čtvrtek 25. prosince 2014

HOU HOU HOU aneb naše Vánoce

Jak vypadaly moje Vánoce?
Ve zkratce asi takhle : vánočka. cukroví. cukroví. kapr. bolest břicha. cukroví.
A v nezkrácené verzi?
Nějak takhle...

Moje Vánoce totiž začaly už 22. prosince, kdy jsme si udělali takový malý vánoční den s přítelem.
Napřed jsme si znovu prošli vánoční trhy, kde byl i jeden jasný cíl - ten nejlepší svařák!
Svařák s příchutí? Svařák s příchutí perníku?
Ne ne, nic lepšího není!
Musela jsem si ho ještě před Vánocemi dát, poslední šance. Ten den jsem sice byla u doktorky na očkování a bylo mi řečeno "dneska už žádnej sport a radši né moc alkohol". No, odcvičeno jsem měla, a bylo mi blbý se ptát, co to znamená "né moc alkohol", abych nevypadala jako nějaká alkoholička, to je jasný. A tak jsem mlčela a kývala hlavou.
A usoudila, že jeden nevinnej perníčkovej svařák neznamená "moc alkohol".
Samozřejmě že jsem z toho pak byla dost slabá a unavená a cítila se jako bych těch svařáků měla asi 5....ale....stálo to za to!
(Lukáš se bude zase zlobit, že na každé fotce je jen jeho mlsná ruka :D)
Na Svoboďáku jsem si ještě zazvonila na zvoneček (čemuž předcházelo stání v nekonečné frontě, kde jsem byla nejstarší) a potom jsme šli přes krásně nazdobené Brno směrem k Vaňkovce.
U Vaňkovky jsou totiž letost poprvé trhy.
Dříve bývaly v Brně na Svoboďáku, Moraváku a Zelňáku, ale ten se letos opravuje a bohužel se to nestihlo dokončit, a tak jsme o ty nejhezčí trhy přišli. Bývala tam nejhezčí atmosféra.
Ale místo toho se objevily nové...
Neměla jsem od toho žádné očekávání a říkala si, jak by asi mohly vypadat trhy u obchoďáku a byla k tomu dost skeptická. Ale kupodivu mě to dost překvapilo - až tak, že letos se mi nejvíce líbilo právě tady. Ty cihlové domy vypadají skvěle, bylo tam málo lidí, všude voněly trdelníky a klobásy, a celkově tam byla krásná atmosféra.
A vypadá to tak anglicky!
A tady jsme si taky dali letošní první, a zároveň poslední (smutek!) trdelník, vanilkový.
A potom už jsme jeli oslavit ty vánoce a předat si dárečky.
Připravili jsme si horký cider (no jo, snad se to paní doktorka nedozví!) a k tomu jednohubky s uzeným lososem (protože to je nejlepší jídlo na světě!), výborné španělské krekry z MyFoodu a hromadu sýrů, a k tomu koukali na Lásku nebeskou.
Zkrátka ideální večer.
A dostala jsem ty nejlepší dárky!
Nejkrásnější Adidas legíny na cvičení (asi abych nenosila pořád ty jedny dokola :D), dárkovou poukázku do HM (juhuuu, to bude ještě radosti!), protože ten obchod mám nejradši, krásnou čokoládu........a tu největší kravinu a zároveň nejlepší věc na světě! :D

