úterý 13. května 2014

Blondýna sportovec

Sport, to je pro mě něco, bez čeho si neumím svůj život představit.
Když jsem odjížděla na Erasmus do Vídně, tak nějak jsem počítala s tím, že tam budu sportovat mnohem méně, než jsem bývala zvyklá, protože dovolit si platit minimálně 10 Euro za hodinu TRX, fit boxu či jiného sportu, co mě baví, bych si těžko mohla dovolit. A byla jsem s tím smířená, protože jsem věděla, že tam budu mít tolik jiných aktivit, že si na sport kolikrát ani nevzpomenu.
No, taková byla očekávání.
Realita byla taková, že jsem měla na nohou své růžové tenisky hned druhý den a musela se jít alespoň proběhnout.
Bez pohybu se zkrátka nemůžu cítit dobře, jak fyzicky (aneb cítit se jako rozteklej vanilkovej puding? ne, díky!) tak ani psychicky, protože při ničem jiném si nevyčistím hlavu tak dobře, jako když ze mě tečou litry potu. (dobrou chuť, pokud právě svačíte.)
A cvičím často. Cvičím pořád.
Ale proč teda nemám už dávno na břiše pořádnou vánočku, zadek jako z oceli a bicepsy, které by mi záviděl i Pepek námořník po třech konzervách špenátu?
Protože proto.
Protože sport je sice velkou a nedílnou součástí mého života, ale není to celým jeho smyslem (oooo já jsem dneska ale filozof :D).
A jak jistě víte, to, co tvoří ty fitness postavy je především strava. A je plno jiných věcí, na kterých mi záleží mnohem víc, než na tom, jestli jsem snědla dostatek bílkovin (no dobře, s mou spotřebou tvarohů to problém nebude:D) a jestli mi ten oběd, co jsem si dala v restauraci, skutečně seděl do tabulek. A jestli těch pár kostiček čokolády nebyly náhodou jen prázdné a zbytečné kalorie! (nebyly, byla to radost:D)
Neříkám, že smyslem mého života je jen opíjet se vínem a vysedávat v kavárnách nad cheesecakem (i když....popřemýšlím o tom:D), ale i takové chvíle si moc ráda užiju. A mnohem radši si jednou za čas zajdu s kamarádkama užít večer u pár skleniček, než abych seděla doma a počítala rýžové chleby.
Takže radši počítám zážitky, než gramy cottage.
I když je to nejspíš právě to, co mě dělí od té perfektní vysekané postavy a pořádných svalů.
Neříkám že třeba nikdy svůj přístup nezměním, je hodně věcí, které bych zlepšit mohla (třeba mít výživnější večeře). Ale..
Momentálně mi stačí především to...
...že si svůj život užívám se vším všudy.
...že mě sporty, které dělám baví.
...že se ve všem postupně zlepšuju.
...že na váze jsou čísla docela sympatická.
...že nemusím řešit, jestli si ten dortík k snídani dát můžu nebo nemůžu. Můžu!
...že jsem zdravá (i když s mým přístupem mi asi za chvíli odejdou kolena)
...že skoro všechno oblečení, co se mi líbí si koupit můžu (pokud neprotestuje peněženka:D) aniž bych v tom měla paže jak velryba
...že s takovým pohybem pravděpodobně oplácaná nikdy nebudu
...že většinu cviků zvládám a nemusím dělat dámský kliky
...že si občas můžu přivydělat jako hosteska, protože se do všech šatů vejdu
...že se nemusím děsit toho, že se v létě budu koupat v plavkách
(Ale v tu vánočku na břiše stále věřím. Stejně jako v to, že mi ten dopis z Bradavic jednou přijde!)
Toť můj přístup, jaký je ten váš? :)
A aby to nebyly jen prázdné řeči (už se stalo...:D) a skutek utek, tady jsou zápisky toho, jak jsem cvičila v předešlých dvou měsících. Pokud to není zrovna cvičení doma, což bylo snad jen jednou s Jillian a ta krátká videa z youtube na břicho, jsou to všechno hodinové lekce ve fitku/pole dance studiu a kick box jsem měla v rámci školního tělocviku.
A příště to bude třeba o těch sportech samotných, o běhání, o výmluvách....a tak.

24. pole dance
25. kick box, 8 min abs
26. TRX
27. nic
28. TRX
29. nic
30. pole dance

31. pole dance
1. kick box, 8 min abs, 6,5 km běh
2. TRX, 5 km běh
3. 7 km běh
4. TRX
5. nic
6. nic

7. pole dance, 7 km běh
8. kick box, legs like miley cyrus
9. nic
10. nic
11. TRX
12. 7 km běh
13.nic

14. pole dance
15. nic
16. TRX
17.TRX
18. pole dance
19. nic
20. nic

21. TRX
22. kick box
23. nic
24. TRX
25. TRX
26. nic
27. No more trouble zones (hodinové video od Jillian)

28. pole dance, 10 km běh (juhuu!)
29. kick box
30. 6km běh8 min abs
1. pole dance, 7km běh
2. TRX
3. nic
4. posilovna

5. pole dance, 8km běh
6. fit box
7. TRX
8. nic
9. TRX, 4,5km běh
10. 5 km běh
11. pole dance

