neděle 16. listopadu 2014

Listopad

Každý měsíc je něčím typický, a to platí i pro ty podzimní.
V září si asi ještě nikdo nechce úplně připustit, že nás léto opouští, a je potřeba si užít teplé sluneční paprsky, dokud to jen jde. Jediná chvíle, kdy se na příchod chladného počasí začínám opravdu těšit je moment, kdy vstoupím do některého z obchodů, které jsou už od poloviny srpna plné zimních svetrů, kabátů a parek. To se ze mě okamžitě stane ta nejprostší oběť marketingu a hlavou mi běží jen "to chci! to potřebuju! to si musím koupit!". 
Říjen znamená klasický podzim se vším všudy. 
V lepším případě krásně barevné listy ve všech odstínech od zářivě žluté až po fialovo-rudou. 
V horším, a o to častějším případě to znamená spíše šedivou oblohu, déšť, nejprotivnější vítr a vlezlou zimu.
A listopad? To je přesně ten měsíc, kdy začínám mít pocit, že mám málo svetrů (vždyť jsem si jich tohle léto přitáhla ze sekáčů jen osm! :D)
Že nutně potřebuju další a další. Třeba ten černý hladící z HMka, jemnější než to nejjemnější mopsí ňuňu štěňátko. 
Je to přesně ten měsíc, kdy potraviny i nápoje automaticky dostávají přídavek "na zahřátí". 
Dýňová polévka? Sem s ní, na zahřátí se hodí!
Horká ovesná kaše? Na zahřátí ideální, sem s ní! (a teď budeme předstírat, že jsem ji na stole neměla i celé léto.)
Je to přesně ten měsíc, kdy si musím zvykat na tmu. Za ty dlouhé světlé měsíce jsem už úplně zapomněla, jaké je to odcházet z domu za tmy a za tmy se i vracet. Jaké je to připravovat si snídani pod tou neskutečně silnou a oči pálící zářivkou. A jaké to je zvykat si na to, že tma automaticky neznamená černou noc, ale klidně i 5 odpoledne, což je doba, kdy bych ještě měla něco dělat, a ne jen odpočívat "protože je večer".
Je to přesně ten měsíc, kdy mám chuť do všeho začít cpát skořici, muškátový oříšek a perníkové koření v ještě větší míře, než běžně.
- Je to měsíc dýní. I když těm vlastně patří celý podzim, ale holt se mi to hodilo. A jestli mi večer bude už úplně dobře, pustím se do dalšího dýňopečení.
A se skrořicí! A muškátovým oříškem!
Je to přesně ten měsíc, kdy jsem nucena si znovu připomenout, že existuje i něco jako pleťový krém, balzám na rty a nebo krém na ruce. Protože v tomhle období se měním v jednu velkou loupající se sušenku, a tak je nejvyšší čas vytáhnout ten nejvoňavější perníčkový krém. A nebo ten s vůní banánu v čokoládě.
Je to přesně ten měsíc, kdy se moje pleť definitivně vzdává snahy o to, mít nějakou barvu a chytá odstín "šest dní stará mrtvola, vytažená z hlubin Orlické přehrady". 
Potupně lovím z šuplíku světlejší make-up, na který se tam (naštěstí!) dlouho prášilo, a opět jsem postavena před rozpor mých zásad - "nezdravost, rakovina kůže, naštvaná maminka a prázdnější peněženka" versus "sexy snědá žena z Californie".
- Je to přesně ten měsíc, kdy tu hnusobarvu nechytá jen moje kůže, ale týká se to i vlasů. Odrosty jsou vidět 3x rychleji, a to co je obarvené se z hezké blond mění na krepatou pochcanou slámu. A tak musím častěji chodit pro barvu, stříbrný šampon na sebe lít jako o život, a po večerech přemýšlet, jestli zrovna tohle není ta ideální doba, kdy konečně zkusit něco trošku tmavšího. (ne, není :D)
