úterý 2. září 2014

Brněnská charitativní desítka

Ne, tou desítkou nemyslím popíjení piva.
Pivo nepiju.
Ale takové popíjení vína, pro charitativní účely? Nebo Aperolu? Cideru? Burčáku? Jééé, já bych byla takovej dobrák!
Ale dnes to bohužel o burčáku nebude. Radši. Protože dát si burčák a pak jít běhat? Ne, to si nechci ani představovat.
Hodně z vás se určitě zúčastnilo nedávného We Run Prague. Já jsem to měla dlouho také v plánu, chodila jsem běhat za účelem tréninku právě na ten závod, ale na poslední chvíli před uzavíráním registrací jsem se rozhodla, že se nezúčastním. Prázdniny jsem totiž už tak měla plné různých výletů, a tak jsem peníze místo registrace a jízdenek použila radši na to (ehm....a na hromadu letních oblečků). Ale když jsem tak viděla všechny ty fotky v zářivých tričkách a tolik nadšených ohlasů, rozhodla jsem se že příští rok rozhodně nevynechám. A v plánu je na další léto i Spartan Race, ale zatím nebudeme předbíhat. (třeba se ze mě za ten rok stane tlustá koule co bude trávit čas radši v KFC s hlavou zabořenou v kyblíku místo v posilovně, kdo ví :D)
Protože bych si ale už i letos chtěla vyzkoušet, jaké je to běžet nějaký závod, přihlásila jsem se alespoň na brněnský Běh dětem, který se poběží v Lužánkách 20. září. Na výběr je 4,5 km, 10 km a nebo půlmaraton. 
A co je nejlepší, všechny vybrané peníze poputují na dětské onkologické oddělení. Minimální výše příspěvku je 100kč, ale přispět více samozřejmě taky neuškodí.
Takže pokud jste z Brna, rádi (a nebo neradi, alespoň vás to přinutí:D) běháte a chcete udělat něco pro dobrou věc a taky pro svůj zadek a lýtka, přihlašte se taky.
Ale proč to sem vlastně píšu?
Protože co je černé na bílém, z toho se nedá vycouvat!
S pravidelným cvičením problém nemám, spíš naopak. Ve fitku jsem nalezlá skoro denně, občas se pověsím na tyč, ale běhání nějak zaostává. A přitom je to docela fajn sport (říká někdo, kdo běhá v tričku Running sucks), obzvlášť teď, když už nebudou vedra a bude snad příjemný podzim. Takže tohle je pro mě taková malá motivace, jak se k běhání vrátit. 
A kdyby to někomu z brněnských nestačilo, o pár dní později se koná i 5/10 mil nočním Brnem a nebo říjnový Vokolo Priglu.
Tak s kým z vás se 20. září potkám? :) A byli jste už na nějakém závodě? Jak se vám líbilo WRP?
P.S. Ironií je, že článek píšu zrovna když jsem schovaná pod dekou, snažím se co nejrychleji zahnat nemoc, která se o mě pokouší, a o nějakém běhání nebo cvičení si můžu nechat jen zdát.
P.S. 2 Už jste někdy rozbili teploměr? Doporučuju, je to zábavička na celé odpoledne!
P.S. 3 Boty na fotce ve skutečnosti na venkovní běhání vůbec nejsou. Běhám ve svých kdysi-růžových-teď-něcojakošedých Adidaskách, ale ty už zrovna fotogenické nejsou. Jo, potřebovali jste to vědět.

36 komentářů:

  1. Mě tohle počasí také ubíjí!! Snad se ještě dostaví babí léto! Běhání dobrou věc je super, já jsem byla na Avon běhu a příští rok bych chtěla také zkusit WRP. Do Brna to mám daleko :/ ... ale v té době u nás bude vinobraní, tak budu držet palce (ty, co nebudou držet burčák =D )

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ať seš zdravá na desítků a nic na Tebe nevleze :), teploměr jsem ještě nerozbila. Já jsem se zatím žádného závodu nezúčastnila, ale už o tom začínám přemýšlet. Přítel letos Spartan Race poběží, tak jsem zvědavá, co na to bude říkat. Já už bych si taky měla pořídit nové botky, protože zase z těch mýho bílo-růžových, jsou teď takové šedo-černé :D
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, teploměr už jsem rozbila :D u toho rtuťového je vážně sranda hledat ty kuličky rtuti, který se rozběhnou úplně všude.....
    Moje běžecké boty už taky změnily barvu z krásně zářivě na nějakou šedou.....

    OdpovědětVymazat
  4. Jee zavidim, u nas je v nejblizsi dobe jen Run Tour, ale uz je vyprodano. Jeste jsem na zadnym zavodu nebyla a strasne me to laka. Pul roku jsem trenovala na Olomouckej pulmaraton, nervozitu jsem si prozila, stala jsem dokonce uz skoro v koridoru, ale volali mi z domu, ze mi vezou prcka do nemocnice, takze jsem pak bezela akorat tak k autu (urcite jsem zabehla svuj osobak!), nastesti to dobre dopadlo, ale cely me to mrzi jeste ted. Tak pristi rok mi to snad vyjde :) WRP me taky laka, i kdyz je to skoro pres celou republiku, snad se zadari :) a mimochodem, uz jsi letos mela burcacek? Na ten se taky tesiiim :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je paráda, držim palce, at se tam už dokopeš :D já bohužel nikdy nic takovýho radši psát nebudu, protože běhání k smrti nenávidim a neumim si představit nic horšího :D
    mimochodem, oranžovou nesnášim, ale tyhle boty miluju !

