sobota 30. srpna 2014

Zázrak od Walden Farms - Karamel bez cukru i kalorií?

"Všichni si myslí, že snem každé ženy je najít dokonalého muže.
Omyl! Snem každé ženy je žrát a nepřibrat!"
Tento starý vtip to všechno vystihuje.
A jelikož jsem se i já narodila s ženským mozkem, ať chci nebo ne, vystihuje to i mě.
A přesně proto jsem i já podlehla všudypřítomným chvalozpěvům na produkty Walden Farms. Produkty, které jsou úplně bez cukrů, tuků i kalorií. Jsou vlastně úplně bez všeho. Nula, nula a nula.
Otevřela jsem na nějaký blog o zdravé stravě a sportu - a bylo to tam! Chvála až do nebe na bezkalorický karamel. Koukla jsem na druhý blog, a tam chvalozpěvy na čokoládový dip, opět bez kalorií. A na dalších blozích zase vychvalování nekalorického Pancake syrupu, slintání nad někalorickou jahodovou polevou nebo pomlaskávání při popisu bezkalorické zálivky na salát. A na instagramu to stejné, navíc s TAK lákavými fotkami.
A ačkoliv si myslím, že co se týče různých hubnoucích zázraků a zaručených diet, mám to v hlavně celkem srovnané, tomuhle jsem po hodně dlouhém vzdoru podlehla i já. (aneb sen každého výrobce - reklama, která se samovolně šíří dál, aniž by to firmu stálo jediný halíř.)
Jeden hlas v mé hlavě (v té polovině, kde mi ještě zůstal mozek) říkal :
"Proboha co to je za hnus? Jak by asi mohlo chutnat dobře něco, co má 0 kalorií, 0 sacharidů, 0 tuků i bílkovin? Jak by se dalo z ničeho vyrobit něco jedlého? A proč vlastně usilovat o to, jíst jídla bez kalorií, když kalorie jsou hlavně jednotkou energie?"
Ale druhý hlas (v té polovině, kde přemýšlím jako pravá blondýnka) se snažil ten první rázně přesvědčit :
"Ale CO KDYBY! Co kdyby to fakt bylo dobrý! Co kdyby ses fakt mohla cpát karamelem třeba v 11 v noci a přesto být štíhlá jako proutek? Podívej se, kolik lidí to chválí! To není náhoda! Zkus to! Poslouchej! KARAMEL! V 11 V NOCI!"

A s touto představou jsem poslechla ten druhý hlas (co na to říká Freud?).
Nadšeně klikala na Aktin a nedočkavě hodila karamelový sirup do pomyslného košíku. A několik dní pak neustále kontrolovala mobil, jestli už mi přišla sms, že moje objednávka je připravena k vyzvednutí.
Za pár dní byla....
A...
Překvapení....
Bylo to hnusný. 
Oooo kdo by to čekal! Kdo by čekal, že něco, co je složeno prakticky z ničeho bude chutnat jako karamel? Kdo by čekal, že něco, co neobsahuje ani miligram cukru a tuku bude chutnat přesně jako něco, co je složeno jen a pouze z toho?
Jako karamel to vzdáleně voní na první přičichnutí. Pak už ne. A chuť? Má to neskutečnej ocas. Takovou tu divnou pachuť, co mají light limonády. A tahle pachuť vám v puse zůstane ještě pořádně, pořádně dlouho. Do té doby, než to přebijete karamelem normálním.
Takže ačkoliv jsem měla asi na chvíli zatmění mozku, když jsem za tuhle chemii ve skleničce dala dobrovolně 160 korun, přesvědčila jsem se, že můj názor na všechny ty light a zaručeně dietní potraviny je stále stejný.
Mnohem radši si dám do ovesné kaše ráno pořádnou porci medu nebo agáve/datlového/javorového sirupu (protože život je potřeba si osladit hned od rána!), občas třeba lžičku do tvarohu nebo na palačinky....A když budu mít opravdu velkou chuť na sladké, tak si prostě dám dvě, tři (...znáte to) kostky čokolády. Člověku, co jí více méně zdravě a dostatečně se hýbe to stejně nemůže nějak uškodit, a už vůbec ne vyčarovat špek jako mávnutím kouzelného proutku. A holt se smířím s tím, že po nocích se prostě karamelem cpát nebudu (A nebo budu a budu z toho tlustá. Ještě to musím promyslet...) a radši si dám ten večerní tvaroh jen tak.
Protože tohle opravdu jíst nebudu. Ne a ne.
Chápu, že různí lidé mají různé chutě a každý má rád něco jiného, ale opravdu nechápu, že někdo má rád něco s tak chemickým ocasem. Ne a ne.

