čtvrtek 15. listopadu 2012

Jídlo do školy / práce

Krásný večer ! 
Dneska to bude článek o školním a pracovním jídle, hlavně tedy o svačinkách,  co si nosím s sebou, když někam jdu na delší dobu. ( pokud jsem tedy zrovna na brigádě, kde mám takový luxus, že mě dokonce pustí na obědovou pauzu :D ).
 Nečekejte nic převratného ani extra neobvyklého, prostě jen to, jak to dělám já :) Jsou i takové dny, kdy odchází z domu před sedmou ráno a vracím se v osm večer, třeba ve středu, kdy mám školu od půl osmé až do dvou, hned potom jedu na pilates a z pilates rychle na lekci němčiny do jazykovky, takže doma jen snídám a večeřím, a to jen málo. A proto potřebuju nějaké to jídlo s sebou, abych měla dost energie a nebyla hladová ( hladová u mě znamená protivná :D ) 
Občas si i nějaké jídlo to koupím ve městě, třeba tortillu ve vegetariánské jídelně, panini, dýňovou nebo brokolicovou polévku v jedné oblíbené kavárně, a nebo jen tmavé pečivo a k tomu nějakou šunku nebo korbáčiky, a jím to jak dělník :D
 Do menzy moc často nechodím, protože už tolikrát jsem tam měla tak hnusné jídlo, že jsem odcházela akorát hladová a nasraná. Třeba takové těstoviny s dijonskou omáčkou byly ulepená kolínka politá jakousi bílou vodou s nastrouhanou mrkví :D A nebo těstovinový salát byl udělaný ze tří druhů různých tvrdých těstovin - aneb klasika "co týden dal" :D 
Protože jsem hodně jogurtová, nějaký jogurt s sebou mám skoro každý den,( proto tahám v kabelce několik lžiček :D ) obvykle ještě něčím doplněný - jako svačina do školy jsou ideální domácí muffiny, třeba mrkvovécuketové nebo banánové, které díky celozrnné mouce i dobře zasytí :)
Dost často to samozřejmě taky bývá tahle "nudná" klasika - chleba nebo rohlík se šunkou nebo sýrem. Tenhle chleba z Lidlu mám ze všech nejradši, má v sobě hodně slunečnicových semínek a je krásně měkký :)
Tenhle zeleninový tvaroh je na svačinu nebo menší oběd taky super, má v sobě bylinky a kousky nějaké zeleniny, myslím že je to cibule....s kouskem pečiva dobře zasytí :)
A moje obědová klasika doma i ve škole - kuskus!  Chutná totiž dobře i studený, stejně tak i bulgur :) třeba na takové studené rýži nebo bramborách bych si moc nepochutnala, ale kuskus je i studený moc dobrý :)
Další z těch svačinek, co si nosím do školy opravdu často - čokoládové celozrnné lupínky odsypané do krabičky a bílý jogurt :) Je to mnohem levnější, než třeba Activia Zdravé ráno s Musli, která je dost předražená, a navíc nemusíte nic chystat, stačí během tří sekund sesypat lupínky :D
Potom jsou to taky kukuřičné chlebíčky z minulého článku...
Moje nejoblíbenější musli sušenky...
Nebo tyto celozrnné sušenky...jejich velkou výhodou je, že jsou balené po jedné, takže si vezmu třeba dvě a k tomu jogurt :)
Mimochodem ten Havlíček na obalu mě rozčiluje :D
A nejoblíbenější musli tyčinka...
A když mám chuť na sladké ( dobře, tu mám skoro pořád :D ), poslouží dobře i proteinové tyčinky z DM.
Pokračování příště! :D

Na závěr něco úplně mimo téma :D
Ve statistikách blogu jsem se ze zvědavosti  koukala, přes jaká hesla ve vyhledávači se sem dostáváte nejčastěji. To že je to i přes pojem "burákové máslo" naprosto chápu a jako předsedkyni klubu milovníků burákového másla mě to těší, ale můžete mi sakra vysvětlit tohle?!?? :D
                                                             

