neděle 26. října 2014

Pondělí

Bezpochyby nejméně oblíbený den v týdnu. Nenáviděný, přesněji řečeno.
Říkaly statusy na facebooku. Fňukající fotky na instagramu. Hate-mondays trička v obchodech. Naštvané dámy v šalině. 
"No jo, to víš, pondělí." 
"Kdo by mohl mít dobrou náladu - v pondělí, a ještě k tomu takhle ráno, doprdele."
"Bože, ať už je pátek!"
Kolikrát z toho mám podle těch řečí pocit, že všichni snad čekají každé pondělí nějakou pohromu. Katastrofu.
Přílet Voldemorta i s armádou Mozkomorů. 7 Egyptských ran. Místo vody krev. Hrůzu jako ve filmu Den poté, nebo tak něco.
A přitom je to jen jeden ze sedmi dnů v týdnu. No bože. 
Ale jak říká tenhle můj oblíbený citát, problém je trošku někde jinde, než v kalendáři.
Ve skutečnosti totiž vůbec nejde o to, co je za den, ale o přístup. O to, jak do toho dne vkročíte.
Jasně, neříkám, že jsem nějak extra nadšená a tančím oslavný taneček, když mi budík zvoní za tmy a ani nikomu netvrdím, že mi snídaně nechutná víc třeba o půl deváté hezky za světla a v klidu, než před půl šestou, kdy mi v kuchyni málem vypálí oči nepříjemná zářivka na kuchyňské lince.
ALE ať vstávám kdykoliv a ať mě čeká cokoliv, VŽDYCKY, opravdu vždycky si udělám čas na to, abych ten den začala hezky a s dobrou náladou. 
Vstanu o chvíli dřív a hezky si vychutnám snídani, nejčastěji teplou ovesnou kaši s kouskem čokolády, která mě krásně zahřeje a navíc si tak ten den osladím hned od rána. K tomu si pustím ČT24 nebo Dobré ráno na dvojce (které vysílá až od šesti, což značí "docela v pohodě" vstávání :D), protože na to koukám ráda a večer většinou ani zprávy nestíhám, tak abych byla v obraze.
Pak se buď namaluju a vysuším vlasy - a nebo taky ne, pokud jdu cvičit, a můžu vyrazit. Sice jsem vstala dřív, než by bylo nutné, ale za to s dobrou náladou.
A to je úplně něco jiného, než vstát na poslední chvíli, po cestě do koupelny si třikrát zanadávat, že nestíhám, hodit na sebe první co vypadne ze skříně a se zalepenýma očima a nasraným výrazem vyrazit do školy nebo práce. A všechny okolo ujišťovat, že "ty rána jsou fakt hnus", "debilní pondělí", a tak podobně.
Prostě jaké ráno, takový den.
A já dobrovolně opravdu špatný den mít nebudu. I když se pak samozřejmě všechno pokazit může a často taky sakra pokazí. Ale NIKDY nevstanu s tím, že ten den bude špatně.
A pokud nesnášíte pondělky a nebo ještě hůře všechny dny, měli byste se nad sebou zamyslet. 
A když už být nasraní, tak ne na ten ubohý den, ale na sebe. Na to, že neděláte nic proto, abyste byli spokojení.
A ne, nebojte, nežiju si jako princezna ve zlatém paláci, nevyspávám do 11 a nekoupu se v penězích, ale samozřejmě taky chodím do školy, na brigády, a starosti mám takové, že bych je nepřála snad nikomu, (a to je co říct, protože občas jsem docela škodolibá :D).
Do školy ale chodím převážně ráda. Většinou jsou to věci, co mě docela zajímají. A když zrovna nezajímají, vážím si alespoň toho, že tam můžu jen tak sedět a nemusím stát na brigádě. Protože ty brigády, to jsou dny, ze kterých nadšením opravdu neskáču.
Jak možná víte, často dělám hostesku a dělám to taky dost nerada. A nesnáším lidi. Zaprvé to vůbec neutíká, bolí z toho nohy, a za druhé mi to taky často přijde dost ponižující, stát někde v přiblblým kostýmku a oslovovat lidi s nějakým pitomým sloganem.
Ale ani v tyhle dny nevstávám nasraná. I v tyhle dny si udělám hezké ráno, vstanu dost brzo, abych si stihla ještě zacvičit....zkrátka abych v tom dni měla i něco příjemného. 
A pak se snažím si to zpříjemnit i úplnými maličkostmi, které jsou v tu chvíli ale důležité - dobrý oběd do krabičky, abych se mohla těšit na pauzu, nový díl Big Bang Theory který si pustím za odměnu, nebo vymýšlení toho, co si pak za ty peníze koupím (a pak stejně nekoupím:D).
A co je nejdůležitější - snažím se dělat něco proto, aby mě čekaly i lepší dny. Ta brigáda, kterou dělám, mě sice nebaví, ale nesedím na zadku a nečekám, až mi něco lepšího spadne do klína. A stejně tak nejsem tak naivní, abych si myslela, že ze mě všichni padnou na zadek, až jim ukážu diplom z humanitního oboru na Filozofické fakultě. A tak se snažím dělat alespoň něco málo navíc, co mi jednou třeba jednou pomůže. Měla jsem krátkou stáž v novinách i televizi, teď pro změnu zase chodím do školního Radia R, kde jsem v marketingovém týmu (což zní ale vznešeněji, než jaké to ve skutečnosti je:D) a vymýšlím, kam bych se vetřela na další praxi. 
I když odesílání životopisů a čekání na odpovědi připomíná spíše čekání na Godota a kolikrát už toho mám plný zuby...a ta blbá sladká ranní kaše je pomalu to jediný, co mi udělá radost..
Ale lepší než nic, alespoň dělám něco pro to, abych jednou nemusela patřit k těm nesnáším-pondělí lidem.
A vy to zkuste taky.
Vstaňte včas, s dobrou náladou, vychutnejte si snídani, oblečte si něco hezkého a vyrazte s úsměvem.
Hned zítra!
P.S. A pokud vám den nezlepší dobrá snídaně (což nechápu!), ale víc vás potěší třeba kafe a cigareta (což nechápu!), tak to udělejte. Prostě začněte hned něčím, co vás potěší.
P.S. 2. Přiznávám, že ne všechna rána jsou úplně sluníčková. Ať odejdu z domu jakkoliv dobře naladěná, stačí nastoupit do přecpané šaliny, kde se na mě z každé strany někdo tlačí, přes okýnka není vidět ven, jak je to tam zafuněný, do pravé nohy mi někdo mlátí taškou, po levé mi šlape nějakej harant, a o tom smradu všeho druhu ani nemluvím. To pak i já.............nesnáším pondělí!



