Dnešní článek už bude opět na lehčí téma, než ten minulý. Asi tak o 200% lehčí téma.
Takže o jídle.
O tom, co bylo v balíčku radosti, který přijel minulý týden v dodávce PPL, o tom, co za dobroty jsem si koupila ve Vídni a o tom, co jsem vařila, někdy spíš "vařila" v posledních dnech.
Jak asi víte, burákové máslo je moje největší závislost a něco, bez čeho si neumím a hlavně ani nechci svůj jídelníček představit, vyzkoušela jsem už spoustu druhů, od těch sladších až po 100% bio bez přidaného cukru i tuku. U burákových másel mi mnohem víc chutnají ty, kde je alespoň minimum cukru přidáno, takže hlavně z Marks and Spencer nebo Tesca.
Tohle mandlové je ale ale bez jakýchkoliv přidaných látek, žádný cukr, nic. A přesto, že jsem mlsná a po sladkým jdu jak vosa po medu, tak tady mi cukr nechyběl ani maličko. Je TAK dobrý samo o sobě, že není potřeba nic přidávat. Díky tomu, že je z pražených mandlí má hodně výraznou a nasládlou chuť, je dost tekuté takže si s tím můžete kaši hezky (no, hezky?:D) pocákat, a zkrátka je to jedno z nejlepších oříškových másel, co jsem kdy měla.
Není to sice levná sranda, 250g stojí 186kč, v prodejnách zdravé výživy jsem ho viděla ještě dražší, ale za tu radost to jednou za čas nebo za odměnu stojí - a to snad i v případě, že vám záhadným způsobem zmizí během pár dní, tak jako mně.
Od stejné značky jsem do košíku přidala mini čokoládku s kokosovou náplní, a jak jsem i čekala - byla opravdu výborná. Ještě aby ne, spojení tak dobrých věcí jako mléčná čokoláda a kokos zklamat zkrátka nemůže.
Do třetice všeho dobrého, a to v případě kokosového oleje platí dvojnásob. Stejný už jsem kdysi měla, vydržel mi hodně dlouho i když jsem si na něm připravovala kde co, a ta vůně, co se linula kuchyní (když jsem to zrovna nepřipálila :D) při přípravě palačinek nebo lívanců byla nejlepší. Tak už se těším, až si na něm budu dělat svoje klasické pohankové palačinky.
V poslední době ovesné kaše nesnídám tak často jako dřív, ale o to radši si je dávám ke svačině. V polovičním množství než ke snídani, s chia semínky, oslazenou rozmačkaným banánem, a občas i s vaječným bílkem. A tady to byla díky zmiňovanému mandlovému máslu nejlepší svačina vůbec!
Ale občas samozřejmě kaše padne i k snídani. Tady mi zrovna ujela ruka s chia semínkama, tak je z toho pořádná porcička. A kromě mandlového másla jsem ji vylepšila i kouskem té kokosové čokoládky.
A další malá svačinová kaše, tentokrát klasika v podobě burákového másla. A trojúhelníčku Milky. A samozřejmě i klasika v podobě nepořádku na pracovním stole.
Sladkého není nikdy dost, a obzvlášť k snídani. A ideální snídaně je pro mě třeba tenhle tvarohový koláč s ovesnou drobenkou, který Terka nedávno znovu upekla. Je to jeden z mých nejoblíbenějších koláčů, a po cheesecaku vlastně možná úplně nejoblíbenější. Protože to nejlepší, co se dá dávat na koláče je tvaroh a drobenka. A tenhle je celý jen z těchto věcí, bez zbytečností navíc.
Kromě brusinek, to zbytečnost není!
Další koláč, ale tentokrát slaný. Chtěla jsem upéct celozrnný quiche, ale nemohla se rozhodnout jakou náplň, tak jsem tam dala rovnou dvě - půlka s karamelizovanou cibulí a Hermelínem, půlka s červenou řepou a balkánským sýrem.
A samozřejmě se ani tentokrát článek neobejde bez mých pohankových palačinek. Tyhle byly na slano, plněné mozarellou, šunkou a sušenými rajčaty. A oběd jsem měla na stole za 5 minut.
A další rychlý oběd, který na krásu moc nehraje. Těstoviny, špenát, lžíce zakysané smetany, niva.
A jedna z večeří. Listový salát se zálivkou, sušená rajčata a "večerní bílkovinový chléb" (jo, ten s tím hrozným názvem:D) od Penamu se sýrem.
A teď trochu jiná večeře. Podle Kitchenette jsem upekla housky na burgery, koupila mleté maso, a poprvé připravila poctivé domácí burgery.