12. nic
13. fit box

96 komentářů:

  1. moc pekná workout routine :D páči sa mi tvoj prístup k tomu, žiješ zdravo ale nejde ťa poraziť keď zješ toho či onoho veľa. :)
    PS: odkiaľ sú tie športové podprsenky? a sú dobré?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to značka Reebok a jsou úplně nejlepší! :))

      Vymazat
  2. jednu dobu jsem to tak neměla, ale jsem MOC ráda, že jsem se dopracovala k podobnému přístupu, jaký máš ty... občas "brečim", že nevypadám jako fitnesska a mám na břiše milana, pak si ale říkám, že si to nezasloužim jako ta fitnesska vypadat... nic moc si neodříkám a i když na jídlo myslím víc než moje okolí a víc si ho hlídám, pořád v jídelníčku mám spoustu "špatností", které by mi nějaký trenér hodně rychle zakázal. Blednu závistí nad holkama, který maj sixpack a ani gram špeku, ale pak si říkám - k čemu by mi to bylo. Stejně by se mi pořád nelíbil můj nos a moje prsa a nebyla bych se sebou spokojená, a akorát by mi bylo líto, že jsem si tenkrát nedala ten mandlový croissant v Costě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D přesně, jak já bych chtěla ty břišní buchty všech IG fitnessek, nad kterými denně slintám! Ale to bych nesměla usínat v objetí arašídového másla a semtam nějaké čokolády :D

      Jinak moc hezký článek a přístup, Markét. Já mám sice ambice větší (respektive na současný stav a situaci velký jako kráva :D) nicméně ta volnost od všeho počítání, zaobírání se tabulkami je děsně pohodlná a teď jen se rozhodnout, co z toho chci víc :D

      Vymazat
    2. "Milan", to mi přijde hrozně roztomilý:-)) Hani, vypadáš krááááásně a přístup jako ty by měl mít úplně každý!

      Vymazat
    3. Haha, skvěle napsané :D. Proto právě ty a Markétka patříte mezi moje nejoblíbenější blogerky, máte zdravý rozum a zároveň tu vzácnou vůli nežít ve stylu bílej rohlík - sekaná - cola - bílej rohlík a salám :D. Jinak příští týden jdu poprvé na TRX, tak doufám, že u toho neodpadnu :)..Přítel by to šel vyzkoušet se mnou, nevíte, zda na ty hodiny chodívají i chlapi, nebo to bývá jen babinec?

      Vymazat
    4. Já mám taky Milana! :D
      U nás na TRX chodí většinou třeba 4 ženský a jeden chlap plus trenér je chlap, ale minule jsem vzala i přítele (a dva dny se pak nemohl pohnout :D). Záleží samozřejmě na trenérovi, ale když je dobrej, není to žádný dámský cvičení :))

      Vymazat
    5. Mně přijde TRX (plus taky spinning) jedna z nejvíc "chlapských" vedených hodin...

      Vymazat
  3. Koukám, že v posledních dnech běháš jako o závod, a to doslova :-D Šikulka :-* Běhu zdar :-D To TRX závidím...u mě je to TRX - zrušeno, TRX - zrušeno,... někdy mou vinou, jindy prostě zrušit musím, což mě mrzí, ptz mě to vážně baví a vždy jedu domů s (debilním) úsměvem :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale na tebe nemám! :) I když se snažím, pomalu ale jistě..:D

      Vymazat
  4. Hezky napsáno :-)
    Můj přístup je celkem podobný. Teda v jídle jsem se předtím hlídala trošku více, protože jsem potřebovala zhubnout. Teď už jsem jakž takž se sebou spokojená - do buchet na břiše mám sice daleko, ale připadám si, že už se za sebe nemusím stydět, obleču všechny kalhoty a jsou mi dokonce volné, vím, že jsem se sebou udělala hodně...takže mám spíš takový volnější režim, dám si, na co mám chuť a zároveň to nijak nepřeháním. Občas si říkám, že kdybych se do toho zase opřela pořádně, dostala bych se ještě dál, ale takhle mě to baví mnohem víc - raději si jídlo pořádně užívat, než se stát otrokem počítání kalorií, sacharidů a tak... Věřím, že když si dopřeju s mírou a k tomu budu pořád cvičit, tak se mi bude dařit postavu udržovat a navíc budu v pohodě :-) No a i když na to, jak moc cvičím třeba nevypadám, tak aspoň vím, že mám dobrou kondici a něco vydržím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A říkat o čokoládě, že jsou to prázdné kalorie, to by byla urážka :-D :-D

      Vymazat
    2. Děkuju Leni :)
      Já se hlídám tak nějak s mírou, nemůžu jíst úplně cokoliv kdykoliv (to by dopadlo:D) a smažený jídla, omáčky atd. nejím vůbec, ale že bych si odpírala i nějakou sladkost k snídani nebo čokoládku ke kávě? Ani náhodou! :D

      Vymazat
    3. To mám podobně. Na smažené a tak ani chuť vůbec nemám, ale ta čokoláda...:-D

