čtvrtek 29. srpna 2013

ZAČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU : Tipy na svačinky i obědy

Hezký den!
Nadpis možná některé z vás, zejména ty mladší ročníky asi moc nepotěší, protože ta nemilá informace o návratu do školních lavic se beztak hrne ze všech stran - od letáků v Tescu přes goodbye-summer-party v klubech až po rádoby vtipné poznámky babiček a rodičů.
Vysokoškoláci mají ještě nějaký ten týden čas (a někteří mají potom stejně tak málo seminářů a přednášek, že by jim to mohlo být úplně jedno :D), ale i tak myslím neuškodí, když se s vámi podělím o pár tipů na dobroty, které si klidně můžete vzít s sebou, což samozřejmě mohou využít i pracující. Protože dobré jídlo je základ, obzvlášť pokud jste protivní a náladoví, jen co dostanete hlad (což je můj případ, jak by vám můj přítel s radostí potvrdil - aneb jak říká Sheldon Cooper - half time women are angry, they´re really just hungry :D).
Jasně, často je možnost si v práci zajít na oběd někam do restaurace, koupit si něco v supermarketu (udělat pár kroků navíc a místo k regálu s majonézovým "salátem" zajít pro něco méně prasáckého) nebo si zajít do nějakého fast foodu - v lepším případě třeba Subway (mmm dala bych si tu jejich medovou ovesnou bagetku s masíčkem!), Nordsee nebo třeba Paneria. Ale donést si jídlo z domu je bezesporu mnohem levnější i časově úspornější, protože v takové půl hodinové pauze se toho moc vykouzlit nedá. A výmluvy o tom, že někdo NEMÁ ČAS na to, aby si večer připravil jídlo, a proto se musí cpát jen hnusáckýma bagetama z benzínky nebo automatu jsou s prominutím stupidní - jak jsem už dřív psala, namazat pečivo a hodit do toho šunku nebo sýr se vejde pod minutu, uvařit kuskus (bez masa, jinak by to bylo o nějakou minutku déle) se vším všudy maximálně sedm minut, a to byste se museli hodně flákat. A hodit jogurt do kabelky a k tomu odsypat do krabičky musli? Tipuju to na 27 sekund.
Jen vás musím varovat - žádnou originalitu ani inovativní myšlenky nečekejte, v tomhle jsem královna nudy. (
(ale hlavní je, že mi to vždycky chutná). Ale právě na školní/ pracovní jídla mi občas chodily nějaké dotazy, a tak je tady článek na přání - hlavně proto, že mám hodně času a chtěla jsem něco sepsat - celý den totiž jen nedobrovolně ležím s westíkem v posteli (mimochodem může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že tak malý pes zabere TOLIK místa?) a snažím se zahnat tu potvoru nemoc, co se o mě pokouší.
A z toho plyne jen jedno malé ponaučení - když vám není dobře a klepete se zimou - nechoďte cvičit, opravdu vás to nezahřeje ani neuzdraví. A v tom stejném případě ani nechoďte večer na vínko - není to aspirin ani paralen a z nemoci vás nevyléčí. (tak to byla jen malá vložka o mé nezodpovědnosti a o tom, že maminky mají vždycky pravdu - i když vám je 22 let :D)
Zase jsem se neplánovaně nějak moc rozepsala (ale musela jsem sem přeci vsunout odstavec o tom, jak mi není dobře, abyste mě mohli zahrnout lítostí :D), takže radši honem začnu s těmi obědy a svačinkami. Jen mi prosím odpusťte, že většinu jídel nemám vyfocených v cestovní nebo krabičkové verzi - jen jsem vybrala jídla, která si občas takto někam nosím a nebo bych si je teoreticky nosila, kdybych často musela obědvat někde mimo domov, s použitím vlastních zásob.