- Je to přesně ten měsíc, kdy už začíná být normální koukat (bez brýlí) po probuzení z okna a přemýšlet, jestli vážně jen špatně vidíte, nebo jestli to je opravdu první sníh.
- Je to přesně ten měsíc, kdy si říkám, že bych opravdu nemohla být fashion bloggerkou. Chodit s holýma nohama, lehoučkým rozepnutým kabátkem a do foťáku se tvářit jako že je mi fakt teplo? Můj krk i močový měchýř říkají NE.
- Je to přesně ten měsíc, kdy dámské magazíny nemají žádný konkrétní hubnoucí důvod. Plavky jsou už dávno ve skříni, podzimní detox taky proběhl, ale do "jak nepřibrat o Vánocích" a "jak shodit vánoční kila" zbývá ještě jedno číslo.
 Je to přesně ten měsíc, kdy mě všudypřítomná Vánoční výzdoba přestává doslova srát rozčilovat, a začíná mě lákat, ačkoliv si to ještě nechci připustit. Ale zrovna minulý týden jsem se přistihla v Globusu, když jsem málem naložila do vozíku sněhuláčka z bílé čokolády (ale ten byl!), stříbrný sobí balicí papír  a adventní kalendář s Homerem.
- Je to přesně ten měsíc, u kterého si říkám "ať už skončí!". A to kvůli mému vánočnímu pravidlu. Mám tradici, že nakupovat dárky a chystat výzdobu můžu VŽDYCKY až v prosinci. Je to moje oblíbená činnost a strašně se na to těším, miluju vymýšlení toho, co komu dát, procházení obchodů a hledání hezkých dárečků. A nakupování krásných papírů!
Takže ano, ať už je prosím listopad pryč.......abych si mohla koupit sněhuláčka z bílé čokoládystříbrný sobí balicí papír  a adventní kalendář s Homerem!
- Je to přesně ten měsíc, kdy si po dlouhých měsících připomínám, jaké je to být nemocná. Jak chutná paralen, jaké to je potit se v pyžamu a jak pálí zázvor.
- Je to přesně ten měsíc, kdy mám chuť vykoupit všechny čaje i svíčky světa. I když tady ale zase narážím na to vánoční pravidlo, které mi nedovoluje provonět byt svíčkou s vůní perníčků.
- Je to přesně ten měsíc, kdy můžu oficiálně nosit čepice a tvářit se tak, že ji mám na hlavě protože je prostě podzim, a ne proto, že mám zrovna fakt příšerný zplihlý vlasy.
 Je to přesně ten měsíc, kdy bych měla opravdu začít něco dělat do školy, vzhledem k blížícímu se zkouškovému, ale....
- Je to přesně ten měsíc, kdy se všemi podzimními radostmi přichází i jeden velký smutek. 
Burčák je pryč!
- Je to přesně ten měsíc, kdy se můj slovník až nehezky podobá slovníku dlaždiče. Ale jestli něco opravdu nesnáším, je to vítr!
Je to přesně ten měsíc, kdy bychom měli být všichni vlastenci. Ale jaksi se to nedaří.
- Je to přesně ten měsíc, kdy se stávám trošku šetřivější, protože.....no....zase ty Vánoce.
- Je to přesně ten měsíc, kdy si říkám, že všem chlapům knír fakt nesluší.
Takže jak vidíte, listopad mám ráda vlastně proto, že po něm následuje prosinec. 
Jsem totiž strašně vánoční člověk a toho vánočního období se nemůžu dočkat.
Jak to máte vy? Máte rádi podzim? A čím je pro vás listopad typický?
P.S A jedno přiznání na závěr.
Zhřešila jsem!
Nemohla jsem odolat a už před týdnem jsem koupila nejroztomilejší talíř s perníčkem na cukroví.
VÁNOČNÍ TALÍŘ NA CUKROVÍ!
Ale nemohla jsem dopustit, že by ho třeba v prosinci už neměli!
I když sestře jsem málem vynadala, když si na něj chtěla dát rohlík. ROHLÍK SE ŠUNKOU NA VÁNOČNÍ TALÍŘ S PERNÍČKEM!

