neděle 19. dubna 2015

Malé velké každodenní radosti

Každý den nezískáváme práci snů a neplníme si ty největší přání. Denně taky úspěšně neskládáme těžké zkoušky, maturity a státnice. A několikrát do týdne ani nekupujeme letenky na drahé luxusní dovolené, auta nebo byty. 
Každý den zkrátka není takový, aby se stalo něco velkého. Nějaká opravdu významná, velká převeliká událost, ze které bychom se měli radovat.
Ale to vůbec neznamená, že bychom radost nemohli mít každý den. Pořádně velkou radost.
Původně jsem článek chtěla nazvat jenom "Malé každodenní radosti", ale potom jsem si uvědomila, že se vlastně nedá rozdělit, co je malá a co velká radost, protože i z úplné maličkosti může být radost velká.
A obzvlášť já umím mít radost i z úplných maličkostí, až blbostí. Stačí, abych si uvařila kafe, a den je hned o 100% lepší. A když si k tomu ulomím i kostku čokolády, den je lepší o 200%. Fakt. 
Jsou totiž lidi, co jsou věčně nasraní jen z principu.
Proto, že je pondělí. Proto, že je neděle a zítra bude pondělí. Proto, že zrovna nesvítí slunce. Proto, že zrovna nemají ten nejnovější iPhone. Proto, že musí ráno vstát a jít do práce. Proto, že v té práci musí pracovat. Proto, že se nudí, když zrovna v práci nejsou. Proto....prostě kvůli nim samotným, důvod si najdou vždycky, a to i v případech, že třeba  mají relativně všechno - jsou zdraví, k jídlu si můžou koupit na co mají chuť, mají práci nebo školu.
A pak jsou tady lidi, co se mají ve skutečnosti úplně stejně, jako ta první skupina, a mnohdy i hůře, ale umí si na všem najít něco hezkého, i na úplných maličkostech, kterých by si ti nasraní nikdy ani nevšimli.
Tak to prostě je. Někdo se dokáže litovat a nadávat na celej svět, protože mu zrovna teče z nosu, někdo má rakovinu, bojuje a dokáže být šťastnej i z toho, že venku rozkvetly stromy.
O stránce krásné Humans of Prague už jsem psala několikrát - nedávno mě tam ale zaujala slova téhle babičky, v tom je to řečeno všechno - "Lidé chtějí pořád nějaké zážitky, nějaké radosti. Jenomže kolik opravdu velkých radostí za život máte? Spočítejte si to. Ale všedních radostí je spoustu, stačí si jich všímat. Třeba, že je hezky, že čtete hezkou knížku, nebo že se jednou za měsíc vždy sejdeme s tou Jarkou, že jdeme na oběd a že nám ještě chutná!" 
Na jednu stranu to může znít srandovně - radovat se z oběda s další babkou. Ve skutečnosti je to ale to nejdůležitější, najít si vždycky nějakou radost.
A co teda dělá radost mně? Skromnost level milion, hoho!

- teď budu znít opět jako největší Otesánek, ale když začnu hned od rána, je to JÍDLOOOOO!
Jasně, člověk by neměl žít jenom proto aby jedl (i když, burákovému máslu bych klidně celý život zasvětila!:D), ale ve skutečnosti je jídlo jeden z nejjednodušších a kolikrát i nejlevnějších způsobů, jak si udělat radost. Mně třeba stačí blbý obyčejný vločky a mlíko na kaši, abych si ji hned ráno uvařila a měla tak hned radost. Upřímnou radost. Jídlu bych nelhala. A den je hned hezčí, když ho začnete s něčím, co máte rádi (a pokud máte radši než kaši třeba rohlík s uherákem, proč ne!) a ne s tím, že je zase to hnusný ráno a vy chudáci musíte zase vstávat.

- něco hezkýho na sebe. Je jedno, jestli maličkej lak na nehty za 40 korun nebo šaty. Nic na sebe si rozhodně nekupuju nijak často (většinou proto, že karta a svědomí říkají NE, a občas proto, že nesnáším lidi. Moc lidí na jednom místě. Což obchody jsou.), ale když už si pak domů nesu nějakou tu igelitovou tašku s logem, mám strašnou radost. 
Třeba teď jsem byla pořádně nakupovat po víc jak půl roce, ale když už tak pořádně - bílý conversky, protože ty starý už si zaslouží věčný odpočinek. Růžová sukně na fotce, která je jako by ji chudáci děti v Bangladéši ušili přímo na mě. Náhrdelník, protože velký náhrdelníky jsou nejlepší. Béžovo-bílý pončo, protože....protože na mě prostě volalo a bylo ve slevě. Bílý sako a košile, abych vypadala trošku k světu. A k tomu ještě tohle krátký Woody-tričko, na který jsem si sama vybrala potisk na OF.cz. Protože Woodyho miluju, ačkoliv film Kouzlo měsíčního svitu byl docela průser.
- když se na mě "usměje štěstí". I v těch úplných kravinách.
Jo, slovní spojení o štěstí tady asi může působit hodně přehnaně, ale fakt mám radost i z takových kravin, jako že přijdu na zastávku, a zrovna mi jede tramvaj. Nebo když stihnu autobus na "naši" zastávku, ze které to mám asi o 200 metrů blíž než od jinýho autobusu. A když jsou v té tramvaji zrovna volný místa na sezení a nikde nikdo starší, koho bych jako slušně vychovaná mladá slečna musela pouštět. Nebo když najdu ve zdravé výživě oblíbenou dobrotu ve slevě. Nebo když děláme na crossfitu zrovna nějakej cvik, co mám ráda....ehm, nebo mi alespoň nevadí. Když večer zjistím, že mi odpadla ranní přednáška. Když ta přednáška neodpadne, ale zrovna mě baví. Když je v akci avokádo.....a....sakra, zase mě to táhne k tomu jídlu.

