pátek 24. května 2013

Filmové okénko

Krásný den!
Jelikož tady byly poslední dobou jen samé články o jídle a recepty, chce to trošku změnu, protože ne jen jídlem je člověk živ, ale je potřeba i nějaká ta kultůra. (ehm že to říkám zrovna, já, která byla naposledy v divadle....už-nevím-kdy). A s přimhouřenýma očima můžeme i filmy zařadit do kolonky "kultura". Teda pokud to nejsou zrovna filmy typu Prcičky nebo Scary Movie. (které mimochodem nesnáším a na základce jsem dost trpěla, když se o tom pořád všichni bavili, a tak abych nebyla outsider, jsem musela předstírat, jak se mi to taky líbí a smát se "vtipným" hláškám, přestože jsem to nikdy neviděla :D).
Můj vkus na filmy je celkem zvláštní a různorodý. Pobaví mě sklad mrtvejch negrů nebo čtvrtlibráky se sýrem, ale stejně tak ráda sleduju Bridget a její bombarďáky nebo Carrie a Pana Božského. Komedie a romantické filmy mám ráda, ale jen nějaké (většinou takové, ve kterých hraje Hugh Grant), třeba takový všemi oblíbený Friends with benefits se mi zdál jako kravina největšího kalibru (ooooo jak skandální, dva kamarádi spolu spí!). Celkově mám ráda černý humor (v případě Pulp Fiction doslova černý :D) a filmy, které nejsou tak úplně jednoduché a prvoplánové.
Ale já jsem celá taková zmatená a divná, nejen co se vkusu na filmy týče - ráda poslouchám třeba Guns N Roses, Good Charlotte nebo Foo Fighters, což nejsou tak úplně bárbínovské kapely, ale jejich písničky nosím v růžovém iPodu se sluchátkama stejné barvy, ve které mám mimochodem velkou zálibu :D
Úplně nemožná jsem v popisování vůní i chutí, a o moc lépe na to nejsem ani v popisování filmů, takže nějaké dlouhé charakteristiky vynecháme (pro dobro nás všech:D), radši jen stručně.
A tady jsou - filmy, co mě svým způsobem zaujaly (a co prostě musíte vidět!:D).
Jako první musím zmínit Pulp fiction - jak už možná někteří pochopili, můj nejoblíbenější film ze všech. Protože když se někde sejde Tarantino, Travolta, Uma Thurman a Samuel L. Jackson, přidá se pořádná dávka černého humoru (a nějakej ten kokain a zbraně:D), nemůže vzniknout nic špatného. Tohle je prostě klasika všech klasik. A hodnocení 91% na čsfd prostě není náhoda, jen chápu, že tenhle film opravdu není pro každého.

