čtvrtek 22. ledna 2015

O blogování

Už to budou skoro tři roky, co píšu moudra na tenhle blog. Ten však není mým úplně prvním - blogísky jsem měla snad od 12 let nebo tak nějak, i přesto, že jsme doma ještě internet neměli (neuvěřitelný, že i já jsem zažila ten pravěk!), ale na základce jsme mívali předmět jménem informatika, což v překladu znamená líná učitelka, které se nechce nic dělat a děti nadšené z hodiny na počítačích.
V té době bylo strašně moderní obdivovat celebrity. Mít nějakou oblíbenou byla přímo nutnost! Povinnost pro začlenění se do kolektivu (před)pubrtálních holčiček.
A tak jsem teda milovala dvojčata Olsenovy.
A tak jsme o nich s kamarádkou měly i blogísek, tenkrát ještě na blog.cz. Dávaly jsme tam fotky, co jsme stáhly různě z internetu a v malování na to dávaly adresu našeho blogu(aby nám to někdo neukradl, když jsme na ty stažený fotky měly takový právo!:D). A obzvlášť velký vzrůšo bylo, když jsme našly nějakou pohyblivou animaci, nedej bože i blikající nápis! 
Po tomhle jsem měla ještě pár dalších blogů, podobně tragických, než jsem se na nějakou dobu uklidnila.
A až před třemi lety jsem si založila tento blog. Nikdy by mě nenapadlo, že u toho vydržím tak dlouho, a už vůbec ne, že by to četlo TOLIK lidí! 
A protože se teď cítím, že jsem už děsně otrkaná bloggerka co sežrala moudrost celýho světa a protože mi občas chodí dotazy na to, jak začít nebo jak získat více čtenářů, rozhodla jsem se sepsat tak nějak všechno, co mě o blogování napadá.
A to, že můj blog není nijak profesionální, nejlepší ze všech s nejkvalitnější grafikou, profesionálními fotkami a tak originálními texty, že by z toho všichni padali na zadek?
Nevadí! 
Jak říkal Karel Čapek - "Kritizovat - to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak bych to dělal já, kdybych to uměl."
A já dneska budu kritická dost! 
Aby mě blog zaujal, musí mít alespoň jednu z těchto věcí:
1) Dobrý styl psaní
2) Články na (pro mě) zajímavá témata
3) Krásné fotky
4) Sympatického autora
5) Články jako články, ne jednu větu o třech slovech
6) A nebo naopak autora tak nesympatického a články tak primitivní, že se tam chodím škodolibě pobavit (no co, typická ženská!)
Úplně nejdůležitější je pro mě první bod, protože když někdo umí době psát, s radostí si přečtu úplně cokoliv, i kdyby to mělo být jen o venčení psa a vaření vody na čaj. 
A když má ještě někdo navíc dobré nápady na články (ne, to není "co nosím v kabelce") nebo umí i obyčejné věci dobře podat a ještě k tomu je to sympaťačka/sympaťák, nadšeně rozklikávám každý nový článek.
Naopak ten třetí bod, krásné fotky, pro mě není až tak důležitý. Jsou sice blogy, kam chodím vyloženě potěšit oko a nečekám tam nějaké myšlenky, co mi změní život - hezká slečna, pěkné oblečení, luxusní kabelka a lákavě vypadající jídlo a trošku toho klišé v podobě nějakého toho kelímku od kávy. I na to se občas ráda podívám, jako správná žena, a jak by řekl můj muž - parádnice a fintilka.
Ale pečlivě naaranžované fotky ve stylu právě-snídám-v-přítelově-košili-a-u-toho-čtu-Vogue mě opravdu neberou. Mnohem víc uvítám fotky klidně méně kvalitní, i kdyby třeba jen z mobilu, které jsou takové živější, je vidět, že je to jen tak ze života, a ne že to autorka štelovala půl hodiny.
Tyhle blogy jsou pro mě takový mrtvý. Vidíte sice aranžmá sem a aranžmá tam, každej týden nový černý boty nebo rtěnku, ale text je tak nudnej, že není potřeba tomu věnovat ani ty 2 sekundy, které by to veledílo zabralo.
Vím, že tady se asi s pochopením nesetkám, protože právě blogy v tomhle stylu jsou snad nejoblíbenější, obzvlášť když jsou tam outfity.
A ne, že by mě žádná móda nezajímala (kéž by, to bych pak alespoň v Zaře neplakala že to chci všechno!) a bylo mi jedno, co nosím. Jen mě zkrátka nebaví koukat na fotky slečen v kabátech bez jakéhokoliv textu. 
Když už outfit, tak jsem ráda, když je k tomu i nějaký text, a ne jen "kabát jsem sháněla dlouho a konečně ho mám".
S tím souvisí i bod 5. Na hodně blozích mi prostě chybí text. 
Všechny blogerky by chtěly psát do časopisů a módních magazínů, ale přitom ani na svůj blog nevyplodí nic víc, než odstaveček o výšce podpatku.
Chápu, že na módních blozích mám očekávat jen módu, ALE právě hezký text je to "něco navíc", díky čemu si to oblíbím.
A to platí pro všechny blogy, ať už jsou o jídle, o kosmetice, nebo o všem možném najednou. Fotky jsou jedna věc, ale pokud tam není "nic navíc", zůstává to pro mě něčím, co prohlédnu za deset sekund a za chvíli ani nevím, co jsem to viděla. Nejradši mám blogy, ke kterým si klidně můžu uvařit hrnek kávy a hezky si to vychutnat.
A teď ještě k tomu, jak začít a jak získat čtenáře.
- Ten důvod, proč začít by měl být JEN A POUZE ten, že vás psaní/focení baví, chcete něco vytvářet a mít z toho radost, případně třeba někoho inspirovat. Ale rozhodně nezakládat blog s tím, že se chcete proslavit. To je potom sakra dost vidět, ta urputná snaha, a svádí to i k napodobování toho, co dělají slavnější blogy. Jenže pokud nejste obzvlášť slavná blogerka, nikoho nebude zajímat, že jste si koupili černý kotníčkový boty a napsali o tom pět vět. 
Tak to nedělejte, a piště radši s radostí o čemkoliv, o čem chcete, a po svém. A věřte, že čtenáři si vás pak najdou.
- Když jsem začínala já, v životě by mě nenapadlo, že bych mohla mít třeba 300 čtenářů (pamatuju si, jak jsem byla nadšená, když jsem viděla neuvěřitelný číslo 200!), a už vůbec ne ty tři tisíce, jako teď.
Všechno to ale přišlo samo. Dělala jsem jet to, co mě bavilo, a očividně se to zalíbilo i někomu dalšímu. 
- Pomohlo mi i to, že se moje články líbily i slavnějším blogerkám a na svém blogu nebo facebooku na to odkazovaly. Ale to souvisí s tím, že to musíte dělat s radostí - když to bude vidět, někomu se to bude líbit a třeba to i sám od sebe doporučí dále. 
Ale v žádném případě nikomu o tohle nepište, už z principu vám to nikdo sdílet nebude a akorát si o vás něco pomyslí.
- Hodně ale pomáhá kontakt s ostatními blogy - když se vám nějaký článek líbí, napište komentář, a tím se časem dostanete do povědomí, někdo k vám koukne.....ale rozhodně to nesmí být komentář ve stylu "začínám s blogováním, tak ke mně koukni" případně "sleduj mě, prosím, mám i Giveaway"
Na takové blogy už z principu nikdy nekoukám.
- a v dnešní době je i velká výhoda facebook a instagram, založte si tam účet, buďte aktivní a takhle si vás hned všimne více lidí. Facebook umožňuje i placenou propagaci příspěvků, který se pak zobrazuje více lidem jako nenápadná reklama. Stojí to nějakou tu stovku, a může vám to pomoct přilákat hned několik stovek čtenářů.
Já jsem tohle nikdy nedělala, ale občas na mě takhle sponzorovaný příspěvek nějakého blogu vyskočí, je to docela časté. Takže pokud moc toužíte po čtenářích, zvažte i tuhle možnost.
- Nejlepší je, když vymyslíte něco, co ještě nikdo nedělá, nebo si to uděláte po svém, a čtenáři si to potom spojí s vaším blogem. Já jsem třeba ze začátku psala články Z nákupního košíku s tipy o tom, co mě v obchodech zaujalo, a bylo to docela oblíbené.
- ale hlavně - neberte to moc vážně! Je to jen blog, a ta přehnaná snaha je pak až moc znát, když někdo moc tlačí na pilu.
A ještě jeden bod, který je obzvlášť důležitý.
Reklama.
Reklama na blogu.
Jak jste si určitě všimli, i já tady na blogu mám nějaké ty nevzhledné reklamní bannery.
Občas to někoho pobouří, schytala jsem si i promluvení do duše o tom, jak jsem se zaprodala, ale to mě nějak netrápí.
Blogy jsou součástí (nových) médií, a k médiím reklama vždycky patřit bude.
V poslední době si firmy uvědomily, že blogy jsou nezanedbatelnou součástí internetu, a mají velký potenciál, co se reklamy týče - přeci jen, mohou tu mít reklamu za opravdu minimální náklady, kterou však vidí denně několik tisíc lidí. 
Dlouho jsem se tomu bránila a nechtěla si hyzdit blog bannery, ale upřímně - na tom přivydělat si nějaké ty peníze nic špatného nevidím, a když bych se měla rozhodovat, jestli jít třeba na tři dny navíc na otravnou brigádu, nebo mrsknout na blog banner.....no.....upřímně....
Nejsou to žádné ohromné částky, které by měly budit závist, ale třeba crossfitovou permanentku na měsíc z toho pořídím. Takže to beru jako takový bonus - když jsem s blogem začínala, v životě by mě nenapadlo, že bych z toho mohla mít jedinou korunu, ale když teď ta možnost je, nebudu si hrát na Mirka Dušína co se štítí peněz. 
A hlavně - svědomí mám naprosto čisté. Reklamy, které mám na blogu nijak neovlivňují obsah a nikomu netvrdím, ať si koupí tohle nebo tamto. Blog nadále píšu tak jako dříve, jen teď mám z toho, co mě baví, i nějaký malý přivýdělek navíc.
A určitou podobou reklamy jsou i takzvané spolupráce.
Jak jsem psala, firmy si všimly blogů jakožto ideálního prostředku propagace, náklady jsou pro ně úplně minimální, ale produkt poté vidí několik tisíc lidí.
A samozřejmě - i já občas něco takového přijmu, a i tady mám svědomí čisté.
Na blog píšu o všem, a většinu si samozřejmě kupuji sama, a stejně o tom pak nadšeně básním. Ale nevidím důvod, proč bych nemohla přijmout třeba protein, který je podle mě kvalitní a koupit bych si ho chtěla, nebo sportovní oblečení, které se mi moc líbí a líbilo by se mi i kdybych za něj měla zaplatit.
Mailů s nabídkami mi chodí opravdu spousta, a dost si vybírám - opravdu nebudu dělat reklamu něčemu, co mě nezajímá a nebo něčemu, o co bych v obchodě okem ani nezavadila.
Mám na to jednoduché pravidlo - Je to něco, co bych si sama koupila? Je to něco, co bych si koupit chtěla, kdybych teď měla víc peněz? Je to něco, co ráda vyzkouším a zajímá mě to? Proč ne!
Ale pokud je to něco, co mě nezajímá, nesouhlasím s tím (ano, opravdu mi přišly i nabídky na hubnoucí koktejly a tablety:D), vůbec se mi to nehodí do konceptu blogu a nebo bych to klidně i chtěla, ale podmínky jsou moc vysoké?
Ne, nemám zájem.
S některými zástupci PR agentur nebo přímo firem je radost komunikovat a domluva je hezká - vyzkouším to, a na blog o tom napíšu po svém. Jak budu chtít, svůj názor.
Ale jsou i tací, kdy si říkám, jestli tam v oddělení marketingu snad sedí cvičená opice, nebo co. Aby mi někdo diktoval, co na blog napsat, případně mi snad poslal celý text sám? Aby to po mě někdo chtěl kontrolovat? Abych měla dávat milion odkazů do několika článků?
A jeden nejmenovaný e-shop měl i tu drzost, že po mně chtěl, abych umístila na blog jejich banner - na měsíc a zadarmo. Proč, proboha proč bych to dělala?
Moc dobře totiž vím, jakou cenu má reklama. A reklama, kterou vidí několik tisíc lidí má mnohem větší hodnotu, než produkt, který bych k recenzi dostala.
A právě proto přijímám jen to, co se mi líbí a za čím si stojím, protože opravdu si svého blogu (vždyť je to moje miminko!) cením více, než nějakého trička zadarmo.
Bohužel takhle nepřemýšlí všechny blogerky - některé si nechají líbit opravdu cokoliv, jen aby něco dostaly, a pak se to jen hemží články o zubních pastách (bohužel jsem si to nevymyslela...), tkaničkách do bot nebo o čínských mobilech.
A poslední věcí, která s blogováním neodmyslitelně souvisí a s čím se musí počítat, jsou anonymní komentáře.
Dříve nebo později si vás najdou. Vždycky se najde někdo, komu se nebudete líbit, nebude s vámi souhlasit, a bude mít potřebu to vyjádřit jinak, než slušně. Případě si bude hrát na dobráka, který se vám snaží poradit, a při tom udělá kompletní rozbor vaší osobnosti s kompletní analýzou vaší povahy i všech vašich vztahů.
Ty, kde vás jen někdo uráží, pár sprostých slov - ty jsou lepší a není potřeba se nad tím pozastavovat, škoda slov.
Ale ty. kde se vám někdo snaží namluvit, že o vás odhalil nějakou pravdu a tvrdí vám, že ví něco, o čem ale vy naprosto víte, že pravdu nemá, jsou mnohem horší. Máte potřebu se obhájit, dokázat, že máte pravdu, hádáte se, jen abyste to ukázali...
Dříve nebo později ale dojdete k závěru, že to zapotřebí nemáte. Nemusíte nikomu nic dokazovat, před nikým se ospravedlňovat. A to jsem vyřešila tak, že jsem prostě nastavila schvalování komentářů.
Když do mě někdo rýpe nebo uráží, případně má potřebu rozebírat to, do čeho mu nic není, jednoduše to odkliknu, nezveřejním, a je klid.
Protože blog je koníček, bez jakýchkoliv povinností, takže řešit urýpané komentáře, to opravdu nemusím.
Někde jsem četla trefné přirovnání - když vám někdo počmárá auto, taky si ho umyjete.
Je to vaše auto. A vy si svůj blog taky můžete umýt a nemusíte ho mít počmáraný anonymními výlevy.
A teď ráda uslyším vaše názory!:)
Co musí blog mít, aby vás zaujal? A jaké jsou vaše oblíbené?
P.S. O tom, co konkrétně mě na internetech baví to bude někdy příště.

