neděle 30. června 2013

Nedělní nicnedělání....aneb zase ty Střípky z kuchyně

Krásnou neděli přeju!
Jak se říká, v neděli se nic nedělá, a tak ani mě nečekají naštěstí žádné nepříjemné povinnosti, třeba jako ta hrozná, ale nutná činnost jménem práce, fuj! :D Ale když už jsme u té práce, ráda bych pozdravila dvě moc milé slečny, které se za mnou včera zastavily s tím, že znají můj blog, moc mě to potěšilo! :) I když jsem se trošku styděla, protože jsem měla na hlavě trapný třpytivý klobouček, zarudlé oči  (jo, ty čočky jsou obča docela potvory) a obličej díky únavě v barvě jako mrtvola.... a rozlévala nealkoholické pivo :D
A ano, vím že jsem v minulém článku psala, že teď příspěvky nebudou tak často.....a za dva dny píšu zase :D
Někdy na to zkrátka nálada je, někdy ne....a dneska zrovna ano, tak jsem tady, a se mnou samozřejmě i pan Nikon a jeho obrázky :)
 Začneme něčím, co se sice za nějakou extra zdravou nebo dietní potravinu považovat nedá, ale je to cheesecake, čili nejlepší dort na světe, kterému se odpouští všechno :D Můj drahý můž totiž slavil narozeniny (nikdo neuhádne kolik haha), a to si žádalo nějakou pořádnou dobrotu (no dobře, říkal si o to už asi rok :D), a tak jsem se pustila do pečení podle receptu od Veroniky, královny všech cupcaků a cheesecaků. Akorát nevím, jestli to mám přiznat, protože jestli to uvidí Veronika, dá mi cupcakem po hlavě.....ale....no....tak dobře....přiznávám. Místo Philadelphie jsem tam dala "lučinu" z Lidlu. A je to venku!
Ale úspěch měl veliký, takže se musím poplácat po zádech :D Jen jsem bohužel ani neochutnala, i když mě dost lákalo trošku nenápadně uždibnout, ale bohužel by to asi bylo poznat :D Jen jsem si z toho odnesla jedno ponaučení - příště nedávat lentilky na teplý, ale až na vychladlý cheesecake, protože jinak z nich poteče barevný sliz :D
A kromě cheesecaku jsem drahého podarovala i  dvoukilovým balením proteinu (jak vidíte, máme stejné zájmy:D) s příchutí cookies, tak snad bude dobrý. Předtím měl od stejné značky chocolate-peanut butter, a to bylo nebe v puse, takže rozhodně doporučuji :D Jen se na mě v obchodě dívali trošku divně, když jsem si tam nakráčela pro tak velké balení - sakra to snad vypadám, že bych nemohla užívat protein?! :D
A teď už tedy něco oficiálně zdravého - v poslední době jsem si moc oblíbila batátové pečené hranolky, které bych nejradši jedla pořád. A když se to ještě posype pořádnou porcí sýra, je to omnomnom.
A tady pro změnu s mým oblíbeným lahůdkovým tofu...
A taky jsem pekla, tentokrát úžasné Flapjacky podle Monči. Jen jsem trochu másla nahradila máslem oříškovým, což je ještě vylepšilo, a místo para ořechů jsem dala buráky. Kam se hrabou všechny kupované musli tyčinky (které mají ve složení beztak jen samý cukr, cukr a cukr), tohle je prostě o třídu výš. Je to jednoduché, opravdu rychlé, a hlavně moc dobré. Poslouží třeba jako zdravá a sytá svačinka :)
A protože se vám vždycky líbí i výtvory mé šikovné sestry (a ona si potom moc myslí..:D), přidávám i její jahodový koláč s tvarohem z křehkého těsta :) Já jsem na něj bohužel jen koukala, protože jak asi víte, já a ovoce moc kamarádi nejsme..
A co by to bylo za článek bez pořádné snídaně? Tady je zrovna ta, která mi zpříjemnila dnešní ráno - celozrnné tousty (z Lidlu, mají v sobě opravdu celozrnnou mouku) s burákovým máslíčkem - konečně jsem ochutnala toho nováčka z Tesca, a můžu říct, že je V-Ý-B-O-R-N-Ý. Poměr cena a kvalita je na jedničku - stojí 60 korun, a chutí se vyrovná, možná i předčí ty z Marks and Spencer nebo z Lidlu :) Složení má taky dobré - 90% arašídů, třtinový cukr, arašídový ojel....joo, takhle "vylepšené" mi to holt chutná mnohem víc, než nějaké super-extra-zdravé-bio-bez-cukru Jori, které stojí dvojnásobek, jistě je zdravější....ale já jsem si z něj na zadek nesedla.
A ve skleničce je hodně, hodně hodně falešné tiramisu :D Prostě jen tvaroh s jogurtem a agáve sirupem, cereální bebe sušenky a banán,všechno dané do vrstev. A posypané karobem.
Ale ani na kašičky nezapomínám - klasická ovesná s agáve sirupem, banánem kokosem, arašídama....a zbytkem toho oříškového Jori máslíčka.
A rozloučím se s vámi tipem na výborné knackerbroty - jsou to tyto česnekové od Racia, které jsem koupila v Intersparu, a tímto vítám nové oblíbence ve své spíži :D Po česneku jen lehce voní, ale nemusíte mít obavy, že vám po nich bude smrdět z pusy jako z popelnice. 
Co se týče knackerbrotů, tak střídám oblíbence jako ponožky - vždycky mám období, kdy jím jen jeden druh, než si oblíbím jiný (nějaká zvláštní úchylka asi:D) - byly to sýrové nebo bylinkové Knuspi, potom grahamové "houstičky", pak zase Cornies....a teď je řada na těchto česnekových. 
Tak a to je pro dnešek všechno, mějte se krásně, a užijte si nic-nedělací neděli!