Americká krása, opět podle mě jeden z nejlepších filmů, a zlatou sošku dostal oprávněně. Silný příběh, vtipné ale i smutné, plné satiry (a nacistických talířů:D).
Pravidla moštárny, v originále Cider House Rules. Ne nedávám to sem, protože jsem největší milovnicí tohoto jablečného alkoholického nápoje, i když to je jedno velké plus :D Tobey Maquire jako sirotek, který se stal skvělým doktorem a na jablečené farmě prožívá velkou lásku. Love story, i když trošku jiná, žádný kýč, ale hodně citlivý až smutný příběh. Taková milá oddechovka, nic akčního :)
Počátek - jeden z těch filmů, který nestačí vidět jen jednou, abyste ho pochopili (a já ho viděla jen jednou, takže je jasné co z toho vyplývá :D). Leonardo DiCaprio prostě ve špatných filmech nehraje (i když Gatsby maličko zklamal..), a tady je scénář tak perfektní a promyšlený....že to prostě musíte vidět, minimálně dvakrát. :D
Černá labuť - další z těch snímků, které beztak většina z vás zná, protože jsou to všechno držitelé těch zlatých nahatých sošek, takže se o nich všude mluvilo dost. Ale i u Černé labutě právem. Krásná Natalie Portman v roli baletky, toužící po naprosté dokonalosti, a za každou cenu chce získat roli Černé labutě, přestože její povaha je úplně opačná. Film o proměně z "bílé labutě" na "černou" který vás naprosto pohltí a ani na vteřinu se nenudíte. Žádná klišé ani happy end.
Film jsem si stáhla ještě před plánovanou cestou do Berlína, protože jsem se chtěla naladit na berlínskou atmosféru (i když v tromhle případě poněkud ...rudou). Ale jak je u mě zvykem,. na film jsem zapomněla a až po dlouhé době od návratu z Berlína jsem ho našla v počítači :D Je to hodně smutné, ale svým způsobem i vtipné - nadšená socialistka upadne do kómatu, když uvidí svého syna jak se účastní demonstrací proti režimu. Po několika měsících se z kómatu probere, ale její zdraví je tak chatrné, že by při jakémkoliv rozrušení mohla zemřít. A proto se nesmí domluvit, že její milovaný režim byl svržen spolu s Berlínskou zdí, a tak její syn Alex dostane nelehký úkol - udržovat matku při tom, že režim nepadl a vše je při starém, takže natáčí fitkivní zprávy, které matce pouští v televizi, shání staré obaly od výrobků atd. 
Pokud jste někdy byli v Berlíně, určitě se na to koukněte, odehrává se to na známých místech (to mě vždycky potěší, když v nějakém filmu vidím místa kde jsem byla :D).
Půlnoc v Paříži - Paříž miluju, knížky od Hemingwaye jsem taky ráda četla, Owen Wilson se trošku podobá na mého přítele (ale to mu nesmím říkat, aby si moc nemyslel :D) a filmy Woodyho Allena mám prostě ráda (protože jsou takové netradiční, až absurdní a hlavně tam není klasický scénář typu "zloun-zápletka-rozuzlení-happy end, takže je jasné, jak moc se mi tenhle film líbil. Jo a už jsem říkala, jak mám ráda Paříž?

Většina filmů končí happy endem, ale to, co následuje po tom šťastném konci se dozvíte jen ve filmech od Woodyho, které tím začínají :D Takže doporučuju i Poznáš muže svých snůDo Říma s láskou nebo Vicky Cristina Barcelona.
A když už jsme u té Paříže, musím zmínit i tak krásný a milý film jako je Amélie z Montmartru, na to bych se mohla dívat pořád dokola (což skoro dělám:D) a nikdy mě to neomrzí. Tohle léto, když všechno vyjde, pojedu asi potřetí do Paříže, a opět odmítám bydlet kdekoliv jinde, než na Montmartru! :D
A zapomenout na Paříži, miluji tě by taky nešlo! Několik světoznámých režisérů dostalo za úkol natočit několikaminutový "film" o Paříži, a tak vznikl soubor několika krátkých povídek, každá je jiná, ale jedno mají společné - pařížskou atmosféru.
A abych nezapomněla, palec nahoru i pro Forresta Gumpa, protože.....protože to je prostě Forrest, toho musíte milovat. A taky pro Rain Mana, protože sirup musí být na stole dřív než palačinky. A zlatý bludišták pro film Nedotknutelní, protože je to jeden z mála filmů, který je i přes tak vážné a smutné téma vtipný.

A i když jsem psala, že "jednoduché" filmy nemám tolik ráda, občas je vyloženě nálada na nějakou tu oddechovku, a třeba takový film Až tak moc tě nežere mě prostě bavil. Protože v tom asi každá slečna buď sebe, nebo své kamarádky vidí - aneb když ti chlap nepíše, tak je to protože nemá zájem, tečka. :D 
Láska nebeská nebo Notting Hill jsou prostě filmy, které nejde nemít rád (mluvím o filmech, ale to stejné platí o o Hughovi :D).
A další z filmů, co můžu vidět tisíckrát a nikdy neomrzí jsou nerozbitné skleničky od soudruhů z NDR, nebo Pomáda. (a samozřejmě, že i "bejby nebude sedět v koutě" :D)
A ačkoliv se to může vzhledem k výše zmíněným filmům zdát divné, fakt mě baví Bondovky (Skyfall byl perfektní!), nebo třeba Star Wars :D