Četla jsem i názory, že ze všech Walden Farms produktů je tenhle nejlepší. No, v tom případě ty ostatní nechci vidět ani z dálky. Jak se říká, mezi slepými i jednooký králem....
A nebo taky třeba "na to, že to nemá kalorie je to dobrý, docela se to dá". 
Ne, nedá. Nebudu jíst něco jen proto, že "se to dá". Když už něco jím, tak buď proto, že mi to chutná a nebo že je to fakt zdravý. A ideálně oboje najednou. Ale tohle není ani jedno.
Takže poučení pro příště : řídit se zbytkem rozumu selským rozumem, ať si kdo chce chválí co chce.
A za těch 160 korun si radši koupit javorový sirup. Nebo tři datlové. Dva z agáve. Nebo 6 trsů banánů. Tři buráková másla. 7 Milek. Tři Lindt. Nebo dvě vstupenky do kina Scala na nejnovějšího Woodyho. Nebo 8 ciderů.......a radši si zacvičím.
.
A na závěr si dáme jednu kvízovou otázku : Kolik kalorií má ropa? A vata? A vzduch?
A pro jistotu mi někdo zabavte občanku, když jsem koupila něco takového, asi jsem fakt nesvéprávná. Co to bude příště? Koupím jednorožce? Blesk pro ženy? CD Michala Davida?
P.S. Dala jsem si předsevzetí, že budu slušně vychovaná mladá dáma a v článku ani jednou nepoužiji slovo sračka.
P.S. 2 Ale.....je to hnusný jak prdel!

92 komentářů:

  1. Tie P.S. na konci článku :D:D:D:D Inak úplne s tebou súhlasím, že WF produktov je už všade strašne veľa, či už na FB, blogoch alebo Insta a zreme ich už ochutnali takmer všetci okrem mňa :D Tiež som nad nimi premýšľala, lebo ma to lákalo vyskúšať, ale nakoniec som odolala a podľa tvojho príspevku som zrejme urobila dobre. Mne osobne tie light coly a limonády vôbec ale vôbec nechutia a od originálnych to má veľmi ďaleko a o tej umelej chuti už ani nehovorím. Ak je to niečo podobné s týmito produktami, tak si neprosím. Tieto tvoje články veľmi oceňujem najmä preto, že vždy sa v nich vyjadríš pravdivo a nevychvaľuješ niečo, čo chutí úplne hrozne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář!
      Právě, všude toho bylo tolik, že nešlo odolat....no, poučení pro příště :D
      Light limonády taky nesnáším, nepiju ani žádné normální (jen občas nějaké ty cidery v večer:D), a ty light už vůbec ne, ta pachuť je hrozná...

      Vymazat
  2. Á, super článek. Mám moc ráda tvé kecací obraty. :) A přirovnání z P. S. 2 taky často používám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!
      A nebo ještě když je někdo "protivnej jak prdel", to do mého slovníku slušné mladé dámy prostě patří :D

      Vymazat
  3. Chybami se člověk učí ;-) ...jinak opět skvělý článek, hlavně ten jednorožec na konci mě hodně pobavil :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu si to odpustit, ale.... Ty vole :DDDDD

    Markétko, většinou jen přečtu článek a nikdy to nijak nekomentuji, ovšem tohle? Už velice dlouho jsem se tak nezasmála jako se zrovna směju u tohoto článku :D Nevím jak to vyjádřit jinak než že jsi opravdu boží a tvůj styl psaní je prostě perfektní! O tom, že máš naprostou pravdu se snad ani nemusím zmiňovat.

    Díky Bohu za to, že existují lidi jako ty! Amen.

    OdpovědětVymazat
  5. :D díky za recenzi, az se mi zase v hlavě ozve můj "pravoblondýnovskej" hlas, vzpomenu si na tvá slova a radši investuju do opravdovyho jidla:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha i já už si na ten hlas budu dávat pozor :D

      Vymazat
  6. Mám úplně stejnej názor :D jednou jsem podlehla tomu to prostě vyzoušet, toolik chvály a toolik lidí si to chválí, všude plno obrázků těch nej receptů, objednala jsem si ze zvědavosti jejich TZV. Peanut Butter, no.. skončilo to v koši, dokonce to ani vzdáleně nevonělo jako máslo, natož ještě burákový, a ještě, aby to tak chutnalo?! To bych chtěla moc, navíc ta konzistence :/ a nevěřím tomu, že jiní mají jiný chutě, nevěřím, že by to mohlo někomu chutnat! Buď je to sponzoring, nebo musí být dotyčnej snad nějak nemocnej.. Fuj, přesně tak - nevermore...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si ani nechci představovat, jaký to asi bylo:D
      Taky tomu nevěřím, je možný, že si to někdo vsugeruje jen proto, že je to bez kalorií a sám sobě namluví že mu to fakt chutná....

