neděle 17. ledna 2016

#bydlení

Celá moje rodina je dost technicky zaměřená. Oba rodiče mají před jménem Ing., Terka tam bude mít za dva roky Ing. arch., byt máme plný různých stavebních katalogů, papírů, pravítek, a každou chvíli se v pokoji objeví nový model nějaké stavby.
No a pak jsem tady já. Matematika mi kazila vysvědčení už od druhé nebo třetí třídy, a úplně jsem ji přestala chápat ve chvíli, kdy jako pomůcky na vysvětlení přestaly stačit jablka, hrušky a dílky pizzy. Kvůli matematice jsem málem na gymplu ani nešla k maturitě, a špatnou prostorovou představivost budu mít asi vždycky. Ať už to jsou logické úkoly, kde máte určit, co je na druhé straně kostky, nebo.....nebo třeba rozvržení nábytku v prostoru. 
A to druhé mě v blízké době čeká.
Jako ten nejméně praktický člověk na světě samozřejmě nejsem schopná rozhodnout, jestli je lepší umístit vodovodní baterii na vanu nebo do zdi, jestli dát v kuchyni zásuvky vedle sebe a nebo každou z jiné strany, na kterou stranu kuchyňské linky dát myčku, zda zvolit kachličky rozměrů 15x15 nebo 18x18, jak hluboký umyvadlo, nebo snad jestli je lepší parkety nalakovat či namořit. 
Místo toho mám ale naprosto přesnou představu o tom, jakou si pořídím formu na pečení, jaké hrníčky na kávu nutně potřebujeme, že vaflovač ve tvaru srdíček bude lepší než ten co dělá vafle hranatý, jak pověsím na zrcadlo světýlka, do jakých skleniček budu kamarádkám míchat koktejly (těšte se, kočičky!) nebo do které blízké pekárny budu z nového bytu chodit s mopsem ráno pro snídani.
Takže je vám asi jasný, že praktické informace o zařizování interiéru se ode mě nedozvíte (ale ten recept na wafle vám ráda dám!). Ale co se týče těch nepraktických, ráda se s vámi podělím o úplně první představy o tom, jak by mělo vypadat mé nové bydlení.
Teď probíhá rekonstrukce - nové bytové jádro, nová koupelna, elektroinstalace a takový-ty-věci-kterým-nerozumím, a zhruba do dvou měsíců se budu stěhovat - do nového, i s mým mužem. 
Nebude to nikde do podnájmu, ani do žádného náhodného bytu, a už vůbec ne nikam daleko. Jen o necelé dva kilometry dál, blíž k centru (blíž na Crossfit ojojoj!). Bude to do bytu po dědečkovi, který už bohužel tři roky není mezi námi, a tak je to byt, ke kterému mám moc hezký vztah. Ještě teď si úplně živě pamatuju, jak jsem tam na Štědrý den před dvaceti lety z okna kuchyně viděla Ježíška! Fakt!
Na jednu stranu se strašně moc těším, na druhou stranu z toho mám trošku strach - přeci jen, být oficiálně dospělá má i svůj háček v podobě složenek, účtů za elektřinu, volání opravářů a podobně božích věcí. 
A protože se teď budu zabývat i vším okolo bydlení, zařizování, vybírání ideální barvy na zeď nebo přemýšlení o tom, jak vypadá ideální knihovna, čas od času se i tady objeví nějaký ten článek s heštegem bydlení.
A co jsou moje první plány, které věci v novém bytě rozhodně musí být?
Všechny obrázky jsou z Pinterestu, vlastní nemám....zatím.
V kavárnách se mi vždycky moc líbily veliké tabule, kam se píše denní nabídka - buď jako tabule ze školy, a nebo ještě lépe - celá popsaná stěna! A tak jsem se rozhodla, že to chci i doma. A myslím, že to bude skvělý - bílá kuchyňská linka, jednoduché bílé kachličky, a k tomu jedna část stěny natřená černou tabulovou barvou, kam budu moct psát vzkazy, co budeme mít za dobroty, co koupit,  na Vánoce, Halloween a různé příležitosti malůvky.....a nebo třeba nadávky, až Lukáš dopije mlíko a nekoupí nový, zapomene nakrmit mopse, namíchá můj dobrej protein se svým hnusným, nebo podobný zločiny! (který se ještě nestaly, ale čistě teoreticky :D)
Zaprvé je to levný, což je jeden z nejdůležitějších bodů, kterým se budeme při zařizování řídit, a za druhé to prostě dobře vypadá. Za málo peněz hodně muziky aneb postele z palet.
A co dělá ložnici hezkou? Hezký povlečení - relativně levná, a zároveň tak podstatná věc.
Dokonce jsem se přistihla, že když na Booking.com vybírám nějaký hotel na výlet nebo dovolenou, automaticky se mi víc líbí ty, kde jsou nafoceny postele s hezkým barevným povlečením (který mnohdy odvede pozornost od plesnivých rohů :D), protože to ten pokoj pak hned vypadá víc stylově, než když je postel povlečená jak v nemocnici nebo ve vězení.
Vyvolané fotky a oblíbené vzpomínky a zážitky stále na očích, to bude jedna velká část zdi. Zatím nevím kde, ale bude. A nejlépe to budou fotky v podobě polaroidů, na kterých budou všechna oblíbená místa, od Barcelony až po Mikulov, a zážitky od pořízení (budoucího) štěňátka až po crossfitové závody.
Medvěd - Číča v kleci, rámečky Bonami.cz)
A protože jsou všechny stěny holé, nábytku a nábytku jen pomálu, bude spousta prostoru pro nějaké hezké obrázky nebo fotky ve velkém formátu, možná i nějaká ty moudra na zeď, uvidíme. A moc se mi líbí i takhle nakreslené rámečky na zdi. No a vlastně ani ta tyrkysová barva na zdi není úplně zlá!
Jako ten nejméně praktický člověk na světě samozřejmě toužím i po nepraktických věcech.
Na oblečení se bude prášit, bude na očích, když budu líná to pověsit nějak úhledně, bude to padat na zem, (ten budoucí) mops to bude tahat na zem, ale.....stejně tenhle štendr na oblečení chci a chci!
A chudák Lukáš tak bude mít pořád na očích moje oblečky, což bude jasnej argument, až budu zase fňukat, že nemám co na sebe.