    OdpovědětVymazat
  6. Strašně bych chtěla se něčeho takového zúčastnit, přestože vůbec neběhám. :) Když je to pro dobrou věc, tak bych do toho šlo. Momentálně ale nemám nic v blízkosti, ani jak se dostavit někam dál. Ale snad se na nějaké takové akci někdy potkáme :))

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se chystám, ale jen na 5 km .))

    OdpovědětVymazat
  8. Sakra, dneska je ten článek nějakej kratší než obvykle.. a já si k němu zrovna uvařila kafe, jak vždycky doporučuješ.. :D
    Na Spartan Race se potkáme (pokud nezačneš s KFC :D )a na WRP příští rok taky! Hodlám jít znovu :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja som sa zatiaľ žiadneho takého organizovaného behu nikdy nezúčastnila, ale ked som videla fotky z WRP, tak som si povedala, že keby sa niečo také konalo aj tu u nás, veľmi rada by som sa zúčastnila :) Behanie vonku ma bavilo hroooozne dlhú dobu, no v momente ako som si zamilovala činky, tak behanie som obmedzila poriadne a teraz si už zabehám akurát pár minút na páse, čo je trošku škoda. Je od teba pekné, že sa zúčastníš práve takého behu, z ktorého peniažky putujú na dobrú vec :) Prajem ti skoré uzdravenie a boty sú úžasné!!! :)

    OdpovědětVymazat
  10. mně mrzí to WRP už jenom kvůli těm tričkům!! :D nějaký zářivý by se na ty noční výběhy hodilo ! No le na Spartana příští rok taky hodlám jít! to bude totiž konečně pořádná výzva pro někoho, kdo nerad špínu a bahno :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám naběhání ráda letní večery, to sychravo mě přesně zahání do fitka :D ikdyž ne běhací, tak ty boty jsou moc pěkný :) já jsem zase naopak z prahy, takže bohužel se neúčastním :( brzy se uzdrav! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Škoda že se neběhá něco takového i u nás v Hradci!

    OdpovědětVymazat
  13. Parádní článek. Já běhání moc nedám, ale věřím že příští rok bude článek od Tebe právě z nějakého toho závodu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já běhám pořád a ráda :) Minulou sobotu jsem běžela Půlmaraton Moravským krasem, za dva týdny běžím Blanenskou desítku, zároveň se chystám na Vokolo priglu a akorát 20 září mám další půlmaraton v Havlíčkově Brodě, jinak bych se přihlásila na tu desítku s tebou ;)

    OdpovědětVymazat
  15. We run Prague bylo super, byla jsem loni i letos a můžu to rozhodně jenom doporučit! Ta atmosféra je nepopsatelná, člověka to hodně namotivuje... nemohla jsem tomu uvěřit, když jsem pak viděla svůj čas! To by se mi asi jinak nepovedlo. Fakt to okolí dělá hodně. A letos bych vyzdvihla hlavně organizaci, která byla bezchybná... a že to asi není jednoduchý uspořádat závod pro deset tisíc lidí. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jé, tak teď jsi mě nahlodala :-) Strašně moc bych se chtěla zůčastnit nějakého závodu a tento mě dot láká :-) Toho 20. se zrovna stěhuju na koleje do Brna, tak bych to musela nějak vymyslet, ať to stihnu... Začíná mě to lákat čím dál víc...

    OdpovědětVymazat
  17. Nádherné boty!:) Já letos běžela WRP poprvé, takže nemůžu srovnávat, ale bylo to úžasné! Ta atmosféra, lidi okolo. To člověka hrozně namotivuje:) škoda, že nejsem z Brna, tenhle závod bych běžela ráda:)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak já jsem teď, pět měsíců po narození dcery, dala brněnský Runtour, ale jen pětku. Sice jsem doběhla, ale čas nic moc a pocity úžasné. Tedy po doběhu, v průběhu závodu jsem si celou dobu říkala, jaký jsem namistrovaný blbeček a co tam jako dělám :D O tom běhu v Lužánkách jsem nevěděla, jinak bych se taky přihlásila, ale manžel už v tom termínu běží Brněnský masakr, tak někdo musí hlídat mimino. Jinak bych vyrazila a hledala tričko Running Sucks :D Nicméně euforie po doběhu mě vedla k tomu, že jsem se přihlásila i na pražský Runtour, ale nemám teď moc čas běhat (a výjimečně to není výmluva:D), tak to bude asi podobný úspěch jako v Brně. Nicméně Tobě přeju, ať si to moc užiješ. Petra