94 komentářů:

  1. amen! pusu ti na čelo a žezlo do ruky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mnam, ty fotky jídla? Aaa, svojí jáhlovou mam už za sebou, ale začínam mít z tebe zase hlad :D
    Na začátku článku jsem si trošku myslela, že sis spletla, co je dneska za den :D:D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek! A ty fotky! No díky nim mám krásnější ráno já :-)
    Máš pravdu, den je takový, jaký si ho uděláme. Ano, často se stane něco, co neovlivníme - ale proč si kazit to, co ovlivnit můžeme :-)

    http://mydiarymyjourneymylife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Takže začnu od konce- ty fotky těch jídel a snídaní :* S pocitem, že si to dám, hned vstávám s úsměvem.
    Taky nechápu to, že někdo nenávidí pondělí. Neříkám, že je to můj oblíbený den- už jenom díky chemii hned ráno. Ale i tak si krásně přivstanu, dám si vodu na čajík, připravím si snídani a hned se mám na co těšit.
    Strašně ráda čtu tvoje články- všechny optimistické :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, kterej mi zpříjemnil moje ráno :) Co se týče brigád, jako bys mi mluvila z duše :D dělám hostesku a vlastně taky nemám ráda lidi :D někdy to fakt není sranda tam x hodin stát, ještě, když je tam člověk sám, ale taky si říkám, co si za to koupím (teď je to permice někam do fitka a vonavka) a těším se na něco dobrýho, co si dám o pauze nebo doma až přijdu. A k tomu pondělí... jak mám pracovní víkendy, tak vlastně pondělí je pro mě spíš odpočinkovej den a ještě se těším se na večerní pilates... Musím se přiznat, že já si stěžuju ne na pondělí, ale na zimu...chci sluníčko celej rok :D hezký den. Nikola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :)
      A mám to úplně stejně, víkendy "pracovní" a v týdnu škola, ale dneska jsem si za ty peníze koupila permanentku i legíny na cvičení, tak si říkám, že to za to vlastně stálo:D