- ženy, víno, zpěv
A klidně i bez zpěvu. Stačí kamarádka nebo muž (ale to se mi zrovna nehodí do nadpisu:D) a ta nejlepší Pálava v Melounovém cukru, a veliká radost je na světě.
Případně možno vyměnit i za kafe. Ale...

- když vidím něco milýho/hezkýho
- Stačí, abych na ulici viděla mopse, buldočka nebo westíka a dokážu se nad tím rozplývat ještě hodinu. A beru i jakýkoliv štěně jiné rasy. A vlastně i klidně úplně ošklivýho podvraťáka, pro mě je ňuňuňu snad jakýkoliv zvíře. 

- klišé číslo 98. Západ slunce. Východ slunce. Kytky. Hezký domy. Ošklivý domy vypadající při západu slunce hezky. Cokoliv. 
- Nebo třeba když jsem včera šla po ulici, a viděla jsem stařičkýho pána a paní, přes 80 jim bylo určitě, a byli hezky oblečení a upravení - a drželi se za ruce! Nebo když vidím nějakou slečnu, co si nese kytku a usmívá se. Nebo když vidím, jak někdo dá bezdomovci do kelímku pár drobáků. Nebo když je tam dám já. Nebo když vidím, že někdo pomáhá slepci přes přechod. Prostě když vidím, že lidi jsou milí. 

- blogování je něco co mě moc baví, vždycky mám radost když mám čas, abych něco napsala, a ještě větší radost je, když si pak můžu číst milý komentáře, nebo když si dokonce někdo dá tu práci, aby mi napsal i mail nebo na facebook. Jasně, že nemám mailovou schránku narvanou obdivem jako Angelina Jolie a nikdo mě na kolenou neprosí o autogram, ale milý slova vždycky moc potěší.

- sport je to, co není jen malá nebo velká radost, ale přímo nutnost. Něco, na čem jsem závislá, a ta závislost mě moc těší. A hlavně si vážím toho, že to tak může být. Že mi všechno slouží, že mě kolena a ramena poslouchají (ťuk ťuk) i přes to, co jim dělám, a prostě že můžu dělat to, co mě svým způsobem naplňuje, protože ne každej má to štěstí. 
O to horší je, že je tolik lidí, co by to dělat taky mohli, ale místo toho mají milion výmluv proč "nemůžou", když je tolik lidí, co nemůže doopravdy.

- a nebo taky...
Když přijde výplata. 
Když nemám zrovna úplně blbý vlasy.
Když je čtvrtek. Ve čtvrtek je v MF Dnes Magazín. Mám ráda ten Magazín.
Když je novej díl Big Bang Theory.
Když dostanu v kavárně ke kafi sušenku.
Když je středa. Ve středu je Show Jana Krause. To já ráda.
Když si jednou za půl roku koupím nějakej dámskej časopis a užívám si jak jsem konzumní.
Když mám čerstvě povlečenou postel. (a ideálně, abych to nemusela dělat já:D)
Když mám uklizeno. Uklizenej pokoj je 100x hezčí než naopak. Je však ale další ALE...
Když si vezmu na sebe nejoblíbenější tričko.
Když poznám někoho novýho.V případě, že nespadá do kategorie #nesnasimlidi
Když objevím v obchodě novou příchuť čokolády. Oreo Schogetten? Cože?!!
Když výjimečně vstávám bez budíku.
Když vstávám s budíkem, protože ráno je oblíbená část dne tak jako tak.
Když přijdu domů a tam je náš westík. A vítá mě. Nebo alespoň líně leží a čeká až přijdu.
Když mamka upeče nejlepší koláč.
Když já upeču nejlepší koláč.
Když upeču cokoliv, co se dá jíst.
Když se s někým podělím a má radost.
Když se s nikým nedělím a víc zbude pro mě.
Když přijde jaro a já poprvé vyrazím ven v křiváku nebo trenčkotu.
Když přijde léto a poprvé vyvenčím šortky a sandálky.
Když někde jsem a tam zrovna hraje moje oblíbená písnička. To si říkám, že to musí být osud! Nebo to, že jsem si zase oblíbila nějakej komerční hit.
Když něco dostanu. Je jedno, jestli reklamní propisku nebo dárek k narozeninám. Mé materiální jásá vždycky.
Když se objeví naděje na nějakou tu opravdu velkou radost a událost.
A když už jsme u té radosti, chtěla bych ji udělat i někomu z vás, alespoň maličkou, a to tímhle tričkem z OF.cz v letním krátkém crop střihu s nápisem, který na něj navrhla. 
Stačí, abyste dali lajk OF.cz na facebooku, ať mají radost, a mně napište, proč byste to tričko chtěli.
Protože máte rádi pilates? Protože máte rádi dortíky a kafe? Protože nemáte rádi pilates ale máte rádi dortíky? Protože máte rádi mě?
Já potom vyberu komentáře co mě zaujmou nejvíc a z nich jeden vylosuju. Jednoduchý jak facka.
P.S. Proboha, to je dneska tak pozitivní, že snad za chvíli budu po ulicích rozdávat bible a sušenky a šířit dobro, nebo co.
P.S.2 Nebojte, taky umím být někdy pěkně nasraná.
P.S.3 A nezapomeňte si taky udělat radost. Kupte si zmrzlinu, když bude hezky. Nebo ty boty, na který mají zrovna slevu a minule na vás volaly "kup mě!"