      Vymazat
  7. #fitnessinspiration #cleaneating #waldenfarms ♥ :D Achjo, já jsem si zase koupila ochucovací toffee kapky z myprotein, protože jsem se nevydržela dívat na ty toffee pudinky a ovesné kaše na všech cool švédských instagramech, ale chutná mi to asi tak stejně, jako tobě tenhle sirup.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D škoda že to na těch fotkách vždycky nevypadá tak, jak to ve skutečnosti chutná, kdo tomu pak má odolat...:D

      Vymazat
  8. Opět parádní článek, to se čte samo! ;) Miluji tvůj způsob psaní, vždycky se parádně bavím... :) Jinak to vypadá fakt zajímavě, ale je fakt, že když v tom není ani troška cukru, těžko se to může podobat karamelu, stejně by mě zajímalo z čeho to je...

    Debie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Debie! :)
      Složení je hlavně 3x filtrovaná voda, sodík, barviva, karamelové aroma.. a milion éček:D

      Vymazat
  9. Jsem ráda, že to konečně někdo napsal! už mi chvála této "chemické laboratoře" lezla krkem..
    ale chápu, že pokušení to zkusit, bylo velké:) myslím si, že člověk prokáže svému tělu milionkrát lepší službu, když si osladí kaši medem, kvalitním kakaem, marmeládou..než tímto chemickým hnusem, ze kterého bude tělo akorát zmatené...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, třeba v medu jsou látky pro tělo vyloženě přínosné, nebo i v těch ostatních přírodních sirupech, ale tohle?

      Ale po té všudypřítomné chvále v hlavě prostě bylo to "CO KDYBY" :D

      Vymazat
    2. Jj, pořád jsem nechápala, jak tuhle chemii mohou propagovat lidi, kteří jsou zastánci ZDRAVÉ stravy. Když chci "hřešit" (tohle slovo normálně nesnáším, zde jen pro ilustraci:), tak si přece můžu dát normální karamel:-) A ještě si to pak kupují slečny po anorexii, které ani nepotřebují hubnout. Díky moc Markét za tenhle článek!!!

      Vymazat
    3. Řekla bych, že když tohle jí slečna po anorexii, tak nejspíš nebude tak úplně "po"...
      A já děkuju!:)

      Vymazat
    4. Však jsi to anonyme mohl napsat rovnou ;) ty slečny po anorexii - Blanka, Magda, Bára..

      Vymazat
  10. Já miluju tvoje články :D vždycky se vážně od srdce zasměju, paráda !! :D
    A děkuju, ted už konečně vím, že si ho nekoupím :D

    OdpovědětVymazat
  11. No nula, nula všude, z toho asi zázrak nebude :D Týjo tu chuť bych ale chtěla ochutnat :D
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za varování, taky jsem téměř podlehla (brunety uvažují podobně :D). Tvé autentické vyjádření mě naprosto přesvědčilo! A článek neskutečně pobavil, díky!!!

    OdpovědětVymazat
  13. ještě, že jsem si tento článek přečetla, nejen, že jsem se skvěle pobavila (jako u tvého každého článku), ale konečně se mi i rozsvítilo :D..právě nade mnou totiž taky pomalu začínal vyhrávat hlas blondýny a málem jsem neodolala a něco objednala, taky mě hodně lákal právě ten caramel syrup, na fotkách vypadá fakt dobře :D

    OdpovědětVymazat
  14. Tyjo to jsem snad jediná, která o něčem takovym jeste neslysela - a to jsem pres nizkokalorickou vyzivu magor :D kazdopadne vsichni pisete ze light limonady nemaji na chut pravych a prirovnavate to k tomu karamelu - tak premejslim jestli bych neměla vyhodu, pac znam jen prichuti tech light :D az to u nekoho uvidim, tak to od nej ochutnam, kupovat to urco nebudu po téhle recenzi :D kazdopadne dik za zasveceni do neceho pro me uplne noveho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jestli jsi zvyklá na ten "ocas" co mají ty light limonády, tak by ti to možná AŽ TAK nevadilo, ale nevím....:D

      Vymazat
  15. Ak by si sa ale napríklad pripravovala na súťaž, držala sacharidové vlny a dlho išla na 0 a 50 tak by si bola vďačná aj za toto. Podľa mňa je to hlavne na tento účel. Ja som si zvykla a som za túto sladkosť a chvíľkové potešenie veľmi rada. Samozrejme mimo diéty si dám radšej med alebo niečo iné, ale pre uspokojenie mi teraz staší aj toto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ten účel tam asi bude, tím že se to i prodává především na fitness e-shopech :)