      Vymazat
  6. Miluju tvoje články, vůbec by mi nevadilo, kdyby tady byl každý den jiný ( i několik! :D), i když chápu, že je to z časového hlediska náročně... :(:D jinak jsem zjistila, že ráno máme úplně stejné :D dělám úplně stejné věci jako ty, dívám se na ČT24, vstávám dřív, myju si vlasy... :D
    Zřejmě jsem divná, ale ráda chodím do školy, tudíž pondělky přímo miluju! :D (asi patřím k 0,001% postižených lidí na světě, kteří mají rádi pondělí a zimu).
    jinak moc fajn článek:)
    P.S. Oslavný taneček pobavil :D :D

    OdpovědětVymazat
  7. markét, úroveň článků se s každým dalším zvedá a musím uznat, že mě stále bavíš číst. tohle je bravurní zpracování včetně fotek, protože ty jsou slast...líbí se mi, jak věci vždy objektivně vyvrátíš..a taky nechápu, jak někoho nemůže potěšit snídaně hned po probuzení, podle mě jsou to nejvíc ti, kteří snídaní "naslano"..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Terezko a vážím si toho. A popravdě, když se kouknu na články staré třeba rok a půl, musím se stydět, jaký to bylo :D

      Vymazat
  8. Hned jsem si vzpomněla na Garfielda. :D
    Jinak máš naprostou pravdu. Já třeba miluju víkendy, protože jsme jako rodina pohromadě a je tu spoustu legrace. Z pondělí mám vždycky jen takový zvláštní pocit a je mi z toho smutno, že ta rodinná pospolitost zase na těch 5 dní končí, než bude opět sobota.
    Ale jinak si rána taktéž zpříjemňuju dobrou snídaní. To mě dokáže potěšit a zlepšit mi náladu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to takhle s rodinou bohužel nemám, ale vůbec se ti nedivím, že máš víkendy tak ráda:))

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásny článok, ďakujem za povzbudenie :) Zajtra vstanem s dobrou náladou na 100% :) Peknú nedeľu ti prajem :)

    http://veronikakrasnicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. Také nesnáším pondělí ráno když vstávám kolem 4. hodiny ranní a musím běžet na vlak ale miluji úterý večer když konečně po dvou úmorných dnech na VŠ přijedu vlakem opět domů a vychutnávám si těch 5 dnů doma.. (a samozřejmě hromady učení... brr) ale kašička náladu zpraví vždycky :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Ty snídaničky. Mňam! :) A naprosto souhlasím, pondělí je pro mě den jako každý jiný, vstanu sice na budík, ale řeknu si jak budu mít dneska fajn den, natěšeně se hrnu do kuchyně, užiju si horkou kaši nebo jinou dobrotu a těším se co bude. I když třeba musím do práce nebo mě čekají prezentace ve škole (což bytostně nesnášim, mám děsnou trému :D), nechci si kazit den hned co rozlepím oči, on mi ho beztak později stejně zkazí někdo jinej :D, takže jsem vlastně za tu hodnou.

    OdpovědětVymazat
  13. Taky si vždycky říkám, co na tom pondělku je. Mám sice už školu za sebou, ale taky i při škole jsem hosteskovala a dělala i další brigády a řekla bych, že jsem ráno ani pomalu neměla čas přemýšlet o tom, jestli den bude hezký nebo ne, prostě byl! Dneska, kdy už naštěstí mám stálou práci a nemusím se honit, můžu říct, že hodně záleží na lidech. Jsem skoro každé ráno pozitivně naladěna, ale náladu se mi dost často (skoro každý den) snaží zkazit protivná kolegyně, která má krizi středního věku, nebo je v přechodu, nebo nevím, co to je, ale je to děsný.. žádný úsměv, vlažný pozdrav a hlavně si na něco postěžovat.. Tak to vždycky přejdu, jdu si udělat kafe a snídani a nenechám si zkazit den ;) A o tom to je!
    Skvělý článek!!! a ty fotky.... :D

    Sororessa
    Zveme vás na naši giveaway! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovou kolegyni nezávidím :/
      Ale holt asi všude je někdo, blbých lidí je spousta....a proto by byla škoda, kdybychom si ten den kazili sami :)

      Vymazat
  14. Od té doby co jsem se naučila snídat se těším na každý nový den <3 :))

    OdpovědětVymazat
  15. Market, ze vy jste se rozesli s tvym Lukasem? Driv tu byly ruzne clanky a fotky z vasich vyletu, se spolecnejch veceri nebo z posezeni u slenicky vinka... A ted nic. Ale doufam, ze to tak neni...
    Katka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že mám asi špatně nastavený soukromí na facebooku :D
      Teď spolu bohužel nejsme, je to tak...