Jak už asi víte (a pokud nevíte, tak vás nemám ráda, protože nečtete mé články pozorně!:D), jsem největším žroutem a milovníkem kuskusu - obzvlášť s nastrouhanou orestovanou cuketou a sýrem. A tak si ho samozřejmě tahám i v krabičkách s sebou, protože mezi velikou výhodu téhle dobroty patří mimo výborné chuti a zdravosti i to, že je hotový během 3-5 minut. Stačí zalít horkou vodou a nechat odstát, žádné vaření netřeba. Jo a taky chutná dobře i za studena! A potom už jen stačí přihodit další přísady - já mám nejradši kukuřici, camembert nebo mozarellu (i tu light) a sušená rajčata, nebo třeba v jiné verzi - s tofu nebo šmakounem, případně šunkou nebo kuřecím masem. Jen bych vám ale nedoporučila cuketu, okurku, nebo jinou zeleninu která pouští hodně vody - obzvlášť pokud nemáte možnost to uschovat do ledničky - je to potom hodně mokré, nacucané jako houba. Takže místo vodnaté zeleniny je lepší přidat právě tu kukuřici, hrášek, nebo třeba cizrnu a jiné luštěniny, a zeleninu si dát do krabičky zvlášť - a nebo ji chroupat až doma.
Na fotce je jeden z pracovních obědů, kdy jsem šla na celý den s přítelem na výpomoc do jeho práce (ach ta romantika!), a tak jsem připravila rychlý oběd pro nás oba - ale když mamka viděla, jak to šidím a dávám tam jen camembert a kukuřici, donutila mě, abych alespoň do přítelovy krabičky přihodila i nějaké to maso, co zbylo od večeře :D

A ideální na krabičkové obědy je i quinoa, na pohled od kuskusu skoro k nerozeznání, a taktéž chutná výborně i za studena. Jen se vaří déle, kolem 20 minut, ale ani to není nic nezvladatelného a hlavně u toho nemusíte stát. A klidně si ji můžete uvařit i na víc dní dopředu.
Tady na fotce je zrovna quinoa se sušenými rajčaty a oblíbeným lidláckým syrovátkovým sýrem.

A skvělý je i těstovinový salát - protože co jiného se k jídlu za studena hodí víc, než tohle :)
Kupodivu v těstovinovém salátu ta okurka nepouští tolik vody, jako když je v kuskusu (asi nějaký fyzikální zákon :D), a tak ji dávám i sem. Spolu s paprikou, občas kukuřicí, a hlavně s kuřecím masem nebo tofu a sýrem. A jako zálivka postačí bílý jogurt (nebo jogurt s lžicí majonézy), případně zakysaná smetana.