71 komentářů:

  1. dík Markét, dost - příjemně! - jsem se pobavila :D

    OdpovědětVymazat
  2. Sdílím všechny bodíky! Hlavně to s tím jídlem "co zahřeje". Mám to úplně stejně a taky všude cpu skořici (což vlastně dělám celoročně :D), ale teď navíc i medový perník/pernikové koření :-D Jediné, co se mě netýká je ta dýně. Ani hokkaido pro mě není "lehký oříšek k rozlousknutí" a byla po celé kuchyni, takže cokoli dýňového si dám raději někde mimo teplo domova - na zahřátí! :-D A ačkoli vánoční šílenství (už v listopadu!) většinou odsuzuji, tentokrát si to začínám užívat a taky už pomalu přemýšlím, co komu koupím. Já snad ty dárky i raději kupuji než dostávám :) No fakt! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám s dáváním dárků tak 50:50.....i když.....no.....dostat nějaký překvapení fakt není k zahození! :D

      Vymazat
  3. uplne NAJVIAC MILUJEM tvoj blog :) dufam ze ta niekedy stretnem aj osobne v Brne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc a moc děkuju a třeba se někde potkáme! :))

      Vymazat
  4. Nechtěla bys vidět můj přiblblej výraz při čtení tohoto článku! Opravdu a upřímně jsi mě opět pobavila! :D Hltám každý tvoje slovo. A nemůžu nic, než souhlasit. Nejradši bych reagovala na každý bod, co jsi napsala, ale to bychom tu byli velice dlouho. Takže řeknu jen to, že jsem taky naprosto úchylnej vánoční člověk. Pravidlo se svíčkama už bohužel porušuju, ale ve skříni na mě čeká plná pixla zázvorových perníčků z Ikey, a běda tomu, kdo ji otevře dřív než v prosinci! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zase nejhodnější Baru!! :)´
      A naštěstí se za chvíli toho prosince dočkáme, konečně budou perníčky, svíčky a všechno ostatní, co se teď NESMÍ :D

      Vymazat
  5. Ten závěr je nejvíc :-D Ale jinak krásný článek. Mám to nastavené podobně... Vánoce patří prostě až k adventu. Včera byla u nás v obchodním centru jakási akce rozsvicování vánočního stromu! a když jsem k tomu slyšela 15. listopadu koledu "Narodil se Kristus Pán", tak jsem měla chuť prchnout. Ti markeťáci už se fakt zbláznili :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na koledy je ještě strašně brzo :( Ale pustit si "All I want for Christmas" nebo "Christmas is all around" a "Let it snow" mě už sakra láká, ale nesmím! :DD

      Vymazat
  6. Super clanek :D. Nejlepsi byla veta na zaver, ta me dostala :D. Pro me je ted treba listopad mesic, kdy vyrazit na turu, a nejlip do deste a mlhy (nejak si ten cheescake za odmenu musim oduvodnit) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju:)
      a za takovou odměnu bych se do toho škaredýho počasí snad šla trápit i já :D

      Vymazat
  7. Ty jsi k sobě fakt tvrďák. Vánočním veselím se obklopovat AŽ od prosince je prostě nelidský :-D Proto mi tu teď hrají už 4 hodiny v kuse koledy, voní vánoční vosk a oslňují všude natažený blikátka :-D Ještě že máš pana Perníčka na překonání nekonečně se táhnoucího kníratýho měsíce (mimochodem s tím totiž SOUHLAS :-D)! Jo a měla bys častěji nosit pana Jánošíka a ne ho jen aranžovat na fotku! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem tě tam zmínit jako největšího hříšníka, ale jsem z toho tak rozladěná, že mi zase došly slova!!!! :D

      Vymazat
  8. S Vánocema magořím už minimálně 14 dní. Ale - teď mi pošly obě vánoční hvězdy, takže od toho zase na chvíli upouštím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je znamení, že s tím máš ještě počkat!! :D

      Vymazat
  9. Parádní článek :-D fakt jsem se zasmála, žeru tvůj styl psaní ( i humoru) :-) prozradíš, prosím, o jaký perníčkový krém jde ? :) také miluju vůni perníku, skořice , nedej bože vanilky..

    N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!
      Mám ho už dlouho, byla to nějaká limitovaná vánoční edice od Essence v DM nebo Rossmanech, ale podobné voňavé mají i letos :)

      Vymazat
  10. Ahoj Market, zitra jedu do Vidne do centra G3. Chci se zeptat, kam tam chodis na jidlo a jaky obchody tam navstevujes?:)) Diky za odpoved:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem tam nikdy na jídle nebyla, když nepočítám to, že jsem si v supermarketu Merkur koupila svačinu :D
      Vždycky jsem tam jela jen kvůli Primarku, ostatní obchody jako HM, Tally Weijl, CA apod. jsou ty stejné, jako jinde :)
      Ale mám ráda i Müller, je to veliký obchod se vším, od kosmetiky až po sladkosti, které nemají ani jinde v rakouských supermarketech (aaaa ty čokoládky!) a doporučuju kouknout i na jejich levné sprchové gely (něco jako Balea v DM) a tělové krémy, stojí necelé euro a mají plno krásných vůní :)

