sobota 7. června 2014

Instagramová moudra

Sigmund Freud říkal, že každý je svým způsobem perverzní.
A já říkám, že každý je i svým způsobem stalker. 
Jinak si totiž neumím oblibu Instagramu vysvětlit.)
A o jeho nesmyslnosti opět netřeba diskutovat, samozřejmě že je to k ničemu, velryby to nezachrání a se stoupajícím množstvím lajků nebude chleba levnější, ale i tak si často prohlížím ty čtvercové fotky prohnané loufajem a sama tam sázím jednu nekvalitní fotku za druhou. (To jako vážně? Vážně si fotím i upocený bandáže na fit box? K zamyšlení.
A ještě více k zamyšlení je to, že i taková fotka dostává srdíčka. Srdíčka pro upocenej kus látky.)
Někdo fotí na instagram každou kravinu (ehm....), někdo si tam honí ego nad svýma selfíčkama s hastagem #beauty, někdo musí každé ráno ukázat světu svou snídani (ehm...) a s přicházejícím létem bychom se měli připravit i na duchaplné fotky křídel letadel. A hlavně nohy. Nohy na pláži. Na ošoupané osušce. Na panelákovým balkoně. Nebo to jsou párky?
                                       
A tak to bude dnes pro změnu o tom, o jaká veledíla jsem obohatila svět pomocí instagramu já.
1) a 2) Začneme školou. Protože kdo nemá na instagramu nějakou tu učící fotku, je lajdák. Tak!
Tento rok jsem už ve třeťáku, ale kvůli (nebo spíše díky) Erasmu budu psát bakalářku až o rok později, a tak mám tohle zkouškové překvapivě klidné, zkoušek jen pár (a pár jsou dvě :D), za což mě hodně lidí nemá rádo. I tak jsem ale psala nějaké ty seminárky, referáty, recenze , rešerše a eseje (aneb milion důležitých názvů, ale prakticky to bylo vždycky skoro to samé) a poslední dvě zbývají.
Tahle psací část studia mi ale nijak nevadí. Protože jestli mi bylo něco naděleno, nebyly to ani prsa ani hudební sluch, nýbrž schopnost všechno okecat. Zejména to, o čem nevím nic. 
Ale musím zaklepat na dřevo, protože do nekonečna mi to procházet nebude.
3) A když zrovna pilně neplním školní povinnosti (hohooo), chodím po brigádách hosteskovat. Někdy je to lepší, někdy horší, někdy jsem navlečena do oblečku jak pro šaška, někdy se to dá.
Prostě veliká kariéra, no. 
A tak posílám životopisy, projíždím stránky s nabídkami práce (ze kterých tak akorát chytám deprese) a přemýšlím, kam na praxi se vetřít příště.
Jo a nesnáším lidi!
 1) A kromě toho samozřejmě chodím i cvičit. Více než dost.
Jak asi víte, fit box mám moc ráda. Půl roku jsem dělala i kick box (v rámci školního tělocviku na MU, kde nás trénoval Lukáš Wolf, mistr Evropy, světa a všeho možnýho), což je na rozdíl od fit boxu sport kontaktní. Zjistila jsem, že to není nic pro mě. Všechny ty údery i kopy jsou super, ale ne když to někdo zkouší na vás. A navíc já na to nejsem ten ideální typ, s mým přístupem "aby ho to nebolelo" bych to moc daleko nedotáhla, protože soupeř by soucit neměl. A dostat do nosu dost bolí. A když to schytáte hákem do ucha, taky nic moc. A zuby mám křivý tak jako tak. Takže nic takovýho!
A prý jsem sadista. Nechápu. A taky prý kopu líp než vypadám. Tsss!
2) a 3)  Konečně jsem se dočkala i neomezené permanentky, kde mám kromě vstupů na všechny hodiny v ceně i cvičení na vibrační plošině, lymfatické masáže a solárko.