      Ale myslím že ani v takové situaci bych to nejedla. Ani kdyby mi hrozně chybělo něco sladkého, tak tohle ne, tohle totiž sladkost ani nepřipomíná, všechno tam přebíjí ta pachuť....Ale samozřejmě má každý jiné chutě:)

      Vymazat
    2. Máš asi pravdu, ale nalijme si čistého vína, kolik nás tady je fitnessek?:-) A ostatní ty éčka či co opravdu nepotřebujou:-)

      Vymazat
  16. Tak se priznavam, ze walden farms vubec neznam, ale jak to tak ctu, tak ani znat nechci!:D

    OdpovědětVymazat
  17. Skvěle napsané, já tohle nikdy moc "neuznávala", nejen proto, že se snažím preferovat přírodní produkty, ale prostě už když jsem koukla na složení mi hnedka bylo jasné, že tohle fakt nikdy nekoupím, už vůbec ne za tu cenu :D Light jde mimo mě, protože to obvykle znamená "jsem ošizená, zbavená všeho tuku/cukru a bez chuti potravina":D Raději si místo nějaké parodie syrupu od WF dám opravdu doma udělaný sirup ze třtinového cukru, máslíčko nebo klidně sirupy přírodní, než tyhle sr****:D Je dobře, že jsi to tak krásně napsala, konečně to lidem (snad) otevře oči, co jí za fujtajblíky:D
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Konečne normálna recenzia :-) Taktiež mám už krkom všetky fotky s týmito "skvelými" produktami a najviac sa mi na tom páčia argumenty, že chémia je predsa všade alebo že dotyční jedia inak zdravo, toto je ich jediný cheat. Tak ak už cheat, tak niečo čo ma aj chuťovo uspokojí a viem, že to netestujú na myšiach :-) A taktiež som si všimla, že to ľudia nepoužívajú občas, ale potom už stále, na raňajky sirup, po cvičení tvaroh s dipom, pre istotu trocha aj do kávy, na obed a večeru dresing, proste v každom jedle niečo aby sa nepovedalo :-) Chápem, že to musí byť super pocit jesť niečo v akomkoľvek množstve bez výčitiek, že priberieš, ale ja v tom nejak nevidím zmysel. Ono celá tá "fitness" vlna ktorá posledné mesiace vystriedala "clean diet" ide totálne miesto mňa. Nespím s činkami a neraňajkujem lievance z prášk.proteinu s WF sirupom...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      A s celým komentářem jen a jen souhlasím! :)

      Vymazat
  19. :D :D :D jako ze bych si to davala po lzicich to teda ne :-D nicméně do ledovyho kafe je to fajn :-)
    Ale jak jsem dostala tech x krabic.. Nebudu ti lhát, jeste jsem se necítila připravena na to je (ty slane) ochutnat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych měla strach zkoušet i to kafe, že si ho zhnusím :DD
      Myslíš, že ty slaný budou mít taky ten ocas? Třeba kečup nebo majonézu s "light ocasem" si neumím ani představit, aaa! :D

      Vymazat
    2. Slané dressingy si objednala kámoška (já to nikdy nemusela, všude cpu bílý jogurt a říkám tomu zálivka :-D) a dala mi zkusit....ehm, Blani, ani to neotevírej!!!! :-D Jestli ty sladké mají ocas, tak v tomhle spíš člověk po ochutnání hledá to, co bylo účelem :-D

      Vymazat
  20. Taky jsem o tomhle zázraku neslyšela - a ne ze bych o něco přišla :-D jako 160 kč? To jsou skoro tuny svetru u Zofky :-D

    OdpovědětVymazat
  21. tak já se přiznám, že jsem to sice na blozích různě viděla, ale nikde jsem si nepřečetla, že je to bez cukru/tuku prostě bez ničeho, myslela jsem si, že je to normální karamel:D
    každopádně je to jedno, protože mě to ani nikdy nelákalo- já zůstávám věrná javorovému a agave sirupu a maminka mi nedávno přivezla ze zahraničí i karamelový agave sirup (který chutná skvěle!), takže co víc si přát?:D A máš pravdu, radši si půjdu zacvičit, než abych cpala mé tělo nějakýma light potravinama. Ono se říká, že když lidi konzumují light potraviny, mají o to větši chuť na sladké, protože tělo ošidí, že si myslí, že dostává cukr, ale žádný nedostává, takže potom se obvykle přejí na nějakých supr sladkých čokoládičkách, sušenkách a tyčinkách, což mi přijde docela ironie:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo ono to na fotkách vypadá tak hezky, že by mě normálně možná taky nenapadlo, co je to zač :D
      A to o těch light potravinách jsem taky slyšela, asi na tom něco bude. Jen nevím, jestli by vůbec tenhle hnus dokázat tělo zmást, že přijímá něco sladkého...:D

