úterý 7. května 2013

Přihoďte do nákupního košíku

Krásný den!
Tak tady je slíbený článek pro všechny důchodce a nákupů chtivé čtenáře (a zase si připadám jako nenažranec, co píše jen o jídle :D). Poslední dny trávím buď různě na brigádách nebo ve školní knihovně. Je to neuvěřitelné, ale i já se učím. A je to pro mě nezvyk, už pomalu ani nevím, jak si do té prázdné blonďaté hlavy něco nacpat. Momentálně se trápím s němčinou, je to docela ironie, že se bojím, vyhození ze školy kvůli neudělané zkoušce z němčiny, ze které jsem před 2 lety maturovala za 1 (ehm...dokonce na německém gymnáziu, ale o tom radši pomlčíme:D). A teď najednou neumím vůbec, ale vůbec nic (teda kromě toho, že čokoláda je die Schokolade:D). Z toho plyne jednou ponaučení: procvičujte jazyky, milé děti, protože to se zapomíná nejrychleji ! :D
V neděli jsem byla zase na svém oblíbeném TRX a ještě dneska mě bolí tricepsy, jako by mě do nich někdo bodal jehlama. Ale to je jedině dobře, protože právě tricepsy jsou ta část paží (u někoho spíš pracek), co velice ráda visí, plandá a měkne, jako když zapomenete gumovýho medvídka na sluníčku.
Teď se zrovna cpu cuketovou polívkou, výborný způsob, jak do sebe nacpat obrovské množství zeleniny a přežrat se tím. Recept určitě přidám, i přesto že je to tak jednoduché, že to snad ani za recept nestojí.
Achjo, zase jsem se nějak rozepsala (to víte, mám radost že po celém dnu píšu něco česky, a ne německy:D),   ale teď už opravdu k tomu, o čem článek měl původně být..
To bych nebyla já, abych zvládla jít kolem Marks&Spencer, a nic si neodnést. Minulý týden to byly zrovna tyhle čočkové krekry (krucánky :D). Chipsy sice nejím a odvykla jsem si na jejich chuť a tak nemám potřebu je ničím nahrazovat, ale něco slaného si sem tam taky ráda dám. A tyhle krekry nejsou smažené a jsou z čočky = je to strašně zdravé! :D Ne, dělám si srandu, ale i složení je celkem v pořádku, pro ty co to hodně zkoumají. Ale největší výhoda je bezpochyby v tom, že se jedno velké balení skládá z 6 malých pytlíčků, každý po 90 kaloriích. A to je pro žrouta jako já, který neví kdy přestat, dokud není na dně sáčku, naprosto ideální.
Příchuť je zakysaná smetana a chilli, a musím říct, že to opravdu není nic pro ty, kteří nemají rádi pálivá jídla. Pálí to hodně. Jako že fakt hodně! Protože když něco pálí mě, největšího milovníka všeho po čem vám hoří pusa, tak to je co říct. Ochutnávala jsem je, když jsem byla s přítelem, ale ten na pálivá jídla moc není....tak mi alespoň neubylo haha :D
Takže pokud máte rádi pálivá jídla, můžu vám tyhle roztomilé sáčky jen doporučit. Skvěle poslouží třeba na večer k vínku jako zdravější a lehká pochoutka. (sakra, už zase píšu o víně...ale věřte mi, piju ho mnohem méně, než o něm píšu! :D)
Dalším na seznamu je tahle zeleninová vegetariánská pomazánka z Intersparu. Dělala jsem na ni totiž ochutnávku v jako hosteska,a tak jsem všechny druhy ochutnala, a hned mě zaujaly. (Jinak bych to sem nedávala, za to mi nikdo neplatí...zaplacených jsem měla jen těch 6 hodin co jsem si odstála :D)  Přemýšlela jsem, jestli to sem vůbec dávat, protože takovou pomazánku si určitě můžete vyrobit snadno doma, a za mnohem nižší cenu. Ale chutná mi, tak je tady! :D Malá vanička stojí kolem 30 korun, a mají ji v několika příchutích - rajčata a bazalka, rajčata a olivy, hummus, fazolová, pikantní, zeleninová, ananas a curry....Nejvíce mi chutnají první tři, a je to ideální třeba když si kupujete jídlo někde ve městě a nemáte čas na oběd - takhle stačí koupit pomazánku a kousek pečiva, a zdravý a rychlý nouzový oběd je na světě :)
A další z dobrot, které jsem ochutnala díky brigádě, tohle bylo na VIP večírku otevírání nového OC Letmo v Brně na Hlavním nádraží (mimochodem líbí se vám? Hodně lidí nadává že se to do "historického centra" nehodí, ale podle mě to tomu hnusnému okolí ještě hnusnějšího nádraží jen prospělo. A navíc mi připomíná knihovnu od Kaplického, ta by se mi líbila moc.) Bylo tam občerstvení, kde jsme chystaly i šokolátky, oříšky atd., a co potom zbylo jsme si mohly vzít domů. (no přece bych nedovolila, aby se šokolate vyhodila!) A jestli jsem se do něčeho zamilovala, tak je to tahle bílá čokoláda s kokosem, která se mimochodem skvěle hodí i do jakékoliv snídaňové kaše. Výborná je i ta pistáciová a hořká, nebo se taky dělá bílá "creme brulee" a bílá s borůvkama. Všehny jsou výborný, ale na tu kokosovou prostě nemají. Stojí kolem 40-50 korun, ale stojí to za to :)
A jako poslední vás seznámím s tímhle oranžovým Mexičanem. V Lidlu právě probíhá Mexický týden, a to by nešlo, aby se u nás v ledničce něco nového neobjevilo :D Akorát mám pocit, že dnešní článek je nějaký speciál pro jedlíky pálivého jídla, protože tenhle sýr taky pálí jako čert. Takže pokud nemáte rádi nic pálivého, od tohoto ruce....nebo spíš pusu pryč!
Ale je výborný, ochucený sušenými papričkami, které tam jsou pořádně cítit. A nebudu lhát, zaujal mě taky kvůli vzhledu :D 200g stojí 40 korun, a opravdu stojí za ochutnání, nic podobného jsem nikdy dřív neměla.
Cheddar je docela tučný, žádný Eidam třicítka, má kolem 48% tuku v sušině, ale myslím, že není potřeba pořád řešit kolik tuku jaký sýr má, přeci jen se to nejí po kilech, ale stačí malý kousek(jasně, taky si kupuju mozarellu nebo hermelín v light variantě, ale těch si taky dávám do jídel větší množství).
A to je pro dnešek všechno, mějte se krásně!
P.S. Mám pocit, že je to první článek, kde se neobjevilo slovo loupáčky :D
ask.fm / facebook 

