neděle 27. července 2014

Kavárenské Brno : Bistro Fresh Freaks

Krásný den!
O mých oblíbených brněnských kavárnách už tu pár slov padlo, ale teď k nim, do pomyslného seznamu, musím přidat další. Úplného nováčka, Bistro Fresh Freaks, které mě zaujalo hned na první pohled.
A první ochutnání.
Já vím, je to spíše bistro a ne kavárna, ale pro mě patří všechno, kam si ráda zajdu na dobrou kávu a něco dobrého k tomu, do kolonky kavárna. Tak!
Otevřeno je úplně krátce, tuším že dva nebo tři týdny (takže je čerstvé nejen svým názvem), a tak jsme to musely s kamarádkou hned vyzkoušet, protože nás bistro zaujalo už z fotek na Facebooku. A stejně tak dobře jako na fotkách to vypadá i ve skutečnosti!
No a pochopitelně nás zaujala i lákavá nabídka dobrot, které se pravidelně mění.
Já jsem si dala řecký jogurt s medem a ořechy a Lucka výborný quiche se žampiony a ricottou, který se opravdu povedl. Ale lákaly nás třeba i wrapy s uzeným lososem, klasický či veggie burger s lilkem, salát s luštěninami, polévky a samozřejmě i dortíky a cupcaky!
A spokojené jsme byly i s kávou. 
Moc dobré latté, a hlavně.....v šálku ve velikosti, která i mě uspokojí! (aneb s nějakým mini pidi ňuňu kafíčkem na mě nechoďte!)
A na své si zde přijdou i vegani, protože je možnost objednat si do kávy mléko sojové a stejně tak je i v nabídce vždy něco veganského. Naposledy jsem tam viděla veganské cupcaky a raw čokoládový dortík.
Podruhé jsme do Fresh Freaks zašli s přítelem.
Nalákala jsem ho totiž na točený cider Magners (který bych si za normálních okolností dala i já, ale vzhledem k tomu jak byl páteční večer veselý si to můj žaludek nepřál :D).
Je to takový ten typický, irský cider, poměrně suchý, nic přeslazeného - narozdíl třeba od Sommersbyho (i když i toho nadevše miluji :D), a opravdu dobrý.
Myslím, že jinde v Brně jsem ani točený Magners neviděla, takže další plusové body pro bistro.
No a moje volba padla na smoothie. Opravdu výborné smoothie! Banán, kokosové mléko, špenát.
Kombinace, na kterou jsem doma ještě nikdy neměla odvahu a špenátu se bála, ale teď už vím, že se vůbec bát nemusím a můžu vesele házet do mixéru.
A lákavě vypadaly i další smoothie - buď z kokosového mléka, banánu a avokáda, a nebo s banánem, datlemi a kakaem. 
Tak třeba příště.
A prý i pivo mají výborné.
Říkal muž.
Tomu já sice nerozumím, protože pro mě pivo prostě dobrý není nikdy ale jako hodná žena mu budu věřit.
Interiér je ve stylu, který se mi líbí nejvíc. Prostorný, ve světlých barvách, a hlavně s nápadem.
Ten nábytek z palet je prostě perfektní.
A další výhodou je, že mají otevřeno už od půl osmé (uuuu snídaně!), a to včetně neděle, což se nevidí tak často.

Ale co je nejdůležitější - i slečny servírky byly moc milé.
Protože i kdyby byly prostory sebehezčí a jídlo i pití nejchutnější, když je protivná obsluha co se tváří jak kyselá prdel, zkazí to celý dojem.
A to se tady naštěstí nestalo. (ťuk ťuk na dřevo, snad to tak i zůstane!)

Na všechny blbosti mě užije. A tak jsem byla nadšená, když jsem na záchodech uviděla tabuli a pod ní kyblík s křídami!
Jak malý děcko, Markéto!
No a samozřejmě jsem musela přihodit i nějaké to umění v podobě bílého westíka (a neříkejte, že jste to nepoznali!).
Prostě umělec. Talent. A tak.
A abych nezapomněla - bistro najdete na ulici Lidická 46, přímo u zastávky (1, 6) Antonínská, na té straně, kde je lužánecký park.
Ale rychle se sem dostanete i z úplného centra - z Moravského náměstí pešky za 2 minuty, z České za 5.

A jaké kavárny či bistra máte nejradši vy? Ať už v Brně, Praze nebo kdekoliv jinde.