121 komentářů:

  1. mě nejdříve zaujme vzhled blogu. Když se mi líbí jak vypadá, pokračuju. Když má hezké fotky a zajímavé téma, dokope mě to si přečíst čemu se ten člověk věnuje. jak mě ale neupoutá v prvním odstavci, tak to zavírám. Anebo na mě musí někde vybafnout právě to zajímavé téma. Pokud je ale na škaredem podkladě, př. růžové písmo na černém, tak na to nemám sílu :D No a v neposlední řadě někdy čtu články jen proto, že je mi autor sympatický a zajímá mě co je u něj nového :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mě moc těší Veru, že chodíš i sem! :))

      Vymazat
    2. Ty totiž splňuješ všechny body, které považuju za důležité ;) :*

      Vymazat
  2. Sice bez kafe, za to ve smradlavem vlaku, jsem článek s velkou radosti prelouskala. Opravdu je víc než úsměvné, jak někdo, kdo napise dvě věty si brousí zuby na všechny magazíny světa jako největší pisatelsky odborník. Nic, co by bylo tvůj případ, spíš by si všechny magazíny (nemyslím zrovna tv magazín) mely brousit zuby na tebe. Jsi fakt jedna z malá, kde si s oslavnym taneckem přečtu i ten nejdelší článek. I navzdory tomu, ze se snazis odlákat davy svých fanynek fotkou moji kejty :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje nožka je tak útlá, že jsem si jí ani nevšimla! :D
      A děkuji velice převelice!:*

      Vymazat
  3. Já jsem blog začala psát čistě pro sebe, když se mi ale objevilo pár čtenářů a komentářů, měla jsem z toho radost a čím dál více mě baví, když na moje psaní lidé reagují.=)
    U mně je zásadní styl psaní autora a obsah. Sleduji hlavně knižní blogy, z ostatních oblastí jen pár výjimek daných právě tím, že mě baví blog číst, i když obsah není přesně to, co jsem hledala.
    Ale často se nechám odradit nevydařeným vzhledem blogu. Nechávám se ovlivnit prvním dojmem, přiznávám to a nemá cenu předstírat, že ne. =) Nevadí mi čisté, třebaže nenápadité vzhledy (klidně i bloggerovské šablony bez minimálních úprav), ale nějaké rozjeté členění, špatně čitelný text a rozmazané záhlaví mě dokažou odpudit na první kliknutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda i jednoduchý design u blogů (a mně ani nic jiného nezbude, protože s grafikou neumím:D)