Příznivcem těch nemusíte-nic-dělat-hubne-to-za-vás strojů moc nejsem a popravdě tomu ani moc nevěřím a za normální cvičení bych to nikdy nevyměnila a ani za to nedávala ty hříšné peníze, ale když už mám tu permanentku, po cvičení si občas zajdu ještě natřásat zadek na vibrační plošinu. Zapnu si tam rádio a cvičím si hezky sama. Minutu nějaký cvik na plošině, pak půl minuty panáky nebo jiné poskakování, a tak pořád dokola. A když je vedro, tak bez trička. To na společných hodinách ne. Už tak si trenéři musí myslet, že je chci sbalit, když tam jsem nalezlá pořád. To by tak chybělo, abych se tam ještě vyslíkala!
 1) a 2) Ale abych nebyla kvůli tomu sportu, cuketám a kaším až nezdravě zdravá, je potřeba to nějak vyrovnávat. Třeba tekutým štěstím (a jsem si jistá, že Felix felicis chutnal právě takhle!). Ciderů jsem už ochutnala nespočet, ale zdaleka nekončím a své (bohužel jen pomyslné) ciderové království stále rozšiřuji.
Anglický třešňový cider Carling (koupen v Bille) je velký favorit. Dokonce i lepší než nový Sommersby, na kterého jsem se tak těšila. Ten byl taky fajn, ale od téhle značky zůstávám věrná hruškovému.
3) A samozřejmě nepohrdnu ani dobrým vínem (a s přibývajícími skleničkami ani nedobrým), ideálně pálavou nebo tramínem. A úplně nejlepší pálavu mají V Melounovém cukru, kde jsme s Térou měly i ten nejlepší makový cheesecake. Je to sice už před nějakou dobou, ale v pondělí tady naštěstí budu mít vzácnou návštěvu znovu, a tak je i program jasný.
 1) A jako žena marnivá mám samozřejmě ráda i procházení obchodů.
Šedé maxi šaty z HMka. Až nedávno se mi tenhle typ šatů začal moc líbit. Můj muž ale to nadšení nesdílí, mám zakázáno to nosit. Prý je to hnus, asexuální pytel, jak pro starou pannu, knihovnici a tak. A ať si to nosím až mi bude 60, ne teď.
No, koupila jsem je.....teď.
2) Ale podařeným nákupům v sekáči se nevyrovná ani deset HMek dohromady. Svetr za 38 korun, radost k nezaplacení!
3) Chtěla jsem do koláže přidat ještě třetí oblečkovou fotku, ale jak tak koukám, asi fotím outfítky málo. A tak jsem tam elegantně dala dort. Dortem se nikdy nic nepokazí.
 1) a 2) Kavárenské povalování, velký to koníček. A nedávno jsem si oblíbila i kavárnu Atlas v brněnském Bílém domě, kde jsem byla dva dny po sobě na obědě. Protože místu, kde mají skvělý hummus s NEJLEPŠÍM teplým pita chlebem nejde odolat.
A stejně tak jsem neodolala ani norské snídani, kterou jsem si dala k obědu. Pro změnu ne s pitou, ale s NEJLEPŠÍM domácím teplým žitným chlebem.
3) Ale oblíbená bryndzová palačinka z Podnebí jako tradiční nedělní oběd má taky stále své místo.
 1) Opět jsem se rozhodla vás unudit, a tak je tu znovu #mojeovesna, stále stejná, protože jiná by nebyla TAK dobrá.
Včera jsem nesnídala doma, ale v hotelu - a hotelové snídaně all-you-can-eat (=v mém podání všechno) jsou stejně nejlepší. Ale hned po příjezdu domů jsem si udělala kaši k obědu. Tomu se říká závislost.
2) Největší inovace, které jsem byla ve svém kašovém rituálu schopna. Obarvila jsem ji na zeleno matcha čajem. Tím čajem, co mi k pití tak nechutnal. Bylo to jako špenát. Ale v kaši je to docela fajn, když se dostatečně osladí.
 A na závěr pečení. Protože když nemám co dělat, peču. Když mám co dělat, peču, abych ty povinnosti oddálila. A když jsem smutná, tak taky peču. A nebo z radosti.
Banánové cupcaky s krémem z arašídového másla podle Veroniky, tradiční celozrnné loupáčky a mini jáhelníky nachystané ke svačinám.
P.S. A abych nezapomněla, na instagramu jsem pod trapným jménem @blondynazlondyna