A na jakých filmech jsem vyrostla? Tady je asi dost znát vkus mého tatítnka, protože jak by jinak mohla malá blonďatá holčička sama od sebe milovat Vinnetoua, Sedm statečných nebo film Limonádový Joe? (jako malá jsem pořád zpívala Whisky to je moje gusto:D). A nebo taky Vetřelce, Indiana Jonese a Mumii (to jsem potom chodila po pokoji, kývala se a opakovala "Imothep, Imothep!" :D).
Ale ani pohádky mě nenechávaly chladnou, a Lotranda a Zubejdu mám ráda doteď. A srdcová záležitost byl i Nekonečný příběh nebo Harry Potter, jak v knížce tak televizi (ale o tom psát nebudu, to by se nevešlo ani na deset stránek, prostě Potterovská generace, co po venku běhala s klackem a volala "avada kedavra" :D ) Jo a taky jsem si vzpomněla na Neuvěřitelnou cestu, viděla jsem to stokrát, ale slzička ukápla pokaždé, když Shadow spadl do jámy :D
ask.fm / facebook 
P.S. Omlouvám se za zmatenost, dneska je to ještě horší než obvykle. A taky se omlouvám, pokud tam jsou nějaké překlepy nebo kraviny, ale už nemám sílu si to po sobě přečíst :D
P.S 2. Na hodně filmů jsem určitě zapomněla (třeba Osudový dotek, ten je super!), ale budu ráda, když mi napíšete, jaké jsou vaše oblíbené, a případně mi něco doporučíte (z podobného soudku jako tyhle filmy, žádné Čivavy z Beverly Hills prosím :D)
P.S.3 Aaaaa jak jsem sakra mohla zapomenout i na tohle?!!
P.S.4. Nemám ráda všechno, kde jsou upíři, draci a moc kouzel. (kromě Harryho samozřejmě!)

76 komentářů:

  1. Teda, tak filmový vkus máme absolutně odlišný, většina tvých oblibených filmů, které jsem viděla i já, mě vůbec nebavila a nic mi neříkala :D Jen Černá labuť je výjimka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím jsem počítala, že se do vkusu netrefím všem, nejsou to filmy co zaujmou každého :))

      Vymazat
  2. Americká krása je nejlepší film mého dosavadního života!

    OdpovědětVymazat
  3. No a teď nevím,co si pustit dřív! SUper článek a děkuju!:)) Spoustu z těchto filmů sem ještě neviděla a určitě to napravím :))

    OdpovědětVymazat
  4. Pulp fiction, Good bye L., Černá lábuť... jeden lepší než druhý!!.. já doporučuji Začátky od Mika Millse ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky vždycky břečím u Neuvěřitelné cesty! V tom stejném momentu jako ty :D P.

    OdpovědětVymazat
  6. Ano ano, to jsou takové klasiky, kerý mám taky ráda. Napadá mě, viděla jsi Paříž? Taky mooc pěknej film, skvělá hudba a od tý doby jsem si zamilovala herečku Melanii Laurent a postahovala většinu filmů, kde hraje :) A od Allena Prokletí žlutozeleného škorpiona - no poetický a nasměješ se dosyta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paříž jsem neviděla, ale už podle názvu se mi to bude líbit :D
      Díky za tipy! :)

      Vymazat
  7. Hodně filmů co jsi vypsla mám ráda taky :).
    Pokud neznáš, doporučuju film Na dotek...pak mám ráda i Pokání, ..je jich spousty, ale teď už mě nic nenapadá..kdyžtak dopíšu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na prcičkách a scary movie jsem vyrost, takže je to taková srdcovka :DD Jinak Pulp Fiction je klasika (od Tarantina se mi líbili i Pancharti a Django), Americká krása, Počátek, všechno od Woodyho Allena, Forrest atd.. jsou taky skvělí :D Až tak moc tě nežere je taky super, právě Friend with benefits mi přišli svým humorem dost podobný :D Ani nejde o to světoborné téma, že jsou tam dva kamarádi co spolu spí :D - mně se tam líbí hlavní dvojce, výborný hlášky a Woody Harellson :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím že Justin by měl zůstat jen u zpívání :D
      Ne, dělám si srandu, každýho samozřejmě baví něco jinýho :)
      a Djanga jsem ještě neviděla -stydím se a napravím!