A potom už jsem musela jet zpátky domů, do Brna. 
Zašla jsem si na vražednou hodinu crossfitu a večer už se věnovala té nejlepší vánoční činnosti - pečení vánočky. Dělala jsem ji podle tohoto receptu, tentokrát však z mouky bílé a ne celozrnné. Přeci jen....tradice a Vánoce.
A pak už to přišlo!
Ráno mě probudilo slunce. Slunce mi svítilo přes okno do očí, a mně chvíli trvalo, než mi došlo, že je opravdu prosinec, a navíc Štědrý den.
To počasí mě letost opravdu naštvalo - kdyby bylo alespoň hnusně, zataženo, klidně i déšť, když už ne sníh, ale ne něco takhle letního! Kurvadoprdelenasraloměto!
Zdá se mi, že je to rok od roku horší. Když jsem byla malá, nebyly jiné Vánoce než na sněhu. Stavěli jsme sněhuláky, jezdili na sáňkách, a na Štědrý den chodili navštívit dědečka...
Pokaždé tou stejnou cestou, a pokaždé nám pod nohami křupal sníh, a já jsem pozorovala padající vločky, které zářily díky světlům z pouličních lamp....
A teď nic.
Jsem sice velice vánoční člověk a natěšená jsem byla snad dva měsíce, ale naladit se na vánoční vlnu v tak slunečný den dalo trošku zabrat.
No, ale nic, co by pořádná porce vánočky s máslem nezpravila. Obzvlášť, když jsem si mohla vyloupnout poslední a největší čokoládku! (ano ano, 23 let....:D)
Stromeček se u nás zdobí vždycky až na Štědrý den. 
Ozdoby máme starší a tradiční, dřevěné, ze včelího vosku a nebo slaměné, různě posbírané a darované. Není to sice až tak působivé jako nějaké zlaté a stříbrné baňky, ale mám to ráda, protože to takhle máme pokaždé a ke starým ozdobám mám větší vztah, než k baňkám z Tesca.
Ale úplně nejradši mám tohohle malého andělíčka, kterého jsem dostala ve školce.

Většinu dárků jsem měla zabalených, ale poslední dva mi ještě zbývaly, tak jsem to dodělala. A balení dárků mě moc baví, je to taková správná vánoční činnost, ke které si pouštím vánoční písničky.....jen kdyby tomu pak odpovídal výsledek a nebylo to opět jako z chráněné dílničky...

A bez čeho by byly Vánoce poloviční?
Cukroví a perníčky zkrátka musí být! I když se teď divím, že se na tu fotku dokážu podívat, aniž by se mi zase udělalo špatně...
Tolik cukroví a jídla celkově, co jsem do sebe nacpala, by nesnědlo snad ani 5 chlapů dohromady. Nepřeháním. I taťka se divil, jak je možný, co všechno se do mě vejde.
No, blondýnky ve třpytivých šatičkách občas dokážou překvapit...
A jestli mi z toho přežírání bylo zle?
Neskutečně!
A jestli to stálo za to?
Rozhodně!
Každé Vánoce jsem jak utržená ze řetězu a jím od rána do večera, přesto že vím, že mě bude bolet břicho. Ale říkám si "vždyť do za chvíli nebude a budu muset rok čekat" a cpu se vesele dál.
A aby nebyla Adélka zarostlá jako Ezop, proběhlo i vánoční stříhání...
A když už byla potom hezoučká, využila jsem toho a pořád ji otravovala s foťákem...
Ale věřte mi, to zvíře mě má jindy docela rádo!

....i když potom, co jsem jí dala na hlavu ten největší kýč a chtěla po mamce, ať ji přidrží, si tím nejsem tak úplně jistá.

...ale pohled na perníček ji uklidnil.

Kromě otravování zvěře jsem den trávila nefalšovaným nicneděláním a lenošením, přesně tak jak se na Vánoce sluší a patří.
A k tomu se perfektně hodil i horký svařený cider (tedy CYDR, co Terka dovezla jako suvenýr z Posla).