    OdpovědětVymazat
  19. Já mám s běháním problém ještě větší než ty :D Snažím se k tomu dokopat už dlouho, ale furt nic...a to mám teď přes měsíc hned za prdelí Stromovku, kde se běhá skvěle! :D Ale doufám, že brzo začnu, protože za rok chci na WRP taky :))

    OdpovědětVymazat
  20. Kdybych se zrovna v tu hodinu neučila, tak bych se rozhodně přidala, protože zrovna budu v Brně. Akce, které pomáhají těm co to potřebují jsou super. Ale tak třeba příště;)

    OdpovědětVymazat
  21. Škoda, že z Brna nejsem. Miluju akce, kde děláš něco pro sebe a zároveň tím podpoříš i dobrou věc! :)
    Ale když už nic, tak snad se uvidíme za rok na WRP, už se konečně taky odhodlám :D

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Bežkyne! Rada by som vás pozvala do mojej bežeckej súťaže! Viac na mojom blogu
    http://bezkyna.blogspot.cz/2014/09/sutaz-s-bezkynou.html

    PS: Skoro sa uzdrav! Mne pomohlo vybehnúť, ale mám iby rýmu.

    OdpovědětVymazat
  23. Tie topánky sú aj tak krásne! :D Ja síce behať často nechodím, no niekedy mi to fakt pomáha. Trochu vypnem a viac rozmýšľam nad sebou. No tebe prajem skoré uzdravenie :) a veľa šťastia v behaní.
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  24. Ty boty jsou nádherné! Úplně chápu, že jsi je použila místo těch, v kterých běháš doopravdy :D Jinak ten běh dětem mě zaujal. Obávám se, že bych nedala ani ty 4,5 ale mám chuť to zkusit! Navíc, teď mi došlo, že 20 mám zrovna cestu do Brna! Tak že bych obětovala nákupy? :D

    OdpovědětVymazat
  25. Takovýhle charitativní běh je super! :) Teda i to charitativní popíjení není špatné, kdybys s něčím takovým začala, našla bys určitě spoustu příznivců ;D Jinak taky jsem se těšila na podzim ideální na nějaké to vyběhnutí, nicméně až dnes k tomu byl ideální den (a já toho teda využila!), škoda, snad jich bude více :)

    OdpovědětVymazat
  26. To zní jako prima akce, hned bych se zúčastnila, jen jsem o několik set kilometrů dál, a tak ti budu držet palce, abys běžela a aby se vybralo dost peněz pro děti bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  27. Rozbila jsem (ten starý, rtuťový) teploměr jen jednou. Honit kuličky po celé místnosti byla fakt pecka :D
    Jinak.. jak už asi tušíš, na WRP jsem nebyla a ani na žádný jiný BĚŽECKÝ závod se nechystám.
    Takže asi tak :D

    OdpovědětVymazat
  28. Good day! I know this is kinda off topic nevertheless I'd figured I'd ask.

    Would you be interested inn exchanging links or maybe guest authoring a blog
    article or vice-versa? My blog covers a lot off
    the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from each other.
    If you happen to be interested feel free to shoot me
    an e-mail. I look forward to hearing from you!
    Great blog by the way!

    My website - appliance repair las vegas

    OdpovědětVymazat
  29. WRP bylo úžasný, hrozně jsem si to užila a dodalo mi to motivaci k dalšímu ročníku. zítra běžím 5km s Adidasem v rámci Birell Grand Prix. :) běh se stává mojí závislostí.

    Lu.

    OdpovědětVymazat
  30. You made some really good points there. I checked on the web for additional information about the issue
    and found most individuals will go along with your views on this site.


    Feel free to visit my site - buy viagra

    OdpovědětVymazat
  31. I appreciate, lead to I found just what I used to be looking for.
    You've ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day.
    Bye

    Also visit my weblog; cheap web hosting with php mysql database

    OdpovědětVymazat
  32. It is really hard to maintain a website fascinating sometimes however, you appear
    to be controlling the content very well. Actually, you
    make it seem easy. So is there an art form for this or are
    you just a natural?

    my blog post - e-liquid

    OdpovědětVymazat
  33. What i do not realize is actually how you are now not
    actually a lot more smartly-liked than you may be now.
    You're so intelligent. You understand thus significantly in relation to this matter, produced me individually consider it from numerous varied angles.
    Its like women and men are not fasciinated
    exhept it's one thing to do with Woman gaga!

    Your personal stuffs nice. At all times mazintain it up!


    Also visit my page plants vs zombies hacked

    OdpovědětVymazat
  34. Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your next write ups thanks once again.

    Also visit my blog post; nlp tools and techniques

    OdpovědětVymazat
  35. Hi there, its pleasant piece of writing about media print, we all understand media
    is a fantastic source of information.

    my web page ... cheap web hosting sites

    OdpovědětVymazat
  36. naturally like your web-site but you need to check the spelling on several of your posts.
    A number of them are rife with spelling issues
    and I find it very bothersome to tell the truth on the other
    hand I'll certainly come again again.

    Have a look at my site ... buy cheap viagra online

    OdpovědětVymazat