      Vymazat
  4. Nejspíš se s tvými názory naprosto ztotožňuji, jelikož jsem si tady pro sebe všechno nadšeně odkývala. :D
    Jinak ty reklamy.. právě tady pod komentářem vidím reklamu na El Nino parfémy a zrovna můj oblíbený Marc Jacobs Daisy Dream. No, reklama splnila účel, přidávám do "wishlistu" a po výplatě je můj! :D Už tuhle jsem se od něj v Sephoře nemhla odtrhnout.
    I kdyby tady byly reklamní bannery na cokoli, stejně sem chodit budu, protože jak říkáš, není to pár řádcích o novém kabátu, ale tak nějak články ze života a to mě baví. Jen tak dál! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, ty reklamy jsou hrozný zlo! :D
      A moc děkuju Terezko! :)

      Vymazat
  5. Napsala jsi to moc hezky :) tak nějak to vidím :D a jo, ještě ten vzhled a přehlednost blogu mě zaujme, a hlavně, jako první hledám nějaké to info o autorovi a podle toho buď zůstanu a čtu dál, nebo papá :D
    Jsi jedna z mých uplně nejoblíbenějších blogerek, uplně mám ráda tvůj styl psaní, fotky, názory, tipy na kavárny v Brně a všecko :D takže děkuji nějaké dávné náhodě /protože už nevím, jak jsem se sem kdysi dostala :D/ že tu jsem a piš dál prosííím a pořád tak skvěle jak to umíš jen ty :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za tolik milých slov! (to si ani nezasloužím! :D)

      Vymazat
  6. to je úžasný článek! já musím říct, že jsem si prošla obdobím, kdy jsem právě blogy bez textu a jen s fotkami vyhledávala. Ale je pravda, že je to pořád to samé, teď si mnohem radši přečtu nějaký ten delší článek a na fotky koukám jen okrajově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!
      A tvůj blog je jeden z mála, kde bych mohla koukat na fotky hodiny!

      Vymazat
  7. Moc pěkný článek. Taky jsem kdysi měla pár náctiletých blogů :D Občas si pohrávám s myšlenkou že bych se do toho zase pustila, bohužel kvalitní blog je žrout času, ale kdo ví, třeba se jednou odhodlám :) Mezi mé oblíbené blogy patří samozřejmě tvůj a potom getthelouk, TerezaInOslo, LuuOverTheOcean, Delicious blog a Kayture.

    OdpovědětVymazat
  8. Velmi trefný článek, který určitě poradí spoustě začínajících blogerek~
    Ve většině bodů se s tebou shodnu, pro mě jsou hlavní zajímavá témata, ve kterých se daná osoba dobře vyzná, a jejich kvalitní a poutavé zpracování. Taky mám ráda, když je celé zpracování od designu až po články nějak charakteristické pro danou autorku nebo autora a čiší z toho jeho či její osobnost.

    Též jsem mimochodem měla na počátku puberty jeden "úžasný" blog, na němž jsme s kamarádkami pěly ódy na Tokio Hotel a jen teď na to vzpomenu, nejraději bych mlátila hlavou o zeď. Ale člověk se tak zase naučil psát, spravovat si ten svůj internetový koutek a vypořádávat se s "hatery", takže to nakonec bylo i k něčemu jinému než jen k dodatečnému pocitu trapnosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, jsem ráda že jsem nebyla jediná, kdo měl tak kvalitní blog :D

      Vymazat
  9. moc dobře napsané. já jsem právě zrovna v začátcích, tak hltám každých pár rad co zkušenější bloggeři napsali a tohle je moc a moc fajn, hlavně se mi líbí váš názor na spolupráce a reklamní bannery. Plně souhlasím, že by člověk měl psát proto, že ho to baví a ne prvoplánovitě pro nějaké peníze, ale myslím si, že není žádná hanba přijmout nějakou spolupráci, právě když jde o produkty, za kterými si člověk stojí. V tomto mi mluvíte z duše :-)
    Jinak mě většinou zaujmou taky na první pohled fotografie, ale pro to, abych se na blog vrátila a četla autorovy články znovu, je třeba aby mě zaujal jeho obsah, pokud je zajímavý, vrátím se ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, a ať se daří! :)

      Vymazat
    2. jé, taky děkuju :-) no zatím je to projekt v plenkách, ale docela na dobré cestě :-) zatím jsem s vývojem spokojená :-)

      Vymazat
  10. Blog mě musí hlavně zaujmout tématem a hlavně musí být o čem číst. Třeba články typu 5 nadpis a 10 fotek autorky v nějakém outfitu v různých pózách mě nezaujme vůbec. Nebo články s fotkami jakou si kdo koupil novou kosmetiku, případně seznam cviků v posilovně, kde nevím, co si pod čím představit... Mnohem radši si pořádně počtu, strašně ráda mám různé články ze života. Třeba tvůj blog k mým oblíbeným patří.
    P. S. Ten tvůj první blog bych chtěla vidět :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!
      Ten blog už neexistuje, měly jsme ho s kamarádkou a ona ho smazala, poté co jsme se pohádaly:D prostě drama! :D

      Vymazat
  11. ty jo jsem trapná, mj blog je můj první blog :D já o informatice vždycky hrála McDonald's na superhry.cz :D
    já musim říct, že moc blogů nesleduju, protože se bojím, že bych nad tím ztratila děsně času :D mám pár oblíbených, kde čtu všechno (třeba jako tvoje maličkost :)* ) :)
    a taky obdivuju lidi, kteří si s článkem opravud vyhrají !! já si přijdu jako strašný amatér, většinou jsem hotová za půl hodiny ... nevim, jestli to neni špatně, ale snad to vykompenzuje obsah .. strašně mě to totiž baví, mám pocit, že třeba aspoň trochu něčím dobrým do světa přispěju, ať už myšlenkou, nebo tipem na nákup, čímkoliv .. :) a pak když mi třeba někdo napíše o radu, tak je to pro mě strašná čest, že mi někdo tak důvěřuje :) no to jsem se spíš zasnila :D
    A přidávám se k Lence, ten tvůj první blogísek chci viděěět :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme ještě s kamarádkama chatovaly na Xchatu a myslely jsme si, jak jsme drsný když píšeme, že je nám 18 a máme velký prsa :DD

      Mám to stejně, článek hotovej klidně za půl hodiny, mrsknu tam pár fotek, a je to, až mám někdy špatný svědomí :D Ale tvůj blog mám moc ráda, a splňuješ hned několik kategorií! :)
      A moc děkuju!
      (ale ten blogísek už neexistuje, bohužel:D)

      Vymazat
  12. Tebe sleduju od samého začátku, co jsi začala a mám přečtené všechny články a uvařeno podle tebe nespočet receptů :)) A jak píšeš, blog mě prostě musí zaujmout hlavně stylem psaní. Stejně jako u tebe, kdy mě zaujal hned první článek. Holt někdo má talent a někdo ne. Na fotky bez textu (když nepočítám ty tři věty) se občas z nudy sice podívám, ale fanoušek toho nejsem. No a teď jsem taky přestala číst blog, kde byl článek blogy, které nečtu :D víc namyšlenější článek jsem v životě neviděla a dost mě to od autorky zklamalo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prosim ta, pošleš mi link s člankom "blogy, ktere nečtu?" skúšala som to hladat, ale nepodarilo sa mi to :)

      Vymazat
    2. To zajímá i mě!
      (achjo, jsem fakt stará drbna....)

      Vymazat
    3. Myslim, ze ide o tento blog: http://www.blueberrypink.cz/2014/01/blogy-ktere-nectu.html
      Alebo sa mylim?