A potom už se konečně blížilo to, na co jsem se těšila celý rok...
Na sebe jsem si vzala ty nejkrásnější šaty, co mám...
Do uší baňky....
A každé dvě minuty otravovala mamku, jestli už je ten kapr hotovej.
A kdy bude? A už můžu nachystat stůl? A už bude? Už můžu nakládat salát?
A pak jsem se konečně dočkala! (jako malá, fakt...)
Na stole se objevil náš sváteční ubrus, který je po prababičce. A na to o nějaké to desetiletí novější sobí prostírání.
Já vím, zrovna dvakrát to neladí a není to vrchol moderního designu, ale ten ubrus je zkrátka památka a tradice, a soby jsme zase mít museli!
Ať jím celý rok jakékoliv množství všech cuket, pohanek, cizrn, šmakounů, tofu a tvarohů, nebudu předstírat že mi smažené jídlo nechutná.
A nikdy nechutná něco takového TAK dobře, jako právě o Vánocích, kdy se tomu nejmastnějšímu kaprovi se salátem NIC nevyrovná (promiň pohanko, ale...).
Jako malá jsem bývala strašně nedočkavá, kapr mi ani moc nechutnal a hlavně mě vůbec nezajímal, protože mě to zdržovalo od dárků. A strašně mě rozčilovalo, když si taťka přidával kapra a všechno se tak ještě víc oddálilo.
No ale v poslední době si přidávám kapra i já...
Co se týče dárků, i to máme u nás doma dost tradičním způsobem, a jsem za to moc ráda.
Píšeme dopisy Ježíškovi (ne, nebudu opakovat kolik mi je :D) a vždycky je překvapení, co se pod stromečkem nakonec objeví.
Vím, že v hodně rodinách je to tak, že si dárky koupí každý sám, i když za peníze někoho jiného, aby měl jistotu, že je to přesně to, co chtěl. A nebo hodně lidí přesně ví, co tam bude, protože si to do puntíku nadiktovali. Já nevím, ale mně to přijde jako docela šaškárna, abych pod stromečkem s nadšeným výrazem rozbalovala něco, co už jsem předtím viděla nebo dokonce koupila (trošku mi to připomíná jeden díl Mr. Beana, kde sám sobě psal pohledy :D).
Jasně, je to bezesporu praktické, ale já mám mnohem radši to překvapení, i očekávání, co kdo řekne na to, co jsem mu dala já, jak se budou dárky líbit...A to i za cenu, že nedostanu všechno, co bych si vybrala sama. Jo, jsem asi fakt tradiční a vánoční.

A i když to samozřejmě o těch dárcích není (hohoooo), dostala jsem samé krásné a milé věci, ze kterých mám opravdu radost.
Třeba tahle krásná sluchátka s ladícím šejkrem, co se mnou už dneska byli v posilovně. (a kupodivu se mi cvičilo dobře, asi ta energie z cukroví :D).
A tahle fotka je i focená novým Panem Nikonem, kterého nám Ježíšek nadělil jako pořádné překvapení. Máme teď doma dva, mlaďocha a starouška, a ten nový dokonce točí i videa, což nejspíš brzo využiju. Ne tak, že bych si sedla na ustlanou postel, poklidila bordel za sebou a začala vám něco vykládat na kameru, ale spíše budou třeba videa z výletů.

A za odměnu, že jsem šla i dneska cvičit. jsem si musela koupit nejlepší tyčinku.
Protože jsou Vánoce, a o Vánocích se musí dělat radost....i sobě.
(proboha, vážně píšu ve vánočním článku o proteinové tyčince?!)
A z popisovacího hrníčku od přítele budu nadšená taky asi ještě dlouho!
A to je pro dnešek radši všechno.
Doufám, že se máte krásně, užíváte si vánoční pohodu (já vám zrovna píšu oblečená v tom nejměkčím oblečku s obrázkama perníčků a mlíček a čekám, až mi Terka udělá vánoční kafe se lžičkou čokoládového likéru :D) a jste hezky se svou rodinou.
Ale taková Adéla je už asi docela ráda, že to "hlavní" je za náma, jak tak koukám na tu fotku....

59 komentářů:

  1. taky mě to počasí trochu znepokojovalo.. naštěstí u nás se už v 10 zatáhlo a když od 4 je stejně tma tak už mi to tolik nevadí :D a při procházení hřbitova mi alespoň neumrzly ruce! já kapra naopak tolik nemusím.. a bramborový salát už vůbec ne (mám nějakou averzi ke kyseým okurkám), zato na zítřejší krůtu se těším jak malá! ♥ no a o cukroví a vánočce.. to radši nemluvím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás právě svítilo slunce až do těch 4, hrůza! :D