      Vymazat
  11. Já mám listopad ráda hlavně proto, že se blíží Vánoce. V listopadu už jsou obchody plné vánočních dobrůtek a věciček, lampy na ulicích se zdobí světýlkama a vůbec se pořád mluví o Vánocích. Taky miluju, když můžu jít do obchodu a kupovat vánoční dárky a poslouchat vánoční písičky, co tam hrajou :) Doma si už od října pouštím vánoční koledy a taky je oprašuju na klavír, abych měla na Štědrý den natrénováno. Nevědomky začínám už tak trochu vánočně péct, takže taky do všeho cpu skořici, perníkové koření, mandarinky, jablíčka a vlašské oříšky :D Sepisuju si seznam, jaké vánoční cukroví letos upeču a už se na to celá třesu. Nemůžu se dočkat, až si pustím svoje oblíbené vánoční cédéčko (včera mi jelo už 2x za sebou :D) a celá kuchyň bude vonět po perníčcích a vanilkových rohlíčcích. A už se nacházím v tom stádiu, kdy mám šílenou chuť na bramborový salát, vánočku a kroupového Kubu :D A právě teď čučím na vánoční film :D Zkrátka listopad je pro mě měsíc, kdy se hrozně těším na Vánoce, nakupuju, plánuju a zjišťuju, že na tolik dárků mi v životě nemůžou vystačit moje chudé úspory :D Leden je zase měsíc, kdy splácím dluhy, co jsem si v listopadu vytvořila :D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za dlouhý komentář! :))
      A vidím že to máme dost podobné, s tím těšením se v listopadu:)

      Vymazat
  12. Já myslím, že co se týče listopadu, tak se s tebou shodnu na většině věcí. :D
    Podzim jako takový mám tuze ráda, je mi totiž mnohem příjemnější než léto. Když jsou příjemné podzimní teploty, člověku ještě není zima, nemusí chodit navlečený v kožichu a kilometrové šále, sem tam ještě svitne sluníčko, tak je to bezva. :))
    Vánoční člověk jsem svým způsobem také. Na Vánoce bych snad ani nemusela dostat žádný dárek, a i přesto bych měla radost z radosti druhých. Také moc ráda vymýšlím dárky a všeobecně druhé moc ráda obdarovávám. :)) Přiznám se, že letos jsem si teda řekla, že dárky koupím už v listopadu, ať pak v prosinci nemusím poletovat po městě v davu lidí, nebo ať nemusím shánět něco na poslední chvíli. Tentokrát zastávám názor "Štěstí přeje připraveným." :D
    PS: Burčák už je sice pryč, ale přichází punčová a grogová sezóna. Juch. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, punč dokáže smutek z burčáku docela dobře změnit! :D

      Vymazat
  13. Souhlasím še všemi body ale nejvic s tím ohledně knírů, vím o čem mluvím, jednoho knírače mám totiž momentálně doma :D nemůžu se dočkat prosince už :D

    OdpovědětVymazat
  14. Miluju ten tvůj optimismus ;) já jediné co mám ráda, tak je, že brzy budou Vánoce a cukroví! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší! :) A odpočítávám dny, kdy bude to cukroví!:D

      Vymazat
  15. Miluju tvůj styl psaní :) Tenhle článek je super a x věcí na mě padlo taky :D Jen nejsem vánoční maniak a na nakupování dárků se netěším. Těším se jen na takovou tu pohodu - věčně ležet pod peřinami, koukat na pohádky, povídat si, strávit víc času s rodiči,...i když v prosinci bych měla dopisovat knihu, tak to nevím kolik si toho relaxu užiji letos :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!:) A ta vánoční pohoda má taky něco do sebe, hlavně sledovat Pelíšky a k tomu mít na břichu talíř s cukrovím :D

      Vymazat
  16. "I když sestře jsem málem vynadala, když si na něj chtěla dát rohlík. ROHLÍK SE ŠUNKOU NA VÁNOČNÍ TALÍŘ S PERNÍČKEM!" :D haha, to je dosť dobré! super post :)

    OdpovědětVymazat
  17. ooch ako ja milujem tieto tvoje články :D vždy sa dobre pobavím a zdvihneš mi náladu :D
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  18. Tak tenhle článek mi fakt vykouzlil úsměv :)) Většinu mám stejně, akorát svíčky nejrůznějších "winter" a "christmas" vůní neváhám pálit už teď. Už mě to taky pomalu chytá...ty pyžama a ponožky a bačkůrky v F&F??? Nejradši bych to zkoupila všechno jak je to roztomilý a vánoční :)) A btw. vánoční talíř už jsem taky držela v ruce a něco mi říká, že pro něj ještě poběžím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší! :)
      A v FF bych nejradši vykoupila úplně všechno!

