středa 20. února 2013

Přihoďte do nákupního košíku

Krásný den přeju!
Tak dneska je ze mě zase důchodkyně, která doporučuje kam pro co zajít, protože vím, že tyhle články má dost vás rádo ( asi jste tak mlsní jako já, jinak si to vysvětlit neumím..:D ).
Jako první vám musím představit svoje nejoblíbenější cereálie ( i když já si všechno oblíbím hodně rychle :D ). Je to Dobrá vláknina kakaová, a dělá čest svému jménu, protože je opravdu dobrá. Asi znáte tu klasickou skořicovou, ale tahle mi chutná mnohem více. Není to žádná novinka, dříve se taky prodávala i kakaová, ale chutnala trošku jinak a v jiném tvaru, který připomínal spíš žrádlo pro rybičky :D Tenhle tvar mi  je mnohem sympatičtější (protože to vypadá jako Cheerios ! ) a jemná kakaová chuť je prostě výborná. Cereálie nejsou vůbec přeslazené, a doporučená porce 30 gramů má jen 90 kalorií. ( i když já jsem otesánek a dávám si vždycky větší porce, než co mi kdo na obale doporučí :D ).
Koupila jsem si vTescu za 66 korun :)
Na sušených rajčatech jsem závislá, mohla bych je jíst pořád, což je paradoxní, protože normální rajčata bych do pusy nestrčila (a kdybych strčila, tak hned vyzvracela ), z celého srdce je nesnáším :D Ale kečup mám ráda (možná proto, že je z jablek a cukru?:D ) a sušená rajčata přímo miluju. Nejčastěji si je dávám k těstovinám nebo kuskusu.
Prodávají se v supermarketech na váhu, a nebo takto ve sklenicích, což vyjde levněji. A nejlepší, která jsem kdy měla jsou právě tato z Billy, sklenice za 60 korun, což mi vystačí tak na 6 obědů (kdybych nebyla tak nenažraná, mohlo by to být i více :D ). Od některých značek ta sušená rajčata připomínala spíš slimáky, jak byly slizký a rozmočený, ale tyhle jsou výborný :)
A až rajčata sníte, rozhodně olej z nich nevyhazujte - dá se použít na opékání masa, krásně to potom voní :)
A pro milovníky ořechů tady mám tip, kde sehnat i para ořechy nebo kešu (protože jíst jen mandle a lískáče je prostě nuda..) za cenu, po které vaše peněženka nezapláče :D V Tescu mají 100g kešu za 30 korun, a 70g para ořechů za 25 korun, což je cena podobná spíše obyčejným mandlím :) Do snídaňových kaší nebo jogurtu jsou ideální :)
A pokud máte rádi proteinové tyčinky, rychle do Rossmanna! Mají tam akci na 1 plus 1 zdarma, takže jedna tyčinka vás vyjde na 8 korun :) Mají je v banánové, čokoládové a vanilkové příchuti, a jedna tyčinka má 11 gramů bílkovin, takže i hezky zasytí a zažene chuť na sladké :)
Ale pozor na to, to že jsou tyčinky "fitness" neznamená, že by to bylo něco dietního, jak si často "dietářky" myslí, ale to, že byste k tomu měli taky občas cvičit :D
Na nějakém blogu ( v období zkoušek..prokratinace je potvora ! ) jsem četla, jak se slečna/paní hrozně vyhýbá čokoládě a sladké by do pusy nedala, ale proteinové tyčinky jí ve velkém :D Ale nemyslete si, že proteinové tyčinky v sobě cukr nemají. Mají, i čokoládu - jejich výhoda je v tom, že obsahují dost bílkovin, a tak zasytí více, na rozdíl od nějaké snickersky, která akorát vyvolá další chuť na sladké.

62 komentářů:

  1. sušená rajčata bych zase nemohla já :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy, taky jsem nakoupila ty tyčinky po fitku při cestě domů ideální na chut :D Jinak co se týče dobré vlákniny jsem spíš fanda skořicové varianty, ikdyž s tím novým tvarem souhlasím i ty skořicové by mohly být malé a kulaté :D

    OdpovědětVymazat
  3. Sušená rajčata mám ráda, ale nemusím si je kupovat, stačí mi někde v jídle v restauraci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja sa musím priznať že sušené rajčiny som ešte nejedla, nevyzerajú veľmi sympaticky :D Ale cereálie práve naopak. Na to sa určite pozriem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznám se, že sušená rajča jsem ještě neměla a na to že miluji rajčata je to ostuda :-D... budu muset ozkoušet :-)....Jinak s tvarem vlákniny souhlasím, ale prostě ta stará mi chutnala víc :-D...

