pondělí 16. února 2015

Sparťanský trénink, laser game a instagramová moudra

Hezký den!
Dneska to bude taková všehochuť, o tréninku ve strašidelné hale, o tom, že se zbraní v ruce se neměním zrovna v mrštnou a prsatou Laru Croft a o tom, že můj mobil fotí fakt blbě, čehož jsou důkazem instagramové fotky.
Už dlouho na mě na facebooku vyskakovaly příspěvky o trénincích brněnské Spartan Training Group. Docela dlouho jsem to (asi záměrně, přeci jen vidina hromady burpees byla děsivá) ignorovala, až jsem pak jednoho dne klikla na facebookové události na to zrádné zúčastním se.
Na závod Spartan Race se letos chystám poprvé, nejspíš do Litovle v červnu, ale možná by ještě neuškodilo si zjistit, jestli se mi to náhodou nebude krýt se státnicema nebo přijímačkama. Jsem prostě ostuda ostudná, a ještě jsem se ani neobtěžovala zjistit, kdy mě to čeká, natož abych to zapsala do diáře. 
A tak jsem si říkala, že neuškodí vyzkoušet si pravý sparťanský trénink, ať poznám zase něco nového než TRX, klasické fitko nebo teď nově crossfit. 
Úplně odlišené od všeho, na co jsem zvyklá je to především prostředím, kde se trénuje - žádná nablýskaná tělocvična, žádná souvislá gumová podlaha, nebo snad dokonce luxus jménem topení.
Kdepak!
Oprýskaný strop, který vypadá, že z něj každou chvíli začnou padat prkna, podlaha asi z 10 druhů všeho možného, někde beton, jinde kusy koberce, ale společné to přeci jen něco mělo - špínu, prach a všudypřítomné paintballové kuličky, které při sklapovačkách tlačí do zad. A po stranách jako bonus kusy látek a prken.
Trénuje se totiž v paintballové hale, v její zadní části, kde není tolik překážek a skrýší jako ve předu.
Halu najdete v Brně hned za autobusovým nádražím, odkud odjíždí autobusy Student Agency, a z venku a obzvlášť večer po tmě vypadá docela strašidelně.
A popravdě, když jsme tam s holkama šly poprvé (dvě blondýny a jedna brunetka, jedna vyplašenější než druhá :D), bály jsme se, že nás tam někdo zastřelí - a ne pistolí na paintball! :D A moc nás neuklidnilo ani když na nás z haly vyběhl dobrman, nebo co to bylo za zvíře, ale pak se ukázalo, že zakousnout se nám do zadku asi nechce.
Ale poučily jsme se, že ty nejparádnější legíny, co doma máme, asi nejsou zrovna tím nejlepším outfítkem pro válení se v prachu a třískách, a moje bílé tričko se sice hodilo nápisem Burpees hate you too, barvou však nikoliv.
A co se týče tréninku samotného, vypadalo to zhruba takhle : na začátek pár koleček okolo haly na rozehřátí, do toho nějakej ten angličák, rozhýbání a protažení, a pak už se začalo - napřed to byla tabata (čili 20 sekund cvičení, 10 sekund pauza - 4 minuty) střídavě s různými cviky - dřepy, kliky, výpady, angličáky....
Potom dvakrát šestiminutový AMRAP (as many rounds as possible - čili co nejvíce kol), kde byly opět výpady, kliky, sklapovačky a další cviky s vlastní váhou, poté další tabata, a během tréninku ještě 3x 90 sekund burpees neboli angličáků (= hnus, hnus a hnus!)
A řekla bych, že to bylo náročné tak akorát. Ne na umření, ne tak náročné, jako třeba tréninky TRX a crossfitu, na které jsem zvyklá, ALE zapotila jsem se stejně a žádná flákárna to taky nebyla, obzvlášť když jsme sebou nekonečně dlouho plácali o zem při angličácích.
A byl to zážitek hlavně proto, že to byl pravý opak toho, na co jsem zvyklá z moderních posiloven. Žádná Under Armour trička (ale neee že bych proti tomu zrovna já něco měla!) ani sladěné kombinace, ale klidně staré tepláky, kterých není škoda, a hlavně něco s dlouhým rukávem.
Jako zpestření to bylo super!
