sobota 10. května 2014

Květnové radosti

Květen.
To znamená, že jsem měla být políbena pod rozkvetlou třešní. 
Nebyla jsem. 
Už jsem seschlá.
A květen taky znamená, že se nemilosrdně blíží zkoušky a termíny odevzdání všech úkolů a seminárních prací. O tom, že počet přečtených a napsaných stránek je spíš k pláči nic říkat nemusím, celkově není třeba nic dodávat k tomu, že jsem královna prokrastinace - délka tohoto článku mluví za vše.

A když už máme ten květen, nezačnu jinak, než květinami. (oooo jsem to ale romantická duše!).
Nevím, kde se ve mě vzala ta záliba v květovaných motivech, protože nejčastěji nosím jednouché oblečení a když už vzory, tak námořnické proužky. Ale za poměrně krátkou dobu mi do mé chudé a věčně prázdné skříně přibyly hned tři kousky - to šedé vlevo je nejnovější sukně z HMka, o které jsem přemýšlela tak dlouho, až mi ji málem vyprodali (klasika, nikdy se nepoučím) a vedle dvoje šaty, oboje z vídeňského Forever 21 (kam jedu v pondělí znovu, juhuu!).
A omlouvám se světu za pohled na mé věčně flekaté nohy plné modřin z pole dance či kick boxu, ale šaty a sukně mám zkrátka radši než kalhoty.
A u květů ještě zůstaneme, teď pro změnu na čelence.
Květinové čelenky se mi líbí už dost dlouho (ahoj Lano!), ale až nedávno po něčem takovém začala toužit i má marnivá duše. Bez ohledu na to, že mi nic takového nijak extra nesluší.
V několika obchodech jsem na čelenky narazila, ale buď byly moc vypelichané, moc malé na mou velkou hlavu a nebo stály kolem dvou stovek, což se mi tak úplně dávat nechtělo.
A tak přišel na řadu plán B - vyrobit si to! (ehm, tedy....jako správná blogerka bych samozřejmě měla napsat že jsem se pustila do DIY projektu).
A skóre bylo kupodivu dobré.
Počet sprostých slov : 0
Počet propíchnutných prstů : 0
Náklady na čelenku : 10 korun
Radost z vlastní šikovnosti : K nezaplacení!
U vietnamců jsem si koupila dvě kytice nevkusných  umělých kytek, světle a tmavě růžovou, dohromady za 60 korun, což byl ale vystačilo tak na 10 čelenek. A ještě by vám zbylo na hrob prababičky!
K tomu jsem doma vyhrabala tlustší gumu, pár zlatých korálků, vzala jehlu, navlékla nit, začala večer po 9 a o čtvrt na 11 už jsem koukala na Show Jana Krause s čelenkou na hlavě (no dobře, to jste vědět nemuseli :D).
Vůbec nevím, jestli někdy seberu odvahu na to, vyrazit s tím do města.
Ale na nějakou párty párty by to asi nebylo zlý.
Barevná čelenka na hlavě, barevnej koktejl v ruce.....jo, to by šlo.
A když už jsme u těch veledůležitých věcí jako růžovej kýč na hlavě, nebude vůbec od věci pokračovat k něčemu stejně veledůležitému - další oblečení!
O mém nadšení z nákupů v sekáčich už asi víte, naposledy jsem básnila o tom břeclavském. A od té doby mi do skříně přibyly další dva svetry, béžový volný cardigan na knoflíky (tyhle přehozy mám nejradši) a tento námořnický svetřík se zlatými knoflíčky, oba za 50 korun, oba vypadají že je přede mnou nikdo nenosil.
Z brněnského sekáče Genesis, který má v centru myslím 3 pobočky, já chodím nejčastěji na Masaryčku. Ale chce to hodně, hodně trpělivosti, protože 99,9% všeho oblečení tam jsou nevkusný hadry.
A kromě toho, že bych nejradši pořád a pořád pořizovala nové sekáčové svetry bych nejradši i zaplnila celou koupelnu voňavými sprchovými gely a šampóny.
A jestli mám na něco úchylku, tak je to vůně kokosu, ananasu (prostě cokoliv, co připomíná pina coladu :D), vanilky a čokolády a všeho, co voní tak sladce, že bych to nejradši snědla. A proto mám tak v oblibě sprcháče Balea, za málo peněz hodně muziky a hodně vůně! 
A v Lidlu teď mají akci (seš jak důchodkyně, Markéto!) na sprchové gely Dermacol, za sympatických petatřicet, takže je jasné, že tenhle se mnou musel domů.
Když už je nadpis Květnové radosti, musím říct co mi udělalo radost největší - to, že za mnou do Brna přijela milá návštěva, má oblíbená, vždy krásně oblečená, milá a vtipná Terezka!
Napřed jsme, jako ženy marnivé, maličko nakoukly do pár obchodů a potom jsme si zašly na kávu a výbornou ovesnou sušenkou - samozřejmě ke Třem ocáskům. A protože jsem Terce chtěla ukázat více míst, kam tak ráda chodím, zavedla jsem ji i do Melounového cukru, kavárny a baru, kde je ta nejmilejší obsluha pod sluncem. A taky nejlepší slaďoučká pálava a stejně tak dobré dortíky (cheesecake s bílým mákem, aaaaaaa!), o čemž jsme se na vlastní kůži přesvědčily, poté co jsme se shodly že 5 hodin odpoledne je čas svačiny, a zároveň už je to čas skoro večerní, kdy není nevhodné pít víno :D
