čtvrtek 13. února 2014

Falafel s bylinkovým tvarohem

Mohla bych přidat Módní okénko, kam bych vyfotila svou jedinou kabelku, kterou pořád tahám. A taky boty od pana Bati, co mi rozedřely nožičku.A nebo outfítek s puntíkovaným svetrem, kterej nosím tak často, že mi za chvíli přiroste k tělu. Nebo oblíbený šaty, co se mi srazily a leze mi z nich zadek.
Módní ikona jak vyšitá!
Mohla bych přidat Egoistické okénko, kde bych se plácala po zádech za to, jak se mi povedly vídeňské zkoušky. Dneska jsem se totiž dozvěděla výsledky a dostala jsem známky, jaké za celý svůj vysokoškolský život ještě nikdy. (a o tom, kolik slz teklo a kolik nocí jsem nespala s obavami že nezvládnu ani jednu, radši pomlčíme.)
Mohla bych přidat Důležité okénko, kde bych vám cpala co všechno v poslední době dělám.
Mohla bych přidat Cvičící okénko, kde bych vás přesvědčovala o tom, že jste líný zadky a já největší sportovec (do Soči se mnou!). A že na pole dance vypadám nějak takhle.
Mohla bych přidat Valentýnské okénko, kde bych vám poradila jaké kýče nakoupit.
Mohla bych přidat Filmové okénko, kde bych se vám svěřila, že ve Vlkovi z Walstreet na mě bylo až moc překokainováno a přesexováno. (ne že by mě to nějak pohoršovalo, ale...)
Mohla bych přidat Jídelní okénko....
....a to taky udělám!
Dneska jsem si totiž udělala nejlepší večeři (a ano, zase ta cizrna) a tak se s vámi opět musím podělit o recept. Samozřejmě jednoduchý jak facka.
Ale kdybych byla sprostá, řekla bych, že ty fotky dneska stojí za pytel hoven. Jelikož jsem však dáma slušně vychovaná, jen vás poprosím, abyste mizernou kvalitu omluvili. 
Večer za tmy prostě fotit neumím, už aby bylo léto a světlo až do pozdního večera!
Na 2-3 porce budete potřebovat :
2 hrnky uvařené cizrny (nebo z plechovky)
1 menší cibuli, nakrájenou na kostičky
1 stroužek česneku
sůl a pepř
lžička mleté papriky
1 vejce
indické koření (dala jsem garam masala, ale může tam být skoro jakékoliv)
2 lžíce mouky (já jsem ji tam nedala, ale vy ji tam dejte, bude to lépe držet pohromadě. Říkal Jamie Oliver)
Všechno rozmixujte mixérem do hladka (lépe mi to jde tyčovým), uplácejte kuličky (pokud možno lépe než já) a opékejte na pánvi potřené olejem. Nebo polité olejem. Jak chcete.
A podávejte třeba s bylinkovým tvarohem....
Ten jsem umíchala z vaničky nízkotučného tvarohu, 3 lžic zakysané smetany, 1 stroužku česneku, lžičky soli, pár kapek citronové šťávy a sušených bylinek (hlavně oregáno).

38 komentářů:

  1. Tvoje intra ke článku jsou stejně nejlepší:D
    Na falafely se vždycky chystám..a taky na domácí hummus..ale stejně tu cizrnu vždycky hodím do trouby, protože tak jí mám prostě nejradši :D hezky křupavou :D

    OdpovědětVymazat
  2. Veeeeeliká gratulace - jsi pašák, řekla bych něco pochvalného německy, ale z výběru schnitzel, sturm a ohne "šlakóbr" se hodí asi jenom "schön" :-D No a do všech výše jmenovaných okýnek bych s chutí nahlédla. A i na Bridget došlo :-D Hlavně jestli u toho máš vycpaný spoďáry..... Každopádně cizrně zdar, já ji večeřela včera :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ty si šikulíín! A ještě k tomu za chvíli budeš v televizi :D
    Podobné cizrnové placky jsem dělala, mnam mnam!

    OdpovědětVymazat
  4. aneb jak nenápadně nacpat všem vše co děláš aby to vypadalo tak, že to vůbec dělat nechceš :D jdi do politiky, to by ti šlo !!! :D ale teda štve mě nehorázně, že tu nemám mixér, mám uloženo asi tak trilion receptů, kde je potřeba něco umixovat ×D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, ze kdybych si tohle neprecetla, tak mi ani nedojde, ze nam to vsechno vlastne rekla :D

      Vymazat
    2. jsem to ale mazaná! :D

      Vymazat
    3. inspirace Vyluxusovanými mozky? :DD

      Vymazat
  5. Super! Diky tobe jsem zacala varit. Úžasný recepty :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem pro outfitek okénko, ty srazeny saty me dost berou!:D ja bych si mohla zalozit "povanocni-spek okenko", ale nevim, jestli bych spis nepohorsovala..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chachá :D
      Opět supr článek a fajnová inspirace na moji milovanou cizrnu :) Díky K*

      Vymazat
  7. Zítřejší oběd je jistý :) Už ted se mi sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle si dělám v poslední době k obědu, ale nevěděla jsem, že se tomu říká Falafel, jelikož u mě to jsou prostě "kuličky"... :D Vždycky jsem přemýšlela, co to tak může být, ale nikdy jsem si to nevyhledala. Tak své kuličky přejmenuju, no :D Ten tvaroh k tomu, to mě ale nenapadlo, takže vyzkouším :))
    S tím vlkem naprostý souhlas. Kokainu a sexu až moc, a s tím moc nevěry - a to já nerada :D