P.S A kdybyste měli nějaké tipy, kam pro inspiraci ve stylu "za málo peněz hodně muziky", sem s tím! A budu moc ráda, když se se mnou podělíte i o vaše nápady, co se do nového bydlení hodí, nebo jak vypadá váš vysněný byt:)
P.S. 2 Jsem tak nepraktická, že když jsem byla doma sama a na záchodě praskla žárovka, radši jsem svítila baterkou, než abych ji měnila! #tosismohlanechatprosebe

37 komentářů:

  1. No ikeu ti asi nikdo radit nemusí, ale na povlečení a takový "designový" blbosti mám hroznš ráda HM home .. a když se chytne sleva, tak je to i levný :D a na skleničky a nádobí obecně mi zas přijde bezva Tiger :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, HM Home je boží! To sice v Brně nemáme, ale ve Vídni jsem stejně každou chvíli!:D A Tiger je nebezpečnej, tam jsem si taky vyhlídla už milion to-koupím-do-novýho-bytu věcí :D

      Vymazat
  2. super tipy - ta popisovací stěna se mi taky všude líbí :) tak možná do nového bytu :) Ať se vám hezky bydlí a hlavně, ať jste šťastní :)
    midas touch outfit & giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Ja mam za sebou včerejší 8 hodinový maraton ikea-sconto-kika-asko a jak jsem se na vybavování bytu těšila, vcera jsem rychle vystrizlivela:D vybíráni sklenicek a dozicek, jak píšeš, je parada a bohuzel to je uz závěr, takze ted se placame v komodach, skrinich, postelich, sedackach a podobnych věcech.... V ikea vsechno hnusný! Jsem byla presvedcena jak tam vlitnem a za dopoledne bude hotovo a z nábytku jako takovýho tam nebyla snad jedina hezká věc:D takze dneska nanovo....jdu zkoumat dtest výsledky lednicek a radši ukončim svou esej:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si ani nechci představit!:D
      Já mám velkou výhodu v tom, že tady ty nutný věci jako lednička, pračka, kuchyňská linka nebo základní nádobí řešit nemusím, to tam všechno mám, takže zůstanou peníze i energie na nákup těch zbytečností, jako jsou štendry na oblečení, rámečky a vázičky :D
      Ani z nábytku zatím moc pořizovat nebudeme, vestavěný skříně tam jsou, kupodivu hezký, a v obýváku zatím necháme sedačku, která tam je - když se to schová do hezkých polštářů, nebude poznat, že je z 80.let :D

      Vymazat
    2. Holky mně teď stačí jen rekonstrukce koupelny! :DD Honza se furt ptá na věcí, jako jestli bychom měli dat umyvadlo doprostřed desky, nebo trochu doprava, aby byla i odkládací plocha a jestli chci umístit zásuvku na požární hlásič ke dveřím nebo k pračce a já mezitím vybírám dekorativní svíčky a mističky :DD

      Vymazat
    3. Viděla jsi ve Scontu polštářky? Nejsou jako Ikea - severský studený styl.