      Vymazat
  9. Já tě prostě žeru! Těším se na každý článek od tebe, jsi fakt skvělá a vtipná. A taky se chystám na bagely podle tvého receptu, tak snad se mi povedou jako tobě:-)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :)
      určitě se ti povedou, když jsem to zvládla i já...:D

      Vymazat
  10. Panebože! :D Tys úplně shrnula všechny moje nejoblíbenější filmy. U každého názvu filmu jsem si řekla "Jooo, ten miluju!" Snad jenom Půlnoc v Paříži a Good bye Lenin jsem neviděla :D Miluju, když má někdo tak širokej záběr oblíbenejch filmů (počínaje Tarantinem, Černou labutí, Hugha Granta, přes Supermany, Bale viď?, konče Lotrandem a Zubejdou a Pomádou :))) a taky ta láska k Harrymu v knižní i filmové podobě :)

    Vidělas Perks of being Walflower? Match Point? a co filmy s Deppem? :) a doporučuju Perfect Sense s Ewanem McGregorem a Evou Green :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee tak to mám radost, že jsem se tak trefila! :))

      Perks of being Walflower jsem si zrovna včera stáhla, ségra mi to doporučila že je to přesně něco pro mě, tak jsem zvědavá :)
      Match Point a Perfect Sense neznám, takže díky za tip :)
      No a Deppa miluju ve všech rolích, od Čokolády až po Piráty, radši jsem ho tam ani nezmínila, protože bych se tak rozepsala že bych nevěděla kdy přestat :DD

      Vymazat
    2. Ale myslim, že i kdyby to byl nekonečnej článek, tak by všechny bavil :)

      Match Point je taky od Woodyho :) takže to by měla bejt záruka kvality :)

      Vymazat
    3. děkuju moc! :)
      zrovna nedávno jsem se hned potom, co jsem dokoukala Vicky Cristina Barcelona, koukala na seznam všech filmů, co Woody natočil a říkala si, že je chci všechny vidět :D Takže Match Point bude další na seznamu :)

      Vymazat
    4. Perks of being Wallflower je skvělý film!! :-)

      Vymazat
  11. Jsem asi doopravdy kulturní barbar ale jen málo z výše jmenovaných filmů jsem viděla :D Každopádně ti děkuju za opět skvělý článek, protože už vím na jaké filmy se podívat, fakt už mi docházely tipy :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zase neviděla plno jiných známých filmů, nic se neděje :D

      Vymazat
  12. Jo jo filmy super... Ach joo ty se mááááš :D Taky bych chtěla mít míň kilo, než si myslím :33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. noo lhala bych, kdybych řekla že mi to nezlepšilo náladu :D

      Vymazat
  13. Chacháá, dobrý výběr, hned v několika kouscích jsem se našla a obzvlášť v závěrečné části vzpomínek, kdy Lotrando a Zubejda se u nás doma přeříkává v podobě tolika skvělých hlášek, milujeme ji tu všichni a kdo ji nemá rád, tak není náš kamarád :-D Takže takové "co vy to tu tancovali za dupáka?", "kaše dobrá, chci nášup" nebo "vodborný lékařský pindy...."... A co ty sady procházek - "kulatéé melouny, zahnuté banány" :-D No nic, to jsem se trochu zasnila :-D Hugha taky miluju, i když má takovou prdu třeba ve čtyřech svatbách a jednom pohřbu :-D Jo a neuvěřitelnou cestu jsem měla nahranou na kazetě a vždycky si ji pouštěla, když jsem byla nemocná - není náhodou, že jsem asi pak byla tak ráda nemocná :-D Jo a pravidla moštárny jsou taky můj velký oblíbenec, i když teda knížka se mi líbila o krapet víc než film, ten se mi oproti ní zdál takový ochuzený, ale prostě všechno co smrdí "irvingovinou" já můžu :-D Chtěla jsem ti toho během čtení článku napsat ještě asi tak stokrát víc, ale samozřejmě než to dočtu, tak to klasicky všechno pozapomínám, takže už ti jen popřeju dobrou a ukončím své zmatené komentování :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha mám to stejně, vždycky chci okomentovat tolik věcí, ale potom to všechno zapomenu :D
      A Lotranda znám taky nazpaměť (takže jsem si hned u těch tvých hlášek zavzpomínala:D), stejně tak Pelíšky, tyhle filmy bych mohla klidně dabovat :D

      Vymazat
  14. Néé, tys mi připomněla že Shadow spadl do jámy :D Jak já ten film jako malá milovala :D