(fotka od Téry a mé hladové ruce)
Poté jsme se přesunuly k nám domů, kde čekalo další víno. A fraggolino. A moje hodná sestra, která nám upekla výborné scones, červenou čepu do salátu, a připravila domácí zázvorovou limonádu.
Do postele jsme se pochopitelně dostaly až po půlnoci, protože veledůležitých věcí co bylo třeba probrat a lidí, co bylo třeba pomluvit bylo více než dost.
Další den jsme začaly brzy ráno s cheesecakem, který jsem pekla podle Dity P. (no dobře, Dita tam nedává Palouček z Lidlu  místo Philadelphie:D) a pak se vydaly na přehradu. Aby Téra mohla být turista.
Pak přišlo na řadu dilema - kam na oběd? Na palačinku do podnebí? Nacpat si pupek v indické All you can eat restauraci? Na hummus a falafel do vegetariánského Kupé? Na kousek Itálie do Cattani?
Volba nakonec padla na Ameriku, tedy East Village, království burgerů.
Proti burgerům sice nic nemám, nicméně jak vidím bagel, nic jiného z jídelního lístku mě nezajímá. A když rovnou vidím napsáno "bagel s uzeným lososem", začnu slintat jak Pavlovovi psi.
Měla jsem ho tu už podruhé (a nejradši bych nejedla nic jiného!) a tentokrát tam bylo Philadelphie ještě více než minule, museli tam vyklopit snad celou vaničku.
Nezlobila jsem se.
Téra si dala klasický cheeseburger a taky vypadala spokojeně. Jen domácí ledový čas a americká limonáda nebylo zrovna něco, z čeho bychom skákaly do stropu. A obsluha? Neurazí ani nenadchne, ale kvůli tomu bagelu vás do East Village poslat musím! A navíc je to hned v centru, za červeným kostelem.
Pak jsme se, s plným břichem a vypětím všech sil, ztěžka vyškrábaly na Špilberk, hodily do sebe další kávu, a pak už mě milá návštěva opustila.
Téra sice odjela, ale zůstala mi tady plná taška milých dárečků (děkuji děkuji děkuji!) Domácí nudle se sušenými rajčaty, které dnes v poledne padly za vlast, roztomilé ubrousky na ty moje pečené dobroty, ňuňuňu ponožky s buldočkama/mopsíkama......a kalhotky. Prý to není úchylný, ale jsou tam proto, aby byly zastoupeny puntíky, na které má Terka asi takovou úchylku jako já na buldočky.
No a taky se tam skrývala tahle kokosová dobrota, co chutná přesně jako náplň z Rafaella. Čili dokonale.
Tedy abych byla přesná, je to závislost schovaná do skleničky! Více návykové, než burákové máslo.
Ano, a to je co říct.
Otevřena ve středu večer, další lžíce zabořena někdy o půl noci, ujídána během dalšího dne.....a včera večer padla za vlast poslední lžíce.
Večer!
Normálně nemám nemám žádný problém s tím, že bych po večerech jedla sladké, útočila na ledničku nebo tam nedej bože chodila v noci, ale tentokrát se ve mě probudilo nefalšované prase :D
(trapné aranžmá s kytičkou je tam jen proto, že jsem se snažila odpoutat pozornost od upatlané skleničky. Jak mazané!)
V kuchyni ještě zůstaneme.
Pesto z medvědího česneku, (ne, tohle už prstem neujídám) který je teď úplně všude, všichni s ním vaří, dělají pesta, ve velkém ho trhají na zahrádce nebo nosí z lesa. A ti méně šťastní z trhu, jako my.
Krásně se hodí na těstoviny, do hummusu z cizrny, a nebo třeba na opečenou bagetku.
A sushi taky chybět nemůže! 
Uznávám, už se mi povedly i hezčí kousky, ale i tihle chudáčci chutnali dobře. A já tak byla hodná žena.
Cider!
Ano, ano, ano prosím! 
Tohoto tekutého štěstí jsem vypila už snad celou cisternu, a vesele budu pokračovat dál. Mezi mé favority patří slaďoučký Sommersby (který se mimochodem má objevit i v nové příchuti, volejte sláva a tři dny se radujte!), výborný Koppanberg se zajímavými příchutěmi, český Kingswood nebo Prager, a nedávno jsem ochutnala i hruškový Fizz, který řadím k těm nejlepším (bože, to je jak nějaká soutěž...)
Z Globusu za 25-30, doporučuje 11 z 10 blondýn, ale dělit se nebude ani jedna!
A rozloučím se s vámi dnešní snídaní - anglické scones, které za mnou přiletěly přímo z Anglie (a já děkuji Lucce:) a ráno tak bylo ještě hezčí. A protože tento druh pečiva miluju, půjdu si za chvíli upatlat ruce od těsta.
Mějte se krásně, a napište mi třeba, co dělá v květnu radost vám :)
P.S. A pro příště se můžete těšit třeba na článek o mé milované Vídni. Nebo o běhání. A o kick boxu, který mě málem stál zuby. Nebo nějaké ty recepty. A pohled do kuchyně, jako vždy. A o další milé brněnské kavárně. A........přestaň slibovat, Markéto, líná seš jak veš.
P.S 2 O tom, jak se u nás Terce líbilo si můžete přečíst i u ní na blogu.
P.S.3 A kdybyste ani tak neměli dost mých duchaplných sdělení, můžete mě sledovat na instagramu.