      Vymazat
  2. Jůůů ty máš krásné Vánoce! :) Já jsem si taky užívala plnými doušky, ale od zítřka to bude pohanka, cizrna, tofu a vločky. A to bez výmluv, protože z všeho toho tučného se mi dělá zle už jen na pohled :D Adélce (a i tobě!) to moc sluší :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :)
      Já už jsem i dneska měla "normální" jídlo, včera to stačilo:D

      Vymazat
  3. Zaujímalo by ma aký máš názor na tie slúchadlá od SONY dostala som tie isté veľmi som sa na ne tešila ale dosť ma sklamali. Nesedia mi na hlave a okrem toho moje slúchadlá sklasické do uší hrajú oveľa lepšie ako tieto a myslela som že to bude pravý opak :/..... Inak nádherné fotky a psík je neskutočne rozkošný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mně sedí dobře a zvuk se mi zdá v pořádku, ale jsou to moje první, nikdy jsem taková sluchátka neměla, tak vůbec nemám s čím porovnat...
      A moc děkuju!:)

      Vymazat
  4. ako vždy super článok :) a ako vidím, máme pár rovnakých tradícií. Napríklad o zdobení stromčeku, že ho zdobíte až na štedrý deň. Tak to robíme aj my :) ráno ho ozdobíme vždy. A listy píšem stále :) a tiež nikdy neviem, čo sa pod stromčekom nájde, pretože to robíme ako prekvapenie :)
    ooo a o tom, ako som bola nedočkavá, keď si ocinko pridával kapra poznáme :D :D
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. S nadšením jsem horlivě klikala na odkaz, když na mě vyskočil tenhle nový článek, protože jsem tušila, že se zase nasměju a bude to bezvadné počtení. No, nezklamala jsi, samozřejmě :D :)
    Hrozně se mi líbí, jak si zachováváš takový krásně nezkažený až dětský pohled na Vánoce, také to tak mám, až občas doma kroutí hlavou, že jsem se snad od 6 let nezměnila. Ale myslím, že je to dobře, však dokud má v sobě člověk to vnitřní dítě, může snadno vykouzlit úsměv nejen sobě, ale i všem kolem:)
    Dárečky vypadají bezvadně, hlavně ten mopsík, ten mě dostal :D
    Přeji příjemné strávení zbylých svátečních dní:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je milý, děkuju! :)
      A dětský Vánoce musí být, nelíbí se mi totiž, co se s Vánocema "stalo" v poslední době, jak všichni šílí z dárků a jen se stresujou, jestli je všeho dost, všechno se stihlo a tak....

      Vymazat
  6. Ahoj Markétko. Na trhách v Brně jsem byla 2 dny před Štědrým dnem a moc jsem si je užila. Je to tam vážně krásné. Na tvou radu jsem si vyhlídla právě ten perníkový svařák a dala si ho, mňam :) Máš skvělý vkus :D. Tvé Vánoce byly opravdu krásné. S tím nacpáváním ti uplně rozumím, mně mamka (která byla po večeři uplně plná a já jsem se cpala vesele dál :D) řekla, kam to pořád dáváš to cukroví :D No prostě nádherný článek i fotky a neskutečně ti to sluší! :) Krásný zbytek roku, Ivana :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, a krásné svátky i Tobě!:)
      A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se včera neřízeně cpal....však to stálo za to!:D

      Vymazat
  7. Já mám taky všude Martinovy ruce :D ty jo ale ty trhy v Brně vypadají krásně, škoda že to mám pomalu blíž do toho Mnichova :D
    a moooc ti to slušelo ;)
    já taky dostala legíny, ale naprosto šílený, budu ve fitku za největšího exota, ale těšim se na to :D (říkám jen že je to značka Ujetá číča a jsou na nich kočičí hlavy, cupcakes, macarons, lízátka a tak .. :D)
    užívej svátky :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danke danke! :)
      Aaaaa to zní děsivě, jsem zvědavá na fotku! :D