      Vymazat
    2. Mně to ale tak opravdu přijde, že pokud si dám občas něco s umělými sladidly, tak mám potom dost chutě na sladké. Navíc to není vůbec zdravé, tak proč se tím cpát :)

      Vymazat
  22. Ach ano, slavné Walden Farms.. včera jsem na to koukala, ale to "bla bla bla... BEZ KALORIÍ" se mi moc nepozdávalo :D Nechci to zavrhovat, někdo může mít jiný chutě a může se tím ládovat od rána do večera ( i v 11 večer), ale říkám si, že když jsem se bez toho obešla doteď, přežiju to dál :D. Ať žije domácí výroba :D Navíc kupovanej dresing ve skleničce je podle mě hnus, ať už ho prodává Helmann´s nebo slavný Walden Farms..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiný chutě jo, ale nevěřím, že tam někdo tu pachuť necítí! :D
      Ten dresing od Helmann´s určitě taky není nic zdravýho, ale alespoň tam není cítit ten ocas..

      Vymazat
  23. Dokonalej článek :-D Ne vážně, píšeš hrozně chytlavě i o hnusnym sirupu :-D :-)
    Já jsem od nich žádnej produkt teda ještě neochutnala a po téhle recenzi už ani nechci. Né že by mě to dřív nelákalo - jako tebe, ale stejně tak jsem si říkala ... kolik tam musí být chemie a různých jiných hnusů... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!:)
      Buď ráda, že ses nenechala zlákat jako já!:D

      Vymazat
  24. Musim se priznat, ze tuto znacku vubec neznam. A nestacim zirat, 160 korun za kupu sracek? :D no pardon, ale za tolik penez si upecu cely karamelovy dort. Ktery bude fakt z karamelu. A doda mi potrebnou energii. A ne tady tohle neco, co si hraje jak to neni zdrave a pritom si myslim, ze to telu uskodi mnohem vic, nez cely karamelovy dort. Kazdopadne moc vtipne napsano, tleskam!! Tvoje clanky fakt muzu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) A dostala jsem chuť na ten dort! :D

      Vymazat
  25. A to jsem si na začátku článku řekla "Sakra! To musím mít." měním názor :D

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, já osobně se snažim stravovat co nejvíc přirozenýma potravinama, a ty ocasy presne nesnasim! :D myslím si, že mě hodně ovlivnila knížka od jillian ovládněte svůj metabolismus. Ale chtěla jsem se tě zeptat, co si myslíš o těch malých pytlíčcích želé? Nevím, jestli se prodávájí i u nás, žiju v zahraničí. ALe je to malý pytlíček který má 11g a asi 1s, 0t, a 1,5p, a buď to smícháš s vodou, nebo s jogurtem a udělá se ti takový krásný želé. Mně to docela chutná ani ocas v tom necítím. Ale říkám si, že podle zdravýho rozumu to nemůže být nic zdravého, když je to sladký jak cecek a skoro nula kalorií :D jen by mě zajímal tvůj názor. Díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, moc ráda bych poradila, ale vůbec to neznám, nikdy jsem se s tím nesetkala....
      Podle popisu to asi nic zdravýho nebude, ale pokud ti to chutná, tak to jednou za čas určitě neuškodí :)

      Vymazat
  27. Markétko, tak po téhle tvojí recenzi jsem naprosto přesdvědčená, že nic od WF nepotřebuji a zkoušet fakt nebudu :D Nezkusila bych to ani tak... nechce se mi platit ani těch 160 Kč za NIC. Za hnus....
    Takže tě upřímně lituju, ale zase na druhou stranu jsem ráda, že konečně někdo napsal, jakej humáč chemickej to je :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že jsem se za sebe normálně styděla, že jsem se fakt nechala nalákat na něco takovýho (a na chvíli to dokonce doma schovala, aby se mi sestra nesmála:D:D). Ale říkala jsem si že jsem ještě nikde nečetla jiný než pochvalný názor, tak to bylo potřeba přiznat světu :D

      Vymazat
  28. Já už tohle prostě nechápu. Kam se vytratil ten "clean eating", který všichni ještě před rokem prosazovali? Najednou je "zdravá" strava vystřídaná takovými s*ačkami s kvantou umělých barviv a éčky? Já dávám přednost přirozené stravě, i když občas "zahřeším" (nesnáším to slovo!) nějakou tou čokoškou, bébéčkama nebo tak a když už chci zahřešit, tak to nemusí nula kalorií, nula sacharidů, nula tuků.
    Toť můj názor. Myslím, že to to máme stejně, že také dáváš přednost přirozené nechemické stravě. Přeji hezký den!
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě taky dávám přednost přirozené, zdravé stravě, bez zbytečné chemie.