    Jinak na filmy máme hodně podobný vkus, Pulp fiction zbožňuju...no vlastně jsem ujetá spíš na Tarantina :D Jedinej film od něj kterej se mi sice líbil ale nedostal mě, je Django....Dál taky zbožňuju filmy Tima Burtona ;)

    Jinak Friends with benefits je přesně ten film u který jsem si po skončení řekla: "a to je jako všechno? To že je ten film co všichni chválí?" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tima Burtona mám taky moc ráda, hlavně v kombinaci s Johnym :D
      A jsem ráda, že nejsem jediná, koho ten film nezaujal :) Djanga jsem ještě neviděla, ale chystám se na to, tak jsem zvědavá...

      Vymazat
  15. ou jee, máme strašně moc společných oblíbených filmů :DD
    a chválim Goodbye Lenin,doufám, žes koukala v originále :DD jinak z německých filmů jsou ještě super slaďárny Keinohrhasen a k tomu pokračování Zwiohrküken, a jako komedie Der Schuh des Manitu, to je naprosto fenomenální kravina, směješ se od začátku do konce ×) A z historie Das Leben der Anderen a na přemýšlení Die Welle ... (tak pokud bys chtěla zapracovat na tvé téměř dokonalé němčině ;D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně že v originále! :D a vždycky jsem byla nadšená, když jsem chvíli rozuměla i bez koukání na titulky :D
      Díky za tipy Haninko (o slanině teda pomlčím :D), bude se mi to hodit, před odjezdem do Vídně musím trošku němčiny naposlouchat....i když Rakušáci to docela komolí :D

      Vymazat
  16. Půlnoc v Paříži a Amélii absolutně miluju(ostatně jako vše, co je nějak spjaté s Paříží)! Pulp Fiction mi k srdci nějak nepřirostl, ale viděla jsem ho jen jednou a to před pár lety, a teď si říkám, že se na to kouknu znovu (dík za inspiraci, haha). A Leonarda, a snad všechny filmy kde hrál (nejvíc Prokletý ostrov a Počátek), to je taky moje velká láska. A snad 98% filmů, o kterých se zmiňuješ tak patří mezi mé TOP bůuhvíkolik:))) Jo a Mumii jsem taky milovala a také jsem chodila po pokoji a řvala "Imhotep!" (Sakra, jaktože ještě nejsme kámošky, když máme takový stejný vkus na filmy?) :)) Jo a co bych ti doporučila za film? Třeba Dokonalý trik, Bez soucitu, Dracula (z roku 1992), Kůže kterou nosím (občas nezáživný, ale velice zajímavý psycho příběh) a Stopařův průvodce po Galaxii (ujetá oddychovka). Třeba tě něco z toho zaujme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě Ztraceni v lásce je moc hezký film :)) O takovém zajímavém vztahu Pařížanky a Američana.

      Vymazat
    2. Aaaa to není možný, žes taky dělala Imothepa!!! :DD Když jsem to psala, tak by mě ani nenapadlo, že někdo pozná jaká scéna to byla, a už vůbec ne, že by to někdo taky dělal :D
      A vidím že jsi taky milovnice všeho Pařížského, velká pochvala! :D

      děkuju moc za tipy, když máš tak dobrý vkus ( hahaha ), tak se to určitě bude líbit i mě :)

      Vymazat
    3. Imothepa jsem milovala :D a o to víc jsem se pak smála, když jsem v muzeu ve Vatikánu viděla opravdickou mumii, která se jmenovala právě Imhotep :D

      Vymazat
  17. Tak to je vážně výhoda, že jsi se nevážila. Alespoň jsi měla takové super překvápko a zhrubla jsi rychlostí blesku :D A klidně jsi mohla připsat i ty další hodnoty. Mě by to teda třeba zajímalo (a věřím, že i ostatní zvědavce) :D

    Co se filmů týče, tak ty kraviny jako Scary Movie a Prcičky jsem taky vždycky nesnášela a nejhorší bylo, když jsme se na to veš kole(taky na základce) celá třída dívali a všichni se smáli a říkali, jak je to úžasné. No nepochopila jsem to do dnes :D A většinu tvých oblíbenců taky znám a mám ráda. Harry Potter vede! :D Tedy mě bavily spíše ty knížky...ale jde prostě o ten příběh, žejo. Taky jsem ve 13 Harryho milovala a sbírala výstřižky z časopisů a samolepky :D