41 komentářů:

  1. no to mě dostalo :D slaný dost černoška? :D
    co to kruci znamená?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je hafo dobrý s tou černoškou :D :D To jsem se hodně pobavila :o)
    Jinak dobré tipy na sváči a moc se mi líbí, že jíš ten 3,5% jogurt z Lidlu a ne žádné lighty (hnusky)
    Proteinovky z DM tak miluju a pro C. je pravidelně kupuju :)
    Jo a ty sušenky jsem si kvůli Havlíčkovi nekoupila :D :D i kdyby byly ze zlata... (i když, to bych je asi koupila :D - bych na tom vydělala)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha zlatý havlíčkovy sušenky:D

      Jak to má pod tři procenta tuku, tak to podle mě není jogurt, ale bílá voda:))

      Vymazat
    2. To by mělo na tom "jogurtu" být napsaný "bílá voda - nekupuj mě" :D

      Vymazat
  3. žitný sušenky a dm sušenky mám taky ráda.. ale teda vůbec od tebe není hezký dělat chutě nemocnýmu člověku, který nemůže jííst :-/ :D

    OdpovědětVymazat
  4. dobré tipy :D taky si beru jogurty a lžičky sebou :D a pak nevím kde to sníst a nepřipadat si jak debil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to jím kdekoliv, jak bezdomovec na lavičce:DD

      Vymazat
    2. já občas i jdu a jim oběd z tý plastový obědový krabičky:D

      Vymazat
  5. Super článek, asi si půjdu udělat muffíky na zítřek :D

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek :) Já si v poslední době dávám na svačinách opravdu záležet. Třeba si nakrájím krabičku zeleniny, ovoce a také jsem si teď dost oblíbila knackebroty (nevím, jak se to píše :DD)

    OdpovědětVymazat
  7. :-D to mě rozesmálo
    Jinak super příspěvek, budu se v mnohém inspirovat .:)

    OdpovědětVymazat
  8. Černoška mě pobavila :-D

    Svačinky bezvadný!

    OdpovědětVymazat
  9. skvělý článek, budu se určitě inspirovat :) Tipy na školní svačiny fakt potřebuji :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jojo, jogurtová slečno! Jsme na tom podobně! :D Jinak ten Havlíček mě na tom obalu taky pěkně sere! :D :D Možná proto sem si ty šušnky ještě nekoupila! :D :D A ta černoška je zajímavá no! :D A ty tvarohy od milka mám radši paprikové! Ty fakt můžu! Teď sem si jeden zrovna koupila! :)

    OdpovědětVymazat
  11. ted mame uplne hlad:))ja taky jim jogurty casto:)

    OdpovědětVymazat
  12. Mňam. Vždycky si říkám, jak úžasně a zdravě jíš. To kdybych já měla nafotit svůj jídelníček, tak všichni z blogu rychle utečou nebo se dají dobrovolně na hladovku:-D

    OdpovědětVymazat
  13. Luci kdybys ale viděla, jakej jsem žrout čokolády! Willy Wonka by ze mě dostal strach! :D
    a ty se svou postavičkou nic řešit nemusíš:))

    OdpovědětVymazat
  14. Jogurty miluju :D A Havlíčkovky taky :D Sem si musela vygooglit co je slaný dort černoška :D docela mě to pobavilo :D

    OdpovědětVymazat
  15. Mně třeba studené brambory a rýže chutnají mnohem víc, když jsou v pokojové teplotě než teplé, ale kuskus mi chutná víc ohřátý :D. Není lepší vynález než mističky a dózičky na jídlo, bez nich bych asi vyhladověla :D.

    OdpovědětVymazat
  16. já většinou zůstavam u nudné kombice : pečivo se sýrem a šunkou + jablko :D
    slaný dort černoška ? :D to je super..