85 komentářů:

  1. Jak já tyhle články ráda čtu! Vždycky sedím, hltám slovo od slova, do toho se střídavě usmívám, mračím závistí (třeba u fotky z čelenkou nebo u toho zatraceného cheesecaku!), znalecky pokyvuji (víno sice rozlišuji na bílé a červené [a to jak kdy], ale samozřejmě vím, co je dobré) a nebo se chechtám nad těmi přeškrtnutými frázemi a výroky v závorkách :D Zkrátka mě to baví a nikdy nezklame!
    A jako dychtivý čtenář Tě beru za slovo a doufám, že nové články brzy budou a už teď se těším, až si zase počtu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek. Květen sotva začal a už tu máš tolik radostí! Hlavně se mi líbí všechno to jídlo samozřejmě :D Ale ani oblečení není k zahození a ta čelenka ti moc sluší! Já bych na vlastní výrobu neměla nervy :D Vždycky jsem se do něčeho takového pouštěla s jasnou představou a výsledek byl...no, hodně vzdálený té představě :D Každopádně tobě se moc povedla :)

    Jo a k té kokosové pomazánce! Včera jsem koukala na tvé fotky na instagramu a co se mi ráno nestane? Jdu do skříně pro mléko a tam stojí přesně ta! A ještě jedna v nějaké tuším "mocha" verzi! Mamka asi nakupovala. No a hned jsem si na tebe vzpomněla :D Ale radši jsem to ani nezkoušela , vzala jen to mlíko a schovala to zpátky...jo a teda akorát jsem to vyfotila :D Úchylka no...chtěla jsem to hodit taky na nstagram, ale pak jsem si řekla, že to by byl silně bezvýznamný příspěvek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Moni :)
      Já jsem na všechny ruční práce taky strašně nešikovná, až jsem se divila že konečně něco dopadlo dobře :D
      Udělalas dobře, že ses toho kokosovýho zla ani nedotkla, pak už to nejde vzít zpátky :DD