    No a co bych mohla ještě doporučit já...asi si nevzpomenu na vše. Ani moc filmy nesleduji, spíše jsem na seriály :) Ale zhodou okolností jsem teď 2 dny po sobě na filmy večer koukala a oba takové romantické a oba takové, co už jsem viděla a zaujaly mě - konkrétně The Vow a One Day. Pak se mi líbilo třeba ještě Remember Me, The Switch, Zkus mě rozesmát, pohádka Na Vlásku! (ta je prostě boží :D). A pak takový "pubertácký" kousek - Super náhradník. Nevím proč, ale prostě mě tenhle film fakt baví :D No celkově jsem tu vypsala skoro samé slaďárny - já je miluji a zároveň nesnáším. Baví mě na ně koukat, ale na konci jsem občas naštvaná a závidím jim ten happy end :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to veselé překvapení :D No právě že tuk mi vyšel 16%, a tomu nevěřím, i když bych ráda, protože přeci jen nejsem tak naivní a vím, že až tak dobrou postavu nemám, to bych dávno měla vidět six pack:D
      A taky mi vyšlo, že v těle zadržuju o dost víc vody než je norma, ale i kdyby to byla pravda, tak teď piju čaj Lymfodren a mělo by se to srovnat :)

      A děkuju za tipy, The Vow a One Day si hodně lidí chválí, tak jsem na to zvědavá :)

      Vymazat
    2. Já se musím přimluvit za Remember me...u toho pokaždý brečim za tu nespravedlnost :)...dále se mi líbí film Dopisy pro Julii...a Marley and me - to jsem teda četla ještě před zkouknutím filmu knížku, ale pláču u obojího vždy :)

      Vymazat
  18. Koukám, že máme hodně podobný vkus a hlavně že jsme měly hodně podobné dětství :D Taky jsem pořád zpívala Whisky to je moje gusto (a mám pocit, že po přečtění tohoto článku to začnu zpívat tak na týden znova :D) a Harry Potter a klacíky... to mi připomíná loňský Silvestr, kdy jsme nový rok vítali tak nadšeně, že jsme o půlnoci vyrazili do ulic se zapálenými rachejtlemi, mířili s nimi po sobě navzájem a křičeli MDLOBY NA TEBE!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hahaha je to nejlepší písnička! :D
      no jo, klasická potterovská generace :D

      Vymazat
  19. Hned jak jsem zahlédla obrázek Mii v novinkách na Bloggeru, nemohla jsem se dočkat (byť asi 5 sekund), až článek otevřu :)) Pulp Fiction znám snad větu po větě i pozpátku - moje největší srdcovka, stejně tak celý Tarantino :) A ostatní filmy, cos jmenovala, se mi taky moc líbily - třeba zrovna Černá labuť a i ta Pomáda je úžasná oddechovka :D Jinak mám taky ráda filmy Rocknrolla (a všechno od Guye Ritchieho vyjma biografie Madonny :D), Dannyho parťáky, Velmi nebezpečné známosti, Constantine a všechno, kde hraje Tom Hardy - třeba poměrně nový film Lawless :)) myslím, že by se ti taky mohly líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi nebezpečné známosti znám, to se mi líbilo :) ale další filmy jsem neviděla, takže děkuju za tipy:)

      Vymazat
  20. Friends with benefits, úžasný
    A ty seš taky milovník Woodyho Allena? Viděla jsi Vše, co jste chtěli vědět o sexu ale báli jste se zeptat ? :D výborný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně že jsem! :D
      to jsem si zrovna včera stáhla, asi na to dneska kouknu :))

      Vymazat
  21. Led DiCaprio je výborný, to máš pravdu. A jestli chceš film s ním, u kterého musíš trochu zapojit mozek, podívej se na Shutter Island. Byla jsem na tom v kině tak před 4 lety a byla to pecka. :) Jinak třeba mně se hrozně líbí Pozemšťan. Celý film se odehrává v jedné místnosti, kde si lidé vyprávějí příběhy, ale je to silně k zamyšlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Shutter Island jsem viděla taky kdysi dávno v kině, je to perfektní, jeden z těch filmů, kterej tě donutí na to myslet ještě dlouho po odchodu z kina :)
      A Pozemšťana neznám, děkuju za tip:)