    OdpovědětVymazat
  17. bezva článek, proteinové tyčinky z DM mám moc ráda, na mlsání jsou výborné, radši je kupuji jen sem tam, jinak by rychle mizely :-) Tu Tvoji nej musli tyčinku vůbec neznám, až ji uvidím, tak musím vyzkoušet :-) A ty "Havlíčkovy" žitné sušenky mě štvou, všude na netu na mě vykukují, ale v obchodech se nějak vytratily. Kde se dají sehnat?? Ráda bych ochutnala žitné sušenky, protože znám spoustu výborných sušenek, ale žitnou teda žádnou. :-) Asi si budu muset nějaké upéct sama :-( :-)
    jo a zajímavé heslo pro vyhledávání :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty sušenky mají v Globusu a nebo ve zdravých výživách, v Brně jsem je viděla skoro ve všech, kam chodím :)

      Vymazat
  18. Jogurty miluju, ale nejsem schopná je snít, když zteplají. To bych se zprominutím po..... Takže u mě to jistí jogurt ke snídani, případně v práci (lednička) nebo ke svačině doma. Stejně tak jogurtové nápoje - koupit a hned vypít :) Slunečnicový chléb z Lidlu také kupuji, stejně tak jejich jogurty.

    OdpovědětVymazat
  19. Taky se někdy nestačím divit, přes jaká hesla na mě lidi narazí, je to sranda seldovat :D

    Jinak svačím podobě, kolikrát doma jenom snídám, takže jídlo je nejtěžší část toho, co s sebou tahám :D A opět jsi mi udělala chuť na muffiny, už jsem je opravdu dlouho neměla! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Svačinky máme hodně podobné :-)... a ten dort černoška mne opravdu pobavil :-)... mne takhle někdo našel přes "vepřová kost" což taky absolutně nechápu :-D

    OdpovědětVymazat
  21. Proteinové tyčinky z dm taky miluju, mňam. Jinak chutě mám dost podobné;)

    OdpovědětVymazat
  22. Prosím tě, kdy kupuješ ty sušenky "Havlíček"?:D Já jsem je ještě nikde neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mají je v Globusu:) a jinak je vídám všude možně ve zdravých výživách v Brně:)

      Vymazat
    2. Tak díky, zkusím ten Glóbus.

      Vymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  24. super článok :) a ten záver.. najlepší :DDDD

    OdpovědětVymazat
  25. Obdivuju Tě, jak všechno stíháš a ještě na mě z každého Tvého článku přímo srší energie, jsi prostě superžena! A taky už se mi dost plní složka s fotkami svých svačinek, ale někdy mi fakt dává zabrat vymyslet, čím se budu celý den krmit... A už se těším na pokračování :-) A když se chci pobavit, tak taky nahlédnu, jakou cestou se ke mě kdo dostal, ale černoška mě teda dostala :-D

    OdpovědětVymazat
  26. chacha :D teď si mi zvedla náladu s tou černoškou :D

    OdpovědětVymazat
  27. slaný dort černoška :D nešlo se nezasmát :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj prosím prosím jak se jmenuje ten chlebík z lídlu? díky za odpověď Janne

      Vymazat
    2. Ahoj, to netuším, ale je tam takový jen jeden jediný, to poznáš:)

      Vymazat
    3. je to ten balený celozrnný chléb žitný, Landgut, Lidl nebo normálně volně prodejný nebalený slunečnicový? děkuju ti za odpověď

      Vymazat
    4. ten na fotce je nebalený slunečnicový, ale jinak kupuju i tend ruhý balený, je taky dobrý

      Vymazat
  28. Já si občas do školy beru jablko a jednu Havlíčkovo žitnou sušenku :D. Na zasycení před obědem mi to stačí :). Dlouho jsem si na svačinu nedala jogurt a ty jsi mi to připomněla, takže si v pondělí do batohu dám jogurt a nějaké musli do krabičky :). Jinak nějaký recept na muffiny bych ráda zkusila, zní totiž dobře :).

    Mimochodem ty formičky jsou strašně roztomilé, odkud je máš? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem si přečetla "slaný dort černoška" tak jsem se opravdu rozesmála :'D.

      Vymazat
  29. "Ten Havlíček na obalu mě rozčiluje!" :DDD

    OdpovědětVymazat