      Vymazat
    2. Na facebook jsem se ti nedivala, poznala jsem to jen z blogu a instagramu. Je mi to moc lito Marketko, pred mesicem jsem prozila to samy, rozchod po 4 letech...
      Katka.

      Vymazat
    3. Tak to me taky mrzi :(
      Ale vsechno se da vzdcky jeste nejak vyresit, bude zase lip! :)

      Vymazat
    4. Určitě bude, jsem taky po rozchodu, ale je mi nakonec daleko líp, takže toho nelituju a jsem spíše ráda.
      Ty si někoho jistě brzy najdeš, působíš na mě moc sympaticky! ;)

      Vymazat
    5. Jezisi Marky, co to tady ctu? To me moooc mrzi. A co se mezi vami stalo? Pripadalo mi, ze vy dva se k sobe perfektne hodite...
      Hezky den, Bara.

      Vymazat
    6. Nechci to tady moc rozebírat, ale každopádně to nebylo ve zlém, jen to v poslední době nebylo úplně ideální (bohužel všechno není tak hezké, jako na fotkách), a tak jsme se radši takhle domluvili....ale je to spíš taková "pauza" a snad se k sobě někdy vrátíme :)

      Vymazat
    7. Urcite vratite, protoze Ty ses nejlrasnejsi, nejchytrejsi, nejvtipnejsi a nejuzasnejsi zenska, jakou si jenom muze prat :) a on to vi! :)

      Vymazat
    8. Ty jsi tak hodna, dekuju! :*
      bohužel to ale není tak snadný :(

      Vymazat
  16. Máš naprostou pravdu! Já si ty pondělní rána taky zpríjemnuju nějakou krásnou kašičkou z hromadou máslíčka, a hned je celý den krásnější! :-) Máš tutu-nunu fotky!!

    OdpovědětVymazat
  17. parádny článok! s tvojím postojom úplne súhlasím, aj keď často vyspávam o niečo dlhšie a potom nestíham :D
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  18. Už je mi to fakt trapné říkat, jak super a originální článek to je, ale když ty snad ani jiný napsat neumíš! :-D
    S bodem DOBRÉ SNÍDANĚ naprosto souhlasím, bez ní by to ráno prostě nešlo a občas (pořád) se na ni těším už od večera... S výhledem teplé kašičky, oříšků, čokolády, ovoce... se pak vstává skoro samo! :-D Čapnu snídani, zalezu zpátky do postele, pustím si nová videa mých oblíbených youtuberek nebo zkouknu, co je kde nového. Na tuto ranní chvilku relaxu nedám dopustit a nikdo mi ji prostě nevezme. A během této slastné chvíle si zakazuji myslet na jakékoliv stresy či povinnosti, co mě ten den čekají... :-D :-)
    Debie

    www.thingsbydebie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Debie! :)
      A přesně, ochudit se o ty hezké chvíle by byla škoda!

      Vymazat
  19. Super článek! Ne, že bych úplně tak patřila k nesnáším-pondělí lidem, ale nikdy mě nenapadlo se na to podívat z tohohle úhlu. :) Skvěle napsáno, smekám! :)

    OdpovědětVymazat
  20. No néé, takových krásných fotek s jídlem, to mě ubíjí!!! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Markét, krásný článek. Moc ráda čtu Tvůj blog, máš v sobě tolik nadhledu a vtipu. Super, že i při starostech si držíš tento přístup. Ať se ve všem daří a ať do budoucna najdeš nějakou super práci! A osobním životě ale nemluvím, i když to je asi něco, co se těžko rozebírá veřejně. A taky nepatřím mezi lidi, co nesnáší pondělky, z pondělního rána samozřejmě neskáču radostí, ale do práce mně nevadí, protože ji mám ráda (a to vstávám v pět). Těším se na další články. Míša.

