sobota 20. dubna 2013

Rychlorecept : Domácí müsli s bílou čokoládou

Krásný den!
Páte i sobota se u mě nesly ve znamení vydělávání nějakých těch penízků, tak jsem docela utahaná (ale budu bohatá! :D I když...to je asi dost silné slovo :D ), a tak doufám, že vy jste se měli lépe! :)
Recept...nebo spíše "recept" na domácí müsli (mysli, muesli, musli, granolu...jak chcete) už jsem sem párkrát dávala, ale pokaždé to bylo trošku jiné, základ je vždycky víceméně stejný, ale i tak....bílá šokolátka si prostě zaslouží být tady! :D
Od té doby, co si dělám müsli doma si ho už v supermarketu skoro nikdy nekupuju, a to jsem ho dřív měla obrovskou spotřebu, hlavně zapékaného oříškového (kde těch oříšků ale moc nebylo..). Myslím, že už je celkem známé, že müsli ze supermarketu není zas tak zdravé, jak se tváří (ale zase bych to nehrotila tak jako web proženy.cz, kde si můžete přečíst hysterický článek o tom, že když to sníte tak hned přiberete :D) - hodně tuku, cukru, nějaká ta chemie, mouka, a samozřejmě umělé aroma. Sypané müsli je samozřejmě zdravější, než to zapékané, ale to mi prostě nechutná, připadá mi takové nudné (teda jedinou výjimkou je Mixit, toho bych se užrala! :D ), a zdá se mi úplně zbytečné ho kupovat, stačí sesypat obyčejné vločky za 15 korun s oříškama a případně čokoládou nebo sušeným ovocem a máte to.

Základem domácího zapékaného musli jsou samozřejmě vločky, nějaké to sladidlo - já dávám med, máslo - klidně i arašídové, (a moc dobrý do toho byl i oříškový olej) a zbytek přísad podle chuti. (Toho tuku tam se nebojte, když se to rozdělí na celé množství tak toho zase tolik není, a hlavně se to tím krásně spojí....a taky to lépe chutná, než jen suché vločky. Tak jako tak to bude zdravější než to kupované. Ale viděla jsem i recepty kde se tuk nahradil jablečným pyré, to příště určitě taky zkusím.)
A teď už můj extra jednoduchý recept, který zvládne každá průměrně inteligentní blondýna,  nebo nadprůměrně inteligentní opice, vyjde to nastejno.
Budete potřebovat : 500g vloček, 3-4 lžíce másla, 4 lžíce medu, balení lískových oříšků, tabulku bílé čokolády a sušené brusinky. A přidala jsem ještě lupínky v jogurtu, které prodávají u nás ve zdravé výživě na váhu. (a polovinu jsem sežrala ještě během příprav, achjo :D )
A postup je jednoduchý : do mikrovlnky dejte rozehřát máslo a med, přidejte to k vločkám a oříškům a pořádně promíchejte. Dejte na plech s pečícím papírem a pečte na 180 stupňů 20 minut, a nezapomeňte to jednou za čas zkontrolovat a obrátit. Poté vyndejte plech z trouby a nechte müsli vychladnout, až nebude horké, přisypte brusinky a na jemno nakrájenou čokoládu.
Nic nízkokalorického ani dietního to není, ale jako zdravá, sytá a dobrá snídaně nebo svačinka poslouží dokonale. A hlavně si můžete přidat cokoliv podle svých představ, ne jako když si v obchodě koupíte drahé oříškové müsli a v celém balení najdete maximálně 5 opuštěných oříšků. :D
ask.fm / facebook 

22 komentářů:

  1. mňam, toto určite vyskúšam! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to moc dobře :) já si takhle dělám domácí musli tyčinky, které jsou spíš ořiškové než musli :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ktorá zdravá výživa čo predáva tie lupienky to je, prosím? :D

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj! vydělávání penízků by se mi taky líbilo:(:D
    domácí müsli jsem furt ještě nezkusila.. chyba, chyba! to z krámů zdravé není, to víme všichni :D ale zásob mám furt dost a musím to spotřebovat:/ to tvé se mi moc líbí!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem párkrát dělala domácí, ale to tvoje vypadá vážně božsky! Budu muset něco takového taky zkusit, až mi doma dojdou zásoby, kterých teď mám celkem dost :)

    OdpovědětVymazat
  6. teda .-) to musí být mňamka.. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jééé :) včera jsem se bavila s mamčou že si někdy musíme zkusit upéct musli :))) a dneska tady najdu úžasný recept :) všechno z uvedených přísad mám, takže jdu na to :)) pappapa a moooc děkuji ♥

    OdpovědětVymazat
  8. já dělávám právě s tím jablečným pyré nebo rozmačkaným banánem, určitě zkus :-)

    OdpovědětVymazat
  9. brutálny recept :) Určite to niekedy skúsim :) A s tými lupienkami v jogurte, to ťa uplne chápem :D Ja všetkému aj ovociu a podobným veciam obalovanému v jogurte a tak neviem odolať :D Je to dobrota :)

    OdpovědětVymazat
  10. mnam tyhle domácí musli zbožnuju. Já se vždycky odhodlám, upeču si a za 3 dny už ho nemám. :D Mám hroznou spotřebu. Když sem i povede tak si ho dám třeba i 4x denně :D Takhle s čokoládou jsem ho ještě nezkoušela, takže až někde získám oříšky jdu do toho !

    OdpovědětVymazat
  11. Taky souhlasím, radši si udělat zdravější müsli pěkně doma:)
    Taky jsem dřív jedla to kupované zapékané (jedině jahodové:D), ale už jsem to dávno úplně vypustila.
    Sypané müsli koupené v supermarketu je fakt nudné, protože ho dělají pořád stejně - vločky, rozinky, oříšky:D Jediné co mi docela chutná je Emco křehké&lehké se semínky a ořechy, ale stejně mám radši kaše:D

    OdpovědětVymazat
  12. musli jsem už dlouho nepekla a teď jsem dostala chuť! :-) Ty Tvoje vypadají moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  13. Páni to vypadá vážně skvěle..:) müsli z obchodu mi moc nechutná, ale tohle asi v blízké době vyzkouším.:)

    OdpovědětVymazat
  14. Domácí musli jsem ještě nedělala, jsem na to líná:D Raději si upeču nějakou nizkokalorickou buchtu :D
    Tohle domácí musli vypadá ale skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  15. Domácí musli jsem nikdy neměla a ani jsem ho nedělala, je na čase ho vyzkoušet, protože tvé vypadá na jedničku! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Určitě vyzkouším :) Jinak můžu se zeptat, co máš za brigádu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o víkendech si přivydělávám jako hosteska :))

      Vymazat
  17. Díky za tento recept!! Včera jsem to zkoušela, ale místo ořechů jsem dala mandle a kokos a brusinky jsem vynechala, ale je to super, ještě teď se po snídani oblizuji.. :) Aneta

    OdpovědětVymazat
  18. miluju bílou čokoládu!toto musím vyzkoušet ale nemám páru kde seženu nepřislazované brusinky za slušnou cenu..u nás ve zdravé výživě měli malinký pytlíček asi za 70 korun ..Achjo:)

    OdpovědětVymazat
  19. Naprosto úžasné a rychlé! děkuji za recept :)

    OdpovědětVymazat