Dalším ideálním s-sebou-do-kabelky jídlem jsou tortilly. Moje oblíbená verze je se zakyanou smetanou, kukuřicí a kuřecím masem, ale dobré je místo toho i uzené tofu nebo tuňák :) Opět hotové během pár minut.
A stejně tak dobře poslouží i celozrnné palačinky na slano (dělám to jen od oka - celozrnná mouka, někdy i s pomletými vločkami, mléko, sůl a vejce), naplněné tím co máte rádi - já tam cpu hlavně hromadu sýrů, a třeba i špenát. Stačí zabalit, s láskou uložit do krabičky, a další den si hezky pochutnat.
Dobrý za studena (dokonce lepší jak teplý!) je i třeba můj oblíbený cuketový quiche. Pečení sice není otázka pěti minut, ale zase si ho potom můžete nosit s sebou v krabičce po několik dnů, a nebo se rozdělíte s rodinou :) 
A když už jsme u té cukety, nemůžu si odpustit i cuketové muffiny, které jsou právě pro tyhle případy ideální - praktické na přenášení, zasytí, a stačí k nim přihodit třeba jen cottage, tvaroh smíchaný s bylinkami a kořením, nebo zeleninový salát v krabičce, a lehký zdravý oběd je na světě :)
Ale oběd nebo větší svačinka nemusí být vždy jen na slano - taková sladká verze občas sedne jako prdel na hrnec, a obzvlášť když je to sladkost trošku zdravější, která vám dodá víc než jen prázdné kalorie a těsné kalhoty.
Třeba tyhle podzimní, nebo jakékoliv jiné ze složky Recepty. K nim přidejte ještě kousek ovoce, jogurt, tvaroh nebo kefír, aby to bylo kompletní :)
A další z mých oblíbenců jsou i tyhle mini mazance, neboli celozrnné bochánky, které sem taky cpu pořád a nemůžu si je vynachválit. Nejčastěji je mám sice na snídani, ale i jako nouzový oběd nebo svačina - doplněné opět o nějaké ty bílkoviny v podobě tvarohu nebo jogurtu, neurazí. A opět jsou praktické, nemusíte se bát, že se vám něco rozpatlá po kabelce, stačí hodit do sáčku a jde se. 
A od obědů a větších svačin přejdeme k těm menším - třeba domácí ovesné sušenky, opět třeba pár kousků s jogurtem a jablkem..
....nebo mrkvové.
Ale samozřejmě se takové svačinky dají i koupit, a nemusíte hned sáhnout po přeslazených polomáčených nebo po tatrance, i sušenky nebo tyčinky se dají najít v lepší variantě, která vám dodá alespoň i nějakou tu vlákninu.
Tady všichni mí oblíbenci pohromadě - ovesné tyčinky Oat Cake, nejoblíbenější musli sušenky od Emca, a milovaná ProFigur. Vše seženete, jak jinak, než ve zdravých výživách, a ty sušenky i skoro v každém supermarketu.
A jak říkám pořád - sušenky výborné, ale toho Havlíčka na obalu bych nejradši zabarvila propiskou, aby na mě pořád tak nekoukal :D
A samozřejmě nesmím zapomenout ani na další z mých oblíbených cestovních svačinek - domácí musli v krabičce, ke kterému si dokoupím jen bílý nebo řecký jogurt  (a mamka se pak diví, kam nám zmizely všechny lžičky z kuchyně. No jistě, válí se po mých kabelkách!) . A když není domácí, tak nepohrdnu ani kupovaným, případně třeba Fitness Lupínky,  nebo Dobrou vlákninou. Tady na fotce konkrétně celozrnné čokoládové 4Hit.
A co by to bylo za článek bez nějakých těch knackerbrotů - buď si jich vezmu pár do krabičky a k nim třeba cottage nebo lučinu, nebo koupím po cestě plátkový sýr a nebo šunku....a nebo sáhnu i po variantě na sladko, ke kterým se hodí (to tu ještě nebylo...) opět bílý jogurt.
A nebo třeba mé oblíbené medové rýžové chlebíčky z DM. 
Ke knackerbrotům (těm slaným samozřejmě) se výborně hodí třeba i hummus z cizrny, který je do krabičky taky úplně vhodný a jí se za studena.
A samozřejmě že nesmí chybět ani ta velmi originální klasika pečivo s něčím. Ale pečivo mám naštěstí tak ráda, že se mi neomrzí nikdy, a s radostí si na něm pochutnám klidně i k obědu, obzvlášť když je nějaké dobré, nejlépe domácí.
Třeba takové celozrnné bagely, to je potom každá školní nebo pracovní pauza hezčí!
A tady další z mých zásob, když jsem se chystala na celý den na brigádu - pro změnu můj oblíbený chléb se sušenými rajčaty, který je TAK krásně měkoučký a voňavý!
A to je momentálně asi všechno, co jsem ze své blonďaté hlavy (a zásob fotek v počítači) dokázala vyhrabat. Jak jsem psala, není to nic originálního, jen jednoduché tipy a to, jak to dělám já, když mě čekají nějaké ty pracovní povinnosti.
Tak se mějte krásně, a můžete mi třeba napsat, jaká je vaše oblíbená školní nebo pracovní svačinka :)

51 komentářů:

  1. super tipy:) já si většinou dávám do školy k svačině spoustu zeleninky,ovoce a k tomu kus celozrné bagety :) a ještě mě to neomrzelo! :D

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou dobrotyy:X Já si na školní svačinky plánuju chystat vždycky 3 rýžové chlebíčky a jogurt na dopoledne:D a na odpoledne možná spíš knackebrot (resp 3=D) a nějaký ten sýr k tomu a rajče:X Co se týká obědů, tak šíleně nerada vařím, tudíž vůbec nevím, co jako budu do těch krabiček cpát=D vidím to na nějaké omelety plněné tuňákem (nebo muffinky z bílků + tuňáka a bylinek), srolované, k tomu jen rýže s rozinkama a zelenina:D to je takový můj prozatimní plán:D docela bídný:X další plán na rychlooběd jsou semolinové těstoviny a tvaroh se skořicí=D nějak mi totiž vadí nosit třeba kuřecí maso v kabelce:DD přitom jiné jídlo mi nevadí=D no já jsem asi magor jak to tak sleduju:D hlavně ale budu vstávat naprosto kdykoliv, abych se stihla doma v klidu nasnídat, je to už takový můj rituál=))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsou fakt skvělý tipy, ukládám článek na další a další zkouknutí! krabiček není nikdy dost... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jůůů, krása :)) Já si do školy nosím taky krabičky, a doufám, že si spolužáci poslední rok už zvyknou :D Celé roky slyším poznámky jako "Fůůj, to je hnus, co to zase máš?" Zdravé jídlo prostě nevede .. to si radši zajdou do jídelny na hnusnou omáčku s deseti, protože doma nemají čas nic připravovat! :D A já jsem v jejích očích chudák, co si odpírá :D
    Krásné tipy, určitě se nechám moc ráda inspirovat :))