40 komentářů:

  1. Mně chutnají ty M&S minibalení pečených chipsů skoro všechny, až na ty octové, tenhle britský zvyk nepochopim nikdy :D beru si je jednou začtvrt roku, když mám chuť na slané ... A tyhle pálí fakt děsivě, to je fakt xD
    Na tu pomazánku jsem koukala v Biostylu, ale nemám blízko Spar, takže smolík (a ani Lidl, takže smolík nadruhou :D)
    Jinak kdyby bylo nejhůř, já jsem napůl němka, tak tě můžu na dálku doučovat ;DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty pečené jsem měla taky, už nevím co to bylo za příchuť, ale ocet ne, to bych si pamatovala :D
      děkuju, nějaký to doučování bych ale fakt uvítala! :DD

      Vymazat
    2. Mě chutnaly pažitka smetana nebo tak něco to bylo x)
      Tak až budeš zoufalá, tak stačí napsat maila ;D

      Vymazat
  2. Sakra, jato, že jsem ten sýr v Lidlu přehlídla? Dneska jsem tam chodila snad hodinu a nakonec jsem si ulovila aspoň rajčatové tortily :D
    Jinak ty čokolády jsou zlo!! Už jsem tu bílou měla a nedá se to přestat jíst, hrůza :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten čedar je naprosto překrásný! A určitě je to dobrota, hned zítra pro něj zajdu... a recept na cuketovou polívku určitě přidej, už mě rozčiluje že nemůžu najít recept, ve kterém by mi "cukína" chutnala :/ :D