      Vymazat
  4. Jéé, jak já ti Marki závidím!!! Snad se taky brzy dočkám. Já miluju styl severských zemí, takže tím mám zaspamovaný pinterest :-D A s tou matikou jsi mě pobavila, to si můžeme plácnout :-D
    P.S. Ten nepraktický štendr chci taky! Nejvíc cool :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha matematický královny:D
      Taky miluju hlavně ten styl, nic přeplácanýho, žádný výrazný barvy, to když tak až na doplňcích:) a určitě se taky brzo dočkáš! :)

      Vymazat
  5. Jéé, to je super, zařizování prvního bydlení je strašně krásný proces, kdy se můžeš realizovat a je to prostě fajn, i když nejsou peníze :) Jinak stojan jsem taky nutně musela mít a nepřijde mi, že by se na oblečení nějak prášilo nebo to vypadalo ošklivě, je to super :) A ta tabulová stěna zní skvěle, to se nám pak budeš muset pochlubit! Mně se třeba líbí poličky, kdy jen dáš do zdi konzole a na ně místo desky knihy ... nebo noční stolek z dřevěné bedýnky, jen zavěšené žárovky na drátu místo lustru, ... mám taky plnou složku v počítači :D Tak držím palce, ať to všechno hezky klapne a nemusíte řešit žádné nepříjemnosti ;) A o ty účty a další starosti se neboj, není to tak hrozný, jak by se mohlo zdát .. horší je furt vymýšlet co vařit, protože prostě nebudeš chtít dělat muži kuskus s tofu, alespoň já to tak měla a po 3 letech už mi nápady docházely :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty poličky i stolek jsou super nápad, díky za tipy!:)

      A s tím vařením to bude těžší, prý budu vařit denně maso a žehlit košile, že prý kdybych chtěla rovnoprávnost, tak budu muset taky všechno opravovat, měnit žárovky, vrtat poličky a tak....takže není na výběr, budu hospodyňka :DD

      Vymazat
    2. Ajaj, doporučuji předplatné nějakého food časopisu :D :D

      Vymazat
  6. Upřímně-paletový nábytek se mi líbí, ale přítel dřevař mě z iluze " levné" vyved... Chceš-li mít jistotu, že to není napuštěný sajrajtama, nechceš trávit hodiny a hodiny broušením otřepků a opravováním kazů (prý ho ani nehne)... Jo, z kvalitních palet by nábytek byl krásný, ale levný už ne... A ještě měl nějaké řeči ohledně praktičnosti- že se pod tím nedá vysát a tak...
    Jinak tabulová stěna se mi taky moc líbí, ještě víc magnetická, ale magnetická barva je drahá jak...
    Já mám svůj byt/ dům zatím v říši snů, ale budou tam určitě sedací vaky a pak mám svou dokonalou vysněnou místnost s krbem, oknem, knihovnou, houpacím křeslem a na zemi buď nějaký super koberec, nebo ovčí kůže (ty budou 100% v tom houpacím křesle)... Nějaké rádio, kávový/čajový servis... A možná houpačka na jogu ve vzduchu... Prostě taková moje zašívárna, kam nikdo jiný bez mého svolení nesmí 😉... Jooo jsem "praktická" a ještě k tomu děsně "nenáročná"... Ale vždy, když vymyslím uplnou blbost dorazí přítel a špendlíčkem racionality tu mojí bublinku praskne...