      Jasně, občas si klidně něco jiného dám, třeba čokoládu, cider, nějaký koktejl večer v baru, a moc si to užívám, ale v takových případech mě kalorie vůbec nezajímají. A když už jíst něco, co je "nezdravé", tak ať si na tom alespoň pořádně pochutnám! :D

      Vymazat
  29. To je sranda:D:D:D Ty jsi fakt skvělá:D Čekala jsem teda, že to bude vážně pecka a že si to za chvilku taky půjdu koupit, ale v hloubi duši jsem čekala, kdy napíšeš, že to bylo fakt hnusný:D Čokoládka je mnohem lepší:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S čokoládou se to nedá srovnat ani náhodou! Vlastně s žádným normálním jídlem:D

      Vymazat
  30. Vážne som si myslela keď som uvidel titulku článku že to tu začneš aj ty vychvalovat A že prehodnotim obľúbenosť tohto blogu U mňa .... Ale vďaka bohu!!!!! som rada že máš zdravy rozum A zas A znova si to ukázala A potvrdila.... Nemala som Možnosť A nikdy ani mať nebudem ochutnať výrobky Wf.. Lebo nechcem! nechcem si ani len predstaviť čo za hnusy to obsahuje A je pre mňa nepochopiteľné že ľudia ktorych zaujíma zdravý životný štýl A zdravá strava sa napchavaju týmto..... Idú sami proti sebe ale to už je ich problém... Pekný deň prajem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!
      Ale tím, že jsem se nakonec nechala nalákat jsem ukázala, že s tím zdravým rozumem to až tak slavný nebude :D

      Vymazat
    2. Aj kôň má 4 nohy A predsa sa potkne :)

      Vymazat
  31. Hahaha, nedávno jsem na nějakém blogu četla recenzi na tenhle sirup a slečna to tam strašně vychvalovala, až jsem začala uvažovat o tom, že bych do toho po výplatě ty peníze investovala a zaplať pánbůh, že jsem před výplatou narazila na tvůj článek :D :D To si radši zajdu pro nějaký ten datlový nebo javorový sirůpek <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, takových recenzí jsem četla několik, a jak to pak dopadlo.....:D

      Vymazat
  32. Miluju tvoje články :D vždy se pobavím. Jinak. Plánuji si koupit stevii. Nevíš o nějaké, která je dobrá? :)

    OdpovědětVymazat
  33. Haha mně přijde jako největší ironie, že se takovéto chemické náhražky prodávají pod názvem Walden Farms - radši by si milý výrobce měl ten Walden přečíst....

    OdpovědětVymazat
  34. Na sladký nejsem, takže mě naštěstí ani náhražky za něj nalákají. Podle mě je tohle módní vlna z Ameriky, která je možná tak dobrá pro lidi co už maj šílené osekanej jídelníček na dietě a jsou pomalu rádi za cokoliv co jim připomene sladkou chuť a ten ocas jim nevadí.

    OdpovědětVymazat
  35. Ble! Tohle teda neznám, ale už z principu se náhražkám a ochuzeninám vyhýbám :-) no proto mě asi pak špek na břichu ne a ne opustit :)

    OdpovědětVymazat
  36. :D :D no.. taky jsem po nich koukala, ale .. fuj.. jsem k tomu skeptická. Zlatý cukry!!!

    OdpovědětVymazat
  37. :D tak to je vydařená recenze. Vůbec jsem nevěděla, že lahvičky těhle dobrot jsou takhle light, žila jsem v domnění, že všem prostě jen zachutnal na kaši karamel :D a dál jsem to nestudovala a snad by mě to ani nenapadlo koupit. A věřím, že to je hnusný jak prdel a to doslova, umělá sladila jsou prostě cítit a ta pachuť v puse je fakt hnusně cítit ještě dlouho.
    A otázka blbce, ale sakra z čeho tahle chemická zázračná lahvička je? Jen svařený aspartamy a cyklamáty, aby to působilo karamelově? :D

    OdpovědětVymazat
  38. Haha, článek mě vážně pobavil, hlavně konec :D A jsem ráda, že jsem si tohle přečetla, takhle aspoň vím, že se mám od takových věcí držet dál! :D