    OdpovědětVymazat
  4. ty čokoládky bych klíďo přihodila!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak mě moc zaujaly ty "chipsy" až se možná někdy dostanu do Marks&Spencer, budou moje, pálivé naprosto miluju!:)
    A pak se mi líbí ty pomazánky, určitě po nich ve Sparu mrknu:)
    Super tipy, děkuji!!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Super tipy ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Blondýnko, chtěla jsem se zeptat, jak ses dostala k brigádě hostesky? A je to aspon o něco líp placený než brigádou třeba za kasou? a je něco, co vyloženě musíš splňovat pro to, aby tě vzali? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je to mnohem lépe placené než za kasou :))
      A někde jsou požadavky na "reprezentativní vzhled", a někde chtějí dokonce určitou výšku, většinou minimálně 170cm, ale třeba na ochutnávky moc požadavků nebývá. Jsou různé hostesingové agentury, kde se dá zaregistrovat, na internetu je jich hodně :)

      Vymazat
    2. Tak já bych potřebovala nabízet klobásy nebo bůček :D a pokaždý hledáš nějakou novou agenturu, podle toho, jestli zrovna někoho potřebujou, nebo jsi u jedný zaregistrovaná?

      Vymazat
    3. Jsem u pár agentur zaregistrovaná :))

      Vymazat
  8. Ja palivy nesnasim, ale i tak super clanek :)Ty Spar pomazanky jsou moc dobry, chutnala mi hlavne kari-ananas a mrkvova. Hummus byl trochu ostrej a celkove nic pro me, cekala jsem, ze bude vic jak normalni hummmus z cizrny a tahini :)

    OdpovědětVymazat
  9. A Market, pozaduji velikost XS a ja se svoji L si jako ochutnavacka ani neskrtnu? Prijde mi ze jo, ale pak v obchodech vidam nejen oplacany ale casto i opravdu nereprezentativni holky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím, jaký požadavky jsou vyloženě nutný, ale věř tomu, že je to spíš o celkým dojmu. Někdy může mít holka třeba 15 kilo navrh, ale když to umí nosit, usmívá se, je komunikativní a umí se upravit, tak je to stokrát lepší než hubená holka, která se ani neusměje, tváří se jako kakabus a nemá ani trošku šmrncu.

      Vymazat
    2. Na některé akce to požadují, někde je to těm agenturám úplně jedno, ale je pravda, že kolikrát nevídám jen samé štíhlé slečny, takže myslím že zrovna na ty ochutnávky ty požadavky tak velké nejsou :) Na nějaké večírky, konference, veletrhy a "lepší" akce je to něco jiného, tam je ten vzhled důležitý a většinou chtějí velikost 36-38 :)

      Vymazat
  10. Samý Interspar, sakra, tam já nechodím! :D
    Ale sýr z Lidlu vypadá dobře, možná ho zkusím! :)

    OdpovědětVymazat
  11. mmm..nejvíc mě zaujala ta vanička s příchutěmi, protože pomazánky zbožnuju:)

    OdpovědětVymazat
  12. jej to je škoda, dneska nic pro mě, inter spar tady nemáme a pálivé věci nemusím, ale jsem určitě jedna z mála;)Nevíš náhodou jestli ty čočkové krekry bývají i s jinou příchutí? ty mě teda zaujaly ze všeho nejvíce;)

    OdpovědětVymazat
  13. Super nákup! Líbí se mi ty čokoládky, ale ty mi zatím nehrozí!

    OdpovědětVymazat
  14. Tak nad těmahle šokolátkama, jak ty říkáš, jsem taky už slintala :D, do Sparu chodím hodně často. A na ty pomazánky jsem už koukala, děkuju za přesvědčení, kouknu se na ně detailněji :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já pálivý ne-e, takže chedar rozhodně ne :D Nejvíc se mi stejně zalíbily čokoládky :))

    OdpovědětVymazat
  16. škoda, že pálivý moc nemám ráda.. :D ale ty čokolády, to teda jo! to vypadá fakt dobře, kokos miluju! a sem s tou cuketovou polívkou, zas bude milion cuket a co s tím mám sakra dělat, žeano :D

    OdpovědětVymazat
  17. Cheddar je výborný, ani mi nepřijde tak pálivý, ale já jsem známý chrlič ohně :D Včera jsme si s přítelem dělali vege tortilly (téměř všechny ingredience z mexického týdne) a byly mňamózní :)

    OdpovědětVymazat
  18. Cheddar vypadá úžasně, a ty příchutě čokolád snad ani nemá cenu zmiňovat. To je nebe samo...