84 komentářů:

  1. ja nutne potrebuji tu sukni! prosim od kud je? a jinak krasny clanek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapivě z New Yorkeru, kterej jinak moc nemusím, ale dala jsem tomu šanci, nakoukla tam - a juhuuuu, jen za 399!

      Vymazat
    2. hned v patek tak zajdu, ja tyhle typy sbiram :)

      Vymazat
  2. Vidím, že se dokážeme radovat z dost podobných věcí. :-) Já mám největší radost z toho, když sama někomou radost můžu udělat. Trošku klišé, ale je to tak. :D
    Já mám hroznou radost, když si můžu dopřát něco dobrého k jídlu, nebo když začnu s někým z rodiny vzpomínat na minulost, nebo když potkám někoho, koho jsem dlouho neviděla (což mi připomíná mé setkání se spolužákem ze ZŠ, víc infantilní jsem snad nikdy nebyla :D), když mě někdo nečekaně pochválí (třeba jako nedávno týpek ve fitku, který mi pochválil tílko a řekl, že v něm vypadám sexy :D), nebo když mi přijde nový pohled (zamilovala jsem se do Postcrossingu ♥), nebo když se sama v něčem zlepším (ať už jsou to vymazlené recepty, lepší nalíčení nebo další zvednuté kilo :D, nebo když je pátek a já si uvědomím, že mám před sebou 3 dny volna, nebo když se vrátím z práce a lehnu si do postele, nebo když si prostě udělám radost cíleně. :-) Když nad tím tak přemýšlím, tak se snažím být šťastná pořád a za každé situace. :-)
    Tríčo je bombastické. Chtěly bych ho kvůli té charakteristice - jídlo a pití, to je můj svět. :D Takže dost výstižné. :-) Navíc tady ty střihy mám tuze ráda, zrovna nedávno jsem si pár takových kousků pořídila do šatníku (ale pravda, takové cool nápisy nemají :D).
    Lajčík na FB je samozřejmostí. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. to tričko je top! skúsim šťastie :D a chcem ho pre sestru, tá cvičí pilates alias Blogilates takmer každý deň a cez víkend si spolu doprajeme koláčiky, pretože o čom by to bolo keby sa sem tam nevloudil ten koláčik :D v živote si treba robiť radosť :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Článek, který mi udělal radost! :)

    Zuz

    OdpovědětVymazat
  5. Hoho, Markétko, mám pocit, jako bych tady tenhle článek napsala skoro já sama. Až teda na to, že já si v poslední době dělám radost jídlem místo nakupování..:D Protože moc lidí na jednom místě = mám chuť zdrhat. Moc fashion hunterek na jednom místě = mám chuť provrtat si ramínko oční bulvou hned na místě. A když už někde není ani moc lidí, tak se mi zase nelíbí nic na sebe. A když už se mi líbí něco na sebe, tak je to tak drahé, že by z toho africká rodina vyžila jeden rok nejmíň. Takže většinou odcházím totálně deprivovaná a abych nejak kompenzovala svou nákupně-konfekční neschopnost, kupuju si nechutně předražené freshe nebo svoje milované chesekhakeovy dortíky. :D Měj se krásně! :-) Kristýna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, Kristýna svým komentářem musí vyhrát! :'-D

      Vymazat
  6. to je tak hezký článek, mně dělá největší radost trávit čas s lidmi, které mám ráda a sluníčko :)..no a nebudu kecat, taky to jídlo!! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám vždycky strašnou radost, když vydáš nový článek na blog. To ho přečtu jedním dechem a ten dnešní čtu také s úsměvem od ucha k uchu. A naprosto s tebou souhlasím, člověk by si měl najít něco dobrého snad ve všem :)
    Moc děkuji, že takto šíříš radost. Tvůj blog, fotky na facebooku i instagramu jsou pro mne hodně inspirující a pokaždé se usměju a zlepší mi náladu, když vidím, že jsi něco nového přidala, i třeba jen tvoji klasickou ovesnou kaši. :) Myslím, že jsi hodně pozitivní a dobrý člověk a ta radost a energie září i jen z těch fotek a článků, které sdílíš se světem.. Díky ti za to! :)
    A to triko je moc pěkné a zajímavý je ten nápis :D Pilates mám hodně ráda, chodím na něj sice jen dvakrát týdně,ale pokaždé je z toho celodenní radost :D :)
    Simča Aberlová (nemám účet na googlu, tak aspoň takto) :)

    OdpovědětVymazat
  8. - a nebo taky

    když se na eatandrunandlove objeví nový příspěvek :-)

    Zrovna tenhle článek se četl moc hezky - pozitivní, vtipný a příjemný.
    Přeju spoustu dalších dní plných radosti, třeba až poprvé provětráš nové věci :D :)