    OdpovědětVymazat
  7. To se teda těším! :-D Parádní zprávy, doufám teda, že vše platí a já muzu vybírat dary do placu. Stačí pisknout a hned jsem tam :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tebou se počítá, ty budeš první, kdo bude spát v "pokoji pro hosty"(i když....možná bych měla zatajit, že pokoj pro hosty=mopsí pokoj :D) a koštovat vínko z nových skleniček!!:)

      Vymazat
  8. Market, s tou představivostí jsme na tom naprosto stejně. Naštěstí moje mamka má na zařizování talent a k tomu skvělý vkus, takže kdy jsem zařizovala, tak jsem jen za ní v obchodech chodila a platila :-)
    Přeju vám, ať se vám v novém bytě hezky bydlí a ať jste spokojeni a šťastní.
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. O té posteli z palet pak koukej napsat, jsem na ni hrozně zvědavá. Taky až se budem s přítelem stěhovat, tak bychom ji chtěli. Jenže já mám panickou hrůzu z pavouků a úplně vidím, jak všude v těch paletách budou pavučinky a bude to úklidově hrozně náročný... Už jen proto bych pak nakonec spala na gauči, protože tam je menší riziko sežrání osminohou potvorou :D

    OdpovědětVymazat
  10. My se tedka s mym muzem stehujem hrozne narychlo. Sdileny domecek jsme se rozhodli opustit a najit si neco jen pro nas dva. Prvni problem je vyresen. Misto mokreho smradlaveho pidi bytu budeme mit krasny domecek na pozemku farmare s irskym vyhledem do prirody misto na Tesco a zeleznici. Irska nabidka bytu je totiz asi takova ze za 850€/ mesic muze dostat doslova socialni bydleni #fujhnus. A tak jdeme 5 km od mesta, ale do prirody a do velkyho. Nejaky nabytek tam je, sice nic moc, ale snad nam nektery dovoli si dat pryc. Ale hlavne je tam velka kuchyn, a taky moderni. A podkrovni loznice a jeste jeden pokoj navic. Juhuuu. Na zarizovani se tesim. tady je problem s Ikeou, jelikoz je jen jedna v celem Irsku a teda nic moc. bude to chtit improvizace. Kazdopadne, drzim palce pri stehovani, je to vcelku mazec a mozna i ta nejtezsi cast 😂

    OdpovědětVymazat
  11. Černá stěna, rámečky a fotky - to je moje!

    OdpovědětVymazat
  12. Hrozně ti závidím, že u tý rekonstrukce nemusíš být. My rekonstruujem tím, že už bydlíme, takže všude bordel, hluk, smrad atd. Vypadá to, že po dvou měsících boje snad budeme mít hotovou koupelnu, hurá! Hrozně ráda bych vybírala vázičky a skleničky, ale peníze jdou do tohodle :( :D. Každopádně aspoň něco jsem si prosadila, takže v chodbě chci taky nějakou tabuli a koupila jsem si asi milion úložnejch boxů a cpu je všude :D
    Ať se vám pěkně bydlí :)

    OdpovědětVymazat
  13. Markét, tenhle článek se mi moc líbí, už jen proto, že já mimojiné svůj blog nyní také vedu už takřka "jen" o bydlení a nějakém to jídle...snad, bude:D (Jím totiž jako normální čuně, takže nic čím se chlubit na blogu:D)
    Každopádně mám stejné heslo - jsem minimalista, takže pokud něco stojí 0,-Kč maximálně 1-2,-Kč, je to to, co potřebuju :D Takže teď budu postupně přidávat bydlící příspěvky pořád, protože s přítelem právě budujeme naše nové bydlení v naší chaloupce^^ Budu také moc ráda, když se třeba u tebe budu moci pak inspirovat ;) Protože já mám moc ráda styl (směs) vintage, provence, shabby, cottage, venkovského stylu...a tak nějak aby vše ladilo - a bylo zadarmo :DDD

    OdpovědětVymazat
  14. Ikea je jasná věc a pak maj taky supr věci v Primarku, pokud budeš mít cestu :) Jo a na serepetičky určitě Bonami a Butlers.
    Btw. Taky mě to čeká a to ještě vyšší level - na jaře začínáme stavět dům. To se člověk najednou diví, co všecko musí vybrat...rámečky na zásuvky, rámečky na splachovadla, kliky od dveří...:D K vázičkám mám bohužel ještě daleko :)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky gratuluju k bydlení. První zařizování je prima, i nějaké to bydlení v provizoriu (já první zařizování absolvovala v minulém století - r. 85 ;-), takže sehnat cokoliv nebyla úplně jednoduchá záležitost).
    Pokud jde o levno, tak náš mladej (který zařízoval před dvěma lety, moje zkušenosti by moc použitélné nebyly), toho hodně koupil v Ikee, vylšo to cenově slušně a je celkem spokojený (i když tu někdo zmiňoval. že si nevybral). A kuchyň (kde jsem byla konzultatnt ;-) se mi líbí, klidně bych takovou brala.
    Já sama bych se vyhnula Asku (cca před 5 lety neskutečná anabáze s koupí postelí) a Scontu (odtud si nějaké skříňky kdysi kupovali naši a byl to dost šunt). Dobrou zkušenost udělala před dvěma lety máma se Studiem zdravého spaní (ale teda úplně levná ta postel nebyla).
    Na místo palet bych možná jako provizorium viděla koupit je kvalitní matrace a nechat je provizorně na zemi (a šetřit na rošty a rám ;-).
    Každopádně, ať se vám hezky bydlí