34 komentářů:

  1. vypadá krásně a konečně někdo kdo potřebuje mít veký kafe:D Když jsdu do kavárny a daj mi malý...už tam pak většinou znovu nejdu:DD

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi tam moc líbí, zašly jsme tam s kamarádkou hned první den, kdy bylo bistro otevřené, jen mě trochu zarazily na podobné bistro myslím trochu vysoké ceny. Proti kvalitě se ale nedalo namítat vůbec nic :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z Brna nejsme, ale když jsme ho v rámci našehou putování Pálavou cestou domů navštívili, bylo nám "nejlepším brněnským kuchařem, který momentálně ve své restauraci nebyl přítomen" :-D :-D doporučeno italské bistro Castellana Bistro na Juliánově.
    Byla jsem ohromená :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Kafec na Grohové, ale chtěla bych objevovat i nějaké nové. Já chodím obvykle někam posedět s lidma, co jdou z práce, takže končíme v restauracích, kde si dají celé jídlo. A já vždycky chodím najezená, abych mohla pít (alkohol nebo kafe). :D

    OdpovědětVymazat
  5. smoothie se špenátem je senza, ale nesmí se ho tam dát moc, já to kolikrát už přehnala a nedalo se to pít.

    OdpovědětVymazat
  6. skvělý tip!! A líbí se mi, že nabízejí i sojové mléko, to mě pokaždé potěší :)
    Mimochodem...jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má rád pořádný ''korbel'' kafe, místo pidihrníčku, který se dá držet pouze dvěma prsty a z něhož se dá pít s nadzdvihnutým malíčkem :D

    OdpovědětVymazat
  7. Markétko, v Brně sice teď nějakou dobu nebudu, ale super tip.. nicméně já se naprosto zamilovala do Zdravé kavárny v Mikulově a už teď se nemůžu dočkat, až tam zase budu! Ta kokosová voda a vůbec všechno... je to parádní :))

    A nábytek z palet já žeru! S přítelem máme takovou postel a ještě se chystáme poskládat gauč, to bude sranda :D

    OdpovědětVymazat
  8. ty stoly z palet a tabule s křídami jsou parádní :) díky za tip

    OdpovědětVymazat
  9. Me se děsně líbí ta flaska ve který ti dali to smoothie, to vypadá vázne pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  10. To vypadá skvěle :) Snad si udělám někdy i výlet do Brna na pár dní a poznám všechny ty skvělý kavárny či bistra :D Chtěla jsem se jen zeptat, jestli bys mi nedala tip, kde si zajít na oběd poblíž Grandhotelu, mám tam dvě hodiny na přestup mezi Olomoucí a Budapeští :) Napadá tě něco dobrého? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do Cattani na Josefské, na výborné domácí těstoviny, je to jen pár kroků od Grandu. A nebo Bistro Soul na Jezuitské :)

      Vymazat
    2. Ty jsi skvělá, moc děkuji :)

      Vymazat
  11. Zní to vážně dobře! Kdybych se někdy čirou náhodou dostala do Brna, na tvé doporučení se tam stavím. :)
    O tom paletovém nábytku už jsem slyšela a vypadá vážně luxusně! :))

    OdpovědětVymazat
  12. Mmm, ten řecký jogurt s ořechy bych si dala taky i smoothie :). No já kávu nepiju, takže ty kavárny nenavštěvuji, ale asi začnu, když tak vidím ty dobroty :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Markétko, až pojedeš za Térou, tak se stavte do Litomyšle do BOBO café, je to tam užasné, domací dortíky.. aaah! ale davají malý kafe :D :(

    OdpovědětVymazat
  14. Teda tam je to teda činaný, jasná páka, ze tam na tuty musíme. Před melounovym cukrem třeba :-D Doufám,ze je to na pěšky,abych nemusela jezdit zase na tu podvodnou jízdenku :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Ten interiér vypadá fakt krásně :-) A nabídka ještě lépe!
    No, snad se tam někdy podívám :D

    OdpovědětVymazat
  16. Jéé, jdu prohlédávat tvůj blog a hledat další kavárny v Brně, od září tam studuju :D dííky za supr tip

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuju za tip! Na podzim se chystám na pár dnů do Brna a takový seznam kaváren a příjemných podniků by se mi hodil.. každopádně toto místo si hned píšu!