      Vymazat
  8. Krásné Vánoce, jak tak vidím. To s těma dárkama máš pravdu. Já teda vždy dopis píšu, ale spíš obecně, aby se měl Ježíšek čeho chytit. Každopádně letos mi opravdu vyrazil dech. Ikdyž, když tak přemýšlím...překvapuje mě každým rokem :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky píšu dopis, ale nikdy vůbec nevím, co a jestli vůbec něco z toho bude.....a tvůj dárek jsem viděla na IG, musela jsi být nejhodnější! :)

      Vymazat
  9. Super článek na večerní počtení po tom, co jsem spořádala během odpoledne asi tunu cukroví (po úžasné huse k obědu!)... :D V žilách už mi od teď koluje stoprocentně jen cukr, ale stejně se nepoučím, když už jsem toho snědla tolik, tak přece další kousky to už je fuk... :D Vidím, že jsi měla krásné Vánoce, i když pravda, to počasí je letos bez komentáře, jak to tak dneska všude možně čtu, nejsem jediná, koho se letos vánoční atmosféra dotkla jen tak zlehka... Ale pravda, na štědrovečerní večeři a následný krásný večer s rodinou nic nemá... :) Moc Vám to s Adélkou sluší. ;)
    PS: tu sobí čelenku asi nutně potřebujuuu! :D
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Debie moc děkuju!:)
      Já jsem se proměnila v jednu velkou kostku (ehm spíš kouli :D) cukru, ale stálo to za to! :D

      Vymazat
  10. To je moc pěkný článek! Strašně se mi líbí, jak slavíte Vánoce, máme to doma podobně. A ty ozdobičky na stromeček a ubrus pro prababičce, to je nejlepší!! V tomhle jsem hrozně sentimentální a mám ráda, když si lidé váží takových věcí a nesnaží se být za každou cenu moderní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :)
      Já to mám taky moc ráda, takový věci mají mnohem větší hodnotu:)

      Vymazat
  11. moc hezký fotky:) A krásný šatičky♥
    Mě balení dárečku taky hrozně baví:D ten pejsek je rozkošnej:D

    OdpovědětVymazat
  12. Moc krásné fotky a krásný článek! Vypadá to, že jste si to parádně užili :)

    OdpovědětVymazat
  13. Super článek! Spoustu tradic máme stejných, třeba s těma ozdobama :-)

    Akorát já u těch větších dárků preferuju možnosti si vybrat sama, překvápka spíše drobnosti pro radost. A chudák Adéla! Ale já ty svoje zvířata taky trápím vánočníma manýrama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju:)
      To jo, u nějakých hodně drahých dárků se to dá chápat...já dostávám právě spíš takový "menší", takže to mám ráda takhle hezky s překvapením:)

      Vymazat
  14. Představ si, že jsem vás asi toho 22. pozdě odpoledne potkala na České. Vycházela jsem z Barviče a říkala jsem si, že tyhle obličeje odněkud znám. Až teď mi to došlo.
    Já se na vánoce taky měním v dítě. Přesně jako děti jsem nadšeně vyváděla, když jsem dostala letos vlněnou čapku s ouškama a obličejem pandy. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme určitě byli my, přes Českou jsme šli! (to jsem ještě nebyla zblblá z toho svařáku:D)

      Vymazat
  15. My jsme v tomhle úplně stejný, Vánoce mají být prostě tradiční!
    To sluníčko mě taky dost s*alo, ale tak do osmi ráno byla venku námraza a jelikož kolem domu máme skoro samé stromy, tak to bylo vážně hezký a aspoň chvíli bylo bílo :D
    Já se na štědrý den TAK necpu, sice toho sním hooodně, ale jím tak celé tři sváteční dny,teď jsem během čtení tvého článku zbouchala asi 15ks cukroví a to nekončím, ale co, zítra už Vánoce nejsou! :D
    A kapr se salátem je nejlepší jídlo! A k tomu Pálava :D
    To co ty děláš s Adélkou je normální, já těm našim taky dávala sobí čelenku, ale moc dlouho jim nevydržela, ani vyfotit jsem je nestihla :D
    A s těma dárkama s tebou taky naprosto souhlasím! Už nedostáváme žádné veledary, je mi 18 a je mi už blbý si říct třeba o mobil, možná je to moje hloupost jenom, ale je mi to trapný, ale kdybych nenašla pod stromečkem ani jedno překvapení, jen věci, co jsem si pořídila sama, to bych byla hodně zklamaná..
    Tak se měj krásně a dneska si to cukroví ještě dej, zítra už nebudeš moct!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem poslechla a cukroví si dala!:D Ale zítra jedeme k babičce, a ačkoliv mám v plánu to už nejíst....nevím nevím...:D