Pokud jste alespoň trochu zvyklí sportovat, třeba nějaké kruhové tréninky nebo jen posilování s vlastní vahou, určitě to zkuste, není čeho se bát a bude to zajímavá změna. Na facebooku pokaždé zveřejňují trénink jako událost, bývá to pravidelně ve středy a pátky, a přijít může úplně kdokoliv - a co mi přijde skvělý je i to, že to pořádají takoví nadšenci, že si za to ani nic neberou a je to zdarma!
(a pokud nejste z Brna, prohledejte facebook, sparťani jsou ve všech možných městech!)
A od paintballové haly se přesuneme k něčemu, co není až tak vzdálené - k Laser Game!
Poprvé jsem o tom slyšela v seriálu How I met your mother, kde Barney strašně miloval a pěl ódy na laser tag, což je prakticky to stejné. Je to vlastně na způsob paintballu, akorát se netaháte s tak těžkou zbraní a nestřílíte ve skutečnosti (takže žádné modřiny!), ale jen míříte laserem na blikající terče protihráčů.
S naší sportovní partou jsme byli v Brně na ulici Hybešova, a moc mě to bavilo. Jedna hra trvala 20 minut (za 90kč pro jednoho), což uteče jako voda, tak jsme si dali rovnou dvě. A nezdá se to, ale docela jsme se u toho i zapotili.
Pak ale přišlo závěrečné skóre a ukázalo se, že z 12 hráčů jsem byla třetí od konce, což se asi dalo předpokládat. Ale naopak počet "výstřelů" jsem měla o stovku nebo dvě vyšší než všichni ostatní, protože hystericky mačkat spoušť bylo asi to jediné, čeho byla zmatená blondýna schopna.
No, holt je vidět, že se asi budu muset živit poctivou prací, protože se svým střeleckým talentem bych lupičem být opravdu nemohla.
Ale na laser game si zajdu ráda znovu, a vám to rozhodně taky doporučuju - nic nezlepší náladu víc, než někoho nevinného zastřelit! :D
A na závěr ty zmiňované nekvalitní fotky z instagramu, kam je házím rovnou z mého mobilu s tragickým foťákem. Ne, že bych si nepřála třeba iPhone nebo alespoň něco, co fotí jako foťák a ne jako kalkulačka, ale zaprvé by mi svědomí nedovolilo, abych dala nechutných 15 tisíc za mobil, a za druhé bych pak ani nemohla jet nikam na dovolenou nebo si pořídit něco, co mám v žebříčku materiálních priorit výš než lajčíky za boží fotky. 
To jen pro obhajobu těch ubohých čtverečků.
Ale až budu bohatá, všechno bude.
Ajfouny, kolotoče, jednorožci, a tak.
 1) Z MyFoodu ve Vaňkovce jsem si donesla zásoby do práce, abych si to tam zpříjemnila, když už tam bývám někdy až do 22 hodin. Jen je problém, když si nakoupím zásoby s tím, že to mám na celé odpoledne i večer, ale o půl šesté už mám jen prázdné obaly :D
(poctivý jogurt a musli, výborná kakaová Bombus tyčinka, hummus s mrkví a nejlepší špenátovo-sýrový muffin)
2) Domácí tvarohový koláček a oblíbený nedomácí něco-jako-celozrnný croissant z Alberta. Snídaně, která si nápis na hrnečku opravdu zasloužila!
3) A když mamka upeče nejlepší tvarohový koláč, který má krustu z plátků másla a cukru, musí ovesná kaše počkat do dalšího dne!
 1) Když byl ještě sníh, přesvědčila jsem se o tom, že běhání ve sněhu není takový horor, jak jsem si vždycky myslela, a kupodivu mě ani neudusil studený vzduch! (ale kdybych neměla novou zářivě růžovou bundu na běhání, nikdo by mě k tomu nedonutil, to přiznávám!)
2) Ale nedá se jenom běhat a cvičit, je taky potřeba tu energii někde doplnit - a vitamíny z hroznů jsou taky potřeba! (nejlepší večeře s mým Lukčou - batátové hranolky, pečená řepa a pečený Hermelín Figura. Mňam!)
3) Správní džentlmeni nosí dámám dopělácké čokoládky. A správné dámy to pak hází do kaše. Mňam podruhé!
1) Konečně jsem poznala miloučkou Domču, a ještě milejší to bylo tím, že to bylo v mé nejmilejší kavárně, v Melouovém cukru. A s velikým latté a banánovo-karamelovým cheesecakem k snídani jsem pak miloučká i já!
2) Tady mě napadá jen ohrané - "Zumba? Bitch, please..."
3) A na závěr blonďaté selfíčko úáčko. Plesk za trapnost, Markéto.