66 komentářů:

  1. a s přicházejícím létem bychom se měli připravit i na duchaplné fotky křídel letadel :D :D :D máš recht :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně taky na ručníky z labutí :D :D

      Vymazat
    2. Haha, teda labutě z ručníků :D Asi není dobrý psát v pondělí ráno moudra :D

      Vymazat
    3. :DD to by byly docela morbidní ručníky :D

      Vymazat
  2. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak děláš ovesnou kaši? nějak nemůžu najít dobrý způsob přípravy :D
    Týna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já ji vařím v mléce napůl s vodou, napřed tam dám tak 200ml, a až to trochu zhoustne, přidám ještě jednou tolik a nechám znovu zhoustnout :)

      Vymazat
  3. toľko pravdy v jednom článku... milujem tvoje posty :D ♥

    OdpovědětVymazat
  4. shánění dobrý brigády je naprd. Podle mě ty musíš dělat úžasnou hostesku a máš určitě úspěch :D

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj, můžu se zeptat co studuješ? :)

    OdpovědětVymazat
  6. My chodime s Hankou s vinem na Petrov. Nabirame ho ve Dzbanu na Ceske a je nam tak dobre, ze je vlastne i jedno, ze ho pijem rovnou z PET lahve!:D.

    OdpovědětVymazat
  7. Po maxi satech slidim uz dva roky, takze az se konecne dostanu pryc od tech bilych plastu a budu moci oficialne skakat litat po venku, tak uz si ja za odmenu za tu vydrz koupim, a k tomu boty na klinku :D (jeste ze mam to super Polsko s originalnimi obchudky tak blizko :D) a ulovkY ze sekace jsou nejlepsi :) kasicky jsou nejlepsi a ty bananove cupcaky od Veroniky? Snedla jsem je ehm.. (skoro) vsechny :D

    OdpovědětVymazat
  8. souhlas, ve Džbánu mají skvělé! :) ..můžu se zeptat na tu kavárnu Atlas? Jak je to s cenami? Koukala jsem na facu na nějaký fotky a vážně to vypadá moc lákavě všechno :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten hummus je myslím za 70, norská snídaně za 85 ale to je tam asi nejdražší. (ale ke snídaním si můžeš dokoupit kafe, a to stojí jen 25kč - i latté nebo capuccino) pak mají každý den nějakou polévku i s čerstvým pečivem za 50 a domácí limonády stojí kolem 30 kč :)

      Vymazat
    2. supeer, děkuju :) ted přes léto se tam asi nedostanu, ale jakmile se v září nastěhuju zas na kolej do Brna, určitě tam zavítám :))

      Vymazat
  9. super článek!
    k těm šatům, mám stejné ale moje okolí je takx bere s rezervou, ale já je miluju! :D
    a k tomu kicboxu - to mi udělalo radost, že znás taky Lukáše, já chodím k němu do fight clubu, a nemůžu si stěžovat, je fakt super. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jedtli ti pánbůh nadělil prsa, to nedokážu posoudit, ale dar slova, vtipu a sarkasmu ti do vínku (vínka? cideru? :D) dal až až ;)) pevný nervy se zbytkem školy !!! :)

    OdpovědětVymazat
  11. ten začátek je trefný :D občas si říkám, jestli náhodou neexistují nějaké předpisy, podle kterých se pak fotí na instagram :D k létu se mi také vybaví křídla letadel, nohy všude možně, různé nápoje (nejlíp ze Starbucks samozřejmě) a drinky, atd atd :D

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, tyhle závislosti na internetu a stránkách se teď hrozně řeší, ale podle mě má každá doba nějakou svojí úchylku, takže se nemusíš bát :) Ostatně tyhle tendence všechno zachytit nejsou nový. Co jinýho jsou prehistorický kresby mamutů, jestli ne obrázek večeře homo erectus? :D A portréty panovníků? :D Klídek, není to nic novýho...
    Jen mě tak napadá, když takhle hodně hosteskuješ, hledáš si ty místa sama, nebo to máš přes nějakou agenturu?
    Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No......rozmazaný selfíčko bych asi s portrétem Mony Lisy nesrovnávala....