      Vymazat
    4. Ano, jde o tento blog. Autorka mi přišla sympatická, ale tímto mě docela odradila :(

      Vymazat
  13. Jé a taky jsi měla na starým blogu colorfulky? :D to bylo taky super. Mně asi nejvíc zaujmou hezký fotky (a ne kaše s černým banánem :D) a tvoje články čtu především proto, že je to něco jiného. Cvičení se dneska věnuje na blogu taky každý druhý, ale i když mě to nebere, tyhle články si u tebe přečtu. Pro tvůj super super super humor a nadsázku. A ostatní necvičící a nehealthy články jsou ty, které očekávám s hrnkem kávy. Třeba podle tvých Barcelona článků sestavuju svůj Barcelona program, protože jsou bezkonkurenční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, colorfulky, to byly časy :D A co bleskovky? :D

      Vymazat
    2. Jasně, colorfullky jsem taky měla! :D I bleskovky, tapety na plochu a rozvrhy hodin.....a vesele jsem spřátelovala! :D

      Vymazat
  14. Skvělý článek! Strašně moc ti za něj děkuju! :)) Dodala jsi mi neskutečnou inspiraci a (hlavně) naději :D! Jsi skvělá bloggerka! :) miluju tvůj blog :D♥ dokážeš vždy vše krásně a nekomplikovaně napsat, a ještě k tomu i vtipně a motivačně. Fakt děkuju!
    http://blog-by-nicole.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Přesně vystiženo! Taky se snažíme psát náš blog hlavně srdcem. A co, že některé fotky nejsou úplně dokonalé... Hlavní je obsah a to, co chceme sdělit lidem, kteří to čtou....:-)
    www.holkyveforme.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlas se všemi body :) Taky mi dost chybí text, ona ta mládež neska už nějak neumím číst a psát bo co :D Blog mě zaujme asi hlavně stylem psaní, na co jsem vyloženě alergická, tak na fotky outfitů,, kde jsou holky shrbený, hlavu skloněnou, výraz raněné laně a nohu lehce přes nohu...grrr, koho to zajmá....
    A svůj blog si píšu jen sobě pro radost, čtenáři jsou jen příjemný bonus (a taky se musim nějak vyřádit, co jsem si zrušila fb :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak by to mělo být, psát pro radost, ale ze čtenářů se pak radovat:))

      Vymazat
  17. Bože, taky jsem tak začínala :D jak cool jsem byla, když jsem měla na blogu kusovky a něco měla napsané i tím retardovaným způsobem "AHojQy..."
    Mě tedy na blogu musí zaujmout už desing- mám ráda jednoduché ale i složité, ale za to propracované- né, přeplácané. Celkově s tebou souhlasím, jak s fotkami, tak i s textem. Taky se někdy jenom příjdu na blog zasmát a u někoho dokážu strávit snad hodiny!

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkně jsem si početla, děkuji :-) Vyhledávám většinou ke čtení blogy o kosmetice a o "životě". Modní jsou mimo mě. OD čtení kosmetického blogu mě dokáže odradit vysoké procento PR članků pro firmy, kde se až okatě daný produkt vychvaluje. Co mě ještě nebaví je, když je 3/4 kosmetického blogu jen a jen Essence, catrice atd. Chápu, že jsou tu dívky, které studují a nemají tísíce na kosmetiku, ale...no moc těmto značkám nefandím, nač dlouhé recenze na rtěnku za pade... Spíš ocením recenzi na dražší produkt, který mi dokáže ušetřit mnohem větší obnos peněz, pokud bych ho koupila a byl by na vyhození. Tím se řídím i na svém blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!:)

      Já blogy o kosmetice nečtu skoro vůbec, protože si ani kosmetiku tolik nekupuju a tak neřeším, jestli tahle rtěnka vysušuje a tamta zase má lepší strukturu, protože si stejně zase koupím jen make-up, až mi dojde, a jinak mám od každé věci jen jeden kus - jednu řasenku, jednu tužku na oči, jedny linky, jednu paletku stínů...:D

      Vymazat
  19. Taky jsem měla colorfulky, kusovky, pozadí na design blogu a další :DD účastnila jsem se těch soutěží s colorkama, děláním rozvrhů v photofiltre a tak :D název blogu, který jsem měla byl jablicka a myslím, že ještě pořád funguje :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo přesně, colorfulky (u kterých teď vůbec nechápu ten smysl:D), rozvrhy hodin, diplomy za "bleskovky" a spřátelování :D

      Vymazat
  20. Já ten svůj primitivní blog také píši jako první, tedy jako první oficiální internetový (samozřejmě mám i své tajné dětské blogísky s velkými tajemstvími!:D) Přesně jak jsi to shrnula do těch bodů, bych to tak popsala myslím přesně i já! Nemám ráda takové příspěvky typu - jak jsi psala - nadpis, pár "povinných" slov, mrtě obrázků (ještě když jsou o ničem a nebo o tom samém dokola-jen třeba z jiného úhlu:D) a nebo nějaké nafrkané lážo plážo, bez hlavy a paty, které se i špatně čtou,i když by jinak mohly být velmá zajímavé... No nic z toho není ale tvůj případ:-) Sleduji tě už strašně dlouho, přiznám se ale, že teď patříš jen mezi mých 5 oblíbených blogů, více nečtu, neprohlížím, protože se mi trochu zdá, že spoustu dříve fajnových blogů jde...do kytiček:( Najednou jsou o tom, co je mi trochu nesympatické, jsou jen o tom, kdo kolik kde a jak spálil kalorií, jaké zrovna jede vlny a o kolik (mili)gramů kde jaký sval povyskočil nebo naopak tůček odešel...:) Zkrátka taková ta posedlost tělem, to nemám moc ráda.
    No,jak už jsem psala, tebe se netýká ani jeden bod a naopak, t´patříš mezi ty zábavné blogerky, které si s články a fotkami umí dokonale vyhrát (a to stačí třeba jen vložit buldočka,že?:DD), jen se staženou zadnicí doufám, že můj blog nepatří mezi ty trapácké, kam se chodíš škodolibě bavit:DD :** Na tvuj první blogísek by bylo zvědavých očí určitě více :P :D :*
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci moc děkuju za komentář, ty tvoje dlouhý mě vždycky nejvíc potěší! :)
      Tu posedlost taky nemám ráda, tam zase občas kouknu jako odstrašující případ, jak bych nikdy nechtěla dopadnout a jsem pak ráda, že to AŽ TAK moc neřeším :D

      A ani náhodou, tvůj blog je úplně super a jsi sympaťačka, takže... :)

      Vymazat
    2. Jé, to jsem docela ráda, protože se vždycky nějak rozepíšu a pak si říkám, sakra, já to té holčině chudák celé zaspamuju jen svým textem:D Přesně jak píšeš, takové ty popisy typu "100% clean,100% fitness,megaworkouty,post a preworkouty..no mám z toho hlavu jak balón a stejně už se ani v těch názvech nevyznám:D Á děkuji, mimochodem,jsem na tebe dnes myslela (nepískalo ti v uších?:D),v obchodě jsem obdivovala totiž dokonalé tríčo, bílé s mega buldočkem vpředu!:D

      Vymazat
  21. Já jsem tvůj blog objevila díky Káje z Plumfoolery, která dala kdysi odkaz na tvůj článek na facebook. A od té doby jsem tvou věrnou čtenářkou :-). Nejvíc mě u tebe baví styl psaní - i když se o některá témata nijak zvlášť nezajímám, článek si vždycky s nadšením přečtu, protože text je vždycky skvělý! A navíc má tvůj blog moc sympatickou autorku ;-).

    Přeji ti, ať ti chuť do psaní a radost z blogu (a ovesných kaší) ještě mnoho let vydrží!

    Monika

    PS: Podle tvého "receptu" si ráno připravuji ovesnou kaši. Co bych si bez tebe byla bývala počala? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) A toho, že si přečteš článek, i když to není téma, co by tě zajímalo, si vážím ještě víc! :)

      Vymazat
  22. Už když jsem viděla název článku, musela jsem se pousmát. A to je první věc,kterou tady u tebe miluju. Ty prostě víš o čem psát a jak psát. Kdybych měla jjmenovat blog, který čtu nejradši, nejčastěji, nejvíc se u něj pobavím a na který se kvůli jednomu článku vracím několikrát, protože mě baví číst znovu a znovu, je to blooooog - tenhle. Neasi.
    V tomhle článku máš zase pravdu úplně ve všem, to promlouvání do duše o zaprodání se, už mám taky za sebou :D a ten poslední bod u toho, co má mít dobrej blog? :DDD jsme všechny stejný!
    Přijde mi, že ti tady vždycky píšu skoro láskyplný výlevy, ale mě fakt fascinuje, jak mě u tebe baví číst i to, co mě jinak absolutně nezajímá a na jakýmkoliv jiným blogu to ani neotevřela. Jsi nejskvělejší a už napiš další článek, jo? :D <333

    OdpovědětVymazat
  23. Už když jsem viděla název článku, musela jsem se pousmát. A to je první věc,kterou tady u tebe miluju. Ty prostě víš o čem psát a jak psát. Kdybych měla jjmenovat blog, který čtu nejradši, nejčastěji, nejvíc se u něj pobavím a na který se kvůli jednomu článku vracím několikrát, protože mě baví číst znovu a znovu, je to blooooog - tenhle. Neasi.
    V tomhle článku máš zase pravdu úplně ve všem, to promlouvání do duše o zaprodání se, už mám taky za sebou :D a ten poslední bod u toho, co má mít dobrej blog? :DDD jsme všechny stejný!
    Přijde mi, že ti tady vždycky píšu skoro láskyplný výlevy, ale mě fakt fascinuje, jak mě u tebe baví číst i to, co mě jinak absolutně nezajímá a na jakýmkoliv jiným blogu to ani neotevřela. Jsi nejskvělejší a už napiš další článek, jo? :D <333