      Vymazat
  5. Presne si to vystihla, život nie je len o počítaní gramov a riešení nejakých tabuliek.. Možno tí čo to robia, majú viac svalov ako ja, ale tiež by ma to nebavilo :D Som rada, že som si už našla šport ktorý ma baví, a naučila sa jesť tak, aby som nemala pocit že o niečo "dobré prichádzam" :D
    Ale aj tak, podľa mňa máš super postavu, aspoň tých pár fotiek čo som videla :) raz sa tam možno aj ja dopracujem :D

    OdpovědětVymazat
  6. krasny clanek!Nekdy premyslim o tom, jestli ty opravdu striktni diety fitnessky opravdu bavi.myslim opravdu?nebo jestli sedi doma a kousou si nehty nad kucharkou a modli se at uz skonci pripravy /dieta.jestli si tu figuru uzijou a udela jim hezci zivot?jestli sedi nekde v kavarne u kafe nebo na grilovacce/oslave a jsou spokojene i kdyz jedi smakouna a pijou vodu.ja jim vetsinu casu zdrave, ale bez dobreho jidla a piti by me zivot nebavil ( poznamka autorky- nemam sixpack :-D)Zarovkavkrizi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Taky mě to občas napadne, a říkám si, že je to pro ně asi tak velký cíl, že jim to za to stojí a obětují tomu cokoliv :)

      Vymazat
  7. haha :) vidím, že je nás akých viac. cvičím pravidelne, dobre sa vyšťavím, cvičím veľmi rada, ale v jedle sa neobmedzujem, kvôli štátniciam požieram sladkosti, prácu mám takú, že sa len nastojím celý deň... chcela by som vyzerať aspoň na bikini fitness, ale to by chcelo trošku upraviť jedálniček, že?
    hlavne že som fit, mám kondičku a som zdravá :D

    OdpovědětVymazat
  8. Parádní článek:) Já mám problém najít sport, který by mě vyloženě bavil a když chci zkusit něco nového, je to daleko, takže se snažím cvičit doma a běhat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Určitě si časem najdeš něco, co tě bavit bude :)

      Vymazat
  9. Lekce ve fitku jsou pro mě dost pohodlné, přijdu, odcvičim a domů jdu spokojená, ale poslední dobou uvažuji o běhání... něco, co jsem vždycky nesnášela, ale rozhodla jsem se, že to překonám, tak jsem na sebe zvědavá :D a ten pole dance se mi strašně líbí, ale bojím se ho :D A pro mě je cvičení osobní záležitostí, pro můj dobrý pocit... já břicho plné buchet vzdala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám ve fitku taky nejradši, doma už by mě to nebavilo...a k běhání si začínám pomalu ale jistě budovat vztah "nevadí mi to", což je oproti "nesnáším to" docela pokrok :D

      Vymazat
  10. Já jsem si TRX pořídila domů a musim říct, že to byla jedna z nejlepších investic! Cvičim na nich pořád! :D Jediný problém je, že čím víc cvičím, tím více rostou svaly.. ještě chvíli a budu vypadat jak chlap :/ :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ámen! Obdivuju tvůj přístup, já v tom pořád nemám jasno, jak chci vypadat a ty páteční palačinky si prostě něják nedokážu odpustit, takže myslim, že ten six-pack, asi nikdy nebude..škoda...nebo ne? ;) Vážně něvim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už v tom jasno mám a podle toho se činím :D

      Vymazat
  12. Ja taky zatim svadim boj s tim, abych vypadala co nejlip a porad se jeste zlepsovala, ale nedokazu si proste to jidlo odeprit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tím ale boj nesvádím, jsem tak nějak (v rámci možností samozřejmě:D) spokojená s tím jak to dělám :)