      Vymazat
  19. Taky se snažím ještě neuspěchat Vánoce, ale je to těžké, když už týden na všech obchoďácích visí vánoční světýlka a dneska jsem dokonce viděla z okna na koleji, jak nějaká studentka dekoruje okno také nějakým světelným řetězem =D nicméně jsem podlehla ve formě vánoční nabídky v costa coffee a tu horkou čokoládu a višňový muffin jsem tam nemohla nechat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těm vánočním nápojům bych neodolala ani já.....ale to my tady v Brně (bohužel? bohudík?) nemáme :D

      Vymazat
  20. Burčák u mě střídá svařák.
    Jinak ten vanilkovej zelenej čaj z Lidlu, jsem si taky koupila a stráášně mi nechutná :(.
    Listopad mám taky ráda, že se můžu bez výčitek válet v posteli s knížkou a čajem a o nic venku nepřicházím.
    Dárky kupuji radši s předstihem a v prosinci lítám už jen pro jídlo a balící papír a stejně mi ty lidi drnkaj na nervy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo svařák taky není k zahození!
      Mně ten čaj naopak chutnal moc, ale davy lidí taky nesnáším, ale přesto si to nakupování užívám:)

      Vymazat
  21. Na blogu jsem poprvé a musím napsat že super článek. Určitě tu nejsem naposledy. jsi skvělá! ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Nechápu ten příšernej zákaz:) Já se právě snažím co nejvíc si užívat to těšení na Vánoce. Takže svíčky, plánování cukroví, dárků, občas nějaká ta vánoční písnička (ne koleda), Vánoční koleda od Dickense a podobně. Tak ať ti ten listopad uteče:)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec není příšernej zákaz! :) Jen chci aby mi to všechno bylo vzácný, kdybych poslouchala koledy a všude měla světýlka dva měsíce, ztratilo by to to kouzlo

      Vymazat
  23. Joooo, k poslednímu se přidávám, Martin se taky zúčastní movemberu a je to jako když dávám hubana smetáku :DD a balicí papír už taky mám, a vánoční svíčka už mi v bytě taky voní ^^ asi bych taky měla zavést pravidlo, že začnu blbnout až v prosinci ... :D

    OdpovědětVymazat
  24. Markét, teď jsem vážně hodně dobře pobavila :-D. Dnes na mě ten chmur tak padl, ta tma venku, ta zima, ta nechuť cokoliv dělat a tohle mi tak zvedlo náladu :-D. Perníčkový talíř, jak si to sestra mohla dovolit???!!!.. Mě už ty Vánoce taky zdolávají, už přemýšlím nad tím, jak letos poprvé upeču perníkovou chaloupku, jaký letos udělám adventní věnec, co dám na okna, kam umístím stromek :D. Miluju Vánoce!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší!:)
      A taky mám všechno vánoční už naplánovaný dlouho dopředu :D

      Vymazat
  25. Tohle je přesně ten článek, u kterého se směju od prvního písmenka do posledního ;-) :-D Moc pěkně napsané. Já mám podzim obecně ráda, ten slunečný a barevný. Nikoli deštivý ;-) A vzhledem k tomu, že už je druhá poloviny listopadu, už si pomalu dovoluji vánoční náladu, dárky už mám nakoupené a příští sobotu si jdu pro první předvánoční svařák, mňam! :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  26. Parádní úvaha o listopadu :D. Přesně jak píšeš, 5 hodin a tma jak v noci. Jinak, vánoční nálada už mě taky sice pomalu, ale jistě dohání! :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  27. Ta poslední věta :DDD já si vždy už od poloviny článku dávám v hlavě dohromady k čemu všemu se ti tady v komentáři chci vyjádřit a pak mě totálně sundá posledních pár vět, že zapomenu vše a jen se směju, takže se pak musím vrátit zase na začátek a projet to znova :D <33 každopádně, nejvíc jsem si vševědoucně pokývala hlavou při tom tom odpočívání "protože je večer", mám to totiž přesně tak, za tmy se už přece nepracuje, za tmy se chystá ke spánku (nebo pije...) :D
    A ohledně toho solárka to taky naprosto sedí :D
    Fakt totálně miluju tvoje články, pokaždý si ho nechám úplně nakonec, protože vím, že se u něj nejvíc pobavím a nakonec se i nejvíc rozepíšu. Jsi nej nej nej! (a doufám, že jestli bude v Brně nějakej ten blogerskej meet-up, že se tam ukážeš, strašně ráda bych poznala na živo svou oblíbenou pisatelku <3
    A ještě poslední věc - abys věděla, tak při každým tvým komenáři u mě na blogu uplně skáču radostí, takže díky díky :))
    Dom by Dom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi ty jsi prostě nejhodnější a samozřejmě bych tě taky moc ráda poznala! :)
      Moc děkuju!!