    OdpovědětVymazat
  19. Jo jo, u M&S mám stejnej problém :D Jinak u mě na blogu je teď Giveaway, tak srdečně zvu
    ( http://praguelibertine.blogspot.cz/2013/05/wellaflex-giveaway.html ) :) PS: Po minulém článku jsem se konečně
    dokopal k tomu vyzkoušet Insanity úplně celý a je to paráda, je to težký, ale když člověk chce, tak se to zvládnout dá :D
    Mám pocit, že výsledky na sobě vidím už po pěti dnech :DD

    OdpovědětVymazat
  20. Skvělej článek. Miluju tvoje fotky a tvoje chutě:D. A ještě píšeš tak hrozně hezky...čtivě:D!
    P.S.: S těma loupáčkama mě to pobavilo:D....

    OdpovědětVymazat
  21. Mám moc ráda tyhle články :) Miluju pálivé, takže mi hraješ do karet! :D a s němčinou mám stejný problém :D

    OdpovědětVymazat
  22. No tak ty tvoje loupáčky na konci mě dostaly! :D
    Jinak teda samé dobroty! Ty krekry z Markse jsem taky měla a taky mě pálily jak čert...a pak jsem se jich nenápadně zbavila, protože až tak pálivé fakt nemusím :D A chedar vypadá taky hodně zajímavě. Já mám obecně ráda spíše tučnější sýry a klidně si pravidelně koupím i ten s 40-50% tuku, protože té chuti se prostě eidam třicítka nevyrovná (natož nějaká dvacítka!) :)

    OdpovědětVymazat
  23. Mě se Letmo celkem líbí... i když je otevřené teprve týden, tak už jsem si na něj zvykla. A hrozně se mi líbí ten výhled z Coffee station :) Mají tam výborné capucino :)

    OdpovědětVymazat
  24. ta bila cokolada vypada luxusne!!!mnam tu bych si dala:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  25. takové obchody krom toho Lidlu tu ani nemáme, takže mám smůlu :D

    OdpovědětVymazat
  26. Ježiš, tu kokosovou čokošku bych chtěla zkusit!
    Čedárek miluju, je strašně dobrý, ale tak si dám tak max jeden dva plátky, bo je tučný no :( A ty ochucené čedary z lidlu máme doma, časem otevřu a vyzkouším :D

    OdpovědětVymazat
  27. Ten Chedar mám doma:-)) Tak jsem ráda, že chutnal.. Hned mam větší chuť ho načít:-))

    Škoda, že tu interspare nikdy nemám :-/

    OdpovědětVymazat
  28. Proooč? :D Proč jsem se musela dozvědět o té kokosové čokoládě? Teď je moje linie nenávratně v tahu :D Nejlepší čokoláda, co jsem kdy jedla <3
    Poradíš mi, prosím, kde bych ve sparu našla ty pomazánky? Trošku jsem pátrala ale bez výsledku. Předem díky :)

    OdpovědětVymazat
  29. já tak miluju chilli věci! díky za tip! to musím vyzkoušet! a na nějakej tuk v sušině kašlu.. a dám si k tomu lžičku máslíčka :D:D

    OdpovědětVymazat
  30. No tak jo, jdu si udělat výlet do Lidlu, ten cheddar musím vyzkoušet :)
    Jinak jako ozvláštnění doporučuju řepové a celerové čipsy, jsou teda smažené, ale mohla bych se jich užrat :D kupuju je v Tescu, je to značka Tretters, a doporučuju buď příchuť s provensálskými bylinkami a nebo aceto balsamico :) (jo, je to zvláštní, octové čipsy - jak je vidět z předchozích komentů, octu tady moc lidí nefandí :D ale v kombinaci s tou řepou a celerem je to geniální).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je náhoda, zrovna dneska jsem ty chipsy měla! :D zdravý to sice moc není, ale je to TAK dobrý :D

      Vymazat
    2. no právě :D cheddárek už je doma, a velké díky za tip, je vynikající, asi si zahraju na sysla a skočím si ještě pro jeden :D

      Vymazat
  31. Páni, je vidět že jsem v M&S nebyla už dlouho, a hodlám napravit:)

    OdpovědětVymazat