      A jsem u několika agentur, od kterých mám práci :)

      Vymazat
  13. Joo, Instagram frčí, taky mám pocit, že mě tam všichni stalkujou. Vždycky ve mě hrkne, jak vidím, že mě začal sledovat nějaký můj přítel (opravdový, ne virtuální) - ale když mě sleduje 1000 neznámých lidí, to mi nevadí. Si pak říkám, co si o mě asi mí kamarádi myslí, když tam denně sdílím své snídaně a upocená trička :D Ale tak co už, doba jde kupředu, musí se s tím smířit :D A tvoje instagramové fotky a hashtagy jsou boží! Na ty koukám pravidelně! :)

    OdpovědětVymazat
  14. hezkej článek :) A ty šaty jsou moc hezký - taky občas bojuju s chlapama, co se jim líbí a nelíbí, ale co - život je krátkej, dělejme, co dělá radost hlavně nám, že :) Asi si je zajdu koupit taky :DDD

    OdpovědětVymazat
  15. :D ty hipstře!
    Ten začátek mě pobavil, nejvíc miluju hashtagy beautiful, tagsforlikes, hotchick, a JEŠTĚ víc miluju když nejsou ani korektně správně (třeba unikát eatcleaning, to mě naprosto položilo na zem :D)
    jinak tu seminárku/referát/rešerš/esej/#whatever na blogotéma koukej poslat! To mě zajímá!
    Jo mimochodem, měla by ses uklidnit, takhle vysílat nepřímý anorektický zprávy. Zahal se, Markéto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D eatcleaning? to je asi uklízení drobků od jídla :D
      A pošlu pošlu, asi tam budu dost konkrétní a zlá :D

      A hned se zahalím do svých asexuálních pytlovitých šatů !

      Vymazat
  16. Ahojky, prozradis kam chodis v Brne cvicit? (Tj. kam existuje takova sympaticka permice all in). Diky :)

    OdpovědětVymazat
  17. Super článek :-)
    Asi jsem taky stalker, protože procházení Instagramu, blogů a tak mě strašně baví :-D
    Se školou to mám naopak - psací část studia nejvíc nesnáším, já právě nemám talent na takové to obkecávání a psaní "o ničem" - když už, tak napíšu dokumentaci k programu, ale eseje nesnáším :-D Na tu tvoji práci o blozích jsem zvědavá - nechceš ji pak dát sem? :-)
    Cider Somersby jsem ochutnala nedávno a chutnal mi moc - jen to byla jiná příchuť, myslím, že jablko :-)
    No a ty fotky jídel...hned mám na něco chuť :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Haha, to s těma párkama mě dostalo. Jinak na instagramu tě sleduju a nezapomínám dát všem ovesným kaším srdíčko, o to se neboj! Já teda žádný studovací fotky nemám, což asi znamená, že jsem lajdák. Ani ty outfitový nemám. Tak teď se cítím neinstagramově.

    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  19. Super fotečky :) taky jsem si poslední dobou oblíbila dlouhé šaty a můj kluk na to má úplně stejný názor... :D něco na tom bude

    OdpovědětVymazat
  20. skvelý článok! ;D a instagram sledujem. :) večne robíš chute s cheesecakom ;D !
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  21. No, já osobně ten instagram mám jako svůj daily diary, kde si zaznamenávám jídla, pokroky, úspěchy a taky se tam chodím inspirovat ať už pro recepty, nápady na jídlo nebo fitness postavami a cvičením. Když už nevím, co na talíř, sjedu o fotky níž a řeknu si: a hele, tohle mi chutnalo a dlouho jsem to neměla :)