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi nebuď na mě tak hodná, nebo mi to stoupne do hlavy a budu pak namyšlená! :D

      Vymazat
  24. skvelý článok, čo ma u teba opäť vôbec neprekvapuje, píšeš naozaj super a vždy sa sem rada vraciam a prečítam si aj dlhšie články. :) sú to veľmi dobré tipy a v podstate s nimi súhlasím, ja mám rada prehľadný dizajn blogu, nápadité a zaujímavé články a trochu sviežosti, niečo nové, špeicfické pre danú blogerku.. to sa už dnes vidí málo.
    máš to tu skvelé, len tak ďalej! :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  25. ty si jedna z top blogeriek a týmto článkom si to len potvrdila :-) milujem všetky tvoje články, pretože sa v nich veľakrát nachádzam, máme podobné zmýšľanie, sny, názory a aj humor :-) keď som čítala tvoje posty o barcelone, tešila som sa tam ešte viac :-) dokážeš neskutočne navnadiť a namotivovať človeka, tvoje názory majú hlavu a pätu a si strašná sympoška :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Hodně mě potěšil bod 6 xD fakt je to děsný a stydim se za to, ale dělám to taky.. Nejvíc ve zkouškovém: ujišťuji se, že ještě nejsem tak na dně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší je, že já to dělám i mimo zkouškový....to je fakt hrozný, ten můj charakter :D

      Vymazat
  27. Ja som zacala blog pisat kvoli tomu, aby som sa naucila robit webove stranky.
    /kaviareň/

    OdpovědětVymazat
  28. Všechny tvoje články jsou hrozně fajn, takový milý a lidský, nepřijdeš mi jako nějaká vykonstruovaná virtuální postavička, která si okolo sebe jen buduje nějakou digitální auru...Týká se to i tohodle článku, ale jediná věc, která mi vadí, a už jsem si toho všimla ve vícero článcích je, že o některých blozích, hlavně o těch fashion blozích (blozích je fakt hodně divný slovo), vyjadřuješ skoro až posměšně. Chápu, že ti jejich obsah nesedí a přijde ti to ujetý, ale každej blog je prostě založenej na něčem jinym - některej na delším textu s příběhem, některej zase slouží hlavně jako outfitová inspirace a tam zase spíš posloužej kvalitní a detailní fotky a k nim jenom minimální komentář, jako je třeba věta o třech slovech. Vzhledem k tomu, že sleduju hodně fashion blogů a mám je stejně ráda jako ten tvůj, tak mě tohle mrzí. Ale stejně se sem vždycky vrátim, protože jinak mam tvuj blog fakt ráda:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář! :)
      Ale to není tak, že bych obecně neměla ráda fashion blogy, taky mám ráda hezké oblečení, ráda se na to kouknu a zajímám se o to "co se nosí", takže to rozhodně není tak, že by mi neseděl obsah blogu.
      Ale stojím si za tím, že outfitová inspirace nebo jen fotky bot se dají podat líp, než jen "tohle jsem měla na sobě protože bylo teplo". Stačí jeden odstavec, a hned je to o něčem jiným...

      Vymazat
  29. Tak jsem dočetla a koukám, že jsem u sebe měla dnes celých 8 návštěvníků :D tak si říkám, kde udělali soudruzi chybu :D

    Nedivím se, že ti sem chodí tolik lidí, tvůj blog je taky z mých nejoblíbenějších - ještě se mi nestalo, že bych nějaký článek nedočetla nebo byla zklamaná a to tě sleduju pravidelně :) Musím i souhlasit s Luckou S., líbí se mi, že nejsi posedlá jedním tématem, ale že píšeš o různých věcech a nechybí ti vtip. Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I těch 8 je super, pokud tě to baví, a časem jich bude víc a víc! (já se teď jdu taky podívat :D)
      A moc děkuju!

      Vymazat
  30. Už je trochu trapné, jak s Tebou vždycky musím souhlasit, ale vystihla jsi to moc dobře. Mě zaujme jednak vzhled blogu-raději mám,když je jednoduchý a nebije do očí,no a pak primárně samozřejmě obsah. Poslední dobou si potrpim na trochu sarkasticke články s černým humorem nebo trochu ostřejším vtipem,bohužel takových blogu je pomálu. U Tebe se ale vždy do čtení clanku vrham s nadšením,jelikož vím,že se buď nasmeji, nějak mě obohatis, něco si uvědomim a ideálně všechno najednou :) Je hezké,že siris své myšlenky a dělis se o ně s námi ostatními,protože rozhodne mas co říct a je to vidět :) Přeji Ti,aby Tě blogovani bavilo donekonečna a ještě dál (dobře,to přeji spíše sobe,jinak by mi takovéhle příspěvky chyběly!:D) a hodně úspěchů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Ani! A tvoje články čtu taky moc ráda, zrovna za chvíli se vrhnu na ten nejnovější o focení!:)

      Vymazat
  31. Sepsala jsi to krásně, nejdůležitější je, aby to člověka bavilo, pak je to podle mě na tom hrozně znát. Tvoje články čtu moc ráda, vždycky mě potěší, když vidím, že je to něco novýho:) Líbí se mi snad všechno - ať už cestování, recepty nebo cvičení, prostě všechno. Vždycky mě pobavíš, jako dneska - odstaveček o výšce podpatku:) Za reklamní bannery se neomlouvej, protože psát blog zabere spoustu času, takže je super, že se to člověku (i když ho to baví) aspoň nějak vrátí.

    OdpovědětVymazat
  32. Upřímně, obdivuji tvůj smysl pro psaní. Každý jednotlivý tvůj článek přelouskám od hora až dolů, hltám každé slovo. Naprosto souhlasím s názorem na blogy o "denních outfitech", kdy článek jediné co obsahuje jsou 3 fotky a 5 slov. Nikdy mě to nějak nezaujalo, a asi ani nezaujme. Jinak ty blogísky za mladých let byly přesně i u mě, akorát já měla blog o seleně a miley :D :D. Tomu se myslím vyhnula jen malá hrstka puberťaček :D.
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "za mladých let blog o seleně a miley"??? :D to nie su az take stare zalezitosti, takze podla toho tvoje "mlade leta" este prebiehaju

      Vymazat
  33. Jo a můžu se zeptat, jak dlouho ti asi trvá napsat tvé články ? Sama vím, že to někdy zabere i hodinu - dvě, né-li více. A tvé jsou opravdu rozsáhlé, tak mě to tak zajímá no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou tak kolem hodiny, maximálně dvě, záleží hlavně na tom, jestli mám fotky už nachystané, nebo to ještě upravuju:)

      Vymazat
  34. velmi dobry clanok :) a taktiez blog samozrejme. jedina vec, ktora mi u teba trosku vadi, je ta uprava clankov. teda bez medzier medzi odsekmi a so zarovnanim textu nalavo. ale vyborny obsah to znacne vyvazuje :) inak k tym reklamam - vyuzivas google adsense, teda dostavas peniaze za kliknutie, alebo mas staly banner na nejake konkretne firmy a platia ti za zobrazenie povedzme za mesiac? inak ja s reklamami vseobecne suhlasim, ked niekto robi kvalitnu pracu, tak si za to zasluzi odmenu. a dokonca sama - z casu na cas (aby autor nemal problem) ked vidim mimoriadne dobry clanok, tak kliknem na reklamu vedla neho a nasledne poklikam na stranke co sa mi zobrazi. lebo takym sposobm priamo financne podporim autora, bez toho, aby to mna nieco stalo. (a niekedy sa vdaka tej reklame aj dostanem na zaujimavu stranku). k tym PR agenturam - mam rovnake skusenosti. niekde su profesionali, niekde mam dojem, ze tam sedi umelohmotna blondyna (ehm, pardoon za vyraz:D), ktorej niekto dohodil pracu a ona dokopy nic nerobi. ale na druhu stranu... vela ludi sa v tejto reklame a marketingu vobec neorientuje a tak blogeri netusia, ze blog je reklamny priestor, za ktory sa normalne plati. a tak cely nadseni ked im pride prva ponuka (lebo doteraz ani netusili, ze je nieco take mozne) odsuhlasia zobrazenie bannera na neurcito a clanky, ktore absolutne nesuvisia s obsahovym zameranim ich blogu. obzvlast ak su to chudobni ludia, ci 15 rocne dievcata, pre ktorych je 20€, ci obrovsky peniaz, ci flaska samponu velka vec. a PR manazeri si potom myslia, ze je to normalna vec, ze vsetci blogeri "zozeru aj s navyjakom". inak mam este dve otazky. ked nieco dostanes - produkt a propagujes ho, uvadzas v clanku, ze ide o reklamu? lebo viem, ze napriklad vo francuzsku je neuvedenie takejto informacie na blogu trestane obroskymi finacnymi pokutami. (ako to zistuju, neviem). a druha otazka - z tych prijmov z blogu... platis dane, alebo mas zalozenu zivnost, alebo nieco podobne...alebo to povazujes za tak male prijmy, ze to neriesis?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!
      A s tím zarovnáním mě to vůbec nenapadlo, tak se na to příště zaměřím a pokusím se i dělit ty odstavce, ať je to přehlednější, díky za názor!
      Mám tady Affilate bannery to je ten Zoot na boku, a tam mám určitá procenta z prodeje, pokud se uskuteční do 30 dnů od kliknutí na banner.
      A pak mám i AdSense, to je mezi články, kde mám peníze za kliknutí i nákup.