    OdpovědětVymazat
  6. Jupi, hnedta priserna prednaska s tvym clankem utika rychleji :-) proteinove tycky jsem jeste nemela, nevim proc, obcys zajdu na boruvkovou syrovatkovou do DMka, balim si ji nervy, as byc pro ni mela zase zajit :-D Uzij si vecu ve spolecnosti pritele i tataraku (to je panecku kombinace! :-D)

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, tak pro tu DV si půjdu, ta klasická mi docela chutná, ale ta kakaová ne, tak doufám, že tahle bude lepší :))

    OdpovědětVymazat
  8. ta rajčata vypadají, že je to dobrý poměr cena výkon, to bych na ně měla do billy zajít! Ale vloni v létě jsme dělali domácí, to bylo teprv boží!

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam ta večere...tatarák z lososa bych si hned dala:).
    Proteinových tyčinek se nevzádám...na polední svačinku je super!

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrá vláknina, mňam! :)
    Tatarák z lososa, sakra..! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jojo, sušená rajčata ruleeez! :DD a na cereálích poslední dobou taky ujíždím (akorát jich jim o trochu víc než 30 g :D ) ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Mně už nějak přestala chutnat ta obyčejná dobrá vláknina, nevím co budu s tou celou krabicí co doma mám dělat :/ pochybuju, že by třeba taťka měl chuť na cereálie :D .. ale ta kakaová vypadá lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, muzu se zeptat na slozeni te proteinove tycinky? Diky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. glukózový sirup, mléčná bílkovina, 16% mléčná čokoláda, fruktózový sirup, izolát sojových bílkovin, hydrolyzát kolagenudextóza, rostlinný tuk, glycerin, kakaový prášek, aroma, karamel, sušený vaječný bílek, sůl ..a nějaký kyseliny:D

      Vymazat
    2. super dekuji velice moc ;-)

      Vymazat
  14. ja rajčatka miluju, ale ty sušené ve mě naopak vyvolávají chut zvracet :D vždyt už to musí být i nezdravé a kdovi co ještě, když jsou vysušené, ne? méně vitaminu atd atd. Teda ja se v tomhle nevyznám, mě je totiž trošku volné,kolik co má čeho. Prostě mi sušené rajčata nechutnají :D ale ty ořechy, mnam, asi začnu nakupovat v tescu misto v globusu, tam maji kešu za 32 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nezdravé to určitě není..
      ale kolik je tam vitamínů netuším, nejím to kvůli vitamínům, ale protože mi to chutná :)

      Vymazat
  15. Fakt skvělý! Teď musím jet přes půlku Prahy do Tesca kvůli ořechům :D :D a když už tam budu, tak Dobrá vláknina mi asi taky neunikne :). Jo a M*, jak dlouho pak skladuješ ty sušená rajčata po tom, co je otevřeš? Já si koupila naposledy v Lidlu a ty se musely hned do 3 dnů po otevření spotřebovat a to zase nedávám jíst je takhle za sebou pořád...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D
      Nejdéle, co jsem tu sklenici měla otevřenou bylo tak deset dní, dva týdny..ale myslím, že se tomu nic nestane, přeci jen jsou naložená v oleji, tak si myslím že tím je to "zakonzervováno"

      Vymazat
  16. Ahoj, prosimte muzu se zeptat, jestli i ta chut tech novych kakaovych cerealii je jina? protoze ja jsem si prave kdysi koupila dobrou vlakninu kakaovou a moc mi nechutnala, protoze to kakao tam moc citit nebylo:(...dekuji Kacka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ta chuť je o dost jiná, tamta mi chutí připomínala spíše hořkou čokoládu, tohle je takový jemnější a zdá se mi sladší, ale nijak výrazný to taky není

      Vymazat
    2. Asi jim dám druhou šanci, děkuji za tip!:)

      Vymazat
  17. Fajn článek:)) sem ráda za ten tip na sušená rajčata-ke kuskusu jsou fakt výborný!!:) ještě k tomu vždycky přihodim kuřecí maso a trošku kari koření a posypat parmazánem a mňamka:D dali by se k tomu dát i olivy:)
    Takže ty rajčata pak normálně necháváš v ledničce, asi že jo?:D:)