    Klára

    OdpovědětVymazat
  9. Takovej článek jsem potřebovala! Mas naprosto pravdu.já mám největší radost úplně z prkotin!:D a s tou sesenkoi ke kávě v kavárně jako bych se viděla.
    Lajk.na stránce je a proč bych chtěla triko?no protože pilates mám rada!kód youtuberku blogpilates a její workout extreme Abs, AU.ale v neposlední řadě protože miluju tvůj instagram,pozitivní přístup k životu,protože mi tvé články dělají radost a protože prostě mám ze světa radost takže čert to vem zda vyhraji to trikot či ne,tvůj článek byl.vážně úžasný:)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuju za skvělý pozitivní článek! Taky se raduju i z maličkostí, teď zrovna jsem si nalakovala nehty krásným jarním fialovým lakem a udělala si ovocný čaj a prostě hned se mi budou věci do školy dělat líp, vím to :D A k tomu jídlu, jídlo je prostě velká radost...a jakože Oreo Schogetten? mnam :D Zrovna jsme si dnes s přítelem říkali, jakou radost nám dělá si spolu dát snídani, udělat si kafíčko a že nechápeme lidi, co si na to buď neudělají čas...a nebo dokonce drží diety ve stylu nejím tohle tohle a tohle... A ono je třeba se radovat z maličkostí, protože jak říkáš, ty velký věci nepřichází furt a když jo (třeba jako státnice), tak tomu předchází dost těžký dny plný učení a právě v tu chvíli je důležitý si každej den udělat radost... já třeba teď při dopisování DP a vidinou státnic jsem si udělala radost korektorem nad kruhy pod očima :D :D
    A ta sukně je boží, miluju tenhle odstín růžový ...a to tričko pilates... kromě toho, že je to prostě vtipný a líbí se mi, tak si myslím, že by tak trochu doplnilo moje pyžamo kalhoty s muffinkama a tričko....a tričko s donutem z Gate, co si chci koupit :)

    OdpovědětVymazat
  11. Toužím po tom tričku!
    Protože chci lidi pohoršovat svým špíčkem na břichu a mít z toho jedovatou radost ;D

    Jinak, moc pěkně napsanej článek!! zítřek začnu s úsměvem! ;)
    V.

    OdpovědětVymazat
  12. To tričko je boží! :)
    Já minulý týden začala svou novou kariéru jako pekařka/cukrářka dortíků a koláčů pro jednu plzeňskou kavárnu:) Já,která jsem si před dvěma lety neuměla uvařit snad ani brambory a trávit čas v kuchyni bylo za trest. A mytí nádobí? Nejhorší činnost na světě! A teď:)? Dobrovolně trávím všechen volný čas mezi školou a brigádou v divadle (#nesnasimlidi) u trouby a po večerech si maluju čokoládou na igelit (hezký ozdoby na trojitý čokoládový dort musí být:D), modeluju super roztomilé mini mrkve na carrot cake a drtim BeBe sušenky na čízký dort :D
    Tohle mi dělá radost momentálně:) a taky když mi někdo olajkuje na facebooku nebo instagramu nějakou supr uměleckou fotku mého pečícího snažení :D ano,i imaginární poplácání po zádech se počítá!
    To tričko by se mi hodilo, vždycky bych si ho oblékla,když bych jela do práce a vezla plnej kufr dortíků :D
    P.S.: A taky doufám,že až rozpustím tak pátý kilo čokolády a upeču tak 50.koláč,tak mě chuť na sladký přejde a budu si moc obléct takhle krátký tričko :D

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle clanek je jako psany o me. Clovek by se mel radovat z malickosti a to kazdy den jinak by se z toho tu zblaznil :) radost mi dokaze udelat po ranu dobra snidane, dobry jidlo (klise ja vim :D) ale proste jidlo :D ale jasne ze kdyz si zacvicim, jsem venku sd psem, popovidam si s mamkou nebo si jen prectu kousek knizky, jdu ven nebo neco ! proste bez toho by to neslo :) podle tvyho clanku by se mel ridit kazdy:))
    tricko by se mi libilo protoze planuju dlouho chodit na pilates a tak by me to motivovalo, ale hlavne to kafee :) :D

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám taky radost hlavně když se mi ukáže, že máš novej článek <3 strašně moc hezky se to čte a uplně mě to donutilo se usmívat, i když zrovna dnes jsem prototyp trvale nasranýho člověka :D

    A mimochodem, ochutnala jsem tu Pálavu v Melounovým cukru a musim teda říct, že lepší víno jsem snad nikdy nepila, takže olalá, fakt nejlepší pití na světě?!! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejmilejší Domča a nejlepší víno? To chceš!! :D

      Vymazat
  15. Odkud máš prosim boty Converse ? :) z netu (prosim link) nebo z kamenného obchodu (kde)? děkuju :D

    OdpovědětVymazat
  16. Teda Market, smekám - hlavně kvůli těm prvním odstavcům o věčně nasranejch lidech. Už během čtení se mi v hlavě rodil seznam lidí, kterým to pošlu k povinnému přečtení. Je to přesně tak, jak říkáš. To je furt: pondělí, néé; prší, néé; zima, néé; vedro, ježiš jen to néé... Vystihla jsi to přesně :D

    Mimochodem, užuž jsem měla nakročeno do kuchyně ke sporáku vařit kaši, když mi na insta bliklo, že máš článek :D No, a teď už hlady koušu klávesnici. Ale článek přečtenej!! :D

    Tak krásný týden ;-)

    Káťa
    Spark_of_Randomness

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Káťo :)
      A omlouvám se, že jsem tě odtrhla od kaše - toho bych sama schopná nebyla - napřed jídlo, pak cokoliv dalšího:D

      Vymazat
  17. Dřív jsem milovala trička s potiskem, vždycky muselo mít potisk, pamatuju si, jak jsem si jednou z Itálie přivezla takový zářivě modrý, na kterým byl buldoček, za ním duha a vypadal trochu jako na tripu (buldoček ne duha) :D To tričko by se ti určitě líbilo :D Pak muselo být všechno jen děsně "basic" a teď zase těmhle úsměvným potiskům přicházím na chuť :)
    Co se týče radosti, tak já jsem si včera koupila ten nejlepší, nejúžasnější, nejkrásnější, jarní kabátek na světě, co jsem sháněla snad už od zimy a usmívám se díky tomu ještě teď a těším se až si ho hned odpoledne vezmu ven a ještě lepší bylo, že jsem ho nemusela platit :D takže dvojitá radost juch! :) A největší radost mi dělá to, že se snažím plnit si svůj celoživotní sen, založila jsem si vlastní e-shop s oblečením, dělá mi to neskutečnou radost, miluju to, dělám to s láskou každý den, těší mě každá objednávka a milý vzkaz od zákaznice, jak je spokojená :) doufám, že jednou časem se z toho snu stane skutečně práce na plný úvazek :)
    Přeji pěkný den plný té velké i malé radosti a těším se zas na článek Střípky z kuchyně a nákupního košíku! Ty mám nejradši :)
    Lucka, fashionlover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaaa buldoček a duha, to je kýč pro mě!!! :D
      To je krásný, že si tak plníš sen, ať se daří! :)

      Vymazat
  18. Perfektní článek, mluvíš mi z duše! Popravdě, nejvíce mi každé ráno zlepší snídaně - ovesná kaše, která je čím dál větší, a to tak, že už se skoro nevleze do talíře :D taky mi udělá velkou radost, když mám školu až na deset, tak se ráno ještě můžu projít po městě, koupit si něco dobrého a zdravého k jídlu, nebo si aspoň zajít do knihovny. Když o tom tak přemýšlím, když se řekne radost, tak si taky vybavím hlavně to jídlo :D ale oblečení samozřejmě taky! A myslím, že to tričko mě dokonale vystihuje - protože pilates je sice super věc, ale ještě víc super je, že si po něm můžu dovolit pie a lattes. Na cvičení by to tričko bylo úplně perfektní:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!:)
      A přeju dobrou chuť hned k snídani! :)

      Vymazat
  19. Zdravím tě Markétko :). Líbí se mi tvůj pozitivní přístup, životní nadšení i příběhy co sem dáváš. Je fajn vědět, že existují lidi, kteří i přesto čím si prošli, berou život s nadhledem. Rozhodla jsem se, že tedy zkusím štěstí a napíšu ti o to krásné a vtipné tričko :). Pilates sice necvičím, ale jinak dělám všechno množné (fitbox, jóga, běhání, intervalové tréninky, posilování ve fitku, zumba...) prostě na co zrovna mám náladu. Před 14 dni jsem založila blog, který je o životě, kávě, lásce i motivování sebe sama. Dělá mi radost každý den tam chodit a psát, i když to moc lidí nečte. Mě to pomáhá a dostalo mě to opravdu z těžkých depresí. A jedním z lidí, kteří mě motivovali k tomu ho založit jsi byla i ty :). Takže ti tímto děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě TAK moc těší, že jsem tě motivovala k blogu, děkuju za krásnou zprávu!:)
      A na blog ráda kouknu:)

      Vymazat
  20. Perfektní, občas na to zapomínám a jsem nas*aná na vsěchno, ale většinou jen pět minut nebo dokuď se nenajim :D a radost mi dělají podobné věci jako tobě, občas mám enhoráznou radost z té nejhloupější nebo nejjonzmnější věci pod sluncem, ale hlavně že plní účel, že jo :D

    OdpovědětVymazat
  21. Tento článok som zhltla na jeden šup :-) Veľmi rada čítam to, čo píšeš, pretože to ide prirodzene. A taký pozitívny pohľad mi teraz padol vhod.
    Skúsim šťastie o tričko. A prečo by som ho chcela? Pretože som nenašla v "normálnom" obchode ešte žiadne tričko s nápisom, ktorý by bol skvelý. Tento skvelý určite je a naviac využila by som ho určite mnohostranne, keďže sa hodí do kaviarne aj do posilovne :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Pravda, na tohle mnoho lidí zapomíná a je to škoda. :)
    Máš úplně skvělý nápady na trička, je úplně super. Líbí se mi. :) Pilates mi nic neříká, ale pie, to už je věc na skoro denním pořádku (ať poznají závisláky, že :D) a latte? To už je třešnička na dortu. :D

    OdpovědětVymazat
  23. Jooooo, tak tenhle článek mi dneska radost udělal,protože se s ním hodně ztotožňuju :-)

    (A další věc, která mi dneska udělala radost, je fakt, že je dneska dvacátého a je to už jen přesně měsíc, co budu odjíždět z Erasmu... né že by to tu nebylo špatné, ale děsně se mi stýská a těším se dom:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doma je doma, to chápu - taky jsem se z Vídně strašně těšila, i když tam bylo krásně:)

