neděle 21. září 2014

Pohankovo-špaldové sušenky

Hezký den!
O pohankové mouce jsem básnila už v palačinkovém článku. A dnes jsem z ní pro změnu udělala sušenky. Ke kafi. K čaji. Nebo jen tak. Nejlépe hned po vytažení z trouby. (A ano, maminky měly vždycky pravdu, když nám jako malým říkaly "nejez to teplý, bude tě bolet břicho".)
Konečně jsem poprvé použila nejroztomilejší razítko, které jsem dostala od Téry (a seženete to v Nanu Nana). A naštěstí jsem doma našla i stejně velké kulaté vykrajovátko, takže jsem to ani nemusela pižlat nožem.
 Na 1 plech plný sušenek budete potřebovat :
100g pohankové mouky
100g špaldové mouky
100g hladké mouky (ale pokud máte jiné druhy nebo třeba jen pohankovou a hladkou, taky to ničemu nevadí, hlavní je dát dohromady 300g)
130g másla
70g třtinového cukru
kůra z 1 citronu
špetka muškátového oříšku
50ml mléka
Mouky smíchejte a přidejte cukr, muškátový oříšek a citronovou kůru. Máslo nechejte změknout a přidejte k moukám. Podle toho, jak moc bude těsto drobivé, přilévejte mléko. A poté jej dejte ve fólii na hodinu do ledničky. A pak už jen stačí vyválet přibližně 5mm (i když možná mám opravdu špatný odhad:D) tlustou vrstvu a vykrajujte sušenky.
A pečte na 200 stupňů, dokud trošku neztmavnou, přibližně 20 minut.

19 komentářů:

  1. Ach, takto na večer robíš chúťky.... ♥

    Srdečne ťa pozývam na *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  2. PROČ NÁM TO DĚLÁŠ!!!!:D Vypadají bááááječněěěěě!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsou rozkošný!! :D Ale vím, že sušenky určitě dělat nebudu... jedla bych je totiž jen já a to by nedopadlo dobře :D Nicméně takhle na návštěvě bych si děsně ráda domácí sušenku dala :) V kavárnách to zbožňuju, jako pozornost ke kafi/čaji.

    OdpovědětVymazat
  4. Hi there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I'm starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from
    someone with experience. Any help would be enormously appreciated!



    Feel free to visit my web page - derma youth pro Review

    OdpovědětVymazat
  5. juu a kde se da koupit to razitecko?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. achjo, nejprve než někdo položí tak dementní otázku, chtělo by to si přečíst článek..

      Vymazat
  6. Vypadají nádherně, utíkám pro razítko :D

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerajú skvele! Ale nabudúce westíkovskú ediciu poprosím ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Mmm, ty vypadají výborně :) A to razítko je úžasný
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  9. Ty se ti náramně povedly! :))
    A westík vypadá senzačně. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadají úžasně :) zrovna teď jím domácí štrúdl od mamky a taky ještě teplý z trouby :D

    OdpovědětVymazat
  11. Nanu Nana neznám, ale myslím, že to razítko nutně potřebuju. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-cake-cookie-seal-mould-cookie-seal-pasty-mold-sillicone-wood-1-set-3-pcs/1637824826.html

      Vymazat
  12. Ty jsou krásný, škoda je jíst! :) Ale věřim, že chutnaj báječně.

    OdpovědětVymazat
  13. Sušenky vypadají báječně! Určitě je musím vyzkoušet. A to razítko je skvělý, ani jsem nevěděla, že něco takového na pečení existuje:D pečení miluju takže mám aspoň další recept do sbírky!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Hi there mates, fastidious paragraph and good urging commented here,
    I am in fact enjoying by these.

    My webpage ... True Cleanse Complete

    OdpovědětVymazat
  15. Jé ty vypadají skvěle, ráda peču sušenky:) A to razítko je super, to si musím pořídit :D

    OdpovědětVymazat
  16. Jůů, vypadají skvěle! A navíc mám doma zbytek pohankové mouky, která by potřebovala zlikvidovat. A tak se do nich pustím.. Nebo že bych vyzkoušela ty tvoje pohankové palačinky...? Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  17. Tyhle sušenky mohu jen doporučit! Nejen že vypadají skvěle, ale i chutnají. :) Jinak razítko bohužel nemám, ale vždy tam nožem nakreslím srdíčko a vypadá to taky moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat