pondělí 16. dubna 2012

Domácí zapékané musli

- ovesné vločky - 500g
- 4 lžíce medu
- 50g rozpuštěného másla
- a cokoliv, co máte rádi - já jsem přidala sušenou papáju a oříšky

A postup je velice jednoduchý - rozpustíte med a máslo a vše smícháte se zbytkem surovin. Dáte na pekáč s pečícím papírem a pečete na 180 stupňů asi dvacet minut, s občasným promícháním, aby se nespálilo.

16 komentářů:

  1. Taky mám ráda hlavně to domácí. Člověk si tam namíchá, co má rád a ví, co jí. Občas si ale i nějaké koupím :)

    OdpovědětVymazat
  2. už dlouho se odhodlávám, že ho upeču, ale pořád se mi zdá, že nemám po ruce ty správné suroviny, ale zítra to zkusím s nějakou malou improvizací a jsem zvědavá, co tentokrát vznikne :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dík, zkusim. Na tvym blogu jsem na to narazila jako první a beru to za převratnou novinku, takže tě mam za originálního poloboha a vařícího génia. Fakt ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi šikula, taky jsem o tom ještě nečetla a i kdyby, upřímně co opravdu nového a převratného ze sebe vyosukáme :-D...jinak super, ja dělám na teflonce bez oleje a taky mně chutná. I když teď mám nejčastěji Mix it...

    OdpovědětVymazat
  5. Já müsli nijak na chuť nepřišla. Nikdy mě to nijak nezasytilo a přišlo mi to takové plané. Ale tak můžu mu dát druhou šanci, nó :D Ach jo, já dycky musim všechny recepty zkusit, to mi nedělej(te)!! :D
    Jojo, doufám, že mi ta vzornost v jídle vydrží :)

    OdpovědětVymazat
  6. určitě máš pravdu v tom, co jsi psala. málo kdo se vzdá žehličky na vlasy, když nemá úplně rovné vlasy, jak by si přál, že :) tím se vlasy nepochybně velmi ničí a ani ty vitamínky je nespasí. není to snadné, když chce člověk vypadat dobře. jen si musí vybrat, jak to chce ... já se v tuto chvíli honím především za délkou, takže budu dělat cokoliv jen aby se to podařilo. uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  7. Velmi zajímavé, jednoduché ale hezké. :) Musím to doma zkusit. :) Rozjíždím blog koukněte, kdo chcete :)

    OdpovědětVymazat
  8. týjo, to vypadá hodně dobře!
    to určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  9. A jak to chutná zapečené? :D
    Taky bych to mohla vyzkoušet ale mám problém, že jsem alergička na dost produktů, z kterých se musli skládá, snad si nějak poradím ! G.

    OdpovědětVymazat
  10. wow..máš super blog a velice zajímavé články..hned jsem se začetla :D Tak bych chtěla, aby jednou můj blog vypadal :) Nechtěla by jsi spřátelit?

    OdpovědětVymazat
  11. ja to teda delam na panvicce tak ze necham zkaramelizovat trochu cukru,do nej nasypu vlocky, oni se pak krasne slepi a jsou tak sladoucky! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Chci se zeptat, tech 180 stupnu je pro klasicke peceni, nebo horkovzdusne?

    OdpovědětVymazat
  13. Zkusila jsem, přidala jsem cornflakes, kokos a sušený ananas a nikdy jsem snad lepší müsli nejedla!! I tátovi chutnalo a to už je co říct. :D Hlavně je to o dost levnější varianta než některé značky müsli a vím aspoň, co v tom je.

    OdpovědětVymazat
  14. Zkusila jsem, přidala jsem cornflakes, kokos a sušený ananas a nikdy jsem snad lepší müsli nejedla!! I tátovi chutnalo a to už je co říct. :D Hlavně je to o dost levnější varianta než některé značky müsli a vím aspoň, co v tom je.

    OdpovědětVymazat
  15. Zkusila jsem, přidala jsem cornflakes, kokos a sušený ananas a nikdy jsem snad lepší müsli nejedla!! I tátovi chutnalo a to už je co říct. :D Hlavně je to o dost levnější varianta než některé značky müsli a vím aspoň, co v tom je.

    OdpovědětVymazat