      Vymazat
  3. Ta kokosová návykačka je prý zlo i pro Zuzku Light :D říkala to v jednom videu, že jakmile dá jednu lžičku, má problém nejít pro další :D tak to musím taky sehnat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě docela těší, že i někdo, jako je Zuzka takovým věcem neodolá! :D

      Vymazat
  4. Já ty tvoje články prostě žeru :)
    Krásné fotky! Po té závislosti schované ve skleničce se pro vlastní dobro radši nebudu nikde ani koukat :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ta čelenka je úžasná! ♥ Chtěla bych si uplést z pravých květin, ale mam pocit, že na to nebudu mít trpělivost, no uvidíme :D a ta mánie s medvědím česnekem je všude a já bych ho tak chtěla ochutnat! Ale mam smůlu, nijak se ke mě nedostal :D a z lesa bych si odnesla určitě něco jiného, jak se znám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já ho mám z trhu, hledání v lese by u mě dopadlo špatně:D

      Vymazat
  6. ty jsi krásná ♥ téhle kokosové pomazánce jsem odolala!! věděla jsem proč :D mám podobně jako ty uchylku na kokos ♥

    OdpovědětVymazat
  7. S tou čelenkou ti to sluší :))) a dala bych si ted kvůli tobě pesto! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tu kokosovu budu muset sehnat! Stačí, že moje mamka si koupila ze stejné řady kávovou a chodí jí ujídat lžičkou a to má moje mamka pevnější vůli a nikdy jsem jí nic ujídat tajně neviděla! :D
    JInak v East Village jsem byla (jak by né, když to mám asi tak 5 kroků od školy) a burgrer mi tam chutnal, ale jak říkáš takové to neurazí nenadchne asi...
    Hezký večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt neskutečně dobrý, a to je to nebezpečí :D
      Chodíš na FSS? Mě tam nechtěli :( :D

      Vymazat
  9. a protože chvály není nikdy dost - jsi kočka, jsi kus ;D
    no a že bych si svůj květen plný zkoušek vyměnila za tvůj plný radosti ani říkat nemusím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych nezpychla ale! :D
      Já budu mít květen plný zkoušek taky, jen si to zatím nepřipouštím.....což bych pomalu měla:D

      Vymazat
  10. Juu, tak to já si taky do East Village na bagel s uzeným lososem ráda zajdu, díky za tip! :) Zítra zkusím v Lídlu tu kokosovou pomazánku, snad bude :D

    OdpovědětVymazat
  11. Miluju kokos a je jasný, že buď se pokusím ovládat, a nebo pro ní zaběhnu a padne za vlast ještě ten den :D

    OdpovědětVymazat
  12. Čelenka je super a vůbec bych se jí nebála! Bude léto a to je ten nejlepší čas na všechny bláznivý a barevný modely. A jinak bezva článek jako vždy, máš zkrátka talent na poutavé psaní :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tu kokosovou pomazánku musím někde sehnat! Já Kokos miluju, asi ji sním celou na posezení :D

    OdpovědětVymazat
  14. Takové hezké nákupy a fotky! Jsi vážně šikovná, ta čelenka ti strašně sluší, k tomu by sis ještě měla pořídit nějakej dobrej obleček a vydat se na párty párty v super exotické zemi! Jo a máš krásnou pleť, prostě princezna :)
    Na Téřiny fotky a článek z vašeho setkání jsem koukala, líbí se mi, jak si užíváte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!:*
      Ale pleť nemám nic moc, hlavně na bradě, ale tady bylo asi dobrý světlo (a make-up:DD)

      Vymazat
  15. Pěkný článek, ideální na sobotní večer ;-) Je tak milé číst o místech, které dobře znám, ať už je to sekáč nebo americký podnik, který je fajn, ale obsluha ho trochu kazí. Co můžu doporučit je kavárnička pod katedrálou, jmenuje se na "T...", nevím jak dál, a najde jí v první odbočce vlevo, když se jde po Masaryčce od nádraží (uhybá se za Mekáčem). Mají tam výbornou kávu a ještě lepší tarteletky s čokoládou a mořskou solí, ach... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je určitě Tsungram, slyšela jsem na to hodně chvály a ještě tam nebyla, což se musí napravit! :)

      Vymazat
  16. My máme tu pomazánku Deluxe taky, akorát kávovou a teda říkám, že luxusní! Samozřejmě jsme jí kupovaly za plnou cenu a nezlevní jí oni po týdnu? :D Tak tam teda běžím i pro kokosáčkovou!