40 komentářů:

  1. Sakraa, mám strašnou chuť si něco upéct, ale místo toho jsem u babičky a přežírám se vším nezdravým xD
    ale chystám se tu objevit arašídové máslo, aby jako zkusila echt deutsche erdnuss-butter ^^
    taky přeju krásnou neděli ;D

    OdpovědětVymazat
  2. Och, vždycky mě u srdce zabolí, kdy u tebe čtu, že ti moc nechutná JORI máslíčko, já bych ho zase pasovala na své nejoblíbenější. :) Na to Tescové se v pondělí chystám taky a zároveň s tím jdu i vykoupit máslo z Lidlu. :D
    Tyhle Knäckebroty jsem taky zkoušela a připadají mi hrozně tvrdé. :/
    Jinak ten tvůj dort musím pochválit, naopak mě zaujaly ty "duhované obrazce" a ještě než jsem si přečetla, jak vznikly, tak jsem si říkala, jaká si kouzelnice, že se ti je tam povedlo tak hezky udělat. :D:D

    OdpovědětVymazat
  3. To arašidové maslo z Tesca ma pekne štve.. videla som ho už dávnejšie u niekoho na blogu a chcela ho kúpiť, ale v žiadnom som ho zatiaľ nenašla :(
    Inak, opäť krásne fotky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak dortík pro přítele vypadá skvěle, takový cheescake bych si taky dala! A příchuť proteinů zní božsky. Zrovna nad nějakým uvažuju, takže díky i za odkaz! Chocolate peanutbutter bude asi horký favorit :D

    A mám radost, že jsi zkoušla ty tyčinky! S oříškovým máslem musí být úplně super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten cheescake vypadá nejlíp!! Miluju ho a lentilky jsou fakt roztomilé :)! A tedy dost jsi mě navnadila na batátové hranolky, zatím jsem nic takového neochutnala, ale vypadá to skvěle!
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ta tvá snídaně a dort pro přítele mě moc lákají, a dort navíc vypadá tak výborně :) Nejspíš ho také budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, já chci taky takový dort k narozeninám :)
    A ty batáty už chci hodně dlouho vyzkoušet a pořád na ně ne a ne narazit :/

    OdpovědětVymazat
  8. No to jsi mě teda hodně nalákala na ty batáty! Chci je zkusit už delší dobu, ale ty úžasné fotky u tebe mě vždycky úplně dostanou, mňam! Takže v týdnu rozhodně zkusím. A jsem ráda, že nezanedbáváš blog, jak jsi hrozila, protože jsem na něm závislá:-) miluju tvoje příspěvky, jsou vtipné a ještě si odnesu hodně inspirace. Takže super :-)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  9. Koláč od sestry je úžasný.
    Tvůj cheesecake taky.
    Máte kouzelný ručky.. asi to máte v rodině. :D

    OdpovědětVymazat
  10. tipuju, že jste se s přítelem potkali někde ve fitku, nebo v obchodě zdravé stravy, ne? :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, na jedné venkovní diskotéce před pár lety! :D