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý, pozitivní, zábavný článek. Na tvůj blog jsem narazila nedávno a mám ho čím dál tím radši :)

    www.mmargareta.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Boží článěk, boží fotky! :-) www.jojovictus.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Asi začnu brát ty pondělky pozitivněji:)) A mimochodem krásný fotky.

    OdpovědětVymazat
  25. mne sa paci tvoj pristup :) ono je to tak...ludia cakaju cely tyzden na piatok, cely rok na leto, cely zivot...kym bude "lepsie". a ked piatok, alebo leto pridu...tak aj tak sedia za facebookom, alebo tam maximalne idu na pivo. ale tvoje ranne nadsenie mi skratka chyba, jednoducho o siestej rano... by mi radost spravila asi jedine vyhra v loterii... alebo oznamenie, ze mozem spat do 11tej :D ale tie "nenavidim pondelok" statusy teda rozhodne nevypisujem a v elektricke sa nestazujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pořád čekají, nadávají....a když přijde to, na co se "těšili", tak z toho nakonec nic není...

      Vymazat
  26. Chudák banán a máslíčko.. ty jsi pěkně zapřela!:D Ve čtvrtek jsem tuto "tvoji klasiku" snídala a stejně je nejlepší! :3 :D a musím si dát nějaký zákaz... třeba na fitness blogy chodit výhradně po jídle, protože cpát se čokoládou v sedm večer opravdu fitness není! :DD

    OdpovědětVymazat
  27. Já se zas přiznám, že jsem člověk, který nemá vždycky sluníčkovou náladu. Ale nepamatuju si, že by důvodem smutku nebo naštvanosti bylo kdy pondělí.
    Po ránu vstávám načas. Kdykoliv jsem se totiž snažila vstát dřív, tak jsem akorát odešla z domu pozdě - efektivita záporná :-D
    A krásné fotky snídaní, mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!:)
      Já taky nejsem pozitivní 24 hodin denně, jen nemám ráda takovou tu zbytečnou nasranost a stěžování si:)

      Vymazat
  28. super článek, naprosto souhlasím, snad to tak zůstane až budu chodit do práce a ne do školy a na brigádu. Jinak citát je úžasný, zítra si ho dám na fb (snad nevadí) a jsem zvědavá na reakce :)

    OdpovědětVymazat
  29. Výborný článek. Připadá mi, že je přímo určený pro ty negativní lidi, kteří si neustále stěžují, ale nic se sebou nedělají. Pro lidi, kteří nejsou spokojeni sami se sebou, pořád o tom mluví, chtějí rady, ale přesto to k ničemu není. Strašní vysávači energie. Měli by si to přečít. Ideál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti si to ale určitě nepřečtou, jsou moc zaneprázdnění nadáváním na svět :D

      Vymazat
  30. S tím tvým sloganem zcela souhlasím! Jsem opravdu ráda, že nemám svůj život a práci nastavenej tak, abych musela pondělí nenávidět....prostě pondělí je pro mě normální pracovní den jako jakejkoli jinej a většinou právě vykračuju do pondělka odpočatá po víkendu a s dobrou náladou.Když bude člověk furt frfňat a stěžovat si na blbosti, tak pak podle toho jeho život bude vypadat. Ale v jednom s tebou souhlasím - nenávidím lidi v šalině. To je pak ze mě totální hater pondělí nepondělí a v duchu nadávám jak špaček, když nastoupí nějaký smradlavý individuum. A mám pocit, že počet zevlů v Brně roste geometrickou řadou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, jak se říká - každý svého štěstí strůjcem. A ta MHD, to je fakt něco nesutečnýho, jak ten smrad, tak to chování lidí co se jen tlačí a strkají a třeba nějaký "nejdřív se vystupuje, potom nastupuje" vůbec neexistuje :D

      Vymazat
  31. to je parádně napsaný ! máš pravdu, pondělí za to chudák nemůže.. :D ale i tak se mi v pátek vstává lépe než v pondělí ( a už jenom proto, že je to jediný den v týdnu, kdy si můžu 2 hodinky přispat!) ale at už vstávám pravou nebo levou nohou, nikdy neodcházím z domu s blbou náladou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju děkuju!
      Jasně, víkendy jsou lepší (teda teoreticky, já musím na ty brigády:D), ale začít se dá hezky kdykoliv :))