A další večere s mým mužem, pro něj opět domácí burger, pro mě tentokrát skromnější - opět ten "večerní chléb" a salát se sušenými rajčaty.
A podobná večeře, akorát tentokrát s bílkovinovým chlebem, co jsem si přivezla z Vídně (to je teda suvenýr:D). Nebráním se ani klasickému pečivu, a to ani k večeři, ale ráda to střídám i s něčím takovým.Z Vídně si taky vždycky přivezu nějakou oblíbenou tyčinku, které tam mají v Müllerovi nebo drogerii DM.
A vždycky si dovezu i něco sladkého, tentokrát tuhle výbornou bílou limetkovou Lindt.
A nebo třeba tyhle sušenky Oreo, na které jsme narazili v malém supermarketu přímo ve stanici metra Westbahnhof na Mariahilferstrasse. Musela jsem je koupit už jen z principu. Zaprvé je u nás nemají, za druhé jsou s burákovým máslem #sommusela.
Můj mozek funguje na dvě věci. Kofein a čokoládové boby. Jsem si tím jistá. A proto je každodenní rituál v podobě kostky (nebo jiného tvaru :D) hořké i nehořké čokolády a hrnku kávy nutností. I dvakrát denně.
Tuhle jsem koupila v Bille jen za 25 korun, a je moc dobrá. Nejvíc podle mě stejně dělá obal, to si pak řeknu "joo ta má hezkej obal, ta bude nějaká lepší!" #logika
A rozloučím se s vámi dospělácky. Ideální svačinka pro někoho, komu je 24 let. Obdoba mých oblíbených kukuřičných křupek Biosaurů - Organicasauři :D
Já zase poslední dobou snídám jenom kaše, ze 4 druhů vloček - kukuřičné, ovesné, rýžové a jáhlové, s burákovým máslem a stejně jako ty se čtverečkem nějaké skvělé čokolády a nedokážu si bez toho představit ráno! :)
OdpovědětVymazatMarketko, super clanek:) ale chci te varovat pred tou cokoladou z Billy..obsahuje polyricin neco oleat:D a je to neuveritelna sracka! Podivej se na stream A dost! Maji o tom video..tusim ze to je E476..https://www.stream.cz/adost/10005371-cokolada-necokolada
OdpovědětVymazatTo mě podrž :-D Netvrdím, že je PGPR bez chyby, ale to video se mi snad zdá. Pan investigativní novinář předvádí místo skutečných argumentů jenom domněnky, nesmyslné analogie, neúplné či zavádějící výroky a zhnusené ksichty. Na druhou stranu je to vydatný materiál pro populární hru "Kdo najde víc argumentačních faulů?"
VymazatNo do pytle! to mandlový máslo potřebuju, nutně :D
OdpovědětVymazatMňam.. Samé dobroty!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Já jsme si koupila ve zdravé výživě mandlové máslo, nějaký echt 100% mandle, bla bla bla. No, moc mi nezachutnalo :/ a stálo mě skoro 300! Takže jsem dneska raději otevřela poslední zásobu z lidlu a zase si dala arašídové. Možná to bude tím, že ty mandle nebyly pražené. Taky jsem propadla tomu večernímu chlebu od penam a docela mi fakt chutná, ale vždycky si ho ještě hodím do toastovače. Mám na něm ráda, že je nadýchaný =)
OdpovědětVymazatAaa to jídlo vypadá zase tak dobře! jinak to mandlové máslo asi nutně potřebuju! :D
OdpovědětVymazatUuf mě je jen 20, to jsou biosauři ještě ideální :D a Tvá čokoládová taktika je i moje, občas se i pletu no a koupím nějakou hrůzu ;D
OdpovědětVymazatAhoj Marketka, skusila si uz arasidove maslo od nu3tion.com? je vynikajuce, tekute, bez pridaneho cukru a soli, chuti vyborne, a da sa s nim krasne polievat ovocie na svacinku, alebo kasa.. Odporucam :) Kilove balenie stoji 8,5 Eura.. Maju tam aj mandlove, ale to som este neskusala..
OdpovědětVymazatNádherné fotečky, všecky! Ta orea Ti až závidím, protože jestli je něco dokonalost, tak je to arašídové máslo, a Orea jsou taky nebe v hubě, takže jejich kombinace musí být...prostě luxusní! :) Jinak všechno vypadá skvěle, koláče, kašičky :3 Mňamíí!!
OdpovědětVymazatTen burger vypadá moc hezky, tvůj muž musel být spokojený :) Akorát proč sis ho nedala taky? Dva plátky chlebíka ti k večeři stačí? To bych měla asi hlad, zvlášť kdybych cvičila tolik jak ty :)
OdpovědětVymazatJinak za kolik prosím kupuješ tu pohankovou mouku? Mně se zdá všude strašně drahá.