      Vymazat
  11. Čím to, že jsi cheesecake ani neochutnala? To ho přítel zblajzl celý sám?:) To se hodí, že máte takhle společné zájmy :)Batátové hranolky vypadají super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsem nebyla u krájení, dala jsem mu ho ve městě ale potom už nejela k němu domů, a déle jak dva dny nevydržel :D

      Vymazat
  12. Tak to musím do Tesca omrknout to máslo :P Přeji krásnou neděli a děkuji za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  13. neštvi mě. Já teď dosvačila, hlad mám stále a tohle teda vůbec nepomáhá! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Markéto!!! :D
    Pro tentokrát ti odpouštím, ale příště šup tam s philadeplhií! :D Ale hlavně, že měl úspěch :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ten jahodový koláč vypadá úžasně ^^ :) Mohl by být recept?

    A jsem ráda, že právě zrovna svačím, takže neposlintám klávesnici :D

    OdpovědětVymazat
  16. Když se spojí dovednosti pana Nikona, tvůj um pro fotku a psaní, tak nevznikne nic jiného, než takhle pěkný přijemně se čtoucí článek. Děkujeme :)
    Cheesecake s lentilkami - tvůj přítel má ale hodnou slečnu! Mimochodem i já se musím přiznat - můj cheesecake pro mamku Philadelphii sice viděl, ale moje peněženka mi dovolila jen jedno balení, které samozřejmě nestačí, takže přišlo i na lučinu a tvaroh :D Jo a je to venku :D. Verči díla jsou božská, její blog mám moc ráda.
    Batáty jsem jedla jednou taky v pečené podobě, akorát na kostičky místo hranolek a moc mě neoslovily. Možná někdy příště, ale vypadají krásně jak se sýrem, tak i s tofu, které miluju. Zahalený koláč vypadá ták romanticky :D, tvoje ségra je šikovná. To ta moje (starší o 5 let) neumí uvařit skoro nic...Jen je zatížená na uklízení, takže já (člověk, který má rád pořádek, ale nepo se z trochu poházených věcí) jsem dosti často peskovaná kvůli blbostem a cokoli udělám, tak je špatně. Achjo, co :D Doufám, že vy jste na sebe se ségrou hodnější.
    A tyhle knäckebroty jsem si taky oblíbila. Mám je sice jen podruhé, ale budu si je kupovat teďka furt, tím jsem si jistá :D Mám to stejně jako ty, co se knäcků týče. Dřív jsem jedla jenom ty se sezamovými semínky, ale teď to chtělo změnu. Lehce mi připomínají česnekové BakeRolls.

    Ty se taky měj hezky a pěkně nedělně odpočívej! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jsem ráda , že píšeš a fotíš, vždy se ráda podívám :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Áááách ty hranolky vypadají naprosto dokonale! Musím je zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  19. ten dort vypadá krásně! já jsem přítelovi dělala nepečený - piškoty se zakysanou smetanou a proložené jahodami. mňam! zmizel během dvou dnů :D
    taky mě lákají ty batáty, arašídové máslo mi došlo a momentálně si ho nemám kde koupit (nevýhoda malého města :D) a ty knackerbroty budou určitě taky dobré! já mám doma zrovna ty sýrové Knuspi :)

    OdpovědětVymazat
  20. mě nejvíc zaujaly ty batátové hranolky, plánuji je celou věčnost a ne a ne se k nim dostat, vždycky dám přednost něčemu jinému z batátů. Ale ty tvoje vypadají obzvlášť lákavě, jak se na nich roztéká ten sýr :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Dort je nádherný i s lentilkovým slizem! :)) A Combat je král mezi proteiny, takže bude určitě chutnat, já to jen slyším a dělají se mi pupínky :D

    OdpovědětVymazat
  22. Krásný článek!:)
    Já nemám nic-nedělací neděli, právě jsme přijeli od moře a vybalujeme, ale kupodivu to u nás nevypadá jak po výbuchu :D
    Takové "tiramisu" si taky občas dělám:) A ty česnekové knackebröty jsou super že?
    Jinak jsi moc šikovná, určitě si udělala přítelovi radost:) A líbí se mi ty batátové hranolky, jak jsem byla pryč, tak se mi tak po těhle dobrotách stýská, že nevím co ti komentovat dřív, všechno vypadá skvěle!:)

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek! Ale nemůžu nezmínit, že jsem totálně v šoku, že sis ten cheescake nedala!! Marki, doufám, že to nebylo z důvodu nadbytečných kalorií!! To už by mi přišlo totiž vážně uhozené :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že neee! :D
      Moc ráda bych ho ochutnala, ale když jsem ho příteli dala, tak ten večer jsme nebyli doma u mě ani u něj, ale dala jsem mu ho ve městě a on potom jel k sobě domů sám, takže jsem nebyla u krájení :D