      Vymazat
  32. Market vím, že to není uplně až tak k článku....ale nebyla jsi náhodou v pátek na hostesce v Brně v Globusu na Persil? :-)
    krásný zbytek neděle :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byla! :)
      Příšernej obličej a smutnej/naštvanej výraz, to jsem byla já :D

      Vymazat
  33. Noo měla jsi pěkný kostýmek :D Já jsem ti nosila čaaaj! :))
    A jinak jsi moc sypmatická, přesně jako tvůj blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee to jsi měla říct, že mě znáš takhle! :)
      A moc děkuju, jak za pochvalu, tak za čaj, opravdu se hodil :D

      Vymazat
    2. Mě to došlo až teď doma, že ta hosteska od Persilu bys mohla být vlastně ty :D No tak příště se k tobě budu hlásit a rovnou s pulčákem čaje :))

      Vymazat
  34. Markét, ty jako břebornice..z kterého obchodu je nejlepší burákové máslo? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejradši mám z Marks and Spencer a nebo Tesca (přímo značka Tesco, s modrým obalem), ty chutnají skoro stejně:)

      Vymazat
  35. Miluju tu tvojí pozitivnost, která z tvých článku tak vyzařuje. Vždy mě to tak nabije, zamyslím se nad daným tématem a díky tobě si to v hlavě vždy nějak utřídím. Pondělky většina populace bere jako zabijáky týdne, i já mám někdy chvíle, kdy se na pondělí netěším, přece jen nový týden plný povinností... Ale pak si uvědomím, že bych si neměla zápornými myšlenkami kazit týden už na začátku, ještě ani nevím, co všechno krásného se mi může stát. :)

    http://roxyshealthyland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  36. Úžasný článek, Markétko! :) A ty fotky na konci...!

    OdpovědětVymazat
  37. A doufám, že nebude vadit, když zmíním tento článek ve svém článku :)

    OdpovědětVymazat
  38. To je bozi článek!

    Musim říct, ze jsem typicky středoškolák celým duchem bojkotujici svůj pobyt na ústavu. Většina předmětů me sere, mit v patek a ve středu do čtyř je mor a kdyz nam nasuplujou 3 hodiny fyziky bolí to víc než trhání zubů (a o testech a úkolech nemluvě!)
    Ale uz dlouho jsem neřekla, ze by nějaký CELY den byl debilni. To ne. Každé rano je pro me posviceni (protože snídaně :D ), sem tam nějaká ta kavicka s přáteli, a i taková pritroubla věc jako posilovna mi udělá celý den naprosto perfektní :)

    OdpovědětVymazat
  39. Moje slova.
    Když ráno vstávám, vlastně se na ten celý den těším, přestože mě třeba čeká něco nepříjemného. Ale je třeba si uvědomit, že někteří lidé jsou na tom podstatně hůř a někteří také třeba vůbec vstát nemohou.
    A večer, když usínám, potřebuji mít takový ten pocit, že den stál za to, že jsem něco prospěšného udělala, že jsem stihla, co jsem chtěla...největší hrůza je pro mě naprosto proflákaný den v posteli (občas si ho dám, ale ten pocti večer - že jsem úplně k ničemu :D).

    Mimochodem, moc se mi líbí, jak přistupuješ ke vzdělání a práci. Je vidět, že si obojího vážíš a děláš něco pro to, abys jednou byla úspěšná a dělala, co Tě baví. Tím se lišíš od většiny společnosti, řekla bych, protože ti věčně mudrují (a nejen v pondělí), jak je všechno naprd, práce je sere, děti je serou, chtěli by na dovolenou nebo by chtěli dělat to a to... ale nedokážou se sami zvednout a jít pro to něco udělat, trochu bojovat a překousnout nepříjemnosti na cestě za tím, čeho chtějí dosáhnout. :)
    Tleskám za článek!

    OdpovědětVymazat
  40. Boží!!!! Naprosto jsi to vystihla a mám k tomuhle tématu uplně stejný názor:)) Doufám, že si to ti lidé jednou uvědomí:)) A musím dodat, že jsi k tomu přidala i skvělé fotky♥

    OdpovědětVymazat
  41. Market to je skvělý článek :) taky už jsem párkrát nad tím přemýšlela, řekla bych, že už je to taková tradice, nesnášet a nadávat a vše svádět na pondělí...