      Vymazat
  16. Měla jsi parádní dny :) Moc pěkné fotky. Ty perníčky jsou skvělý :D Shaker jsem nadělila příteli taky
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  17. :O To je fotek! A krásných fotek :) ..Taky jsem byla na trzích u Vaňkovky :) A ano, taky se mi moc líbili :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  18. Odpovědi
    1. Já jsem z Brna a tady je mají v prodejnách Nutrend, ve fitkách, ve fitness obchodě Aktin a nebo i ve zdravé výživě:)

      Vymazat
  19. Bozinkuu, uzasny clanek, a tech fotek! Zase jsem hltala kazdy slovo a uprimne se pobavila. A vazne nevim, na co bych zareagovala driv! Kdyz je rec o tom pitomym pocasi, je dost vtipny, ze vcera vecer u nas napadl snih a ted je venku uzasne bilo. Jakoby to tak nemohlo byt o 2 dny driv?!!! Taky me to silene nastvalo. Stejne si myslim, ze ten snih zas za chvili sleze :D Pro me je asi nejlepsi zprava ta, ze se chystas tocit videa. Mam totiz strasne rada, kdyz blogeri toci, mam pak pocit, ze je znam jeste lip, navic u youtube travim vic casu, nez je zdravo! :D Takze pevne doufam, ze uz planujes nejaky ten vylet, abych se mohla zacit tesit! :) Doufam, ze jsi mela krasne Vanoce (ale jak jsem se docetla, tak nepochybne) a ja Ti preju, aby sis jeste uzila zbytek vanocnich svatku, a abys tu vanocni atmosferu nasavala nejlepe az do konce prosince - tak jak to mam v planu ja! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Baru!:)
      U nás napadlo právě teď, tak jsem strašně nasraná:D
      A snad se mi brzo povede něco natočit, i když zatím nevím jak na to a nejsem zrovna technickej typ :D

      Vymazat
  20. Miluju sníh, ale upřímně já jsem byla právě radši za slunce a žádné bahno, než aby byla mlha a pršelo. :D ale na sníh nemá nic! Přesto jsem se do té nálady dostala snadno, ale přišel mi ten Štědrý den takový nenaplněný. :( :)
    Krásné fotky! :) a koukám, že ses měla báječně . Přeji příjemné prožití zbytku vánočních svátků' :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás nasněžilo právě teď, achjo!
      A moc děkuju, taky měj krásné dny! :)

      Vymazat
  21. Krásné nádobí a cukroví Mops :D :))

    OdpovědětVymazat
  22. Já snědla také hodně cukroví (alespoň podle mě toho bylo hodně) a to konkrétně 12 kousků :-( Dnes jsem se vážila a o kilčo víc, ale doufám že to brzo zase vycvičím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to se divim ze jen o kilo...

      Vymazat
    2. 12kousků?:D hah já jich snědla minimálně 200:D

      Vymazat
  23. Markétko, všechny tvoje články moc rády čteme a dnes nás velmi potěšily i fotky Adélky :-). Přejeme ti hodně dalších inspirací a nápadů na další úžasné články a přejeme ti vše dobré v roce 2015 ! Žofinka a její pánička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Ivi a Tobě i psí slečně přeju taky jen to nejlepší! :)