      A k těm otázkám :
      Neuvádím to, nepíšu vyloženě PR články, ale je to vlastně jakoby product placement, a ten se musí uvádět pouze v televizi (jen písmenka PP v kruhu před začátkem pořadu nebo před zobrazením produktu), ale třeba v časopisech se to neuvádí, pokud to není celý PR článek, kde je to pak odděleno lištou "inzerce". A tím, že blogy nejsou veřejnoprávní médium tady podle mě taková povinnost odpadá a těžko by se to dalo dokázat.
      A k těm příjmům, jako student z toho daně neodvádím, ale měla bych odvádět daňové přiznání, myslím že pokud si vydělám víc jak 20 000 ročně (tohle ale konkrétně nevím jistě a ještě si to ověřím). Ty peníze mi sice nechodí z ČR ale centrály jsou jinde, takže nevím jak dohledatelné to pro české úřady je, minulý rok jsem to neřešila (reklamy jsem si sem dala až ke konci roku), ale letos to vyřešit chci, pro jistotu.

      Vymazat
    2. Mně by třeba přišlo hezký čtenáře upozornit, že daný produkt byl dodán pro "PR té a té firmy", i když si nemyslíš, že to PR článek je. U těch příjmů ani tak nejde o to, že nesmí překročit 20 tis., ale o to, že jsou více méně pravidelné.

      Vymazat
    3. Ale nějaký limit, co se týče neplacení daní tam je, jen teď přesně nevím, kolik to u studentů je. Každopádně si založím živnostenský list, není to sice moc peněz, ale pro jistotu, ať pak nemám problémy.

      Vymazat
    4. Kde na tomto blogu je reklama? Na boku, ani medzi clankami ziadnu reklamu nevidim. Je mozne je mam nastavene nejake blokovanie, alebo je taka nenapadna, ze som si ju nevsimla?

      Vymazat
    5. Je v menu, v pravo v boční liště, a ještě se občas něco zobrazí mezi články :)
      Možná máš v počítači AdBlock, tak se ti reklamy neukazují..

      Vymazat
  35. Ahoj Markét,
    já jsem na tvůj blog narazila, když jsi soutěžila u Dewii se svou snídaní s domácím kokosovým mlékem :) . To mléko jsem musela ihned vyzkoušet a jelikož je to to nejlepší mléko, jaký sem kdy lila do kaší, přinutilo mě to i více prozkoumat tvůj blog :) . A byla to láska na druhý článek! :D Jsi pro mě jednou z nejlepších blogerek a tvůj blog je u mě v poslední době na prvním místě. Tvoje články jsou vtipné, krásně napsané, lehce kousavé :D , o věcech, co mě baví (třeba sport), a i když jsou někdy o "ničem", já se stejně super pobavím :) . A taky se mi líbí, že přispíváš často, nesnáším, když někdo má na blogu 4 články do roka :D . Takže ti moc děkuji, že píšeš tento blog, přeju ti mnoho dalších čtenářů a úspěchů nejen zde, ale i v životě :) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli moc děkuju! :)
      A to mléko už jsem dlouho nedělala, musím napravit! :D

      Vymazat
  36. Markétko moje (naše) milovaná, přesně kvůli tomuhle článku a tvým názorům čtu tvé psaní! Jsi skvělá a držím ti moc palce, at se s tím někam probojuješ :) I knihu bych si od tebe koupila! Hodně štěstía plno zajímavých nápadů na nové články a at tě to i nadále baví :) bez tebe by to tady nebylo ono)) Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško děkuju moc! :)
      A třeba jednou bude i kniha, kdo ví...Nápad mám (i když o něm pořád dost pochybuju:D), tak teď ješě začít... :D

      Vymazat
    2. Tvou knihu bych si koupila, i kdyby byla o tom, jak myješ nádobí! :) :D Tak šup do toho! :)) Eliška

      Vymazat
  37. Opět ůžasný článek, přečetla jsem ho jedním dechem, miluju tvůj styl psaní :). Ale k tématu, mám asi podobné hledáčky jako ty, ale první na co kouknu je vzhled blogu, když ho neznám. A pak samozřejmě sama autorka, typy článků, fotky a způsob psaní. Leni

    OdpovědětVymazat
  38. Musím se přiznat, že většinu blogů co sleduji, sleduji především kvůli fotkám a receptům. Ale většinou je to spíš proto, že ty severské blogy o pečení, o kterých mluvím vytváří často fotografové. Ale když už si oblíbím nějaký blog, který stojí spíš na textu, tak to bývají články z běžného života. Řekla bych, že člověk má prostě přirozenou potřebu "šmírovat" a blogy jsou taková legální a nevtíravá možnost :D. A co se reklam a testování nových produktů týče, tak si tyhle články především o nových potravinách ráda přečtu. Baví mě, že se dozvím subjektivní názor a jednoduše něco navíc než jen strategicky připravené reklamní odstavce.
    Moc hezký článek. Asi první neklišoidní z článků na téma blogování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Baru:)
      Taky si říkám, že i testování produktů je fajn, pokud je to napsáno objektivně....a s tím problém nemám, když mi něco nechutná/nevyhovuje, co bych to tajila, že:D

      Vymazat
  39. A já jsem pořád myslela, že ty moje sáhodlouhé články jsou na houby, že to nikdo nebude číst, a že bych se měla uchýlit ke kratším článkům:D Takže jsem ráda, že vidím spřízněnou duši, co to cítí podobně a dycky vstává od PC pod 2 hodinách s uvařenou hlavou, protože psala extra dlouhý článek:D (tedy pokud nejsi náhodou odolnější jedninec, jako já:D)

    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím delší, tím lepší!:D
      Já bych naopak vždycky psala klidně ještě dál a dál, ale vím že by to už nikdo nechtěl číst, tak musím přestat :D

      Vymazat
  40. Tvůj blog mě zaujal hned, a to hlavně stylem psaní. Máš dosti osobitý styl, který dokáže zaujmout a máš nadhled, z kterého jde cítit tvoje osobnost. Také nejsi jako ostatní fitness blogerky (nic proti hlídání maker atd.) a ukazuješ i takovou tu "lidskost". Prostě, že se má žít s mírou a život si užívat. Také obdivuji tvé fotky ... radost se podívat na tvé ovesné a dortíky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :)
      A hlídání maker není nic pro mě, radši budu žít normální život, než přepočítávat každý sousto :D

      Vymazat
  41. Kvůli tobě přijdu pozdě do práce :D no dříve jsem to tak neměla, ale taky už mám pár blogů, které sleduju proto, že nevěřím, jaká příšernost se tam zase objeví! :D :D

    A články typu "vzala jsem si na sebe černé skinny z topšopu, košili ze Zary, černé kotníčkové boty a kabát ze Sheinside" mě vžycky fakt rozbíjí. Stačí se podívat třeba k Adéle z Heels in Prague, jak má vypadat trefnej, chytlavej a přitom nepříliš dlouhej článek na módním blogu.

    A jestli na blogovém světě něco nechápu tak takové "okázalé kamarádství" blogerek mezi sebou. Komentují si pod blogy, navzájem si odpovídají na každý komentář, posílají si dárečky, fotí se spolu na blogerských akcích a společných kávičkách...Ani nemluvě o tom, když se pak nějak nepohodnou a řeší to "nenápadnýma" narážkama apod. Rozhodně to nemyslím nijak špatně, ale asi jsem asociál nebo příliš stará :-) A nebo mi asi trvá, než s někým začnu takto kamarádit, protože své přátele mám už od dětství furt ty samý. Na blogerské akce se taky úplně necítím, i když si pak zpětně nadávám, že já blbka do té Prahy nejela, když vidím ty pěkné reporty na ostatních blozích. Ale asi tím, že už nestuduju a kromě blogu mám spoustu dalších volnočasových aktivit, který mají holt přednost a asi jako většina pracujících si svejch 25 dní dovolené velmi vážím :D

    No...ale osobně jsem ráda, že i když se tolik nezapoujuju do "veřejného děni", čtenářky se ke mě vrací a umožňují mi tak pokračovat tom, co mě baví....za což jsem jim strašně vděčná!