    OdpovědětVymazat
  9. Mé večerní fotky stojí za dva pytle hoven, ale neumím to tak roztomile omluvit:D Konečně recept, který mě přesvědčil, že udělat falafel nemůže být nijak složité bez ohledu nato, jaký to je jazykolam. O tom, že jsem tomu donedávna říkala FAFAEL raději pomlčím. Stejně za všechno může zakrslý koník fallabella, kterému jsem donedávna říkala podobně fafaela. A může za to vlastně album na nálepky zvířátek z penny, kde to tahle debilně bylo napsáno. To mám z toho, že si kupuji podobné blbosti v skoro 25:D omlouvám se za menší lingvistické (čert ví, jestli i tohle nepíšu blbě) okénko:D fufuel je prostě super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, naopak - děkuji za lingvistické okénko, pobavilo mě to!:D

      Vymazat
  10. Tak to musí být veliká dobrota!:-) Hned o víkendu vyzkouším!:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jéé, gratuluji Marki! Já věděla, že ty cheescaky za odměnu nakonec budou! :-D Jinak skvělý tip na večeři. Jen mě štve, že už mám týden chuť na cizrnu a kdykoli jdu do obchodu, je vyprodaná :-/:-D

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluji ke zkouškám! A děkuji za recept :) Určitě si je někdy udělám (jen otázka kdy, už mám uloženo tolik receptů :))

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi už druhá tady na blogu, u které vidím, že dává do falafelu vajíčko. O.o Je to zbytečné. :-D
    Taky je lepší z neuvařené cizrny! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze syrové cizrny? To nezní moc lákavě :D
      A vajíčko pro mě zbytečné není, vegan nejsem a dodá to nějaké ty bílkoviny/energii navíc.

      Vymazat
    2. Falafel zbožňuju. :3
      Ale také se přikláním k té syrové cizrně - jen namočené ve vodě. :)

      Vymazat
  14. Markétko já prostě miluju tvůj styl psaní!:) a mamka zrovna nedávno koupila plechovku cizrny, ale ještě se rozhoduju jestli ji jen opéct v troube a uzobávat po večerech, nebo zkusit ten falafel:)

    OdpovědětVymazat
  15. Gratuluju ke zkouškám! Doufám, že se dočkáme i Důležitého okénka, protože podle Instagramu děláš něco dost zajímavého. ;-) Cizrnu zrovna doma máme a nevěděla jsem co sní, tak ji snad poprvé v životě i zkusím...

    OdpovědětVymazat
  16. Já už si tu cizrnu prostě musím koupit....
    Gratuluji ke zkouškám;)

    OdpovědětVymazat
  17. Moc gratuluji ke zkouškám :) Článek opět pobavil :D Recept možná vyzkouším, i když cizrnu mám nejradši jen tak opečenou, nebo ve formě hummusu, ale třeba se překonám a zkusím něco nového :D Díky za inspiraci. I.

    OdpovědětVymazat
  18. Falafel s vajíčkem? Já měla za to, že je to klasický veg recept :)) a jinak prý se dělá líp z neuvařené cizrny, i to líp drží..a dá se ještě péct v troubě, aby se nerozpadal :)) Jinak gratuluju ke zkouškám a pole dance závidím! Sama ho chci už hrozně dlouho zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  19. Market mňam! To vypadá báječně. Hele jak chutná garam masala? je to ostré?

    OdpovědětVymazat
  20. Nieeee jedlo nieee :D. Nasťahujem sa k tebe, nebude ti vadiť spolubývajúca? :D Mňamm

    OdpovědětVymazat
  21. gratulujem ku skúškam. Ani nevieš ako som rada za tento recept. Všade som hľadala nejký dobrý na falafel, pretože som ich ochutnala prvýkrát tieto Vianoce vo vianočnej Viedni a úplne ma ohúrili ! :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  22. Vypadá to lákavě, děkuji za tip :))

    OdpovědětVymazat
  23. gratuluji ke zkouškám:) a kdybys tu napsala nějakou svou zkušenost s pole dance, určitě bych to minimálně já ocenila:)

    OdpovědětVymazat
  24. ňami ňami, určitě vyzkouším:) A veliká gratulace ke zkouškám!!:))

    OdpovědětVymazat
  25. Sakriš...2-3 porcie? Ja som to zožrala sama :D

    OdpovědětVymazat
  26. S vlkem mas uplnou pravdu !a super recept !

    OdpovědětVymazat
  27. Děkuju za recept, na falafel se chystám už dlouho, takže určitě vyzkouším! :) jenom taková otázka trochu mimo, co mě vždycky napadne, když vidím ty tvé večeře... to si dáváš takhle hodně lehké večeře bez příloh, i když jdeš třeba v pátek večer někam ven? neber to jako rýpání!! Jenom si říkám, že já bych po takové večeři a pár skleničkách zákonitě skončila u půlnoční žranice... :( :D

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj,
    takové lehčí večeře bez příloh (a nebo s kukuřičnými chlebíčky nebo knackerbroty) mívám jen v takové běžné dny, kdy jsem večer doma. Ale když jdu večer do města, tak se najím víc, a hlavně se mi ani nechce chystat nějaká zelenina (to radši nachystám sebe:D) a radši si ukrojím kus chleba a pořádně obložím :D A nebo když nejsem doma, třeba u přítele, tak to taky vůbec neřeším:)

    OdpovědětVymazat
  29. ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak se ti povede udělat z toho kuličky, když tam nedáváš mouku? :-) já ji tam dávala docela dost a měla jsem to úplně rozpatlané a nic mi z toho nešlo vytvarovat :-) dííky, jinak super recept, falafel jsem vždycky kupovala v sáčku, ale čerstvé je to lepší :-)

    OdpovědětVymazat