    OdpovědětVymazat
  16. postel z palet je na mě možná až moc drsná :D ale mým snem je police/knihovna, kterou jsem viděla udělanou z otočených ne přímo banánových krabic, ale spíš takových větších "jakobyplaňkových" přepravek - stály všechny na jedné z těch úzkých stran - a vypadalo to s t r a š n ě dobře!

    OdpovědětVymazat
  17. tak doufám, že pak bude nějaká bloggerská kolaudační párty :) Všechno se mi moc líbí, já mám taky ráda takový styl. Doufám, že vše bude podle tvých představ :)

    OdpovědětVymazat
  18. My už máme stěhování za sebou a jsme ve fázi zvelebování :-D je to super, udělat si všechno podle svých představ. Co se týče té postele,upřímně mě tenhle trend úplně minul. S přítelem sme se shodli,že chceme vysokou,pohodlnou postel,kterou jsme sehnali v ikea a přesně splňuje naše požadavky :-) takže určitě bych zainvestovala do dobré matrace a postele, je to podle mě jedna z nejdůležitějších věcí do bytu. Tak ať se daří a užij si to,je to bezva :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak s tou matikou to máme úplně stejně! :D Jinak se mi moc líbí tvé nápady, bude to určitě vypadat skvěle:) My se s přítelem stěhovali do bytu rodičů, takže nám naštěstí odpadly nějaké velké úpravy..jen jsme vymalovali, na šedo samozřejmě :D a dovybavili si to podle svého:) Ta postel z palet je super!! Kamarádka mají takhle na zahradě "odpočívadlo" pod slunečníkem a vypadá to fakt stylově:)
    http://christinalichi.com

    OdpovědětVymazat
  20. Juuuj, plány pekné, snáď ti to vyjde všetko :)) Ka by som ešte doporučila veľa veľa kvetov v kvetináčoch :) Napr. také sukulenty a kaktusy, ktoré nevyžadujú takú opateru ale zútulnia a dotvoria atmosféru a sú proste super :) (prvá vec čo som si kupovala na intrák, a ešte lapač snov a savo, ha :D )

    OdpovědětVymazat
  21. Tak takhle nějak si za x let představuju svůj byt :D ! Mě se hrozně líbí různé doplňky z obchodů Tiger,Nanunana a Butlers,sice jsem v nich byla asi jen 3x ,ale všechno mě zaujalo :D !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Jéj, tak to máte super, že do svého :) My teď polobydlíme ve zděděném bytě, staré jádro a nic nerekonstruujeme, chceme ho prodat a stavět (asi nové patro na dům). Už se těším, až tam pak budu mít vše podle sebe :)
    Moc se mi líbí tabulová stěna, nebo aspoň část, ale viděla jsem někde na pinterestu korkovou stěnu, a to se mi líbilo možná ještě víc. bylo to teplejší a byla to ooooobří nástěnka :D ... taky mám na pinterestu v bydlení 200 pinů :D

    OdpovědětVymazat
  23. https://cz.pinterest.com/kejtnejaka/new-beginning/

    Když jsem se poprvé stěhovala, taky jsem pořád vysedávala u pinterestu:D máme hodně podobný vkus. Škoda, že nemám nafocený minulý byt..bílá kuchyň, postel z palet, minimalismus...<3 závidím ti, že budeš zařizovat vlastní byt;)

    OdpovědětVymazat
  24. Doporučuji JYSK, minule jsem koukala na věci do bytu a paráda! Třeba tam měli moc hezký "kamenný" dávkovač na mýdlo na ruce:)! A mají tam levné rámečky, kde jsou citáty:).