      Vymazat
  13. Já aktivně nedělám nic - když se mi chce, jdu se proběhnout, když chci, zajdu si zajezdit na bruslích nebo na kole,... Naštěstí se mi chce poměrně často, tak to zase není taková tragédie :D
    Máš všechny články zajímavé a poutavě se vyjadřuješ - hrozně dobře se čtou a pořád se těším na nový. A to ani nezmiňuju, jak se mi líbí ten přístup k tomu všemu - jako jedna z mála to bereš všechno v klidu. Moc ráda sem chodím :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ano!! Souhlasím krásně napsané..
    Když jsem byla malá, tak jsem chodila na gymnastiku, byla jsem v tom celkem dobrá (ano, musím se pochválit :D), měla jsem každý den hodinové tréninky a o víkendech i delší..čím jsem byla straší, tím jsem se zlepšovala a tím se mi prodlužovaly tréninky. Moje trenérka ve mě viděla svůj nesplnění sen: uspět v nějaké soutěži a tak mě dřela..někdy jsem musela vstávat v pět-ještě než jsem šla do školy, potom jsem běžela domů, kde jsem se jen tak tak stihla najíst a trochu umýt a mazala jsem do školy, po které mě čekal další trénink. Byla to hrůza! Gymnastika mě bavila, ale s mírou..jak píšeš sport má být pro radost a má bavit. To nejdůležitější poslání sportu není vyrýsovaný pekáč buchet -to je jen "následek", to nejdůležitější je, že to je čas jen pro sebe, můžu si jen tak vyfouknout a zapomenout na každodenní stres.Dává nám pocit výjimečnosti, odráží naši snahu, poskytuje nám možnost se stále zlepšovat a má nekonečno možností.. ale přesto platí, že sport= odpočinek, totální vypnutí..
    s mojí gymnastikou to dopadlo tak, že když jsem se jednou rodičům rozbrečela, že už nechci ihned mě odhlásili...mysleli si, že mě to od sportu odradilo,ale nepřestala jsem chodit, začala jsem chodit jinam a dneska cvičím skoro každý den.Vždycky mě dostane, když mě někdo lituje, že tak makám,ale já to DĚLÁM PROTOŽE CHCI (nikdo mě UŽ přeci NEnutí) a když si nestihnu zacvičit, tak jsem taková nesvá a to vůbec ne kvůli tomu, že bych hned ztratila sval,ale protože prostě ten oraz po celodenním kvapu potřebuju, někdo si jde lehnout a já se jdu "zřídit"..navíc když jsem ospalá a potřebuju ještě chvíli ještě fungovat, tak si zacvičím a jsem jako ptáček-ještě se mi nestalo, že bych nebyla po cvičení nabytá (kromě šťastného pocitu) energií, samozřejmě, že jsem vysílená,ale to ze mě za pár minut opadne a jsem zase jako rybička..
    CVIČENÍ je pro mě vlastně taková odměna za celodenní snažení, někdo má za odměnu zmrzlinový pohár, někdo horkou vanu, někdo se odmění pořádným chrupancem..já si zacvičím,pak se pořádně najím a osprchuju a pokud je noc ještě mladá, po pár drincích, se taky zachumlám..a jsem takhle nejšťastnější!
    Občas si někdy zajdu na řízenou lekci, ale asi nejradši cvičím sama,podle sebe, tak jak mě to baví v obyváku v mém minibytečku na koberci :D
    a že nemám bezchybnou postavu? asi to bude znít povrchně a prolhaně,ale mě to nevadí..radši si život užiju s menším špíčkem než jako vypracovaná,ale strhaná stará panna, protože žijeme jen jednou!!
    A co mě nebaví opravdu nepraktikuji..mám už tu školu z gymnastiky a to mi stačí na celý život..běhání? ne, děkuji..ano, občas si nazuju botičky a potrápím se,ale ne že bych za každou cenu v bahně, dešti, blátě (takové privilegium má jen můj pes :D) ,jen když mám běhací náladu
    nemá cenu se sportem stresovat, zažila jsem si to..v noci se budila s představou, že mě za chvíli vzbudí budík a budu muset vyrazit a proto když dneska zacvičím něco co mě nebaví tak s tím prostě fláknu a jdu na něco jiného, zajímavějšího..ale já mám štěstí, protože jak jde o sport, nejsem vybíravá a jdu do všeho s radostí do toho
    A článek se ti Markétko opravdu povedl, líbí se nijak si vyrovnaná a že sdílíme stejný názor.Měj se hezky a a propoceným tričkům zdar ( taky mám ráda pot..čím víc zpocenější tím šťastnější :D..jsem to,ale blázen)
    P.S.:jo a jen tak mě napadlo, že mě moc zaujal recept tvé sestry (obě jste šikulky) i ten tvůj na piškoty,ale piškoty jsem dělala dvakrát a ani jednou se mi nepovedly..konzistence těsta dost podezřelá, nemohla bys připsat prosím aspoň přibližně množství na váhu...pro mě lžíce dost abstraktní pojem..děkuju moc!
    Anča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně napsané Ani, souhlasím s tebou ve všem!
      A Markét tak bych ráda ty míry, vím že to děláš jen od oko,ale je pár antitalenů co to musí mít přesně!Už jsem jednou psala, že jsem to dělala třikrát a mouky bylo strááášně mooc!!
      Prosííím :D
      A taky ti pochválím článek, krásně jsem si početla.Jako obvykle ;)

      Vymazat
    2. Ani, moc děkuji za komentář, takových vzkazů si vždycky vážím, a zasloužíš si obdiv. Ale hlavně je dobře, že teď už to děláš jen pro sebe :)

      A holky, určitě tam ty gramy dopíšu, až to budu zase dělat, zvážím to....jen na to nesmím zapomenout :D

      Vymazat
  15. Nic se nemá přehánět a jsem ráda, že nejsem jediná, kdo do svého života zařazuje mezi časté cvičení i sociální život. Ani si svůj život jinak nedokážu představit. Vždycky si ráda zahřeším a dám si něco dobrého, ať už to je víno nebo výborná buchta od babičky. :) My cvičící si to přece můžeme dovolit! :D

    OdpovědětVymazat
  16. taky by se mi líbily bychty na břiše, ale na to mám tu čokoládu až moc moc ráda :D hrozně se mi líbí "radši počítám zážitky, než gramy cottage" je fajn mít tělo žádný tuk a samý sval, ale když to nikdo neuvid, protože "na koupák přece nepujdu, dnes mám jít do posilovny!! " no to zase ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a nebo na to koupaliště jít, ale nemoct si tam dát na osvěžení ani radlera nebo zmrzlinu!:D