    Myslím, že je fajn se ke svým fotkám na insta po nějakém čase vracet a vidět, jak člověk pokročil, jak vypadal před měsícem, před rokem. Pro mě je to důkaz, že low carb cyklování funguje a taky motivace, že vypadám úplně jinak, než kdysi. To, že fotky někdo lajkuje je bonus, který ovšem potěší a povzbudí ego :D Souhlasím s tím, že lidi (a v mnohých případech včetně mě) sdílí fakt nesmysly, ale třeba je ten nesmysl pro něj důležitý a za nějaký čas se nad tím pousměje.

    Instagram je sice davové šílenství a kolikrát stupidní záležitost, nicméně pro mě je celkem oporou a motivací, taky komentáře od lidí: obdivuju tě, to zvládneš, myslím na tebe, prosím poradíš mi.. jsou pro mě dost důležité. Být inspirována je super, ale být inspirací pro ostatní je úžasné - a já doufám, že tou inspirací třeba trošku jsem :) Protože stejně tak jak já potřebuju vás a vaše upocené trička a bandáže, možná i vy potřebujete moje nápady na jídla v low carb dny, tréninky a upocené rukavice, mozoly a ovesné kaše na milion způsobů :D

    Tímto děkuji všem za jejich instagramové příspěvky, když mám slabé chvilky, rozhodně mi to pomáhá :))

    OdpovědětVymazat
  22. Co si budeme povídat, doba upadá a tím pádem upadají i lidi a jejich zájmy. Proto všechny strašně zajímá a líbí se jim fotky jejich stravy, fotek nejdivnějších úhlů a špinavého prádla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to je vlastně tím, jak se v téhle době máme dobře, že máme čas na takový kraviny:)

      Vymazat
  23. Tvoje jídlo mě jednou přivede do hrobu :D:D...vždycky bych všechno snědla :-)!
    V hosteskovém návleku ti to hrozně sluší, jsi roztomilá a nad tvojí postavu se asi nebudu vyjadřovat...Je BOŽÍ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ale zrovna ty máš co říkat! :))

      Vymazat
  24. Moc pěkný článek" :) Jinak ty šaty jsou super! :3 Miluju tenhle typ šatů pro jejich pohodlnost a vzdušnost, v horkých dnech zejména :D :) A ten svetřík je naprosto úžasný :))

    OdpovědětVymazat
  25. Opět super článek, už jen ten začátek z Freudem a fotky, skvělý poznámky - vypil flašku vodky na ex..:D šikovnej pán...A z muže si nic nedělej, šaty ti slušej, to oni jsou divný a nevědí co se teď nosí ;) Mám doma ten samý problém :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju:) a jsem ráda, že můj muž není výjimka :D

      Vymazat
  26. Na všetky tie posledné dobroty som dostala chuť. :D

    http://youtu.be/6CKALPh6BSY

    OdpovědětVymazat
  27. Atlas má snad nejkrásnější interiér z brněnských kaváren! Miluju to tam, nikdy se nemůžu vynadívat na ty obrázky na zdech, a ty domácí limonády jsou taky super :)
    Já jsem hrozná nuďka, nemám instagram a mám mobil s tlačítky, no děsně out! Ale občas někoho stalkuju, a můj oblíbený hashtag je jednoznačně #czechgirl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty tapety jsou nejlepší (hlavně ty dvě bílý kočky nad barem:DD) a krásnej je i jídelní lístek :)
      No možná je to lepší, alespoň to potom nesvádí k focení každé kraviny :D

      Vymazat
  28. ahoj, super článek :) můžu se zeptat z jakého sekáče máš ten svetr? Nebo celkově jaké bys tady v Brně doporučila? Já občas chodím vedle Lužánek, ale většinou nic fajn a za tak super cenu neobjevím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ten svetr je z Břeclavi, ale v Brně chodím do Genesis, kde mívají oblečení za 50 korun, je na Masaryčce, na Josefské i u Letma, ale jako všude v sekáčích - i tam je potřeba hooooodně trpělivosti protože 99% jsou jen ošklivý hadry...