28 komentářů:

  1. Ahoj Marketko, skvely clanek! :) chtela bych se zeptat..jak se jmenujes na instagramu?:D
    http://carujeme.cz/podrobny-navod-na-dort-ve-tvaru-mopsika/ posilam ti navod na dort ve tvaru mopsika protoze vim, jak ses na mopsiky ujeta:D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha děkujuuu! Ale v mém provedení by to asi vypadalo spíš jako prase.....i když....to od mopse není vlastně tak vzdálený :D
      A jsem tam jako blondynazlondyna :)

      Vymazat
  2. Prosím tě, kam chodíš na ty lekce crossfitu? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám teda mobil a né kalkulačku, ale tvoje fotky se mi pořád líbí víc, takže to asi tím nebude :D Jinak sdílím názor, že radši někam pojedu nebo si koupím něco jinýho než telefon, i když je to sice moje "vášeň", ale jídlo a cestování je pořád silnější :))
    Tech for Girls!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych ty prachy za telefon taky nikdy nedala, vždycky jsem měla tu kliku, že byl za firemní benefity a doplácela jsem nějaké drobné.
      Kreditka by ronila krvavé slzy tohle vypláznout :D

      Vymazat
  4. Sparťnaský tréning vypadá zajímavě, někdy bych tam zašla, ale vzhledem k tomu, jak jsem si teď zaplnila celý týden školními tělocviky, tak nejdřív ve zkouškovém :-D
    A laser game mě taky zaujalo (a hned u nadpisu jsem si vzpomněla na Barneyho), nedávno jsem přemýšlela, čím překvapím muže k svátku, tak už to asi mám :-)
    S nekvalitním foťákem na mobilu to mám podobně. Ale říkám si, že dokud mobil funguje, není potřeba kupovat nový :-D
    A strašně se mi líbí ten popisovací hrníček :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marki :) Skvělý článek! Ten trénink musel být skvělý, strašně se mi líbí jak se sejde parta, co mají stejné zájmy :) Laser game snad někdy taky zkusím. S tím mobilem souhlasím, já jsem si kupovala nový jen proto, abych měla s internetem a mohla se ve škole přihlašovat na zkoušky, abych to stihla v termínu který chci :D :) A perlička na závěr: Jak píšeš o té čokoládě, tak jsem si přečetla, že ji hodíš do KOŠE, pak jsem se zarazila a přečetla jsem si to znovu :D. Měj hezký den, Ivana

    OdpovědětVymazat
  6. Teda Markét, tohle bych já nezvládla:D Jsi dobrá, na jednu stranu je to hodně lákavé, na druhou vím, že já bych tam neměla asi co dělat ^^
    Ale ta laser game vypadá skvěle, slyšela jsem o tom už od kamrádky, musí to být super:-)
    Jídlo - tedy fotky jeho - mňam, co dodat, famóznost :D Hrneček je super! To by se mi líbil oi jako dárek a poslední selfie fotka-vypadáš krásně, strašně ti to sluší, tvůj obličejíček anděla a postavu bohyně ti opravdu závidím :** Jsi kočka!

    OdpovědětVymazat
  7. Ten sparťanský trénink vypadá skvěle! Tohle by bylo přesně něco pro mě, protože (světe div se) i já se někdy přesytím růžových oblečků, dokonalých make-upů a vůní (dobře, to jsem přehnala) v naší posilovně, která je úplně nová. Připomíná mi to takové ty ,,street-gymy", co mají třeba ve Francii nebo Californii :)

    Ale na laser game by mě nikdo nedostal, neumím mířit, neumím nic :D Takže bych skončila poslední a to si neudělám :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já se strašně těším na kolotoče a jednorožce, doufám, že to bude brzo! A myslím, že lajčíků máš víc než většina lidí s ajfounem, takže ho vlastně ani nepotřebuješ :) no a na té poslední fotce seš prostě nějkrásnější princezna světa :-* :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tady ta společné tréninky na Sparťana jsou i u nás ve Zlíně, i když to není tak často, a už vůbec ne pravidelně, co jsem mrkala na FB. Každopádně já stále koketuji s tou myšlenkou, jestli tam jít nebo ne. :D Sestřenka mě furt tlačí do We Run Prague, ale já si prostě nejsem jistá, jestli bych zvládla třeba hodinu (v mém případě tak půl dne :D...) běžet. Každopádně asi zatnu zuby, a jak přijde jaro, začnu si vybíhat ven, ať si to trošku natrénuju. :-) Nechci na žádný závod bez přípravy, obzvlášť, když jsem teď jak lemra líná. :D
    Na laser game jsem nikdy nebyla, i když mě kamarádka párkrát lákala. Ale zase nikdy neříkej nikdy. :-) Musí to být prima odreagovačka.
    Já si všímám, že v mém okolí se těch iphonů nějak vyrojilo. :D Ale abych pravdu řekla, když se mi nedávno rozsypal můj Samsung Galaxy S2, sáhla jsem prostě o třídu výš, tzn. na S3. :D Nepotřebuju zas nějaký ultra super mobil, to radši investuju do jinších věcí, přesně jak píšeš ty. ;)
    Bombus tyčinku jsem ochutnala zatím jen jednu, a to šíleně sladkou, takže jsem se zařekla, že už si další nekoupím. :D Ale kakao by mohlo být v pohodě. :-)
    Na té předposlední fotce vypadáš jak největší silačka!
    Věci od Under Armour se mi moc líbí, jen ta cena už tak přívětivá není. :/