    OdpovědětVymazat
  25. Je mi jasné, že to nejde udělat v každém bytě či baráku, ale mým sněm je takové to vystouplé okno se sedačkou (nevím jestli lze dostatečně pochopit, ale doufám že jo :D) Ať se ti hezky bydlí :* :D

    OdpovědětVymazat
  26. Haha, velmi jsem se u tohoto článku pobavila a ač jsem vždy jen pasivní čtenář, mám nyní hroznou potřebu se tu "svěřit". Úsměv na tváři a velké porozumění mi tento článek vykouzlil, neb jsem ve velmi velmi podobné situaci! Jsem rovněž technickými parametry či dokonce zkušenosti s úpravou/výrobou/rekonstrukcí nedotčena! Nadneseně se dá říci, že jsem ráda že vím co je kladivo a vrtačka, byť se mi do ruky často nedostanou :)) Zbytek rodiny je na tom však o poznání lépe. O letošních Vánocích jsme s přítelem náhodou přišli k bytu - po jeho babičce, která již nadále není schopna se o sebe v tak velkém bytě postarat. Takže se nyní nacházíme ve fázi debordelizace starých věcí a rozdělané rekonstrukce, strhávání starých tapet a tak podobně! Hrozně se těším až tam budeme bydlet a ve snaze aby to bylo co nejdříve se tedy učím všechny ty "technické" věci (abych přispěla svou troškou do mlýna a urychlila celý proces, které mi nikdy nešli neb jsem je nikdy nedělala!:D Těžko říct jestli celý proces opravdu zrychluji nebo spíše svou neznalostí zpomaluji :D ale důležité je, že touha mne pohání! Byť nevím jak správně zacházet s tím a tím nářadím, už jsem si jistá že v tom krásném výklenku bude váza, do které se budou pravidelně dávat čerstvé květiny, že si pořídím parádní povlečení a spoustu dalších neaktuálních informací. No a jelikož jsme oba dva po škole či ještě ve škole, financí není nazbyt a snažíme se šetřit kde se dá a nábytek z palet byla jasná volba!! Máme již navrhnutou obrovskou postel, rohovou sedačku, konferenční stolek, bar v kuchyni, sezení na balkoně, truhlíky na květiny a bylinky, botník a v neposlední řadě rohovou skříň.. kdy jsem původně uvažovala jen o štendru ale vzhledem k tomu že jakmile spolu budeme bydlet pořizujeme si dvě koťata a štendr by nebyl dobrý nápad jak z hlediska chlupů tak i kočičích her a pořádku :D vymyslela jsem si tedy rohovou skříň-otevřenou, v podstatě jen rám skříně - bez zadní stěny-to bude naše zeď vymalovaná jinou barvou.. a navrch si tam upevníme šoupací dveře, aby šla případně zakrýt .... no pomaluji zjišťuji že bych tu mohla psát do nekonečna, nicméně svou potřebu dát najevo podobnou situaci a tím i pochopení a natěšení jsem snad vyjádřila. Já jen aby bylo jasno, proč jsem byla tak pobavena :)
    Takže končím a přeji vám jen to nejlepší bydlení podle představ a už se nemohu dočkat na inspirativní fotky - i když jich už mám tolik, že se bojím že byt bude jeden velký kýč! :D
    S pozdravením Markéta :)

    OdpovědětVymazat
  27. Markét neměj strach, s tou matikou jsem na tom byla úplně stejně.. :-D jsem absolutně nematematický člověk, mamka je taky ing a ségra bude auditorka.. :-D To plánování bydlení ti strašně závidím! I když věřím, že to není jenom krásný, ale taky spousta starostí, aby vše dopadlo tak jak má :-) Máme velice podobný vkus, takhle přesně si svoje bydlení představuju! Nejvíc se mi líbí ta "tabulová barva" do kuchyně, poprvé jsem to viděla u kamarádů před lety a zamilovala se.. <3 už teď vím, co na to budu kreslit a psát, i když zatím nevím, kdy budeme mít s přítelem společné bydlení, ani kde to vlastně bude.. ale hlavně že vím, co si budu psát v kuchyni, co tam budu vařit a jaké víno u toho budu pít! :-D

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Markét, já se stěhovala v srpnu, takže přeji pevné nervy. :) Jinak doporučuji Pepco - mají tam úžasný dekorace a taky nádobí, ručníky, povlečení. A vše strašně levný. Já si tam minule udělala radost a koupila si tu nádobu na máslo. :D

    OdpovědětVymazat