    OdpovědětVymazat
  17. Ty tvoje články jsou tak neuvěřitelně pozitivní, že to až není možné! Díky za zlepšení už tak úžasně kouzelného holčičkovského večera! :) Eliška

    OdpovědětVymazat
  18. Ta čelenka je naprosto úžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ty ponožky jsou famózní! Nikdy mě nenapadlo, že by se něco takového dalo sehnat... Takový ideální dárek! :)
    A čelenka ti sluší, je parádní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      A Téra přesně ví, čím udělat největší radost, ty ponožky jsou nejlepší! :D

      Vymazat
  20. ja som vtipnejšie články hádam ešte ani nečítala, bezpodmienečne vedieš!!! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Na medvědi česnek se už strašné dlouho chystám, to pesto si musím taky někdy vyzkoušet vyrobit. Nedávno jsem ho měla v restauraci a bylo moc dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, je moc dobrý a ne tak silný jako klasický česnek:)

      Vymazat
  22. Markétko, bezvadný článek (budu muset vymyslet jiný slovní obrat, píšu to pokaždé, ale je to pravda!!).
    1. Nic si z toho nedělej, prokrastinace je vrozená (věkem opravdu neubývá, věř mi, taky honím termíny seminárek, a to si pokaždé říkám, že tentokrát si to všechno pěkně a včas rozdělím, ale prd... Nikdy žádná změna).
    2. Děkuju za westičkovskou fotku, ty víš proč... Opravdu mi vždycky naskočí úsměv, když ve tvém příspěvku nějakou její fotku najdu (i přesto, že mám úchylku spíš na boxery).
    3. Jestli máš ráda kombibaci kokosu a ananasu (jako já) a máš slabost pro Piña Coladu, porozhlídni se po jogurtovém koktejlu od Danone (je to povolená reklama?), kombinace ananas & kokos. Fakt lahůdka.
    4. Medvědí česnek mi roste na zahradě (ano, někdy patřím mezi ty šťastnější) :-) a je skvělý i do pomazánek. To mi připomíná, že musím zítra sklidit zbytky letošní úrody a nasekat zásobu do mrazáku.
    5. Kokosová dobrota vypadá úžasně!
    6. No a to sushi, to mi děláš schválně...
    Tak asi je to všechno, co jsem ti chtěla napsat. Jo, vlastně není, to je pech, že tě Kraus v té čelence neviděl. Určitě by chtěl taky takovou a moderoval by v ní celou jednu show. :-D
    Měj se kráááásně a zvládni v klidu všechny seminárky!
    Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý (jako vždy! :) )komentář Kamčo! A fotky Adélky se budu snažit dávat častěji, vlastně proč ne, když ji fotím pomalu denně a mám jich plný foťák :D
      A děkuju za tip, to zní jako velká dobrota:)

      Vymazat
  23. Super článek, těšila jsem se, až nějaký nový bude:) A moc příjemný čtení jako vždycky. Přidám se k ostatním, na těch fotkách s čelenkou ti to fakt moc sluší! Budu se těšit na další články.

    OdpovědětVymazat
  24. Jé další článek, který jsem naprosto zhltala :D mě se ty kytičky líbí, ale asi bych taky neměla na ně odvahu, ale jak říkáš ty na party! :) Jídlo už jsem obdivovala u Terezky a tady se mi sbíhají sliny jako čoklíkovi podruhé :D v Brně jsem nikdy nebyla, ale snad se tam jednou vypravím, už jenom kvůli tomu jídlu :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že někdy seberu odvahu na to vzít si to do města.....ale....no....uvidíme :DD
      A Brno je krásné město (teda ne úplně všude, samozřejmě:D)

      Vymazat
  25. Moc hezký článek, čelenka je supr :)
    Když byl deluxe týden v Lidlu, koupila jsem si 2 kokosový a 1 karamelovou... noo dopadlo to špatně :D 1 kokos a karamel snězeny za 3 dny... asi po 14dnech jsem načala druhej kokos s tím, že si budu dávat pouze jednu lžičku denně .. no nevyšlo to :D za 2 dny prázdná sklenička :/ je to neskutečná dobrota :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      a taky jsem měla v plánu lžičku denně,do kaše....to bylo naivní :D