      Vymazat
  22. No konečně někdo, kdo ví, co je SPRÁVNÁ hudba!! xD =D Foo Fighters prostě žeru a miluju a na mém last.fm mají v počtu poslechů suveréně trvale první místo =D Good Charlotte jsou taky skvělí.. Co se filmů týče, mám raději ty odlehčené s dobrými konci =) Krásný seznam, určitě se něčím inspiruji pro své kulturní chvíle v mrzutém počasí =) Díky,
    - Cali

    OdpovědětVymazat
  23. umřela jsem :D :D :ta šokolátka na konci :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  24. Tvoje články jsou nejlepší a nejvtipnější! Jinak jako Amelie nebo Forrest, to jsou snad každého srdcovky.. ♥ a kdo je nemá rád, ať se ke mě ani nepřibližuje!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) a sohlasím, ty nejde nemilovat :D

      Vymazat
    2. jeee, a ještě jsem chtěla dopsat, že miluju všechny filmy s Johnym Deppem.. třeba Čokoláda je nejúžasnější, a jestli jsi neviděla Z Pekla nebo Sweney Todd tak rychle rychle.. jsou to sice filmy trochu strašidelné, ale absolutně úžasné.. když se vyzbrojíš šokolátkou, tak to zvládneš!
      PS: Kamarád taky rád je úplně perfektní film.. i když nemám ráda takové ty 'americké komedie', tak tohle (teda alespoň podle mě) nemělo chybu :D

      Vymazat
  25. Koukám, že máme hodně podobný vkus na filmy, takže dám na tvoje doporučení a ty, které jsem ještě neviděla určitě brzo zkouknu!:) Tarantina taky miluju! Viděla jsi Django Unchained? Já odcházela z kina naprosto nadšená!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě neviděla, ale co nejdřív na to kouknu, myslím že mě nezklame...ještě aby jo, když je to Tarantino:)

      Vymazat
  26. filmů jsem jako malá viděla hodně, ale teď mě vůbec nebavěj :) přítel chtěl, abych se s nim podívala na Kung-fu pandu (on jí viděl, já ne) a stejně jsem nakonec pozorovala jeho a ne film :D

    OdpovědětVymazat
  27. Zkus Donnieho darka, the box(obě dvě úžasné *mind-blowing* dramata), temné stíny(super komedie zpracovaná podle seriálu ze 70 let) :)
    a doufám že se díváš na filmy v originále! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, dabing mě většinou spíš rozčiluje :D
      Donnieho darka mi doporučovala kdysi dávno i sestra, ale zapomněla jsem na to, takže děkuju za připomenutí :)

      Vymazat
  28. Podle začátku bych doporučila http://www.csfd.cz/film/244215-nerizena-strela/ ;)

    OdpovědětVymazat
  29. Já ty tvoje články zbožňuju, píšeš hrozně vtipně, vždycky se při tom čtení pobavím :D Můj vkus na filmy je (stejně jako v hudbě) dost různorodý, ale nejraději mám různé komedie. Jsem ale taková, že si vždycky nějaký film hrozně oblíbím a jsem schopná se na něj dívat každý týden :D Jinak ten film Velký Gatsby jsem viděla předvčerejškem a souhlasím - bylo to takové o ničem a moc dlouhé, aspoň, že tam byl krásnej Leonardo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a já miluju tvoje články, takže od tebe mě to obzvlášť těší, děkuju! :))
      Jojo Leonardo to prostě zachránil :D

      Vymazat
  30. Hodně filmů neznám, ale ty co znám mam moc ráda, takže se nechám ispirovat a aspon budu mít v tomdle hnusnym počasí co dělat:-)

    OdpovědětVymazat
  31. Oooo, Foo Fighters a Good Charlotte? Peckovní výběr! Chválím! :) Amélie z Montmartru je krásný film, tak usměvavý, že vždycky zlepší náladu :) Strašně Ti závidím tu Paříž,též bych se tam konečně chtěla podívat :) A Pravidla moštárny jsem četla a je to jedna z knížek, které opravdu stojí za přečtení, tak jsem zvědavá, co film, když ho tak vychvaluješ :) Musím se na něj podívat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, mám holt vkus haha :D
      podívej se na něj, snad se ti bude líbit - ale možná taky ne, protože nemůžu porovnat, jak je na tom oproti knížce, tu jsem nečetla (zatím:D)