      Vymazat
  29. Já jsem určitě tak trochu stalker. Instagram projíždím denně a sama taky denně duchaplně přispívám :D Ale když já tak ráda prohlížím ty obrázky :D měj krásný den

    OdpovědětVymazat
  30. Mno, tak jak čtu o těch kaších, nakupování, pečení a cvičení, tak mi připadá, jako bys psala o mě ;) v tom jsme stejné... Mé okolí sekáče zavrhuje, ale já chci mít alespoň některé kousky šatníku originální, ne že vyjdou z baráku a vidím několik lidí ve stejných hadrech :D ale samozřejmě nakupuji v normálních obchodech, ale je to prostě risk, že budeš mít s někým stejný model (ikdyž mě potěšilo, že máme se spolužačkou stejnou bundu ze stejného obchodu, akorát já ji mám o 500 Kč levnější :D hold výprodeje jsou výprodeje a kdo si počká, ten se dočká ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ještě před pár lety do sekáče taky nevkročila, ale teď to miluju, ta radost z něčeho tak levnýho a hezkýho je pak k nezaplacení :D

      Vymazat
  31. ahoj, a jak ti dopadla ta brigáda v UGU? uz tam nechodis?

    OdpovědětVymazat
  32. ja instagram beriem ako v pohode aplikáciu na odreagovanie. Človek je tvor lenivý a väčšina ludi radšej lajkuje a prezerá fotky, akoby niečo čítala. A každý je rád, ked vidi ako jeho fotke pribudaju lajky. Tvorcovia dobre vedeli, čo robia.
    Ja si rada si pozerám fotky iných, čo maju nové, čo jedli, kde boli. Niektorí vedia fotiť pekné fotky.

    OdpovědětVymazat
  33. ty jsi skvělá! :-) dokážeš pobavit úplně čímkoli :D
    ale i já jsem jedna z těch, co na instagram lezou v každý volný chvilce, takže mezi lajky u tvých ciderů a kašiček je pokaždý i ten můj! :D

    OdpovědětVymazat
  34. Chtě nechtě se také musím přiznat ke stalkerství. Když se mám učit fyziku, zapínám instagram a prostě mi přijde zrovna děsně zajímá Miley Cyrus - její twerkovací videa a psychotické snímky s vyplazeným jazykem.A nebo Pepa Odvedle a jeho kocour na terase. :D
    Jinak chlapi tomu ale vůbec nerozumí, ty šaty jsou super!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stalkeři jsme všichni, je to v pořádku! :D
      A je vidět, že se ženy opravdu oblékají pro sebe a ne kvůli chlapům, to by to vypadalo jinak :D

      Vymazat
  35. Musíme zachovat klid, lidí, co tohle dělají, jsou mraky :D Naštěstí, připadala bych si jako idiot a to jsem teprve nováček ;D

    OdpovědětVymazat
  36. Svetr za 38 Kč, no to snad neeee :D Vypadá totiž skvěle!!! Výbornej kup :-).. Článek mě vážně pobavil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zároveň s ním jsem koupila i kraťasy za 12! :D

      Vymazat
  37. Nohy, ano, to bude léto! :-D Kdepak jsi pořídila ten super levnej svetřík, hm? V Melounovém cukru jsem ještě nebyla, ale chystám se tam, co bys mi doporučila, co si tam mám dát? bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  38. Haha :D Ty si zijes, Marketko! Dobroty, fitko, super ulovky ze sekace....:)

    OdpovědětVymazat
  39. Melounovej cukr je nejlepší <3333 A v Atlasu jsem ještě pořád nebyla, asi zajdu příští týden konečně :)
    Já si Instagram založila teprve tak 3 týdny zpátky a žasnu, za jakou chvilku jsem se na tom taky stala docela závislá..

    OdpovědětVymazat
  40. ahoj markét, za kolik prosimte ty háemko maxi saty? jsou pekne. dik:))

    OdpovědětVymazat