    OdpovědětVymazat
  18. Sušené rajčata, to je láska:-) Nejradši mám ty suché, bez oleje, ale strašně špatně se shání.. naštěstí mám pořád hromadu z Toskánska:-) A asi si fakt musím jít koupit para ořechy, a to tak, že rychle.. už asi týden mám na ně děsnou chuť:-D Díky za tip!:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Samé dobrůtky, jako vždycky :) Ty cereálie vypadají hezky, taky si občas nějaké koupím, ale stejně je míchám potom v misce ještě s klasickým musli z vloček :D A para ořechy už jsem extra dlouho neměla, ale za těch 25Kč si je klidně i pořídím, tak díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  20. O dobré vláknině čtu už na několikátém blogu,tak ji musím někdy koupit!:)

    OdpovědětVymazat
  21. :-) I já o ní čtu všude.. :-P Vypadá vážně super.. :-) A s rajčatama to mam uplně naopak - sušený nesnášim, normální miluji :-D

    http://my-dream-lifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Tu vlákninu jsem měla jenom tu skořicovou, ale tuhle musím vyzkoušet, čtu teď o ní všude:D
    A sušená rajčata bych mohla pořád! :D

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, já jsem si koupila sušená rajčata ve zdravé výživě http://www.countrylife.cz/rajcata-susena-100-g-bio-country-life a netuším co s něma dělat, jeslti naložit do oleje třeba olivového, nebo se dají použít i takhle suchá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se suchýma zkušenost bohužel nemám, nevím jak chutnají, zatím jsem měla jen takto v oleji :) asi bych je naložila do olivového oleje..

      Vymazat
  24. Dobrou vlákninu miluju tu skořicovou a teď mají být nová i ty kolečka, nějaká ovocná, ale furt je nemají:(
    A sušená rajčata mám moc ráda už se těším do Itálie až je tam nakoupíme ve velkém:D
    Jinak tip ode mě: Vím jak máš ráda banány - ode dneška v Bille v akci!A ještě mají borůvky:) Taky jsem v tomhle taková důchodkyně:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za tip :) Billu mám hned u domu, takže hnedka jak jsou levný banány, naplním ledničku:DD

      Vymazat
    2. Jojo taky ji máme hnedka u domu, takže jak dojdou jdu zase na banánovou výpravu:D

      Vymazat
  25. However, there is no need to buy expensive devices when
    you can easily build a homemade vaporizer.
    Smoking is one of the habits which do not leave your side so fast and soon but then if you want to
    come out of it no less time, then you can always switch to herbal vaporizers.
    Some of the different types are tobacco,
    digital, portable, electric, herbal vaporizers and many such devices.
    my web site :: vaporizer

    OdpovědětVymazat
  26. O "dobrém" musli je dobrý díl pořadu peklo na talíři:
    http://www.stream.cz/peklonataliri/791631-peklo-na-taliri-musli
    myslím, že tam byla i ta dobrá vláknina a nedopadla zas tak zle..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peklo na talíři sleduju :) je to známé, že to zapékané musli není zrovna nejzdravější ( i když ne že by mi nechutnalo :D )
      Dobrá vláknina má opravdu dobré složení, jen bych ji zařadila spíš mezi cereálie než musli :)

      Vymazat
    2. Taky jsem to viděla, byla tam spíš jako ,,jednooký mezi slepými králem" :). Pro mě jsou obecně tyhle cereálie jen nafouknutá předražená mouka, kdy asi tak 5 minut po jejich konzumaci mám zase hlad a v puse jak v polepšovně. Samozřejmě proti gustu... Jen mě na tom štve ta mediální masáž, že je to něco super-zdravého pro děti (asi jako Nutela, Kinder čokoláda s mlékem apod.) a většina průměrných rodičů to přijme jako pravdu a dál se nepídí a chudáky děti tím krmí. Ale to už jsme někde jinde... :)

      Vymazat
  27. Tak sušeným rajčatům jsem já na chuť nepřišla... měla jsem je jednou, postupně jsem je tedy snědla, ale už si je asi nekoupím. Za to proteinových tyčinek jsem si udělala maxi zásobu :D

    OdpovědětVymazat
  28. Ty sušená rajčata taky zbožňuju, většinou kupuju v makru obchodní balení, kde je asi 10 skleniček dohromady :D Ale teda poslední dobou mi mizí ještě rychleji, dávám je skoro do všeho, takže i ten týden je na jednu sklenku asi moc :D Ale já rajčata miluju i čerstvý, zato kečup mi nejede :D