      Vymazat
  17. Markétko, já bych brala nějaké rady, jak začít... Myslím pro nás, které to čtou, ale můžou jen závidět, protože tolik sportu by je zabilo. Anebo třeba i proto, že by fakt moc chtěly, ale třeba mají nějaká zdravotní omezení (bolavá záda, astma). Napadá mě kolo, in-liny a plavání, ale z toho mít krásně štíhlá těla asi nebudem. Já před dvěma měsíci začala s pilates (na doporučení neuroložky), ale zatím NIC nevidím. Budu v tom pokračovat i tak, protože mi to na páteř opravdu pomáhá, ale když už něco dělám, moc ráda bych, aby to bylo i vidět. :-) Zvládla bych i posilku, ale vůbec nevím co bych tam dělala, je mi do smíchu už jenom z představy, že bych tam přišla mezi ty 25leté kluky a začala tam funět na kole a pak při zvedání nebo tahání něčeho hekat. :-D
    P.S. Nejsou ta trika náhodou z Lidlu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kamčo, to tričko z Lidlu je, za krásných 150 korun :) A to růžové je podprsenka z HM, taky super :)
      A myslím že i ty brusle nebo plavání můžou být skvělé pro postavu, hlavně na bruslích se pořádně zapotíš a krásně se tím tvarují nohy. A na pilates jsem taky jednu dobu chodila, je to super a postupně se tím tělo zpevňuje, ale především je to zdravé pro záda.
      Ale kdybys do posilky chtěla začít chodit, vůbec neměj obavy, chodí tam i mnohem starší lidé než 25 mlaďoši, kolikrát jsem tam viděla třeba ženy ve věku mé maminky a nikomu to nepřišlo divné :) Ale asi by bylo nejlepší si ze začátku zaplatit alespoň na jednu hodinu trenéra, aby ukázal co a jak, aby v tom cvičení pak byl nějaký systém :)

      Vymazat
    2. Marki, však taky tipuju, že ve věku tvé maminky jsem, když ty jsi stejně mladá jako můj syn. :-) Ale jo, nějak to s tou posilkou vymyslím...

      Vymazat
  18. Výborne si to napísala!!! Podarený článok a súhlasím so všetkým do bodky. Cheesecake a pohár vína na to ! (nie nutne spolu :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebo i spolu, docela se to k sobě hodí....vyzkoušeno! :DD

      Vymazat
  19. Ahoj Markét, můžu se tě zeptat, kde bereš tolik peněz na tolik lekcí v týdnu? Přecejenom jedna lekce stojí okolo 80 korun a to se pak musí sakra prodražit... Děkuju, měj se krásně :-) Karolína.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak sháním peníze? Úplně stejným způsobem jako všichni slušní lidé přeci :)

      Vymazat
  20. Cvičíš teda báječně a je hrozně fajn, že tě to baví! Jsi krásně štíhlá, tělo zdravé a užíváš si to, co pro sebe děláš, takhle by to mělo být, jdeš vážně příkladem a takovéhle články jsou potřeba jako sůl! Ano, určitě bys mohla být jedna z těch super vysvalených a odtučněných, ale proč, když to není tvůj cíl a třeba bys s tim nebyla ani šťastná. Máš pravdu.
    Já, abych pravdu řekla, jsem prozřela až docela nedavno, že se člověk nemusí mučit něčím, co ho zase až tak nebaví. Když to cvičení prostě nejde, není nálada, bolí nohy (což se mi bohužel stává dost často a nevím proč), tak to prostě vypnu a už se nad tím nevztekám. Je to mnohem lepší. Takže se řídím tím, že cvičím jen do to míry, kdy je to zábava a uvolnění po celém školním dni, ale přes moc už nic nedělám. Jaký je cíl, cítit se hlavně zdravě a fit, prostě jak to píšeš ty. Škoda jen, že to jde tak pomalu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) A přesně, nemá to smysl dělat to, když není nálada, to si radši najít jiný sport, a nebo si dát pár dní odpočinek a pak se do toho vrhnout s radostí :))
      A ty máš krásnou postavu už teď :)

      Vymazat
  21. Tak s tímhle článkem se dokážu perfektně ztotožnit, vánočku zahlédnu jenom pod perfektním světlem (o to víc si jí užívám, když už jí najdu), ale absence občasný nutelly v mým životě by mě asi zabila. To si radši přidám hodinku jógy, která mě baví čím dál víc, i když zrovna v sobotu jsem z modifikovanýho stoje na hlavě spadla tak, že mám zablokovaný pravý spodní záda a spálený nárty. Sportem k trvalé invaliditě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, pod dobrým světlem ji tam taky mám, to je pak vždycky radost! :D

      Vymazat
  22. Když člověk nemá ze sportu radost, tak mu to ani dlouho nevydrží. 6pack je přeceňovaná věc, a většina fitnessek na těch fotkách jsou akorát na vrcholu formy, ale pochybuju, že tak vypadají po celý rok. Osobně nechci vypadat jako někdo jiný, chci vypadat a cítit se co nejlépe to jde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně přirozený stav to nebude, to je jasný, nedá se to tak udržovat 12 měsíců v roce :)
      Vypadá to sice sakra dobře, ale priotity mám teď taky jiné :)