      Vymazat
  24. Ježiš, to je super článek. Přesně takový, jak Vánoce prožívám (nebo bych chtěla prožívat já). My jsme letos Štědrý den slavili dvakrát, nejprve 23. s manželem a dcerou sami (její první Vánoce, jupíjej, ale ještě je moc nevnímala) a 24. s celou rodinou. 23. jsme navíc zavedli novou tradici pozvali jsme kamarády, nachystali pořádnou dávku svařáku a vaječného likéru, poprvé jsem upekla domácí vánočku, dopoledne jsme popíjeli a šli dát jablíčka a mrkve do krmelce zvířátkům a večer si nadělovali. Když malá usla, tak jsme se koukli na jednu z mých nejoblíbenějších pohádek O princezně Jasněnce a létajícím ševci. No a pak už klasická přežíračka u mámy s celou rodinou, bohužel jsem neviděla pořádně ani jednu pohádku, protože s malou je to pořád lítačka sem a tam. No a dnes mi dceru vozila v kočárku sestra, takže jsem dokonce dala svůj první vánoční výběh, který jsem si hned důležitě zapsala do běžeckého diáře, který jsem dostala na Vánoce :D A u nás je to podobně, staré (už lehce olezlé) baňky, staré neladící ubrusy, no úplně super článek. Pochvala :) P.

    OdpovědětVymazat
  25. Zase skvělý článek Markét! Měli jste nádherné Vánoce a musím říci, že na malé dorbnosti do písmenka a tečky stejný jako u nás :-) Opravdu mi mluvíš z duše a dárečky jsou pěkné, ale teda- nejpěknější je beztak Adél:DD Je to prostě fešanda a kus ženský!:D A tobě to sluší samořejmě také, ale to není třeba psát,páč máš asi dar od Boha, že vypadáš skvěle všude,i kdyby jsi měla pytel a monokla pod okem:D:*
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  26. To je tak super článek! :) Koukám, že sis to pěkně užila (jupí a taky konečně jedna co jí bramborovej salát a kapra.. protože to je prostě numero NUMERO UNO!)
    Na 24. abych nebyla za suchara, jsem si dala cheat a jak píšeš, břicho bolelo pořádně. Ale krásně. A za ty hromady čokolád, pár kousků cukroví (ano, ano, čokoláda má vždycky přednost) to stejně stálo :D
    A další den do posilky i s Otíky (mám podobný jak ty a jsou prostě nejlepší! Ani jeden funil, borec, apod neni slyšet, ANI JEDEN woohoo)
    A mopserníčky jsou nejehčí! ňuňu! :D

    OdpovědětVymazat
  27. Jen bych chtěla podotknout, že Vánoce jsou formálně od půlnoci 25.12. do hromnic v únoru a 24.12. je Štědrý den, o kterém se v článku mluví :) nechci rýpat, jen mám pocit, že pro spoustu lidí jsou Vánoce 24.12. večer a když se další den probudí, Vánoce jsou u konce... přitom je to naopak :)

    OdpovědětVymazat
  28. Vánoce = přejídání! Tak! :D Nechápu lidi, co i v tomto období si místo cukroví dají mrkev. Přijde mi to.. nemyslitelný :D Jinak ty šaty jsou opravdu krásné!

    OdpovědětVymazat
  29. Ezau, tatínku, Ezau... :-D Moc hezký članek, příjemně se četl :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj Markét, vidím, že se to těšení vyplatilo a že jste měli doma opravdu kouzelný Štědrý večer. My jsme s přítelem letos slavili sami dva a alespoň mně se to moc líbilo. Přeju všechno pěkné do nového roku. Ať se daří ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky, už dlouho dobu sleduji tvůj blog :-) pár receptíků už jsem od tebe zkusila a chi se zeptat na spřátelení :-) spřátelíme? :-)

    OdpovědětVymazat
  32. ahoj,
    moc krásný fotky a zážitky přes Vánoce. Já teda tvůj blog nesleduji, jen projíždím internet a hledám pěkné fotky a docela by mě zajímalo čím fotíš ?

    OdpovědětVymazat
  33. to je zajímavé, jak je večeře všude stejná, taky si ještě pamatuji, jak si otec pořád přidával a teď už si hezkých pár let přidávám já

    OdpovědětVymazat