      Vymazat
  32. Nerada komentuji, ale tady jsem prostě musela. :D Miluju Tvůj blog, ale radši zůstávám za tichého sledujícího. :) Hned jak jsem viděla nadpis, tak jsem vážně čekala, že tady budou filmy typu: Čivava z Beverly Hills, Pravá blondýnka a podobné barbínkovsko-blonďaté filmíčky. Promiň. :D Ale jakmile jsem si přečetla Guns N Roses, tak mi bylo jasné, že tenhle článek nebudu rozhodně o růžovoučkých filmech. A pak k těm filmům. Vyrazila jsi mi dech. V dobrém slova smyslu. :) Dost jsi mě potěšila mnoho filmy například: Bridget Jones, Počátek, Černá labuť, Půlnoc v Paříži, Forrest Gump, Láska nebeská a hlavně moje srdcovka Nedotknutelní♥ a mohla bych pokračovat. Musím říct, že čím jsem starší, tak tyhle filmy miluju víc a víc a romantické komedie plné klišé se mi hnusní. A jestli bych ti mohla hodit tip na dost dobrý film, na který jsem narazila díky mé maturující sestřence, tak je to Jeden den. Rozhodně stojí za to. ;) Tak to je asi vše, co jsem k tomuhle chtěla říct, teď se zase vrátím ke svému oblíbenému tichému čtení Tvých božích článků. Jen tak dál Marky. :)) PS: Promiň za trošku menší rozkecání. :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za rozkecávání se neomlouvej, naopak ti za něj moc děkuju, vážím si toho ! :)
      A mám radost, že jsem se zase trošku zbavila "barbínkovské pověsti" :D
      Děkuju za tip, určitě na film někdy kouknu :)

      Vymazat
  33. Díky za inspiraci filmů, po zkouškovém se do toho hned pustím :D :) Můžu se zeptat kolik vážíš? :) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě zkouškové je na sledování filmů ideální :D
      Vážím 61 kilo na 176 cm :)

      Vymazat
  34. Já mám ráda hongkongské filmy. Tak ve dvaceti jsem hodně ujížděla na Johnovi Woo. Největší jízda je Hard Boiled a z amerických se mu nejvíc povedl Tváří v tvář. Z těch novějších byla výborná Volavka, kterou Američani natočili jako Skrytou identitu, ale ta mi přišla zbytečně časově přepálená (má snad o hodinu víc než originál) a vytáčel mě tam Jack Nicholson.

    Jinak miluju taky Lásku nebeskou, Bridget, Titanic samozřejmě a kromě toho Terminátora 1, 2. Jestli máš ráda upírské filmy, tak za podívání stojí švédský film Let the right one in.

    Černá labuť na mě byla moc psycho.

    Jinak 61kg mám taky, ale jsem tak o patnáct centimetrů menší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upírské firmy ráda nemám, jsem spíš na takové ty víc "reálné":)
      Z honkongských filmů ale neznám žádný, jsem spíštakový "komerční" divák :D

      Vymazat
  35. Koukam ze mame vkus hodne podobny, jsem taky takhle rozpolcena. Z hudby naprosto miluju Foo Fighters a Pearl Jam, ale k tomu i Beyonce a Bruno Marse.
    Z filmu je naprosto nejgenialnejsi Forrest Gump, to je laska na cely zivot, ale k tomu i pribeh o prasatku Babe. Naopak se mi libi i Hanebny parchanti. Pravidla mostarny jsou taky v mych peti nej. A samozrejme zamilovana oddechovka Love Actually. A vsechny dily Harryho Pottera. Friends with benefits me naprosto nebavil, divat se na Justina Timberlaka, jak ukazuje zadek a u toho zpiva, neeeee :-)

    OdpovědětVymazat
  36. "kývala se a opakovala "Imothep, Imothep!" Teď jsem kvůli tobě vyprskla čaj! :-D Bože, ty mne pokaždé pobavíš a oslníš. Mám skoro totožný vkus a miluji tvůj blog! Moc ti fandím :-)

    OdpovědětVymazat