Já jím docela často, tak 6x denně, ale rozhodně ne málo - spíš nemám chuť na maso tak často, ale jen občas, o pár dní dřív jsem ho ale měla taky:)
Vymazat¨
A kupuju ji ve zdravé výživě (Brána ke zdraví v Brně) asi za 30kč za půl kila, nebo tak nějak:)
No jo, opět samé dobroty. Burger včetně domácí housky vypadá skvěle (šikovná hospodyňka !!!). Hmmm, večerní chleba vypadá jako chytrá marketingová taktika (musím ho vyzkoušet nejlépe teď a hned !!!)
OdpovědětVymazathttp://radinsen.blog.cz/
samé dobré veci :D ! dvojafrebný quiche sa mi páči najviac :)
OdpovědětVymazathttp://bonesincouture.blogspot.sk
Ahooj,
OdpovědětVymazatděkujeme za inspirativní článek, co dobrého si zase koupit. O:)
Smím se zeptat, kde se dají sehnat ty krásné šipkové nálepky? Případně značku, předpokládám, že jsou z ciziny. :)
Krásný den!
Ahoj Kami, bohužel jsou z Holandska, z obchodu Hema - ten je tam na každém kroku a podobných věcí tam mají opravdu spousta a ne nijak draho, tyhle byly za euro:)
VymazatNa kaše jsem nikdy ulítlá nebyla, ale poslední dobou mi strašně chutná kaše kaštanová od Mixitu (namíchala jsem si jí s trochou mléčné a hořké čokolády a je úplně luxusní). Biosauři mě moc neoslovili chuťově, ale dětem chutnají, tak jim je občas, když je v plánu nějaká oslava, koupím. A jinak to mám stejné, jak nemám dvakrát denně kafe a čokoládu, nejsem to já :-)
OdpovědětVymazatJestli máš dobrý mixér tak si mandlový máslo umixuj doma :)) , dělám ho už celkem dlouho je to fakt pecka,nedávno u mě byly na návštěve kamarádky,dělala jsem jim vafle a skoro celý mi ho snědli :D , stačí jen opražit mandle,hodit do mixéru, nenadávat a mít trpělivost :D
OdpovědětVymazatTy tvoje kaše vypadají strašně dobře :D !
Můžu se zeptat,máš někde na blogu recept na celozrnný quiche ? Už nějakou dobu ho chci udělat ,ale nenašla jsem ten správný recept :)
Hezký obal = výborný produkt. No jasná věc, hoď to tam! :D Zrovna mi obal od té super čoko leží v koši (fňuk)
OdpovědětVymazatAhojky, mám na tebe dotaz :) četla jsem na tvém blogu o sušenkách Petra Havlíčka. Asi před 2 rokama jsem je kupovala často, pak upadly v zapomnění a teď je sháním, ale kromě internetu jsem je nikde neviděla :( Poradíš, kde se dají sehnat? Děkuju :)
OdpovědětVymazatDíky tvému článku jsem se rozhodla, že tento víkend prostě něco upeču!
OdpovědětVymazatNepekla jsem už dobrých pár měsíců...ta lenost :D.. ale po tvých kreacích se musím taky vzchopit. :D
arašídové máslo z Mark&Spencer je nejlepší ! a s cenou to u něj ani není tak hrozné :D mnam nevím které jídlo bych snědla dřív :D
OdpovědětVymazatMoc povedený článek :) opět! :D
OdpovědětVymazatTo burákovo-máslové Oreo nutně potřebuju! Ale jelikož jsem ho ve volné přírodě ještě nezahlédla, tak si musím pomoct sama! :D Mě stačí, namáčet obyč Oreo do burákového másla. A to má jednu výhodu- toho másla tam máš kolik chceš:D
Také mě moc zaujaly dinosauří křupky <3 ještě, že je mi jen 15, takže mám ještě nárok :D :'D
Mňam, tolik dobrůtek :) Mandlové máslo je strašná dobrota, mně teda chutná daleko více než arašídové, ta chuť je taková jemná, nasládlá..A dinosauří křupky jsou perfektní! :D :D The Colorful Blog
OdpovědětVymazatprosím ťa kde zoženiem taky remienok na fotak krasny ako mas ty ? :)
OdpovědětVymazatBurgery jsem tento rok doma dělala několikrát, ale domácí bulky ne. V místním Globusu mají super housky přímo na burgery. Každopádně domácí jsou domácí.
OdpovědětVymazat