      Vymazat
  23. Super článek, já mám dost podobný přístup.Navíc jsem jeden z těch šťastlivců, co můžou sníst všechno a neztloustnou, ale to se může kdykoli změnit a navíc mě posilování baví. Moc bych chtěla běhat, ale moc nemám kde. Bydlím v centru, ale možná se budeme stěhovat, takže se třeba dokopu. Já teda cvičím jen pár minut denně a jednou mi někdo říkal, že to vůbec nestačí, žemusím dvě hodiny atd. Ale přesně jako ty - dělám to protože mě to baví, ne abych vypadala jako jedna velká vánočka. Fakt povedený článek! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  24. Je super, že k tomu máš tenhle přístup. Já pak aspoň nemám tak velký výčitky svědomí, že se přežírám máslem, čokoládou, loupákama, vánočkou atd atd. Opravdu, v poslední době tyhle suroviny konzumuju ve velkym, až nakonec stejně skoro brečim, jaký jsem to prase! :D Ale když člověk cvičí často, dovolit si to může (a já můžu, až na to, že teď maturita klepe na dveře a já bohužel nemám dost času nazbyt:'(). Já taky toužim po krásnym six-pack břichu, ale nedokážu si představit, že bych si měla odříct tyhle svý hříchy. A proto zůstávám u stejného přístupu jako máš ty. Děkuju, tenhle článek, jakoby mi byl seslán přímo z nebes! :D
    Jinak ti musim pochválit tvé sportovní vybavení z Lidlu! Na ten obchod nedám dopustit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru moc děkuju! A tvoje loupáčky i vánočky vždycky vypadají nejlíp! :D
      A teď se tím vůbec nestresuj, maturita je jen jednou za život tak si zaslouží veškerou pozornost a energii, na všechno ostatní bude času dost později :)

      Vymazat
  25. Ty jo, jít po pole dance ještě běhat 10 km, to si neumím představit!:D Já obvykle po pole dance hodině sotva chodím...

    Jinak já sport miluju a taky bych bez něho nedokázala žít (týden bez sportu si nedovedu představit). Ale ráda beru sport jako "umění." Proto dělám pole dance, akrobacii na kruhu a na šálách, dance jógu a balet. Prostě nějaký posilovny nejsou pro mě :)
    A taky se snažím běhat, ale mám pocit, že se vůbec nezlepšuju a vždycky, když doběhnu, je mi špatně:D

    Jak tě vlastně pole dance baví?:) Já jsem si ho opravdu zamilovala (i přes ty všechny modřiny a bolesti!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baví mě to moc! (a taky sakra bolí :D)
      Raduju se z každýho novýho triku co se mi povede a moc se mi to líbí, i když nijak elegantně u toho nepůsobím, jsem na to hrozný dřevo, ale snažím se :)

      Vymazat
  26. Markétko, mluvíš mi z duše :) V sobotu jsem si ze zvědavosti pustila online závody a to mě jen utvrdilo v mém názoru. Moc se mi líbí jak slečny (i muži samozřejmě! :D) vypadají, jaké mají postavy, krásné svaly.. Ale na tom podiu se mi to vůbec nelíbilo. Všichni oranžový :D na sobě titěrné plavečky, které mě i přes obrazovku ozařovaly a o umělém poprsí nemluvě :) Vím, že na sobě budu makat, protože chci. Ale taky vím, že si chci jíst to, co chci. Samozřejmě bych chtěla nejradši jíst od rána do večera čokoládu :D Ale mám na mysli i normální jídlo, typu těstoviny, pečivo, banán.. :)
    Někdo je bikini fitnesska, někdo VS Angel. Každopádně já nikdy nebudu ani jedno z toho :D A nevadí mi to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem koukala jen na pár fotek, a ty postavy se mi líbily moc (hlavně Adenike Endtová), ale když se zeptám sama sebe jestli chci vypadat takhle, nebo radši žít normální život, nemusím dlouho přemýšlet :D
      Taky se nepotřebuju cpát smaženým, nějakýma knedlíkama, šlehačkou a tak, ale abych musela přemýšlet jestli si můžu dát banán, kávu s mlékem nebo ty těstoviny? Ani náhodou :D

      Vymazat
  27. Zrovna jsem snídala, ale chuť jsi mi ani těmi řeči o potu nezkazila :D Mám to stejně, jak nejsem pořádně zpocená, tak to nepočítám, jako dostatečný trénink :D

    Jinak se mi tvůj přístup líbí a vždycky líbil. Umět si to hlavně užít a nestresovat kolem umí málokdo :) A cvičit čistě pro radost? To někteří lidi ani nedokážou pochopit :D Jinak si myslím, že kdybys chtěla na sobě postupně třeba vidět nějaké další pokroky a změny na postavě (kterou máš ale už i ted parádní!!), tak by ti mohlo pomoci fitko a nějaké větší váhy. I bez omezení dortíků! Já za ty zhruba dva roky jsem se čokoládek apod. taky nevzdala :D A i bez nějaké spešl "obejmovky" mi svaly přibyly, až seněkdy sama divím s tím, jak občas jím. A díky ním pak více spaluji a můžu sníst zase více čokolády! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni moc děkuju a určitě máš pravdu, ta posilovna by byla pro mě určitě dobrá a zase by mě to posunulo někam jinam, tohle cvičení co dělám mě sice moc baví, ale tělo už je na to dost zvyklé, tak by nějaká změna neuškodila :) Promyslím to a časem si asi zaplatím alespoň pár hodin s trenérem, abych věděla co a jak a hlavně to mělo nějaký systém :)