      Vymazat
  24. "Přináším vám lásku. Přináším vám lásku..." - "Zlámejte mu nohy, ať neuteče." (Po dočtení tvého textu na mě prostě vyskočila tahle scéna ze Simpsonů :-)
    Je to přesně jak píšeš, někteří lidi jsou prostě nasraní jen proto, že je to jejich životní pocit a byli by nasraní, i kdyby měli úplně všechno, a protože nikdo nemůže mít úplně všechno, tak prostě budou nasraní. Já sice nejsem typicky "sluníčkový" člověk, ale i přesto, že mám revmatoidní artitidu, dvě malé děti (z toho jedno hyperaktivní a jedno nedoslýchavé s autistickými rysy), udělá mi radost každá "blbost", o které vím, jak je důležitá. třeba to, že mě ráno nic nebolí, že nemám ztuhlé klouby a že můžu chodit. Že dítě nemá při oblíkání/cestě do školky/v šatně hysterický záchvat, že starší (5 let) syn vyrobil krásný šťít z tvrdého papíru. Že svítí slunko, že mi rozkvetl tulipán na dvorku. Že se mi povedl uvařit prima oběd ... že se mi povedlo uspat děti po obědě ... a že si taky můžu jít zdřímnout.
    Momentálně se těším, že si odpoledne zajdu s kamrádkou a dětma na zahrádku, kde budu popíjet víno, baštit bezlepkový cheesecake a koukat na své dva Příšeráky, jak se uhopsají na trampolíně. To bude žůžo!
    A tričko nutně potřebuju - protože prostě žeru pilates - cviky, co jsem na začátku nedávala teď zvládám levou zadní a i v těžší variantě, protože miluju dortíky (a ještě víc, mnohem víc dortíků) a nejradši bych cvičila pilates, pila u toho kafe a při každým shybu k zemi užrala kousek dortu :-) Magor, no...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to co píšeš je to, z čeho by si měli všichni ti věčně nespokojení a nasraní brát příklad :)
      Doufám, že se vám bude dařit čím dál lépe a ať je s dětma víc radosti, než starostí!:)

      Vymazat
  25. Ty jsi mi ale šikovná slečna návrhářka, kdyby ta hvězdná kariéra crossfiťačky nevyšla, tak se supr uživíš! :-D A přečetla jsem snad první sluníčkový článek, kvůli kterého jsem nešla do vývrtky a nehejtovala autora, ale souhlasně pokyvovala hlavou ;-D No nad tím, že supr tríčo nevyhraju brečet nebudu a pro jistotu si zajdu udělat nějakou materiální radost sama...třeba ve středu si běžím na uloženku pro obal na mobil..je tak strašně ťuťu a já se tak těším, že bych si liskla :-D Měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že kariéra bude ještě jinde, než v crossfitu, ale je potřeba mít náhradní plán!:D
      Moc děkuju, sluníčka a mír pro všechny!:D

      Vymazat
  26. Že bych si tenhle článek nosila při sobě a pokaždé, když mě někdo VÝJIMEČNĚ vytočí, bych si ho přečetla? :D Jo, to by mohlo být ono!
    Jinak čím se ještě řídím já: "Vidět mopsíka, znamená štěstí na celý den. Vidět dva mopsíky, znamená dvojnásobné štěstí." A tak dále a tak dále :P
    A ještě na závěr k tomu tričku - hodilo by se mi proto, že jsem skutečně trochu nahluchlá a takové věci se mi občas stávají - teď by to každý mohl očekávat a nesmát se mi tolik ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha přesně tak! Jednou jsem viděla TŘI mopsíky na jednom vodítku, no to bylo!! :D

      Vymazat
  27. Tak to si mi udělala strašnou radost :) Už nahoře v článku se mi líbilo tvoje tričko a toto je aspoň podobné :D Celý článek se mi moc líbil, hlavně ta část s jídlem ( moc ráda papám, jsem trošku Otesánek). Pilates mám ráda pouze s Cassey Ho z blogilates, s ní je to prostě zábava a člověk se nenudí ( a taky ho všechno bolí :D) . Koláče mám také ráda, hlavně ty jablečné, pravé americké se spoustou másla.. a cukru :D sice to není žádný clean eating, ale musím si někdy udělat radost no. No teď už ti přeji jen hezký den, budu se snažit udělat někomu radost nebo třeba aspoň sama sobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být Otesánek je skvělý, víc jídla = víc radosti :D

      Vymazat
  28. Protože se snažím zase pravidelně chodit na pilates a méně pravidelně chodit na pie a latte (teda cheesecake a cappuccino, ale nebudeme hnidopiši)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všechno se počítá, hlavní je cukr a kofein:D

      Vymazat
  29. super článek, dívám se na to stejně:))

    OdpovědětVymazat
  30. Mne delaji kazdej den radost opicaci (i kdyz me nekdy serou:D) a Ty a Tvoje clanky mi taky delate radost :) a uplne nejvetsi radost budu mit, az prijedes a budeme se precpavat a cvicit :D

    OdpovědětVymazat
  31. Krásny článok :) a tie nápisy na tričkách sú mega :O

    vikibatalik.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  32. Díky za vtipný a optimistický článek. To tričko je super, mám ráda tenhle druh humoru. Těším se na něj :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Já si taky myslím, že je hrozně důležitý radovat se i z maličkostí :)
    Mimochodem, to tričko je úžasný ^_^