      Vymazat
    2. Aha, tak to je škoda :( Tak snad příště. Pokud měl takový úspěch, určitě ho budeš dělat brzy znovu. Já se zítra pustím do těch flapjacků. Vypadají skvěle :)

      Vymazat
  24. BOže já jsem se snad zamilovala... tvoje foto z kuchyně je vždycky pro mě lepší.. jak katalog s plavkama :D! Jsi šikula:*

    OdpovědětVymazat
  25. Mňam, jsem teda dostala šílenou chuť na ty batátový hranolky! Si je asi budu muset udělat..teda až budou ve slevě :D

    OdpovědětVymazat
  26. tvůj muž? počkej, ty už seš vdaná? to mi nějak uniklo :D mňam :) flapjack jsme včera taky zkoušela, ale na trochu jiný způsob :)

    OdpovědětVymazat
  27. Stále mě překvapuje, že fakt nejíš žádné ovoce, teda kromě banánu... Opravdu žádné? :D

    OdpovědětVymazat
  28. Musím ten cheesecake taky už někdy udělat, nějak se k tomu furt nemůžu dokopat :D

    OdpovědětVymazat
  29. Ahojky Markét, chtěla bych se zeptat, vím že někdy chodíš do Lidlu na buráková másla, tak jak dlouho to tam mají? Vím že akce trvá celý týden, ale já budu pondělí a úterý pryč, takže tam můžu skočit nejdřív ve středu... bude to ještě, nevíš jak rychle se to vyprodá?
    Nerada bych o to přišla, děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, těžko říct, v některém obchodě ty potraviny zůstávají i nějakou dobu po konci toho týdne, jinde jsou pryč za dva dny....ale myslím, že burákové máslo není až tak známé a nekupuje ho tolik lidí, tak myslím že ho seženeš :))

      Vymazat
  30. Markétko příchuti proteinu zní úžasně a je to fajn inspirace na dárek. Se třpytivým kloboučkem si mě pobavila :) a i když jsou lentilky rozteklé, vypadá roztomile a určitě byl i dobrý. Všechny jídla vypadají zase tak chutně a skvěle....hezký zbytek neděle i tobě!

    OdpovědětVymazat
  31. Batátové hranolky jsou skvělá záležitost, ale já teď zkusila batát z mikrovlnky, rozkrojit, posypat skořicí a potřít oříškovým mááslem! Nomnom!

    OdpovědětVymazat
  32. Jsem ráda, že se Ti chtělo psát a pan Nikon, že něco vyfotil:-) Díííky.
    Všechno vypadá výborně. I lentilkový cheesecake je krásný. Také jsem podle fotky myslela, že je to "duhový" záměr.
    Do Lídlu zítra pofrčím pro máslíčka... nechci, aby je někdo vykoupil už přede mnou (klasická duchna hadra). U nás teda na minulé akci nebylo ve středu ani jedno...bohužel...jinak bych nakoupila víc kousků. Tescové budu muset taky vyzkoušet, třeba mi chuťově sedne. A změna je život :-).
    Batáty mi chutnají... pekla jsem je už několikrát (nakoupené když byly v akci-jak jinak)... nakrájené na kousky, pokapané olejem a osolené...a moc mi chutnaly. Na hranolky jsem je nenakrájela...no jo, klasika ... nenapadlo mne to :-). Příště budu hranolkovat... a ovoním je parmazánem... :-) Určo to bude výborné.

    OdpovědětVymazat
  33. batátové hranolky na mě teď útočí ze všech blogů a už je prostě musím zkusit, prý jsou výborné. :)

    ten cheesecake a vlastně všechno další vypadá výborně, ale hlavně jsi mě nalákala na to Tesco máslo, i když teď je v Lidlu americký týden, takže musíme s J. udělat zásoby. :D

    OdpovědětVymazat
  34. Přes víkend jsem si dala pauzu od internetu, a první, kam jsem teď šla, byl tvůj blog :D Okamžitě jsem to musela dohnat a přečíst si noviky a podívat se na úúúžasné fotky :))
    chocolate-peanut butter nebo cookies si teď chci objednat, ale asi to vyhraje máslíčko :DD Jsem jaksi převanilkovaná, tak to chce změnu :)

    OdpovědětVymazat