    Jinak hezkej článek, no jako vždy! Líbí se mi, jak píšeš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že jsi do té práce nakonec stihla dojít včas!:D
      A moc děkuju za komentář:)

      Vymazat
  42. Líbí se mi a vždy líbila tvá upřímnost a otevřenost :) tu jsi potvrdila i tímto článkem, kde otevřeně přiznáváš, že z reklam na blogu máš nějakou kačku, zatímco většina blogerek je tam má také a jen "mlží" a nepřizná to :)
    Stručně řečeno - bavíš mě a často i rozesměješ :) ne každému podobný styl humoru sedne, ale mně dokonale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      Pokud někdo má na blogu reklamu a tvrdí, že z toho nic nemá, tak je to dost trapný...
      Pokud někdo má na blogu reklamu, a opravdu z toho nic nemá, tak to je snad ještě horší a jeho vlastní hloupost :D

      Vymazat
  43. Líbí se mi, že máš takový názor na výběr a kvalitu blogů...Tedy líbí se mi proto, že mám naprosto stejný. Dobrý blog je pro mě něčím odlišný, dokáže navodit pocit ''souznění'' s autorem, na každý článek se pak těším nejen jako na obyčejný nový článek, nýbrž chci vědět jak se majitel/majitelka blogu má a vůbec......
    Z bannerů si nic nedělej, přece jen Tvé články rozhodně nemají nic společného s těmi rádoby články ze života, které si hrají na normální a nenápadné, ale ouha nakonec se vše ubírá směrem ''Firma sheinside mi poslala krásné šortky, ...díky firmě blablabla jsem měla možnost vyzkoušet''...trocha podpory a reklamy je rozhodně fajn, ale když se z každého článku vyklube ''měla možnost vyzkoušet'' (nejvíc mě snad vytáčí žehličky na vlasy, vlastně nevím ani proč :D), je to otřes...
    Zkrátka a dobře, Tvůj blog splňuje všechna kritéria, jak by měl pro mě ideální a oblíbený blog vypadat...Vždycky se ráda vracím, zrelaxuji při přečtení článku a vždycky se pobavím...hmm jak já miluju Tvoje závorky ♥ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju! :) Tolik milých komentářů si snad ani nezasloužím!:D

      Vymazat
  44. Jó, taky jsem měla svý primitivní blogy a můj první byl taky o Olsenkách!:D

    OdpovědětVymazat
  45. Myslím, že velkým důkazem toho, že máš opravdu talent psát a zaujmout, je i to, že třeba zrovna já nejsem úplně sportovní nadšenec nebo příznivec zdravé stravy a přesto tvůj blog otevírám mezi prvními. Je to přesně o tom, že nepíše články typu dneska jsem si koupila to a to, jedla jsem to a to a mám na sobě to a to, ale dokážeš zaujmout i článkem, který je delší:) Nejvíce mě baví právě článku, takového typu jako je ten dnešní, ale ráda čtu i ty ostatní a myslím si, že i díky tobě jsem nabrala trošku té motivace (i když jsem stále velký lenoch, ale začínat se má pomalu žejo :D) Takže určitě pokračuj v psaní jako doposud, držím palce ať tě to stále baví. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší ze všeho nejvíc, když si někdo u mě přečte článek i když je na téma, které by ho jinak tolik nelákalo - moc děkuju!:)

      Vymazat
  46. Já musim připustit, že i když se považuju za poměrně inteligentního člověka, ve výběru blogů, který sleduju, se projevujou takový nějaký primitivní geny (nebo nevim co). Ve zkratce to je zhruba tak, že čim je autorka blbější, tim musí bejt krásnější, aby mě to zajímalo. Naprostym ideálem je pak samozřejmě krása snoubící se s ostrovtipem, ale takových je málo. Takže jak naprostej trotl sleduju třeba blogy několika Norek a vůbec mi nevadí, že nerozumim ani slovu...hlavně, že maji ty krásný dlouhý blond vlasy, že jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, takový geny se u mě někdy taky projevujou, i když jinak....třeba když koukám na Nákupne maniačky, to pak mám pocit, že bych fakt měla mít IQ 50 :DD

      Vymazat
  47. Mě na blogu na první pohled zaujme asi vzhled a potom styl psaní - gramatika, stylistika a obsah. Taky když je to nějaký téma mně blízký, ale zase pokud je to napsaný vtipně a pěkně a je toho dost, klidně si budu číst i o ponožkách... Taky nemám ráda články, kde je pár/plno fotek a tři řádky textu, k čemu to pak je...fotky na internet umí dát každej :-) U tebe se mi líbí asi všechno, jak píšeš, o čem (čím delší, tím lepší, poznamenaná kolejí už skoro nedokážu jíst, aniž bych na něco koukala nebo něco četla, i když vim, že se to nemá! :-D) a taky, že se vždycky namsměji... Dokonce si se segrou občas sdělujem "Víš, že má Markét novej článek?" nebo "Jo to kup, Markét psala, že je to dobrý." :-D Jinak doporučuju blog kafeacigarko.cz, jestli ho teda neznáš, píše ho herečka Marie Doležalová (musim se přiznat, že to mi došlo až po několika článcích, narazila jsem na něj náhodou) a kdo má rád dlouhý články, zajímavý a vtipný psaní a ironii, si přijde na svý, navíc je to ze zajímavýho, netypickýho prostředí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je strašně milý, se ségrou musíte být skvělý! :D
      Moc děkuju!
      A na ten blog se určitě kouknu, zní to dobře!:)

      Vymazat
    2. Jasně, že jsme skvělý! :D Kolikrát se nám stalo, že jsme šly v obchodě, viděly něco s buldočkama a obě "tyjo, to by se líbilo Markétě" :D A dokonce jsme se opakovaně shodly, že Ty nám prostě přijdeš nejvtipnější (bez různých rádoby vtipných dodatků) a nejsympatičtější!
      Jinak, osobně už blogy skoro nečtu, vždycky jsem měla období, kdy jsem si jich našla děsně moc a pak nestíhala nic jiného, než se probírat novými informacemi z cizích životů.. mám ale pár opravdu oblíbených, na které se ráda vracím.. třeba sem! ))

      Vymazat
  48. Já jsem jednu dobu sleovala jen a jen blogy o kosmetice, možná nějaký ten outfit. A tak nějak jsem od toho přešla na autorské blogy s články, u kterých se pobavím, které mě donutí se zamyslet a které jsou čtivě a hezky napsané (tvůj blog! :)). A taky jsem si vzpomněla na tu dobu, kdy jsem v těch svých 11 vysedávala v hodině informatiky nebo u mamky v práci a uložovala si a následně vkládala na blog fotky s Avril Lavigne nebo Miley Cyrus. To byly časy :D Na druhou stranu i fotky mám moc, zvlášť když mají prostě něco do sebe, něčím obohatí. A co mi v 'blogovém světě' chybí jsou určitě blogy o knížkách a divadle, tak jsem se rozhodla, že to jakože zkusím a takový blog si založila. Tak ho zatím rozjíždím a moc mě to baví, i když s nějakou valnou návštěvností fakt nepočítám :D Jinak moc krásný článek, tvůj blog je jeden z mých nejoblíbenějších! :)
    nekdejinde.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Super a pravdivý článek!! :)) poslední dobou jsem zjistila, ze jen na 2 blogy chodím každý den a koukám, jestli není nějaký nový článek - tvůj blog a ještě vercad.com :) Verča sice nemá nijak extra hodne textu, ale ty fotky!!! A celkově mi to všechno přijde od ni takové upřímné a když už ma delší text, tak si ho moc rada přečtu :) a tvůj blog! No nemám slov! Od tebe si přečtu opravdu každý článek! I článek s giveaway, kterým se vyhýbám:D jen

    OdpovědětVymazat
  50. Opravdu úžasný článek!:) Taky jsem dříve měla několik (snad 30) blogů o různých celebritách :D no a pak dalších 20 ani nevím o čem..:D Jinak je super, že si klidně veřejně napsala, že si z reklam vyděláváš, spousta lidí to veřejně neřekne ;) a za tu upřímnost u recenzí máš u mě velké plus :)

    OdpovědětVymazat
  51. Ten poslední bod je přesný :) S těmi anonymy. Já jsem to jednu dobu zakázala úplně a byl klid. prostě chodím na blog pro zábavu a ne číst blbou náladu jiných lidí. často jsem slyšela, že s tím přece musím počítat. Fajn, tak pak druzí musí zase počítat s tím, že moje reakce na anonymy může právě taková, jaká byla. Je to můj blog, je to moje tlačítko a tedy moje možnost, jak tomu zamezit. Anonymové (myslím ty itravné) jsou jak osina v zadku... chodí šmejdit a kazit den... takovým lidem prostor a možnosti dávat nepotřebuju. Ať se ti moc daří nadále uchovat si blog v duchu, v jakém ho děláš :)) Jsi prima.