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Market ;)! Už něco přes rok čtu Tvůj blog a strašně mě baví. Vždy mi udělá radost, když napíšeš nový článek. Také mi udělalo radost, když se mi povedl oreový cheesecake (neboli chesekake, že: DD), který jsem minulý rok upekla podle tvého receptu svému bráchovi k osmnáctinám.
    Studuji teď na rok v Anglii, atak když mi přijde dopis od kamarádky nebo si večer stihnu zaskypovat s rodinkou..to je pak velká Radost.Co teprve když jsem była o Velikonocích zase doma na prázdninách a ono přestalo sněžit (doteď nechápu, jak je to možné, když byl duben a i v té věčně pršící Anglii bylo v tu dobu hezky) a bylo konečně krásně a já mohla s kamarádkami jen tak brouzdat uličkami Starého Města. To bylo váčně super.
    Taky mám radost, když jsu o víkendu brzy ráno do fitka. Dokonce se tam těším a je mi krásně, ikdyž mám všechno to cvičení teprve před sebou. Pak s radostí usednu k mému brunchi, který tu na intru míváme každou sobotu a neděli.. Takové věci mi dělají radost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Annie děkuju, moc mě těší, že blog čteš už tak dlouho! Posílám pozdravy do Anglie, tam bych se zase ráda podívala :)

      Vymazat
  35. Hih a já četla pill a latte :-D Jsem si říkala co je to za crazy kombinaci :-D Raději bych zůstala u verze pie a latte a potom to pilates abych nebyla jak koule, protože u jednoho koláče nikdy nezůstanu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaký "pills" jsou taky občas potřeba, na uklidnění v ty horší dny:DD

      Vymazat
  36. Jéžiš, tak tohle byl úplně dokonalý článek! :) Jako by si mluvila z duše a vypsala vše, co mám na mysli, ale neumím to formulovat slovy! Opravdu!
    Naprosto s tebou souhlasím, každý může mít radost, každý si může vážit toho, co má - a každý něco má :) Je důležité si to opakovat a uvědomovat si to! Jasné, jak sama říkáš, každý má den blbec a i já si umím pekelně zanadávat a postěžovat si, jak strašný den/život mám... ale jsem ráda, že mi nakonec vždy dojde, že to vůbec není pravda!
    A jídlo, to je prostě radost :3 Stejně tak pejsci, nové hadříky, skvělí lidi okolo, rodina, přátelé, příroda, hudba!
    A moc se mi líbí, co sis nakoupila! A těším se na další článek - protože to bude taky radost!!! :)

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za milý komentář, z toho mám další velkou radost! :)

      Vymazat
  37. Ahoj, moc prima pozitivní článek, je důležitý dívat se i na všední věci z té lepší stránky a nekazit si zbytečně náladu. Všechno je o přístupu a o tom, jestli člověk prostě chce být pořád naštvaný,aby měl o čem mluvit a čím ostatní "obohacovt" a nebo jestli se naučí se stačí dívat trošku přes "růžový brýle" (v rámci mezí) a mít se fajn.
    To tričku by se mi moc líbilo - představa, že se někdo směje při pohledu na můj hrudník a možná to je kvůli nápisu a ne... hm.. :D
    Měj se hezky :)
    Vendulče

    OdpovědětVymazat
  38. Ten článek je skvělý, v polovině důvodů jsem se našla :D
    Tričko je úžasné, hlavně proto že kamarýdka má to samé napsané na tašce ;) to bychom k sobě krásně ladily.. :)
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  39. Krásný článek! Zahřál u srdce.
    Mě každý den ráno udělá radost to, že nosím pod srdcem dítě. Může být cokoliv špatně, ale já jsem spokojená.
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Míšo, a přeju ať se narodí to nejzdravější miminko! :)

      Vymazat
  40. Pozitivní přístup je to nejdůležitější =) Už jsem se těšila na tvůj další článek po pudinkové odmlce (sakra, musím si ty perly pořídit!). Asi jsem divná, ale mě nedělá problém ráno vylézt z postele, nevadí mi pondělí (jediný den, kdy si můžu zajít do posilovny)... A s úsměvem jde všechno lépe. Lecky je nejlepší se na nějakého magory jen usmívat a vydá to za víc než nějaká argumentace.
    To tričko vysvětluje můj pocit z pilates =D .. mám ráda dynamické sporty a u power jogy jsem jednou skoro usnula. Takže to bych raději ty penízky dala za nějaké latté s kokosem a cheesecake ;-) (jackovova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář! A takovej přístup je nejlepší!:)

      Vymazat
  41. Úplně top článek ! Já jsem jak maniak, když vidím psa. Vždycky hlásím Jé pes. Jé hnědej pes.Jé bernardýn. Jé jezevčík. Jé rotvajler :D Nevím proč, ale když vidím roztomilýho psa(což jsou všichni), mám radost :D. Občas mám večer radost, že už jdu spát, protože čím dřív usnu, tam dřív bude ráno a tím dřív budu mít ke snídani nějakou mňamku. Taky mám radost ze slev. V pátek jsem si koupila legíny na běhaní o 650 kč levnější, než byla původní cena. Protože to jsi chtěla vědět. :D..Těším se na další super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!
      Přesně, každej pes=radost, jsem ráda, že nejsem sama!:D
      Oooo a takové slevě bych teda taky neodolala, jak se znám!:D

      Vymazat
  42. Jee, to je tak milej článek :) Normálně se nemůžu přestat usmívat ;-D