      Vymazat
  28. Tohle je přesně jeden z důvodů, proč jsi tolika lidem tak sympatická - máš totiž krásný a lidský přístup, neženeš nic do extrému - a to by se od Tebe mohlo hodně lidí učit (včetně mě občas). :)
    Často se totiž setkávám s lidmi, kteří si stanovují absolutně nereálné cíle vzhledem ke svému životnímu rytmu-a pak se diví, že toužených výsledků nedosahují a nevypadají jako ta fitnesska z obrázku. Protože už si neuvědomí, že ta fitnesska tomu musela hodně obětovat, její den se nejspíš točí kolem správné stravy a cvičení, předpokládám, že nechodí večer na pivo, na party do rána a nebaští cheesecaky každý týden s kamarádkou. Je za tím tvrdý jídelníček a ještě tvrdší dřina. Pak je třeba si položit otázku,zda tohle je to, co člověk vážně chce. Být perfektně vysekaný a namakaný a nebo vést normální, zdravý, poklidný (až na ty party) život ve společnosti kamarádů, rodiny, přítele a do toho stíhat školu a práci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, napsala jsi to přesně :)
      Když se sama sebe zeptám, co je pro mě důležitější, nemusím o tom přemýšlet ani sekundu :)

      Vymazat
  29. Teda, koukám že makáš fakt dost:) A jsme na tom stejně, ohyb mi problém nedělá, mám ho ráda, baví mě. Ale vzdát se Toffiffe, domácích hranolek, čokolády a Harribo gumáků? Nikdy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě, jen o mrkvi a rýži s masem by to byla nuda!:D

      Vymazat
  30. Market nechystáš se v srpnu do Prahy na We run Prague? já určitě s kamarádkou jedu, že bychom se třeba potkaly, když ti to tak hezky běhá? Jinak tvůj přístup se mi líbí, miluju tvůj nadhled! Krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru dost jsem o tom přemýšlela, zrovna naposledy, když jsem byla běhat už jsem byla skoro rozhodnutá, že pojedu, moc mě to láká, tak snad...:)

      Vymazat
    2. Pojeď, pojeď. Je to fakt skvělá akce. Loni jsme z toho byly s kamarádkou tak odvařené, že jsme se smály celý den a ještě dlouho po tom. Fakt! Endorfiny byly všude ve vzduchu. Dej mi vědět, jestli se rozhodneš pro;)

      Vymazat
  31. Číst si článek o cvičení, když člověk sedí na přednášce...nic moc:D
    Ale super:)) Spoustu lidí cvičí, protože musí, nebaví je to a pak nejsou výsledky skoro žádné..
    Já se na cvičení vždycky těším a jsem fakt ráda, že to tak je:)
    A byla by to nuda, kdybychom všechny vypadaly jako fitnessky, jedly jenom rýži, brokolici a maso..a v kavárně si dávaly zelený čaj:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) a to je hrozná představa! rýže, brokolice i čaj jsou super....ale jen když se k tomu může jíst i něco jinýho:D

      Vymazat
  32. Hele opatrne s tim pocitanim ryzovych chlebu jo? :D

    Jinak diky za clanek, byt precist si ho na nemocenske, kdy nemuzu ani ten sport, ani to vino, ani tu cokoladu, ani ten blby chesscake, ba ani tvaroh je...no, jdu radsi spocitat ty chleby :))
    @S.

    OdpovědětVymazat
  33. Je jasné, že člověk musí něco dělat, aby nebyl jako velryba. O to víc se mi líbí tvůj přístup, že nemusíš řešit, zda si dáš nebo ne, když to pak vycvičíš. Já mám bohužel zdravotní problémy, a tak mé tělo takto nepracuje, ale byla by to paráda! :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  34. Tak já mám sport moc ráda, ale taky mám doma šestitýdenní dceru. S okamžikem ukončení šestinedělí mě manžel vyhnal na powerjógu, kde jsem si ovšem připadala jako největší lůzr, protože vedle mě cvičila nějaká babička, která byla v minulém životě snad jogínka, kroutila se tam jak žížala a já většinu poloh využívala k tomu, abych mohla nepozorovaně ležet :D No ale snažila jsem se nenechat zahanbit (protože mě přece nějaká osoba s datem narození v předminulém stoleté) netrumfne. No domů jsem se pak odplížila a po cestě mi špeky nakočily okamžitě zpátky, protože jsme si manželem museli dát zmrzku :D
    No a chtěla jsem už i začít běhat. Plán byl v pět ráno se budí dcera, tak ji nakojit, uložit k manželovi do postele, vyběhnout, vrátit se, sprcha a svalit se k nim. Realita byla vstanutí, nakojení, vyběhnutí, přiběhnutí domů a v posteli seděl nešťastný rozcuchaný manžel a řvoucí mimino úplně rudé vzteky. Tak jsem tu do půl deváté poskakovala se řvounkem na krku v upocených věcech, takže v podstatě další cvičení :D Jinak jsem dala upocených 3,5km a málem jsem dostala infarkt :D Ale snad se to bude postupně zlepšovat a třeba jednou přijde i čas, kdy nebudu muset sportovat se dvěma sportovníma podprsenkama najednou a bát se, že by prsa při běhu vyrazí zuby :D
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petro, myslím že v takovém případě vůbec není kam spěchat, věřím že samotná péče o dcerku musí být vyčerpávající :)