    OdpovědětVymazat
  5. super článek! díky! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní článek, díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasný článek! Už se těším, až si nějakou svačinku podle tebe nachystám :P

    OdpovědětVymazat
  8. Skvelý článok, ďakujem za tipy, určite niektoré vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  9. Všechno to vypadá dokonale :) Nastupuju od října na vš, tak spoléhám, že času bude více a budu si tak moc často připravovat zdravé svačinky na přednášky. Aspoň budou takhle příjemnější. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ono se dá do těch krabiček napsat úplně všechno. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Mňam, s tvými svačinkami by se mi do školy chodilo hned lépe :)) Nejspíš si od tebe vezmu kus inspirace :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jako vždy parádní článek!! Krabičkování,to je moje a ať si říká kdo chce,co chce :-) A musli po krabičkách s jogurtem to je asi má nejon´blíbenější svačina,obědy typu kuskus s čímkoliv,to taky miluju a posměváčci se jednou dosmějou,nebojme,holky a bojujme za své krabičky! :D

    OdpovědětVymazat
  13. skvělé tipy! všechno jde, když se CHCE, že. nedostatek času JE výmluva. mou oblíbenější výmluvou je, že se s těmi krabičkami a svačinkami nechci tahat :D nicméně představa kolik utratím za drahé bagetky někdy u PAULa nebo jídla v Nordsea se mi líbí mnohem méně a tak bych si ten těstovnový salátek ještě ráda táhla. naše školní jídelna se vcelku polepšila a některá jídla jsou tam vcelku zdravá. máme na výběr ze čtyř a často si něco zdravějšího vyberu a pokud ani ze všech 4 jídel nic, pak volím variantu B) tj zajdu na zdravou bagetku, anebo si něco vezmu doma. v nejlepším případě mám doma něco k jídlu uvařeno a ve škole končím brzy a tak jím až doma.
    musíme válčit, jak se jen dá. jasně že je jednodušší sednout o volné hodině do MC a dát si pár cheeseburgerů a hranolky - za což ve výsleku utratíš stejně jako za něco zdravějšího u PAULa nebo v Nordea - ale víš jak by to dopadlo. a to nechceme :)

    OdpovědětVymazat
  14. Parádní článek, inspirovala jsi mě :)
    Jen, mně třeba vadí si ve třídě vytáhnout kuskus nebo těstoviny a začít to tam jíst. Já vím, jsem divná a musím se toho zbavit :D Tobě to nevadí/nevadilo? :)

    OdpovědětVymazat
  15. To je úžasné, musím si to všechno vytisknout a realizovat! :)

    OdpovědětVymazat
  16. článek si zakládám do záložek, takový jsem přesně potřebovala!

    OdpovědětVymazat
  17. něco z toho bych asi mohla vyzkoušet, i když vzhledem k tomu, že jsem strašně vybíravá to bude složitější :D
    btw: ještě jsem nenašla nikoho, kdo by měl stejně jako já všechny lžičky všude po kabelkách :D takže vítej v klubu, moje první spřízněná dušičko!♥ :D

    OdpovědětVymazat
  18. To je super, svačinky jsou potřeba, jen já jsem takovej čuník nenažranej a dělám si asi 2x tak větší porce! :(
    Když je potřeba, vyrážím i s plnýýým batohem jídla na celý den a při mé spotřebě to je docela pak pěkně plnej báágl :D

    OdpovědětVymazat
  19. tenhle článek teď fakt sednul jak prdel na hrnec (hehe:D), chudák já už mám deprese, co vlastně budu k tomu obědu nosit, nejhorší je vymyslet něco, co bude dobré i za studena, ty palačinky nejsou vůbec špatný nápad! a připomnělas mi, že se musím vrhnout na ty domácí celozrnné tortilly, pěkně si je zamrazit, aby byly vždycky ready! juhů :)