    OdpovědětVymazat
  29. zkusím ty kakaové cereálie, vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
  30. ty oříšky vypadají skvěle.. Zkoušela jsem taky takový slevový článek ,ale zaměřila jsem se víc na letáky ..mohla by ses prosím tě na něj kouknout a napsat mi do komentářů co si o něm myslíš ? Děkuju moc :))

    http://lucysworlds.blogspot.cz/2013/02/sale-sale-sale.html

    OdpovědětVymazat
  31. TAk Dobrou vlákninu jako jednu z mála tady těch typických snídaňových věcí do jogurtu apod. miluju :) Ale kakaovou jsem u nás neviděla, je fakt, že vypadá jak Cheerios, to já taky můžu :))

    OdpovědětVymazat
  32. tak tie cerealie vyskúšam. Už x krát som na ne v obchode pozerala, ale nikdy som ich nekúpila.
    A para orechy a kešu sú proste naj, len škoda, že patria k tým najdrahším...

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  33. tak vláknina mi moc nechutná, tu proteinovou tyčinku mám zrovna doma a je dobrá.. sušené rajčata mě nějak nelákají, ale když je tak vychvaluješ asi je vyzkouším :D :D

    OdpovědětVymazat
  34. Dobrou vlákninu mám zatím jen tu skořicovou, až ji dojím, tak vyzkouším i tu kakaovou, ať mám co porovnávat. :))
    Co se týče rajčat, tak já naopak miluji ty čerstvé. Kečup taky můžu. :P
    Oříškům se snažím vyhýbat, protože když je strčím do pusy, přestávám se ovládat. :D
    A na proteinové tyčinky už jsem si byla, ale zítra si zřejmě skáknu ještě pro další dávku do zásoby. Pokud už to nebude vybrané. :D

    OdpovědětVymazat
  35. Tak já sušený rajčata ještě neměla, za to těch čerstvých se můžu uždrat!♥:D Děkuji za tip na protieinovou tyčinku ve slevě, z dmka jsou dobré:)

    OdpovědětVymazat
  36. Tak proteinové tyčinky jsme už propásla, na Masaryčce už nebyly :(( Ale stejně - 11g bílkovin, to není moc. To už mají více ty z DM.. Rajčata jsem na Tvoje doporučení zkusila, jsou dobrá :) A Dobrou vlákninu jsem ještě nikdy neměla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. těch 11 g je takový průměr na proteinové tyčinky bych řekla, stejně mají i některé dražší od Nutrendu
      jsem ráda, že ti rajčata chutnaly:))

      Vymazat
    2. Myslím, že nutriční hodnoty mají poměrově skoro stejné, jako ty z DM, akorát že tyhle jsou 35g, a ty z DM 45g.

      Vymazat
  37. Martí super článek na ty proteinové tyčinky se zítra zajdu podívat! A ty rajčata taky prubnu! :)

    OdpovědětVymazat
  38. vlákninu mám moc ráda! mám jí teď i v musli od Mixitu a občas si kupuju takový malý balíčky Dobrá vláknina, ale jen ty skořicový.

    já mám zase ráda čerstvý rajčata a málem jsem se po... z těchto sušených :D

    OdpovědětVymazat
  39. tu dobrou vlákninu už chci dlouho zkusit :)
    a já jsem taky otesánek a dvojitá porce by byla akorát :D

    OdpovědětVymazat
  40. tak mrkni na sušená rajčata ve sklenici do Penny, viděla jsem je tam za ccenu kolem 30-39 kc ;))

    OdpovědětVymazat
  41. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  42. uz asi 4 roky snidam DV s zeleznou pravidelnosti. A samozrejme je to hloupost ale.....ty kolecka mi i vic chutnaji:)

    OdpovědětVymazat
  43. tak jsem si tu dobrou vlákninu koupila a je fakt dobrá! ale musím dlouho čekat, než mi maličko změkne v mléku, za čerstva se to jíst nedá, je to strašně tvrdé :D

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj v jakém tescu jsi koupila tu dobrou vlákninu? Byla jsem v Bohunicích v Tescu a tam ji nemají :-(

    OdpovědětVymazat
  45. During the nineties, they took a back seat to garments with nominal designs and classic cuts,
    as these had been quite possibly the most well-known styles
    through that time.

    Also visit my site: http://Www.Getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

    OdpovědětVymazat