    OdpovědětVymazat
  42. Díky za tenhle článek. Přemýšlím nad tím a kde svému překvapení sem dnes měla hezký den už od rána (noc moc ne, ty sny stály za prd) a byla sem dobře naladěná. I když jsem šla zas po 4 dnech volna do práce. A co no... Vždycky se ráno těším na to, co mě čeká a vlastně i na to, jestli ten den bude nudný nebo uteče rychle, jestli se uvidím s přítelem nebo co vlastně celý den přinese.

    A s tím citátem naprosto souhlasím. Život je totiž přesně takový, jaký si ho uděláme. Skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
  43. Když mně se ty tvé články čtou tak dobře! :D A souhlasím s tebou. Taky si radši přivstanu, vychutnám snídani a nachystám se, než abych vstávala 10min předem a nestíhala nic.
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj, naprosto souhlasim. Jak s citatem, tak s tim, ze dobra snidane zmeni pohled a pristup. Patrim taky k tem, co si radsi privstanou. Pac s prazdnym zaludkem, to ja nedam...J.

    OdpovědětVymazat
  45. Máte někdo nějaký tip na to kam zajít v Brně na opravdu dobrou a příjemnou snídani/brunch??? Vím, že je to trošku mimo téma, ale právě fotky v tomto článku mi připoměly že bych takové místo ráda v Brně našla;) Děkuji;)

    OdpovědětVymazat
  46. Často nekomentujeM lebo vždy čítam na mobile A nikdy sa mo Rozpisovať nechce aj keď čítam poctivo :) Ale! Skvelý článok absolútne súhlasím, ja sama sa snažím nájsť aj V tom najhorsom dní,S najhorším počasím A a najväčšími povinnosťami , niečo dobré krásne.... Keď som.V lete pracovala A mala som fakt hroznu prácu S hroznymi zmenami ešte vuac som sa naučila tešiť sa na malickosti -na raňajky V krabičke, na 5minútové sadnutie si.... Na kolegyňu na milého vratnika proste hovadiny len aby som prežila... A neznášam keď sa niekto stále sťažuje! že musí vstať že musí do školy že pondelok,že škaredo

    OdpovědětVymazat
  47. Bez dobré snídaně si svůj den představit opravdu neumím. Pondělí moc nemusím, ale ne kvůli tomu, že je pondělí, ale spíše proto že jakmile se po víkendu dostanu zase do ruchu města a mezi lidi (Moc je nemusím...) začnu být nervózní a dobrá nálada je pryč. :/ Velmi pěkné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  48. Víc lidí s takovým přístupem, jaký máš ty!
    Já mám pondělky ráda, vždycky jsem je měla docela pohodový(vůbec teď, když nemám v pondělí ani školu CHA). Nejhorší v mém životě vždycky byly středy. - Nevím proč, ale škola byla ve středu vždycky nejdelší, v půli týdne bývám nejvíc unavená apod. Ale taky z toho nešílím a neříkám hnedka každou středu ráno, že tenhle den bude stát za prd, protože proto a protože je to středa.
    PS: bez snídaní bych už dávno umřela

    OdpovědětVymazat
  49. Já můžu s klidem říct, že mám ráda rána. Nesnídám teda většinou nic extra, prostě to, co mi moje zásoby na koleji zrovna nabídnou, ale prostě mám ráda, když si můžu ráno sednout se snídaní k počítači a dívat se u toho na videa na youtube, pak si pustit písničky, hezky se namalovat a vymyslet si, co si vezmu na sebe a jak to doplnim. Naprosto s tebou souhlasim. :)

    OdpovědětVymazat
  50. krásný krásný a pravdivý článek! máš úplnou pravdu, taky si nepamatuju, že byhc některý den šla do školy s otráveným obličejem a naštavná na celý svět :) prostě se těšit z každého dne a být zvědavý co přinese a je jedno jak se jmenuje nebo po kterém dni následuje :)

    OdpovědětVymazat
  51. Krasny clanek, Market :-)) takovy pekne motivacni, i kdyz se to teda tentokrat tolik nedotyka cviceni. Pises uzasne ctive clanky, rada sem k Tobe chodim, protoze mi vzdycky zlepsis naladu nebo mi pomuzes si neco uvedomit, Jsi skvela :-*

    OdpovědětVymazat
  52. Jsi boží ! Nic víc, nic míň :))

    OdpovědětVymazat