    OdpovědětVymazat
  20. Moc pěkné tipy, jím vlastně dost podobně. Ale ěkteré dobroty jsem ještě neměla a měla bych to napravit - třeba ten schléb s rajčaty, muffiny, ochánky... no mňam! :) Úplně jsem dostala chuť na něco dobrého :D

    A musím se k tobě přidat k těma lžičkama - mamka mi jednou za čas řekně, ať projdu tašky a vytáhnu lžičky, ať jich máme zase na chvíli v šuplíku dostatek :D

    OdpovědětVymazat
  21. Taky mám nejradši doma připravené obědy a svačinky :) Super tipy!

    OdpovědětVymazat
  22. O víkendu budu v práci a už teď se nemůžu dočkat až si udělám kuskus s cuketkou <3

    OdpovědětVymazat
  23. Děkuji za tipy, zrovna jsem přemýšlela co budu jíst na vš, když mám na to jen hodinu a domů to nestihnu :D

    OdpovědětVymazat
  24. Super tipy!) Většinou nosím do školy jen ovoce nebo zeleninu. Už si musím ty svačiny zpestřit.:D

    OdpovědětVymazat
  25. Mňam :) Nevzala bych si to ke svačině, snědla bych to všechno teď :D

    OdpovědětVymazat
  26. už se doslova těšim na to, až potáhnu batoh plnej krabiček :D škoda, že mi kuskus nedělá dobře :( nejhorší je, že ty obchody s nabídkama věcí do školy strašej už měsíce dopředu :D ale pořád to není jako s Vánocema, však v říjnu už to určitě příjde první kalendáříky :D

    OdpovědětVymazat
  27. Jak psala Monča, taky mám všude po taškách lžičky. :D
    Jinak supr tipy. ;)
    Vyzkoušela jsem tu tvou oblíbenou tyčinku Oat Cake (banán), ale až tolik mě neoslnila. No, uvidíme, možná jí dám ještě druhou šanci. :))

    OdpovědětVymazat
  28. Jestli mě na tu školu upozorní ještě jeden člověk, tak za sebe neručím! :D Jídlo si taky nosím z domu, že na to není čas jsou jen výmluvy. Ikdyž pak mám plnou tašku jen jídla (tak na 8 hodin pryč z domu :/) a občas se stane, že se nějaká krabička záhadně otevře a třeba rýže je úplně na všem :D

    OdpovědětVymazat
  29. mnam to se mi zrovna hodí, chodím do práce a chystám si jídlo na každý den tak uvítám tipy :)

    OdpovědětVymazat
  30. Od svačiny požaduji, aby mě zasytila, což müsli tyčinka nesplňuje, takže budu mít docela problémy ve škole. Pečivo nemusím a mám radši sladké svačiny. To jsem zvědavá, co budu kouzlit. Asi tašku ovoce:D

    OdpovědětVymazat
  31. :) Taky nosím krabičky a spolužáci si kupodivu zvykli hrozně rychle (možná proto, že jim to občas taky nějakou tu jahodu, rajče, pomazánku hodí :D). Moje nejoblíbenější jsou asi nakrájená rajčata se sýrem Cottage + špetka soli. Je to bleskové a chutná to senzačně. Kuskus pak nosím jako oběd třeba na brigádu (a s okurkou teda nemám problém žádnej :) )
    .
    Ty palačinky a tortilly jsou super nápad!! :) Za pár dní to prubnu.

    OdpovědětVymazat
  32. Jo, takhle nějak vypadají moje svačinky, i když někdy jsem líná něco připravovat :D
    Ale tortily a palačinky jsem ještě nezkoušela, vůbec mě to nenapadlo, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  33. parádní článek :)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj :) Prepáč že sa pýtam stupídnu otázku,ale budem veľmi rada ak mi odpovieš...ale koľko cca gramov kuskusu v surovom stave si dávaš?Koľko by mi stačilo? Lebo ešte som ho vôbec nerobila a mám strach že neodhadnem množstvo...:/ teda tak aby sa to potom nevyhodilo....:D dakujem za skorú odpoved :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,tezko rict kolik by stacilo tobe, ale ja si davam pet polevkovych lzic:) ale treba moje sestra si da tak polovinu,kazdy to ma jinak:)