    OdpovědětVymazat
  39. Dekuju ze jsi mi usetrila penizky. :D chtela jsem to koupit, ale.. to radsi koupim fakt ten karamel. :D

    OdpovědětVymazat
  40. :)))) Super vtipný závěr! Rozsvítila jsi můj dnes ne moc podařený den!:)
    Možná už je to věkem (táhne mi na 30), zkušenostmi z minulosti (anorexie, přejídání), rodinným stavem (matka malého dítěte) nebo nevim čím, ale zázračným "light" a "low calory" produktům už se jen směju. Řecký jogurt prostě musí mít tuk a karamel obsahovat cukr, jinak to bude vždycky chemický hnus. Radši si dát obojího jen trochu a jen občas, než se cpát náhražkami každý den.
    Na tvůj blog jsem narazila náhodou, ale tvůj přístup k životu je mi moc sympatický;)

    OdpovědětVymazat
  41. :D ty jsi super. Mě ten karamel fakt přišel docela dobrý. Je to takový malý podvod, protože čokoládku nemůžu. Kdybych mohla tak si to asi taky nepořídím. Teď jsem to ale vysadila, protože to nula nula nic mi světe div se, drželo vodu v těle. Něco za něco. Takže už to nebaštím a kupodivu mi to ani nechybí;)

    OdpovědětVymazat
  42. Hele! : http://bydleni.idnes.cz/nejlepsi-mesto-pro-zivot-0hn-/architektura.aspx?c=A140828_115304_architektura_web#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=reality&utm_content=main

    OdpovědětVymazat
  43. Když tahle sranda začínala, objednala jsem si pár Questek a k tomu to jejich (ne)slavné PB. Questky mi chutnaly, ale ta stovka za PB byla vyloženě vyhozená do větráku. I plesnivá švestka mi v kuchyni vydržela dýl.

    Tomuhle radši šanci ani nedám a radši rovnou koupim nějaký ty kalorie.

    OdpovědětVymazat
  44. Boží článek. Máš skvělej styl psaní, proto se sem ráda vracím :)

    OdpovědětVymazat
  45. Prosím mohly byste mi vyplnit dotazník ohledně cvičení do školy? Moc děkuji. Je to na dvě minutky.

    http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/test-kompulzivity-cviceni/

    OdpovědětVymazat
  46. Jo jo, toh je všde teď plno - tak nějak nechápu, proč to všichni, co jinak propagují zdravou stravu tak strašně vychvalují...logicky postě něco, co mám nula kalorií a přesto to má chutnat jako něco super kalorického nemůže být zdravé. Už jenom proto bych si tohle nekoupila, chemii se snažím vyhýbat a ne si ji kupovat. To raději sladím medem, lžička medu mě nezabije a nevíc je to zdravé :-) A dobré :-)

    OdpovědětVymazat
  47. Markét díky za tenhle článek u kterého jsem se vážně moc pobavila :D Jsi nejlepší!!! Já tenhle karamel zaznamenala pár týdnů zpět na instagramu a samozřejmě měla jsem brouka v hlavě přesně jako ty...v hlavě mi běželo (co když to bude chutnat jako karamel z mekáče?božee to já přece musím mít taky :D) přiznám se, že jsem dokonce už obhlížela i nějaký e-shop, kde prodávají tyhle "zázraky" a zalíbil se mi tam i dresink na salát :D no každopádně k objednání jsem se zatím ještě nedostala a jsem ráda, protože pár dnů zpět jsem už i na insta četla negativní názory a tvůj článek mě vrátil zase nohama na zem, že je to prostě nejakej hnus :)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Jsem v úplně stejné situaci jako si byla! Chtěla jsem je vyzkoušet, jelikož v redukčním režimu se něco takového může hodit, když by byla krize...ale odrazuje mě pár složek ve složení :) Že nejsou dobré jsem slyšela už od více lidí, ale stejnak by mě ta chuť zajímala :D

    OdpovědětVymazat
  49. Souhlasím že dát 160,- za chemickou laboratoř s vůní karamelu je nepříjemný, ale pořád si můžeš gratulovat... já si koupila neera detox za tisícovku (!!!) a fakt doteď nevím co jsem si myslela :D Týden nejíst? Hahahahahahahahahahaha

