neděle 7. října 2012

Polentové hranolky


Já jsem je měla jako přílohu k pstruhovi, takže jsem použila na jednu porci cca 80g polenty. Pokud budete chtít hranolky jako hlavní jídlo třeba s nějakým tvarohovým/jogurtovým dipem, použijte větší množství.
Polentu uvařte ve vodě v poměru jeden díl polenty :dva a půl dílu vody. Do vody rozdrobte třetinu kostky bujónu,osolte a opepřete, a vmíchejte cca 15 gramů másla. Až bude polenta po minutě uvařená, nalijte ji na plech s pečícím papírem, rozetřete tak, aby byla placka vysoká asi půl centimetru, nakrájejte na hranolky, posypte oblíbeným kořením a dejte péct na 15 minut, dokud nebudou hranolky na povrchu křupavé.
Takhle vypadají hranolky ještě před pečením...ty kraje mám tak rovné, protože jsem to ořezala a snědla. Jsem mistr světa v ujídání během vaření! :D

26 komentářů:

  1. já nejsem mistr světa v ujídání během vaření,protože ujídat nesmím,nesmím to ani ochutnávat:D takže je to vždycky buď a nebo..
    ono jíst pravidelně má své pro i proti:D
    a polentu někdy určitě zkusím :)
    hezký článek! tahle rubrika je skvělá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď jsem se zasmála :D ujídání během vaření už není problém a polenta mě nijak zvlášť nenadchla, ovšem nočky jdu hned zkusit! :)

      Vymazat
  2. Vážně jeden z mála příspěvků, kterou mě nenahání příšerné chutě - jednak jsem se celé odpoledne cpala štůrdlem, tvarohovým dortem nebo řízky a za druhé polentě pořád nějak nemůžu přijít na chuť, chutná na mě asi až moc kukuřičně nebo co :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Mňáááám! :D já si polentu dělala dřív snad 7 dní v týdnu :D teď jsem na ni uplně zanevřela a je super, žes mi ji připoměla...a protože začly konečně růst hřiby a já ji mám nejradši s nima, tak polentová sezóna začíná! :D (40g polenty uvařít v 200-250ml vody se třetinou až půlkou zeleninového bujonu, přimícháš hodně usušených/čerstvých hříbků, ještě horkou vykydneš na plech s pečícím papírem, rozetřeš, upečeš, rozkrájíš na trojůhelníčky a jíš! :D)+ode dneška přidávám koření! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jó, ty kousky už sem chtěla zkoušet dáávno ! :D Ještě na ně nebyl čas :/ Zatím sem z toho měla jen kaši a snídaňovou kaši :/

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmm, vypadá to moc dobře. Už dlouho sbírám odvahu koupit si ji. Viděla jsem ji poprvé ve Vaření s Italem a už tehdy mě zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jako vypadá to hodně dobře, dostala jsem hlad. :D

    OdpovědětVymazat
  8. tyhle články mě moc baví! :) díky za další typ!

    OdpovědětVymazat
  9. áááááw.. tak tohle vypadá mega skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  10. já dělala polentovou pizzu, a byla výborna:) http://www.flickr.com/photos/sasulkape/7907021012/in/photostream

    OdpovědětVymazat
  11. Táááák po ochutnání kuskusu se dám do polenty :) :) Myslím,že mě začíná jíst zdravě a levně :)

    OdpovědětVymazat
  12. To vypadá vážně skvěle, asi si ji konečně koupím, když už vím, co s ní :D A k mistrům světa v ujídání během vaření/pečení/chystání svačin se hlasím taky! :D

    OdpovědětVymazat
  13. Já bych si s bramborovou kaší do konce života klidně vystačila! :D Ráda bych to někdy zkusila, nikdy jsem si nebyla jistá, co to vlastně je.

    OdpovědětVymazat
  14. tak to je úplne super. ďakujem za tip. Na byte si sama varím a takýto tip ma potešil, pretože už dlhšie som chcela skúsiť niečo nové :)

    OdpovědětVymazat
  15. tohle jsem nikdy nejedla a ani mi to nic neříká, maximálně ten název. ale vypadá to zajímavě :)
    chtěla jsem tě poprosit o radu, jak bych zlepšila ohebnost těla. jsem strašně ztuhlá a dost mě to při cvičení omezuje. chci začít cvičit jógu. dneska jsem to zkoušela a jsem z toho akorát otrávená, protože na některé cviky já prostě neudělám. kupříkaldu dotknout se zestoje s nataženýma nohama dlaněma země ... chybí mi tak 15 centimetrů :/ anebo to samé, jen v sedě, chytit se za chodidla s nataženýma nohama a lehnout si tělem na nohy ... se shrbenými zády si dosáhnu leda na lýtka a už mě všechno tahá. nevím, co s tím, cítím se jak kdyby mi bylo 50 :/ nemáš nějaký tip?

    OdpovědětVymazat
  16. děkuju za rady, budu to tedy dál zkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ty hranolky nevypadjí špatně :) Ale polentu jsem měla a musím říct, že mi vůbec nechutnala.

    OdpovědětVymazat
  18. ňami,ňami :) tohle vypadá dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  19. o polentě jsem slyšela,ale nikdy jsem ji nevyzkoušela :)
    děkuji za tip

    OdpovědětVymazat
  20. Totot slyším poprvé. Určitě vyyzkouším, zaujalo mě to a hned zítra zajdu do zdravěnky! :))

    OdpovědětVymazat
  21. tak to jsem ráda že nejsem jediná kdo bojuje s ujídáním během vaření :D to pak toho je nějak méně :D jinak polentu doporučuju, skvělá je i nasladko, já když mám chuť na sladkou kaši tak si ji připravím trochu řidší, vlastně dám více tekutiny takže není uplně hutná a je jak klasická krupička a pak si ji dochutím podle toho na co mám zrovna chutě, nejčastěji čokoláda :D

    OdpovědětVymazat
  22. Dělám to pravidelně, když mám polentu. Ale spíš z toho jsou vždy takové koláčky než hranolky, protože krájím větší kousky, jinak se mi to rozpatlá. S polentou bojuji, protože se pokaždé uvaří trochu jiná konzistence :-)

    OdpovědětVymazat