděj, a skutek utek :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Market,
    muzu na tebe mit jeden osobnejsi dotaz? Spite u sebe s pritelem nekdy? Nikdy sem nebo na instagram nepridas zadnou spolecnou snidani nebo obed nebo tak, krome toho, kdyz spolu jite na vyletech nebo dovolene.
    Hrozne me to zajima, protoze byt spolu tak hrozne dlouho a neprespavat u sebe? To si ani nedovedu predstavit, jak by to slo :-)
    Dekuji, Marketa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, musím říct, že to mě docela zaskočilo - vždyť nám není 15...

      Samozřejmě že u sebe občas přespáváme, snídáme spolu, trávíme večery u vínka a tak...třeba zrovna dneska budeme mít "Štědrý večer" :)

      Vymazat
  19. Tady, já!!! Blondie co chce chodit cvičit k blondie! :D
    Budapešť mám na seznamu 2015 taky, pojedeme s přítelem přes Valentýn, takže jak jsem ho nikdy neslavila a jsem zastáncem Májového hubana, tak letos ho beru všema deseti! :D a snad se odhodlám odjet v létě na Erasmus. Protože jak píšeš, skládání spodního prádla do červeného kufříku je prostě supr :)
    Krásné Vánoce a hlavně prosím do nového roku nepřestávej blogovat, naprosto tě zbožňuju! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  20. Crossfit! Hned bych taky do toho šla, kdybych měla více času :-)!
    Krásně napsaný Markét, zase jsem se usmívala :D

    OdpovědětVymazat
  21. Ať se ti všechny tvoje plány a předsevzetí splní, hlavně ty ohledně studia:) Jinak přeju krásné Vánoce a budu se těšit na další články, který mi vždycky zvednou náladu:)

    OdpovědětVymazat
  22. Hezké plány, tak přeji, ať vyjdou! :) Jinak se naprosto ztotožňuji s prvním bodem, také jsem se rozhodla, že budu pilná studentka, nic nepodcením a všechny práce budu odevzdávat s předstihem. No a samozřejmě si totálně podám písemnou část i pohovor na UK ;D

    OdpovědětVymazat
  23. Já tvé články miluju :D Vždycky se pobavím! Přeji ti, aby se ti vše splnilo :) němčinu se už naštěstí neučím (strašně jsem s ní bojovala :D) a ruštinu ted mám a není to o moc lepší než němčina :/ :D

    OdpovědětVymazat
  24. Néé:D Miluju tvé články a hlavně smysl pro humor. Vždycky mi vykouzlíš úsměv na rtech a někdy se musím smát i nahlas a ostatní v místnosti se na mě pak dívají zkoumavým pohledem a jako by říkali "Jsi normální?!" :D Fakt tě miluju, jsi jedna z mých nejoblíbenějších blogerek. Hodně štěstí v plnění plánů.

    OdpovědětVymazat