      Vymazat
  26. Pro mě je květen spíš měsícem nočních můr - skoro nevstávám od učení (vůbec nelžu a netrávím 80% dne na počítači :D). Tolik testů a písemek a já tolik potřebuju dobrý známky...
    Fotky máš strašně krásný :) Já měla podobný krém s bílou čokoládou a taky se u nás moc dluho neohřál, sice jsem vydržela dlouho do jeho otevření, ale pak zmizel během chvilky :D
    Ta čelenka ti moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, a ať to učení leze dobře do hlavy :)

      Vymazat
  27. Si nadherna a v tej celenke uplne TOP :) Sprchac z Lidlu som ukoristila ja, ale melonovy :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Ten melounový máme doma jako tělové mléko, taky voní krásně:)

      Vymazat
  28. Lol, takový nos jako boule, omg, hnus

    OdpovědětVymazat
  29. Nemůžu jinak než pět slova chvály - jako to kviti je asi tak 150x hezčí než to, které jsme spolu okukovaly u stojanů, i když si stejně myslim, ze si ocesala ten stánek na nádraží :-D Výlet na jih byl sakra dobrým rozptylenim, diky ti za nej :-) Ještě ze sis ten sprchac koupila sama, ten byl proste úplně pro tebe, ještě dohnat cupcakovou zasteru a dary by byly kompletní... No ale uz mám hroznej hlad,tak půjdu posnidat nejspíš kaši a asi bude kokosova :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za návštěvu! (a za milion darů, hohoooo!)
      A udav se tím kokosem!!!!! :D

      Vymazat
  30. Ta čelenka je krásná! Jsi šikovná a moc ti sluší :))
    Na Coconut Spread mám zrovna hroznou chuť, ale jestli chutná jako náplň v Rafaellu, tak se u nás nemůže objevit, nebo to zbouchám během pěti minut. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Luci :)
      Chutná to úplně přesně jako to rafaello, takže pozor na to! :DD

      Vymazat
  31. Já květované vzory a všechno s kytkama zbožňuju a tvoje čelenka je hrozně krásná a moc ti sluší! :) Tuhle kokosovou pomazánku musím co nejdřív sehnat! :O (i když je mi jasný, že toho budu pak nejspíš litovat, jak budu běhat pro jednu lžičku za druhou a pokaždé si slibovat, že to byla poslední :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:)
      Jooo to by se nedalo ani spočítat, kolikrát jsem řekla "ale vážně naposled" :D

      Vymazat
  32. Super článek, moc ráda čtu tvůj blog. :) Náhodou, tak čelenka z kytiček ti moc sluší! :))

    OdpovědětVymazat
  33. Čelenka ti sluší :-)
    Květen je můj oblíbený měsíc - jednak se mi líbí, jak všechno kvete, venku je hezky (pokud teda furt neprší jako poslední dobou tady :-D), ale ještě ne vedro...a taky mám narozeniny :-) No ale taky je to měsíc plný učení :-( :-D
    Ta kokosová dobrota mě láká, uvažuju, jestli se po ní mám podívat do Lidlu...nebo raději ne, protože teď pořád jenom něco peču (a pak hlavně jím :-D), do toho jsem teď dostala kupu sladkého (a jedna bonboniéra padla skoro celá za den :-D), takže raději ne, to už by ze mě za chvíli byla koule :-D :-D...no, ještě uvidím :-D
    Ale pro scones si asi brzo dojdu, dostala jsem na ně chuť :-) A taky na všechny ty cheesecaky, konečně si budu muset taky nějaký upéct...chystám se už celou věčnost :-D
    No a už se moc těším, až budu zase v Brně - budu muset navštívat všechny ty podniky, co o nich pořád píšeš :-D
    P. S.: článek super jako vždy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Leni! :)
      Učení mě čeká taky, až mě vyděsilo, že zkoušky se tak blíží, což jsem si nechtěla připouštět :D
      Scones jsou nejlepší pečivo, včera večer jsem se snažila je upéct, ale spálila jsem je na uhel, prostě blondýna pekařka :D

      Vymazat
  34. Miluju tvůj styl psaní :D vždycky se u toho zasměju a zlepším si náladu. A díky za ty typy na restaurace a sekáče v Brně, určitě to obkouknu jak tam pojedu :). Jinak ty sprcháče jsem si taky v Lidlu chtěla koupit, ale úplně jsem na ně zapomněla..a ta kokosová pomazánka je úplně boží :). Taky ji mám doma a můžu se jí užrat.