      Vymazat
  28. Já tyhle články miluju, fakt jsi skvělá :-) Jen tak dál

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Markétko, zatím jsem ti nekomentovala žádnej článej, ale teď už přišel čas :-) Ve spoustě věcí s tebou absolutně souhlasím a ještě se skvěle pobavím :-D Jsi šikovná, jen tak dál! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuju! A z každého komentáře mám radost! :)

      Vymazat
  30. Suprový článek :D na psaní máš fakt neobyčejný talent a když se to smísí s tvým humorem, vznikne něco úžasného! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Haha, krásný článek! Já teda podzim miluju se vším všudy, s dýněma, zimou, deštěm, šálama,..(no dobře, tu rýmu bych si i odpustila) a já mám zase jinou úchylku. Na každé roční období mám nějakou úchylku. Na podzim chytám záchvaty ze všeho co má jen trošku co dělat s dýní a vzimě je to zase sob. Takže ti musím pochválit tu božskou šálu se sobíkama, nh!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na soby mám taky úchylku, i na ty dýně! :D
      Ale jsou to ponožky, i když taková šála by se taky hodila!

      Vymazat
  32. Pro mě je v posledních letech listopad hlavně měsíc, o kterém ani nevím, kde se tu tak rychle vzal a hned je zase pryč - měsíc plný půlsemestrálních zkoušek, práce na projektech do školy, nevyspání...ale naštěstí taky toho těšení na vánoce a chumlání se do deky s čajem (a učením :-D). Co se týče vánočních dárků, tak to mám naopak - ideálně chci mít do konce listopadu už vše nakoupeno, ať jsem potom v klidu a v prosinci už jenom hezky nasávám tu vánoční atmosféru :-) Ale letos to nějak nestíhám a ještě nemám nic, tak uvidíme, jak to bude :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alespoň ti to rychle uteče a pak tady najednou bude ta vánoční pohoda!:)

      Vymazat
  33. Poslední věta to završila :D :D
    Skvělý článek! Zábavný a čtivý :) A neskutečně pravdivý...jen kdybych taky měla tak pevnou vůli na ty předvánoční nákupy všeho vánočního :D Už teď mám jak papír, tak světýlka na stromek, tak dva dárky :D Ale stále to není tak hrozné, jako rohlík se šunkou na vánočním talíři s perníčkem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! A s tím perníčkem se Terka pořádně provinila! :D

      Vymazat
  34. Listopad mám ráda jen proto, že to je měsíc, kdy se na měsíc chystám do Čech za maminkou a westíkem :-) a kde si odpočinu od pracovního mordofrmolu z letní sezony a tak trochu i od přítele..pšššt :-) a hlavně se vidím se svýma bf. Jinak moje maminka peče už asi týden, abych už drahému mohla vzít zobání sebou, což si některý lidi ťukaj na čelo. Ale my budem Vánoce doma v Čechách slavit s předstihem, takže musí bejt vše komplet :-) A na Vánoce se těšim moc, miluju je a miluju tu rodinnou atmosféru. Ale teď už mám pár let přímo Štědrej den pracovní, což mě na tý mojí práci, s prominutím, sere úplně nejvíc...ale chtěla jsem, co mám :-) Jinak zase výborný článek, který pobavil a u většiny bodů jsem kejvala hlavou souhlasem :-) Jsi supr!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, vždycky mám radost, když má někdo taky westíka!:D
      A moc děkuju, a pořádně si tu návštěvu užij! :)

      Vymazat
  35. Parádní článek :) Já miluju podzim, jsem listopadové štíří dítko, takže pro mě je listopad ve znamení oslav a večírků :) A taky velkého těšení na Vánoce, akorát dárky už mám v listopadu většinou nakoupené a v prosinci nakupuji už jen drobnosti. Nechat to na poslední chvíli by byl pro mě stres :D A ještě jednou, díky za milý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty neděkuj, já moc děkuju za milý komentář! :)

      Vymazat
  36. Ahoj Market, komentar mimo, ale co konkretne studujes? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, obor Teorie interaktivních médií na MU :)

      Vymazat