    OdpovědětVymazat
  43. Další naprosto skvělý článek! :) Poslední dobou se opravdu snažím radovat se ze všeho. Zjistila jsem, že život je o toli jednodušší a krásnější! :) Například mě potěší, když mi paní prodavačka popřeje krásný den, když mi někdo podrží dveře, prostě vše! :) a taky mám radost, když stihnu autobus :D já kdybych tě poznala, tak bych si pro autogram klidně šla! :D ale bála bych se, že by ses na mě dívala jak na zjevení třetí doby :D:D Zhruba za týden do Brna pojedu, tak třeba budu mít štěstí :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, a to co píšeš je krásný, tak to má být!:)
      Haha to abych si natrénovala ten podpis! :D

      Vymazat
  44. Musím se smát když čtu tvůj blog, píšeš fakt výborně:-D Jsi moje nejoblíbenější blogerka, protože prostě spojuješ můj postoj k životu, smysl pro humor, absolutní lásku k jídlu a zvířatům....a lehkou nenávist k dětem:-DD
    Vlastně díky tvému blogu jsem se rozhodla pustit do svého, vlastního a budu se tiše každý den modlit, abych byla aspon tak z poloviny tak zábavná jako ty:-D (ohoh, takže polichoceno již dostatečně, nesmí se to přehánět abys nezpychla:-D)
    Triko by bylo moc super hlavně proto, že žádné crop ještě nemám a až teď začínám mít konečně postavu (a hlavně sebevědomí) si ho vzít mezi lidi:-) Navíc pilates je prostě boží a díky němu jsem vlastně začala cvičit, ikdyž teď už jsem zas někde jinde...no a dortíky a kafíčka snad ani radši nekomentovat:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak milý, moc děkuju!!:)
      Haha a už mi ty lichotky skoro stouply do hlavy, za chviličku budu namyšlená!:D

      Vymazat
  45. Jsem ráda, že taky patřím spíš k té skupině lidí, kteří dokážou mít radost i z malých věcí. Přesně úplně typické je pro mě to rozplývání se nad štěňátky, koťátky a pak na hlavně na jaře dokážu mít radost ze sluníčka, kytiček, zajíčků, no skoro všeho :) A pak mám vždycky obrovskou radost, když vyjde něco, co si dlouho přeju - to se týká většinou cestovatelských snů. A tam ta radost mi zase vydrží třeba i několik měsíců.

    Jo a tričko bych chtěla, protože je vtipný a abych měla RADOST :)

    my-mission-for.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těma cestovatelskýma snama to máme stejně, už aby to bylo!:)

      Vymazat
  46. V poslední době jsem na přesdržku. Byla jsem vždycky až extrémně pozitivní. Rozdávala radost na všechny strany. Byla aktivní. Dobrovolničila. Trhala květiny a jen tak je rozdávala. Jen tak pochválila někomu jeho oblečení, jak mu to sluší. A šířila svůj pozitivní pohled na svět na všechny strany. Ale poslední dobou se to nějak zlomilo. Tyhle věci stále dělám, mám pocit že ostatní musím udržet v pozitivním nadhledu. Ale se mnou to nějak kleslo. Příští týden maturuju, a jsem příšerná trémistka. Vím, že v podstatě o nic nejde, ale nejsem schopná jíst, spát, racionálně uvažovat, jsem vyklepaná jak ratlík. Dokonce ani na mojí milovanou jógu a pilates, které jsem každý den střídala (abych náhodou necvičila jógu o jednou víc než pilates :D ) nemám teď čas. A tak moc mi to chybí!
    Díky tvému článku jsem se ale zase trochu postavila na nohy. Když jsem ho dočetla, jen jsem tupě zírala do monitoru, a říkala si jaká jsem kačena. Jak jsem se za poslední měsíc zničila, sesypala. A jak to takhle prostě dál nepůjde! Vstala jsem, roztáhla závěsy, dala si vodu s citronem, skočila si vedle do pekařství pro pár mých oblíbených koláčků (a to už tu sakra dlouho nebylo!) a zakončila to cvičením pilates. (V plánu byla jóga, ale tvůj závěr článku byl tak tématický, že to nešlo jinak :)) A pak se teprve vrátila k učení.
    Výsledek? Cítím se mnohem líp. Nejsem tak rozsypaná jako ráno, a věřím že ani zítra nebudu. Protože ty jsi ke mě přišla, a pořádně mě propleskla. A já si to uvědomila.
    Ani nevím jestli má tohle být komentář k soutěži o tričko, možná že i ano. Ale hlavně jsem ti chtěla poděkovat za to, co se ti povedlo. Díky za to že jsi, že šíříš pozitivní myšlenky i přes internet, a za to že píšeš tak skvělý blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo moc děkuju za tak krásný komentář, moc mě to potěšilo! A doufám, že už budeš mít jen dobrou náladu a bude se dařit!:))

      Vymazat
    2. Veru, přesně vím, o čem mluvíš. Když jde do tuhého a najednou opravdu nemám moc času, první na co "nemám čas" je taky cvičení. To vede k tomu, že jsem po pár dnech podrážděná a nemůžu moc vydržet ani sama se sebou. Z toho důvodu, i kdyby to mělo být "jen" deset minut, tak si je na to cvičení/protažení vyhradím, protože to na mě má uklidňují vliv a pročistím si hlavu :-).

      Je super, že takhle šíříš radost mezi ostatní, určitě jsi hodně lidem zlepšila den :-). Doufám, že se minimálně se stejným zápalem staráš i o svoji spokojenost :-).

      PS: Hodně štěstí při maturitě

      K.

      Vymazat