neděle 21. dubna 2013

Střípky z kuchyně

Hezký den!
Opět je tu čas na nějaké ty střípky (obrazně řečeno - naštěstí!) z kuchyně!
Výborná večeře a nebo lehký oběd - uzené tofu (můžete si představovat že je to třeba steak :D) a salát z okurky, kukuřice, a bílého jogurtu, plus trošku soli a pepře. Jednoduché jak facka, zdravé a extrémně rychlé. (brzo přidám článek o tofu, a taky o mých oblíbených lehkých večeřích :)
Pudingové lívanečky (polovina vaničky nízkotučného tvarohu, jeden vanilkový puding, dvě vejce ). To jsem si je jednou takhle dělala k večeři a byla nadšená, jak jsou zdravé, když tam není ani gram mouky. Mamka mě ale uklidnila, že tak slavné to není, když je tam puding plný škrobu, tedy samé sacharidy.. :D Jojo, i maminky mají občas pravdu :D Ale dobré byly moc!
A moje láska k avokádu stále trvá, dělám si (až moc často) z něj výbornou pomazánku - rozmačkané avokádo, lžíce lučiny nebo bílého jogurtu, sůl, pepř a citronová šťáva....k tomu kousek tmavého pečiva a zelenina...a výborný lehký oběd nebo větší svačina je na světě :)
A tohle už je pan Trhanec :D Jasně, trhance se mi dost často povedou neplánovaně, když chci mít krásné palačinky, tentokrát to ale bylo schválně. (opravdu!) Udělala jsem silnější palačinku z celozrnné mouky, na trošce oříškového oleje opekla nastrouhané jablko, přihodila natrhanou palačinku a chvíli opékala...pak už jsem jen přidala bílý jogurt a rozinky....a cpala se :D
(když tak vidím tu fotku, připomíná mi to spíš kousky kuřecího masa, achjo..:D)
A tohle už je výborný domácí celozrnný olivový chleba, co upekla má šikovná sestra :D Recept je stejný jako u tohoto rajčatového fešáka, jen tam jsou místo sušených rajčat olivy. Je neskutečně dobrý, a to mi normálně olivy vůbec nechutnají, ale takhle na jemno nakrájené v pečivu chutnají i takovému olivo-odpůrci, jako jsem já.
Krásné barevné těstoviny zvláštního tvaru z italského lídláckého týdne. S nejlepší omáčkou z mletého masa a protlaku od maminky :) A kopec parmezánu samozřejmě nesmí chybět. :D
A na závěr ještě skořicoví fešáci, které upekla opět moje šikovná sestra (achjo, teď si o sobě bude moc myslet..:D). Pár jich padlo za vlast včera ráno...

39 komentářů:

  1. Mně se tu líbí ze všech těch jídel snad úplně všechno! Zvlášť ty pudingové lívanečky, které brzo vyzkouším. A taky avokádová pomazánka, která mě láka! :)

    OdpovědětVymazat
  2. fuj, tofu, já si k tomu dám raději ten steak :D
    něco určitě zkusím, trhanec vypadá zajímavě, konečně vím, co s mými nepovedenými palačinkami :D (a že jich vždycky je!)
    a ty pudinkové placičky, no ještě že mám od ted až do října, kdy mi začíná škola, volno. budu se přežírat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní střípky! A o tom větru mi povídej, jeste po včerejší noci.. bolí me hlava :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Uzený tofu jsem si teď zamilovala.. :-) A ty lívanečky vypadají parádně!:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Mmm, vypadá to všechno úžasně, máš skvělé fotografie a cit pro aranž :) ten pudink je zrádný - má skoro stejné hodnoty jako bílá mouka :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super fotky! Můžu se zeptat, jaký oříškový olej používáš a kde ho kupuješ? Děkuji =) Přeji krásný den,
    Cali

    OdpovědětVymazat
  7. Uzené tofu je pro mě teď mnohem lepší a chutnější, jak steak, miluji ho! S tou maminou si mě pobavila! :-D Ta moje mi na všechna nezdravá jídla říká, jak je to zdravé a ať si dám, je těžké u ní na návštěvě odolávat a to bude mít za 2 týdny narozeniny, si tam asi dovezu své jídlo v krabičkách! :-D Ten chleba vypadá doopravdy velmi dobře, Tvá sestra je vážně moc šikovná! Krásný den, M.

    OdpovědětVymazat
  8. To je dobrot, všechno vypadá moc hezky a všechno bych s chutí snědla! Zaujal mě ale hlavně ten salát s okurky, kukuřice a jogurtu. Ten si asi udělám hned dneska! :) A taky ten chleba, zrovna zvažuju, že si taky upeču nějaký domácí :)

    OdpovědětVymazat
  9. No, mně teda nějakých 6 g sacharidů v pudinkovém prášku nepřijde zas taková hrůza. :))
    Ten chlebík vypadá perfektně. Sestře se povedl.
    A teda ten trhanec bych si dala hned. Mňamka. :P Musím ho vyzkoušet, protože jsem ho ještě neměla. :))

    OdpovědětVymazat
  10. mmm, to jsi mi zase dodala chuť na něco :) nejvíc mě zaujali skořicový fešáci, jelikož já doslova skořici miluji ! :)

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Tu pomazánku z avokáda jsem zkusila udělat a bohužel letěla do záchodu. Vůbec mi to nechutná :-( no co už, ne každý musí být milovník avokáda (ale škoda, strašně jsem se těšila, až ho zkusím)
    Ten trhanec s jablkama určitě zkusím. Vypadá to mňamózně :) Není den, co bych nesnědla (červené, sladké) jablko a banán :-D

    OdpovědětVymazat
  12. ani sa neviem rozhodnuť čo vyzerá lepšie :D neskutočné jedlá! Tie cestoviny asi vedú, vyzerajú božsky :) a lievance sú vynikajúce tiež. Perfektná večera, ktorú si určite urobím tento týždeň :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mňam, kukuřici mám moc ráda :). A ty těstoviny mají opravdu zajímavý tvar.. :)
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  14. Mmmmm, super dobroty!:) Nejvíc se mi zamlouvá ten salát ze zeleniny a bílého jogurtu.. a to proto, že jsem lemra líná a je to jednoduché:D

    OdpovědětVymazat
  15. Markét takových ňamek zase :) tu tvojí avokádovou pomazánku plánuji brzy vyzkoušet a lívanečky určitě taky.