    OdpovědětVymazat
  10. Hahaha ta zminena blondyna v clanku jsem ja, kdyby nekdo nevedel :D Marky, nebud zla na svuj mobil, dela krasny retro fotky :D M.

    OdpovědětVymazat
  11. Ten trénink mě dost zaujal, přeci jenom je to nějaká ta změna :) A Myfood ve Vaňkovce? Nejlepší obchůdek!! :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  12. Wow, trénink zní zajímavě :) Věřím, že ses zapotila, přece jen to muselo být náročné. V Brně se někdy mihnu,tak že by? :P
    Laser Tag je tak populární asi právě díky Barneymu a štvě mě, že přesto, že HIMYM znám už tak dlouho, laser game jsem ještě neabsolvovala! I kámoška básní, že je to skvělé, tak bych měla!
    Co se nekvality fotek týče, vůbec to neřeš. Sdílím názor s tím, že je zbytečné dávat 15tisíc za nějaký ultra mega luxusní mobil, radši trochu máznutá fotka, ale s láááskou :D :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Super fotky, ráda sleduju tvůj instagram. :) Jinak přeji hodně výdrže a úspěchu při sparťanském tréninku a doufám, že bude článek! :)
    Hlavně také hodně štěstí u státnic a přijímaček, ať ti vyjde vše, co si jen přeješ.
    Máš strašně skvělá blog, skvěle fotíš, vaříš, pečeš, cvičíš, máš úžasnou postavu a jak to po boha všechno stíháš? :D Jsi mi inspirací! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuju, ale tolik chvály si snad ani nezasloužím! :)

      Vymazat
  14. ja ty tvoje clanky mam tak hrozne rada :-) spartana bych se letos take chtela zucastnit ,protoze by to byl hrich ,kdybych to nezkusila ,kdyz v Litovli bydlim :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Zumba? Bitch, please...... Fakt pobavilo:-D

    OdpovědětVymazat
  16. Super článok, laser game by som chcela niekedy skúsiť, musí to byť zábava. A "histerická blondýna" pobavila, zbožňujem tvoj humor (a články).

    OdpovědětVymazat
  17. Hi, Markéto, tak to se v Litovli uvidíme :-) Já jdu do Spartana taky poprvé, ale těším se jak malá (a na to, že jdu poprvé na závod ve svých 34 letech nevím, jestli mám být pyšná :-)). A termín je přesně 6. 6.
    A tohle je fakt závod pro mě, teď se ještě snažím nahnat fyzičku (hlavně běhat musím začít), protože pilates a sebeobrana a domácí posilko fakt ještě nestačí. A angličáky jsou zabíračka jak prase, já jich zatím dám v kuse max. 20 a už mám pocit klinické smrti ;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Jo a v laser aréně jsem taky byla asi před měsícem poprvé, zážitek fakt super, dali jsme tři hry po sobě a já byla zpocená jak myš a vždycky poslední :-) Ale zábava to byla!

    OdpovědětVymazat
  19. Je to crossfit hodně těžké? Já bych to chtěla zkusit, ale když to vidím, asi bych na to ještě neměla. Snesu dost, HIIT dávám s přehledem, ale nevím no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to hodně hodně těžký, nejnáročnější sport co jsem kdy dělala:)

      Vymazat
  20. Náhodou mě se tvoje fotky na instagramu líbí! :D a asi budu znít jak úplný blbec, ale co je to vůbec ten crossfit? hledala jsem to na yt a tam cvičíš několik různých cviků? :)

    OdpovědětVymazat