    OdpovědětVymazat
  52. Tvůj blog čtu stejně nejradši...i když mám teď, v 11 večer, díky tobě chuť na dort :D

    OdpovědětVymazat
  53. Skvělý článek! :) Hrozně se mi líbí, že tvůj blog je takový jiný, než většina ostatních populárních blogů. Jak říkáš, většina blogů je dneska o tom že někdo vyfotí hezký oblečení a napíše kde ho koupil a jaké používá beauty produkty a tak. A nebo "travel blogy", které vyhrávají všechny možné blogové ocenění a přitom každý článek je jenom seznam míst, které musí každý vidět. Neříkám, že tyhle blogy nesleduju (:D), ale líbí se mi, že na tvém blogu si můžu pokaždé přečíst pořádný, smysluplný a hlavně vtipný článek. Hrozně ráda se sem vracím a články o cestování jsou moje úplně nejoblíbenější! ♥ :))

    OdpovědětVymazat
  54. Miluju tvuj blog! Strasne me bavi tvuj styl psani a to, jak vsechno reknes narovinu a s vtipem:) nic preumelkovaneho a nudneho. Jde opravdu videt, ze delas co te bavi a je to nejlepsi, tak neprestavej:))!

    OdpovědětVymazat
  55. Ty mi prostě úplně mluvíš z duše :) blogy s perfektníma fotkama jsou všude (mimochodem tvoje fotky jsou taky fakt dobry!) a ja kvuli tomu ze nemam supr trupr zrcadlovku ani compakt tak fotim jen mobilem. nebo si nejaky obrazek hold musim vypůjčit od kamarada googlu.
    zacla jsem blogovat asi pred mesicem a sla jsem do toho s tim ze bych se potrebovala občas vypovídat, vůbec nepočítám s žádnou návštěvností, ale to mi pro začátek vůbec nestojí v cestě. chtěla bych dělat to co by mě bavilo a moct se o to časem s někým podělit a klidně i podiskutovat. bydlim ted v novem meste a nemam tu nikoho krome pritele, dost mi to leze krkem, a tak si pisu tak nejak sama pro sebe. zacinam tu chodit na spinning a fitbox tak doufam ze nejaky sympaticke duše poznam :)
    Tvůj blog je jeden z mých nejvíce oblíbených kvůli tomu že mnohdy jako by jsi říkala opravdu moje myšlenky! :D jsi skvělá a vždycky se těším na nový článek u kterého si jak ty říkáš aspon v klidu vypiju kafíčko ;)
    ze zahraničních blogů ráda čtu a prohlížím fotky na http://mariannan.costume.fi/ akorat si vždycky říkam sakra ta holka nema na praci asi nic jineho nez cestovat :) ale přeju jí to. DÍKYBOHU nemam tu skvělou (nejen)českou vlastnost - závist! Podle mě se každý člověk má tak jak si to zařídí :) Ještě jednou moc díky za super počtení a budu se těšit na další článek. :)

    OdpovědětVymazat
  56. Tento článok sa ti neskutočne podaril ! Články bez textu sú strašne nudné a zvyčajne nimi len preletím ale to sa mi na tvojom blogu nemôže stať. Tvoje dlhé články milujem a vždy hlatám každé slovo. S tými reklamami a spoluprácami absolútne súhlasím, nechápem ľudí, ktorý na blog píšu len kvôli spoluprácam a reklamám a snažia sa na blog nahnať najviac čitateľov.
    Tvoj blog patrí medzi moje obľúbené, dúfam že ti tá radosť z písania ešte pár rokov vydrží! :)

    OdpovědětVymazat
  57. Absolútne súhlasím s celým článkom. :) Blogískami o celebritách sme si asi prešli všetky no :D Mňa na blogu v prvom rade zaujme design, ale už sa mi overilo že aj blog s horším výzorom má dobrý obsah. Outfitové články mám celkom rada, ale tiež iba v tom zmysle, ak autorka pripíše čo robila ten deň, kde bola, prečo zvolila daný outfit, nie len fotky a nič k tomu. Ďalej ma veľmi zaujímajú a potešia na blogoch články ktoré mi niečo dajú do budúcna, či už sa to týka blogovania, súkromného života alebo nákupov do budúcna.
    No a áno, autor/ka blogu musí mať moje sympatie :)

    Fairytale Tea♥

    OdpovědětVymazat
  58. Oproti tobě jsem opravdu maličká. Heh. =D Ale jednou se možná vyšplhám až na "polovinu tvé úrovně" nebo jak jinak bych to mohla říct.
    Často jsem viděla nějaký poznatek, že slečna má blog jen proto aby jí chodily dotazy na spolupráce a dostávala věci zadarmo.
    Já nevím, ale podle mě s tímhle blogerka začít nemůže. Nikdo nebude spolupracovat s někým kdo má tři čtenáře a články jsou na úrovni slohovek ze šesté třídy. A s tím se nahoru nevyšplhá. Protože si myslím, že nejsem jediná, kdo požaduje alespoň trochu originálních a nových názorů, nad kterými hold trochu popřemýšlet..
    Na svůj blog jsem psala článek "Proč se vlastně stanu pravidelným čtenářem já?", kde jsem jako hlavní bod zmínila "Nápady na články". Protože mě opravdu zajímají články s názvy, které nenajdu na každém druhém blogu.
    Doufám, že se neurazíš.. Já na design dám docela dost. Prostě když se v blogu nevyznám a nevím kam kliknou a tak, tak ho většinou zavírám. A stejně tak mě nějak extra neupoutal tvůj design. I když, proč si stěžuji na klasiku,že?
    Ale tvůj blog je přesným příkladem pro blog, který se rozhodnu sledovat. Nemusí mít perfektní design, hrozně ráda bych napsala i kvalitní fotky, ale ty ty máš, takže tuhle frázi přeskočíme. Názvy článků bych sem tam někde našla, hlavně některé téměř všude, ale co se týče psaní a energie v článku, tak to je přesně něco co hledám. Sice jsou dlouhé jak tři stránky v knížce, ale stojí za to je přečíst.
    Hrozně se těším na další, nový článek!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!
      A v designu mám pořádné mezery, to si uvědomuju, a snad to napravím - ale s něčí pomocí, v mých silách to není :D

      Vymazat
  59. Ahoj Market. Souhlasim sd vsim co pises. Fotky kaficek jsou ok, ale chce to i umet neco napsat. Taky myslim ze schvalovani komentu je good idea. Je to tvuj blog. Tvuj majetek a jedina paka na haters je vubec je nepublikovat. Taky te sleduju na insta a i kdyz mas nekvalitni fotky mas nejlepsi hastagy! :) Kazdy tvuj post ma zaslouzeny doubletapy. A jsem rada ze si nekupujes followery. Je jedna prazska slecna na insta co ma pres 8000 followeru a ma nove i blog. ale jeji blog cte 10lidi. myslim ze je jasne ze kvalita se pozna a fake followers taky. Jsi dobra ze jsi se vypracovala. Blog je taky namaha a cas. Diky ze si davas tu "namahu" -ok tobe to jde samo ;) - a venujes cas ctenarum. A uzij si jakykoliv sponzoring nebo reklamu. Zaslouzis si to. Uz jen pro to, ze neprijmea kazdou blbost jako WD hodinky apod.Moc te zdravim L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář, opravdu mě to potěšilo!
      A o té slečně - okamžitě po přečtení mě jedna napadla, a nejspíš to bude ta samá :D Nemyslím si, že si followery koupila (i když vím že i tyhle možnosti jsou), ale řekla bych, že je to tím, že je VŠUDE, všude a všude. Ať se koukneš na jakýkoliv komentář, budou tam sluníčkové komentáře právě od ní. Psala všem tak dlouho, až si ji každý všiml a začal sledovat...
      A moc si vážím toho, jak se mnou čtenáři komunikují - na jiných blozích jsou to samé komentáře ve stylu "super článek! sluší", ale tady mi tolik lidí napíše dlouhé odstavce, čehož si moc vážím! :)

      Vymazat
  60. Jééé, a jakto, že tě objevuju až teď? Jinak bod č.6 jsi napsala moc pravdivě a i já to mam podobně a se všemi body musím souhlasit! Celkově ten text je pro mě asi nejvíc, fotky fajn, ale jsou prolítnuté hned, zato se ráda pobavím, popláču, posoucítím u smysluplného textu :-) Takže zase někdy u Tebe ;-)

    OdpovědětVymazat