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj Markétko. Tak to je povedená (nebo spíš nepovedená? :D) recenze :) Taky mě to šíleně lákalo, každý to vychvaloval až do nebes. Potom jsem se ale koukla na cenu a přešlo mě to :) Mám jeden dotaz: Už nějaký ten rok se stravuji zdravě, jenže mívám takové období (jako právě teď), kdy pořád myslím jen na jídlo, když vidím něco nezdravého, hned si představím jak z toho přiberu,.. Rodině upeču loupáčky z bílé mouky, ale já si nevezmu ani jeden, protože to přece není "zdravé", a o sladkostech ani nemluvím, to si nedopřeji vůbec. Jiné je to ovšem na výletě, to si klidně dám i nanuka, zákusek,... Vůbec tomu nerozumím, jen chci slyšet tvůj názor na to. Je to normální, že se tak doma omezuji, nebo to už hraničí s nějakou poruchou? Co bys mi v mém případě poradila.. Budu ráda za každou odpověď, píšu tobě, protože vím že jsi rozumná slečna :) Moc děkuji, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivi :)
      Nevím, jestli to je vyloženě nějaká porucha, ale blok v hlavě je to bezpochyby. Podle mě je nejdůležitější, aby sis uvědomila, že to, že je něco "nezdravého" rozhodně neznamená, že se z toho hned přibere. To že si dáš místo něčeho celozrnného pečivo z bílé mouky neznamená nic jiného, než že ta celozrnná dodá tělu více prospěšných látek, jinak jsou na tom ale s bílou nastejno. Není to tak, že by se sacharidy z bílé mouky hned uložily a z té celozrnné ne. To vůbec. Hlavní je příjem versus výdej, a je vcelku jedno, jestli jsou ty kalorie z ovesných kaší nebo bílých loupáčků, to tělo nerozděluje :) Samozřejmě je lepší jíst celozrnné potraviny, ale proto, že lépe zasytí a dodají tělu více minerálů a vlákniny, ale ne proto, že by byly "dietnější" než bílé.
      A mohlo by pomoct i to, když se podíváš okolo sebe - Kolik lidí z tvého okolí přehnaně řeší jídlo a jí jen 100% zdravě? Asi moc ne. A je každý hned tlustý a nemocný? Taky ne!
      Třeba já mám kolem sebe plno kamarádek, které vypadají skvěle, postavu mají lepší než já, a žádné kalorie nepočítají, klidně si občas dají dortík, večer špagery, bílé pečivo a tak :)
      Kdybys chtěla, tak mi napiš na eatrunlove@seznam.cz a můžeme si o tom popovídat víc :)

      Vymazat
    2. Děkuji, vážím si tvé odpovědi :) Psala jsem ti i na e-mail. Ivana

      Vymazat
  51. Ahoj Marketko, skvely clanek. O zdravou vyzivu se zajimam, i sama mam udelany poradensky kurz.. No a co me prekvaouje, ze hodne blogerek, ktere sleduji, tyto "shity" podporuje a vychvaluje.. Nektere na svych fb strankach nedelaji jiz nic jineho, nez kazdy den vystavuji prdukty od "urcite" znacky.. A nic zdraveho ani prirozenehoo to neni.. Napriklad ochucovadla od nutrition.. Sukraloza ? ne diky, mam se rada.. miluji vanilku nebo skorici, to je nejlepsi ochucovadlo, jeste o hodne levnejsi nez nejake .. blafy..
    U WF mi stacilo videt slozeni,. Jedna chemicka laborator.. I kdyz budu v priprave, tak mi kousek 90% cokolady neuskodi, med jim dopoledne lzicku do snidane a nemam zadne vycitky, je to normalni soucast jidelnicku, jeste vynikajici a zdrave, detoxikacni,) a kdyz uz ochucovadlo, tak jak jsem psala, tak vanilka nebo skorice:))Tohle je uz extrem a nemelo by se to tak propagpovat.. ale business a penize vsechno pohlti no..jeste ze tady jsou normalni lidi a blogerky, ktere nepropaguji neco jen proto, ze to dostal zadarmo.
    Drzim palce, mej se krasne, Simona :)

    OdpovědětVymazat
  52. jezis, to je tak super článek, zrovna si hledam nejaky info o tehle produktech (asi za to může právě touha žrát a nepřibrat :D). Ale uplně mi to otevřelo oči :D :D. Co bych asi tak mohla čekat od 0 kalorií. Fakt super napsaný, nasmála jsem se a ještě ušetřila :D
    diiiiky, a mej se pekne :)
    KAč

    OdpovědětVymazat
  53. Haluz štýl písania, xD asi to bude pravda, aj keby nie, určite je to nezdravé, keď je v tom toľko chémie, čo škodí nášmu organizmu ešte viac ako kalorické jedlá. I tak máme tej chémie dosť všade. (Dena.destra.sk)

    OdpovědětVymazat
  54. Ďakujem za super članok som rada že som si to ešte nestihla kuupiť a teraz už ani nekupim :D a ten konec xD

    OdpovědětVymazat