    OdpovědětVymazat
  18. Vypadá to tam fakt super. V Brně budu od září trávit dost času, tak aspoň vím, kam si zajít ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Uplně si mi nahrála do karet,za 2 týdny jedu na 3 dny do Brna, tak už vím kam zavítat :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné! Tohle jsem vždycky záviděla lidem z velkých měst nejvíc. U nás nikdy nebylo nic, až teď tedy otevřeli Wafle café, kde dělají výborné belgické wafle a různě to obměňují podle sezónního ovoce, nebo měli i nějaké vánoční a silvestrovské wafle apod. No do Brna se asi v nejbližší době nedostanu, ale budu se těšit do Prahy na tamní originální kavárničky podobné této. To je snad jedna z věcí na kterou se do té Prahy těším nejvíc :-D

    OdpovědětVymazat
  21. Super, děkuji za tip. Já mám v Brně asi nejraději Tungsram a Kafec, psala jsem na ně recenzi na mém blogu ;-) Ale kvituji kavárnu, která má otevřeno před osmou, to se v Brně jen tak nevidí ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Me se tam teda moc nelibi. Neni tam moc cisto (zdi-pavuciny,podlaha-dust bunnies,zachody-palcivy problem vetsiny kavaren. treba Zastavka je s urovni toalet taky nastiru), zadne polstarky, hraje tam radio a nebo disco hudba. Obsluha mi sdelila ze se sice neobjednava na baru ale misto toho aby slecna prisla ke me tak na me volala od pultu pres cely prostor :0 a oproti ocaskum me tam prijde draho. (Melounovy je taky drazsi ale tam je aspon cisto, exkluzivni nabidka, cisto a muj pes tam muze behat pomalu az do kuchyne:) Fresh neni misto ktere bych nekomu doorucila. Ale asi jsi mela evidentne lepsi zkusenost. Ja jim dala sanci 2x a za me stacilo. Jsem takovy kavarensky povalec a Fresh je misto (podle me) seber si bagetu a jdi. Nebo to teda zpucni tady u nas ale kresilko, atmosferu a genius loci tady nehledej. PS: muzu se zeptat proc posledni dobou pises : " Tak!" ja vim co tim myslis. i ze se to pouziva. jen jsem si toho posledni dobou u tebe vsimla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, ale na zdech jsem si teda žádných pavučin ani jiné špíny nevšimla.
      A "dust bunnies"? No....asi nejsem v pojmenovávání špíny tak zběhlá.
      Proti hudbě z rádia opravdu nic nemám, žádným stylem se nedá zavděčit všem, takže se mi to zdá jako ideální kompromis.
      A u pultu asi bylo objednávání dříve a poučili se, protože teď už tam obsluha normálně chodí ke stolům, takže to je ok, přišlo mi to tam prostě sympatický :)

      A to P.S.
      Píšeš, že víš co tím myslím i že se to používá, ale přesto chceš vysvětlení? :D Každý výraz použitý v textu přeci není třeba odůvodňovat.

      Vymazat
    2. Chtela jsem.ano. protoze me zajimalo jestli je to ted IN nebo proc je to tve oblibene slovo. Neptala jsem se na kazde slovo ale jen na toto. Dik za reakci i tak. stacila a rekla o tobe hodne.

      Vymazat
  23. Ahoj Markét, chystám se do Brna a jsem alergická na kravské mléko. Nedala by si mi tip, kde si můžu dát latté ze sojového (nebo jiného rostlinného) mléka ? Dík! Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kájo, sojové mléko mají určitě v mé oblíbené kavárně Tři ocásci, pak tady v této, ale u dalších si bohužel nejsem jistá, tím že si dávám klasické :(

      Vymazat
  24. Ahoj Kájo, sojové mléko mají určitě v mé oblíbené kavárně Tři ocásci, pak tady v této, ale u dalších si bohužel nejsem jistá, tím že si dávám klasické :(

    OdpovědětVymazat
  25. Interier je krasny,dik za tip!jak se vratim z dovolene vezmu kamosku a zajdeme tam,libi se mi ty veganske zakusky!

    OdpovědětVymazat
  26. Krásný článek:-) holky,a co v Praze nějaké takové super kavárny,ví někdo? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  27. To je úžasné, já netušila, že jsi taky z Brna. 100% tam zajdu :)

    OdpovědětVymazat