    OdpovědětVymazat
  35. Čelenka ti setsakramentsky sekne! ♥
    Cheesecake podle Dity se vám povedl. :))
    Té upatlané skleničky bych si ani nevšimla, kdybys to nenapsala. :D
    Medvědí česnek hodlám vyzkoušet, tak jsem zvědavá. :P Pesto vůbec nezní špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristy moc děkuju:) a recepty od Dity nikdy nezklamou!

      Vymazat
  36. V tý čelence jseš nádherná :) a Terka vybrala super dárky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) A Terka je nejlepší, moc dobře mě zná a ví co tolik potěší :)

      Vymazat
  37. Ta čelenka Ti fakt moc sluší :) Mám taky čelenku, a to jsou kytičky menší, a stejně jsem se ještě netroufla s ní vyjít ven :D

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) s menšíma kytičkama bych taky chtěla, asi se budu muset pustit do další výroby :D A ještě tak někde sehnat tu odvahu, no...:D

      Vymazat
  38. V tej čelenke vyzeráš ako víla. Medzi ľudí s ňou! V nejakých krásnych letných šatičkách a určite budeš ako nejaká bohyňa za ktorou sa budú všetci otáčať (ale nezabudni si dať niečo červené, kvôli zočine).
    Ja som si v Lidli kúpila Dermacol telové mlieko za 2 € limetka, hrozno a nemôžem z neho. Nakrémujem si ruky (používam ho ako krém na ruky) a stále sa ovoniavam. Balea veci mi prídu také umelé, ale tento dermacol. Keď zavriem oči vidím domáce, sladučké hrozno občas zacítim aj limetku. Nečakala som, že je to naozaj taká bomba a to som mala problém, aby som si toho nenakúpila aj viac, ale našťastie mám ešte svoje zábrany :)
    Tie ponožky aj nohavičky sú úžasne, aj keď ja mám radšej dlhšie, aby som nezamrzla.
    U iných ľudí by som tak dlhý článok neprežila, ale u teba mi je ľúto, že už je koniec. Milujem tieto tvoje články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      Limetkové mléko jsem ještě neviděla, to zní taky zajímavě :)
      A při čtení tvého komentáře jsem si pořád musela říkat, jak je ta slovenšina krásná :)

      Vymazat
  39. Nevím proč, ale nějak mi nejede tvůj instagram, vždy se mi ukáže no photos to show, nevím čím to :(

    OdpovědětVymazat
  40. už vím :D asi to bude tím že si mě musiš schválit co :D

    OdpovědětVymazat
  41. Opravdu tě proklínám za fotku té kokosové lahody na instagramu !!! Jsem si říkala: hmmm jak může být něco lepšího než burákové máslo... Pak jsem jela nakupovat a shodou okolností jsem zahlédla tu skleničku !!! Tak jsem jí koupila... 29kč v akci nekup to !! Ale to je fakt strašný, 2 dny mi vydržela !!!! A to se u burákového másla dokážu držet, aby mi vydrželo třeba 2 měsíce!.. Tohle fakt nešlo, takže děkuji :D

    OdpovědětVymazat
  42. nedávno jsem si koupila Somersby s příchutí blackberry, chutná jak malinovka a příjde mi zatím asi nejlepší ze všech!:)

    OdpovědětVymazat
  43. Hele musím Ti říct, že jsi hrozně hezká a ta květovaná čalenka Ti moc sluší, rozhodně vyhledej nějakou hawaii párty, abys ji mohla vytáhnout na vzduch :D Květen mám moc ráda, znamená to, že léto je za dveřmi. Jo a ještě k tomu polibku, můj krasavec mě hrozně chtěl políbit pod třešní, abych neuschla, jenže všechny byly odkvetlé, tak jsme si tiply, která z té aleje je teda třešeň :D Snad se to taky počítá

    OdpovědětVymazat
  44. rafaelo má největší slabost ze sladkostí! a já si ten článek přečetla pozdě takže u nás v lídlu už nic :( no třeba budu mít štěstí v brně až pojedu do školy..... dammit!

    OdpovědětVymazat