      Vymazat
  35. Super článek! Já teda byla na vysoké jen chvíli, ale dělala jsem to podobně jako ty:) Teď mě zase čeká návrat do školy takže si svačinky budu chystat:)
    Oběd dělám rovnou pro dva, ještě pro mamku a jsou to většinou takové míchanice:)
    Většinou si na svačinu něco namažu nebo vezmu jogurt, ovoce nebo zeleninu a ještě něco k tomu,občas upeču nějaké ty muffiny nebo buchtu no a nebo si dělám i saláty když se mi chce:D Nebo takové "vše v jednom", třeba nějaké vločky s tvarohem do toho nějaké ovoce a tak:)

    OdpovědětVymazat
  36. Takové tipy se vždycky hodí :) Já už se celkem těším, až si budu zase dělat zdravé svačinky do školy a nebudu jíst všechno možné mezi jídly, jako doma :D Prostě jen to, co si vezmu sebou :) Pokud mě tedy nezláká automat!

    OdpovědětVymazat
  37. Na takový článek jsem měla přesně náladu! Ještě nemám rozvrh, ale mám v plánu si týden rozvrhnout tak nějak, že jednou-dvakrát týdně bude obídek v krabičce (a už jsem si na to jednu krásnou růžovou koupila! :D). A taky musím víc hlídat přítele a podstrkávat mu moje dobrůtky, protože minulý rok se nedal a jedl samé majonézové bagety :-/:D

    OdpovědětVymazat
  38. Já jsem se konečně naučila si dělat obědy do práce, ale jsou to pořád samý těstoviny, takže díky za tipy! :)

    http://bezlepkovebrno.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  39. Skvělé tipy ! :) Já většinou svačím jablíčko, banán, oříšky,tousty s burákovým, jogurt s ovocem :D To je moje klasika .. U nás první týden na škole vaří jídla co nemusím takže si budu dělat vlastní a vidím to na to, že si udělám do mističky milovaný řecký salát s těstovinami <3

    OdpovědětVymazat
  40. mám to nějak podobně :) myslím, že saláty nikdy nezklamou a jsou superrychlé na přípravu, když člověk třeba večer zapomene a ráno najednou honem rychle spěchá :D jinak kuskus nebo jiné těstoviny jsou taky úžasný, letos chci zkusit přenést i nějakou tu tortilu a doufat, že se nerozpadne nebo jinak neznehodnotí (třeba nerozmačká učebnicema s mou šikovností:D). skvělé tipy :)

    OdpovědětVymazat
  41. Jo, krabičkování zase začíná, to znám, vždycky s sebou nosím do školy jídlo, ať nemusím do menzy nebo pro bagetu z automatu. Tvoje jídla vypadají krásně, myslím, že něco z toho se objeví i v mojí krabičce :-) Díky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Skvělé tipy, já sice do školy už nechodím, ale do práce tahám jídlo každý den, ale někdy už mi vyschne inspirace a pak sáhnu po něčem prasáckém v obchodě :-), takže oceňuji. Vařím si podobně, jen ten kuskus jsem ještě nezkusila, ale mufiny vypadají božsky, jdu juknout na recept, v záplavě práce mi unikl Tvůj recept.

    OdpovědětVymazat
  43. Krásný obsáhlý článek o svačinách! :) a ten quiche vypadá úžasně :) :)

    OdpovědětVymazat
  44. Propisku na Havlíčka!
    Sebralas mi námět na článek.. potvůrko! :D
    Ale budu se inspirovat :*

    OdpovědětVymazat
  45. Naprosto úúúžasnej seznam úúúžasných svačin ;)
    můj naprostý favorit je ten cuketový quiche :)

    OdpovědětVymazat
  46. Já to tvoje jídlo prostě miluju :-) jen bych se chtěla zeptat jestli ten kuskus dochucuješ nějakým kořením nebo necháváš jen tak se zeleninou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dochucuju kořením a trošku osolím, samo o sobě by to asi nebylo nic moc:)

      Vymazat
  47. Tvůj blog je dokonalý! Hrozně jsem se i pobavila u článku :D fakt super líbí se mi tu :)

    OdpovědětVymazat