      Vymazat
    2. :D To mi úplně připomíná mě..ale teď už je řvounkovi půl roku, už jsem si udělala nějaký režim a večer, když mrňousek usne, jdu na TRX nebo vybíhám do nočních ulic. A 10 km už dávám s přehledem;) Takže neboj, všechno si sedne a půjde to;) No jen ty dvě sportovní podprsenky jsou furt otrava;)

      Vymazat
  35. Markét jsi skvělá :-)!

    Hlavní je to, že se cítíš dobře, zdravě a hlavně tě to baví! Takhle to mám já...v den volna se mi tak stýská po pohybu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Mně taky, kolikrát se těším až se zase zničím :D

      Vymazat
  36. Nevím, jestli tu to už někdy bylo nebo jestli jsi to už někdy psala ale nemáš chuť udělat si TRX kurz a pak vést hodiny? Protože na ty tvoje bych chodila moooc ráda ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je milý :)
      A MOC ráda bych si ten kurz udělala, mám ho v "někdy, časem, snad" plánech :D

      Vymazat
  37. "Takže radši počítám zážitky, než gramy cottage." Dokonale napsáno.♥

    OdpovědětVymazat
  38. Jéééé podobný článek jsem plánovala, tak doufám, že mě pak neobviníš z opičení se! :D

    Jinak to mám podobně jako ty. Jako nemusím se sama doma přežírat jako zoufalka zmrzkou, naopak já když sem doma tak se hrozně držím. Ale nejhorší jsou takové ty "zážitkové víkendy" kdy pořád něco podnikáme a pro mě je to vždycky spojený s dobrým jídlem. Takže prostě jedem na lodě a já si dám v cíli pěkně mastnej langoš, teď je to samá grilovačka, zmrzka když je hezký, to je prostě nejhorší ale já si to rozhodně prostě odpírat nebudu! Člověk nemá být otrokem jídla a pokud jí všeho s mírou, necpe se smažákem každej den k večeři a do toho aktivně sportuje (protože ho to baví!!!) tak je to podle mě ten nejlepší způsob!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak, moc ráda si ho přečtu! :)
      Přesně, bez nějakýho dobrýho jídla by ty výlety byly poloviční. Jasně, šlo by to si to odepřít a vzít si do krabičky jen vločky.....ale proč, když to jednou za čas neuškodí, že :D

      Vymazat
    2. Uufff... jen se bojím toho, jestli jsem čuně nebo... co pro tebe znamená "jednou za čas"? Protože pro mě = každý víkend :-D

      Vymazat
    3. Jak kdy, někdy 3x za týden, někdy o víkendu, někdy po delší době (to spíš ne:D)...

      A očividně ti to vůbec neškodí, s takovou postavou :))

      Vymazat
    4. Ahoj, můžu se zeptat do jakého fitka v Brně chodíš? Máš zkušenosti i s nějakými jinými v Brně? Budu rada za osobni dojem a kam bys doporučovala zajit :-) děkuji Lenka

      Vymazat
  39. Ahoj, můžu se zeptat do jakého fitka v Brně chodíš? Máš zkušenosti i s nějakými jinými v Brně? Budu rada za osobni dojem a kam bys doporučovala zajit :-) děkuji Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, chodím do Body Revolution :) ale z klasických posiloven jsem chodila jednu dobu pořád do Průvanu a občas i do Big One na Václavské :)

      Vymazat
  40. Tak to jsme na stejné vlně - taky sportuji, ale nechodím denně do posilovny... Hold jednou týdně třeba, jinak běh, brusle, cyklistika, TRX. A nic si neodpírám - nechtěla bych být jako fitness trenérky - neumím si představit život bez arašídového másla, čokolády, různých buchet atd. (byl by to hodně dlouhý komentář, kdybych to měla všechno vypsat...) ;)

    OdpovědětVymazat
  41. Čítam, že si dosť aktívna, držím palce hlavne v tom pole dance, keď pozerám tie videa, je to úžasne čo tie baby dokážu a aké sú ohybné a silné, u mňa majú väčší obdiv ako nejaké kulturistky, aj keď každému sa páči niečo iné:) Ale reagujem hlavne na to behanie, vidieť že Ťa to chytilo, takže len tak ďalej. A behávaš po asfalte v meste, alebo dávaš prednosť lesu? Uvažuješ aj nad nejakým závodom?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!:)
      a běhám tak půlku trasy po chodníku a půlku po polní cestě/ hlíně :) A moc ráda bych na konci srpna do Prahy na We run Prague :)

      Vymazat