sobota 2. června 2012

Mrkvové muffiny

Tímto vám oficiálně představuji ty nejroztomilejší silikonové formičky na muffiny.... je jich šest, jsou v krásných pastelových barvách ( doporučuje 11 z 10 blondýn :D ) a v IKEA stály necelých sedmdesát korun.
Ale teď už k muffinům....


Mrkev v buchtě nebo muffinech? Eeeeh to bude divný, ne? Nebojte, vůbec ne! :) Ještě nedávno jsem si taky neuměla představit, že by mi něco takového chutnalo, ale když jednou sestra upekla mrkvové sušenky a potom několikrát výborný mrkvový dort, hned jsem si to zamilovala a teď to patří k mým nejoblíbenějším sladkostem :)
A navíc jde o zdravou pochoutku, ideální třeba i k snídani...použila jsem celozrnnou mouku a díky mrkvi, která je sladká stačí menší množství cukru. Recept je z apetitu, ale trošku jsem si ho upravila, a ubrala cukr asi o polovinu, stačí to...zdá se mi, že většina receptů na buchty a muffiny bývá zbytečně přeslazená...






Na šest velkých muffinů budete potřebovat: 


70ml bílého jogurtu
2 vejce
130g celozrnné mouky a 50g hladké mouky
80g cukru
prášek do pečiva
kůra z jednoho citronu
3 menší nastrouhané mrkve
50g rozpuštěného másla 
špetka soli
lžička muškátového oříšku
lžička skořice


A postup taky není nic složitého - vymažete a vysypete formičky, jogurt smícháte s vejci a máslem, poté přidáte zbylé ingredience a naplníte do formiček...pečete cca půl hodiny na 180 stupňů.

A kdo by to chtěl mít ještě lepší, můžete přidat i polevu z tvarohu a pomazánkového másla, jako v tomhle receptu na mrkvový koláč, který dělá nejlepší moje drahá sestra :D Já jsem dneska ale líná, tak je nechám jen tak, a k snídani si k nim dám ještě jogurt a jablko, a samozřejmě kafíčko :)

Už jste zkoušely nějaký recept s mrkví? Jestli ne, určitě zkuste....a když vám nebude chutnat, můžete mi pořádně vynadat! :D

P.S.  Omluvte jejich estetickou stránku, mám je trošku upatlané :D




22 komentářů:

  1. S mrkví jsem ještě nikdy nic nezkoušela, nějak se mi to moc nepozdává a taky jsem nenašla odvahu :D I když, mrkvový koláč jsem už jednou ochutnala, ale nenadchl mě natolik, abych musela s mrkví něco zkoušet. Ale muffiny miluju, nejvíce mi chutnaj s ovocem - maliny, borůvky, mňam!

    OdpovědětVymazat
  2. dáš sem prosím i recept na mrkvové sušenky? Ještě nemám mrkve dost :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Zkoušela jsem mrkvové muffiny jednou, v receptu byla pomerančová šťáva i s kůrou a hádej co :D Víc mi to připomínalo pomerančové než mrkvové muffiny :D Ale byly dobré, osvěžující, haha.
    Tyhle určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. ňam! muffiny jsou super, naposledy jsem dělala citronové :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mrkvový dort doma taky děláváme docela často, s citronovou polevou, já jsem rozhodně pro co se týče nezvyklých přísad :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé t vpadají opravdu parádně :) Já mám mrkev v buchtách ráda - taky dělám mrkvový koláč, kuskusový nákp s mrkví a jablkem a takový ovocný salátek s mrkví, banánem, jablíčkem a ořechy je prostě nej :) Pamatuji si, že když jsem začala jíst zdravě, měla jsem dlooouhé období, ve kterém jsem jedla mrkev fakt každý den i několikrát na různé způsoby :D

    OdpovědětVymazat
  7. Musím vyzkoušet, hrozně ráda peču, ale nějak na to nezbývá čas :(
    Vyhrajte parfém od Lanvin! 1st Giveway

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem přemýšlela o tom tvém mrkvovém koláči, nejspíš ale zvolím ty mufinky, když jsi se sem dala ten recept :).
    Mám straašně ráda blogy o jídle/zdravém životním stylu/cvičení a ten tvlj je vážně skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jé mrkvový koláč! :DD

    OdpovědětVymazat
  10. ty mrkvovy veci me trochu desej, no...nikdy jsem to nemela a uz hídnekrat nad tim uvazovala,ale vzdy jsem se na to vykaslala :-) nicemene ty kosicky jsou krasny. potrebuju tolik veci z ikea, pripisuju si i je. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj moc krásný příspěvek! :-)Dovolujeme si Tě dozvat na naši výroční/vlasovou GIVEAWAY, zkus Své štěstí zde: http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/05/vyrocni-g-i-v-e-w-y.html

    OdpovědětVymazat
  12. ja miluju carrot cake, takze tohle musi byt moc dobry!!!a hlavne ty kosicky jsou super!:)
    hezky blog!!
    http://sienastyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. já jsem si mrkvové buchty, muffiny nebo cokoliv takového hodně oblíbila. Mrkev se mi hodí do buchet rozhodně víc než banán.
    A pěkné muffinky :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem z buchet z mrkve děsně nesvá. Neumím si představit tu chuť, ale jsem odhodlaná v sobotu upéct mrkvový koláč na sestřinu oslavu osmnáctin.. :D tak uvidíme, jestli mi bude chutnat..

    OdpovědětVymazat
  15. Ty muffinky vypadají dobře a ty formičky taky :-)... pořád koukám kde je koupit, aby nebyly moc drahé - díky za tip :-D

    OdpovědětVymazat
  16. ano, Kateřina má v sobě něco, co fakt člověka nakopne. takovou autoritu. něco jako když koukáš na Jillian a posloucháš jí, tak prostě, to nejde se k tomu cvičení druhej den nevrátit :)
    od dnešního dne cvičím pravidelně každý den. volno si dám tak jeden den v týdnu, kdyby to bylo víc, zase bych polevila a to nechci. do konce měsíce mám v plánu dát dolů 2 kg a fakt toho chci dosáhnout. a to tí, že budu víc cvičit :)
    jsem ráda že tu jsou kolem blogy, jako je třebas ten tvůj, který mám ráda, kde si o tomhle můžu s někým psát :)

    OdpovědětVymazat
  17. překvapila mě ta mrkev :) ale nekdy vzkouším :P

    OdpovědětVymazat
  18. my sme robili tiez kedysi mrkovove kolaciky..

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Právě je snídáním. Nejdřív jsem si nějak nebyla jistá jestli mi chutnají,ale už jsem se dopracovala k tomu, že ano. Jsou zvláštní a díky tomu citronu a muškátovému oříšku takové voňávé. Místo té polevy jsem si smíchala jen cukr s tvarohem a je to výborné :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak jsem se až teď dočetla, že ty formičky máš z IKEY :D. Už jsem si četla recept na mrkvový koláč a zaujalo mě to, ale jako první z těchto dvou určitě udělám muffiny :).

    OdpovědětVymazat
  21. Kurna ty jsou tak dobre :) Klasické muffiny co jsem vyzkousela nemaji sanci. Z hladke mouky, podmasli nebo tvarohu.. Tyhle jsou top a můj přítel - odpůrce zdravé výživy :D to potvrdil

    OdpovědětVymazat
  22. Tak už se pečou, doufám, že budou výborné!:)

    OdpovědětVymazat