    OdpovědětVymazat
  16. Já zatím jen dělám doma jogurtové lívance, ale pudingové jsou ted na seznamu a to i avokádová pomazánka :)

    OdpovědětVymazat
  17. na tvé jídlo se člověk může koukat jedině s plným žaludkem, vážně! :D

    OdpovědětVymazat
  18. dala bych si... úplně všechno! :D
    a neměj strach, já taky nechcu běhat, když fouká. Aby mě ten vítr třeba neodnesl :D

    OdpovědětVymazat
  19. mnam mnam !!! u nás je to většinou tak, že radost z toho, že si mamka myslí, že uvařila něco zdravého, kazim já :D A já miluju olivy! takže ten chleba je jaak stvořený pro mě.. ted jsem na něj dostala šílenou chut.

    OdpovědětVymazat
  20. Neprodává se nějaký zdravější pudink?

    OdpovědětVymazat
  21. Mooc pěkné, jako vždy :) ten trhanec se mi náhodou moc líbí, musel být vynikající! :D

    OdpovědětVymazat
  22. Krááása! Vždycky mi uděláš tak šílený chutě, že pak nevím co nakupovat dřív :D Momentálně jsem závislá na mozzarelle se sušenýma rajčatama o kterých jsi kdysi psala - já tu mánii mám teď :D

    OdpovědětVymazat
  23. Všechno vypadá tak krásně, jsi prostě šikovná, to se musí nechat! Jinak jsem se chtěla zeptat na to, jak běháš. Běžela jsi 20 min v kuse stejnou rychlostí, nebo střídáš sprint s pomalejším během? Chci taky chodit ven běhat (ehm, chce si to koupit hned teď boty :D), takže jsem docela zvědavá na svoje výsledky. Máš můj obdiv, že dokážeš běžet 40 minut :)

    OdpovědětVymazat
  24. Tofu jsem dneska povečeřela i já. Uzené mi chutnalo s cherry rajčátky, okurkou, paprikou a bílým jogurtem se lžící hořčice. :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Jsi moje inspirace...musím taky začít běhat, třeba jen 20 min denně :)...zatím jsem byla jen 1X, ale zase jsem se dala na tennis :)...hezk fotky, šneci jsou roztomilí :p.

    OdpovědětVymazat
  26. Ešteže som práve večerala, inak by som si rozhrýzla monitor, tak dobre to všetko vypadá :) A s láskou k avokádu to mám podobne, práve som jedno zniesla zo sveta ♥

    OdpovědětVymazat
  27. Pane jo, koukám, že nám tu děláš parádní chutě! :))

    OdpovědětVymazat
  28. Woow! :) Všechno vypadá tak skvěle, chutně, ale zároveň zdravě!! :)
    Skvělý! Nicol :)http://nicolbeautyblogmaniac.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  29. mňaam ty lívanečky :) já měla včera na večeři s ovesnýma vločkama a taky si říkala jak jsou zdravy :D

    OdpovědětVymazat
  30. Hmmm, velmi lákavé střípky :-) Dala bych si všechno, všechno, všechno :-D Lívanečky jsem si dělala taky někdy minulý týden, ale čekala jsem od nich trochu víc, příště už si je asi neudělám, ale jako změna byly fajn :-) Taky nesnáším olivy, vždycky mi je někdo nutí a stejně to pokaždé končí tím, že je vyplivnu :-D

    OdpovědětVymazat
  31. Nikdo snad nedokáže o jídle psát jako ty :)
    U tých článků se vždycky tolik nasměju, líbí se mi, jak jsi upřímná a bereš to tak jak to je ( a neřešíš tu, že se po banánu tloustne! :D).

    OdpovědětVymazat
  32. Mňam, to jsou ale dobroty!:) Ten trhanec bych ráda zkusila:P
    Avokádo taky miluju♥

    OdpovědětVymazat
  33. Ježiši ty líívanečky, yummmy :D miluju ty tvé recepty, vždy překvapíš něčím novým prostě :) Jinak když vidím to uzené tofu tak zrovna dnes jsem si uzené poprvé udělala s kuskusem a byla jsem docela zklamaná z té chuti ... nějak mi vůbec nejelo :( To natural, česnekové miluju, ale tohle mi přišlo takové nějaké celkově bez chuti takové divné ... :(
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Musím říct, že bych si dala snad všechno . Od lívanců, přes avokádovou pomazánku až po ten salát s uzeným tofu :)

    OdpovědětVymazat
  35. Tak z toho jsem dostala hlad, hlavně to jídlo s těstovinami vypadá krásně :)

    OdpovědětVymazat
  36. Všechno vypadá krásně:)
    Avokádo jsem se odhodlala vyzkoušet minulý týden, dělala jsem guacamole a chutnalo mi:):)
    TRX bych chtela zkusit, doufám, že bych to napoprvé zvládla:D

    OdpovědětVymazat